Het plan van Justin Kluivert met Brian Brobbey: ‘Daar kan hij veel aan hebben’

Woensdag, 7 april 2021 om 07:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:42

Justin Kluivert staat welwillend tegenover een langer verblijf bij RB Leipzig. De aanvaller is door AS Roma verhuurd aan de Bundesliga-club, die geen optie tot koop heeft. Niet alleen het voetbal maar ook het leven in Leipzig is Kluivert meegevallen. “De stad is best groot en druk. Dat heb ik liever dan een stille stad. Leipzig heeft zijn eigen charme. Iedereen hier komt uit de regio”, vertelt Kluivert woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Deze stad is daarom niet te vergelijken met Amsterdam of Rome, waar veel toeristen komen.” Kluivert heeft geen spijt van zijn transfer van Ajax naar AS Roma en ook niet van zijn, voorlopig tijdelijke, overstap naar Duitsland. In totaal speelde hij twintig wedstrijden voor het team van Julian Nagelsmann, die anders is dan andere trainers. “Bij Leipzig weet je aan het begin van de week totaal niet wie er op zaterdag gaan spelen. We hebben twintig topspelers en doen het met zijn allen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bij Ajax veranderde er vaak weinig aan de opstelling, herinnert Kluivert zich. RB Leipzig speelt echter vaak in verschillende formaties. “Het is hier niet: hij is beter, dus hij speelt. Degenen die spelen, zijn degenen waarvan de trainer denkt dat hij ze nodig heeft in die wedstrijd. Dat betekent dat soms de helft van de ploeg wordt vervangen.” Kluivert noemt Nagelsmann een ‘talentvolle’ trainer. “Zijn besprekingen zijn heel gedetailleerd. Tot in de puntjes werkt hij het plan uit. Zodra de wedstrijd begint, weten we heel goed wat we zelf moeten doen en waar onze teamgenoten lopen.”

Het is onduidelijk of Leipzig komend seizoen over één of twee Nederlanders kan beschikken. Kluivert weet dat RB Leipzig geen optie tot koop heeft. “Maar we weten hoe het werkt als de transfermarkt opengaat. Hoe? Het is niet zo dat ik iets weet, maar we weten allemaal dat die markt er niet voor niets is. Ik voel me goed hier. Of ik wil blijven? Jawel.”

“Met Brian Brobbey heb ik het natuurlijk over Leipzig gehad, rond de tijd dat hij besloot Ajax te verruilen voor deze club”, besluit de aanvaller. “Het lijkt me leuk om hem te begeleiden en te laten zien hoe alles hier werkt. Ik denk dat hij er veel aan kan hebben als hij hier straks niet als enige Nederlander zit. We zullen zien of het ervan komt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door london calling)

Ik geloof er helemaal niks van dat hij geen spijt heeft dat hij naar Rome is gegaan. Een jaar later haalde ajax de halve finale van de champions league. Daarnaast speelde hij amper wedstrijden bij Roma. Typisch voorbeeld van een speler die te snel is weg gegaan.

7 april 2021 om 08:20

Was met hem nooit gebeurd- Tadic is als vervanger gehaald van Kluivert! Beste aankoop en verkoop van de eeuw!

7 april 2021 om 08:54

Dat hoef jij ook niet te geloven. Als hij er zelf maar tevreden mee is. Uiteindelijk heeft hij in de mooie stad Rome gewoond, goed geld verdiend en heeft hij nog alle kans om een succesvolle voetballer te worden, want de club waar hij nu zit is ook weinig mis mee.

7 april 2021 om 08:58

De club waar hij nu zit... Tja, das nou net het probleem, hij zit te veel. Volgens mij zou je als voetballer van 21 jaar zo min mogelijk moeten zitten.

7 april 2021 om 09:07

Klopt wellicht wel, maar te veel Ajacieden zijn haatdragend richting die jongen. Ajax is niet heilig ofzo, er zijn meer clubs waar je als speler gelukkig kunt zijn. En als Kluivert aangeeft dat hij geen spijt heeft van zijn keuzes dan zal dat toch wel zo zijn?

7 april 2021 om 09:14

Haatdragend vind ik wel een groot woord. Dan heb je het over die gasten van de F-Side, die kun je ook niet allemaal geheel serieus nemen. En aan de andere kant, voetballers zijn mannetjes he, toegeven dat een club verlaten een verkeerde keuze is geweest hoort daar niet bij. Of ken jij heel veel spelers die op jonge leeftijd al toegeven dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt? Ik heb Ouasim Bouy (nu toch al 27 jaar) ook niet gehoord over het feit dat hij misschien toch beter niet naar Juve had kunnen gaan op het moment dat hij door aan het breken was bij Ajax.

7 april 2021 om 10:54

vaak wordt er ook niet nagedacht over de leefomstandigheden in een Italie of Spanje bv. als jij dik geld verdiend, je hebt een mooi huis aan zee en je zit heel de dag in een vakantiefeeling kan dat voor veel voetballers ook al een mooie troost zijn als je niet speelt. verder is de reden dat Bouy misschien niet klaagt omdat er ook geen garanties waren dat hij bij Ajax was geslaagd. dan had hij nu misschien ergens in het rechterrijtje van de Eredivisie gespeeld en geen mooi avontuur bij Juve meegemaakt waar hij misschien ook nog lekker heeft verdiend. als speler moet je ook achter je keuzes staan. je weet toch niet of je wel of niet slaagt ergens en als je er alles aan hebt gedaan kan je jezelf weinig kwalijk nemen

7 april 2021 om 11:22

Maar misschien, beste Paul, is dat ook omdat ze daadwerkelijk geen spijt hebben van die keuze. Ze hebben op die manier al vroeg een flinke portemonnee en gesnuffeld aan de professionaliteit van de topcompetities. Tel daarbij in Kluivert zijn geval een mooiere stad, mensen en beter klimaat bij op en ik snapte de keuze volledig.

7 april 2021 om 08:58

Hij heeft best veel gespeeld bij Roma hoor. Ik snap die zure reacties niet als een speler van Ajax weggaat. (Brobbey, Kluivert, dest) die afgunst of hopen dat ze falen. Net of Ajax het summum is van de weg naar de top.

7 april 2021 om 09:08

@mansje82: Best veel gespeeld? In zijn eerste seizoen heeft hij 1744 minuten gespeeld in 35 wedstrijden, nog geen 50 minuten per wedstrijd. In zijn 2e seizoen heeft hij 2130 minuten gespeeld in 31 wedstrijden, 68 minuten per wedstrijd en dit seizoen heeft hij slechts 766 minuten in 23 wedstrijden gespeeld, slechts 33 minuten per wedstrijd. Niet heel erg top. En in al die 3 seizoenen heeft hij 11 goals en 11 assists op zijn naam staan. Dat is ook niet heel erg veel voor een aanvaller. Het lijkt er vooral op dat hij heel veel kansen heeft gehad, maar dat hij ze keer op keer niet heeft gepakt.

7 april 2021 om 09:09

Precies dit, net als bij die jongen van 15 die naar Dortmund. Maar als Ajax een talent haalt uit het buitenland is het altijd de goede keuze van het talent, maar men vergeet dat er ook genoeg talenten zijn die het bij Ajax niet redden

7 april 2021 om 09:16

Natuurlijk slaagt ook niet iedereen bij Ajax, maar hoeveel 17/18 of zlefs 20 jarige speler er bij Roma of Juventus? Niet heel veel. En hoeveel kansen krijgen spelers van die leeftijd bij Ajax? Je kunt niet ontkennen dat dat er veel meer zijn.

7 april 2021 om 09:36

Het zijn er meer, maar Ajax zet er ook op in en haalt meer talenten dan de genoemde club. In dat geval vallen er dus ook meer af. Dus ja er liggen meer kansen bij Ajax, maar echt niet voor iedereen en reageer dan niet zo butthurt als talenten vroegtijdig een keer een andere club kiezen.
Want dit verhaal krijgen we bij echt ieder bericht over Kluivert. Laat het rusten....hij mag dat gewoon zelf weten. Klaar. .

7 april 2021 om 10:11

Ik vond de zure reacties bij Dest wel meevallen eerlijk gezegd. Ajax heeft er leuk voor gecasht en volgens mij had bijna iedereen er wel vrede mee. Kan hrt ook niet een beetje aan de manier liggen hoe Brobbey en Kluivert weg zijn gegaan. Als ze elke keer roepen dat bijtekenen wel goed komt, geen zorgen etc. Dat vinden supporters nou eenmaal niet heel erg tof. Ben dan gewoon eerlijk en zeg dat je liever weg wil. Ook prima maar dat gedraai en gekonkel worden veel mensen naar van dat snap ik wel. Vaak als speler na hun carrière zijn durven ze dat wel uit te spreken dat ze toch beter bij Ajax hadden kunnen blijven. Ik vind het wel zonde dat Justin zo weinig speelt. Hij moet gewoon wekelijks spelen op die leeftijd.

7 april 2021 om 10:15

Ik vind dat er bij Rijkhof weinig commentaar was. Ten eerste kende veel mensen hem niet eens, ten tweede gebeurd dat elk jaar dat er wat talenten vertrekken naar topclubs. Dat is echt niks nieuws. Het meest vervelende is gewoon de manier waarop ze vertrekken. Eerst de supporters gek maken met zeggen dat contract komt wel goed, geen zorgen etc. Jammer dat ze niet gewoon eerlijk durven te zijn en gewoon zeggen ik ga liever voor mijn kans bij een andere club in een grotere competitie. Ik denk dat dat gewoon een goede reden is om over te stappen wat veel mensen wel zullen begrijpen.

7 april 2021 om 21:02

@055... er is ooit een club begonnen met het niet meer laten spelen van spelers die aangeven hun contract niet te willen verlengen. Dan kan je wachten op een tegenreactie van de spelers. Die proberen zolang mogelijk uit te stellen dat ze bloot moeten geven dat ze niet gaan verlengen zodat ze nog kunnen spelen. Zie het een beetje als je contract opzeggen bij je werkgever. De meeste doen dat op de laatste dag van de maand omdat ze dan nog zo kort mogelijk last kunnen hebben van wraakzuchtige werkgevers.

8 april 2021 om 11:49

Eigenlijk toon je hiermee vooral aan dat hij best zijn minuten maakt, maar in plaats van in de eredivisie op een hoger niveau.
Hij is inderdaad geen vaste basis speler, maar met die speelminuten de 12e-13e man in de (sub)top van een van de top competities.
Hij is nog steeds een jong talent, maar in tegenstelling tot iets oudere spelers als Stengs of Malen mag hij het daar laten zien. Die jongens lijken toch ook nog niet klaar voor de buitenlandse subtop, dan is langer in Nederland blijven ook niet direct de beste optie.
Ik kan me dan ook best voorstellen dat hij met de speeltijd die hij krijgt oprecht geen spijt heeft van zijn beslissing.

7 april 2021 om 09:16

We weten het nu weer... Waarom moeten mensen dit altijd herhalen ... Kijk gewoon hoe hij nu presteert en oordeel daarop

Kluivert is het schoolvoorbeeld dat een vroeg vertrek naar het buitenland geen garantie voor succes is. Kluivert is niets beter geworden na zijn vertrek bij Ajax. Op deze leeftijd moet je veel spelen om beter te worden. Hij heeft dit seizoen in 23 wedstrijden slechts 766 minuten gespeeld. Dat zijn niet eens 8 hele wedstrijden. Dus als Brobbey naar Kluivert heeft geluisterd, dan snap ik dat hij deze foute beslissing heeft genomen.

7 april 2021 om 08:29

En bij Ajax blijven is wel een garantie voor succes? Vraag dat maar aan El Ghazi, Bazoer, Riedewald en Tete. Wellicht is het een foute keuze gebleken en wellicht niet. Want als jij het bij AS Roma al lastig hebt, dan heb jij in de halve finale van de CL ook niks te zoeken. Denk eerder dat de kans groter was dat die wisselspeler was geworden dat seizoen. Had die in dezelfde situatie gezeten als bij AS Roma en was het nog maar de vraag of RB op de stoep had gestaan.

7 april 2021 om 08:46

El Ghazi was 21, Bazoer was 20, Riedewald was 20, Tete was 21 jaar toen ze Ajax verlieten. Geen idee wat je bedoeld met dat die langer gewacht hebben. Voor Kluivert had het misschien geen verschil gemaakt als hij 1 jaar langer bij Ajax was gebleven. Maar wel als hij 3-4 jaar was gebleven wellicht. Had dan Donny v.d. Beek als voorbeeld gegeven. Dat is ook nog geen doorslaand succes, maar die heeft in ieder geval zijn opleiding afgerond zonder vroegtijdig de school te verlaten.

7 april 2021 om 08:52

Nou, volgens mij zijn de 4 spelers die je noemt allemaal op jonge leeftijd weggegaan toen het even tegen zat. Als ze iets meer de Lasse Schöne mentaliteit hadden gehad en zich terug hadden gevochten in het team had het een succes kunnen worden. Maar bij de eerste tegenslag wegrennen dat is wel heel makkelijk. En met wat je zegt over dat wanneer je het bij AS Roma niet redt, je niks hebt te zoeken in de halve finale van de CL, daar van hoop ik dat je zelf ook wel weet dat het een beetje onzin is. AS Roma en Ajax hebben een heel ander systeem en manier van spelen. Wanneer je het bij een nieuwe club met een systeem dat niet bij je past niet redt, wil het niet zeggen dat je bij je oude club niet een veel hoger niveau had kunnen halen. Ajax speelt vanaf het jongste jeugdteam met dezelfde spelopvatting, iets dat Kluivert dus al vele jaren gewend was. En hoewel ik weet dat wat ik zeg ook suggestief is, ligt het meer in de lijn der logica dan wat jij zegt.

7 april 2021 om 09:04

'had een succes kunnen worden' je zegt het precies goed. Het had gekund, maar het had ook niet gekund. Je kan het alleen maar doen met de informatie die je nu hebt. En dan kom je toch gewoon tot de conclusie dat Kluivert geen basisspeler was geworden dat seizoen? Hij had Neres, Tadic en Zyiech toch niet uit de basis gespeeld? En wie zegt dat Kluivert niet bij de 1e tegenslag was weggerend? Overigens vind het nogal een uitspraak dat zij bij de eerste tegenslag zijn weggerend, volgens mij werden zij gewoon door kwaliteit uit de basis verdreven? Punt over spelsystemen heb je gelijk in, maar als je ziet wat Ajax nou allemaal in het team heeft staan, zie ik geen plekje vrij voor een basisplek voor Kluivert hoor. Daarnaast heeft hij op mij nooit de indruk achter gelaten dat hij de kwaliteit had om op zo'n jonge leeftijd CL te kunnen spelen en beslissend te zijn. Iets wat zijn vervangers dus wel degelijk waren. Dan kan je nog in je perfecte spelsysteem spelen, maar er is dan gewoon gebrek aan kwaliteit. Ik denk dat hij de juiste keuze heeft gemaakt en nou ervaring heeft opgedaan in de Serie A en Bundesliga. Maar zeker weten doe je het nooit, en daarom snap ik niet dat mensen het neerzetten als een feit dat hij een foute keuze heeft gemaakt. Het kan, maar het hoeft ook niet. Daarvoor is het jammer dat een mens niet 2 tijdlijnen naast elkaar kan bewandelen.

7 april 2021 om 09:23

Tadic kwam nadat Kluivert was vertrokken, dus je weet nooit of hij was gekomen wanneer Kluivert was gebleven. De 4 spelers waren allen nog jonge spelers, dan is het logisch dat ze niet constant presteren. Ze zijn in een vormdip gekomen en dan is het totaal logisch dat ze even uit het elftal worden gehaald. Op dat moment kun je 2 dingen doen, je kunt heel hard blijven trainen en laten zien dat je in het elftal hoort, of je kunt de club bij de eerst volgende transferperiode verlaten. Kijk maar wat er is gebeurd. Kluivert heeft in het seizoen dat Ajax de EL-finale haalde al laten zien dat hij Europees wat kan toevoegen. Dat was weliswaar tegen iets mindere tegenstanders dan in de CL, maar hij was toen ook nog weer een jaar jonger.

7 april 2021 om 10:23

Ja ik denk dat Ajax wel had afgezien van een ervaren speler als Tadic als Kluivert was gebleven die ook nog eens voornamelijk op rechts speelt ipv links?

7 april 2021 om 10:56

vergeet Klaassen niet, die redde het niet in Engeland en speelde vervolgens bij een degradatiekandidaat in de Bundesliga. of je daar nou zo blij van wordt weet ik ook niet. lang in de Eredivisie blijven is ook niet altijd een garantie dat je het ver schopt in het buitenland. Bergwijn speelt de laatste tijd minder, Ziyech speelt minder, Vd Beek speelt minder bij zijn club dus je weet toch niet hoe het allemaal loopt

7 april 2021 om 11:23

Doordat vd Beek en Ziyech bleven zijn ze wel bij een grotere club beland waar ze meer geld verdienen. Als Kluivert was vertrokken met wat meer Europese duels in zijn benen had hij wellicht nu ook bij een grotere club gezeten. Klaassen heeft het nooit in zich gehad om bij de absolute top mee te kunnen.

7 april 2021 om 11:59

Kluivert heeft simpelweg niet echt spelintelligentie. Een speler met zo'n techniek hoort veel effectiever te kunnen spelen, vooral omdat z'n trap best wel aardig is. Als je dan structureel onzichtbaar bent, kun je gerust stellen dat hij niet over het overzicht beschikt om het maximale uit z'n kwaliteiten te halen.

Brobbey zie ik namelijk wel slagen bij Leipzig. Die jongen is completer en lijkt niet snel onder de indruk. Ik was er zelf ook 1 van hoor, maar we hebben Kluivert achteraf (!) gezien ook behoorlijk overschat. Ik denk dan ook niet dat Kluivert geslaagd was bij Ajax. Daar is hij gewoon veel te vaak onzichtbaar voor.

7 april 2021 om 21:00

@Paul... 766 minuten delen door 90 minuten is ruim 8,5 wedstrijd. Als je iemand wil afbranden gelieve wel de juiste rekensom te maken. Hij speelde dus meer dan 8 wedstrijden qua minuten. On: gaan we heel de carrière van Kluivert horen dat die bij Ajax had moeten blijven?

7 april 2021 om 22:53

Nou, 8,5 wedstrijd in een heel seizoen inderdaad wel heel veel ja. Veel meer dan 8 wedstrijden.

Jammer voor Justin Kluivert vader Patrick had gelijk....veel te vroeg weggegaan bij Ajax

7 april 2021 om 08:44

tja, een eindeloze discussie. hij is jong en heeft in de Seria en Bundesliga gespeeld. in Rome gewoond. goed salaris. klinkt als een geweldig en avontuurlijk leven. niet blijven hangen in wat had kunnen gebeuren maar gewoon genieten van wat je hebt. klinkt aardig zweverig dit... sorry daarvoor

7 april 2021 om 08:57

Volgens mij is het main ding van een voetballer voetballen, minuten maken. Kluivert is nu 3 jaar weg en heeft dit seizoen nog geen 800 minuten gespeeld, nog niet eens 8 hele wedstrijden gespeeld. Als ik Kluivert was zou ik nog maar heel even genieten van het avontuurlijke leven en het goede salaris, want er is geen club die Kluivert beoordeeld op het bank zitten en hem een nog mooier salaris zal bieden om bij hen foutloos op de bank te komen zitten.

7 april 2021 om 09:06

Leuk Kluivertje bashen Paul, maar bij Ajax had hij net zo min garanties op speelminuten als bij Roma of Leipzig.

7 april 2021 om 09:25

Want in het laatst seizoen bij Ajax speelde hij ook al niet? Je kunt wel iets roepen, maar als het nergens op slaat prikt iedereen er door heen. En wat ik roep is gebaseerd op feiten. Ik noem cijfers op. En daaruit blijkt dat Kluivert de laatste 3 seizoenen nou niet heel veel heeft gespeeld.

7 april 2021 om 12:02

Maar we beoordelen 'm hier niet op z'n leefomstandigheden of salaris. Ajax betaalt tegenwoordig niet zoveel slechter dan Roma en uiteindelijk beoordelen we 'm hier op z'n ontwikkeling. Ik denk achteraf overigens niet dat hij bij Ajax hoge ogen had kunnen gooien (mist spelintelligentie), maar we kunnen ook concluderen dat Kluivert zich bijna 0 ontwikkeld heeft in de afgelopen 3 jaar. Hij is alleen ietsje breder geworden, maar that's it. Hij is nog steeds die speler die hooguit 2 keer voorbij komt in een samenvatting van 12 minuten. Bij Ajax had hij het zeer waarschijnlijk ook niet gered, want voor 10 miljoen haal je doorgaans een betere speler dan Kluivert op dit moment is. Met een beetje geluk haal je zo'n speler zelf voor veel minder geld op. Kluivert blijkt inmiddels toch gewoon niet zo'n goede speler. Hij is jong, maar gaat ook al 3,5 jaar mee. Als de ontwikkeling dan nagenoeg 0 is, wordt het een lastig verhaal. Ik ken namelijk geen aanvallende talenten die na een stilstand in ontwikkeling van minimaal 3 seizoenen nog zoveel beter gaan worden. Ik zie het niet gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller245
P. GulácsiKeeper280
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger214
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 RB Leipzig 14 1 2 0
2020/2021 AS Roma 2 0 0 0
2019/2020 AS Roma 22 4 5 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
Laatste voetbalnieuws

Het plan van Justin Kluivert met Brian Brobbey: ‘Daar kan hij veel aan hebben’

Justin Kluivert staat welwillend tegenover een langer verblijf bij RB Leipzig. De aanvaller is door AS Roma verhuurd aan de Bundesliga-club, die geen optie tot koop heeft. Niet alleen het voetbal...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren