Spaanse kranten staan vol met Sergiño Dest: ‘The Dest en The Best’

Maandag, 22 maart 2021 om 10:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:07

Sergiño Dest speelde zondagavond zeer waarschijnlijk zijn beste wedstrijd in het tenue van Barcelona. Mede dankzij twee doelpunten van de ex-speler van Ajax won het team van trainer Ronald Koeman met liefst 1-6 van Real Sociedad en blijven de Catalanen, met nog tien speeldagen te gaan, een serieuze kanshebber voor de landstitel in Spanje. De omhelzing van Dest en Lionel Messi, ook goed voor twee treffers in Anoeta, prijkt maandag op menig voorpagina van de kranten in Spanje. Als de kranten eenmaal worden opengeslagen, wordt duidelijk dat de media in het Zuid-Europese land volledig overtuigd zijn van de meerwaarde van de nog altijd maar twintigjarige back. Zeker nu hij zo rendeert in het nieuwe systeem van Koeman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

En van Basten maar blijven zeggen dat hij niet had moeten gaan.. eerst maar een heel seizoen basis staan in de Eredivisie.
Nee als barca of real je komt halen dan ga je!

22 maart 2021 om 06:26

Nu is het ineens weer geweldig. Laatst in de CL was het een blamage van Dest. Dus toen had je bijvoorbeeld weer Van Basten zijn punt kunnen verdedigen. Blijft een beetje gissen altijd. Maar leuk voor Dest dat die 2x scoort!

22 maart 2021 om 07:11

die Dest doet direct dappere dingen daar. Duivelse doch dope dibbes die defender. denk dat die Dest dat doet dankzij Dejong,die dribbelaar.

22 maart 2021 om 07:19

Artistiek op de maandagochtend😜

22 maart 2021 om 07:25

Komt er op neer dat Dest vaker basis staat dan iedereen had gedacht en op dit moment gewoon vaste basis is.

22 maart 2021 om 07:42

Knap staaltje allitereren van je op de vroege maandagochtend, messibarca.

22 maart 2021 om 08:54

Oh maar dat ben ik zeker met je eens! Maar ik vind dat hij nog veel te veel hoge pieken en diepe dalen heeft. Had niet verwacht dat Koeman dit zo lang zou accepteren. Maar vind het knap van Dest, hopelijk gaat die zo door!

22 maart 2021 om 09:02

Vervelend dat de Jong nog steeds 2 woorden zijn, verder leuk gedaan. Maaropdeze manierkanikhetookwel.

ON: Dest is gewoon een goede rechtsback, jammer dat hij niet voor NL heeft gekozen, we hebben er geen die beter is.

22 maart 2021 om 11:37

@neutraleFanNL Sinds ze 352 of 532 hoe je het wilt noemen spelen .. haalt hij een hoog niveau dus dat koeman hem nu laat staan is wel logisch.Ik ben met je eens als rechtsback dat hij niet altijd geweldig was maar ook weer niet dramatisch,, slechte eerste wedstrijd tegen PSg maar toen was de hele defensie slecht.Kortom ik vind vbasten ook snel dingen roepen maar ja dat hoort er een beetje bij als analist is me opgevallen, net zoals frenkie nooit naar barca moest gaan.. gelukkig beginnen ze iedereen die twijfelde de mond te snoeren

22 maart 2021 om 08:08

Ging ook zo goed af bij Royston Drenthe. Denk dat het ook veel beter was geweest als hij een heel jaar basis was bij Ajax. Geeft meer rust en vertrouwen, als Koeman er niet was geweest had hij allang gebankt voor een lange tijd.

22 maart 2021 om 08:15

Ik krijg toch de indruk dat het bij Dest in de bovenkamer iets solider in elkaar steekt dan bij Drenthe. Bij die laatste lag het ook niet aan zijn voetbalkwaliteiten dat hij niet helemaal uit zijn carriere heeft gehaald wat erin zat.

22 maart 2021 om 08:19

Als als als, Als mijn tante een piemel had, dan was het m'n oom geweest

22 maart 2021 om 11:03

Nee. Van Basten heeft nog steeds dik gelijk. 20 jarige jochies opgeleid bij een topclub als Ajax moeten helemaal niet dan al gaan. Zelfs 1 heel seizoen in de basis bij Ajax in de eredivisie is dan erg weinig voor de grote stap naar Barcelona of welke geldclub dan ook. Voor de voetbalhistorie doe je het niet, voor woonkwaliteit ook niet. En ontwikkeling en competitie? De eredivisie is net zo spannend en met Ajax speel je ook een heel hoog niveau (tegen de wereldtop aan) voor die leeftijd. Lacherig doen om de Eredivisie, waar geen miljarden in worden gepompt maar er toch steeds goed gepresteerd wordt Europees en de voetbalhistorie dik in orde is hangt me ook echt de keel uit. Dan is de Spaanse competitie al helemaal niks waar 2 clubs constant de dienst uitmaken omdat ze alles kopen wat los en vast zit.Het was ooit normaal om die stap vanuit een grootheid als Ajax pas na je 28ste te maken om extra te cashen mocht dat nodig zijn en om een beetje van de zon te genieten. Nu vinden velen al 24 te oud, maar 19 is echt piepjong. Om dan zulke dingen te gaan roepen naar Van Basten na welgeteld één weergaloze wedstrijd terwijl Van Basten niet eens ongelijk had is pas waanzin.

22 maart 2021 om 08:08

Dest speelt alleen bij gebrek aan beter. Heeft het niveau van de wereldtop nog lang niet, maar Barca hoort ook bij lange na niet niet bij de beste 5 clubs atm. Misschien daarom wel goede keuze eigenlijk.

22 maart 2021 om 08:50

En geluk bij een ongeluk zijn nu Rensch en Jurrien Timber doorgebroken.

22 maart 2021 om 10:48

Ach en v Basten erbij halen. Ik denk dat gross hier heeft gezegd dat Dest niet eens goed genoeg was voor Ajax. Het is de waan van de dag. Dest doet het meer dan prima en beter dan verwacht. Krijgt vertrouwen en speelt met top spelers. Tot nu toe is dit gewoon ene prima keuze geweest maar zijn voordeel is ook dat hij gewoon elke week speelt ondanks de mindere wedstrijden.

22 maart 2021 om 11:42

Een voordeel is dat hij elke week speelt ? Dan nog moet je kwaliteiten hebben, je kan ook dumfries kopen en elke week laten starten ... ik wens je alvast veel succes .....Dest past met zijn speelstijl gewoon perfect bij Barcelona. Hij gaat een mooie Toekomst tegemoet, vooral in dit systeem 352

22 maart 2021 om 11:52

Ik zeg toch nergens dat hij geen kwaliteiten heeft en dat speettijd alles goedmaakt??? Als jonge speler met talent elke week spelen maakt wel degelijk een verschil of denk jij dat hij net zo goed had gespeelt als hij elke week 10 min mocht invallen wat je veel ziet bij jonge aangekochte talenten?

Haha lol waar blijven nu de mensen die dest echt zo slecht vonden en die zeiden dat dat nooit eat zou worden? Want die waren er genoeg oo dit forum xD

22 maart 2021 om 07:06

Want 1 goede wedstrijd is bepalend voor de toekomst toch?

22 maart 2021 om 07:27

Hij staat nu gewoon vaste basis bij Barcelona... Nee dat komt vooral omdat hij er niks van bakt.

22 maart 2021 om 07:42

Is dit zijn eerste goede wedstrijd voor Barca dan? Heeft meerdere goede wedstrijden al in de benen hoor.. Ik weet dat het nog vroeg is maar even verder kijken dan je neus lang is Keizer.

22 maart 2021 om 07:50

Die zijn op 1 hand te tellen ja.. Het is eerder voor jullie dat jullie het enthousiasme mogen temperen, aangezien het gewoon nog een veel te korte periode is om te spreken van een "goede" Dest. Afca0cbs ook met z'n: "hij staat nu gewoon vaste basis".. omdat hij twee wedstrijden achter elkaar in de basis staat? Niet echt.. Niemand staat vaste basis op rechtsback bij Barca.

22 maart 2021 om 10:25

afca bij gebrek aan beter? Hij heeft niet echt concurrentie daar. Mingueza heeft rechtsback gespeeld, dat was geen succes, Sergi Roberto kan daar goed spelen maar die is al het hele jaar geblesseerd. Dan kom je dus uit bij Dest. Hij heeft gisteren het goed gedaan met mooie goals, maar twee weken geleden werd hij compleet gediskwalificeerd door Mbappe. Het is altijd leuk om te zien dat die jongen een wedstrijd goed speelt, maar laten we alsjeblieft niet te enthousiast doen. Ik was van tevoren ook sceptisch en hij presteert boven verwachting vind ik (al komt dat ook wel doordat hij in dit nieuwe systeem bijna niet hoeft te verdedigen wat hij gewoon niet zo goed kan), maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

22 maart 2021 om 11:13

Er zijn weinig spelers die niet gediskwalificeerd worden door Mbappe. Komt er op neer dat hij redelijk goed met het niveau meekan en ook zo nu en dan iets extra's brengt. Als je kijkt naar een Donny vd Beek, die zit vast op de bank.

22 maart 2021 om 07:55

Want nu is het omgedraaid en is Dest de beste rechtsback van de wereld? Hij speelde gisteren inderdaad een geweldige pot, maar het is niet tegen een topper he? Enige topper waar hij zich nog kan laten zien is Atletico en Real Madrid, gezien ze mede door hem al uit de CL liggen. Nog vergeten hoe hij was tegen Mbappe?

22 maart 2021 om 08:28

Toen stond hij als back opgesteld en niet als wingback. Hij kwam net terug van een blessure en speelde tegen een van de beste aanvallers ter wereld.

22 maart 2021 om 11:37

Oke, dus er was een excuus? Er is in dat geval altijd wel een excuus te vinden maar niet echt reeel he. Laat hem maar in de meeste toppers dan goed presteren en dan kan er anderrs gesproken worden. Dit is nogal goedkoop? Wel de lof als het goed gaat, maar niet de kritiek als het slecht gaat?

22 maart 2021 om 16:40

@sergio ramos hij is nog steeds super jong he en er zit nog sws potentie in. Die gaat sws bij de beste backs van de wereld horen. Weet je wat het is mensen zien hem een keer slecht spelen bij ajax en fie drnkeb direct dat word nooit wat zonder verder te denken over de leeftijd en de potentie van een speler zo kortzichtig!!

23 maart 2021 om 09:59

De beste rechts back van de wereld omdat hij jong is? Realistisch ben je niet bepaald. Heeft er een seizoen opzitten waarhij meer negatief opviel dan positief? Om dan al te roepen beste rechtsback van de wereld, dan ben je de realiteit wel echt kwijt.

22 maart 2021 om 09:20

Ja erg he, mensen die liever Mazraoui zagen dan Dest 🤣 en als je er wat van zij dat had je geen voetbal verstand 🤣

22 maart 2021 om 10:27

Het bizare is dat Ajax nu Mazraoui zo even vervangt met 2 talenten. Lopende band werk.

22 maart 2021 om 11:12

Nou ik kan je in ieder geval vertellen: ik mis Dest geen moment bij Ajax. Totaal niet. Bij Ajax loopt op die flank genoeg talent met veel groeipotentie.

Eindelijk scoort Dest zijn verdiende goals. Mensen die vaker Barca kijken weten dat Dest al vaker vanaf de rechterkant meerdere keren kansrijk is geweest. Ook tegen PSG in de eerste helft vond ik hem offensief redelijk goed. Er is in ieder geval een stijgende lijn te herkennen in het spel van Dest. Hij heeft in iedere geval meer aanvallende impulsen dan voorganger Semedo. Dat was namelijk actie maken en dan weer terug naar achter passen.

22 maart 2021 om 08:29

Het ontbrak hem ook wat aan vertrouwen. Ik hoop dat het vertrouwen nu weer is hersteld. Hij kan en moet nog zoveel leren.

22 maart 2021 om 08:57

Aan de andere kant meende hij na amper een jaar Ajax al klaar te zijn voor de absolute top (bayern en Barca), dus dat gebrek aan vertrouwen wil ik toch wel een beetje ondergraven. Hij was gewoon niet goed genoeg. Zelfs Mingueza maakte op een gegeven moment meer indruk op die positie terwijl hij niet eens een back is. Ik ben het wel met je eens dat hij nog veel potentie heeft.

22 maart 2021 om 11:01

@ajax/barca2014 semedo carriere is vernietigd na de davies actie

22 maart 2021 om 11:19

Stop met mij aan die avond te laten herinneren haha. Ik weet niet wat die Semedo toen in hemelsnaam bezielde, maar die deed gewoon niks meer. Hij liet zich de hele tijd voorbij lopen door die Davies. Volgens mij is er sprake van hekserij aan de kant van Davies. Hij kon die Semedo gewoon voorbij wandelen met de bal.

22 maart 2021 om 11:28

haha ja idd maar ben blij dat ie weg is we hebben nu dest die 10x beter is dan semedo

22 maart 2021 om 12:07

Davies stuurde messi ook de bossen in. Hij was gewoon aan die avond.

22 maart 2021 om 15:53

@salaaf klopt maar wat davies deed bij messi was nie zo erg bij vidal en semedo wel

Dest is verdedigend echt nog niet goed. Fysiek legt hij het ook nog af. Voor een back is hij technisch wel begaafd en dat heeft hem gisteren geholpen in aanvallend opzicht. Ik vind het leuk voor die jongen maar verdedigend zal hij zich toch echt aanzienlijk moeten verbeteren.

5 verdedigen camoufleren juist zijn tekortkomingen, verder vind ik het maar een matige back die niet thuis hoort bij Barcelona....

22 maart 2021 om 08:59

De Jong verdient een groot compliment sinds hij in de defensie speelt krijgt barcelona minder goals tegen vindt hem echt goed
Ook psg uit stond die in de defensie.
Want met piqué en lenglet is het niet om aan te zien hoe die soms staan te verdedigen.
Hopen dat koeman de Jong voorlopig in de defensie laat staan tot er een andere oplossing is gevonden.
Want thuis tegen psg stonden piqué en lenglet
In de verdediging en het was een drama avond.

22 maart 2021 om 10:25

5 of 3 verdedigers? Of allebei?

Ben wel benieuwd hoe hij gaat presteren als Emerson Royal terugkomt van Betis. Is namelijk ook best een goeie back en presteert al twee jaar heel stabiel bij Betis. En als Firpo aankomende transferperiode weggaat, dan hoeft Barca geen vervanger te halen voor hem. Want Juan Miranda is ook een best grote verdedigend talent. Denk dat de focus echt centraal moet zitten en een spits. Dan kun je jaren mee met dit Barca.

22 maart 2021 om 11:07

Alejandro Balde heeft meer mijn inzien meer kans op de linksback positie. Groot talent, die kwa speelstijl veel lijkt op Davies. Miranda heeft ben ik bang te weinig snelheid voor de linksback positie. Op de cv positie zou hij misschien beter uit de voeten kunnen.

22 maart 2021 om 11:26

Is nog de vraag natuurlijk hoe Balde zich gaat ontwikkelen. Is een groot talent is wat ik hoor. Vooralsnog heeft Miranda meer vlieguren gemaakt. Meervoudig Europees jeugdkampioen waar hij toch nog best een aandeel had qua aanvallend spel. Maar hij kan ook centraal uit de voeten inderdaad en heeft een prima lengte daarvoor ook met zijn 1,85. Echter heeft hij daar amper gespeeld de laatste paar jaren. Maar misschien kan Koeman hem omvormen naar libero. Zie je ook niet meer vaak en hij heeft de aanvallende kwaliteiten ervoor om die rol te vervullen. Als Garcia nog komt van City, dan kun je misschien wel zeggen dat Barca verdedigend ook wel goed zit als Umtiti en Firpo vertrekken. Links heb je dan: Alba en Miranda, met daarachter Balde als hij zich goed ontwikkelt. Centraal heb je dan: Araujo, Mingueza, Lenglet, Pique en Garcia. Dan heb je rechts: Dest, Emerson, waarbij Roberto natuurlijk ook daar kan spelen. Ben geen enorme fan van Lenglet, en Pique loopt op zijn laatste benen. Maar als back-up kun je ze zeker gebruiken.

"Mag zich de nieuwe Dani Alves noemen "

Pardon?

22 maart 2021 om 19:52

Inderdaad zoals Dani Alves zijn er maar extreem weinig.

Man wat was die goed zeg.

Kijk eens na 1 goeie wedstrijd word die meteen gehyped. Wat een stelletje clowns allemaal. Eerst spugen ze hem helemaal uit en nu dit hahahah

Het is daar echt de waan van de dag he?

Ene wedstrijd ben je de held, de beste ooit, een weergaloze voetballer en de reincarnatie van... Week later na een mindere pot ben je het shirt niet waard, kan je er niks van en is het niet te begrijpen hoe je ooit het shirt van Barcelona aan hebt mogen trekken.

Natuurlijk hardstikke mooi dit maar ik moet altijd wel lachen als ik die artikelen weer zie verschijnen na een goede of slechte pot.

Goh, Messi is echt grandioos de laatste weken. Ik heb echt gesmuld van hem. De steekballetjes, de goals, het inzicht. Man man, elke keer als je denkt: dit is einde verhaal; staat hij weer op. En laat andermaal zien dat in deze vorm niemand in Europa in de buurt van zijn kwaliteiten komt. Je ziet gewoon als Barca het voor elkaar krijgt veel balbezit te hebben op de helft van de tegenstander, dat hij zo verschrikkelijk goed is. Dankzij Koeman z'n nieuwe formatie, gebeurt dit ook. 2 maanden geleden was dat niet zo en dan zie je dat Messi met veel ruimte om zich heen niet zo sterk (meer) is. Er is dit jaar veel kritiek op hem, maar relativeer even: zieke goals tegen Psg, Huesca, Alaves. En qua assists levert hij ook veel. Het is dat wij allemaal zo gewend zijn aan z'n hoge rendement, maar de laatste weken is het weer smullen geblazen. Ga zo door!

22 maart 2021 om 11:08

Ja dat klinkt allemaal leuk maar wat heb je er nou aan? PSG liggen ze er uit, Alaves en Huesca zijn ook maar matige ploegen. Eens kijken of Barcelona dit kan volhouden en nog een eindsprint eruit kan persen.

22 maart 2021 om 12:05

Wat heb je eraan? Dat je vecht voor de titel. Dat je wedstrijden wint. Mensen zeiken als iemand slecht speelt, begrijpelijk. En dan heb je jij, afvragen wat je er aan hebt dat iemand goed speelt.

22 maart 2021 om 12:31

Tegen de kleintjes wordt je kampioen Ajaxf1. En voor een spits is het gewoon mega belangrijk om doelpunten te maken, al is het tegen matige ploegen. Hij heeft er voldoende vertrouwen door gekweekt om blijkbaar ok te vlammen tegen Sociedad, hopelijk kunnen ze dit volhouden. Maar vertrouwen kweek je niet met 1 goaltje tegen Real. Beetje gewaagde uitspraak, maar als Atletico geen kampioen wordt, komt dat omdat ze punten hebben vernacheld tegen de kleintjes.

22 maart 2021 om 15:27

Als Barcelona 2e eindigt heb je er toch niks aan gehad? En in de CL heb je er zeker niks aan gehad want je bent er over 2 wedstrijden kansloos uitgevlogen. Een club als Barcelona hoort te spelen om de prijzen, zeker in eigen land. Niet meer dan normaal dat je wint tegen de kleintjes. We gaan zien hoe het seizoen afloopt.

22 maart 2021 om 21:06

Gast doe even 2 stappen terug en denk na. Natuurlijk heb je er altijd wat aan. Als hij slecht speelt en geen rendement heeft heb je er pas niks aan.

Ideale back als je het spel moet maken. In de grote wedstrijden lastiger denk ik. In ieder geval mooi voor die jongen dat ie zoveel speeltijd heeft, dat hadden weinig verwacht denk ik

Enkele maanden geleden ben ik begonnen met Barca te kijken vanwege Koeman en wat opviel dat er leuk gecombineerd werd tot 20m van het doel van tegenstander. Spelers als Dest durfde de laatste pass niet te geven en elke bal werd achteruit gespeeld. Alles MOEST via Messi. En ook niemand ging eens diep of bewoog zonder bal. Nu met Dembele in de spits wordt er al wat meer de diepte gezocht en goed om te zien dat meer spelers dat initiatief volgen.

Wanneer je in balbezit bent dan is Dest toch wel een van de beste backs om in je team te hebben. Heeft een enorme drive naar voren, veel flair, een uitstekende techniek en het is echt leuk om hem aan het werk te zien. Wanneer hij echt in de 1 tegen 1 duels komt en veel moet verdedigen komen zijn zwaktes meer naar voren, zoals tegen PSG ook te zien was. Gelukkig voor Barca zijn zij in 9 van de 10 wedstrijden veruit de bovenliggende partij dus dan is Dest een uitstekende back om in het elftal te hebben.

Ik kijk echt graag naar Dest, een beetje hetzelfde als ik met Davies heb. Dat zijn jongens die bewegingen hebben, waarbij je je soms afvraagt of ze niet beter als winger kunnen spelen. Een beetje zoals Marcelo, dat had en af en toe nog laat zien. Dat Dest verdedigend iets minder is, is duidelijk. Maar ik zie toch liever een back die aanvallend iets extra's brengt. Als hij nog stappen op verdedigend vlak zet zie ik hem niet meer uit de basis verdwijnen bij Barca.

Volgens mij speelt Dest zoveel door de blessures bij Barca, want ik meen dat hij als back-up voor Sergi Roberto is gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder60
M. DepayAanvaller63
PiquéVerdediger51
Sergi RobertoVerdediger52
F. de JongMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lionel Scaloni zadelt Ajax en Premier League-clubs weer met probleem op

Lionel Scaloni heeft Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico van Ajax opgeroepen voor de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinië. De bondscoach nam ook drie spelers uit de Premier League op in zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren