Perez is kritisch op wissel van Ten Hag: ‘Dat maakt het alleen maar erger’

Donderdag, 15 april 2021 om 23:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:58

Kenneth Perez begrijpt niet dat Erik ten Hag er donderdagavond voor koos om Edson Álvarez in de tweede helft naar de kant te halen tegen AS Roma (1-1). Volgens de analist van ESPN werd Ajax ernstig verzwakt door de afwezigheid van Álvarez, die werd afgelost door Mohammed Kudus. "De vraag is: moet je wisselen? Het stond geweldig in de tweede helft. Ze begonnen echt heel goed", aldus Perez.

"Het gekke is: Ajax maakt de 0-1, vervolgens wordt de 0-2 afgekeurd en dan komt Mohammed Kudus erin voor Edson Álvarez", vervolgt de Deen. "Het is een aanvallende wissel, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar erger. Ajax was de bovenliggende partij en misschien is het dan een logische reactie om ook nog aanvallend te wisselen, maar het zorgde ervoor dat het eigenlijk totaal weg was. Daarna heeft Ajax geen kans meer gecreëerd."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ronald de Boer had Álvarez er ook niet uitgehaald. "Ik vond Ryan Gravenberch heel matig spelen", zegt De Boer. "Met Kudus voor Gravenberch zou je eigenlijk een-op-een hetzelfde blijven staan. We hebben Álvarez vaak bekritiseerd, maar als je wat opportunistischer gaat spelen, dan moet je één iemand erbij houden die op de winkel let, en twee minuten later lag-ie er al in. En ik moet zeggen: Gravenberch zat gewoon totaal niet in de wedstrijd, echt totaal niet. Het was niet de Gravenberch van het begin van het seizoen, waar iedereen lovend over was. Je had verwacht dat hij Ajax op sleeptouw zou nemen in een wedstrijd als deze. Of je dat van hem mag verwachten? In ieder geval dat hij het elftal dirigeert naar gevaarlijke aanvallen. Dat is helemaal niet gebeurd."

Kijkend naar het tweeluik tussen Ajax en AS Roma spreekt Perez van 'twee bijzondere wedstrijden'. "Misschien is het veel te Nederlands hoe wij hier zitten te praten: 'Roma kan er echt he-le-maal niks van.' Maar je kan ook zeggen: misschien is Ajax toch niet zo goed dat ze écht het verschil kunnen maken. Deze twee wedstrijden zijn op cruciale momenten beslist: Dusan Tadic die de penalty miste in de heenwedstrijd en de scheidsrechter (Antony Taylor, red.) had vanavond ook kunnen denken: nou, daar blijf ik vanaf", zegt hij over het afgekeurde doelpunt van Dusan Tadic. Nicolás Tagliafico ging voorafgaand daaraan hard door op Henrikh Mkhitaryan.

Twee spelers van Ajax steken met kop en schouders boven de rest uit

Voetbalzone kende rapportcijfers toe aan de spelers van Ajax.Lees artikel


Poll

Heeft Kenneth Perez gelijk over de wissel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door dreetje888)

Kudus speelde ook niet best maar je moest toch aanvallend wisselen. Alleen had dat dan gewoon gedaan voor Gravenberch. Je wist dat je gewoon een slot op de deur moest zetten. Dat kan Alvarez veel beter dan Gravenberch. Dan had je Kudus en Klaassen als aanvallende middenvelders gezet. Geen een pass kwam aan van Gravenberch. Die speelt al een tijdje ondermaats naar mijn mening.

15 april 2021 om 23:33

Ik kan er niks aan doen maar in grote wedstrijden zie je gravenberch maar zelden goed spelen.Ben bang dat met hem hetzelfde gebeurt als met klaassen van de beek en zyech zodra hij Ajax verlaat

15 april 2021 om 23:37

Vind dat wel iets te vroeg gezien zijn leeftijd. Speelt gewoon te veel. Vond hem tegen liverpool bijv wel goed. Een van de beek vind ik wel een grappig voorbeeld want die liet het in de cl juist in de grote wedstrijden zien. We gaan het zien. Vandaag idd wel heel matig

16 april 2021 om 02:15

Grootste fout was mijns inziens vandaag Traore erin gooien. Brobbey was als eenzame spits goed bezig en traore loopt zijn ruimtes alleen maar dicht. En je wisselt een speler van meer kwaliteit weg (Neres). Plus, vandaag ging je het heus niet met duelkracht winnen daar voorin maar met voetbal. Had nou eens iets echt onverwachts gedaan. Tadic vanaf rechts als bij Servië waar hij fantastisch speelde. Iets verrassends...

16 april 2021 om 08:42

Ik vind dit wel een opvallende uitspraak AcKaka. Want juist Gravenberch is zoveel slechter gaan spelen sinds zijn dubbele schorsing in de beker en Europa League met die korte speelpauze erbij, toen heeft hij in drie weken tijd maar 1 wedstrijd gespeeld, tegen Heracles namelijk.Dus het lijkt juist te komen doordat hij niet speelde dat hij in die slechte flow kwam

Zoals Cruijff talloze keren heeft uitgelegd op tv: een spits erbij gooien betekent niet dat je aanvallender gaat spelen, en zeker niet als je met 5 man in de spits gaat lopen. Het middenveld is het belangrijkste wat er is in het voetbal. Ajax had na rust zaakjes geweldig op orde, dan moet je daarmee doorgaan en tempo verhogen. Ten Hag heeft nu al 3/4 keer in Europa tegen zelfde steen gestoten.

15 april 2021 om 23:54

@bobbyhaarms Ik verwachtte wel dat hij Alvarez er af ging halen, maar ik had Gravenberch er gewoon uitgehaald. Dat was echt de minste speler vanavond. Deed niets zinnigs. De wissel van Traorã© sloeg nergens op. Elftal was al niet meer in balans en was het na deze wissel helemaal niet meer. En Traorã©, weet ook niet wat het toevoegt. Tweede helft was na een kwartier echt het aanglurend niet meer waard.

16 april 2021 om 00:19

En als je dan toch met z'n allen voorin gaat staan, moet je ook gewoon gaan pompen. Ajax is minstens 10 minuten kwijt geraakt aan eindeloos rondspelen, precies wat Roma wilt. Schuurs pompte een keer en dat was meteen een doelpunt. Waarom niet vaker proberen?

Wat is het leven van een analist toch heerlijk... Ten Hag wisselt dus dan vraag je jezelf maar hardop af of hij dat wel had moeten doen maar als hij niet gewisseld had dan kan ik al raden wat Perez zou gaan zeggen hoor...

16 april 2021 om 05:38

Jij luistert echt totaal niet naar de inhoud he?!

16 april 2021 om 08:09

Ik vind het goedkoop, hij heeft wel een punt maar zeg er dan ook bij dat je wel snapt dat hij het over een andere boeg wilde gooien om wat te forceren en tsja dat pakte niet goed uit, naja jammer dan

16 april 2021 om 08:03

Deze keer was ik t wel eens met perez, die doorgaans alleen maar “verbaasd” kan zijn over trainers. Alvares houdt nogal wat tegen en ik dacht bij inbrengen van kudus al; wat als het 1-2 wordt en je moet verlengen. Als roma dan uit de schulp komt wordt het gevaarlijk. En dat zag je eigenlijk al vrij snel na de wissel. Er was veel meer ruimte voor roma om uit te verdedigen en op de Ajax helft te komen. Dat was voor Klaassen niet meer te doen.

Alvarez blijkt gewoon keer op keer een hele belangrijke schakel voor Ajax. Vooral in de omschakeling haalt hij er zo ontzettend veel uit, waardoor Ajax weer kan aanvallen en er minder druk op de verdediging komt. Tuurlijk is Alvarez is balbezit nog (te) vaak slordig, maar wat je daar voor terug krijgt in verdedigend opzicht is groots. Gravenberch had een logischer wissel geweest. Jongen lijkt met z'n 18 jaar en vele speelminuten een beetje op zo half april.

15 april 2021 om 23:33

Doet me denken aan Casemiro bij Real. Hij is ook zo ontzettend belangrijk voor je verdediging en de balans. Net als Alvarez ook niet de beste voetballer maar wel iemand die je broodnodig hebt om je elftal te laten draaien.

15 april 2021 om 23:41

Precies Casemiro ook zo'n speler. Altijd de spelers waar heel veel mensen op lopen te zeiken dat het voetballend niet genoeg is. Maar die verliezen totaal uit het oog dat dit de spelers zijn die nodig zijn voor de balans in je team. En zich altijd 100% inzetten van minuut 1 tot 90 en zich compleet wegcijferen voor het team. Ongekend belangrijke krachten.

Vind wel dat ze moesten wisselen. Had zelf gravenberch voor kudus gewisseld. Vind hem de laatste tijd helaas vrij matig, logisch ook gezien zijn leeftijd. Alvarez had je idd wel kunnen gebruiken, maar een kudus was wel nodig. Overigens wel mooi dat een alvarez niet gaat zeiken en zich opoffert voor het team.

15 april 2021 om 23:38

Klaassen eruit was in mijn ogen ook niet vreemd geweest, want die was compleet onzichtbaar. Maar goed dat doet Ten Hag niet zo gauw. Snap ik ook wel. Het is sowieso allemaal erg 'als als'. De echte frisheid en scherpte is gewoon op. Het was een vol, gek, slepend programma dit seizoen. Nu gewoon netjes die titel binnenhalen en dan de blik op volgend seizoen.

15 april 2021 om 23:44

Had inderdaad ook gekund, al snap ik dat het meer is van die maakt vaak dan toch een goal. Bij ryan dan iets minder vergeleken met klaassen. Inderdaad ook 'als als'. Als tadic de penal had gescoord, scherpen niet die fout had gemaakt. Vond het ook opvallend dat het basiselftal speelde tegen rkc, maar als ze nu hadden gewonnen had ik het nooit benoemd. We zullen het nooit weten. Toch enorm zonde maar alsnog aardig geslaagd seizoen als ajax de titel wint.

Gebeurt zo vaak in voetbal. Op moment dat een ploeg alles of niets speelt kom je niet meer aan fatsoenelijk aanvallen en kansen toe. Ook bij toptrainers wordt deze "foute"wissel vaak gedaan.

15 april 2021 om 23:54

Amen! Geweldig verwoord. Zelfde als ze opeens met 3 centrale verdedigers spelen zodat het zogenaamd stabieler staat. Dit terwijl ze elkaar allemaal aan gaan kijken wie ze moeten oppakken maar het allen niet doen. Drm een domme wissel van Ten Hag met Kudus voor Alvarez

16 april 2021 om 00:04

Vind een kudus voor alvarez best logisch (al had ik gravenberch gekozen). Vond een traore en idrissi dan weer een domme wissel doordat schuurs gewisseld werd (hele systeem weg)

Tja, Ten Hag is niet bepaald de snuggerste wat wisselen betreft. Hij heeft nu eenmaal niet het inzicht om in belangrijke wedstrijden wanneer en wie te wisselen. Altijd voorspelbaar. Vanavond met Neres beginnen was al een eerste fout, hem zo lang laten staan een tweede, Gravenberch niet wisselen ook weer zo’n fout. Het overkomt hem te vaak in Europese wedstrijden. Leuke trainer, maar niet geschikt voor Ajax is de eindconclusie.

Perez heeft groot gelijk. Gravenberch en Kudus als controleurs werkt niet omdat ze beide naar elkaar gaan kijken wie de meest verdedigende word. Ik weet zeker dat geen van de 2 elkaar corrigeren daarin. Je zag ook al in de eerste helft dat zelfs met Alvarez ze er soms gevaarlijk uit kwamen in de counter ( ook al is het een luizenploeg ). Er waren nog ruim 20 min te spelen en Ajax had ze met de rug tegen de muur. Alvarez speelde meer ballen naar voren dan Gravenberch dus echt aanvallender werd het niet eens. Kudus moest er dan ook in voor de laatstgenoemde. Een cruciale domme fout van Ten Hag

16 april 2021 om 10:08

Kudus speelde ook niet als controleur..

als perez het nou ( achteraf ) allemaal zo goed weet waarom gaat ie dan niet zelf eens een keer voor n ploeg staan want achteraf kaarten is het makkelijkste wat er is , als kudus de beslissende assist/goal maakt is het een meesterzet van eth volgens hem, lekker met je stropdas in een studio dik betaald worden om open deuren in te trappen nadat alles gespeeld is, wie wil dit niet dus neem deze gasten niet al te serieus, zo heeft achteraf iedere analyticus gelijk , al heb je er de ballen verstand van.........

Wisselt Ten Hag niet en blijft het 1-1 dan vraagt men zich af waarom Ten Hag niet meer risico neemt door een verdedigend ingestelde speler er af te halen en er een meer creatieve speler voor in de plaats te zetten.... Kortom, altijd makkelijk vanaf de zijlijn. Enige waar je je vraagtekens bij kan zetten is het inbrengen van Traore... Stuur dan Schuurs gewoon naar voren... Maar goed, het zat in de twee luik met AS Roma allemaal niet mee... Penalty gemist, fout Scherpen en nu weer een toevals treffer van Dzeko.. Overigens wel geërgerd aan de scheidsrechter. Hij floot zo niet Engels... De 2-0 van Tadic had in de Premier League nooit afgekeurd geweest...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren