Uitblinker bij Ajax wordt geprezen: ‘De enige die fier overeind bleef’

Vrijdag, 26 februari 2021 om 09:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:36

Ajax bereikte donderdagavond met hangen en wurgen de achtste finale van de Europa League, zo stellen ook de Nederlandse kranten. De ploeg van trainer Erik ten Hag wordt na de felbevochten zege tegen Lille OSC (2-1) geprezen voor onder meer zijn 'teamspirit' en 'vechtlust'. De kranten lichten voornamelijk Jurriën Timber, die centraal achterin inmiddels een vaste basisplaats lijkt te hebben, uit als de grote uitblinker.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door chrissie23)

Heel knap dat Ajax toch door is gegaan. We misten 4 basisspelers (Onana, mazroui, Nico en haller). Rensch en timber deden het uitstekend. Gravenberch was niet goed maar leert hier als achttienjarige! alleen maar van. Dit seizoen minimaal alweer 10 Europese wedstrijden. Tel hierbij minimaal 4 bekerwedstrijden en supercup bij op en Ajax speelt alweer 49 wedstrijden dit seizoen.

26 februari 2021 om 10:13

Wel grappig dat iedereen een ander beter vond spelen. Ik ben het wel eens met timber en rensch. Maar ik denk dat de beste spelers gisteren Alvarez en Klaassen waren. Het ziet er bij die twee niet altijd even mooi uit maar die winnen wel hun persoonlijke duels en pakten veel ballen af. Alvarez won daarnaast nog veel kopduels in de eigen 16 en op het middenveld, en bij de penalty gaf hij ook al de perfecte hulp aan martinez. Nee klopt het is niet de mooiste speler maar hem vond ik gisteren de belangrijkste.

26 februari 2021 om 10:16

Klopt dat vond ik ook. Mijn reactie was vooral bedoeld hoe de “jonkies” het gister deden.

26 februari 2021 om 12:11

Klaassen was by far de beste man van Ajax. En ook nog eens beslissend! Vergeet niet dat hij ook nog eens geweldige duels moest uitvechten met die sterke Sanchez!

26 februari 2021 om 13:05

Klaassen was inderdaad heel sterk, maar ik vond Timber en Rensch ook goed hoor. Die loopacties van Rensch, waarbij hij opeens voor de keeper opduikt 2x was echt top. Veel leuker om te zien dan Maz die veel minder naar binnen trekt (overigens nog wel beter is in mijn beleving maar goed).

26 februari 2021 om 10:20

Haller hoef je van mij niet te noemen. We hebben de laatste jaren successen zonder Haller geboekt. Tuurlijk, je hebt hem er liever bij maar ik zou hem niet in het rijtje noemen. We spelen nog genoeg wedstrijden, dus Haller speelt nog voldoende. Mazraoui is wat mij betreft zijn plek kwijt als Rensch het zo goed blijft doen.

26 februari 2021 om 10:33

Haller staat als 1 van de eerste spelers op het formulier en speelt dus altijd als hij beschikbaar is. Door zijn afwezigheid moest er geschoven worden met Tadic, dus je ontwricht het team toch een beetje.

26 februari 2021 om 13:06

Anderzijds had Ten Hag het ook kunnen opvangen met Brobby, die twee keer heel goed inviel.

26 februari 2021 om 13:07

Niet dat hij beter is dan Haller, maar dan laat je Tadic op zijn eigen plek staan en hoef je dus minder te schuiven.

26 februari 2021 om 15:29

Mazraoui is er weer eventjes niet bij en gelijk zijn de supporters weer klaar met hem en mag hij zijn plek inleveren? Net als vorig jaar met Dest. Achteraf dan weer roepen dat Mazraoui toch beter was. Ik begrijp jullie echt niet. Maz is jullie beste back, al helemaal als hij in vorm is. Hou eens op met die jongen af te schrijven zodra een jeugdspeler 10 leuke minuten heeft gespeeld.

Sorry, misschien heb ik een andere wedstrijd gezien, maar welke kansen hebben de Fransen gisteren gecreëerd? Ze waren inderdaad beter, dat klopt. Maar echte uitgespeelde kansen? Nee. Dan had Ajax toch wel betere kansen. En vooral in de 2e helft. En we hadden niets te klagen over de scheids, behalve dat moment waar die Sanchez een 2e gele kaart had moeten krijgen voor dezelfde overtreding waar 2 andere spelers wel een gele kaart kregen. Maar dat was het enige, voor de rest: totaal geen klachten mijnerzijds over de scheids. Eerder over het vertoonde spel van Ajax. En de trainer had eerder Brobbey moeten brengen. De 2 Brazilianen waren niet best.

26 februari 2021 om 09:49

Vervolg: Ryan was ook niet best, eigenlijk afgelopen zondag ook niet. En naast mijn motm Klaassen, waren Rensch, Timber, Martinez en Alvarez ook goed. Alleen die domme overtreding van Martinez, met de penalty tot gevolg.

26 februari 2021 om 09:53

In de eerste helft is Ajax wel een paar keer goed weggekomen. Bal van de lijn door Martinez en dat schot van Weah 1 op 1 met stekelenburg die hij ernaast schiet. Verder vooral schoten uit de tweede lijn inderdaad.

26 februari 2021 om 09:58

Die bal van de lijn, was zeker een echte kans

26 februari 2021 om 10:56

Dat heb je dan toch goed gezien. Als je naar de expected goals kijkt heb je 2.84 expected goals voor Ajax en 1.75 voor Lille. Dus idd, Lille heeft niet echt heel veel grote kansen ofzo gecreëerd. Het veldspel was misschien beter, maar dat uitte zich dus niet in kansen.Edit: Die penalty is trouwens al 0.76 xG en die kwam verder redelijk uit de lucht vallen. Hoe veel sterker Lille ook leek in het veldspel, je moet op basis hiervan toch concluderen dat Ajax volledig terecht heeft gewonnen.

Veel meer rust als hij speelt ipv onze perr. Ook fijn dat hij uit de eigen jeugd komt.Hopen dat Brobby nog bijtekent maar zie het somber in.Maar de uitblinker van de wedstrijd was voor mij Klaassen hij ging voorop in de strijd en voor de 2-1 maakte hij de perfecte tackel die zorgde voor dat doelpunt

26 februari 2021 om 09:54

En in tegenstelling tot Perr gaat Timber vol de duels aan en wint ze ook!

26 februari 2021 om 09:57

Heb hem regelmatig duels kinderlijk eenvoudig zien verliezen. Het is maar hoe graag je Schuurs wilt zien falen...

26 februari 2021 om 10:03

Ach kom op man. Je ziet zelf toch ook wel dat sinds timber in de basis staat het achterin gewoon beter georganiseerd is. Schuurs heeft altijd een paar momenten in de wedstrijd. Buiten dat heeft schuurs alleen zijn lengte mee maar hij kan niet koppen.

26 februari 2021 om 10:15

@jopie123 ik ben ook blij met Timber, maar ligt het ook niet aan dat Alvarez nu speelt en meer ondersteuning geeft? Toen Schuurs speelde waren veel gaten voor hem met Klaassen en Gravenberch die vaak te diep gingen.

26 februari 2021 om 11:08

Zo ken ik er ook een. Schuurs moest het doen met een van origine aanvallende middenvelder (Klaassen),Gravenberch die nauwelijks mee verdedigt voor zich en een Blind naast hem die compleet uit vorm was. Ook Schuurs deed het een stuk beter toen Alvarez eenmaal op cvm werd gezet. Het grote verschil is dat de slippertjes van Timber geaccepteerd worden onder het mom van jeugdigheid, want anders kan men hun gelijk niet halen t.o.v. Schuurs.Timber heeft het geluk dat zijn grote fout begin van de wedstrijd niet afgestraft werd, anders werd het een compleet andere wedstrijd. Dat was in de fase dat Ajax er niet uit kwam. Ook tegen Willem II verloor hij zo'n duel waaruit wel werd gescoord, wat leidde tot de gelijkmaker. Gelukkig wist Ajax in de slotfase toch te winnen. Daar werd nauwelijks wat van gezegd. Nu beroep ik mij op jouw eerlijkheid; hoe had je gereageerd wanneer dit Schuurs was overkomen?

26 februari 2021 om 11:31

Schuurs had geen Alvarez voor hem of Martinez naast hem. Hijhad een trage Blind en een gatenkaas. Oneerlijke vergelijking dus.
Ook zag ik Timber gisteren veel te veel risico nemen waarbij hij tussen twee tegenstanders dribbelde als laatste man. Al struikelend hobbelde de bal alsnog naar de juiste kleur, maar voor het zelfde geld lopen twee aanvallers op Maarten af. Dit is gewoon superstom. en dat meerdere keren, dus leren ho maar.

26 februari 2021 om 11:31

Timber straalt ook veel meer rust uit en kan eventuele foutjes nog compenseren door zijn snelheid. Schuurs ontbreekt het daaraan en is dus meteen de pineut na een fout. Maar ook aan de bal is Timber sterker, die kan je gewoon aanspelen in de drukte terwijl Schuurs in paniek raakt en gekke dingen gaat doen. Schuurs verliest meer duels dan dat hij er wint, dat is toch absurd voor een verdediger van Ajax?

26 februari 2021 om 14:13

Het is toch absurd dat we een Neymar in de achterhoede verwachten? Ik zeg niet dat de een beter is dan de ander, maar het valt op en is lachwekkend dat de foutjes van Timber voor lief worden genomen terwijl dat bij Schuurs juist wel gebruikt wordt om het af te serveren.

26 februari 2021 om 14:21

Dat zeg ik ook niet. Maar ik zie Timber het gewoon beter doen dan schuurs. En hij heeft minder fouten of dat nou komt dat Alvarez erin staat of niet.

27 februari 2021 om 00:34

Jeugd van Feyenoord*

Speelde een prima wedstrijd maar verbaasd mij dat hij het hoogste cijfer krijgt. Begin van de wedstrijd was het gatenkaas en (hoewel de commentator enkel Alvarez negatief benoemde) verloor Timber als een klein meisje een heel belangrijk duel op de middenlijn. Daar had Lille binnen enkele minuten al op 0-1 moeten komen. Gezien zijn lengte hoop ik echter niet dat hij cv blijft. Zie hem liever als rechtsback (of cvm).

26 februari 2021 om 10:22

Hoevaak heb ik schuurs niet als een klein meisje zien wegzetten

26 februari 2021 om 11:26

Feit dat je na aanleiding van mijn analyse Schuurs erbij moet halen (om een of andere punt te maken?) geeft aan dat je hem graag ziet falen en dus niet eerlijk objectief kunt zijn.

26 februari 2021 om 11:05

Ik verbaas mij hier ook over. Timber stapte denk ik toch 4 a 5 keer te laat in. Verloor kinderlijk dat duel op de middenlijn. Ja Timber laatste tijd veel beter dan schuurs. Maar vond het gisteren niet super. Het is echt dat alvarez veel ook opknapt.

Naast Timber vond ik Klaassen ook uitstekend spelen. Hij stond zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje. Ik vond dat Blind op linksachter niet helemaal goed in zijn recht kwam. Hij kan zich vanaf die positie toch minder in het spel mengen met scherpe passes door de as. Het wordt voor Ten Hag nog lastig als Nico weer fit is. Die zal weer linksback staan, maar wat doe je dan met Martinez? Ik denk dat Martinez het dit seizoen vooral moet doen met invalbeurten en speeltijd als er iemand geblesseerd is. Wat een luxe die breedte van Ajax, ook als je je bedenkt dat Kudus nog op de bank zit.

Timber gaat als een komeet omhoog. Voor het mooi iets te klein, maar hij is fel in de duels en ook comfortabel aan de bal. Wat een doorbraak ! Verder is wel duidelijk dat Blind op het middenveld hoort, want als hij in de verdediging staat tegen een echte tegenstander zie je dat hij snelheid en verdedigende capaciteiten te kort komt.

Ik verwacht, als iedereen fit is, dat Martinez uit de basis zal verdwijnen. Alvarez heeft zich op het middenveld meer bewezen dan Martinez als verdediger vind ik, Blind zal op de plek van Martinez gaan spelen.

Timber doet het goed en breekt nu snel door, maar hij komt echt heel veel lengte tekort om het echt als CV te maken. Fysiek en in de duels goed, maar Martinez-Timber is als centraal duo echt niet geschikt qua lengte.

26 februari 2021 om 10:12

Met een langere speler ernaast kan het prima hoor, zeker omdat veel clubs niet met een grote targetman spelen. Koundé is één van de betere centrale verdedigers op dit moment en is maar 1.77.

26 februari 2021 om 11:10

Klopt. Maar als je naar een de Ligt, Upamecano of Ruben Dias kijkt, verbleken Timber en Koundé daar toch bij qua fysiek. Ik vind Koundé overigens echt een enorme powerhouse, die gozer heeft zo enorm veel kracht.

26 februari 2021 om 11:59

Typisch dat een Barca-fan deze uitspraak doet: Puyol, Marscerano en Frank de Boer zijn namelijk ook klein voor centrale verdedigers, maar hebben due positie natuurlijk ook uitstekend ingevuld. Lang zijn kan voordelen hebben voor een CV, maar het zegt niet alles...

Zo hoort het ook bij een opleidingsinstituut als Ajax, jonge spelers die zich op fantastische wijze laten zien in toch niet de minste potjes. Als ik dan iemand anders negatief mag uitlichten die het allerbelabberdst deed, Ryan Gravenberch. Die jongen lijkt iets teveel in zijn talent te gaan geloven. Maar waar de rest van de ploeg strijdlust toonde miste ik dit bij hem enorm. Als je dat dan met goede dingen aan de bal compenseert maar dat gebeurde ook niet. Teleurstellend. Die heeft nog wel wat stappen te maken.

26 februari 2021 om 11:09

Gravenberch is 18. Mag die een keer een mindere fase hebben? Bij die leeftijd hoort ook wisselvalligheid. En als het dan zo als gisteren gaat, dan moet de trainer ingrijpen en hem wisselen. En daarna wel weer gewoon opstellen in de volgende wedstrijd. Want Gravenberch is het toptalent in Nederland en die moet je gewoon vertrouwen geven. En dan gaat hij vanzelf weer beter spelen.

Het probleem was dat de 4-3-3 met de punt naar achteren niet echt werkte doordat Lille Ajax goed vast zette. Alvarez was daardoor de eerste man die aangespeeld werd in de opbouw, wat niet lekker liep. Jammer dat Ajax dat niet kon omzetten tijdens de wedstrijd, mede doordat Lille het dus goed deed. Ik heb sowieso het idee dat wanneer Ajax met de punt naar achteren speelt dit seizoen dat het minder loopt dan wanneer ze met de punt naar voren spelen.

Wat vreemd? De uitblinker Klaassen? Buiten die goal die hij maakte vond ik hem juist erg zwak spelen samen met Alvarez (ben ook nooit voorstander geweest van Alvarez, maar dat terzijde) Ik zal dan door mede Ajacieden een tegenreactie krijgen. De lat ligt bij mij veel hoger om goed te presteren. Ik ben juist niet zo snel tevreden wat de meeste mensen dat wel zijn tegenwoordig. Als je drie keer hoog kan houden en een pass kan geven naar hetzelfde kleur, betekent niet dat je het goed hebt gespeeld. De week erop lukt dat niet meer en dan krijgt de speler die bewierookt was heel Nederland over zich heen. Op dat moment waar mensen zich hun frustraties of druk over maken heb ik juist helemaal niet. Dat is zijn niveau. Hij kan niet beter. Dus de boosheid laat ik ook achterwege. Ik moet ermee dealen helaas. Het gaat met name Europese wedstrijden. In Nederlandse competitie kan je hiermee wegkomen.

Dit was maar een wedstrijd. Lille staat aan kop in Frankrijk en kan dus ook goed voetballen. Ze zijn sterk. Ajax heeft toch gewonnen. Waarom maakt men zich zo druk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 14 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 4 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 24 0 4 0
2019/2020 Ajax 1 0 1 0
2018/2019 Ajax U19 10 2 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren