Spaanse kranten lyrisch over Koeman: ‘Hij tekende de perfecte wedstrijd’

Donderdag, 4 maart 2021 om 09:33Rian Rosendaal • Laatste update: 10:04

Barcelona wist woensdagavond op miraculeuze wijze de finale van de Copa del Rey te bereiken en na afloop wordt Ronald Koeman in de Spaanse media overladen met complimenten. De trainer van de Catalaanse bekerfinalist is in het tweede duel met Sevilla (3-0 overwinning) in de halve finale vooral erg moedig geweest, zo luidt het oordeel over de dit seizoen ook vaak kritisch beoordeelde oefenmeester.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman volgend seizoen nog coach is van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Het Goddelijke Barca dat soeverein afstormt op een sensationele bekeroverwinning met als drijvende kracht onze beste nummer 4 aller tijden als coach op de bank en meester der voorzitters Bartemeu! Maar even serieus, wat is het Koeman gegund. Ik vind het bijzonder knap wat hij maakt van dit wespennest op dit moment. Wat gun ik hem die prijs

4 maart 2021 om 09:53

Het is dun draadje waar Koeman op balanceert. De goal valt in de 94e minuut. Dan ben je opeens de koning. Lang leve de voetbalwereld. Ik ben wel blij!

4 maart 2021 om 10:03

Zonder die goal had Koeman ook wel de complimenten moeten krijgen hoor. Hoe hij tactisch Lopa overklast in de afgelopen 2 wedstrijden hebben we tijdje niet gezien in Barca.

4 maart 2021 om 10:05

Ook al had Barça die 2-0 niet gemaakt, dan had men nog steeds positief gesproken over het spel. Minder dan nu, uiteraard, maar alsnog positief.

4 maart 2021 om 12:08

Als 1-0 was gebleven zou discussie gaan over wisselbeleid en opstelling van Koeman. Waarom hij geen Puig erin brengt maar wel Firpo en Ilaix. Waarom hij met Dest is gestart. Waarom Griezman niet vanaf begin of eerder invallen terwijl je 3* moet scoren of waarom Pedri terwijl hij niet helemaal fit was. Winnende coach heeft altijd gelijk, maar tussen geweldige coach en ontslag is er inderdaad maar een dun draadje.

4 maart 2021 om 12:13

Het volgende slechte nieuws voor Barca staat al klaar, het hof van Justitie van de Europese Commissie heeft besloten dat de Spaanse fiscus flappen krijgt voor niet betaalde belastingen van BCN tussen 1990 en 2016, vanwege staatssteun. Let wel, dit is dus bovenop de schuld van 1.2 miljard die ze al hebben. Door dit soort smeerlappraktijken gun ik ze niets daar...

4 maart 2021 om 17:28

Ik geloof dat niet die beschuldigingen, broodje aap als je het mij vraagt

Ik vind het vooral mooi dat Barca weer de jeugd een kans geeft, het is misschien wel nood gedwongen momenteel, maar het is heerlijk om die spelers weer te zien door breken.

tuurlijk heeft barca gisteren wat gelukt gehad met die late goal maar ze speelde wel echt een heerlijke pot!

4 maart 2021 om 10:05

Mooi is het altijd dat soms uit de diepe dalen mooie dingen kunnen bloeien. Pedri, Mingeuza, Aleix, Araujo en Puig zijn aan het door breken dit seizoen en ze kunnen prima mee op het niveau. Pedri en Araujo zijn daarnaast ook vaak gewoon een van de beste op het veld. Barca is geen club die honderden miljoenen moet uitgeven, dat past helemaal niet bij ons. Gewoon focussen op de jonkies en als je iets mist koop je het bij.

Hahaha hou toch op. Sevilla mist een penalty, krijgt rood en Barca scoort in minuut 90+4. Ik gun het Koeman van harte hoor, maar wat een opportunistisch geneuzel dit.

4 maart 2021 om 10:06

Heb je de wedstrijd gezien? Dan had je gezien dat Barca heel goed speelde mede door de keuzes van Koeman.

4 maart 2021 om 12:42

AzAlkmaar, Barca was ten eerste veel beter. Ten tweede was de penalty echt nauwelijks terecht te noemen, dus een soort van gerechtigheid dat MtS hem pakte. Ik ben vooral blij dat O'Campos niet scoorde, meest irritante voetballer op dit moment imo. Ten derde, die rode kaart was oerdom van Roberto. En dat duurde ontzettend lang voordat ie t accepteerde en van t veld ging, dat er nog wel een paar minuten bij waren gekomen om evt te scoren. Maar in alles lag de fout vooral bij Sevilla de laatste paar minuten. Waren veel te wild om de 0-1 te verdedigen waardoor de rode kaart kwam en waardoor Griezmann zo makkelijk voor kon geven ,want dat was zo dom happen vd verdediger.

4 maart 2021 om 10:08

Niet gekeken zeker

4 maart 2021 om 10:08

Je kan het narratief ook omdraaien: Ter Stegen pakt een Penalty, Sevilla krijgt (terecht) een tweede gele kaart en Barca wordt in minuut 90+4 eindelijk beloond voor zijn harde werk.

4 maart 2021 om 10:35

Barca had al eerder 2de geel moeten hebben natuurlijk

4 maart 2021 om 11:43

Wie dan?

4 maart 2021 om 14:50

Mingueza in de penaltysituatie natuurlijk

4 maart 2021 om 10:40

Heb je de wedstrijd uberhaupt van min1 tot min120 gezien? Of ga je alleen maar af op een gemiste penalty en een rode kaart in min92?! Dit Barca verdient echt heel veel credits, want Sevilla had echt niets te vertellen. Vind het zo goedkoop om weer allerlei zure redenen op te voeren. Dit is geen topelftal, verre van, maar is een echt team aan het worden. Jonge talenten die doorbreken, de gehele reservebank en geblesseerden die vol passie meeleven, Griezz die super invalt na 3 wedstrijden op de bank; Het is echt niet altijd goed, maar het vuur dat Koeman in dit elftal heeft gebracht is aanstekelijk en heerlijk om te zien. Opportunistisch geneuzel is 2 momenten uitlichten en daar je mening op baseren.

4 maart 2021 om 11:06

Opportunistisch geneuzel? Als de eindstand na 90 minuten voetbal 6-1 was geweest had dat een prima afspiegeling van de wedstrijd geweest. De complimenten zijn m.i. meer dan terecht. Het was een vermakelijke wedstrijd van begin tot eind tegen toch geen slechte tegenstander.

Ik kan voor mezelf spreken natuurlijk, maar ik heb de indruk dat de interesse en sympathie voor Barcelona niet meer in verhouding staat tot de oeverloze overkill aan informatie over deze club in de Nederlandse media. Hebben journalisten en redacteurs dit niet door, of ligt dit beeld echt aan mijzelf? Ik vond de irritatie van Jack van Gelder onlangs even treffend als terecht: hij vroeg zich af of Ziggo niet FC Barcelona TV kon heten toen de voorkeur voor Barcelona-Atlético het weer had gewonnen van een topper in Italie met Juventus tegen Inter.

4 maart 2021 om 10:50

Ik ben het er in ziverre mee eens, omdat ik Spaans voetbal, maar vervelend vind net al het gemekker. Maar bij Ziggo zenden ze gewoon uit wat de meeste kijkers trekt en meer mensen will Barca zien dan Juve. Althans, dat denk ik dan.

4 maart 2021 om 13:56

Bovendien was dat ook een Supercopa finale vs. een competitieduel tussen Inter en Juve (ook een prachtige wedstrijd uiteraard). Ziggo kiest gewoon lekker commercieel natuurlijk, dat is hun goed recht ook. Er kijken nou eenmaal (veel) meer mensen naar Barcelona dan naar Inter en Juve samen in Nederland, 1 plus 1 is 2 toch.

Eerlijk is eerlijk, Koeman doet het gewoon goed. Ik hoopte natuurlijk dat hij goed zou doen, maar had grote twijfels. Zoals iedereen al heeft aangegeven, het was precies het verkeerde moment. En dan heeft hij ook nog eens met veel blessures te maken. Messi die er weer vol voor gaat, Frenkie die bij goals en assists is betrokken, doorgebroken talenten (pedri, Trincao, Araujo en ook Mingueza doet het voor zijn doen niet slecht), een opgeleefde Griezmann en zelfs een Dembele die wat meer rendement heeft. Hij doet het gewoon goed. Zijn voordeel is wel dat Real het ten opzichte van vorig jaar een stuk minder doet en ze nog steeds op gelijke hoogte staan in de competitie.

4 maart 2021 om 10:10

Zowel Real als Barca draaien gewoon een moeilijk seizoen waarbij de coaches het nog aan de praat moeten krijgen. Toch wel ziek dat zowel Barca en Real zo'n drama seizoen draaien maar toch nog zicht hebben op de titel..

4 maart 2021 om 10:16

Kijkend naar de lange termijn en naar het proces valt toch wel op dat er bij Barca weer een stijgende lijn is te zien ipv een dalende zoals bij Real. Barca heeft zoveel problemen gehad dit seizoen en de seizoenen hiervoor dat dit gewoon een prima prestatie is. Vergeet niet dat Koeman op Dest na, niets heeft kunnen kopen.

4 maart 2021 om 10:24

Dat klopt hoewel Real wel het geld heeft om aankopen te doen zoals Alaba en Mbappe dus als die 2 die kant op gaan komende zomer dan is Real echt wel weer op top niveau. Koeman heeft idd buiten Dest niks gekocht maar hij heeft gelukkig een Pedri die het meteen in zijn eerste seizoen geweldig doet en een Dembele die eindelijk lange tijd fit is. Wel veel blessures in de verdediging helaas en bij Couthino maar die mis ik eerlijk gezegd helemaal niet.

4 maart 2021 om 11:03

Het klopt dat ze een moeilijk seizoen draaien. Desalniettemin doet Koeman het, gezien alle omstandigheden (blessures, geen aankopen behalve Dest, Messi die weg wilde, geen fatsoenlijke spits, veel jonge spelers) gewoon goed.

Koeman doet het gewoon uitstekend, ondanks de blamage tegen Psg. Hopelijk kunnen we ons gezicht nog een beetje herstellen in de return. Daarnaast blijven we nog steeds underdog voor het kampioenschap.

koeman doet het super! ik kan me niet voorstellen dat iemand anders het op dit moment beter gaat doen. enkele punten die ik waarneem als barã§a fan tov vorige seizoenen : 1.duidelijk tactisch plan (ook onder valverde was dat er ergens) 2. tactische flexibiliteit (gezien de 3-5-2 opstelling die duidelijk ook werkt!) 3. fysiek enorm vooruit gegaan (120 minuten vol aggressiviteit) 4. talenten die de kans krijgen en ze grijpen(pedri,araujo,mingueza ,ilaix,puig noem ik er niet bij omdat ie door setien en valverde zijn kans heeft gekregen) 5. samenhorigheid , barcelona lijkt meer dan ooit een echt team. de blijdschap met de doelpunten van onlangs trincao en gisteren braithwaite was kenmerkend! ik zie messi bijtekenen als laporta zondag wint, ik denk dat messi eindelijk ietwat perspectief ziet in dit team mits ze de komende jaren nog ontwikkelen. tegen psg gaan we sowiso uitgeschakeld worden, de 1-4 is daar te zwaar voor geweest, maar als barã§a daar gewoon wint zal ik al een tevreden supporter zijn dit jaar. barã§a moet laten zien aan europa dat ze nog niet dood zijn en dat er nog mooie jaren zitten aan te komen. op dat vlak heef real madrid een groter probleem denk ik met een verouderde selectie en talenten die zich niet verder ontwikkelen. als ze mbappã© halen hebben ze de komende 10 jaar wel een uitstekende voorhoede. dit is ook een mentale boost voor barcelona om het strijd in la liga. mochten ze dit niveau blijven aanhouden tot de laatste speeldag, dan zie ik ze nog weinig punten verspelen!

Een 2-0 overwinning goedmaken thuis is eigenlijk helemaal niet vreemd. 2 jaar geleden verloren ze de heenwedstrijd in copa tegen hetzelfde sevilla ook met 2-0 maar wonnen uiteindelijk met 6-1. Wat gisteren uniek maakte is de drama. Zoveel issues buiten het veld, dreiging van een verloren jaar, goed spelen maar toch lijkt alles voorbij na penalty tegen, gelijkmaker in laatste minuut van blessuretijd, en dan winnen in de 5e verlenging van seizoen.

Messi overweegt Barcelona trouw te blijven nadat ze van Sevilla gewonnen hebben? Man man man. Natuurlijk wilt Messi de CDR winnen maar dat zal echt niet doorslaggevend zijn zoals het winnen van de CL. 2 weken geleden was het: Messi gaat weg, na de vernedering tegen PSG en nu overweegt hij zogenaamd om te blijven.

Barcelona moet nu even overleven en hopelijk kunnen ze volgend jaar verder met saneren. Afhankelijk of Messi blijft zal je afscheid moeten nemen van enkele spelers, zoals Braithwaite (prima kerel en instelling, maar laten we eerlijk zijn), Pjanic (0 goede wedstrijden?), Coutinho (heerlijke voetballer, maar lukt niet met hem) en Firpo (gaat hem niet worden). Dan heb je nog een categorie die echt oud gaat worden, maar wel je oude ruggengraat was. Daar moet echt vervanging voor komen. En dan heb je nog de categorie zoals Umtiti en Griezmann die eigenlijk vervangen moeten worden. Kortom, zoveel te saneren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6846
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder313
PedriAanvaller312
A. GriezmannAanvaller299
L. MessiAanvaller2925
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper250
Jordi AlbaVerdediger283
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman verklaart hevige woedeaanval: ‘Het is weer goed tussen ons’

Ronald Koeman doet als trainer van Barcelona graag beroep op de jeugd, maar ook talenten van de Spaanse topclub mogen zich geen fouten permitteren. Óscar Mingueza zal zich de wedstrijd van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren