‘Guardiola wil trots en ruzie met Raiola opzijzetten voor mega-transfer’

Zondag, 28 februari 2021 om 11:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:22

Josep Guardiola is bereid om zijn vete met Mino Raiola opzij te zetten om de komst van Erling Braut Haaland naar Manchester City in de nabije toekomst te bewerkstelligen, zo verzekeren Engelse media zondag. De manager van Manchester City en de vermaarde zaakwaarnemer liggen al jaren in de clinch sinds het weinig succesvolle verblijf van Zlatan Ibrahimovic bij Barcelona. Raiola vindt Guardiola weliswaar ‘een geweldige trainer’, maar als persoon ‘een lafaard en een hond’ op basis van de ervaringen van Ibrahimovic en andere cliënten zoals Maxwell.

De moeizame relatie heeft ervoor gezorgd dat Raiola de voorbije jaren nauwelijks of geen belangrijke voetballers richting een club van Guardiola heeft gebracht én, al dan niet toevallig, dat werkgevers van de Spanjaard geen interesse toonden in voetballers wiens belangen door de Italiaanse Nederlander werden of worden behartigd. Engelse media verzekeren zondag dat Guardiola bereid is om zijn trots opzij te zetten, daar hij bijzonder gecharmeerd is van Haaland. De Noor is een van de meest gewilde voetballers van dit moment en heeft Raiola als belangenbehartiger.

“Slechts tien clubs kunnen het zich veroorloven om Haaland te kopen en datgene te bieden waar je op uit bent als voor Borussia Dortmund hebt gespeeld. En vier van die clubs zijn uit Engeland afkomstig”, verzekerde Raiola, zonder namen te noemen, afgelopen week in gesprek met BBC Sport. “Ik denk niet dat er een technisch directeur of een trainer in de wereld is die zou zeggen: ‘Ik heb geen interesse in Haaland’.”

Het is de vraag of Haaland nog lang het shirt van Borussia Dortmund om de schouders zal dragen. De Noor kwam dertien maanden geleden voor twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg, waar hij minder wedstrijden speelde dan doelpunten maakte: 27 om 29. Ook in Duitsland heeft Haaland nauwelijks aanpassingsproblemen gekend: 44 wedstrijden in alle competities, 43 doelpunten. Het gerucht gaat dat volgend jaar zomer een clausule in werking treedt die het mogelijk maakt om de aanvaller voor ‘slechts’ 75 miljoen euro te kopen. Het contract van het talent loopt na dit seizoen nog drie jaar door.

Voor Manchester City is een dergelijke situatie niet nieuw. Guardiola kreeg jaren ook terug de volle laag van Dimitri Seluk, de voormalige zaakwaarnemer van Yaya Touré. Ook Seluk zette vraagtekens bij de menselijke kwaliteiten van de Spanjaard richting zijn cliënt. Touré, die bij Barcelona ook niet altijd even een goede relatie met Guardiola onderhield, ondertekende uiteindelijk wel een nieuw contract met Manchester City.

Manchester City is achter de schermen al maanden bezig met de zoektocht naar een nieuwe spits. Het contract van de 32-jarige Sergio Agüero loopt ten einde en hij miste door blessureleed de nodige wedstrijden dit seizoen. Ook de naam van Harry Kane is gevallen in het Etihad Stadium: de club zou de aanvaller van Tottenham Hotspur als een serieus alternatief voor Haaland beschouwen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door silvacity)

Lekker blijven Dortmund is een veel mooiere club dan city

28 februari 2021 om 12:19

City heeft momenteel het beste team ter wereld zo lijkt het, daarnaast is de PL ook de beste competitie ter wereld; ik zou hem daar graag alles aan gort zien schieten

28 februari 2021 om 12:28

Dat city het beste team heeft ter wereld zie ik elk jaar voorbij komen. Maar als het erop aankomt verliezen ze altijd van de mindere ploegen in UCL. Neemt niet weg dat ze het gewoon uitermate dominerend doen in de PL.

28 februari 2021 om 13:51

@ceejah Ze werden zelfs uitgeschakeld door 2 Engelse ploegen die qua punten ver onder City stonden. Dat zegt wel wat over hoe City in de CL presteert.

28 februari 2021 om 12:53

Zou het ook jammer vinden, ben echt fan van Haaland geworden. Ik zal daarentegen nooit fan worden van City, hopelijk kiest hij voor een echte club.

28 februari 2021 om 13:04

Ja, Dortmund is echt veel mooier. Elk jaar op beschamende wijze het afleggen tegen Bayern, afdankertjes terughalen als Hummels en Gotze om vervolgens niet begrijpen waarom ze niet meer kunnen aanhaken aan de top zoals in de tijd van Klopp. Veel mooier dan city, dat 20 wedstrijden op rij wint, een super defensief blok heeft gebouwd met Ederson, Stones en Dias.

28 februari 2021 om 13:15

Hij bedoelt natuurlijk qua sfeer in het stadion en de historie. Als je om de prijzen wilt spelen is City wel een een betere keuze, ook het voetbal uiteraard. Maar de huldigingen zijn wel vreselijk daar, kampioensfeest van Ajax was 10x zo groot en sfeervoller

28 februari 2021 om 13:53

Het probleem met historie is dat je ergens moet beginnen. City zijn tijdlijn van historie is begonnen in de 21ste eeuw, en het is toch mooi dat wij het gewoon mogen meemaken? Ik denk dat menig Feyenoorder ook graag in de jaren 70 had geleefd, om de gloriejaren mee te maken.

Sfeer is misschien wel leuk, maar hoe je een club bestuurt lijkt me toch wel echt belangrijker en dat is ook wel te zien tijdens deze crisis. Daar waar Barcelona en Feyenoord roepen dat het 3 voor 12 is, kunnen clubs als Ajax en Man City zich staande houden met beleid en mooi voetbal. Ik denk dat zoiets op de lange termijn waardevoller is dan leuk publiek. Maar ik waardeer ieder zijn mening natuurlijk.

28 februari 2021 om 13:54

@ajaxnl! Je had bij het echte kampioensfeest moeten zijn van City. Dan gaat de de bus dwars door een feestende menigte en zijn er duizenden mensen op straat. Die beelden die je hebt gezien waren van een paar kinderen die met hun ouders om 11/12 uur naar het City stadion waren gekomen. Het was fake news om dat als het kampioensfeest in de media te brengen.

28 februari 2021 om 13:57

@forza De historie van City begon al in 1880. City is over de lange geschiedenis altijd een van de clubs geweest die bijna altijd meedeed op het hoogste niveau in Engeland. Er werden ook prijzen gepakt. City was echter geen Engelse topclub in het verleden zoals Everton, Liverpool, Arsenal en United.

28 februari 2021 om 13:55

ik vind nottingham forest een mooie club dan dortmund...moet ie daar dan maar heen?

Dit city is een geweldige club voor zo'n doelpuntenmachine als Haaland die ook nog eens prima kan mee voetballen..
en dan ook nog eens in de Engelse competitie, ik zou hem wel begrijpen.

Mooie soap omtrent deze super ster. Elke topclub wil Haaland hebben, ik hoop dat hij voor Chelsea tekent, maar ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren.

28 februari 2021 om 11:25

Denk dat dit een goede transfers is voor alle partijen. Haaland bij een topclub en City eindelijk de vervanger van Aguero lijkt mij. Jesus is het toch net niet gebleken maar wie weet dat hij vanaf links wat meer gevaar kan brengen.

Als onze spits naar City, Chelsea of PSG gaat heeft hij al mijn respect verloren. Ik hoop dat Håland uiteindelijk bij Barcelona gaat spelen en daar het fundament legt voor een nieuw tijdperk Barca.

28 februari 2021 om 11:28

En met welk geld gaat Barca hem aantrekken?

28 februari 2021 om 11:30

Zou wat zijn zeg. Fati-Haaland-Dembele..Dromen mag!

28 februari 2021 om 12:37

Mbappe - Haland - Rodrygo is ook een mooie aanval

28 februari 2021 om 12:53

Dembele mag zo snel mogelijk ze spullen pakken als het aan mij ligt. waardeloos laag rendement heeft hij en is ook nog eens super blessure gevoelig.

Ter Stegen
Dest
Todibo
Garcia
Gaya
Moriba
F.De Jong
Gravenberch
Pedri
Haaland
Fati
28 februari 2021 om 11:31

Hij verliest jouw respect door een stap omhoog te maken. Die jongen moet, als hij een vervolgstap wil gaan maken, kiezen voor een club waar zijn kwaliteiten goed tot zijn recht komen.

28 februari 2021 om 12:26

Ik ben ook niet groot fan van die clubs maar waarom verlies jij respect voor hem als hij voor een van deze clubs gaat maar niet als hij voor barcelona kiest

28 februari 2021 om 13:00

Barcelona heeft in de laatste vijf jaar meer geld uitgegeven aan transfers dan de clubs die jij benoemt. Zelfs meer dan City.

28 februari 2021 om 18:28

Onze spits? Ben je eigenaar van dortmund knap zou ik dan bij u tickets kunnen krijgen als er terug supps naar het voetbal mogen? 🤔

Nee alle gekheid op een stokje je bent wsl nog nooit naar city gaan kijken, en waar city voor staat. En ja ik ben een city fan, ben al heel veel gaan kijken. Zelfs al 15jaar geleden. Niet alleen sinds de rijke eigenaars er zitten. Al voor de overname ging ik al kijken. Maar ja als je over oneerlijk wil praten kijk dan eerst dat barca terug gezind wordt. Hun schulden aflost. Het is maar 1.2miljard.

Aguero's contract loopt af. Ik weet niet of hij ooit nog de fitte Aguero zal worden die we kennen. Er komt natuurlijk een einde aan die generatie. City heeft een echte afmaker nodig. Dat is de enige tranafer die ze nodig hebben. Haaland zou dat kunnen zijn, al is hij niet echt een Pep speler. Jesus is een geweldige voetballer, maar niet zo geweldige afmaker.

28 februari 2021 om 12:23

Toch wel inderdaad essentieel denk ik. Jullie creëren ontzettend veel kansen, maar daar worden er niet altijd genoeg van afgemaakt. Jesus voetbalt goed mee ja, maar scoren kan die man niet echt. Ik denk ook werkelijk dat Jesus in elk ander team ter wereld slechts een gemiddelde speler zou zijn, maar dat hij bij City beter lijkt omdat hij daar simpelweg ontzettend veel kansen voor de goal krijgt. Agüero fit was echt geweldig voor jullie. Maar hij was nooit vaak genoeg helemaal fit. Haaland lijkt een echte machine te zijn, dus ik zou het inderdaad geen slechte fit vinden. Zeker omdat ik denk dat Guardiola juist het technische wat Haaland nu een beetje mist nog, hem wel heel goed zou kunnen bijbrengen.

Laat maar komen hopelijk eerst dit jaar de Champions League voor city en dan met haaland erbij prolongeren

Zou wel echt een topaankoop zijn als spits maar zou hij bij City passen? Als ik een echte passende spits zou moeten noemen zou ik eerder bij Dybala komen, lijkt voetballend veel meer op Aguero dan Haaland wie het meer van z'n fysiek moet hebben ipv techniek.

28 februari 2021 om 11:39

Maar Dybala is niet echt een spits en net zoals Agüero vaak geblesseerd. Daar kun je dus niet op bouwen. City mist een echte afmaker en dat is Haaland wel. Bovendien kan hij het technische deel van zijn spel onder Guardiola ontwikkelen.

28 februari 2021 om 12:06

Pff stel je voor felix onder pep. Dat zou pas een geweldige transfer zijn vind ik.

28 februari 2021 om 13:02

Dyabala is geen afmaker, geen kopper, geen aanspeelpunt en heeft geen wereldloopacties. Haaland past in ieder team omdat die zo compleet is.

Raiola vindt Guardiola een Lafaard en een Hond? Als er een iemand een hond is in de voetbalwereld dan is het Raiola zelf wel dus wie is hij om zo over een Gentleman als Pep te praten

28 februari 2021 om 12:24

Ja dat roept iedereen over Raiola. Alleen al die spelers die hij vertegenwoordigt niet. Vreemd hè? Niet dat Raiola mij ene zier kan boeien hoor, maar het schijnt dat zijn klanten blij met hem zijn. Hij levert voor hen blijkbaar naar tevredenheid.

28 februari 2021 om 12:25

Hoezo is raiola een laffe hond? Je kan zeggen over die man wat je wilt, maar als speler is het toch fijn om een zaakwaarnemen te hebben die alles uit de onderhandelingen perst. En gentleman? Op mij komt die meer over als een irritante genie.

28 februari 2021 om 12:41

een gentleman als Pep... Je droomt toch? Pep is een misselijk mannetje wanneer het allemaal niet mee zit en hypocriet als de pest. Bijzonder weinig mensen zouden hem als gentleman bestempelen. Raiola is zelf natuurlijk geen haar beter

ik zie Haaland liever nog wat seizoenen schitten bij Dortmund. Als ik hem was zou ik ook geen haast hebben. Heeft geweldige spelers om zich heen, doet elk jaar mee voor de titel en doet elk seizoen serieus mee in de CL. Misschien over paar jaartjes Benzema vervangen bij Real.

Voor zover mij bekend onderhandelt een trainer niet namens een club. Dus wat kan het de leiding van Man City nou schelen wat voor sentimenten er leven tussen Guardiola en Raiola. Guardiola levert zijn verlanglijstje in bij de sjeik en die gaat vervolgens Raiola nog rijker maken dan ie al is.

Haaland naar City. Zal mooi zijn
en wonder boven wonder. Wie willen ze als vervanger? Hij speelt sinds kort bij Ajax en is overgenomen voor veel geld.
Wie wordt dan de nieuwe spits bij Ajax? Succes Mark

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3432
3.Chelsea3326
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder147
RodriMiddenvelder132
Gabriel JesusAanvaller132
R. SterlingAanvaller133
R. MahrezAanvaller122
İ. GündoğanMiddenvelder103
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

2240 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 9 6 1 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
Laatste voetbalnieuws

Ibrahimovic verbijsterd: ‘Manchester United trok een pond van mijn salaris af’

Manchester United staat bekend als een van 's werelds grootste clubs, maar dat blijkt volgens Zlatan Ibrahimovic niet uit de manier waarop met spelers wordt omgegaan. In zijn nieuwe autobiografie Adrenaline...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren