Lof voor PSV ondanks exit: ‘Hij hield balbezit omringd door drie tegenstanders’

Vrijdag, 26 februari 2021 om 10:37Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:44

PSV kwam donderdagavond dicht bij het bereiken van de laatste zestien van de Europa League, maar kreeg een mokerslag te verwerken toen Hassan Koke in de 88ste minuut de 2-1 namens Olympiacos op het scorebord zette. Na de 4-2 nederlaag in Griekenland was de marge daarmee te klein voor PSV om door te stoten naar de volgende ronde. De Nederlandse media zagen een goed spelend PSV, waarin vooral Olivier Boscagli, Nick Viergever en Mario Götze positief opvielen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Olivier Boscagli op het middenveld blijven staan bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Laat Boscagli staan en zet Sangare er naast. Rosario moet toch een keer gepasseerd gaan worden zou je denken toch? Hoeveel krediet heeft hij en waarom mag hij altijd blijven staan?

26 februari 2021 om 10:47

Denk van de club inderdaad. Speelt bij elke trainer😂

26 februari 2021 om 10:51

Dat is toch compleet bizar? Die zou bij jong psv nog door de mand vallen... op 1 bal die richting Max/gotze ging in de tweede helft na, 80% verkeerd gedaan. Van risicovolle domme passes, slap achter Bruma aanrennen tot nauwelijks springen bij de kopbal vlak voor de goal... Die zou de rest van het seizoen gewoon niet meer moeten spelen...

26 februari 2021 om 10:53

Eerlijk gezegd is die Max niet veel beter hoor, afgaande op wat ik gisteren zag. Heeft wellicht een goeie trap, maar dat is het dan ook wel. Verdedigend zeer kwetsbaar.

26 februari 2021 om 11:01

wanny
Dat is ook de nieuwe trend geloof ik. Opeens kan Max 'totaal niet verdedigen'. Wat een onzin. Kan prima verdedigen. Dat hij zo kwetsbaar zou zijn is onzin. Iedere back wordt weleens uitgespeeld. Dat maakt een back niet meteen 'kwetsbaar'.

26 februari 2021 om 11:10

Het is toch gewoon zo? In aanvallend opzicht is hij de beste van Eredivisie, echt uitstekend, maar verdedigen kan hij totaal niet. Tegen elke buitenspeler van ook maar een beetje niveau is Max het totaal kwijt.

26 februari 2021 om 11:14

" maar verdedigen kan hij totaal niet. Tegen elke buitenspeler van ook maar een niveau is Max het totaal kwijt."
Dat vind ik dus onzin. Max is momenteel het volgende target van de mediahypes die wel eventjes uitmaken dat een back die gewoon prima kan verdedigen opeens 'totaal niet kan verdedigen'. Als ik Tagilafico zie dan wordt die ook ondersteboven gespeeld door slimme rechtsbuitens. Kan die dan ook opeens 'totaal niet verdedigen'? Aanvallende ingestelde backs krijgen vaak dat stempel omdat ze veel in de weer zijn over de vleugel en dan komt het weleens voor dat gedurende het spel hij, in de omschakeling, net even niet goed staat. Is normaal, want je kunt niet én tegelijk aanvallen én tegeljik ook in je positie blijven staan (zoals backs die geen aanvallende kwaliteiten hebben). Maar dat heeft echt niets te maken met het feit dat Max 'totaal niet kan verdedigen'.

26 februari 2021 om 11:15

Max is in mijn ogen een hele slappe verdediger die het zeker niet van het verdedigen moet hebben. Als je druk op Max zet weet hij niet meer wat hij moet doen. Hij laat zich compleet overlopen. Behalve een leuke trap is het niet veel. Niet verrassend dus dat geen Duitse club hem wou hebben.

26 februari 2021 om 11:17

Misschien dat het in dit duel minder zichtbaar was, omdat hij Viergever en Boscagli als back up had. Maar vorige week en in de meeste eredivisie duels merk je dat verdedigen niet zijn sterkste eigenschap is. Dat is ook één van de redenen waarom Psv veel tegengoals krijgt.

26 februari 2021 om 11:26

Zaakwaarnemer is geloof ik Raiola, waar ze nog mee om de tafel zitten voor contractverlengingen. Zou dat er iets mee te maken hebben?

26 februari 2021 om 11:28

Twanne ik vind het ergens wel mooi, bij iedere trainer is hij de eerste op het wedstrijd formulier. Je zou inderdaad toch denken, dat hij belastend materiaal heeft van de voorzitter en iedere trainer ja. 😅🤦🏾‍♂️

26 februari 2021 om 11:46

@constant: "totaal niet kan verdedigen" is inderdaad wel wat overdreven. Dat hij verdedigend (ook al hij wel in positie staat) erg kwetsbaar is, is echter wel zo. Daar zijn tal van voorbeelden van te geven in de afgelopen maanden. Denk maar eens aan de wedstrijd van het Duits nationale elftal tegen Spanje, waar Max grotendeels verantwoordelijk was voor 3 (!) doelpunten van Spanje.

Niet voor niets heeft hij bij Augsburg vooral als een linksbuiten gespeeld, daar had de trainer het al snel in de gaten dat Max geen zekerheidje is op de linksback positie. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij niet bij een Duitse topclub terecht gekomen is.

Neemt niet weg dat hij wel degelijk van toegevoegde waarde is voor het huidige Psv; wel is het dan wenselijk dat bij zijn drang naar voren er links centraal achterin een speler staat die dan zijn verdedigende taken wat kan overnemen.

26 februari 2021 om 13:22

Proso
"maar vorige week en in de meeste eredivisie duels merk je dat verdedigen niet zijn sterkste eigenschap is. Dat is ook één van de redenen waarom Psv veel tegengoals krijgt."

Kun je dit ook onderbouwen met concrete voorbeelden uit die wedstrijden van vorige week en de meeste eredivisieduels? En dan vooral dat er 'veel tegengoals' het directe gevolg zijn van directe individuele verdedigingsfouten van Max? Want als ik een paar foutjes van andere backs optel dan kun je, denk ik, exact dezelfde conclusie trekken van elke back die weleens aanvalt.

26 februari 2021 om 13:29

dennis
Tussen 'geen zekerheidje zijn' en 'totaal niet kunnen verdedigen' (tvl11) zit echt nog een heleboel. Sterker, daar zit 90% van alle backs. Inclusief de backs van onze topclubs.

Punt is dat het oordeel nu even slecht is, omdat hij gisteren niet zijn beste wedstrijd had, verdedigend gezien, maar in het begin van het seizoen stond hij als een huis. Ik snap wel dat het laatste beeld blijft hangen bij mensen, maar ik neem de vrijheid om mijn oordeel niet af te laten habgen van puur het laatste beeld. Daarom wijkt mijn oordeel wel vaker af van diegenen die zich prettiger voelen bij voetbal als dagvers product en die dus om de week weer een andere visie moeten laten horen. Want als Aajx deze week wint dan is het hosanna en als dan opeens punten verspeeld worden tegen Groningen, ja dan deugt alles weer compleet niet. Mijn visie fluctueert dus veel minder dan die van anderen. Dus dat hij verdedigend zo 'kwetsbaar is', al vind jij dat dat 'wel zo is', dat vind ik dus wel meevallen. Althans, als die visie is gebaseerd op de laatste wedstrijd, dan hebben we louter kwetsbare aanvallende backs in Nederland.

26 februari 2021 om 10:59

Arsenalfanehv
Yep! Mee eens. Boscagli eindelijk op een plek waar hij wel rendeert en waar hij tot zij recht komt. Want als CV vind ik het gewoon niks. Daar moeten stevige kerels staan, die robuust verdedigen. Geen watjes, zoals Boscagli. Maar met zijn techniek en zijn mooie trap brengt hij wat PSV jarenlang niet heeft gehad centraal op het middenveld: overzicht en opbouw.
Zou inderdaad meteen Boscagli laten staan, Sangaré ernaast en je hebt een uitstekend middenveld staan! Rosario heeft zijn krediet allang verspeeld, en wat hij gisteren deed leek eerder op werkweigering dan op voetbal. Ballen constant inleveren, duels constant verliezen, schijnverdedigen, tegenstanders gewoon door laten lopen, .... Heb lang geloofd in Rosario, maar na gisteren is het voorbij.

26 februari 2021 om 11:07

Wat was die Rosario slecht zeg! Was continu bezig met eigen fouten herstellen, hobbelde achter zijn tegenstander aan, veel foutieve passes. Zelfs balletjes terug van hem zorgen voor gevaar. Heeft aan de bal ook erg veel tijd nodig.

26 februari 2021 om 12:43

Volgens mij lees je niet goed. De kranten zeggen toch duidelijk dat Boscagli goed gespeeld heeft en Gotze belangrijk was. Je weet wat dat betekent bij Schimidt...ze zitten zondag beide op de bank.

Nou...ik ben benieuwd. Geen beker meer, geen Europees voetbal meer. Geen enkele reden dus voor al die domme wissels en opstellingen. Kijken of Schmidt de competitie nu fatsoenlijk kan uitspelen, anders moeten ze echt een andere trainer zoeken.

Nog best pittig programma voor Psv. Zonde dat Schmidt niet doorwisselde toen het echt nodig was. PSV had gewoon 3-1 moeten wonnen. Volgend seizoen 2 ervaren spelers en wordt interessant competitie.

26 februari 2021 om 10:47

Wat mij betreft halen ze Davy Pröpper op, mag dan wel bankzitter zijn bij Brighton maar slechter dan Rosario is hij sowieso niet. Een verdediger kan ook geen kwaad.

26 februari 2021 om 11:19

Denk dat twee verdedigers geen kwaad kunnen. Dumfries moet je verkopen nu je er nog iets voor kan krijgen. Speelt ook al een hele tijd matig. Komt vaak mee op maar heeft totaal geen spelinzicht.

26 februari 2021 om 11:05

Mrkrillin
"nog best pittig programma voor Psv. Zonde dat Schmidt niet doorwisselde toen het echt nodig was."
Zonde? Doodzonde zul je bedoelen!! Schmidt wisselt het hele godsganze seizoen alles wat los en vast staat, met het verhaal dat hij frisse benen wil en fitte spelers want 'die presteren beter dan spelers die moe zijn'. En als het er dan echt op aan komt, en je gewoon ziet dat er al vier vijf spelers totaal doorheen zitten en niet meer kunnen verdedigen, dán wisselt hij dus juist niet! Ongelofelijk! Juist wanneer hij persé moet wisselen laat hij zijn naar adem happende team ineens staan??
Oh maar los hiervan, PSV is natuurlijk niet twee aankopen verwijderd van een interessante competitie. Ook de huidige selectie kan gewoon met Ajax om de titel meedoen. De consensus ljikt te zijn dat Ajax inmiddels al twaalf punten los staat. Dat is niet zo. PSV heeft heel veel tegenslag gehad, pech en blessures. Bij Ajax heeft alles min of meer meegezeten. Het verschil is minder groot dan je lijkt te hopen. Ook komend seizoen gaat PSV gewoon om de titel meedoen. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken.

26 februari 2021 om 11:23

Eens dat er veel bij PSV tegen zit met pech, blessures en dergelijke. Echter dat bij Ajax min of meer alles heeft meegezeten is pure kolder. Ook Ajax heeft te maken gehad met de lange afwezigheid van potentiele basisspelers als Kudus en Neres. Een back als Mazraoui die 1/3 van het aantal wedstrijden gemist heeft. 2x met een man minder gespeeld voor iets van een uur gedurende een wedstrijd. Een keeper die een jaar schorsing krijgt voor het nemen van een verkeerd pilletje. Goh wat zit alles min of meer mee zeg. Ja, PSV heeft meer tegenslag gehad, maar laten we niet doen alsof bij Ajax alles zo op rolletjes liep voor januari en in die eerste week van februari. Geen enkele twijfel dat PSV volgend seizoen meedoet om de titel. Ze zijn t.o.v. de meeste tegenstanders in Nederland te goed. Een PSV kan volgend seizoen prima rond de 80 punten halen en dan doe je altijd mee om de titel

26 februari 2021 om 12:05

@contstant Kante PSV heeft een redelijk goed elftal, vooral voorin. Komen wat kwaliteit en vooral ervaring te kort. Als je Propper kan halen en een goede ervaren CV dan speel je echt mee om het kampioenschap.

Dit seizoen had natuurlijk ook gekund als je spelers fit waren zoals Gakpo, Gotze.

Zonde man, had gejuicht gisteren na 2e goal Zahavi. Was echt onnodig.

26 februari 2021 om 13:06

"2x met een man minder gespeeld voor iets van een uur gedurende een wedstrijd. Een keeper die een jaar schorsing krijgt voor het nemen van een verkeerd pilletje. Goh wat zit alles min of meer mee zeg."
Je doet wat cynisch, maar ik hoop niet dat je bedoelde dat Ajax hetzelfde heeft meegemaakt als Psv. Heeft Ajax dit seizoen een paar wedstrijden achter elkaar met twaalf verdlspelers moeten spelen? En ik snap dat je met Onana aankomt, maar dat is iets totaal anders dan het hebben van heel erg veel blessures en Coronaleed. Het zou je sieren gewoon te erkennen dat PSV gewoon ruim meer pech en tegenslag had dan Ajax. Zo moeilijk is dat niet namelijk. Zeker niet als je ook nog bedenkt dat de tegenslagen exact hét verschil vormen op de ranglijst tussen Ajax en Psv. En dat. die grote orosprong van Ajax, is nou exact het onderwerp van de trots en tevredenheid in Amsterdam. Terecht, uiteraard, maar blijf gewoon realistisch en kritisch. Het laat namelijk ook zien dat ondanks een financieel verschil in huishouding (ajax leeft op CL begroting, PSV EL) de daadwerkelijke veraschillen op de grond helemaal niet zo groot zijn.

Dat Ajax te goed is voor Emmen, Fortuna en Vitesse, dat staat buiten kijf. Maar dat wil niet zeggen dat Ajax te goed is voor Psv. Dát is gewoon een compleet ander verhaal. Zoals dat natuurlijk ook eigenlijk altijd zo geweest is. Teninste, 'altijd' is dan de moderne tijd, zeg maar vanaf de jaren '70 tot nu. De verhoudingen in het voetbal voor de invoering van het betaalde voetbal waren al helemaal totaal anders dan nu. Toen was Ajax nog niet dé grootste club van Nederland.
En PSV doet komend seizoen zeker weer mee om de titel. Vergeet niet, Ajax moet zondag ook minstens een gelijkspel halen. Een nederlaag betekent namelijk dat de titel toch ook weer eventjes uitgesteld wordt. En daarna weet je niet wat er gebeurd allemaal zeker als Ajax ook Europees ver zou komen en ook nog bekerduels moet spelen. Met een zege van Ajax is het allemaal wel voorbij. Maar, dat is voor Ajax lastiger dan veel Ajaxfans momenteel vermoeden.

26 februari 2021 om 13:14

Mrkrillin
Yep, PSV heeft dit seizoen ook gewoon met het beschikbare materiaal meegedaan om de titel en dat moet ook gewoon kunnen. Met Malen, Zahavi (die toch inderdaad zijn reputaie als doelpuntenmaker keihard waarmaakt momenteel), Ihattaren, Gotze, Gakpo en Madueke heeft PSv echt kwaliteit en klasse in huis. Het enige dat werkelijk ontbreekt is een voetballende controleur (al blijken we die met Boscagli dus al twee seizoenen in huis te hebben) én een fatsoenljike CV voor naast Jordan Teze. Als je die kunt halen heb je gewoon een meer dan uitstekend elftal staan. En die zie ik niet eens meedoen met Ajax om de titel maar zelfs de titel winnen. Er kan dan namelijk een heel sterk collectief komen te staan.

En yep, puur zonde giteren. Ik vond dit echt eentje die op het conto van Schmidt hoort. Anders dan de meesten ben ik geen Schmidt hater (die man heeft echt wel een visie en een idee, al snappen velen dat niet omdat ze als leunstoeldeskundigen totaal geen idee hebben hoe het is om een team te trainen/coachen), maar gisteren viel ik echt van mijn stoel. Het hele godsganze seizoen wiselen/wisselen/wisselen, en nu het team gisteren schreeuwde om wissels (er zaten er zeker vier/vijf spelers zwaar doorheen) toen vond ie ineens dat wissels niet nodig waren???? Heel raar!
Sowieso, mijn kritiek op Schmidt is niet dat hij zoveel wisselt en rouleert. Want daar geloof ik namelik wel degelijk in. Fysiek kan je dan namelijk echt veel meer uit spelers halen. Maar wat dan het resultaat zou moeten zijn, fitte en frisse spelers die in de belangrijkste fase van het seizoen (periode jan/febr en einde seizoen), dat zie k dus niet. Integendeel. Ik zie juist veel vermoeide spelers. Spelers met kramp, etc. etc. Hoe kán dát dan weer? Je ging toch juist veel sparen, wisselen en rouleren, maar waarom levert dat dan geen effect op??
Heel vreemd vond ik het. Want die goal van Olympiakos die zag je natuulijk al een tijdje lang aankomen.

26 februari 2021 om 13:40

@constant kante Misschien de volgende gewoon mijn bericht lezen. Het staat er namelijk letterlijk 'ja, PSV heeft meer tegenslag gehad'. Of is jouw grootste probleem nu dat ik het woord 'ruim' niet heb genoemd? Wat mij vooral tegenstond is dat je letterlijk zegt dat bij Ajax alles min of meer mee heeft gezeten. Dat is gewoon niet het geval en daar geef ik voorbeelden van. Niet minder en ook zeker niet meer. Het veranderd ook niks aan het feit dat het PSV meer tegen heeft gezeten dan Ajax.

Het huidige verschil op de ranglijst alleen toeschrijven aan tegenslagen is veel te makkelijk. Veel spelers zijn niet fit genoeg om 90 minuten vol te houden. Dat ondanks het roulatie systeem van de coach. Inmiddels zou je verwachten dat men dat aspect eens onder controle zou krijgen. Maar nee, niks van dat alles. De sterkste 11 kunnen maximaal 45 minuten gas geven in een wedstrijd, om daarna compleet weg te zakken. Dat is niet alleen toe te schrijven aan de corona omstandigheden in oktober en november. Gerouleerd wordt er voldoende, dus ze hebben tijd zat gehad om er weer in te komen. Nee, de titelrace is nog beslist natuurlijk en een overwinning voor Ajax zonder is absoluut geen zekerheidje. Maar met 13 topwedstrijden achter elkaar niet winnen is een overwinning van de Eindhovenaren ook lang geen garantie. Als ik een punt moet noemen waar Ajax t.o.v. PSV wel een verschil heeft, dan is het in de breedte van de selectie. De basiself ontloopt elkaar niet per definitie veel, al lijkt men bij Ajax met sterkste 11 wel de wedstrijden door het seizoen heen wat makkelijker te winnen. Daarom zie ik zelfs bij een nederlaag nog niet zomaar dat PSV er overheen gaat ondanks dat Ajax een drukker programma heeft.

26 februari 2021 om 13:41

@constant kante,

totale flauwekul echt wat een onzin. Dat Ajax de zaken beter op orde heeft is het dikke verschil tussen Ajax en Psv. PSV dikke pech? Ga toch weg. PSV 12 veldspeler, ai ai wat erg. Ajax heeft letterlijk Alle spitsen afwezig gehad door blessures en met Labyad in de spits moeten spelen. Dat is PSV niet een keer overkomen. Konden altijd 2 aanvallers opstellen. Gotze wat een ramp zeg, dat bij Ajax Kudus nog minder minuten kon maken vergeten we maar.
Dat er bij Ajax zoveel blessures op rechtsback waren dat Klaiber 1e keus was zonder enige concurrentie doet er ook niet meer toe.

PSV heeft het organisatorisch gewoon weg niet op orde, dat mag jij eens erkennen. En kappen met die smoesjes. Ajax heeft net zo veel pech, miepen er alleen een stuk minder over en zoeken oplossingen. De voorsprong van Ajax op PSV is meer dan alleen financieel. PSV heeft letterlijk tot aan Vitesse geen enkele wedstrijd tegen de top 4 gewonnen. Ajax heeft alleen tegen PSV gelijk gespeeld en alle overige wedstrijden tegen de top 4 tot nu toe gewonnen. Dat is toch echt op het veld. PSV wordt regelmatig delen van wedstrijden volledig weggespeeld door de tegenstander met Volendam als meest extreme voorbeeld. Als Ajax komend weekend verliest is er werkelijk waar geen vuiltje aan de lucht. Ja misschien wat minder voor de eer, maar dan nog hebben ze alles volledig in eigen hand. Dat heeft PSV nu al niet meer. En gelet op de vorige reeks, PSV mag ook nog een keer tegen Feyenoord en AZ he.

Het grote verschil tussen de Ajaxfans waar jij naar verwijst en jij is dat Ajaxfans geen smoesjes zoeken en het niet zouden pikken als Ajax wint terwijl ze weg worden gespeeld, wedstrijden tegen Europese topclubs en een incident daar gelaten.

26 februari 2021 om 13:55

" Misschien de volgende gewoon mijn bericht lezen. "
Of gewoon een reactie geven op mijn bijdrage in plaats van in je eigen tunnelvisie te blijven hangen, dit soort niets toevoegende dingen te zeggen en onvermogen te tonen om gewoon te aanvaarden dat jij hier niet 'de waarheid' verkondigt, maar dat mij visie gewoon onafhankelijk van die van jou kan bestaan.

"maar met 13 topwedstrijden achter elkaar niet winnen is een overwinning van de Eindhovenaren ook lang geen garantie."
statistisch gezien heeft een reeks van 13 keer zwart bij roulette geen enkele invloed op de wat er gaat volgen, rood of zwart. Of bedoelde je hiermee te stellen dat resultaten uit het verleden wél garanties zijn voor de toekomst? Uiteraard is er geen enkele garantie op een goed resultaat voor Psv. Daár ging het echter niet om. Er is namelijk ook geen enkele garantie op een goed resultaat voor Ajax. Open deur dus.

Nee D Master, als je het echt moeilijk vindt dat mensen een andere visie op zaken hebben, dan kun je beter niet op een open forum (waarvan het stigma al is dat het hier een 'ajaxsite' is (geeft dat niet te denken Masterd? )) jouw mening geven maar dat doen op een Ajaxforum. Hier hebben mensen andere meningen en visies. En die kunnen gewoon. Ik zeg nergens: PSV staat momenteel zes punten los van Ajax of PSV won gisteren met 3-0. Dát staat haaks op feiten. Maar dat de voorsprong van Ajax is gebaseerd op 'de breedte van de selectie' is natuurlijk geen feit, maar een visie. Een mening. En ik heb dus niets anders dan wat jij hebt. En ik mag dat gewoon. Een mening hebben. Zo simpel is dat gewoon. En het is jouw recht om dan te vinden dat mijn mening 'waardeloos' 'slecht', 'absurd' of wat dan ook is. Ik heb namelijk ook mjn mening over jouw visie.

26 februari 2021 om 14:05

ninja
"totale flauwekul echt wat een onzin. "
Okay, dan zie ik verder ook geen enkele reden om verder in te gaan op je relaas, als dit jouw visie is. Want jouw uitsmijter spreekt boekdelen.

"dat Ajaxfans geen smoesjes zoeken en het niet zouden pikken als Ajax wint terwijl ze weg worden gespeeld, wedstrijden tegen Europese topclubs en een incident daar gelaten."
Want daar past maar één reactie bij: Ninja, je produceert totale flauwekul, echt wat een onzin. 'ajaxfans zoeken geen smoesjes en pikken het niet als Ajax wint terwijk ze weg gespeeld worden', okay, tuurlijk joh, ik wens je een hele fijne dag en een goede nachtrust nog. Je bent duidelijk aan slaap toe namelijk.

26 februari 2021 om 11:23

Maar wie had je er dan in willen zetten ? Ik vind dat weinig wissels laten zien een meerwaarde te zijn.

26 februari 2021 om 12:01

@janssen Ihattaren die vermoeide Thomas zou vervangen bijv.

26 februari 2021 om 13:19

Ihattaren, Guttierez, Fein, Van Ginkel, het maakt niet uit wie je had gebracht. Zolang het maar een frisse en fitte speler was! Malen, Gotze, Thomas en ook Boscagli liepen met de tong over hun schoenen. Die konden nog nauwelijks lopen, laat staan hun man houden. Je kon toch zien dat PSV er niet mee uit kwam daardoor? En bovendien, Schmidt wisselt élke wedstrijd omdat spelers niet fit meer zijn en dan wil hij frisse benen. Daar was gisteren echt enorme behoefte aan.

26 februari 2021 om 13:45

Ik kan mij geen goede wedstrijd van Gutti of Fein (los van Ado thuis) herinneren. Daarnaast heeft van Ginkel ook nog niet indruk gemaakt en brengt Mo ook nog niet echt het verschil. Daarnaast zou je juist liever een meer verdedigende speler in willen brengen voor de balans. Wat zijn hier de opties in ?
Ik heb zelf meer moeite met de spelers die er na de 2-1 ingezet werden. Een mauro kan dan nog wel, maar vertessen zal zeker een groot talent zijn met capaciteiten, maar ik zou eerder Piroe (en) of van Ginkel. Dit zijn meer spelers die in het strafschopgebied gevaarlijk zijn.

26 februari 2021 om 14:08

"ik kan mij geen goede wedstrijd van Gutti of Fein (los van Ado thuis) herinneren. Daarnaast heeft van Ginkel ook nog niet indruk gemaakt en brengt Mo ook nog niet echt het verschil. "
Totaal niet relevant, in mijn optiek. Het gaat hier om de frisse benen. De door mij genoemden zaten er gewoon mega zwaar doorheen. Dat kon iedereen zien. Door wie je ze dan vervanngt, dat maakt niet zoveel uit. Frisse spelers kunnen echt meer brengen. Zoals Malen, dat is in potentie je gevaarlijkste aanvaller, maar die had echt geen kracht meer om nog één succesvolle aanval af te sluiten met een goal. Breng dan iemand die nog wel kan rennen en energie heeft.

26 februari 2021 om 14:38

Als ik Guti of Fein zie verdedigen (of juist totaal niet) dan kun je je afvragen of deze frisse benen je echt verder helpen.

26 februari 2021 om 15:11

Als ik zie hoe Boscagli, Thomas en Gotze nog verdedigden en hoe Malen geen kracht meer had voor zijn acties, dan had het inbrengen van Guti of Fein absoluut zeker zin gehad ja.

Echt een grote fout om zo laat te wisselen. Jammer want de startopstelling was niets mis mee. Boscagli was lekker aan het voetballen op het middenveld en Thomas deed het verrassend goed op de zijkant. Van Rosario komen we nooit meer af.

Ik vind het logisch dat, als Ajax er op deze manier uitgekegeld wordt, men van een schande spreekt. Maar leg jezelf als eindhoven zijnde op z’n minst de helft van de druk op. Ik vind de kritiek echt veel te mild, want je geeft het gewoon weg. Al die excuses en blessures doen daar niks aan af. Ik lees veel te veel begrip voor de situatie vanuit de opinie. Psv geeft gewoon weer niet thuis. Ja het spel was beter, maar vergeet niet dat Gotze echt een wereld van verschil is. Dat betekent echter niet dat dat ineens een excuus is om er tegen dit olympiakos uit te vliegen.

26 februari 2021 om 10:51

Komt omdat PSV gisterenavond wat beter speelde dan vorige week en er eindelijk een beetje gevoetbald werd (helaas alleen weer de eerste helft) daar kijk je een stuk liever naar dan dat je het allemaal maar laat gebeuren zoals vorige week in Griekenland. De wedstrijd gisteren heeft PSV niet de das om gedaan, maar die van vorige week. En niet te vergeten spelers als Baumgartl, Malen en Rosario die keihard gefaald hebben.

26 februari 2021 om 11:02

Nou dat bedoel ik dus. Je kunt altijd wedstrijden verliezen, een offday hebben of met Baumgartl achterin spelen (flauw). Maar ook gisteren was het de laatste 25 minuten gewoon hopen dat Malen er wel uit komt op dat zompige veld. Het valt me nu heel erg op, want je kunt ook gewoon zeggen dat ze het over zichzelf afroepen als je zoveel ballen inlevert, terwijl het met 1 goal gedaan is. Je speelde nu dus wel met je sterkste 11. Ja het was beter, maar mag het? Ik geloof echt wel dat Psv mee komt met Ajax de komende jaren, maar men mag wel wat strenger voor zichzelf zijn. Bij Feyenoord ligt die druk er wel degelijk, terwijl daar juist de kwaliteit helemaal niet aanwezig is. Bij Psv is die kwaliteit er wel. Ook gisteravond op het veld. Beoordeel het daar ook naar zou ik zeggen, zonder onredelijk te worden.

26 februari 2021 om 11:08

Silver
"bij Feyenoord ligt die druk er wel degelijk, terwijl daar juist de kwaliteit helemaal niet aanwezig is."
Wat bedoel je precies? Welke 'druk' heb je het over?? Aangezien PSV over de laatste, pak hem beet, 40 jaar ruimschoots veel en veel beter gepresteerd heeft dan Feyenoord..

26 februari 2021 om 11:17

PSV speelde toch niet met de sterkste 11? Ze speelde met de beste beschikbare 11. Het gemis van Gakpo mag je ook niet onderschatten. Die gast heeft een ontzettend hoog rendement en brengt heel veel snelheid en diepgang in het spel van Psv. Nu speel je echt met 2 middenvelders (götze en Thomas op de flanken).

26 februari 2021 om 11:34

Madueke mag je niet vergeten in het rijtje spelers die enorm belangrijk zijn voor Psv. Samen met Gakpo is hij dit seizoen de meest dreigende speler van Psv.

Gisteren was eindelijk Boscagli te zien op de plek waar hij op zijn best is. Cvm. Hij leest het spel perfect kan het spel verdelen en strooit met dieptepasses. Ik hoop op alles dat Sangare Rosario vervangt voor de komende wedstrijd. Rosario minstens 3 wedstrijden laten banken om te kijken hoe het gaat zonder hem. Je merkte gisteren ook aan Teze dat hij met meer vertrouwen speelde, omdat er eindelijk een meer stabiele verdediger naast hem staat. Uit de wedstrijd van gisteren hebben we in ieder geval een paar belangrijke aanknopingspunten.

26 februari 2021 om 12:38

@ constant

Ik heb het wat gehaast geschreven. Ik bedoel dat ik het gevoel heb dat men bij Feyenoord op dit moment zelfs kritischer is dan wat ik nu allemaal lees over de zaken bij Psv. Misschien niet het beste voorbeeld, maar juist omdat PSV in alles al 40 jaar een veel betere club is, vind ik het allemaal wel heel tammetjes nu. Leg de lat toch wat hoger, zowel intern als in bij buitenwacht. Want het is al jaaaren niets in de EL, en niet zonder gevolgen. Hier en daar een titel als Ajax het weer eens liet afweten, maar verder gewoon ruk, terwijl het materiaal best daar is.

26 februari 2021 om 12:46

@ ninja

Nou dit bedoel ik dus... Je mist een paar spelers en gelijk is dat een geldig excuus. We hebben het wel over Olympiakos. Dat is niet zoveel hebben we gezien. Natuurlijk zijn Gakpo en Madueke goede spelers. Maar even ter vergelijking: Ten Hag spreekt over Ajax - Lille als een slechte wedstrijd, maar goede mentaliteit. Zonder Nico, Haller, Onana, Mazraoui... Het was (terecht) een afgang geweest als ze niet door waren gegaan. Dat heeft ook te maken met jezelf die druk opleggen. Schmidt is in deze vooral bezig zichzelf in de underdog te praten. Dan maak je van jezelf een verliezer mijns inziens.

26 februari 2021 om 14:13

" Leg de lat toch wat hoger, zowel intern als in bij buitenwacht. Want het is al jaaaren niets in de EL, en niet zonder gevolgen. Hier en daar een titel als Ajax het weer eens liet afweten, maar verder gewoon ruk, terwijl het materiaal best daar is."

Dus als PSV had gezegd begin dit seizoen, we gaan voor het winnen van de CL, dan was het allemaal veel beter verlopen, of wat bedoel je exact? Want dat ze bij Feyenoord moemnteel 'kritischer' zouden zijn dan bij Psv, dat volg ik niet eerlijk gezegd. Althans, ik zie en merk dat nergens. Praatjes vullen sowieso geen gaatjes.
En dat PSV hier en daar titela spakte omdat Ajax het weer eens liet afweten, zou hooguit betekenen dat Ajax het tussen, ik noem maar een tijdvak, mag ook een ander tijdvak zijn, 2000 en vandaag dus al in tien van de 21 seizoenen 'liggen'. Of telt dat alleen die kant op, van Ajax naar PSV en niet andersom? Dat Ajax tussen 2011 en 2014 ttels pakte omdat PSV die liet liggen wellicht? Of was dat dan diametraal anders? Zeg het maar hoor, hoe jij dat ziet.

26 februari 2021 om 18:22

Je zou inderdaad kunnen zeggen als PSV zijnde, wij hebben de doelstelling om in de komende 5 a 6 jaar een EL finale te bereiken. Maak er beleid naar en durf jezelf daar dan ook op te beoordelen. Het begint bij bestuurlijke ambities. Praatjes vullen geen gaatjes, maar zonder ambitie ga je niets bereiken. Je trekt de discussie nu heel breed. Dat PSV domineerde in NL onder Hiddink staat als een paal boven water. Dat de 4 titels van Ajax gehaald zijn in (en door) de meest erbamelijke staat van het Nederlands clubvoetbal na de oorlog, zijn we het denk ik ook in eens. Dat is niet waar ik op doel. Ik denk dat de stagnatie van de club PSV de afgelopen 5 jaar te wijten aan het gebrek aan ambitieuze doelstellingen. Het huidige excuus-klimaat onder Schmidt draagt daar aan bij, denk ik. Maargoed we zullen het zien. Gotze een jaar fit houden kan mij volledig ongelijk bewijzen, zo gek kan het ook wel weer lopen.

26 februari 2021 om 23:18

@silverhaze, zo is het natuurlijk ook weer wel. Wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen bij PSV kan het zomaar een paar jaar domineren in de Eredivisie. Daar waar nu alles klopt bij Ajax kan dat andersom ook gaan werken. Juist met spelers als Max, Götze, Zahavi, Sangare, laat PSV zien te willen aanhaken en ambitieus te zijn. Er hoeven wat mij betreft maar twee puzzelstukjes gelegd te worden voor een zeer geoliede machine. Rosario uit de basis halen en Boscagli zijn rol laten vervullen. Viergever laten spelen of een andere ervaren stabiele linker centrale verdediger aantrekken. Misschien nog een extra back-up wat betreft de back posities en je bent klaar. Dumfries en Max spelen nu gewoon teveel wedstrijden en hebben meer rust nodig.

26 februari 2021 om 11:08

De standaard die van Ajax wordt verwacht ligt consistent een stuk hoger dan die van de andere clubs. Dat komt deels door Ajax zelf en de ambitie die ze uitspreken, maar ook omdat we in Nederland van de underdog houden, we een soort van schizofrene benadering van voetbal hebben (waar we tegelijkertijd een beste willen aanwijzen terwijl we ook gelijkheid nastreven), en omdat keihard zijn voor Ajax nou eenmaal verkoopt. Leo Driessen was gister weer eens een cynicus eerste klas die alle vreugde uit een wedstrijd haalt, de dementor onder de voetbalcommentatoren. Espn die disproportioneel veel aandacht besteedt aan cruciale "meevallers" voor Ajax (zoals de penalty vorige week) omdat ze weten dat de emoties van hijgerige hordes anti-Ajacieden rood aanlopen en ze daardoor sneller terugkomen. Het zou alleen maar goed zijn voor het NL voetbal als de media en andere belanghebbenden de "Ajax-verwachtingen" doortrekken naar elke club die Europees speelt, en ze net zo hard zijn bij een afgang.

26 februari 2021 om 11:57

Ajax-verwachtingen. Mooi woord, maar een loze term. In het voetbal zijn verwachtingen gebaseerd op de kwaliteit van het spelersmateriaal en niet op de naam van een club. Stel Ajax koopt Rosario en gebruikt hem als basisspeler. Dan weet ik zeker dat het verwachtingspatroon omtrent Ajax ineens drastisch omlaag zal schieten.

26 februari 2021 om 12:05

Het zou idd zo moeten zijn dat je het "bottom-up" doet, je kijkt naar de kwaliteit van de spelers (voor zover je dat goed kan inschatten) en maakt op basis daarvan verwachtingen. Maar zeker op korte termijn zit in de verwachtingen voor een deel ook een bepaald historisch besef en allerlei wensen en emoties afhangende van tot welke belangengroep je behoort. Het is ook makkelijker om de dingen snel, "lui", en "top-down" te evalueren. Ik kan je idealistische schets waarderen, maar het werkt helaas niet zo in het echte leven.

26 februari 2021 om 12:41

Uiteraard gaat het zo. Dit is een menselijk fenomeen, want Manunited, Bayern en dergelijke clubs krijgen nationaal dezelfde behandeling. Dat neemt niet weg dat we in Nederland 3 topclubs hebben. Hoge bomen vangen veel wind ik weet het, maar ik vind dat PSV best wat ambitieuzer mag zijn.

26 februari 2021 om 13:31

N_tes
Zijn die 'ajaxverwachtingen' vergeljkbaar met de PSV-verwachtingen van 1988, 2000 en 2005? Of zijn dat verwachtingen van een totaal andere orde en grootte? En waarom dan precies?

26 februari 2021 om 14:13

@ dhr Constant. Je onderstreept mijn punt, thanks lieve schat . PSV heeft historisch gezien veel bereikt maar onvergelijkbaar met Ajax. Qua teamprestaties, impact op het NL voetbal in zijn algemeen, en in het algemeen met iconische spelers. Dat schept een andere orde van verwachtingen.

26 februari 2021 om 14:20

Ik stelde vooral een vraag, waarmee ik op zichzelf niks onderstreep noch weerspreek. Waarom ik trouwens je schat ben, dat ontgaat mij even. Houd gewoon normale omgangsvormen aan, zou ik willen suggereren! Dan hoef je ook geen 'dhr' te zeggen.

Maar jij ziet dus een verschil in verwachtingen. Dat is op zichzelf ook best een mooie vaststelling. Dat betekent namelijk ook dat we Ajax dus met een hogere standaard, een hogere graad en vooral een strengere maatstaf moeten beoordelen. En dat we dus ook moeten aanvaarden dat het terecht is dat er veel kritiek is op Ajax. En dat dit ook moet, zeg jij, want Ajax moet aan een veel hoger en voor alle clubs onvergelijkbaar niveau voldoen dan welke club ook. Wat dus ook betekent dat voor Ajax veel strengere eisen gelden, dat PSV niet met Ajax mag worden vergeleken en dat om het voor Ajax goed te laten zijn er vele meer nodig is in vergeljik met andere clubs.
Heb ik het zo een beetje begrepen N Tesla?

26 februari 2021 om 15:12

Neen, neem de beste club als benchmark (en helaas voor heel veel mensen in Nederland heet dat beestje nou eenmal Ajax, mij zou het om het even zijn welke club het is) en pas die toe aan de clubs die zichzelf top noemen. PSV (en AZ en Feyenoord) zou juist met Ajax vergeleken moeten worden en langs dezelfde meetlat beoordeelt moeten worden. Dan creëer je vanuit alle stakeholders een topsport klimaat waar ambitie en professionaliteit de boventoon voert. Niet die goedkope schouderklopjes nadat je 9/10 van de wedstrijd uitstekend hebt gespeeld maar aan het einde toch tekort komt. Scherpte en meedogenloosheid moet een minimum vereiste zijn in de top, en dat is het helaas te vaak niet.

26 februari 2021 om 11:21

Gotze was gisteravond nog niet eens zo heel geweldig. Maar ben het met je eens dat er te vaak naar excuses wordt gezocht. Heeft denk ik ook meer met de waan van de dag te maken. De eerste helft bijvoorbeeld waren we, obv de afgelopen duels, niet gewend van Psv.

26 februari 2021 om 10:54

Ik zou er niet eens meer kapot van zijn als PSV die pot verliest, ik hoop echt dat ze 2de worden maar de spanning bij deze topper voel ik helaas niet meer. Het is nu een half jaar niets en wachten op het volgende seizoen.

26 februari 2021 om 12:48

Nou Ajax heeft natuurlijk veruit de beste papieren, maar als PSV nou wint, dan is het verschil 3 punten en een wedstrijd minder voor Ajax. Met nog 10 wedstrijden daarna te spelen kan het echt nog spannend worden hoor, zo sterk komt Ajax de laatste weken ook niet over.

26 februari 2021 om 10:56

Ik hoop juist van harte dat PSV goed wint. Kwaliteit is er genoeg. Het is niet minder dan Ajax. Echter zit PSV wel compleet in de hoek waar de klappen vallen. Rosario eruit, Sangaré erin en het staat als een huisje denk ik!

26 februari 2021 om 10:57

Toch heb ik er als PSV'er nog een best gevoel over voor zondag. Het spel wat PSV gisteren liet zien sprak mij wel aan en het was de beste pot uit 2021 tot nu toe. Met Boscagli op het middenveld en Zahavi in vorm heeft PSV wel kans tegen Ajax. Ook haalt PSV in Eindhoven heel vaak resultaat tegen Ajax. Noem het misschien gek, maar ik heb er wel zin in. Minder dan winst betekent exit van de titelrace en dat besef leeft ook bij PSV, tenminste dat kreeg ik mee uit de interviews van gisteren.

26 februari 2021 om 11:07

De laatste keer dat Ajax won in Eindhoven is inmiddels jaren geleden. Heb er ook wel vertrouwen in, Ajax ligt PSV op de een of andere manier vaak beter. Hopelijk weer met Boscagli op het middenveld naast Rosario, viergever met Teze achterin. Nu met Gotze erbij tegen Ajax, dat zou ook een verschil moeten maken ten opzichte van de vorige keren. Ik heb er zin in en ook wel vertrouwen in, al zou het me ook niet verbazen als Ajax wint. Je moet altijd hoop houden op de titel zolang er nog niets officieel vergeven is, en dit is wel een van je laatste kansen om Ajax een tik uit te delen. Hopelijk zijn we voldoende hersteld van de wedstrijd van gisteren om vol gas te kunnen geven.

26 februari 2021 om 11:20

Heb er weinig vertrouwen in. Kijk hoe gesloopt de PSV spelers waren op het einde en die moeten over een paar dagen weer een topprestatie leveren nadat ze fysiek en mentaal gesloopt zijn? Ben Psv'er in hart en nieren, maar de toto gaat op ajax zondag.

26 februari 2021 om 11:24

Ik denk dat de titelrace sowieso een moeilijke opgave wordt. Winst tegen Ajax kan de spelersgroep een mentale boost geven voor de duels die daarna komen. Denk dat Psv zich ook gewoon moet focussen op de 2e plek. Het is nu niet heel realistisch om te denken dat Ajax het uit handen gaat geven. Die zijn heel stabiel gebleken en zelfs als ze verliezen zondag hebben ze nog alles in eigen hand.

Ik snapte ook niet al het chagrijn en de negatieve reacties na de wedstrijd. Ja oke, het eindresultaat is ruk, maar ze hebben toch eindelijk eens een keer een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd waarin Boscagli positief opviel en Malen negatief (was enorm zelfzuchtig). Ik ben wel eens benieuwd naar een blok met Teze - Viergever en daarvoor Boscagli - Sangaré. In de laatste linie Viergever met zijn ervaring (kan Teze ook goed gebruiken) en daarvoor Sangaré als pure bal afpakker (daarin is hij echt goed) en Boscagli als voetballende man. Op den duur dan misschien nog wel Van Ginkel als hij in zijn oude vorm komt. Uiteindelijk heb je gisteren 2/3 kansen weggegeven, wat al een behoorlijke verbetering was ten opzichte van de uitwedstrijd. Helaas wordt het de rest van het seizoen uitzitten en de tweede plek vasthouden, maar hopen dat we nog een keer de voorhoede Götze - Malen - Zahavi - Ihattaren/madueke in vol ornaat kunnen aanschouwen. Na dit seizoen hopen dat Malen en Dumfries een goed EK draaien, hen verkopen voor 60/70 miljoen en dan geld pompen in de verdediging.

26 februari 2021 om 10:51

Nou ja, een behoorlijke 35 minuten.

Malen die loopt er trouwens wel bij alsof ie er helemaal klaar mee is. Daar kan geen lachje af.

26 februari 2021 om 10:57

@wanny Ja eens hoor. Het leek wel alsof Malen niet wilde dat Zahavi de man van de avond zou worden en in zijn eentje op de voorpagina's zou komen te staan. Had misschien nog liever gehad dat Malen in de eerste helft 1 van de 2 goals had gemaakt, dan had hij zich een stuk beter gevoeld. Maar ja, doen we niks meer aan nu natuurlijk. Je begint je na zo'n wedstrijd toch ook wel af te vragen: Wat als Baumgartl vorige week niet had hoeven invallen?..

26 februari 2021 om 11:31

Nou nou, een behoorlijke wedstrijd. Het was nog steeds niet erg goed en je wordt uitgeschakeld door Olympiakos. Als je hier als supporter tevreden mee kunt zijn vind ik dat ontzettend raar.

Jammer dat er de tweede helft niet meer gespeeld werd met de intentie van voor de rust. Met het scorend vermogen dat PSV heeft, verwacht je dat dan de 3-0 valt en dan is het beslist.

Gotze is me eerlijk gezegd niet heel erg opgevallen. Vooral heel veel passjes over een paar meter en vaak ook nog breed.

26 februari 2021 om 11:28

Hij speelde inderdaad wat onopvallend maar had wel een paar goeie passes en loopacties in huis. Is toch wel een rustpunt in het elftal met zijn spelinzicht en ervaring. Echter heb ik soms ook het gevoel dat medespelers hem niet begrijpen. Iemand als Malen bijvoorbeeld zou vaker met hem de 1/2 aan moeten gaan. Malen heeft de snelheid en Götze het inzicht. Maar dat zie je bijvoorbeeld weinig gebeuren.

Laat PSV zich lekker richten op de tweede plaats. Spelers binnenboord houden en met gerichte defensieve versterking vol gaan voor CL-kwalificatie. Dat is gezien de potentie denk ik niet onmogelijk.

Ik vind inderdaad dat de kranten te mild over PSV zijn. Ja, ze speelden leuk, maar uiteindelijk staan ze met lege handen. Ze spelen nu een verloren seizoen. Daarbij lopen ze ook nog eens de kans om in een neerwaartse spiraal te raken. Het wijzen naar blessures vind ik ook te gemakkelijk: ook andere clubs hebben daar last van. Spelers worden niet beter als ze niet internationaal spelen. PSV zit financieel ook al behoorlijk stuk door de coronacrisis. Er zullen waarschijnlijk 2 spelers verkocht moeten worden om het financieel weer vlot te trekken. Daarbij zal men ook nog eens het uiterste moeten presteren om tweede in de competitie te worden, want AZ komt steeds dichter bij...

26 februari 2021 om 11:05

Welke andere club mist twee spelers met een rendement van 25+ goals en assists? Als je die vergelijking wilt trekken, maak het ook realistisch. Daarentegen, compleet met je eens dat psv wat steviger aangepakt mag worden want dit is weer kinderlijk een voorsprong verspelen, terugkerend probleem bij psv (en overal nederlandse ploegen in europees verband). Als psv-fan ben ik allang blij dat dit seizoen beter loopt dan vorig jaar, ondanks dat het niet psv’s beoogde niveau is nog.

26 februari 2021 om 11:37

Een verloren seizoen wil ik het niet per definitie noemen. Ze hebben inderdaad de afgelopen 2 maanden veel (duur) puntverlies geleden, maar bij aanvang van het seizoen waren de verwachtingen ook niet zo groot. Daarnaast begroot Psv meen ik op EL budget. Met de huidige positie op de ranglijst en het terugkeren van enkele basiskrachten moeten ze er gewoon alles aan doen om die plek te behouden. Blessuregevallen hebben denk ik wel een rol gespeeld. Iemand als Gakpo bijvoorbeeld had vanavond het verschil kunnen maken, of een Madueke die invalt. Mag natuurlijk verder geen excuus zijn. Maar realistisch gezien is de 2e plek nu het hoogst haalbare. Proberen deze plek te behouden en indien dat lukt focussen op vcl. Mocht je die overleven dan levert dat financieel veel meer op dan een ronde of twee verder komen in deze EL editie.

Ik vind het bijzonder dat men zo tevreden was over het spel en dat het als 'goed' wordt omschreven. Voor rust waren ze duidelijk de bovenliggende partij, hetgeen je ook mag verwachten als jij de ploeg bent die 2x moet scoren. Echter als je kijkt wat er dan daadwerkelijk wordt gecreeerd in die periode is dat toch niet heel bijzonder. Je scoort uit een fantastische vrije trap en uit een hoekschop waar de keeper blundert. Uit open spel kwam er bijzonder weinig concreets. Na rust is van je dominantie in aanvallend opzicht weinig over. Je trekt je bewust terug of je laat je terugdringen, waardoor die Grieken ook hun mogelijkheden krijgen. Helaas valt er eentje binnen, maar dat riep je wel een beetje over jezelf af omdat je qua niveau weer een groot verval had en ook countermogelijkheden verkeerd uitspeelde. Al met al niet zo heel bijzonder en dan was het ook nog tegen een weinig verheffende tegenstander. Het was relatief gezien een normale wedstrijd van Psv, het is niet dat ze boven zichzelf zijn uitgestegen of zo. Zelfs niet voor enkele periodes. Die 2e helft tegen Vitesse vond ik persoonlijk beter dan die eerste helft tegen Olympiakos om maar een voorbeeld te noemen.

Het zijn helaas iedere keer dezelfde tekortkomingen die PSV opbreken. Rosario is en blijft de zwakste schakel. Ontzettend veel en dom balverlies. Vaak ook op gevaarlijke plekken. Een duo Sangare/boscagli lijkt me het proberen waard. Max en Dumfries zijn verdedigend erg kwetsbaar. En tot slot twee centrale verdedigers van 1.80 meter. Dan weet je dat je zeker Europees veel kopgoals tegen gaat krijgen.

Gisteren was aardig. De wedstrijd in Athene doet je de das om.

Dit is wat een aantal Psvers al een tijdje zeggen: zet een voetballer centraal op het middenveld. In de meeste wedstrijden heb je niet zowel Sangarã© als Rosario nodig. En dan gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar Sangarã©, wat imo meer breker is dan Rosario. Het betekent ook dat Nick Viergever dan LCV moet spelen, wat voor Nederlandse begrippen nog steeds een bruikbare en degelijke speler is. Ook met de nodige ervaring, waar Teze zich aan kan optrekken. Dit alles lijkt me geen hogere wiskunde, maar toch heeft Schmidt daar een hele tijd voor nodig gehad (toegegeven, Nick Viergever is ook een tijdje geblesseerd geweest). Het is nog duidelijker geworden dat een extra, goede centrale verdediger noodzaak is komende zomer. Daarnaast mag PSV zich de uitschakeling natuurlijk zelf aanrekenen. Het matige Olympiacos had echt uitgeschakeld moeten worden hoor. Achteraf gezien denk ik dat vooral Baumgartl, het niet wisselen van Schmidt gisteren en een zelfzuchtige, niet scherpe Malen de doorslag hebben gegeven in negatieve zin. Hopelijk kunnen ze zondag de volle 3 punten pakken en dan maar hopen dat het restant van de competitie nog spannend wordt

Wie gisteren eerst Ajax zag, en daarna Psv, zal vooral het verschil in RTL-commentaar zijn opgevallen.
Bij Ajax was de toonzetting toch vrij negatief en somber, terwijl de ploeg op geen enkel moment op de grens van uitschakeling zat. Ook bij de 1-1 stand zou een nieuwe tegengoal nog altijd een verlenging opleveren. Terwijl bij PSV het commentaar na de 2-0 optimistisch was en bleef, terwijl bij die stand een tegentreffer uitschakeling betekende. PSV kreeg prima mogelijkheden via de ruimte die Olympiakos weggaf, maar ging daar heel slordig mee om. Vooral door het egoïstische spel van Malen. Doordat PSV steeds verder achteruit liep leek uitschakeling mij steeds dichterbij. Paal, lat, dat móést wel misgaan ! RTL moet zijn commentatoren beide wedstrijden nog maar es terug laten kijken !

26 februari 2021 om 12:19

Hier sluit ik me volledig bij aan. Maar dat was niet alleen de commentatoren hoor. Ook mensen hier. Het leuke is nog dat PSV een redelijk goede wedstrijd speelde volgens vele en Ajax niet al te best was. Maar uiteindelijk hebben ze beide ongeveer even veel kansen gehad in hun wedstrijd. Daarnaast speelde Ajax duidelijk tegen een was betere tegenstander dan tegen Psv. Maar PSV speelde goed, vooral eerste helft en Ajax speelde slecht en mag van geluk spreken dat Lille in de 1e helft niet met 0-3 achter stond volgens een aantal.

26 februari 2021 om 13:52

Ajax speelde gisteren echt slordig. Hierdoor kreeg Lille een aantal kansen. Ipv. 1-0 bij rust had het ook 0-2 kunnen zijn. Bij beide wedstrijden had ik de hele tijd het gevoel dat het mis kon gaan. Pas na de 2-1 van Neres was het bij Ajax pas safe. Er waren bij Ajax gewoon te veel spelers die niet goed speelden.

Beter laat dan nooit zou je zeggen. Zo'n topverdediger is die Boscagli niet en op het middenveld deed hij het niet onaardig. Jammer dat ze er pas achter komen nadat ze uit de beker, uit Europa en de competitie (bijna) gespeeld is. Hierdoor krijg je wel dat de modale 'eeuwige 2e' Viergever weer van stal gehaald moet worden...

26 februari 2021 om 11:46

Boscagli was ook wel redelijk stabiel in de verdediging. Heeft mij echt positief verrast. Het is alleen dat het blok Sangare - Rosario op het middenveld verdedigend kwetsbaar is, waardoor Boscagli het achterin ook niet altijd aankan. Hoe het gisteren stond werkte heel goed. Als ze dit zondag ook zo neerzetten, zie ik genoeg kansen.

26 februari 2021 om 12:02

"het is alleen dat het blok Sangare - Rosario op het middenveld verdedigend kwetsbaar is" En dan te bedenken dat ze juist opgesteld worden door hun verdedigende kwaliteiten haha. Nee zoals Nufc al aangeeft is dit wel iets waar Psv op kan voortborduren. En dan ben je ook verlost van Rosario. Win-win. Nu nog hopen dat Schmidt het ook inziet. Al mag ie van mij zondag nog wel een keer starten met Rosario

Moet zeggen dat ik PSV niet onaardig vond spelen, beter dan verwacht. Ik zag ze een paar weken geleden in de Kuip en toen schrok ik echt van het niveau, gisterenavond was gewoon een beetje pech hebben. Alleen ik vraag me af hoe stabiel Schmidt het krijgt. Het is allemaal nog te veel de ene week halleluja de andere week mager.

Veelste mild. In de 2de helft niks meer laten zien. Je kon de klok er op gelijk zetten dat de 2-1 nog zou vallen. Het is altijd hetzelfde liedje met PSV. Op de momenten dat ze er moeten staan, staan ze er niet. Niet in de kuip, niet in de Arena bij 0-2. In Griekenland verdedigen ze alsof ze de eerste wedstrijd van de voorbereiding spelen. Het is K.O Europa League na de winter. Je hebt 6 poule wedstrijden moeten spelen om dat te halen en dan kom je zo voor de dag...Het is echt zo amateuristisch. Heel ver van een topsport klimaat. Ze staan er nooit op de momenten dat het moet. Echt om gek van te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

445 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 11 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Roger Schmidt: ‘Zijn salaris is extreem voor PSV, maar te overzien’

Roger Schmidt heeft in een interview met 11Freunde een boekje opengedaan over de manier waarop hij Mario Götze in oktober vorig jaar wist te verleiden tot een overstap naar PSV. De...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren