Twee spelers van Ajax steken met kop en schouders boven de rest uit

Vrijdag, 16 april 2021 om 12:04 • Laatste update: 17:25

Ajax heeft zich donderdagavond niet weten te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. Na een 1-2 nederlaag in Amsterdam volgde donderdag een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Ajax die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Ajax tegen AS Roma
SPELER CIJFER
Maarten Stekelenburg 6
Perr Schuurs 7,5
Jurriën Timber 6
Lisandro Martínez 7,5
Nicolás Tagliafico 5
Edson Álvarez 5
Davy Klaassen 5
Ryan Gravenberch 3
Antony 5,5
Dusan Tadic 4,5
David Neres 5,5
Brian Brobbey 6,5

Maarten Stekelenburg: 6
De doelman, terug van blessureleed, had weinig kansen om zich te onderscheiden in de ontmoeting met zijn oude club. Hij had in de eerste helft geen moeite met een zacht en een hard schot van Lorenzo Pellegrini, maar werd in de tweede helft wel geklopt. Hij werd logischerwijs verrast door een balaanraking van Gravenberch na een voorzet vanaf de linkerflank. Halverwege de tweede helft plukte Stekelenburg een voorzet van Rick Karsdorp uit de lucht en hervatte hij het spel rap.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Perr Schuurs: 7,5
De centrumverdediger moest halverwege de eerste helft invallen vanwege een hamstringblessure van Sean Klaiber. Zijn eerste pass was onwennig en eindigde over de zijlijn, maar daarna kwam Schuurs veel beter in het ritme. Hij fleurde zijn wedstrijd op met prachtige dieptepasses op Neres, Tadic en Brobbey; uit die richting de invaller kwam het openingsdoelpunt voort. Even daarna was hij wel te laat met een tackle op Roger Ibañez, waardoor Roma een vrije trap kreeg op een gevaarlijke plek. Acht minuten voor tijd moest de invaller weer het veld verlaten, omdat Erik ten Hag Oussama Idrissi liet invallen.

Jurriën Timber: 6
De wedstrijd van Timber begon met een verloren kopduel op het middenveld, voorafgaand aan een dreigende uitbraak van Roma in de vijfde minuut. De verdediger verhuisde vervolgens naar de rechterkant door de entree van Schuurs en leek zich daar niet helemaal thuis te voelen. Na de pauze oogde Timber wel op zijn plek. Hij speelde met veel meer overtuiging, durfde op te stomen en had een goede connectie met Neres langs de zijlijn. Het was daarom bijzonder onfortuinlijk dat hij na 71 minuten uitgleed in een duel met Riccardo Calafiori, waarna Roma de 1-1 maakte.

Lisandro Martínez: 7,5
Martínez was vorige week in Amsterdam al een van de uitblinkers en liet zich opnieuw gelden met meerdere mooie inspeelpasses, met name op Neres in de eerste helft. De Argentijn durfde wat risico te nemen in balbezit en raakte onder druk niet in paniek. Hij voetbalde zich goed onder de druk uit en had verder significante verdedigende bijdrages. Zo blokkeerde hij een dreigende voorzet van Pellegrini na ruim een uur en voorkwam hij een uitbraak van Roma met een onderschepping op het middenveld na 73 minuten. Martínez veroverde dertien keer de bal, het hoogste aantal van alle spelers op het veld.

Nicolás Tagliafico: 5
Een onnodige overtreding van Tagliafico leidde ertoe dat een doelpunt van Ajax in de tweede helft werd afgekeurd. Een ander ongelukkig moment voor Tagliafico was zijn onreglementaire ingooi in de eerste helft. Het zou te ver gaan om te zeggen dat die momenten symbool stonden voor de wedstrijd van Tagliafico, maar een onuitwisbare indruk liet hij bepaald niet achter.

Edson Álvarez: 5
Acht minuten na de pauze moest Álvarez veel meer halen uit een vrije schietkans, net buiten het strafschopgebied. Zijn inzet miste de juiste richting. Even daarna leek de Mexicaan door het veroveren van de bal van grote waarde te zijn bij de 0-2 van Tadic, maar die werd afgekeurd. Zijn optreden was wisselvallig: zijn inspeelpasses waren duidelijk onder de maat, maar met zijn duelkracht en alertheid op fouten van Roma compenseerde hij dat deels. In minuut zeventig maakte Álvarez plaats voor Mohammed Kudus.

Davy Klaassen: 5
Klaassen kreeg na twaalf minuten de mogelijkheid om Ajax op voorsprong te zetten, maar zijn schot miste overtuiging. Halverwege de tweede helft liet hij na om zelf te schieten toen hij in het vijandelijke strafschopgebied in balbezit was. Klaassen kwam nauwelijks in het spel voor en had soms moeite om de bal onder controle te krijgen. Met slechts 23 balaanrakingen was hij van alle basisspelers het minst vaak aan de bal.

Ryan Gravenberch: 3
Gravenberch speelde een bijzonder ongelukkige wedstrijd. Hij was weinig aan de bal en vertraagde het spel als dat wel het geval was, of hij faalde in zijn acties. Met een aardige indraaiende voorzet uit een vrije trap stond hij vijf minuten voor de rust aan de basis van enig gevaar; na de pauze had hij een mooie dieptepass op Tadic in huis, maar qua hoogtepunten bleef het daarbij. Hij verloor aan de rand van het strafschopgebied een duel om de bal van Pellegrini en daardoor moest Martínez de daaropvolgende voorzet blokkeren. Tot overmaat van ramp resulteerde een balaanraking van Gravenberch in de kans van Edin Dzeko, die de 1-1 maakte. Je hoopt dat iemand met het talent van Gravenberch zijn ploeg op sleeptouw neemt en dirigeert, maar het tegenovergestelde was waar.

Antony: 5,5
Van Antony ging wel gevaar uit, maar hij slaagde er niet vaak genoeg in om zijn bewaker te passeren. De connectie met zijn ploeggenoten liet geregeld te wensen over, al waren niet alle bijdrages van Antony slecht: in de dertiende minuut bereidde hij een grote kans van Klaassen voor door attent te reageren op een mislukte pass van keeper Pau López. Even daarna bediende hij Klaiber op het juiste moment, waardoor een kans voor Tadic volgde. In de pauze werd Antony vervangen door Brobbey.

Dusan Tadic: 4,5
Tadic was als spits niet de betrouwbare kapstok die hij zo vaak is. Onder druk, in de kleine ruimtes, wist hij zich niet te redden. In de tweede helft verhuisde Tadic naar de linkerkant door de komst van Brobbey, maar zijn slechte vorm bleef aanhouden. Hij dacht elf minuten na de pauze te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een eerdere overtreding van Tagliafico; evenwel rondde de Serviër de kans goed af.

David Neres: 5
Aan inzet was, zeker in de eerste helft, geen gebrek bij Neres. De buitenspeler was meermaals alert op slordigheden bij Roma: in minuut 7 leidde hij een aanval in door een slechte pass te onderscheppen en ook in minuut 35 lette hij goed op. Zijn aannames en passes waren prima, maar als hij zelf een actie aanging, passeerde hij zelden zijn man. Neres ging in de tweede helft aan zijn favoriete rechterkant spelen, maar ging ook daar zelden een indrukwekkende actie aan. Acht minuten voor tijd maakte hij plaats voor Lassina Traoré.

Brian Brobbey: 6,5
Slechts drie minuten had Brobbey nodig om de hoop van Ajax nieuw leven in te blazen. De invaller controleerde de bal feilloos na een fraaie pass van Schuurs en bleef uiterst koel door de bal over de uitgekomen doelman López te wippen. Ook bij het afgekeurde tweede doelpunt van Ajax speelde Brobbey een belangrijke rol. Zijn invalbeurt bracht de nodige energie in het spel van Ajax. Toch wist hij zich in het restant van de tweede helft niet echt te laten zien. Deels omdat goede passes van ploeggenoten uitbleven, maar in de blessuretijd was hij twee keer net niet gelukkig aan de bal.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door rayvg)

Ik denk dat dit wel eindelijk een keer de juiste cijfers zijn.. was een pot met veel balbezit maar zooo slordig etc. Ook bizar weinig kansen gecreëerd.. fijne avond nog allemaal!

15 april 2021 om 23:08

Vind je een 4,5 voor Tadic niet laag?

15 april 2021 om 23:14

Inderdaad, hoe kan Tadic nou een lager cijfer krijgen dan Neres en Anthony?

15 april 2021 om 23:22

Dat slaat inderdaad nergens op. Tadic was nog dwingend en ijverig, zowel Neres als Antony lieten vrij weinig zien

15 april 2021 om 23:23

ohw sorry, wat dom. Even over het hoofd gezien, de rest is wel goed. Misschien Timber een 6,5 maar het is prima dan zo

15 april 2021 om 23:26

Dit cijfer voor Tadic is inderdaad veel te laag, of de cijfers van Antony en neres zijn veel te hoog. En ik denk dat dit beide het geval is. Tadic verdiende voor mij een 5,5 minimaal en de 2 Brazilianen waren allebei een 4,5.

15 april 2021 om 23:28

Omdat Tadic vanavond een schim was van hoe goed hij kan zijn. Leidde onder meer de 1-1 in.

16 april 2021 om 08:00

Ik ben het letterlijk met alle cijfers eens. Tafic hebben we niet gezien terwijl hij in zo’n wedstrijd het verschil moet maken. En ook vaak maakt. De Brazilianen hadden n puntje minder kunnen krijgen, die voegen echt te weinig toe en al weken. Ajax heeft na het vertrek van Ziyech aanvallend echt wat extra klasse nodig. Ben benieuwd waar ze dat vandaan gaan halen... zeker met beperkt budget in deze Corona tijden...

16 april 2021 om 09:13

het laagste cijfer wat mij betreft voor Ten Hag. Wat kan ik me er aan irriteren dat hij 2 wedstrijden achter elkaar doet alsof Ajax goed speelde en alleen de kansen niet afmaakte... Ajax was beter dan Roma maar gewoon niet goed genoeg. Er zijn amper kansen gecreëerd dus dan moet je teveel geluk hebben voor een goal. Roma heeft dat geluk wel gehad maar je weet dat als je zo speelt dat er een grote kans is dat het fout kan gaan. Ik vond het tactisch een erg slechte wedstrijd (beide eigenlijk) van Ten Hag, ik zal mijn bevinding nu niet helemaal uit gaan typen maar Theo en Boskamp hadden in de rust al gelijk dezelfde mening. En nu wil ik niet zeggen dat ik de nieuwe Guardiola ben maar Ten Hag zijn analyse bevestigd voor mij alleen maar weer dat hij geen idee heeft wat er fout gaat.. en gewoon maar ''hoopt'' op een goaltje, maar daar moet je niet op hopen die moet je afdwingen man. Wat een traag gebrei bij Ajax gister zeg

16 april 2021 om 10:17

Ik vond Tadic, Neres en Anthony allemaal even slecht. Wilde allemaal wel, maar weinig lukte. Kwam ook omdat alles tegen de laatste linie van Roma stond. Daardoor bleef het allemaal erg statisch. Ze hadden veel meer in moeten zakken en dan steeds wisselend met diepgaande mensen moeten spelen. Je kon zien dat Ten Hag het probeerde door tegen die laatste linie te staan, maar in de uitvoering bleef iedereen daar teveel staan. En als ze dan bewogen dan durfde het middenveld vaak die ballen niet te geven. Het was dus eigenlijk lange ballen van achteruit achter die laatste linie waar de goal ook uit kwam. Valt op zich wat voor te zeggen, maar gezien de spelers van Ajax hadden ze meer moeten combineren vanuit het middenveld met inzakkende mensen en dan in de combinatie de diepte te zoeken, want daar hebben ze de spelers wel voor. En uiteindelijk kun je ook wel concluderen dat ze momenteel ook gewoon de kwaliteit niet hebben, in aanvallend opzicht, maar ook qua creativiteit vanuit het middenveld. De voetbal intelligentie ontbrak gewoon. Snap ook niet zo goed waarom Kudus niet meer minuten krijgt ... nog steeds fitheid? Want die vond ik voor z'n blessure nou zo\n speler die het verschil kan maken waar Klaassen toch meer een loper is.

16 april 2021 om 12:58

Tactisch stond het wat mij betreft juist goed. Uitvoer soms wat minder. Vermoedelijk had je verwacht dat ajax vanaf het begin alles of niets ging spelen om vervolgens 6 counters om hun oren te krijgen. Dit is juist het goede. Geduldig spelen. Forceren kan later in de wedstrijd.

16 april 2021 om 13:06

Tadic had veel balverlies en was totaal geen aanspeelpunt. Speelde niet goed.

16 april 2021 om 13:09

@rayvg....Hou toch op zeg. Iedereen kon zien dat Ajax beide wedstrijden beter was. Roma heeft niets laten zien. Krijgt gewoon meerdere goals cadeau. De pech die Ajax heeft gehad deze 2 wedstrijden. Ten hag heeft zeker aparte keuzes gemaakt, zeker gister maar ze waren veel beter dan Roma. Het zat niet mee. Penalty verknallen, blunderende keeper, doelpunt afgekeurd door dat voetje van Nico. Hoeveel pech kan je hebben

16 april 2021 om 13:29

Daar heeft ten Hag helaas altijd een handje van als Ajax slecht speelt ligt het altijd aan het falen van Ajax en nooit aan de kwaliteiten van de tegenstander. Ik vind dat hij naast het tactische gedeelte ook op dat stuk nog flink kan groeien als potentieel toptrainer. Ajax had de bal omdat Roma het goed vond.

16 april 2021 om 13:51

@soccerfan dat is precies wat ik zeg, ajax was beter dan roma en roma had het geluk. maar ajax zelf was gewoon niet goed en creeert bijna niets dus dan word het team met het meeste geluk de winnaar. Als Ajax meer creeert dwing je de overwinning gewoon af. Nu is het bijna 50/50 en geloof me roma vindt het helemaal prima hoor dat balbezit van ajax. Die hebben geen idee waar wij het over hebben door jezelf de betere ploeg te vinden dmv balbezit. Als je nou goed speelt en die bal wil er gewoon niet in is het anders.

17 april 2021 om 11:22

Lol in nederland valt er altijd wat te klagen, het zijn maar cijfers....

Martinez echt langer vast leggen! Wat een speler. Elke keer een goede pass, er tussen wanneer het moet, net even die bal weghalen tijdens een gevaarlijke aanval. Niets meer dan complimenten voor hem!

15 april 2021 om 23:10

Goede wedstrijd maar staat wel lucht te dekken bij de tegengoal. Hij komt uit de omschakeling, maar hij loopt naar het midden terwijl er twee man bij de tweede paar staat.

15 april 2021 om 23:14

Martinez stapt waar de bal eigenlijk zou komen wat perfect was! Helaas werd de bal van richting veranderd.

15 april 2021 om 23:15

Hij wilde de voorzet onderscheppen. En dat was ook gelukt zonder die verlenging van Gravenberch

15 april 2021 om 23:17

Alsof hij wist waar de bal zou komen. De andere cv stond al rond het midden. Hij laat twee man waaronder de spits ingedekt staan.

15 april 2021 om 23:23

Hij stapte letterlijk pas in net nadat de voorzet gegeven werd. Stond gewoon goed opgesteld ongeacht hoe die zou worden voorgegeven

15 april 2021 om 23:29

Niet mee eens, hij had moeten zien dat er totaal niemand bij Dzeko stond. Zo'n man laat je niet vrij staan

16 april 2021 om 00:27

Bij zo'n grote verandering van een voorzet iemand afrekenen slaat nergens op. Die bal komt uiteindelijk met geluk voor de voeten van Dzeko. Typisch zo'n speler die niet echt kan voetballen maar altijd op de goede plek staat voor dit soort ballen.

16 april 2021 om 06:29

Dat is echt een kulargument zeg. Martinez is al lang weggelopen voordat die bal gegeven werd. Hoe kun je nou een dodelijke spits als Dzeko vrij laten in de zestien? Echt een kinderlijke fout van Martinez.

16 april 2021 om 07:33

Het gaat niet om de verandering Sieb, het gaat er om dat hij zich voor de goal positioneert in plaats van bij de gevaarlijkste man van Roma te gaan staan. Zeker als hij, zoals je zelf eigenijk al zegt, altijd op de goede plek staat.

16 april 2021 om 10:58

Hij positioneert zich waar de bal zou gaan komen ja. Dat die dan onderweg ineens de andere kant op gaat... Ik zou inderdaad graag willen dat onze verdedigers zo goed zijn dat ze dat allemaal van te voren in kunnen schatten. Het is toch logisch dat hij de weg van de bal op dat moment inschat? Het was gewoon balen dat die bal vervolgens recht bij Dzeko in de voeten valt.

15 april 2021 om 23:23

Ik heb echt nooit begrepen waarom die jongen op de bank terecht is gekomen. Vond/vind hem bij Ajax eigenlijk altijd degelijk tot goed, wel een zekerheidje. Maar ten Hag heeft hem opeens op de bank gezet en pas gebruikt toen het echt nodig was. Best onbegrijpelijk.

16 april 2021 om 00:03

Als iedereen fit is blijft het moeilijk om met Blind en Martinez te spelen. En eerlijk gezegd kies ik dan toch voor Blind. Probleem is dat ze beiden op dezelfde positie het best zijn.

16 april 2021 om 00:20

Vandaag vond ik ze anders helemaal niet goed. Ja, verdedigend stond het aardig maar wanneer je beide Cv's 70 minuten de bal naar elkaar staan over te tikken omdat ze geen pass in de voeten van je middenvelders durven te geven (die echt wel vrij stonden), dan heb je volgens mij niet helemaal de urgentie meegekregen. We kwamen daar om twee keer te scoren en die gasten stonden met Alvarez een soort rondootje te doen waar ik helemaal gek van werd.

Om simpel van te worden, echt waar.

16 april 2021 om 11:27

Die stonden helemaal niet vrij. Gravenberch bood zich nauwelijks aan en had ook constant Diawara in zijn nek. Alvarez bood zich wel aan, maar die kwam op zijn beurt ook niet verder dan passjes terug/breed. Dan krijg je dus dat rondootje waar jij het over hebt, maar dat ligt niet aan de Cv's. Dat ligt aan Gravenberch die daar verzuipt en aan het feit dat Alvarez de opbouw niet kan doen.

16 april 2021 om 11:32

Die hebben echt wel vrij gestaan en meer ruimte gehad. Natuurlijk zat er ook regelmatig iemand in zijn nek, maar op het moment dat er daar wel ruimte lag, werden ze gewoon niet ingespeeld. En op de momenten dat ze wel inspeelden, zag je gelijk beweging en loopacties eromheen. Dat gebeurde gewoon veel te weinig. Met iemand als Blind had je daar veel beter gebruik van kunnen maken. Nu had je achterin niemand die die pass durfde te geven. Ook werd er nooit iemand overgeslagen. Natuurlijk werd er af en toe een lange bal gegeven, maar Schuurs heeft nooit direct Tagliafico aangespeeld, of Martinez Timber/klaiber. Het moest altijd weer via de man ernaast. Dan creã«er je toch helemaal geen balcirculatie.

Gravenberch veel opgehyped, die staat weer met beide beentjes op de grond. Tijd voor een basisplek voor kudus!

15 april 2021 om 23:08

Zo zie je maar hoe makkelijk het is om bij Ajax opgehyped te worden, eigenlijk hoef je alleen maar simpel voetbal te spelen op je 18e en je wordt al bestempeld als toptalent. Gravenberch is echt nog lang niet klaar voor CL niveau of ver in de EL. Omschakeling zo ontzettend zwak en aanvallend besluiteloos

15 april 2021 om 23:16

Hij speelde tot aan maart echt heel goed, en nu doet iedereen weer alsof hij er geen kut van kant. Is 18 jaar, tuurlijk gaat hij mindere wedstrijden of periodes hebben. Kan gebeuren

15 april 2021 om 23:22

De vraag is alleen hoe hij er weer uit komt. Zie Ihattaran, Bazoer, Maduro, Aissati, Maher, Seedorf. De één doet het beter dan de ander. Er valt nog weinig over te zeggen.

16 april 2021 om 00:20

"Of hij er weer uit komt." Kom op zeg. Speelt gewoon een sterk seizoen. Als hij zoals een ihattaren of bazoer destijds 1,5 jaar geen pepernoot raakt dan kun je het pad vergelijken. Niet na 1,5 slechte wedstrijd. Anders kun je Tadic nu ook al afschrijven.

16 april 2021 om 00:22

En dan lees ik jouw betoog over Timber hieronder terwijl hij ook compleet door het ijs zakte, dat maakt een keer wegdraaien bij 2 tegenstanders geen verschil in.

16 april 2021 om 07:18

Tadic heeft al jarenlang laten zien onwijs goed te kunnen voetballen. Die kun je dus in geen geval vergelijken met Gravenberch. Hij is in mijn ogen die 40 miljoen waar over gesproken werd nog niet waard.

16 april 2021 om 10:50

Oke, neemt mijn punt niet weg. 9 maanden heeft Ajax sterk gespeeld. Na een interlandperiode 3 wedstrijden minder en dan kan een Gravenberch er opeens niks meer van en zit hij in een dal als ihattaren? Die raakte 1 jaar geen knikker voordat we van een vormdip mochten spreken.

16 april 2021 om 13:30

Keek Liverpool - Ajax samen met wat Engelse maten, en die vroegen allemaal wie die nummer 8 was. Hij speelde toen werelds, en dus zeker wel van CL niveau. Dat hij niet constant is wil niet zeggen dat hij dat niveau niet heeft/kan halen. Denk dat het maar weinig mensen gegeven is om constant dat niveau te halen, en als Gravenberch daar nu al toe behoorde zou hij volgende week al niet meer bij Ajax spelen.

15 april 2021 om 23:12

Kudus brengt na zijn blessure nog niet veel helaas. Met als absoluut dieptepunt vandaag een kansloze poging ondernemen in de laatste 10 seconden van de wedstrijd met 3 man vrij in de 16

16 april 2021 om 00:18

Als je een half jaar geblesseerd bent en dan steeds 10 minuten mag invallen om de 2/3 wedstrijden dan kom je natuurlijk ook niet terug in je oude vorm.

15 april 2021 om 23:12

En dan 40 miljoen voor vragen. Speelt geen bal voorwaarts, alles achterwaarts

15 april 2021 om 23:14

Gravenberch speelt inderdaad waardeloos, maar Kudus is op dit moment ook niet veel beter hoor

15 april 2021 om 23:17

Kudus kreeg ook maar kort de kans.

16 april 2021 om 08:29

Gravenberch was echt hopeloos. Niet alleen voetballend met het enorm vertragen van het spel en het verder echt gewoon niets toevoegen aan het spel, maar deze jongen is een van de langste bij Ajax, maar staat nooit op de plek om te koppen. Hopelijk herpakt hij zich, anders wordt het straks banken en gaat hij een vertrek forceren op dezelfde manier als Ihatarren. Dat Ten Hag hem zolang laat staan is gewoon een fout van hem geweest. Eerste helft speelde ze nog redelijk behoudend en eigenlijk had die helft niet eens gespeeld hoeven te worden.

15 april 2021 om 23:17

Ach die jongen heeft nu even een dipje. Maar van oktober-februari was Gravenberch een van de uitblinkers.

15 april 2021 om 23:19

Dezelfde Kudus die gelijk aantoonde het niveau niet aan te kunnen?

15 april 2021 om 23:26

Kom op man die jongen is 18 en mist haast geen minuut dit seizoen, ook nog mee met of jong oranje of het grote oranje. Dan is het toch niet zo vreemd dat die jonge half april leeg is en mindere wedstrijden gaat spelen. Dat is dan eerder de fout van Ajax en het management van zijn speeltijd, dan dat Gravenberch opeens overschat is

Altijd Antony wisselen. Deze man heeft toch veel meer spelinzicht en klasse dan Neres. Zette in de eerste helft ook gewoon paar keer een prima aanval op.

15 april 2021 om 23:30

Nou dat klasse weet hij dan heel goed te verstoppen dan. Dat je daar 20 miljoen voor betaalt. Lachwekkend.

Timber een 6??? Die jongen verdient zoveel meer credits dan hij van alles en iedereen krijgt. Speelt elke wedstrijd fantastisch, hoe hij daar onder druk bij 2 man geweldig wegdraait en elke onderschepping uitstekend, passes op maat noem het allemaal maar op. Uitglijden gebeurd spelers als Gerrard ook wel Is

15 april 2021 om 23:12

Ik quote jou even: "Zo zie je maar hoe makkelijk het is om bij Ajax opgehyped te worden, eigenlijk hoef je alleen maar simpel voetbal te spelen op je 18e en je wordt al bestempeld als toptalent." Vind je dit zelf niet een beetje tegenstrijdig hahaha?

15 april 2021 om 23:15

Ach hij zegt ook dat Gravenberch nog lang geen CL-niveau is. Hij was 1 van de betere in de CL campagne. Vraag mij dus af in hoeverre je de reacties hier van BME12 serieus moet nemen.

15 april 2021 om 23:54

Hahah waan van de dag inderdaad ja. Timber speelde prima vandaag overigens hoor, en de actie waar BME12 op doelt waar hij wegdraait tussen twee man en vooruit passt was inderdaad geweldig. Maar Gravenberch was ook de beste man op het veld op Anfield en speelde ook uitstekend tegen Atalanta en tegen Lille. Is dat ineens allemaal vergeten? Vandaag was Ryan erg matig, de minste aan Ajax zijde zelfs. Maar stellen dat hij "zwaar opgehypt wordt" vind ik ook wel weer een beetje simpeltjes.. Zijn vorm is gewoon niet best de laatste weken, maar Kudus liet ook zien waarom Ten Hag (nog) niet voor hem kiest, zeer matige invalbeurt van hem ook.

Martinez laat de laatsre werken even zien wie de grote baas is achterin! Per Schuurs werd na zijn goede pass inderdaad erg goed. Wat zonde dat we niet door zijn terwijl we over twee potten eigenlijk met 7-2 hadden moeten winnen....

Schuurs een 7.5? Ik vond hem uiterst zwak. In de 2e helft nog een bal zomaar inleveren bij Karsdorp. Als dat dan je beste man van het veld is zegt dat wel genoeg.

16 april 2021 om 00:15

Schuurs speelde goed. Als jij hem zwak vond (als enige hier), dan zou ik de wedstrijd nog eens overkijken.

16 april 2021 om 12:09

Hij speelde redelijk! Maar wisselt een wereld bal af met 1 min later een domme overtreding op de 16 dat typeert hem als hij mee loopt is er niet zoveel aan de hand (ervaring). En als je naar de sliding inzet op die positie moet je 100% zeker wet dat je de bal heb. Maar om nou te zeggen speelde een wereld partij vind wel teveel van het goeden. Zal als ik jou was ook even de wedstrijd terug kijken.

16 april 2021 om 00:41

Als dat het enige en heftigste kritiek is, weet je dat hij een prima wedstrijd heeft gespeeld. Men ziet hem simpelweg graag falen. Benoem dan ook zijn assist, dan klink je nog een beetje objectief.

16 april 2021 om 02:07

Vond hem onzeker ogen. Ja, hij had een paar mooie passes in huis maar verdedigend was het helemaal niet sterk.

16 april 2021 om 09:47

Vertel? Kom met een concreet voorbeeld. Hij verloor een kopduel van Dzeko, wat iedereen zal overkomen met zo'n spits, maar won alle andere onderlinge duels en een zwakke pass door het midden. Niemand was aanspeelbaar (al moet je dan de bal maar de hoek in knallen). Heel benieuwd of het je gevoel is dat spreekt of je toch met voorbeelden nog komt.

Kudus had er ook bij kunnen staan als onvoldoende, puur voor die belachelijke poging in de laatste minuut terwijl Ajax met genoeg man voorin staat

Heel Voetbalzone staat weer klaar om Ajax af te branden omdat dat lang niet heeft gekund. Roma wordt met troep vergeleken. Maar wat verwacht iedereen hier? Dat Ajax Real Madrid of Manchester City is? Dat Ajax zonder vier basisspelers, waaronder 2 van je 3 beste spelers even over Roma heenwalst? Dat uitschakeling in de kwartfinale van een Europees toernooi een regelrechte schande is? En dan ook nog de manier waarop. Tadic moet voor rust een penalty krijgen, de goal mag je affluiten maar om dan Roma's goal goed te keuren terwijl Tadic vlak voor de counter in de hoek getorpedeerd wordt? Dan nog de belachelijke vijf minuten blessuretijd na al het tijdrekken. Over twee wedstrijden ben je beter en ga je er met pech uit. En iedereen die over volwassenheid begint, als Ajax in januari Feyenoord met 1-0 verslaat dan is dat geen volwassenheid, dat is geluk dat de paal tweemaal een goal voorkomt. Enorm frustrerende avond.

15 april 2021 om 23:12

Het is ook gewoon dat het zó onnodig is. Je bent veel beter de eerste wedstrijd. De 2e wedstrijd kan Roma rustig achterover leunen en hoeven ze niet en Ajax had er heel veel moeite mee om hier doorheen te spelen. Over 2 wedstrijden ben je natuurlijk gewoon de beter maar het resultaat is wat telt. Ook zijn er heel wat spelers die toch wel de ondergrens hebben aangetikt en daarom vind ik veel van de kritiek ook wel terecht.

15 april 2021 om 23:16

Ik vind de kritiek echt belachelijk. Er wordt gedaan alsof Roma echt niks is. Nou, dit Roma zou van alle teams in Nederland winnen, blijkbaar ook van Ajax. Dat het opbouwend niet goed ging, komt ook door een goed pressend Ajax. Uiteindelijk ga je eruit door een blunder van je keeper, een zondagschot uit een corner en een goal waaraan een overtreding voorafgaat. Zelf mis je een penalty en vijf, zes opgelegde kansen. Waar is de nuance? Alles is niet direct troep.

15 april 2021 om 23:21

Nee Suarez7, vooral je medesupporters doen alsof Roma niks is, terwijl dat natuurlijk niet het geval is. Ze zakten op zijn Italiaans in en gunden ajax gewoon de bal. Zonde dat Ajax er niet doorheen kwam. Ze hebben het vooral vorige wedstrijd weggegeven

15 april 2021 om 23:14

Roma mist ook spelers he. Spinazzola en Zaniolo missen en dat zijn toch 2 uitmuntende spelers. En 2 van de besten aan de kant van Roma.

15 april 2021 om 23:17

Maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over Ajax dat spelers mist. En dus, net als Roma, verre van compleet is. Dan heeft Roma nog een bredere selectie en doet het een stuk meer aankopen waarmee je het het gebrek aan spelers kan opvangen.

15 april 2021 om 23:21

Stuk meer aankopen? Ze beginnen nota bene met een jeugdspeler op de backpositie.

En oke op het middenveld vandaag dan Diawara in plaats van Zaniolo en Pellegrini doorgeschoven naar voren. Maar Blind werd ook feilloos vervangen door Martinez (op de laatste 10 minuten na). Dus de zogenaamde brede selectie van Roma is hier helemaal niet van toepassing.

15 april 2021 om 23:31

Roma heeft spelers als Pedro nog achter de hand. En jij noemt een jeugdspeler, Ajax staat met twee tieners in de basis.

15 april 2021 om 23:30

Bizar zulke lage scores idd. Je overlast Roma uit en thuis en 9 van de 10 keer win je dit. Over 180 minuten is de kansenverdeling iets van 15-3. Het zat gewoon enorm tegen. Een gemiste pingel, een blunder van de derde keeper en een afgekeurde goal.

16 april 2021 om 08:19

Deels zat het ook wel mee, want de goals van Ajax vielen thuis uit een flater bij Roma achterin en uit een blunder van de Roma keeper.

16 april 2021 om 14:53

De afgekeurde goal werd terecht afgekeurd. Als de scheidsrechter opgelet had had hij direct het spel stil gelegd. Je ziet dat Nico na zijn poging de bak te spelen en extra beweging maakt waardoor de tegenstander valt. Dit was geen pech maar volgens de regels.

16 april 2021 om 08:59

Nee, dat niet Suarez7, maar onnodig en frustrerend is het wel. Roma, zonder enige intentie om te voetballen, scoort 3x, waarvan 1 kadootje en 1 mazzeltje en dat nekt je dan ook nog, omdat je zelf de paar kansen, die je ondanks dat afbraakvoetbal alsnog creeert, niet afmaakt.

16 april 2021 om 11:14

Het waren juist de Ajacieden die meenden dat Roma een "kutploeg" was. Verder was het niet geven van een penalty na die schwalbe van Tadic de juiste beslissing zoals vele medesupporters gisteren bevestigde. Clubvoorkeur zal je houden maar realisme zou je ook wel sieren. Het zijn opmerkingen als deze, waardoor de gemiddelde Ajacied als arrogant wordt weggezet.

Neres en Antony verdienen allebei ook niet hoger dan een 3,5. Allebei geen 1 poging gedaan om hun directe tegenstander langs te komen.

Poeh, wat was Gravenberch slecht deze wedstrijd. Mag ook, hij is 18. Nog even drie jaartjes rijpen bij Ajax lijkt me verstandig. Heeft hij Raiola als zaakwaarnemer?

En dan durven ze nog 40 miljoen te vragen voor Gravenberg, die gast kan niet koppen en speelt alles achterwaards. Werkelijk de allerslechtste op het veld

Martinez is de nieuwe Ruud Krol. Geweldige speler. Lang geleden dat ik dat heb gezien. Heeft alles. Top!

15 april 2021 om 23:36

Beetje lengte was wel lekker geweest op CV.

En dan durven ze nog 40 miljoen te vragen voor Gravenberg, die gast kan niet koppen en speelt alles achterwaards. Werkelijk de allerslechtste op het veld

Nu snap ik waarom PSG en Barcelona Martinez willen hebben voor 25 miljoen. Al een hele jaar een stabiele factor achterin. Kan mannetjes uitschakelen, uitstekende lange pass en korte pass en een hele gretige mentaliteit. Zelfs met 3 achterin kon hij de aanvallers van Roma stoppen.

Misschien kunnen we nu concluderen dat Gravenberch helemaal niet zo'n groot talent is, Behalve tegen midtjylland heeft hij dit seizoen toch geen enkele keer overtuigd. Af en toe een geniaal moment zoals tegen Feyenoord. Passing is ver ondermaats en de omschakeling dat zal hij nooit leren het blijft een slaper, ongelofelijk dat m'n mede ajacieden Alvarez compleet afbranden maar Gravenberch die de zwakke schakel is dit seizoen onaantastbaar hebben verklaard. Martinez geweldig overigens en Schuurs ook.

16 april 2021 om 00:20

Nee dat kan je helemaal niet concluderen. Gravenberch is een heel groot talent, die dit seizoen op het hoogste niveau al beslissend is geweest. De laatste tijd is het zeker minder dan 3 maanden geleden, maar hij is 18 jaar en vorm komt en gaat wat vaker op die leeftijd. Overigens wel met je eens dat men veel te hard over Alvarez heeft geoordeeld aan het begin van het seizoen.

Het ontbreekt Ajax aan creativiteit op het middenveld. Er zit geen enkele verrassing meer in het spell. Het is zo plichtmatig. Gravenberch was een drama. Het is een talent,maar ik vind hem al langere tijd niet goed spelen. Is erg afwezig en slordig in de passing. Hij vertraagde spel. Het tempo van Ajax was sowieso erg laag en Roma vond het best. Roma is echt geen wonder ploeg maar je dwingt ook zelf te weinig af. Het vloeiende avontuurlijke spel is verdwenen bij Ajax. De is ook wel verklaarbaar wanneer je je beste spelers hebt verkocht.

16 april 2021 om 08:21

Is ook niet zo heel gek als je Ziyech, Frenkie en Schone hebt zien vertrekken de afgelopen jaren.

Gravenberch is een postbode en Klaassen en Alvarez noeste werkers. Er staat daar niemand die iets verrassends kan doen.

Tel daarbij op dat je flanken dramatisch zijn en alles moet van Tadic komen.

16 april 2021 om 13:30

Klaassen heeft geluk dat hij veel krediet heeft en nog wel eens een doelpunt meepikt. Gozer moet eens gaan investeren in zichzelf en een dumbbels halen zodat hij de duels mannelijker in kan gaan. Klaassen heeft ruimte nodig, wat hij in de Eredivisie krijgt, Europees heb je niets aan hem. Tijd dat Ajax een nieuwe 10 gaat halen.

"over 2 wedstrijden ben je natuurlijk gewoon de betere, maar het resultaat is wat telt." Nee, als Roma zo'n slechte ploeg is, als velen hier beweren en je wint niet een van de twee wedstrijden tegen hen, ben je dus niet beter dan Roma, maar slechter.

15 april 2021 om 23:32

als Ajax verliest heeft Ajax een offday of heeft de tegenstander geluk als ik de mensen moet geloven. Maar als je realistisch kijkt is het wat Jan Boskamp zojuist zei. Roma gunde Ajax de bal, dan heb je meer balbezit, maar eigenlijk creëerden ze barweinig

16 april 2021 om 05:06

En hoeveel creëerden Roma vond Ajax niet sterk spelen maar de dubbeldekker die Roma bracht maakte de wedstrijd nog vervelender. Alleen Ajax had er helaas geen antwoord op maar Roma was echt zwak ik begrijp nu ook heel goed waarom ze zo laag staan in de Serie A want het was niet veel en als de aanvallende ploeg dan ook beneden peil presteert krijg je echt een lelijk potje voetbal.

16 april 2021 om 08:31

Ajax had het in Amsterdam waar het had moeten winnen weggegeven. Nu kon Roma lekker achterover hangen. Meer kunnen ze ook niet.

16 april 2021 om 14:56

Zelfs in lekker achterover hangen vind ik ze niet goed. Maar ajax heeft te weinig spelers die in vorm zijn.

Martinez met grooote afstand de beste man van het veld. Hij heeft alles onder controle en je voelt ook totaal geen angst wanneer hij een actie aangaat of 1 tegen 1 komt. Zal niet lang bij Ajax blijven. Speelt enorm constant de laatste maanden. Zijn inspeelpass, maar ook het uitstellen van zijn kapbeweging en verdedigend gogme zijn van grote kwaliteit.

Martinez de enige Ajax speler met drive. De rest speelde alsof het een zomeravondwedstrijd betrof. En Ten Hag die weer eens de weg kwijt was. Van Antony ging nog iets van dreiging uit, Neres mocht weer bijna een hele wedstrijd flierefluiten en Gravenberch laten staan. Bizar, was de slechtste Ajacied. Zoals zo vaak presteerde Ten Hag het met zijn wisselbeleid dat Ajax uiteindelijk in het laatste deel van de wedstrijd als een kip zonder kop rondliep. Al zijn de spelers ook niet vrij van diva gedrag. Je wil toch de halve finale halen? Nou, amper wat van gemerkt. Ja, bij Martinez. En dat was dan ook zo’n beetje de enige....

Vind de 3 van Ryan best hard, maar de laatste weken is het een stuk minder bij hem een 4 was misschien een passend cijfer. Kudus mag wat meer speeltijd krijgen.

16 april 2021 om 00:35

Eens, net als het cijfer voor Tadic. Duidelijk vragen om reacties (en dat doen we dan natuurlijk ook... )

Brobbey wat een baas! Jammer dat hij weggaat...

Ik vind dat Alvarez ongeveer hetzelfde zou moeten scoren als Ryan. Verder vind ik het wel een beetje jammer om die ingooi erbij te halen voor Nico. Hij gleed duidelijk uit terwijl hij aan het afzetten was... Lullig is het zeker, maar dat kan iedereen een keer gebeuren. Daarnaast lijkt me het cijfer van Tadic een vraag om veel reacties van VZ (en ik trap erin).

16 april 2021 om 02:53

Waarom? Hebben compleet verschillende taken. Edson fungeert als extra blok voor de CVs en met hem in het veld ging dat toch goed? Hij levert gewoon de bal in en klaar.

16 april 2021 om 10:55

Vooral in de eerste helft leverde hij de bal erg goed in, maar wel bij spelers van de verkeerde kleur..

Ik herinner me al die mensen die Gravenberch beter vonden dan Frenkie. Hmmmmm. Denk er nog eens goed overna

Als twee verdedigers de hoogste punten krijgen, in een wedstrijd waarin je moet scoren, twee keer zelfs, dan is er toch iets mis...

Jammer, wat had ik graag Haller willen zien invallen.
Die had goed oorlog kunnen maken.

Ik zie maar af en toe hele wedstrijden van Ajax (Psv—fan, maar dat kijk je niet voor je plezier), maar ik vind die Brobbey toch wel wat hebben. Een tijd terug vond ik hem vooral lomp, maar hij heeft toch ook veel dreiging. Heeft meer potentie dan die Haller. Martinez was wel goed, maar die Neres en Antony waren weer onzichtbaar. Neres is trouwens wel erg vaak onzichtbaar.

16 april 2021 om 08:22

Brobbey strafte die fout van de keeper goed af en even later een goede rol in die afgekeurde goal. Maar verder ook totaal niet gezien.

Zonder buitenspelers die nog wel eens een man kunnen passeren heeft het bar weinig zin om 3 spitsen op te stellen. Ik had sowieso Neres geen minuut laten spelen. Die doet echt niks meer van waarde.

Martinez was gister wel echt baas. Verdiend een hoger cijfers dan Schuurs. Voorin was het gewoon slecht. Gravenberch ronduit dramatisch. Onbegrijpelijk dat Ten Hag hem liet staan.

Ik vond de opmerking van Perez direct na de wedstrijd wel scherp: Alvarez werd eruit gehaald voor Kudus, in principe een aanvallende wissel, en juist daarna heeft Ajax aanvallend ineens veel minder weten te brengen. Blijkbaar bracht Alvarez toch ook een cruciale balans in het spel van gister, dat na zijn wissel ontbrak. Hij was zeker lang niet altijd gelukkig gisteren, maar ik ben geneigd hem meer te waarderen dan die 5 die VZ hem geeft.

Vond Schuurs ook goed spelen inderdaad en erg raar dat die gewisseld werd, ik had ook een Tagliafico eruit gehaald. Maar goed meer wissels waren wel apart en niet heel erg logisch waardoor je niet meer druk creeerde maar jezelf juist buitenspel zetten in mij ogen. Toch bizar dat je twee wedstrijden zulke lage cijfers scoort en toch ongelukkig eruit vloog tegen een Roma bevestigt alleen maar dat het zo onnodig was dat je eruit ligt.

De grootste oorzaak van het niet lopen van het middenveld is Klaassen. Bij balbezit van Ajax stond hij elke keer in het strafschopgebied van Roma te wachten. Daardoor miste er telkens een extra op het middenveld en kun je nooit een bal inspelen. In de eredivisie kan dat misschien, maar internationaal loop je dus vast.

Martinez was weer eens verreweg de beste speler van Ajax. Hij zal wel de volgende speler zijn die Ajax miljoenen oplevert, maar net als Sanchez, flink gemist worden. Timber was ook dik voldoende, dat uitglijdertje zij hem vergeven, want Gravenberch was voor de zoveelste keer gisteravond, ongelukkig bezig. Mede in stand gehouden door Ten Hag, die deze jongeling al in de rust had moeten vervangen. Alvarez ook prima, maar is niet een creatieve speler die het spel soepel kan verplaatsen, dat had Gravenberch moeten doen. Op die positie (blind voor Gravenverch) heb je een jongen als J. Veerman nodig. Iemand die wel een opening vindt in een volle verdediging. Naast dat het daar aan schortte bij Ajax, was Neres weer eens een aanfluiting en had Tadic niet zijn beste optreden. Van Antony ging nog de meeste dreiging uit, dus die werd er in de rust meteen door Ten Hag uitgehaald. Met het inbrengen van Idrissi en Traoré verdween het laatste beetje hoop op een beter resultaat.

Ik lees dat Tadic te laag is in geschat. Bij hem begint het doelpunt. Wel even wakker worden mensen. En 1-0 tegen rkc en 2-1 tegen Heerenveen. Nee duidelijk niet in vorm en misschien onderschatten jullie de serie A wel.

Als je goed naar die timber kijkt zie je dat hij in balbezit niet weet waar hij moet lopen. Als zijn teamgenoten hem willen aanspelen staat hij constant verkeerd. Als hij moet inschuiven dan zakt hij uit, En als hij uit moet zakken dan staat hij te diep. Dit verklaard een hoop waardoor het veldspel van ajax slecht is. Soms moet je als rechtsback het veld breed houden inplaats van naar binnen komen op het middenveld! Helemaal tegen Roma die alles in het midden dichtgooid. Verder zijn al zijn pasjes over 1 a 2 meter (daar kan weinig fout meegaan hahaha) in dit soort wedstrijden word er iets meer verwacht zodat je lekker tussen de linies kan komen en kansen kan creëren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren