Driessen: ‘Met achterban Feyenoord ben je dan je leven niet zeker’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 15:13Rian Rosendaal • Laatste update: 21:24

Valentijn Driessen vindt het vreemd dat de spelers van Feyenoord hun bedenkingen hebben bij een tweede loonoffer tijdens de aanhoudende coronacrisis. De chef voetbal van De Telegraaf denkt onder meer dat het salaris van winteraankoop Lucas Pratto meespeelt in de ergernis van een groot deel van de Feyenoord-selectie, zeker ook omdat de Argentijnse spits nog weinig heeft laten zien in De Kuip.

De mededeling van de Feyenoord-leiding omtrent het loonoffer kwam volgens Driessen op een zeer ongelukkig moment. "Dan gaan mensen natuurlijk steigeren", zegt de journalist dinsdag in een video-item van Veronica Inside. "Er zijn natuurlijk ook spelers die beginnen te steigeren, want die zien die Pratto in de winter komen. En die voetbalt daar... Nou, die voetbalt niet, maar die loopt daar mee voor vijf en een halve ton, voor een half jaar. Dan denken zij ook: dus dat kan wél.. Driessen verwacht niet dat Pratto zelf wil meewerken aan een tijdelijke salarisverlaging. "Pratto moet geloof ik 35.000 euro inleveren, die zal dat geld niet willen inleveren. Dat is natuurlijk een echte broodvoetballer."

Het artikel gaat verder onder de video
Diemers benadrukt nogmaals: 'Bij Feyenoord is iedereen gek met Advocaat'
Meer videos

Driessen snapt aan de andere kant ook wel dat er scepsis is bij de spelers van Feyenoord aangaande een nieuw loonoffer, zeker in vergelijking met de salarisverlaging van vorig jaar. "Nu werd het als een mededeling gebracht. En dan begint een aantal jongens te steigeren. Dat kan ik me ook wel voorstellen, maar als je dan wat verder denkt, dan denk je: dit kan ook haast niet anders, want er moeten allemaal mensen aan het werk gehouden worden, ook in de organisatie van Feyenoord, die allemaal wel een loonoffer brengen en de spelers niet", verduidelijkt Driessen de lastige situatie in financieel opzicht bij de Rotterdamse club.

Driessen: ‘Spelers van Feyenoord totaal losgeslagen van de werkelijkheid’

De chef voetbal van De Telegraaf vindt de houding van de Feyenoord-spelers ten aanzien van het loonoffer onbegrijpelijk.Lees artikel

In de optiek van Driessen mogen de goed betaalde spelers van Feyenoord zich in deze tijden best loyaal opstellen richting hun werkgever. "De materiaalman, het meisje van de fanshop, de secretaresse: die leveren ook allemaal in. Die hebben eigenlijk allemaal blind hun handtekening gezet onder dat loonoffer. En dat loonoffer is voor de spelers procentueel hetzelfde, maar dat tikt veel harder aan", verwijst hij naar de salarishuishouding van de A-selectie. De voetbaljournalist voorziet echter de nodige problemen voor spelers die eventueel een rechtszaak tegen het Feyenoord-bestuur overwegen, om zo het loonoffer van tafel te krijgen.

"Je zet ook de publieke opinie, en daar maak ik ook onderdeel van uit, op tegen die spelers, die hier tegen zijn en eventueel een zaak willen beginnen. Maar niemand begint een zaak, want dan ben je je leven niet zeker met die achterban die Feyenoord heeft. Maar wat ik ervan begreep zet de directie het gewoon door", zo besluit Driessen. Voetbal International meldt dinsdag dat enkele spelers inderdaad juridische bijstand willen zoeken, omdat ze vinden dat Feyenoord geen tweede loonoffer kan eisen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door sirius)

Tsjaa denk dat Jens en de jeugdspelers wat met de club hebben en de rest zal het een worst wezen als Feyenoord failliet gaat.

23 februari 2021 om 15:28

Maar hoeveel loonoffers moeten spelers brengen totdat de clubs tevreden zijn? Dit is natuurlijk niet het eerste loonoffer wat de spelers doen. Dan is het al helemaal niet verstandig om je als club ook nog dwingend op te stellen. We hebben het hier over een club die weigert jasjes uit te doen. Dan kun je niet zomaar verwachten dat spelers wederom een loonoffer gaan doen, terwijl ze elders hun eigen salaris kunnen behouden.

23 februari 2021 om 15:36

Het is natuurlijk een lastig dilemma. Maar Feyenoord kan er weinig aan doen dat ze een heel seizoen zonder publiek spelen. Natuurlijk hadden ze enkele spelers niet moeten halen maar dan was dit waarschijnlijk nog steeds nodig geweest. Het probleem is eigenlijk dat iedereen hinder ondervindt van corona, supporters kunnen niet naar het stadion, het gewone personeel levert salaris in en supporters of sponsoren hoeven hun geld niet terug. Het staat dan wel heel scheef als de voetballers ook niet wat in willen leveren, zeker aangezien het voor hen minder uit zal maken.

23 februari 2021 om 15:45

Sirius. Als een speler geblesseerd is wordt zijn salaris toch ook niet ingehouden. En met die bedragen die zij verdienen is een loonoffer denk ik redelijk. Ik begrijp best de onvrede maar daar hebben meer mensen last van.

23 februari 2021 om 16:17

Nou gezien vorig jaar, is het onverstandig een volle Kuip per 01-01-2021 te begroten. Zo van het zal dan allemaal wel over zijn. Nou dus niet en dat zag je in September Oktober al aankomen. Dan had je dus Prato niet gehaald, maar er was sprake van Paniek en een kat in het nouw maakt rare sprongen zegt men dan wel eens. mmaar men had kunnen weten dat er nog geen publiek zou zitten in Januari. Daar hoef je geen raket geleerde voor te zijn. Dat je dat dacht in mei juni vorig jaar bij het opstellen van de begroting snap ik nog, maar in Oktober moest je al buikpijn krijgen. Dat je dan nu hals over kop om een offer vraagt vind ik vreemd. Dit had je uitgebreid voor kunnen bespreken. Dus er is Feyenoord wel degelijk iets te verwijten, alleen doe je er nu niks meer aan.

23 februari 2021 om 16:23

@voetballer 2 - Maar dat is toch geen argument? Ten eerste gaat een speler de ziektewet in als hij geblesseerd raakt net zoals de gemiddelde Nederlandse burger. Je gaat als voetballer ook leven naar jouw inkomsten net als een club dat doet. Verder is dit gewoon het punt: De voetballer en club zijn een contract aangegaan en zolang de voetballer z'n werk doet, heeft hij gewoon recht op dat wat in het contract staat. Je kunt er nog van alles bij gaan verzinnen, maar de wet staat in dit geval achter de speler. Alles wat de speler in wil(!) leveren is mooi meegenomen, maar alles wat een speler niet in wil leveren, daar kan een club niets aan doen.

23 februari 2021 om 16:30

Nu het is wel duidelijk dat de supporters een groot deel van de salarissen bepalen van die spelers. Als jij betaald wordt door een of andere appelboer omdat je geweldig appels kan plukken en de oogst mislukt compleet waardoor er amper appels zijn. Dan zou een normale werkgever gewoon afscheid nemen. Maar voetballers vertegenwoordigen natuurlijk een waarde en zijn een andere casus. Maar spelers moeten toch ook doorhebben dat het een speciale periode is.

23 februari 2021 om 18:16

@memphisdepay - Dat klopt, maar ze hadden er wel op kunnen anticiperen. Ze wisten in de loop van vorig seizoen wat de financiele schade zou zijn zonder publiek. Dat zijn allemaal rekensommetjes die ze allang hadden moeten maken. We moeten niet vergeten dat voetballers al hebben ingeleverd. Er word nu van ze verwacht dat ze wederom(!) inleveren. Ze doen natuurlijk wel gewoon datgene waarvoor ze onder contract staan, namelijk trainen, voetballen en leven als een topsporter. Dan krijgen ze er ook nog coronatests bij die ze om de haverklap moeten doen.

23 februari 2021 om 18:17

@sirius Ik weet niet precies wanneer jij bent opgehouden. Het nieuws te volgen, maar de werkgever is al jaren verantwoordelijk voor loonbetaling bij ziekte. De ziektewet zoals jij die noemt bestaat al lang niet meer.

23 februari 2021 om 18:33

Daar kun de firma gewoon voor verzekeren, in de meeste gevallen is het zo dat de onderneming daar voor verzekerd is, helemaal een bvo waar de kans op blessures vrij groot is.

23 februari 2021 om 18:40

@memphisdepay Feyenoord kan er niets aan doen dat ze een heel seizoen zonder publiek moeten spelen. Maar er zijn een paar dingen die ze wel zelf in de hand hadden.

Het halen van Pratto was een keus, kost toch afhankelijk van de bron die je mag geloven tussen de 5 en de 8 ton. Als je nu 2 miljoen wil besparen op de spelerssalarissen is dat al een flink stuk. Ongetwijfeld was het halen van een spits goed uit te leggen aan de fans, maar als je het geld niet hebt, en dat wist je toen ook al, dan hadden ze dit natuurlijk nooit mogen doen.

Iets meer onder de radar gebleven maar Feyenoord heeft in de winter een aantal spelers gehaald voor jong Feyenoord. Waaronder een Afrikaanse jongen met daarmee een salaris voor niet EU spelers (ook een paar ton per jaar, samen met Pratto al de helft van die 2 miljoen die ze nu zoeken bij de spelers), dat was ook een keuze van Feyenoord die niets met Covid te maken had, dat had je ook niet hoeven doen, dan wacht je nog maar een jaar om te investeren in de jeugd, niet leuk, maar dat geld bij andere clubs net zo goed.

Sinisterra kreeg deze winter twee keer een nieuw opgewaardeerd contact, leuk, maar als je het geld niet hebt, moet je dat niet doen. Ik kan me best voorstellen dat als je zo'n jongen in januari zijn contact laat verlengen tegen een hoger salaris dat hij dan in februari zo iets heeft van "wait a minute", dat was niet de afspraak. Als je dat geld niet hebt voor dat hogere salaris moet je het hem niet bieden.

En Feyenoord heeft ook de mogelijkheid gehad om spelers te verkopen. Ook niet leuk, zeker sportief en voor de fans niet. Ze gingen het seizoen al in zonder enige buffer (negatief wekkapitaal van een paar miljoen na twee seizoenen met rode cijfers, kun je gewoon terug vinden in de jaarverslagen). Dan had je ook een of meerdere spelers kunnen verkopen.

Als je je selectie niet kan betalen dan moet je maar een keer een seizoen om de 4e of 5e plaats spelen in plaats van om de 2e. En zeker niet halverwege nog weer extra geld uit gaan geven om te gokken op een sportief resultaat.

23 februari 2021 om 20:00

@London Calling goed uiteen gezet! Ongelooflijk dat Feyenoord nu voor de 2e keer Jorgensson niet wegdoet. Eerste grap koste club iets van 21 miljoen. Nu had Gala (weet niet wat zij wilde betalen) zijn loon kunnen overnemen. Idd met wegvallen zijn loon, niet halen Prato, Afrikaanse speler en kleine som voor Jorgenson waren ze gered.

23 februari 2021 om 20:07

@voetballer

Jij weet toch niet welke uitgaven een voetballer heeft? Stel een voetballer verdient 20k netto in de maand en hij heeft vaste maandelijkse kosten van 15k euro. Je levert in en je krijgt maar 17.5k en dan moet je nog eens inleveren en krijgt 15k.

En dan wat? Dan zit je toch in de problemen?

En de andere werknemers die bij Feyenoord zitten, die Moeten wel inleveren want anders worden ze ontslagen en moeten ze volgend jaar niet meer terug komen. Die durven niet anders.

23 februari 2021 om 20:30

Was toch een logische move in mijn ogen? Feyenoord speelde (en speelt) nog voor de 2e plek. Dan is het dus logisch dat je investeert om dat ook te behalen. Even los van de speler natuurlijk, maar dat is altijd een gok!

23 februari 2021 om 20:50

@technobastard natuurlijk was het een gok. Een gok die ik best begreep op dat moment (voordat dit verhaal rond de financiele situatie naar buiten kwam). We hebben hier toch ook kritiek op clubs die geld uitgeven wat ze niet hebben om degradatie te voorkomen, of inmiddels een jaar of 10 geleden op FC Twente wat geld uitgaf wat ze niet hadden om bovenin mee te blijven doen.
Dat geld voor Feyenoord net zo goed.
In dit geval was het wel een keuze waarvan je wist dat je hem niet kon betalen, zeker niet als die dan ook nog slecht uit pakt. Dan moet je op de blaren zitten en dat niet afschuiven.

23 februari 2021 om 21:09

Of laat ik het anders zeggen. Als je het geld hebt en je neemt deze gok, geen probleem. Als je normaal het jaar zou afsluiten met een kleine winst en nu een klein verlies, nog geen probleem, dan was het de poging waard. Als je het geld niet hebt en je neemt die gok waaroor je de komende jaren iets meer op de kleintjes moet letten, dan wordt het al iets minder maar dan kan ik het nog steeds begrijpen. Op het moment dat je al twee jaar aan een stuk verlies draait en dan in het derde jaar die gok neemt terwijl je 4 weken later de salarissen niet meer uit kan betalen dan zal het allemaal best dat voetballers in de huidige situatie ook iets mogen doen, maar dan ben je gewoon een onverantwoord slecht beleid aan het voeren.

23 februari 2021 om 23:08

London Calling, complimenten voor je reacties! Je bent goed op de hoogte. Ik wist (zoals velen) alleen dat Pratto gehaald was, maar dat er nog meer uitgaven zijn geweest waar je vraagtekens bij kunt zetten is nieuw voor mij. In dit geval kun je eigenlijk niet eens meer spreken van een gok nemen. Het was voor de winterstop al wel bekend dat er in januari niemand op de tribune zou zitten. Toch geef je al dat geld uit. Dan weet je als club echt wel dat je in februari geen cent meer over hebt en dus bij de spelers aan moet kloppen. Daar blijft het helaas niet bij, want in maart zijn de supporters aan de beurt. Het is werkelijk waar amateurisme ten top. Dat heb ik de laatste 2 weken veel moeten lezen over Ajax, maar dit is minstens zo erg.

23 februari 2021 om 15:29

Nou ik denk dat de Nederlandse gasten zoals Diemers en Linssen ook wel wat om de club geven. Maar spelers zoals Pratto,sinisterra en Bozenik niet echt. Dat is ook niet gek. Die komen hierheen om te voetballen en geld te verdienen.

23 februari 2021 om 16:11

Soccerino , onzin.
Feyenoord is harstikke warm naar de buitenlandse spelers toe.
Ik kan me niet voorstellen dat die spelers niks om de club geven.
Senesi is zelfs tot tranen geroerd door een actie die Feyenoord uitvoerde rond kerst.
Pratto zal er idd niet om malen want die is aan het eind van het seizoen weg, maar ik denk dat hij een van de weinigen is.

23 februari 2021 om 23:20

Maar het is geen ideale wereld waarin iedere speler van de club houdt. De spelers van buitenaf zien Feyenoord toch vooral als springplank en werkgever. Daarbij raakt het geduld van spelers een keer op, ook van de spelers die iets met Feyenoord hebben. Het is niet voor niets dat dit uitdraait op een relletje momenteel.

23 februari 2021 om 15:45

De meesten hebben heus wel begrip voor de situatie en zullen er best mee kunnen leven. Pratto misschien niet, die zal wel denken 'ik kom hier een half jaartje voetballen en na anderhalve maand willen jullie me al korten op het salaris dat we afgesproken hebben'. En Jørgensen, die mag in de winter ábsoluut niet weg, speelt vervolgens goede wedstrijden tegen Ajax en AZ, belandt dan op de bank en mag tegen Twente niet eens invallen, terwijl Feyenoord een resultaat af moet dwingen. Bij Galatasaray had hij vermoedelijk een leuk bedrag op kunnen strijken en nu wordt hij afgezeikt door zijn trainer, mag hij niet opdraven, maar wel zijn loon af staan. Ik weet niet hoe hij erin staat, maar ik zou het best begrijpen als hij denkt 'krijg de kolere maar even'. Puur principieel, want hij begrijpt het heus wel. De manier waarop het medegedeeld wordt verdient alleen ook gewoon niet de schoonheidsprijs.

23 februari 2021 om 16:07

Dat geldt toch ook andersom? Feyenood boeit het toch ook niet hoe het nu verder gaat met Pratto. Feyenoord heeft Senesi toch ook al laten weten dat ie komende zomer verkocht moet worden omdat Feyenoord een hoge transersom nodig heeft. Of Senesi zelf weg wilt, boeit dan verder toch ook niet? Wel moet ie eventjes nog gauw wat salaris inleveren en daarna kan Feyenoord de silvervloot voor hem binnen halen.

23 februari 2021 om 16:21

Ik denk dat het ze wel boeit, maar dit is een medewerker hoeft toch niet mee te betalen als de werkgever er een zooitje van maakt? Een verzoek tot loonoffer vind ik al belachelijk als je wel gewoon spelers haalt, maar de manier waarop het nu is gegaan... Veel supporters richten zich nu op de spelers, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor de financiën. Feyenoord heeft niet lang geleden nog CL inkomsten gehad, maar hebben kennelijk te weinig reserve opgebouwd om nu een financiële klappen op te vangen. Dat is gewoon falen van het bestuur. Heb je net een trainer gehaald met een heerlijk salaris en dan ga je dat nu inhouden bij je personeel. Triest en gênant.

23 februari 2021 om 16:25

Zover laat Feyenoord het echt niet komen, die gaat die korting forceren. Bepaalde spelers kunnen best juridisch advies vragen als ze graag extra geld kwijt willen(kom maar bij mij! Als Kasem het kan, kan ik het ook ), mocht de zaak voor de rechter komen hebben ze geen poot om op te staan. Door de enorme omzetverlies is het geld er gewoonweg niet. De rechter kiest voor het voortbestaan van de club, de continuiteit, want dit is geen wanbeleid, maar totaal onvoorzien.

23 februari 2021 om 17:52

Volgens mij sla je de plank mis: de club mag vragen om een loonoffer, maar zo'n offer mag "gewoon" geweigerd worden; de spelers hebben immers een contract waarin hun loon vermeldt staat, ook ondertekend door de club. Eenzijdig het salaris verminderen is juridisch simpelweg niet mogelijk.

Dan kan Feijenoord inderdaad gaan proberen dit via de juridische weg voor elkaar te krijgen, maar hebben de spelers wel degelijk een aantal tegenargumenten, zoals bijv. de NOW regelingen waarvan de club ook gebruik heeft gemaakt, of bijv. het aantrekken van een Pratto (een onnodige uitgave). Voor een "normale" werknemer kan dit anders lopen, daar kun je immers relatief makkelijker een contract van laten ontbinden. Dat zou je kunnen doen met (een paar) spelers, maar kosteloos is dit nooit (afkoopregeling) en je kunt als club dan eventuele transferinkomsten op je buik schrijven.

Het is behoorlijk onhandig hoe Feijenoord dit heeft aangepakt, men had beter eerst binnenskamers kunnen polsen hoe de spelersgroep er in staat, voordat het in de media was gekomen...

23 februari 2021 om 18:22

Zo werkt dat natuurlijk niet. Als het geld er gewoonweg niet is, moet je spelers verkopen, niet zulke hoge contracten uitdelen of er in ieder geval op anticiperen. De rechter kijkt ook gewoon naar de contracten en die spelen een hele grote rol. Bovendien jaag je op jouw manier de selectie tegen je in het harnas als club en dat is wel het laatste wat je wilt. Feyenoord zal vast wat van het budget af kunnen procederen, maar dat is een middel die schadelijk is voor beide partijen.

23 februari 2021 om 17:58

Nee hoor, ik zou he verschrikkelijk vinden als Feyenoord failliet zou gaan. Het is een grote club, ook hier komen ze weer uit.

5,5 ton voor een waardeloze spits, Berghuis die krankzinnig verdiend, wat zou Fer nu verdienen? Berghuis levert nog redelijk, maar dat salarishuis is toch idioot..

23 februari 2021 om 15:28

Wat dacht je van Jorgensen, Bozenik en idd Pratto die alledrie niet spelen maar samen enkele miljoenen opstrijken per jaar. En betaalt Feynoord ook nog de salaris van Narsingh?

23 februari 2021 om 15:33

Maar dat is toch gewoon de schuld van Feyenoord zelf? Ze maken het zichzelf nou ook niet bepaald makkelijk, al jaren niet.

23 februari 2021 om 16:28

@sirius, Feyenoord kon het pre-corona betalen, dus wat wil je eigenlijk zeggen? Het zijn geen Munsterman- of Scheringapraktijken, maar totaal onvoorzienen economische schade door een virus. Ajax verliest ook zo 50-60 miljoen als het tegenzit dit seizoen, afhankelijk van uitgaan de transfers.

23 februari 2021 om 16:52

De beslissing om Pratto te halen was niet pre-Corona en dus nog onbegrijpelijker. Daarnaast hebben ze ook in Corona-tijd de flappentap open gezet om Slot te halen (die vermoedelijk 3 keer meer gaat verdienen dan bij AZ), wat blijkbaar ook niet zo verantwoord was als je dit zo leest.

23 februari 2021 om 16:53

@doncoxxx Dat is onjuist. Feyenoord draaide voor Corona al financieel niet lekker en dat salaris van Berghuis is van het niveau wat Ajax betaalt. Feyenoord wilde koste wat het kost meedraaien om de titel en betaalt daar de prijs voor. Ja Corona maakt dingen veel erger, maar dat betekent niet dat je gezond beleid hebt gevoerd. Het gaat om 9 ton per thuiswedstrijd vanaf de winterstop wat Feyenoord zelf heeft aangegeven. Dan heb je het over 7/8 wedstrijden. Daar tegenover staat het prijzengeld uit de Europa League en via de NOW regeling is er ook al 4 miljoen naar Feyenoord gegaan. Bij de vorige salarisinlevering is er ook al miljoenen bespaard. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat het niet enkel om Corona gaat bij Feyenoord. Zij hebben zich gewoon rijk gerekend op een paar flinke klappers op de transfermarkt die niet zijn gekomen.

23 februari 2021 om 17:33

Alkmaar , ik proef op een of andere manier best wel wat jaloezie of afgunst in je bericht.. ik kan het natuurlijk ook mis hebben. Berghuis verdiend 2mln. Bij Ajax verdienen topspelers 4mln+. Het salarisplafond moet omhoog als je wilt blijven aanhaken met de top , dan betaal je daar inderdaad de prijs voor , dat is logisch. Had dan Narsingh genoemd die geen knikker raakt maar wel 1mln+ verdiend, dat had ik logisch(er) gevonden. Feyenoord was voor corona gewoon stabiel. Niveau Ajax? Nee bij lange na niet , maar we hadden wel wat te spenderen. 1.6mln Texeira , 4mln Bozenik bijv. Of de spelers dat waard zijn is in deze context niet relevant, maar het feit dat we 4mln in de winter neerleggen voor een speler wilt zeggen dat we het geld hebben om te spenderen. Bovendien stonden we op het punt om te beginnen aan het nieuwe stadion , je krijgt geen investeerders als je ongezond bent. “Zij hebben zich rijk gerekend op een par flinke klappers op de transfermarkt” , praat je nu over 12 jaar geleden of recent? Op welke klappers hebben we dan precies gerekend?

23 februari 2021 om 17:34

@azchelsea en Alkmaar54, dus zonder die 5 ton(zijn geruchten van het niet bepaald op de hoogte zijnde VI, weten we zeker dat het uberhaupt 5 ton is?) voor Pratto was de extra bezuiniging niet nodig geweest? Met het oog op mogelijke CL miljoenen die de financiele problemen in 1 keer oplossen kun je toch begrijpen dat een klein gokje genomen is? Ajax draaide voor geen meter tot Januari; AZ, Psv, Feyenoord en Vitesse zagen de landstitel allemaal nog als mogelijkheid, en vCL is nog steeds een mogelijkheid. Er worden hier in de draad duidelijk namen van spelers genoemd die pre-corona aangetrokken waren en dat is een onjuiste manier van framen. Ik had Pratto ook niet aangekocht, maar ik ga niet hypocriet zwart-wit denken omdat het wel is gebeurd. Advocaat heeft een grote rol gehad in het aantrekken van Pratto, omdat Jorgensen en Bozenik totaal niet presteerden en Dick heeft reeds ingeleverd. En ik gok dat Dick bij de absolute grootverdieners hoort bij de club. Ten(slot)te wordt betaald met geld dat niet meer aan Dick wordt uitgegeven. Nogmaals, Feyenoord heeft Haller niet gehaald voor tientallen miljoenen, die uitgaves zijn het probleem niet.

23 februari 2021 om 17:57

@vegitosan - Hoezo afgunst? Hij heeft toch gewoon volledig gelijk? Hij maakt de rekensom ook nog letterlijk zodat een ander het niet hoeft te doen. Je kunt toch niet ontkennen dat Feyenoord fout op fout stapelt? Dit seizoen kwam natuurlijk ook niet uit de lucht vallen. Het salarisplafond moet omhoog als je de ploegen boven je wilt aanvallen, maar dan moet het wel kunnen. Feyenoord heeft een te hoog salarishuis voor wat er op het veld staat en dat is inmiddels al een aantal jaren het geval. Wat heeft het dan voor zin om het in een ander jasje te stoppen? Dat helpt de club niet. Doncoxxx heeft het dan over Munsterman en Scheringa, maar daar waar AZ heeft geleerd van z'n fouten en daar waar FC Twente inmiddels werkt met een spelersbudget van 5 miljoen euro, waar leert Feyenoord dan z'n lessen? Kom op, het financiele resultaat spreekt toch voor zich? Ze schrijven zwarte cijfers voor het eerst in jaren, ze worden ineens kampioen en een seizoen later was er weer eens geen geld meer en dat suddert nu ook alweer wat jaren door. Je ziet toch zelf wel dat het weer de verkeerde kant op gaat?

23 februari 2021 om 18:25

Alkmaar54, Feyenoord wilde helemaal niet koste wat het kost meedraaien om de titel. Er is niemand die dat verwachtte en niemand die dat eiste

23 februari 2021 om 18:51

@doncoxxx Feyenoord maakte ook het jaar voor Covid al 6.5 miljoen verlies en tijdens het afgelopen jaar weer. Na dat eerste verlieslatende jaar zijn ze geld blijven uitgeven, aan Senesi, aan Bozenik en een aantal andere aankopen. Zelfs afgelopen winter met een aantal nieuwe spelers voor het eerste en jong feyenoord en contract opwaarderingen. Daarvan kun je zeggen dat het een gokje is en dat het misschien in de toekomst extra geld op kan leveren. Maar andere clubs rekenen we hier toch ook kijhard af op het gokken op sportieve resultaten met geld dat ze niet hebben. Denk aan Twente in het verleden, Barcelona nu waar de nodige kritiek op is. Dat is voor Feyenoord niet anders.

23 februari 2021 om 20:05

@vegitosan Alkmaar heeft toch gelijk. Je zegt ze gaven geld voor covid uit aan bjjv Texeira, Bozenik bijv. Maar dit is juist fout, want het klein beetje geld wat zij hebben, geven ze uit. Kijk AZ heeft transferinkomsten opgespaard. Feyenoord moest ingewikkeldr constructie aan met Volendam om hun speler. Volendam betaalt salaris nog. Je weet het is lastig, dan haalt Feyenoord Pratto, verkoopt Jorgenson niet en haalt die Afrikaanse linksbuiten. Dit zijn voorbeelden van next leven slecht beleid.

23 februari 2021 om 17:47

Berghuis krankzinnig? Veruit de beste speler bij Feyenoord! Fer ook belangrijk voor Feyenoord. Richt jij je nou maar op je eigen club

23 februari 2021 om 17:57

Als je niet weet wat Fer verdiend moet je zulke opmerkingen niet maken

23 februari 2021 om 20:32

Geen hele gekke bedragen toch? Ajax en PSV betalen flink meer, maar het gaat hier wel om de sportief derde club van Nederland

Haha wat is Driessen de mensen weer aan het ophitsen. Dit is allemaal onderhandeling en de spelers zullen Feyenoord echt niet failliet laten gaan.

23 februari 2021 om 20:09

Als Feyenoord failliet gaat kun je wel lekker onder je contract uit en vrij ergens anders tekenen. Strijk je een tekensom op en een mooi salaris. Wel alleen voor iemand zoals Berghuis, de andere matige spelers die er rondlopen hebben het moeilijker.

"dit kan ook haast niet anders, want er moeten allemaal mensen aan het werk gehouden worden, ook in de organisatie van Feyenoord, die allemaal wel een loonoffer brengen en de spelers niet" - Het grote verschil is dat de onderhandelingspositie van de mensen op kantoor een stuk wankeler is dan dat van de voetballers. Dan kun je zoals Driessen wel wat in het wilde weg gaan roepen, maar er spelen allerlei factoren mee. Je kunt ook niet stellen dat Feyenoord er nou alles aan doet om de kosten in te perken. Die halen ook gewoon weer relatief dure spelers qua salaris. Hoe zou je dat dan moeten verkopen aan het personeel? Het is gewoon een lastige kwestie, maar om dan blind naar de spelers te wijzen, gaat nogal ver.

23 februari 2021 om 16:33

Ik heb de spelers het niet horen opnemen voor dat kantoorpersoneel nochtans. Dus uiteindelijk denken ze gewoon alleen aan zichzelf. Wat uiteraard mag, maar het is nu niet dat ze voorvechters van de rechten van de werknemers zijn.

23 februari 2021 om 17:24

Lierse , de spelers hebben zich nog helemaal niet uitgesproken over deze situatie, dus “uiteindelijk denken ze gewoon alleen aan zichzelf” is iets te voorbarig. Al helemaal als je ook op voorhand de optie uitsluit dat ze het opnemen voor de werknemers. Het is overigens hun goed recht om alleen aan zichzelf te denken, ik heb er geen moeite mee.

23 februari 2021 om 18:13

Maar dat stel ik ook nergens. Echter heeft een speler in deze context niets met het kantoorpersoneel te maken. Het is de club die die ballen in de lucht heeft.

Het beleid bij Feijenoord verdient niet de hoofdprijs ( ) een spits halen die je 5,5 ton salaris kost , en nog geen pepernoot geraakt heeft , dat geeft fricties in een selectie bij deze situatie . De enige Feijnoorder die loyaal is naar z'n werkgever is Jens Toornstra. . Niet gezegend met een gepolijste techniek , maar werkt iedere wedstrijd het snot voor z'n ogen . Hoop dat Feijenoord deze interne crisis bezweert. Kleine knipoog : Feijenoord schijnt een heel capabele huis advocaat te hebben .

23 februari 2021 om 17:11

Laat ik het plaatje anders schetsen. Jorgensen en Bozenik zijn geblesseerd en je gaat een terror januari maand in. Linssen is niet goed genoeg bevonden dus je moet verder kijken. Je haalt daardoor een spits voor 550k, tevens verhuur je ook weer andere spelers door wat ook weer salaris compenseert. Is dat slecht beleid?
Daarnaast is er gewoon een globale pandemie aan de gang, dus hoe kom je erbij dat er frictie is over Pratto als geen 1 persoon bij Feyenoord dat heeft aangegeven?

23 februari 2021 om 17:38

Alex , dat is slecht beleid ja. Je hebt ook nog Bannis die zeker de kans verdiend als er al met 3 spitsen is geexperimenteerd. Iedere normale trainer zou de jeugd de kans geven als al je opties op zijn..... behalve Dick.

"en dat loonoffer is voor de spelers procentueel hetzelfde, maar dat tikt veel harder aan", verwijst hij naar de salarishuishouding van de A-selectie. "

Deze aanname van Driessen begrijp ik niet helemaal, als je het bijvoorbeeld in perspectief zet dan moeten A-voetballers misschien één van hun 3 auto's van de hand doen. Iemand die bij de ticketverkoop staat die kan niet op vakantie of moet zijn enige auto weg doen.

Als ze procentueel doen dan lijkt het mij dat mensen met het minste salaris eerder harder dan minder hard worden geraakt tov de spelers

23 februari 2021 om 15:52

Dat het voor Feyenoord meer zoden aan de dijk zet als de spelers 20% inleveren

23 februari 2021 om 19:34

ah so.. Ik interpreteerde het uit perspectief van de werknemers (spelers en de rest) ; ) ... Bij nader inzien duidelijk haha

Het is niet meer; mijn club mijn ideaal. Ik begrijp dit wel. Spelers profiteren volop van de tijd en geld dat een club in hen investeert en zodra ze een contract kunnen tekenen dan wel verlengen blijken een aantal dit niet te doen en lekker gratis weg te wandelen. Maar wie moet dan de kosten van de jeugdopleiding financieren de scouting enz.
Gun je club ook wat. Ik las hier dat er weer over Berghuis werd gesproken; blijven of niet. Hijj heeft al heel vaak duidelijk genaakt dat als er een kans is om te gaan dan gaat hij. Maar als hij niet bijtekent tegen een lager salaris dan is hij een jaar later transfervrij.
Inleveren of niet nu
Advocaat wilde teveel spelers, iedere positie minstens! dubbel bezet en nu blijkt dat geen garantie voor iets te zijn en zijn de kosten in verhouding tot de opbrengsten te hoog. dit had ik je al een paar maanden geleden kunnen zeggen, maar ja de een ziet dit wel de ander niet of wil dit niet zien. Die baseert zijn beeld op eventuele toekomstige zaken. Fout

Een vraagje: zien de spelers die 20% nou helemaal niet meer terug of wordt dit in een later stadium als nog betaald? En geld dat ook voor het eerste loonoffer?

Nu kan ik gelukkig wel een aantal mensen opnoemen die in dienst van de club zijn en zonder problemen een deel van hun salaris afstaan. Want we hebben het niet alleen over de spelers natuurlijk. John de Wolf Robin van Persie en Stanley Brard dat zijn al 3 mannen met zoveel liefde voor de club die een deel van hun salaris zullen afstaan. Leroy Fer is een kind van de Club. Malacia,Bijlow, Geertuida, Kokcu en Nieuwkoop zijn jongens van Varkenoord ik verwacht ook niet dat deze jongens heel moeilijk doen. En spelers als Bottegin, Berghuis en Toornstra en Jorgensen lopen inmiddels ook al een aantal jaren in de kuip rond dat ze echt wel een speciaal gevoel bij de club hebben en van Feyenoord houden.

Ik vind het wel wat populistisch om te eisen dat die spelers nu voor een tweede keer moeten bloeden. Zeker met argumenten over het meisje in de fanshop, de koffiejuffrouw en het sales-personeel. Die situatie ontstaat niet uit het bekerverlies tegen Heerenveen lijkt me, laat staan dat dit scenario twee maanden eerder wel werd voorzien. Zich bewust van de peniebele situatie, zou Feyenoord - als het echt zo begaan is met het fanshopmeisje en de koffiejuffrouw - die onbetrouwbare Argentijn met het vorstelijk salaris niet hebben gehaald. En met vijf miljoen voor Bozenik, waar je hoofdcoach het niet in ziet zitten, heb je ook wel een erg dure wisselspeler in huis gehaald. Zo wemelt het van de fouten bij Feyenoord. Povere scouting, verwaarloosde jeugdopleiding en opportunistisch, kortzichtig technisch beleid maakt dat Feyenoord geen kapitaal opbouwt. En daar moet je als speler dan opnieuw voor lappen omdat een of andere Haagse riooljournalist van De Telegraaf je anders publiek aan de schandpaal nagelt als wereldvreemde voetbalmiljonair? Driessen kan het lazarus krijgen en met een loonoffer zou ik pas akkoord gaan als er organisatorisch eerst eens wat verantwoordelijken worden weggestuurd of gekort. Sentimenteel gezeur over bijstandmoeders met versleten Feyenoordsjaals of supporters die met hypotheken en hongerige kinderen thuis zitten hebben er in ieder geval niets mee te maken.

23 februari 2021 om 16:39

Denk je nu echt dat een Bozenik, Pratto, Diemers of Linssen de zelfreflectie gaat hebben om in te zien dat ze deel van het probleem zijn? Ik niet namelijk die gaan gewoon de schuld afschuiven op andere partijen.

23 februari 2021 om 17:22

Dat is ook niet mijn punt. Integendeel. Zowel dat ze niet goed genoeg zijn voor Feyenoord als het feit dat ze toch voor die club uitkomen is niet hun schuld. Dat je uit arren moede toch besluit transfervrij Linssen nog eens op te pikken begrijp ik ergens nog wel. Maar mijn inziens brengen Pratto en Bozenik weinig meer dan pakweg Bannis en zou ik wel op Wouter Burger durven te vertrouwen als de middelmatige Diemers voor het alternatief is voor €1,5 miljoen. Niet alleen heb je dan kans dat Feyenoord vriend en vijand verrast, maar met een beetje meer (bijvoorbeeld door de huur van Spajic niet aan te gaan) koop je Micky van der Ven, wat een vergelijkbaar bedrag ineens een investering maakt (de kans op toekomstig rendement is bij die jongen al gauw groter).

Ik begrijp niet waarom Feyenoord in deze tijden niet terugvalt op het gedwongen beleid dat ze ca. tien jaar geleden voerden, toen jongens als De Vrij, Martins Indy, Jordy Clasie en Leroy Fer de ruimte kregen en namen. Had Feyenoord er dan heel veel minder voorgestaan? Met deze opstelling wordt je eveneens geen kampioen, maar de kans dat dit elftal zich in de toekomst links of rechts uitbetaalt lijkt me wel groter: Senesi, Fer, Toornstra en Berghuis die ervaring in de as brengen en daaromheen spelers die zich in de toekomst moeten uitbetalen op de transfermarkt. Als kampioen worden toch niet reeel is, kun je je beter daarop richten. Daarom zie ik niet in wat je met nog met Jorgensen, Pratto, Linssen of huurlingen als Texaira of Spajic denkt te bereiken.

Bijlow
Geertruida
Senesi
Van der Ven
Haps
Kokcu
Fer
Berghuis
Toornstra
Sinistera
Bozenik
23 februari 2021 om 17:25

Dat ben ik zeker met je eens. Vaak is het zo dat vanaf jeugd kansen gegeven wordt, het blijkt dat die jeugd heel wat meer kan dan verwacht werd.

23 februari 2021 om 17:33

Wow en dit krijgt een groen kader zelfs. Ten eerste Feyenoord kan niets eisen, want dit moet tweezijdig worden goedgekeurd. Ten tweede, onbetrouwbare Argentijn, want maakt hem onbetrouwbaar? 3. Bozenik(21) was 4 miljoen, gehaald voor de toekomst. 4. Verwaarloosde jeugdopleiding heeft net een nieuw complex, zo verwaarloosd is het dus niet. 5. Kortzinning beleid, terwijl er juist net een meer jaren plan is opgezet met Arnesen en de komst van Slot. 6. Want de telegraaf heeft invloed op de spelers, alsof ze dat uberhaupt lezen. 7. het klinkt alsof er meer dwars zit bij jou dan bij de spelers van Feyenoord.

23 februari 2021 om 17:47

1. Feyenoord wil arbeidswetgeving in Nederland gebruiken om eenzijdig de lonen te verlagen. Dat is wat er medegedeeld is, een eenzijdige verlaging waarin geen goedkeuring werd gevraagd van de spelers.

Dat wordt nu ook complex, want andere arbeiswetgeving, zoals het opzeggen van een contract en elders gaan werken, wil men niet van toepassing hebbben op het voetbal. Sterker nog, de rechter wordt zelfs buitenspel gezet normaliter door arbitrage te gebruiken. We zullen zien wat het daadwerkelijkg aaat worden en wat de consequenties zullen zijn.

2. Pratto miste hele grote kansen. De trainer vertrouwd hem niet meer en kiest nu voor andere spelers. Daarin is Pratto dus onbetrouwbaar.

3. Als Bozenik met 21 jaar gehaald is voor de toekomst, dan moet die regelmatig spelen.

4. Leuk een nieuw complex maar als er geen progressie geboekt wordt, als er niet gespeeld wordt dan schiet het allemaal niet zo op. De dorostroming is tegenwoordig erg lastig geworden.

5. Kortzichtig beleid ja. Halen van Pratto zegt genoeg. Het jarenlange getouwtrek over dat beloofde nieuwe stadion. halen van al die breedte spelers in plaats van aanvullen met eigen jeugd.

6. Telegraaf heeft zeker invloed, we praten er nu toch over?

7. De spelers van Feyenoord zit heel veel dwars. De komende maanden zal er nog genoeg uitlekken. Berghuis is echt niet de enige ontevreden spelers. Sowieso zullen de buitenlandse spelers hun makelaars inschakelen als ze hun volledige loon niet krijgen. Dan mag straks de Uefa of de Fifa erover oordelen.

23 februari 2021 om 18:03

Ja, dit krijgt een groene kader, ja. Sommige supporters willen het misschien niet zien, maar het gaat op alle fronten slecht met Feyenoord. Niet door schulden, niet door pech en niet enkel door corona. Er is toch al jaren wanbeleid? Zelfs na financiele malaise, herstel, een kampioenschap en CL-voetbal weten ze hun geld niet op de bank te houden. Het is een prachtige club, maar het is toch wanbeleid van de bovenste plank wat je daar inmiddels al anderhalf decennium te zien krijgt? Ze schrijven een paar jaar zwarte cijfers en ze hebben nu alweer geen rooie cent, een te hoog salarishuis en weinig waarde op het veld. Allemaal leuk dat plan, maar er is nog niets van te zien en het doorstarten van een opleiding duurt zeker 3 jaar voor je enig effect ziet. Bovendien vraag ik me ten zeerste af of die opleiding echt zo slecht is. Diezelfde verhalen gingen over FC Twente en die talenten doen nu toch leuk mee in de lage subtop. Je moet ze ook durven inpassen, maar in plaats daarvan geven ze geld uit aan spelers als Diemers, Linssen, Pratto, Teixeira, Spajic. Ook Bozenik waar veel geld voor betaald is, lijkt het toch erg moeilijk te hebben. Hoeveel geld had je daar wel niet kunnen besparen?! Het is ook niet zo dat mensen daar nu pas over klagen. Deze argumenten had men in de zomer al.

Gezeur over geld is van alle tijden. Ook bij Feyenoord. In de glorietijd eind jaren zestig, begin jaren zeventig was het wat dat aangaat ook regelmatig hommeles heb ik diverse keren gelezen.

Lastig hoor, Feyenoord zit in de problemen en dan verwacht je hulp van de spelers maar tegelijk weten we ook dat er bij deze club wanbeleid is plaats gevonden jaren lang en dan begrijp ik ook dat sommige spelers niet willen meewerken, lastig hoor!

Wordt wel heel veel hier op het sentiment gespeeld. Of Feye zomaar salaris mag inhouden zal afhankelijk zijn van de contracten. Als Feye het in de spelerscontracten heeft opgenomen, dan staan ze geheel in hun recht. Hebben bovendien een zwaarwegend belang om salaris in te houden. Zelfs als ze in hun recht staan, dan is het echter wel heel slecht gemanaged. Ongeacht de situatie, is het ten zotte om het middels een mededeling kenbaar te maken. Daar mag heus wel wat tijd en moeite in zitten.

Als het niet contractueel geregeld is, dan schiet Feye zichzelf wel heel erg in de voet. Salaris inhouden zou dan alleen kunnen als de betrokkenen hier vrijwillig afstand van doen. Hoe de situatie geschetst wordt lijkt het mij enigszins logisch dat spelers het principieel gaan weigeren.

Tja Driessen, hij heeft tegenwoordig zijn aandacht een verlegt naar Feyenoord en PSV, maar hij blijft met ongefundeerde en ongenuanceerde nieuwsberichten komen.. altijd weer van die aannames die achteraf niet blijken te kloppen.. en dan maar onder het mom van journalistieke vrijheid mensen onterecht een stempel geven.. hoe weet hij nou of Pratto eventueel wel of niet zou willen inleveren? Misschien is het een prima meedenkende kerel

23 februari 2021 om 17:01

Tja, volgens hem een echte broodvoetballer. Vandaar dat hij tot zijn 32e in Zuid-Amerika is gebleven.

Ik vraag me de laatste tijd vaak af: heeft Feyenoord niets in de jeugd rondlopen dat de moeite waard is?

23 februari 2021 om 18:59

Als je kijkt hoeveel Feyenoord spelers er in jong oranje - onder 19 liepen dan niet zo veel.
Dan kwam je o.a. uit bij jongens als bannis en burger die 2e of 3e keus waren achter jongens van Ajax en AZ. Nou kun je bij jong nog wijzen naar het gemis van jong Feyenoord in de kkd maar bij de o19 natuurlijk niet.

Ik blijf het allemaal wel lekker makkelijk vinden om te roeptoeteren dat de selectie salaris in moet leveren, en dat voor de tweede keer. En dan Driessen voorop. Ik ben benieuwd wat hij er van vindt als de Telegraaf dat met hem ook doet, en dan de tweede keer niet als vraag maar als eis. Ik snap zelfs dat er mensen om het volgende gaan lachen, maar ik bedoel dit toch echt serieus. Ze hebben wel een hypotheekverplichting op hun salaris, een dikke auto van zoveel ton waarde op afbetaling enzo kan ik nog wat zaken noemen. Daar kun je om lachen maar het is gewoon net als bij elke andere mens die veel geld verdient. De commissaris bij Shell, de directeur van H&m, de TV ster, noem maar op, ze hebben veel en geven veel uit. En dus zijn de Feyenoordspelers niet blij met deze actie van de Feyenoord directie

Ik geef de spelers groot gelijk! Feyenoord had die 5.5 ton gewoon beter moeten gebruiken. Hakken in het zand met elkaar.

Groot gelijk dat ze geen salaris inleveren de reden dat ze bij Feyenoord geen geld hebben is lang wanbeleid. De Guzman niet verkopen voor 15 miljoen terwijl we technisch bijna failliet waren. hakim Ziyech niet aangetrokken omdat je hem de 10 positie niet wilde beloven want daar hadden wij al een ster rondlopen genaamd Lex Immers Nicolai Jorgensen terwijl je daar de hoofdprijs voor kon krijgen (Topscorer en kampioen) Het aantrekken van Haps voor 7 miljoen terwijl Malacia gewoon doorgeschoven kon worden. Het is dat Haps vaak geblesseerd is anders had Malacia nooit de kans gekregen. Het nieuwe contract waarmee Berghuis heeft bedongen dat hij 2 miljoen per haar vangt en een minimale afkoopsom heeft van 4 miljoen. Helaas zijn dergelijke afspraken wel vaker gemaakt met dragende spelers waardoor Karim El Ahmadi, Eljero Elia en Kenneth vermeer voor een appel en een ei konden vertrekken. Het team dat de uefa cup won heeft on aan transfers ook geen ruk opgeleverd. Het niet inschrijven van het jeugdelftal in voor de Jupiler league. Nee wij deden een ander traject namelijk onze spelers verhuren aan Jupiler league clubs maar zelf al krijgt die speler dan de prijs voor beste speler van het seizoen. (Joey Sleegers) heeft hij nooit gehad. En dan blijft nog over het paradepaardje namelijk het transferbeleid. In Principe hoort een Nederlandse club winst te maken op de transfermarkt want wij zijn een opleidingsland. Aangezien de transferbedragen voor de uitbraak van covid al jaren door het dak gingen en de salarissen bij Feyenoord ook niet hoog liggen zou dit eigenlijk geen probleem moeten zijn. En let op met transferbeleid bedoel ik de spelers die je na hun 18e koopt als versterking voor het eerste en daarna weer verkoopt. Helaas scoort Feyenoord op dit vak een vette onvoldoende en durf ik te stellen dat we het op dit gebied het slechtst doen van heel de eredivisie. Het is dat de lichting jeugdspelers die onder van Gaal schitterde op het WK veel verbloemd hebben. Deze spelers zij voor redelijke bedragen verkocht. Onze jeugdopleiding viel jaren achter elkaar in de prijzen. Maar toen door de verkoop van het WK elftal er weer geld kwam verviel de club direct in oude fouten. Nu weer de huur van Prato ook weer zwaar kansloos die gozer kan er geen kut van. De huur van Spajic terwijl Geertruida prima volstaat op die positie. De huur van Narsingh die op zijn beurt heeft gezocht voor het vertrek van Summerville. En het tekens opstellen van spelers op posities waar ze niet horen. Dit is dan niet zozeer falend technisch beleid maar je kan de trainer toch wel corrigeren. Te meer omdat dit de waarde van de spelers nog meer naar beneden haalt Haps had gewoon weer linksachter moeten staan en aan het eind van het seizoen verkocht moeten worden. Maar die miljoenen kan je nu ook weer Op je buik schrijven. Dus leuk zo’n loonoffer maar met dit wanbeleid gaat het gewoon nooit goed komen. Maar misschien zie ik het fout? Misschien kan iemand mij vertellen welke Spellers er met winst verkocht zijn de afgelopen 20 jaar?

23 februari 2021 om 18:31

FR 4fr, als Feyenoord met El Ahmadi, Elia, en Jones niet dergelijke afspraken had gemaakt, waren ze niet gebleven of überhaupt niet gekomen

Ik denk dat als Feijenoord het anders had aangepakt, door bv de spelers eerder te betrekken bij het nemen van dit besluit , dan was er wat minder weerstand. Het lijkt er nu op dat Feijenoord de spelers publiekelijk voor het blok zet.

“maar niemand begint een zaak, want dan ben je je leven niet zeker met die achterban die Feyenoord heeft.“
Dit is toch wel ernstig wat Driessen hier zegt. Hij zegt hier bijna letterlijk dat Feyenoord supporters potentiële moordenaars zijn. Dat kan toch niet?!?
Tuurlijk zag je bij Feyenoord (ook soms bij andere clubs) wat doorgesnoven idioten op de tribune, maar dit gaat toch veel te ver?
Wat vinden de Feyenoordsupporters op VZ daar van?

23 februari 2021 om 18:35

Rudeboy, tot mijn spijt heeft Driessen gewoon een punt. Bij Marko Vejinovic hebben destijds idiioten voor de deur gestaan. Die heeft zich daarna nooit meer helemaal op zijn gemak gevoeld in Rotterdam. Natuurlijk bestaat het voor 99% uit weldenkende mensen, maar het verleden heeft uitgewezen dat een klein deel van de achterban compleet gestoord is. Zelfs clubicoon Gio is bedreigd, alsof het de normaalste zaak van de wereld is

23 februari 2021 om 22:06

Dat is toch wel heel bizar, denk je echt dat mafkezen iemand iets zullen aandoen, laat staan het aller ergste?

23 februari 2021 om 23:25

Het zijn vaak van die doorgesnoven gekken die zich niet in kunnen houden. Iedere club heeft ze, maar hoe meer supporters je hebt, hoe meer er tussen zitten. Dat heeft niet specifiek iets met Feyenoord te maken.

23 februari 2021 om 23:41

Klopt Sirius, maar bij Feyenoord gaat het in het kader van bedreigingen voor Nederlandse begrippen wel ver

23 februari 2021 om 23:43

Rudeboy, nee ze zullen hem niet daadwerkelijk pakken. Ik sluit alleen zeker niet uit dat ze bij hem langs gaan

Driessen doe je werk beter ... Feyenoord mag niet eens een loonoffer vragen aan Pratto. Voor ieder zijn beeldvorming spelers buiten de EU worden beschermd door wetgeving.

Het is logisch dat iedereen akkoord gaat met 20% in eerste instantie, maar dan verwacht je wel dat de club orde op zaken stelt en of spelers verkoopt in de winterstop of er geen nieuwe bijhaalt in plaats van weer een loonoffer te moeten brengen van 20%. Zo wordt je salaris bijna gehalveerd!

Nu probeert de club de spelers in een kwaad daglicht te stellen door de pers te misbruiken, maar de spelers zouden nu het tegenovergestelde moeten doen en de leiding aan de schandpaal nagelen. Ze even goed terechtwijzen op de tekortkomingen die ze nu laten blijken in beleid en in communicatie.

Het is niet goed voor de club maar die hadden slimmer moeten zijn, moeten nadenken over wat de volgende stappen van de spelers zouden kunnen zijn. Zij zijn de directie, degene die verantwoordlijk zijn voor de hele gang van zaken en dus fout hebben gehandeld. Het is klote voor Feyenoord maar Arnesen is al niet meer houdbaar.

23 februari 2021 om 23:31

Ik ben het verder volledig met je eens, maar die laatste zin is wel te voorbarig. Zo goed doet hij het vooralsnog niet, maar er zijn in dit geval verzachtende omstandigheden. Toen hij kwam was er weinig geld en nu nog steeds. Hij maakt zeker fouten, maar ik heb nog niet het idee dat z'n houdbaarheidsdatum verstreken is. Het is ook Dick Advocaat die hamert op aankopen en het is ook het bestuur dat weigert de hand op de knip te doen. Ze leven allemaal langs elkaar heen en er is schijnbaar niemand die aangeeft dat de kosten teruggebracht moeten worden zodat er ook eens geld overblijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2414
B. LinssenAanvaller227
L. SinisterraAanvaller123
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper170
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 5 0 0 0
2020/2021 River Plate 7 2 1 0
2021 River Plate 0 0 0 0
2019/2020 River Plate 17 0 0 0
2018/2019 River Plate 21 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Dick Advocaat reageert op geruchten: ‘Ik wil niet liegen over Lucas Pratto’

Dick Advocaat erkent dat Lucas Pratto recentelijk had kunnen terugkeren naar Argentinië. De huurling van River Plate kan vanwege de coronacrisis echter moeilijk terugreizen en bleef daardoor bij Feyenoord. Naar welke...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren