‘Ook financieel zal het voor hem en PSV een prima stap zijn’

Vrijdag, 30 april 2021 om 08:24Yanick Vos

Denzel Dumfries lijkt bezig aan zijn laatste maanden in dienst van PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren stak dit seizoen niet onder stoelen of banken dat hij komende zomer graag een transfer wil maken. Rob Westerhof, voormalig voorzitter van Sparta Rotterdam, denkt dat de rechtsback klaar is voor een transfer.

Westerhof leerde Dumfries kennen in 2014, toen de verdediger de overstap maakte van Barendrecht naar Sparta. Drie jaar later werd de rechtsback voor circa 750.000 euro verkocht aan sc Heerenveen. “Bij ons waren zijn passes nogal eens ondoordacht. De snelheid en kracht om over de flank te denderen had hij al, maar de effectiviteit was toen nog te laag”, herinnert de 77-jarige Westerhof zich in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Soms leek zijn eindpass zelfs helemaal nergens op. Ik vind dat hij daarin enorme stappen heeft gezet, hoewel vooruitgang mogelijk blijft.”

Op de vraag van de krant of Dumfries toe is aan de stap naar bijvoorbeeld de Premier League, heeft Westerhof direct een antwoord: “Ik zou het volkomen logisch vinden. Hij is 25, A-international, heeft zich drie jaar in de basis bij PSV bewezen en spelers gaan dan op een gegeven moment naar een hoger niveau. Ook financieel zal het voor hem en PSV een prima stap zijn”, aldus Westerhof.

Dumfries ligt tot aan de zomer van 2023 vast in het Philips Stadion. PSV betaalde in 2018 5,5 miljoen euro voor de Oranje-international, wiens waarde door Transfermarkt momenteel wordt geschat op 18 miljoen euro. Vorig jaar werd hij nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Newcastle United, terwijl hij ook gelinkt werd aan AC Milan. “Op een gegeven moment voel je van beide kanten dat het na dit seizoen een mooi moment is om een volgende stap te maken”, zei Dumfries eerder dit jaar tegenover de NOS.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door nr.11)

Wellicht spreekt hier eigen belang (SPARTA), omdat ze een vergoeding kunnen krijgen? Ik vind Dumfries wel klaar voor een transfer maar zal behalve zijn drive en kracht niks missen aan hem.

30 april 2021 om 08:50

Als ik Teze zie spelen in de verdediging dan kan hij ook een vergelijkbare kracht en drive op de rechtsback positie brengen als Dumfries dus dat ga je denk ik niet zo erg missen. Dumfries verkopen voor een mooie prijs en een absolute leider a la Moreno halen voor de rechter centrale verdediger positie en je gaat er naar mijn mening niet op achteruit en misschien zelfs vooruit.

30 april 2021 om 09:09

Ik denk dat Teze op rechtsback wel degelijk een dikke downgrade is ten opzichte van Dumfries. Ik vind hem juist helemaal niet die drive hebben die Dumfries op de back heeft om constant er over heen te denderen.

30 april 2021 om 09:12

Teze heeft niet de drive, maar is voetballend en verdedigend denk ik wel beter. Ik zie persoonlijk liever Teze centraal blijven omdat ik m daar dit jaar tot de besten van de eredivisie vond behoren en hij blijft zich ontwikkelen; het enige foutje wat ik kan herinneren was die verkeerde bal tegen ADO waardoor Kramer scoorde. Ontzettend stabiele kracht achterin.

30 april 2021 om 09:19

Ik zou lekker Teze laten staan waar hij staat, hij doet het daar toch goed? Waarom zou je dat veranderen. Heb liever dat PSV gaat rond kijken voor een type Arias in Zuid-Afrika. Arias is mijn favoriete back van de afgelopen jaren. Wat was het genieten met die jongen.

30 april 2021 om 09:35

Teze moeten we gewoon in het centrum laten staan en een goede partner moeten we zoeken en ook een aanvallende rechtsback.

30 april 2021 om 10:00

@RomBomCu, ik heb Teze een paar keer rechtsback zien spelen en dat viel me ontzettend tegen. Vind het qua drive en energie juist totaal geen rechtsback en heb het idee dat hij aanvallend een stuk minder is dan Dumfries. Teze centraal achterin is echter een verademing en een hele stabiele factor gebleken. Echt dé openbaring van dit seizoen bij PSV. Die moet je gewoon laten staan en op zoek gaan naar een nieuwe rechtsback.

30 april 2021 om 10:05

@JK, ben het met je eens. Teze centraal laten staan, daar zit voor hem nog meer dan voldoende potentie in. Zeer stabiel en sterk in de duels. Echt een openbaring dit seizoen.

30 april 2021 om 10:12

Nou alsjeblieft laat Teze centraal achterin staan. Na jaren hebben we daar voor mijn gevoel een stabiele factor. En dan moet hij niet na het vertrek van Dumfries als RB gaan spelen...

30 april 2021 om 11:37

Teze is als rechtsback echt niet goed genoeg. Op het ek-21 werd dat ook wel duidelijk. Teze speelde daar ook als rechtsback maar was heel onwennig. Op de momenten dat Geertuida Rechtback stond en Teze rechts centraal stond het al een stuk beter natuurlijk met name in de laatste wedstrijd.

Bundesliga of Premier League zijn denk ik de competities die het best bij hem passen, veel fysiek, veel lopen, veel energie in de wedstrijd leggen. Denk dat een club ergens in de middenmoot van de PL of in de subtop van de Bundesliga goed bij hem zou passen. Denk dat je rond de 12-15 miljoen voor hem kan vangen, daar kunnen we een goede vervanger voor halen.

30 april 2021 om 08:53

Ik ben ook zeer benieuwd waar hij naar toe gaat.
Wat je wel bij hem zie is dat hij zich vrij makkelijk aanpast.
De aanpassing Sparta naar PSV heeft hij best makkelijk gedaan. Denk echt wel dat deze jongen aan meer uitdaging toe is.
Absolute top zie ik hem ook nog niet maar subtop England- Duitsland zie ik hem ook wel.

30 april 2021 om 08:57

Daar zat nog een jaar heerenveen tussen. Maar vooral van heerenveen naar psv is ook nog een vrij grote stap en dat ging inderdaad ogenschijnlijk moeiteloos.

30 april 2021 om 09:15

Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen zei dat ik verwachtte dat hij die stap niet aan zou kunnen maar me graag liet verrassen. Hij heeft me toch verrast door zo moeiteloos de stap te maken. Het is geen geweldige fijngevoelige speler maar hij heeft wel kwaliteiten waar je wat mee kan. Ik denk ook dat hij naar Duitsland of Engeland gaat. Een systeem als dat van Atalanta zou wellicht ook wat voor hem kunnen zijn, waarbij de backs echt enorm veel arbeid leveren en heel veel naar voren gaan. Of hij daar voetballend sterk genoeg is weet ik niet, qua kracht en loopvermogen kan hij het sowieso aan.

30 april 2021 om 09:26

Hij moet een team vinden waarbij opkomende backs belangrijk zijn.
Dan komt hij in zijn kracht.

Ben echt benieuwd waar hij naartoe gaat. Ik vind hem fysiek sterk genoeg voor de premier league, maar vind hem voor zijn fysiek dan weer niet zo'n geweldige verdedigder. Ik verwacht door zijn uitstraling gewoon meer, dan wat hij tot nu toe heeft laten zijn. Hij stopt dan wel weer heel veel energie in een wedstrijd en dat is mooi om te zien. Maar qua positionering en voetbalintelligentie in het algemeen, daar schort het bij hem wel aan. Misschien een leuke lage middenmotor in de premier league? Wellicht vanuit daar nog een stapje maken. Maar veel meer zie ik er ook niet in

Denzel heeft die volgende stap meer dan verdient! Dat hij het tot A international zou schoppen had toch niemand verwacht 5 jaar geleden?! Ik verwacht dat Denzel perfect past in de Premier League. Hij heeft snelheid, drive en kracht. Uiteraard valt er nog steeds voldoende te verbeteren, momenten van diepgaan en voorzetten. Maar met zijn werklust komt ie er wel! 😁

30 april 2021 om 14:20

Sorry voor mij cynisme, maar Dumfries is en A internal door het gebrek aan beter. Dumbfries is een goede spelers met veel kracht, maar heeft te weinig voetbal intelligentie. Hij speelt goed tegen kleine landen, omdat hij dan de ruimte krijgt. Maar niet tegen grote landen. Rennen zonder idee

Dumfries heeft natuurlijk een gouden instelling en is toch wel een erg belangrijke speler voor Psv. Toch zie je ook wel dat hij tekortkomingen heeft, waardoor ik niet rouwig zou zijn als ze hem voor een mooi bedrag kunnen verkopen. Aan de bal blijft hij ontzettend matig en zijn voorzetten vind ik ook niet van een hoog niveau, ondanks dat levert hij toch wel een aanvallende bijdrage. Ik denk eigenlijk alleen dat wanneer PSV iemand vind met dezelfde aanvallende kwaliteiten als bijvoorbeeld Max dit meer goals op zou kunnen leveren.

Ben ik nou de enige die Dumfries echt niet goed vind? Hij kan totaal niet passen en voorzetten. Wel leuk tackelen maar ook niet super, het is bijna alleen maar wild rennen

30 april 2021 om 08:58

Ja dat denk ik wel! Overdrijven is ook een kunst. Jij doet net of het een beperkte back is terwijl hij gewoon bij psv speelt en international is. Natuurlijk kan hij nog stappen zetten maar hij is de afgelopen jaren al flink gegroeid.

30 april 2021 om 09:26

Ik vind juist dat hij helemaal niet veel is gegroeid. Zijn voorzetten en passes zijn er een stuk slechter op geworden en verdedigend is het ook niet alles. Speelt ook in Oranje bij gebrek aan beter.

30 april 2021 om 09:32

Dat is toch meer een vormpdip dan niet gegroeid zijn? Hij is zeker gegroeid in veel aspecten van zijn spel, zijn matige voortzetten is iedereen bekend mee. Ik denk dat hij zich in het buitenland echt sterk zou kunnen doorontwikkelen, zeker in de PL, nog sterker worden wellicht.

30 april 2021 om 10:59

In welke opzichten vind je 'm gegroeid dan? Vond het het eerste seizoen bij PSV een leuke speler maar daarna toch vaak tegengevallen. Wel leuk dat ie zo hard werkt en zijn best doet, maar daar blijft het ook wel bij vind ik.

30 april 2021 om 08:58

Ik snap wat je bedoelt. Echter is hij wel back en die zijn voetballend meestal niet zo bijster goed. Ook in het internationaal topvoetbal kan ik maar weinig backs opnoemen die niet blind zijn en technisch goed.

30 april 2021 om 09:26

Nee je bent absoluut niet de enige. Hij heeft een enorm beperkte techniek, elke pass die hij geeft hobbelt en gaat in de verkeerde richting. Mensen denken dat hij aanvallend sterk is omdat hij daar 100 keer per wedstrijd naartoe rent, maar hij voegt daar niks toe. Mensen denken dat hij verdedigend goed is omdat hij zo lekker druistig is, maar het is enorm onbeholpen en onbetrouwbaar. Tel daarbij op dat hij een enorme matennaaier is en weinig zelfreflectie heeft en ik voorspel: dit wordt niks.

30 april 2021 om 09:57

Ondanks zijn enorm beperkte techniek, zijn druistigheid en zijn passes die allemaal hobbelend in de verkeerde richting gaan, zorgt hij ieder seizoen bij PSV toch weer voor de nodige assists, kansen op doelpunten en doelpunten. Suurbier, Gerets en Reiziger wonnen europa cups maar ze waren technisch gezien nu ook niet bepaald een Cruijff of Vanenburg. Er zijn weinig backs met een echt geweldige techniek en pass.

30 april 2021 om 15:02

Dumfries is niet zo enorm goed. Hij is de beste rechtback van NL bij gebrek van beter. Hij heeft een enorm beperkte techniek, niet zo slim en hij kan wel eens een matennaaier zijn

Bizar dat vel fans zo blij zijn met dat hij mogelijk vertrekt!

Dit is de aanvoerder en gewoon een van je beste spelers. Wordt zelfs beweerd dat PSV er wat op vooruit gaat! Teze doet het geweldig op CV maar als RB komt hij echt wel te kort om Dumfries te doen vergeten.

Hij is jaarijks gewoon betrokken bij ongeveer 10 g/a en legt zoveel energie in de wedstrijd. Motiveert anderen, staat altijd klaar en echt gegroeid als aanvoerder.

Vorige back Arias haalde bijv niet die cijfers wat Dumfries haalt.

Ik verwacht echt dat wanneer hij weggaat, veel hem echt gaan missen. Ik heb hem ook vaak vervloekt omdat hij blijft doorgaan en ergens in blessure tijd nog een assist heeft op winnende goal, waardoor mijn club niet kon inlopen/of uitlopen.

Deze man is zo belangrijk en behoort gewoon tot beste spelers en heeft veel impact op het team.

30 april 2021 om 09:10

Arias haalde misschien niet die cijfers, maar was wel de beste rechtsback die we in jaren gehad hebben, verdedigend goed en fel, voetballend goed, snel. Ik ben er absoluut niet blij mee dat Dumfries gaat omdat ik t idee heb dat hij de enige is met wat persoonlijkheid en leiderschap in de groep, maar het is wel het lot van PSV dat op den duur je beste spelers weggaan. Dan kan je m alleen maar het beste gunnen.

30 april 2021 om 09:23

Aanvallend is Dumfries zeker van waarde, maar aan de andere kant laat die verdedigend vaak steken vallen. Staat vaak ook helemaal uit positie. Daarin was Arias toch veel beter. Die was verdedigend solide en had een goede balans tussen aanvallen en verdedigen. Daarin zal Dumfries toch wel echt stappen moeten zetten.

30 april 2021 om 09:34

Met je eens hoor, maar het wordt wel tijd voor een nieuwe RB. Je merkt gewoon dat als sommige spelers te lang blijven zitten (tagliafico bijv.) bij een team, het allemaal wat nonchalanter gaat. Doorselecteren is voor zowel de club als de speler heel belangrijk, desondanks is het zeker een speler met meerwaarde! Wat Arias betreft, die vind ik zeker wel beter dan Dumfries.

Ik vind Denzel echt een leuke jongen en hij is geeft altijd 100% maar het is wel echt een matige back. Voetballend is hij matig tot slecht en verdedigend is het niet altijd goed. Maar het wordt vergeten doordat hij altijd rent, trekt en duwt. Als je het vergelijkt met Arias is het gewoon niveau lager helaas. Ik zie zelf liever een technische back die zijn man voorbij kan komen en een goede voorzet in zijn been heeft, ik ga Dumfries dus niet missen.

Dumfries lijkt heel wat, maar zijn balbehandeling en manier van dribbelen kan alleen in Nederland. In Duitsland, Italië etc wordt je zo maar van de bal gezet. Engeland en Spanje zijn te technisch. Tegen Ajax en az vond ik hem drama. Europees ook nooit een uitblinker. Bij Nederland nooit uitblinker tegen lastig land. Vind het leuk voor top 4 Nl, geen Lazio of leverkussen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 30 2 6 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp en Derksen plaatsen Dumfries ver boven Kyle Walker

René van der Gijp en Johan Derksen vellen na afloop van de 2-0 zege van Nederland op Oostenrijk een positief oordeel over Denzel Dumfries, die andermaal tot scoren kwam tijdens dit...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren