Advocaat zag 25 miljoen aan aankopen door zijn neus geboord worden

Vrijdag, 19 maart 2021 om 18:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:22

De clubleiding van Feyenoord heeft Dick Advocaat voorafgaand aan het seizoen beloofd om 25 miljoen euro uit te trekken voor nieuwe spelers. Van dat geld had de oefenmeester een centrale verdediger, een middenvelder en een spits willen aantrekken. Door de coronapandemie ging dat feest echter niet door, waardoor een serieuze aanval op Ajax en PSV uitbleef in de Eredivisie. Het lijkt erop dat Arne Slot, die na de zomer begint in Rotterdam als eindverantwoordelijke, wel kan beschikken over een flinke financiële impuls.

Feyenoord voert gesprekken met een grote investeerder om onder andere geld vrij te krijgen voor nieuwe aankopen. De club deed daarover echter nog geen toezeggingen aan Slot. “Wij waren ook van plan om dat te doen met het elftal”, laat Advocaat vrijdag desgevraagd weten tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Emmen van zaterdagavond. “Het bestuur stond daar helemaal achter en men wilde drie grote aankopen doen. Maar door de coronapandemie is alles opeens anders geworden. Daarom verwijt ik het bestuur ook niks.” De aanwinsten die Advocaat op het oog had kostten allen een slordige acht miljoen euro.

De Rotterdammers versterkten zich afgelopen zomer met onder andere João Carlos Teixeira, Uros Spajic, Mark Diemers en Bryan Linssen. In de winter kwam daar Lucas Pratto bij. "We willen allemaal meer", gaat Advocaat verder. "Maar iedereen heeft het dit seizoen verschrikkelijk moeilijk in het voetbal." Donderdag maakte algemeen directeur Mark Koevermans in een speciale video nogmaals duidelijk dat Feyenoord momenteel in grote financiële zorgen verkeert. Koevermans richtte zich met zijn boodschap tot seizoenkaarthouders en zakelijke relaties, die binnenkort geld kunnen terugvragen voor niet bezochte wedstrijden van de club.

Als alle supporters en relaties van Feyenoord het geld voor hun seizoenkaarten terugvragen, komt dat de club op een kostenplaatje van vijftien miljoen euro te staan. Een bedrag dat Feyenoord zich niet kan veroorloven, zo maakte Koevermans donderdag bekend. "Het lastige is dat we met z’n allen niet weten wanneer het voorbij is", aldus Advocaat. "Weet je dat moment wel, dan kan je meer plannen maken. Nu kan je niks. Het is bij alle clubs gewoon heel nijpend. Dat is ook waarom we allemaal een bijdrage (loonoffer, red.) hebben gedaan." Feyenoord loopt per wedstrijd in een lege Kuip 800.000 tot 900.000 euro mis.


Poll

Denk jij dat Arne Slot volgend jaar wél de mogelijkheid krijgt om te investeren in nieuwe spelers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door master d)

Ik geloof dit bericht niet, althans wat men graag wil bereiken , namelijk ruzie in de tent Advocaat heeft alle posities dubbel bezet gekregen en was zeer tevreden met zijn selectie. Het liep dan ook heel lang heel goed. Nu gaat het een stuk minder en ineens ligt het aan beloftes die niet zijn nagekomen. Bah

19 maart 2021 om 18:40

Dat is helemaal niet de essentie van dit bericht. Het illustreert vooral de gevolgen van corona. Niet voor niets werden Veerman en Ejuke ook vrij serieus gelinkt aan Feyenoord. Ejuke zou ik voor 12 miljoen nooit gehaald hebben, maar rond Veerman waren de geruchten toen al vrij hardnekkig. Dat ze hem zeker hadden gehaald als er geen corona was geweest

19 maart 2021 om 18:47

Ejuke voor 12? Hoeveel was veerman dan wel niet geweest? Wellicht dan ook wel 12 miljoen en was de 25 miljoen alweer op. Dat was echt het domste wat Feyenoord had kunnen doen. Stop eerst maar zoveel mogelijk geld in de organisatie en ga vanuit daar verder werken. Meer langer termijn visie creëren ipv korte termijn en met 2 van dat soort spelers je transferbudget te hebben opgebrand.

19 maart 2021 om 19:17

Volgens mij zegt hij juist dat hij Ejukie niet zou halen...

19 maart 2021 om 20:46

Volgens mij zegt hij dat zij allebei vrij hardnekkig aan Feyenoord werden gelinkt? En hij trekt de conclusie dat Veerman dus wel was gekomen zonder corona? Dus waarom Ejuke dan niet? Dan had je dus 2 spelers gehad die heel veel hadden gekost. Dus ik denk dat dit uiteindelijk een zege is geweest, dat is meer mijn punt. Want was wel typisch Feyenoord geweest om zo'n transferdeal te sluiten

19 maart 2021 om 20:59

Ik zeg dat ik Ejuke zelf niet zou kopen voor 12 miljoen. Maar.. rond Veerman was het wat concreter

Zo - wanneer is de laatste keer geweest dat Feyenoord effe lekker 25 mil gespendeerd heeft?

19 maart 2021 om 18:36

2017, 26,8 miljoen gespendeerd.

19 maart 2021 om 18:38

Dat is toch weer effe geleden - hopen dat Feyenoord vaker dan 1x per 4 jaar zo'n bedragen uit kunnen geven..

19 maart 2021 om 19:29

En dat kwam door CL inkomsten.

19 maart 2021 om 19:42

En verkoop van Karsdorp en Kongolo. Leverde 31 miljoen op. Van dat en de CL inkomsten is ook een nieuw trainingscomplex neergezet

als Arne slot waarschijnlijk wel kan beschikken over grote aankopen, waarom dan niet eerst de supporters en geldschieters terug betalen eerst?, alsof feyenoord volgend jaar wel kan heeft om kampioen te worden. ruim eerst je rotzooi op voordat je begint te bouwen!, net zoals dat alle spelers en kantoorpersoneel geld in moeten leveren, maar wel met een Argentijn komen die ze huren voor een half jaar en een half miljoen kost, hadden ze al het personeel ruim van kunnen betalen een half jaar terwijl hij niet eens speelt.

19 maart 2021 om 18:42

Dat is ook mijn gedachte: eergisteren vraag je de supporters om geld en nu horen we dat Slot geld mag besteden?

19 maart 2021 om 18:56

Feyenoord kan beter even niks kopen en eerst eens gaan zorgen dat ze met het geld wat er is een paar capabele scouts gaan aantrekken

19 maart 2021 om 20:54

En dan volgend jaar 7e gaan worden, dan blijven de fans vanzelf weg, daar is dan geen corona voor nodig.

20 maart 2021 om 09:42

Dus als jullie één keer 7e worden, zullen de supporters wegblijven volgens jou? Hoe zit het dan met de hondstrouwe supporters? Bovendien denk ik dat je het mis hebt. Verschillende andere supporters zeggen juist dat ze ermee kunnen leven als er maar leuk wordt gevoetbald en er een duidelijk plan is voor de toekomst. Maar jij gaat dus niet meer naar de Kuip als Feyenoord 7e wordt?

19 maart 2021 om 20:53

Waarschijnlijk omdat alle fans ook willen dat Feyenoord competitief is, ik verwacht dat veel supporters liever het geld bij Feyenoord laten en een nieuwe seizoenskaart kopen voor een leuk seizoen dan dat ze het geld terug vragen en volgend seizoen voor plek 7 moeten strijden. Maar iedere supporter is vrij in de keuze, echter geloof ik dat iedere supporter het geld wel wil missen wanneer ze dit kunnen missen om de club te helpen.

19 maart 2021 om 23:41

Er zullen er genoeg zijn die hun geld terug vragen. Zo'n bericht dat er wel geïnvesteerd kan worden doet er geen goed aan.

19 maart 2021 om 22:56

Altijd zo een onnozele reactie.
Een investeerder gaat natuurlijk niet de schulden en geldschieters terug betalen, wat schiet hij daarmee op?

Is het handig wanneer je weinig geld hebt dat je dan meer schulden maakt middels investeerders? Wat als de aankoop tegenvalt? Lijkt me dat de investeerder wel geld terug wil zien of zijn het investeerders met een Feyenoord hart? Overigens qua timing wel wat gek als je net een boodschap voor supporters hebt gemaakt. Gun het Feyenoord overigens van harte hoor een flinke injectie

In de huidige tijd lijkt 25 miljoen niet veel geld maar ik denk dat Feyenoord daar toch een aantal heel interessante spelers voor zou kunnen halen. Stel dat Slot over dat bedrag kan beschikken en je kan een Kokcu voor rond de 10 miljoen verkopen heb je toch een mooi budget.

Kan iemand duiden waarom de verwachting is dat Slot wel een aanzienlijk bedrag kan/mag investeren? Ik denk dat alleen bij het flink cashen van uitgaande transfers er geld beschikbaar komt maar dat is nu nog koffiedik kijken.

19 maart 2021 om 18:36

Dat staat toch gewoon in het artikel? Feyenoord voert gesprekken met een grote investeerder om onder andere geld vrij te krijgen voor nieuwe aankopen.

19 maart 2021 om 18:40

Vind jij het acceptabel dat Feyenoord voor 25 miljoen wil investeren maar wel geld terugvraagt aan de supporters?

19 maart 2021 om 18:45

Ja waarom niet, het is toch niet verplicht? Ik heb een aantal vrienden met een seizoenskaart en die vragen het geld niet terug.

19 maart 2021 om 18:46

Ik vind dat in principe ook niet acceptabel klinken, maar het staat waarschijnlijk los van elkaar. Die investeerders willen, zoals de term suggereert, investeren. Dat doe je in spelers, niet in supporters terugbetalen. Ze willen dat iets meer waard wordt en dat heeft vermoedelijk niets te maken met de kwestie van supporters terugbetalen. Het klinkt wat krom, maar vanuit het perspectief van investeerders is het vrij logisch. Het is dus niet zo dat, als Feyenoord geen spelers haalt, ze ineens wel de fans terug kunnen betalen

19 maart 2021 om 18:48

Dus als ik met jou op café ga en ik steek een heel verhaal af “ja jongens ik ben net mijn werk kwijt en ik mijn dochter heeft haar been gebroken, zouden jullie het zien zitten om mijn pintjes te betalen?” En de volgende dag post ik op Facebook dat ik volgende maand ceo wordt bij Apple en een dik loon krijg en daarom een luxevilla ga kopen, dan denk jij ook niet even van “mmmmm”?

19 maart 2021 om 18:53

Dat zijn twee dingen die volkomen los staan van elkaar, Kyle. Je zou gelijk hebben gehad als Feyenoord een bedrag op de bank had staan en daar liever spelers van koopt dan de supporters terug te betalen. In dit geval is het geld er niet, maar wordt er wel onderhandeld met een investeerder die mogelijk bereid is om te investeren in spelers.

19 maart 2021 om 19:01

Lierse. Dit is wel echt de slechtste vergelijking die ik ooit gelezen heb.

19 maart 2021 om 19:14

Ja? Wat doet Feyenoord dan in jou ogen? Om geld schooien bij mensen die het zelf ook niet makkelijk hebben maar dan wel veel geld gaan uitgeven aan transfers. Als dit dus echt doorgaat dan mogen ze zich wel kapot schamen.

19 maart 2021 om 19:22

Lees het artikel nog eens, Lierse. Feyenoord heeft geen geld om de supporters terug te betalen en Feyenoord heeft ook geen geld om spelers te kopen. Feyenoord heeft wel contact met investeerders die mogelijk bereid zijn om te investeren in de aankoop van spelers, in de hoop daar een goed rendement op te behalen.

19 maart 2021 om 19:24

Het zou dan Feyenoord inderdaad sieren om de supporters en sponsoren die dit jaar hun geld niet terug vragen dan volgend jaar een jaar gratis te laten komen als dat schip met geld inderdaad komt. Nu is het weer risico nemen om te gokken met 25 miljoen de selectie versterken en kampioen worden en zo CL inkomsten halen. Een veel te grote gok naar mijn idee als je ziet dat er dit seizoen zoveel clubs gewoon beter zijn dan dit Feyenoord dan ga je het met 25 miljoen niet redden naar mijn idee.

19 maart 2021 om 19:34

Als we volgend jaar weer allemaal naar wedstrijd kunnen. Ze kunnen beter een gok nemen en alvast een filmpje opnemen voor 2022.

19 maart 2021 om 19:42

Leuk al die perspraatjes. Als Feyenoord die 25 miljoen krijgt dan hebben ze geld voor transfers. Dat houdt dus in dat eventuele verkopen (Kokcu, Senesi,...) kunnen dienen als financiering om de seizoenskaarthouders te compenseren. Want Feyenoord kan ook zeggen “nu kunnen we het niet betalen maar vanaf er geld beschikbaar is dan betalen we jullie terug”. Dat is perfect te doen. Maar nee dat doet Feyenoord niet. Ze vragen om af te zien van die compensatie. Terwijl er sowieso kapitaal bijeengeraapt kan worden deze zomer door spelersverkopen (en dus zonder dat dat invloed heeft op de potentiële transferuitgaven van 25 miljoen). Want nu zal iedereen weer met dat gelul komen van verschillende potjes. Maar dat is dus onzin. Feyenoord maakt hier gewoon bewust het besluit zijn supporters te duperen aangezien de meeste supporters uiteraard zullen afzien van die compensatie.

19 maart 2021 om 20:41

@Orwell, beide dingen hebben te maken met inkomsten en uitgaven van Feyenoord. Bij het ene moeten ze geld aan supporters teruggeven (waardoor ze minder te besteden hebben) en bij het andere krijgen ze geld om te besteden. Ik zie wel degelijk een verband. Ook moet je in gedachten houden dat hoewel spelers er niet mee akkoord gingen, ze toch wederom gekort worden op hun salaris. Dus je vraagt geld aan de supporters en aan de spelers maar je gaat wel spelers kopen?

20 maart 2021 om 07:43

Dat heb ik gelezen maar er zijn nog geen krabbels gezet. Ik moet maar zien of er een investeringsmaatschappij nu instapt. Het is immers niet voor het eerst dat Feyenoord met een investeringsmaatschappij in gesprek is.

Wat hoop ik dat Feyenoord goede imvesteerders kan aantrekken, zodat we weer bij de top kunnen aansluiten. Er is namelijk helemaal niet veel nodig om op het niveau van PSV te komen, de begroting is zelfs al bijna gelijk. Het probleem is dat Feyenoord, door een gebrek aan eigen vermogen, in een vicieuze cirkel zit. Je hebt geen geld, waardoor je matige transfervrije of goedkope spelers moet halen. Maar omdat je dit soort spelers haalt, kan je ook niet voor hoge bedragen verkopen, waardoor je weer van voor af aan begint. Feyenoord heeft echt een kickstart nodig waardoor het kan investeren in jonge talentvolle spelers, die je vervolgens weer kan verkopen voor veel geld. Zo heeft Ajax het ook gedaan (samen met de jeugdopleiding natuurlijk) en zo bouw je aan een rooskleurige toekomst.

19 maart 2021 om 19:02

Ajax heeft het helemaal niet op die manier gedaan. Die hadden na Martin Jol die er heel veel geld doorheen ramde waardoor er geld geleend moest worden om de salarissen te betalen geen investeerders om een kickstart te maken. Dat hebben ze op eigen kracht gedaan inderdaad door de eigen jeugd, maar ook door slimmer te scouten. Zo kwamen ze ook met nuttige krachten als Boerrigter, Hoesen, de transfervrije Schone, Serero, Younes, Poulsen, etc. Die hebben ook niet veel gekost.

19 maart 2021 om 19:07

Het probleem is alleen dat iedereen vergeet dat investeerders geen suikerooms zijn. Die stoppen ergens geld in om er later meer geld voor terug te krijgen. Als dit goed uitpakt zou je eventueel de aansluiting kunnen vinden. Zou, want zelfs met de 80 miljoen die zo nu en dan voorbij komt hebben ze in Amsterdam meer geld op de bank staan en het is ook (volgens transfermarkt) ongeveer het verschil in waarde van de slecties tussen PSV en Feyenoord. Om spelers echt meer waard te laten worden moet je eigenlijk de CL in, en daarvoor zul je in iedergeval PSV voorbij moeten en liefst Ajax en Psv. Met alleen een ronde Europa League (of straks zelfs conference league) en een derde plaatse in Nederland ga je nooit echte klappers maken. Alleen als het mis gaat heb je een enorm probleem (bijvoorbeeld als er een paar flinke miskopen tussen zitten, dat gebeurd bij elke club), die investeerders willen immers toch hun geld zien. Als de Glazers bij united een indicatie zijn dan ligt dit tussen de 8 en 10 procent per jaar (zo wie zo lijken me die percentages gezien het risico niet heel raar), dus dan mag je jaarlijks 8 miljoen aftikken waar je niets voor terug krijgt en dan weet je zeker dat je nooit meer in de buurt gaat komen. Het is zeker niet zo dat investeerders met een gratis zak geld op de stoep staan, als dat is wat je wilt dan moet je zoeken naar een miljardair die van zijn geld af wil.

Hoe ongelooflijk duur is een seizoenskaart wel niet. Nooit verwacht dat je daar maar liefst 15 miljoen euro mee vangt. Begin langzaam aan in te zien dat spelen zonder publiek een financiële strop kan zijn. Ik heb nog steeds hoop dat er een salarisvermindering in zit voor de meeste voetballers en hoge pieten rondom de club, pas dan kan ik met meeleven met hun zorgen.

19 maart 2021 om 18:51

15.000.000 : 30.000 seizoenskaarten = 510 euro. Daar komt het op neer

19 maart 2021 om 23:12

Dat tientje steek je in je eigen zak?

Ik vind het erg tegenstrijdig. Hoezo kan Slot investeren in de zomer terwijl de supporters nu met een indrukwekkend filmpje wordt opgeroepen om geen geld terug te vragen voor hun seizoenkaart omdat men die 15 miljoen niet in kas heeft. Als je eerst je beste spelers verkoopt noem ik het ook niet echt investeren en als je weet dat er externe financierders gaan komen, waarom doe je dan nu alsof je het zo zwaar hebt. Los daarvan ben ik benieuwd hoe ze tijdens corona (dick verlengde in april 2020) even hadden verwacht aan die 25 miljoen voor transfers te kunnen komen. Een belofte die je nooit kon waar maken vanwege al die onzekerheden en dat wist je ook al op het moment dat je die belofte deed. Kortom is die belofte wel gedaan?

19 maart 2021 om 23:14

In april 2020 was de gedachte bij de meeste mensen dat na de zomerstop we gewoon weer met volle stadions konden spelen.

20 maart 2021 om 10:02

Zelfs al zou dat het geval en uitgangspunt zijn geweest, dan nog zit ik met de vraag waar die 25 miljoen dan vandaan zou moeten komen. Ook met volle stadions heeft Feyenoord doorgaans niet zulke bedragen beschikbaar om de transfermarkt op te gaan. Dus ik vind het gewoon een hele vreemde belofte. Los van het feit dat juist in dezelfde periode werd besloten om de Eredivisie niet meer uit te spelen. Dus om dan te rekenen op volle stadions aan het begin van het nieuwe seizoen, zou toch wel heel optimistisch zijn geweest.

Ik heb gwn echt moeite om dit te geloven. Snap dat iedere club veel geld heeft verloren door corona, maar je gaat me niet wijsmaken dat feyenoord 25 puur met stadion inkomsten verdiend die volledig aan spelers kan worden uitgegeven.

19 maart 2021 om 22:45

Doe eens 500 x 45000 plus paar miljoen voor business units. Daarnaast brengen de reclame borden ook wat zakken euro’s binnen. Die zal nu minder zijn daar er geen publiek is.

Een investering doen terwijl er binnen de organisatie wordt gekort op ieders inkomen valt alleen te rijmen wanneer hierdoor ook progressie wordt geboekt. In Rotterdam hebben ze een negatieve track record op het gebied van investeringen die zich direct of op langere termijn terugbetaald.

Wel grappig dat Feyenoord al tientallen jaren smeekt om geld, maar nooit is een keer zelf een goed beleid voert. 25 miljoen euro is leuk maar als daar weer de larssons en de haps van worden gehaald zonder restwaarde schiet dat natuurlijk niet op. Tuurlijk is corona een excuus, maar waarom niet een keer vol investeren op de jeugd en zelf een potje geld opbouwen.

19 maart 2021 om 22:50

Laat Feyenoord nou juist flink investeren in varkenoord. Oa geheel vernieuwde trainings complex met de benodigde faciliteiten.
En word er gewerkt om voldoende liquide middelen te beschikken.jongens als Malacia, Geertruide Kokcu Bijllow zijn jongens van varkenoord.

Koevermans gaat net met de pet rond blijkt bij VI. Lijkt me niet dat er straks geld is voor Slot hoor.

Ik vind dit niet chique van Feyenoord. Natuurlijk is dit een noodkreet, maar dan kun je toch ook zeggen: vraag het geld nu niet terug, maar we betalen het binnen 2-3 jaar terug. Kweek je volgens mij veel meer sympathie en goodwill mee bij de supporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 74 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren