Driessen: ‘Spelers van Feyenoord totaal losgeslagen van de werkelijkheid’

Maandag, 22 februari 2021 om 09:22Rian Rosendaal • Laatste update: 09:36

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat menig Feyenoord-speler niet akkoord gaat met een tweede loonoffer, om zo de club te helpen tijdens de aanhoudende coronacrisis. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat veel spelers een hoop goodwill kwijtraken in Rotterdam-Zuid, zeker omdat het overige personeel wél lijkt in stemmen met een tijdelijke salarisverlaging.

Volgens Driessen gaan vooral de buitenlanders in de selectie en spelers met een aflopend contract niet akkoord met het loonoffer. "Overigens wenste Bryan Linssen eerst niet te tekenen bij Feyenoord, omdat de club weigerde een clausule in het contract op te nemen waarbij de aanvaller nooit gevraagd kon worden een loonoffer te brengen", openbaart hij maandagochtend in zijn column voor de ochtendkrant. "Het is trouwens maar goed dat de namen van de onwilligen bij Feyenoord niet bekend zijn bij het publiek. Hen wacht anders hel en verdoemenis bij de achterban van Feyenoord en bij de andere werknemers van de club." Driessen wijst op de bereidwilligheid van het Feyenoord-personeel om de club te helpen op financieel vlak.

Het artikel gaat verder onder de video
Diemers benadrukt nogmaals: 'Bij Feyenoord is iedereen gek met Advocaat'
Meer videos

Advocaat lijkt timing Feyenoord-leiding niet te waarderen: ‘Dan krijg je dit’

De trainer van Feyenoord lijkt een duidelijke mening te hebben over het geplande loonoffer.Lees artikel

"Terwijl ook zij hun maandelijkse vaste lasten hebben, kinderen te eten moeten geven en hypotheek of huur betalen", verduidelijkt Driessen de situatie. Om vervolgens hard uit te halen naar de goedbetaalde spelers van Feyenoord. "En dan willen wat overbetaalde profvoetballers de kont tegen de krib gooien. Deze spelers, die niets willen inleveren, zijn totaal losgeslagen van de werkelijkheid, van de maatschappij en samenleving waarin iedereen wordt beknot vanwege corona. Alsof zij boven de coronagevolgen staan. Schaamte is daarvoor op z’n plaats", foetert de verontwaardigde voetbaljournalist.

Driessen hoopt dat op korte termijn 'de wijsheid insluipt bij de weigerachtigen' van Feyenoord. "Het is onbestaanbaar om het als een doodvonnis te verkopen als een profspeler 100.000 euro moet inleveren op een salaris van 1,5 miljoen euro, of als Lucas Pratto zo’n 35.000 euro moet inleveren voor een halfjaarsalaris van 550.000 euro." Driessen wil voetballers ook niet horen zeggen dat ze maar een paar jaar hebben om zich financieel onafhankelijk te spelen. "Waarom moeten zij zich financieel onafhankelijk spelen? Kunnen zij na hun carrière niet nog dertig jaar een werkzaam leven leiden zoals ieder ander? Nou dan… "Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door wouterke)

Het is al meer gezegd maar dan hadden ze Pratto niet moeten halen en evt spelers moeten verkopen. Die spelers hebben helemaal gelijk in mijn ogen, als mijn werkgever zo geld weg zou gooien en me daarna zou vragen in te leveren zou ik het ook niet doen. Als de spelers inleveren betekent het niet eens dat ze kantoorpersoneel helpen want die moeten ook al inleveren. Er zit letterlijk geen enkele plus aan voor de spelers. Feyenoord gaat toch niet failliet.

22 februari 2021 om 09:40

Ik denk dat het niet eens om zo'n transfer van Pratto gaat. Al hadden ze die niet moeten doen.
Feyenoord communiceert niet. Hebben ze nooit gedaan en gaan ze ook niet leren zolang deze mensen er zitten.
Het is echt een pleuris bende binnen Feyenoord.

22 februari 2021 om 11:06

De betere spelers vertrekken en de middelmaat blijft staan. De eigen jeugd heeft nauwelijks kwaliteit en geld om goede spelers op te halen zal er de aankomende jaren niet zijn. En zo glijdt Feijenoord verder weg van de subtop naar de middelmaat. Erg jammer maar een niet te stoppen proces

22 februari 2021 om 11:33

Sowieso is de beeldvorming van de transfer erg slecht. Je kan als bedrijf niet denken dat in januari alles goed is en een maand later loonoffers vragen. De financiele problemen moeten eerder bekend zijn geweest bij de directie.

22 februari 2021 om 12:42

@bliek, maar zo zal het wel overkomen voor de spelers. Advocaat wilde een nieuwe spits, er wordt een oude vent gevonden die EUR 550,000 kost voor een half jaar, en vervolgens wordt aan (onder meer) Jorgenson gevraagd of hij even salaris wil inleveren omdat de financiele positie van Feyenoord zo slecht is. T is echt puur mismanagement en ik zou het ook niet zomaar toestaan dat mijn contractueel afgesproken salaris eenzijdig wordt verminderd als de club wel zulke uitgaven kan doen.

22 februari 2021 om 09:40

Ik vind dat dit een beetje uit zn verband getrokken wordt. Nergens heb ik gelezen dat de spelers helemaal nergens toe bereid zijn. Ik heb tot nu toe alleen vernomen dat de spelers niet gediend waren van de eenzijdige mededeling dat de salarissen gekort zouden worden. Iets wat ik een logische reactie vind namens de spelersgroep. Een beetje goed management probeert er (in eerste instantie) samen uit te komen en legt een dergelijke drastische maatregel niet zomaar op.

22 februari 2021 om 13:31

Die spelers zien ook dat er een Argentijn wordt binnengehaald voor een half miljoen die nu 4de spits is en dat er nog op 19 januari een 18 jarige Senegalees wordt gekocht die voor minimaal een half miljoen aan salaris moet ontvangen. Beetje gek om dan een paar weken later om loonoffers te gaan vragen, eenzijdig. Ik snap ze wel.

Hij heeft hier volkomen gelijk in, maar volgens mij ging het de spelers vooral om de manier waarop. Zelfs aan Toornstra zag je in een interview duidelijk dat hij not amused was, terwijl dat verder bij uitstek iemand is die voor een situatie als deze alle begrip heeft. Onvoorstelbaar dat je zoiets klinisch mededeelt, in plaats van dat je even de moeite doet om empathie op te roepen

22 februari 2021 om 10:09

Precies dit dus. Die spelers van Feyenoord worden nu weggezet als een paar geldwolven die ver zijn verwijderd van de realiteit, maar ik denk dat een ieder van ons zo had gereageerd. Deze gasten krijgen van hun werkgever zonder inspraak te horen dat hun salaris wordt gekort. Hoe had jij gereageerd als dit bij jou zou gebeuren? Je bent een arbeidsovereenkomst aangegaan waarbij de werknemer recht heeft op dat salaris. Vervolgens besluit jij als werkgever dit loon zonder inspraak deels niet te betalen. Dat kan simpelweg niet. De club moet in dit geval niet bepalen dat de spelers minder salaris krijgen. De club moet vragen of de spelers willen afzien van een deel van hun salaris. En ik denk dat het grootste deel hier ook wel begrip voor heeft. Helemaal een Toornstra als je kijkt naar de manier hoe hij het verleden praatte over zijn salaris ten opzichte van dat van anderen.

22 februari 2021 om 10:10

Volgens mij is Feyenoord niet de enige club die loonoffers wilt, maar wel de enige die het dictatoriaal probeert op te leggen. Zelfs ideale schoonzoon Toornstra moppert erover.

22 februari 2021 om 10:29

In de horeca, detailhandel en overig toerisme wordt er ook gewoon gekort op salarissen omdat bedrijven hun lasten anders niet meer kunnen betalen. Waarom moeten voetballers wederom met fluwelen handschoenen worden aangepakt? Al die gasten lopen al in hun dsquared outfits rond en horloges van 30.000 en dan gaan we allemaal zeggen dat ze met meer empathie moeten worden behandeld dan wat ze in de USA 'average Joe' noemen? Wat een onzin.

22 februari 2021 om 11:02

@emile: als alle bedrijven in de horeca, detailhandel en overig toerisme net zo kneuterig communiceren als dat Feyenoord hier doet dan zijn ze geen haar beter. Feyenoord is verantwoordelijk voor zijn eigen interne communicatie en heeft geen reet te maken met hoe anderen het aanpakken. Samen zoeken naar een oplossing is altijd productiever dan iets van bovenhand opleggen. Simpele managementtechnieken en zelfs voor het opvoeden van kinderen werkt dat.

22 februari 2021 om 11:04

Die 'average Joe' moet wat mij betreft ook netjes behandeld worden hoor. Het is geen privilege voor voetballers, maar gewoon menselijk om je werknemers in ieder geval van uitleg te voorzien in zo'n mate dat er begrip komt

22 februari 2021 om 11:10

@emilesteele

Overal krijgen werknemers de keuze, of we verlagen je loon, of we moeten personeel ontslaan. Daar zit het grote verschil. Voor een Senesi is ontslag financieel voordelig. Hij heeft snel geneog een nieuwe baan elders gevonden. Feyenoord wil veel geld aan hem verdienen, meer dan hij ooit aan salaris heeft ontvangen, dus willenz e zijn contract helemaal niet opzeggen. Waarom zou hij dan een salaris verlaging accepteren?

22 februari 2021 om 11:51

Sorry, maar we hebben het hier niet over stichtingen het zijn bedrijven. Bedrijven moeten gewoon wat meer reserves gaan opbouwen en minder snel investeren in groei. Het allerlaatste wat er mag gebeuren is het personeel op laten draaien voor verlies. Winst is voor de eigenaren en verlies voor het personeel op deze manier.

22 februari 2021 om 12:31

@Adrian deels ben ik het wel met je eens maar tegelijkertijd is het ook een bijzondere tijd die niemand zag aankomen. Ondernemers worden nu bijvoorbeeld geholpen met steunpaketten waar ze anders gewoon keihard failliet verklaard zouden worden. Het belangrijkste is gewoon dat zo'n club overeind blijft want als ze failliet gaan heeft niemand werk meer.

22 februari 2021 om 16:00

Het verschil is wel dat ze in de horeca en detailhandel niet anders kunnen. Feyenoord heeft een aantal keuzes gemaakt waarin ze het sportieve voorrang gaven op het financiele. Dat mag en die keuzes zijn naar de achterban toe goed te verdedigen maar het blijven keuzes van Feyenoord. Dan kun je denken aan Pratto, maar ook Sinisterra die de afgelopen 3 of 4 maanden twee keer een nieuw contract kreeg. Er zijn in de winterstop een paar spelers gehaald voor Jong Feyenoord, waaronder een Afrikaanse jongen die als niet EU speler minimaal 2 ton per jaar krijgt. En zelfs het niet verkopen van spelers is uiteindelijk een keuze. Op sportieve gronden best te verdedigen, en goed te begrijpen voor de fans, alleen is het bedrijfseconomisch volledig anders dan een bedrijf wat geen andere opties meer heeft zoals de horeca of detail handel, die had Feyenoord namelijk wel. Geen leuke opties voor de fans natuurlijk, maar ze waren (of zijn) er wel.

Het is toch gewoon de manier waarop het bestuur dit communiceert en ook nog eens wanneer.
Volgens mij ga je als bestuur toch in gesprek met spelers om bepaalde dingen duidelijk te maken.
Nu is het gewoon een mededeling geweest.
Met alle respect hoor.
Ons bestuur staat niet echt bekend om normaal te communiceren dat hebben ze nog nooit gedaan.
De spelers zijn echt niet dom en weten ook wel dat er wat moet gebeuren.
Maar nogmaals ga als volwassenen in gesprek.

"waarom moeten zij zich financieel onafhankelijk spelen? Kunnen zij na hun carriã¨re niet nog dertig jaar een werkzaam leven leiden zoals ieder ander? Nou dan… " Natuurlijk kunnen ze dat. Maar de meesten hebben geen opleiding of zijn gewoon al niet al te slim. Dan wordt het postbode of stratenmaker... Niks mis mee, maar snap wel dat dat niet hun voorkeur heeft. Als je toch de kans hebt om je met je hobby financieel onafhankelijk te spelen op je 35e. En daarnaast geven voetballers weer wat op van hun 15e tot 35e. Elke week een paar avonden op stap met vrienden, feest vakanties enz. Vindt niet iedereen erg, maar t zijn wel dingen die ze moeten laten. Dus beetje makkelijk praten van Driessen. Maar goed...dit staat even los van salaris inleveren ivm corona. Dat blijft gewoon iets lastigs, maar als iedereen het doet binnen de organisatie..

22 februari 2021 om 09:48

Ja joh, ze hebben een zwaar leven. Enorm.

22 februari 2021 om 09:59

Is een pad van volharding. Is niet voor veel mensen weggelegd. Vanaf je 12/13 jaar een zo dergelijke focus te behouden. Je onderschat het naar mijn mening enigzins

22 februari 2021 om 10:05

Slayer, kort door de bocht. Zoals Marrie zegt, jarenlang focus behouden. Altijd letten op voeding, op slaapritme. Heel veel moeten laten voor je sport en veel druk ervaren. Zo makkelijk is het allemaal niet

22 februari 2021 om 10:14

Ik heb het misschien wat te hard gesteld inderdaad. Een luizenleventje is het zeker niet. Maar ik heb niet de indruk dat ze nooit stappen of op vakantie gaan.

22 februari 2021 om 11:01

natuurlijk gaan ze op vakanties, en nog luxe vakanties ook. Maar uit gaan zoals andere jongelui gaan ze natuurlijk niet, of zelden.

Maakt ook niet uit, ze krijgen er heel veel voor terug. Maar ik snap best dat ze graag financieel onafhankelijk willen zijn, ipv dat ze nog 30 jaar in de fabriek moeten staan.

22 februari 2021 om 10:12

Denk je echt dat profvoetballers niet uitgaan, feesten en vakantie vieren? Het zal misschien minder zijn dan de gemiddelde vent, maar daar staat ook wel een heel riant salaris tegenover. Ik zat bijna elke week (dronken) in de disco of kroeg en heb 't enorm leuk gehad maar als ik zou mogen ruilen met 't mooie leven van een prof zou ik 't meteen doen.

22 februari 2021 om 11:03

protukker helemaal met je eens, ik heb ook geen medelijden met ze en ik heb net zo'n mooie jeugd gehad als jij zo te lezen ;-).
Maar ik snap wel dat ze graag de schaapjes op het droge voetballen, zodat ze niet nog ergens 30 jaar in een fabriek moeten staan.

Beetje jeugdtrainer of analist is natuurlijk prima, maar echt werken, zoals veel mensen dat in Nederland doen? Daar zit je niet op te wachten op je 35e.
Wat denk je..dat een Depay, Elia of Promes dat overleeft, haha, die weten niet eens dat zoiets bestaat.

Ik weet niet eens meer op wie ik boos moet zijn na gister. De directie die het wat tactischer hadden kunnen aanpakken, de selectie die geen begrip hebben voor de situatie en een wedstrijd laten lopen, of Advocaat met zijn bedenkelijke tactiek en rare wissels.

Je kan niemand dwingen om geld af te staan. Hij heeft het over goodwill kwijtraken, maar die is er op dit moment sowieso niet. Ik denk dat de gemiddelde voetballer van Feyenoord denkt, we hebben al een slecht jaar. Dan ook nog eens geld afstaan. Als het goed zou lopen bij Feyenoord, het moreel hoog lag. Dan waren ze wel akkoord gegaan denk ik.

Volgens mij staat het gros van de supporters achter de beslissing van de spelers? In ieder geval hier op de site.Iedereen heeft er begrip voor dat ze niet in willen leveren als er een half miljoen is gespendeerd aan een oude Argentijn die nauwelijks speelt. En de manier waarop het is gegaan uiteraard.Ik snap van het normale personeel ook niet waarom ze hebben ingestemd om in te leveren, je zou in zo’n geval toch eerder zeggen: Laat eerst de spelers en het bestuur maar inleveren en dan pas gaan we praten....

22 februari 2021 om 11:13

Het komt ook doordat voetbal een hele bijzondere bedrijfstak is. Veel spelers leveren club veel meer geld op dan ze ooit ontvangen hebben aan salaris wanneer ze verkocht worden. Dat heb je nergens anders. Overal kan je gratis van baan wisselen of tegen hele lage kosten. Feyenoord wil komende zomer wel spelers kunnen verkoipen om zo geld te verdienen. Spelers zoals Senesi hebben dat al te horen gekregen. Waarom zouden ze dan nu salaris inleveren terwijl Feyenoord wel de volle transfersom wil ontvangen?

22 februari 2021 om 12:04

Helemaal waar. Als Feye van de spelers verwacht om een korting te geven op hun salaris, zouden de spelers dan niet een korting moeten krijgen op hun transfersom als ze bijv een hele mooie stap ermee kunnen maken? Ik vind het best dat spelers salaris inleveren, maar wat staat hier tegenover? Wordt er dan zeker geen personeel ontslagen? Vraag de Arsenalisten even hoe dat vorig jaar ook al weer zat.

22 februari 2021 om 12:53

Goed punt Speedy , er moet wel wat tegenover staan natuurlijk. En ook moet er duidelijke afspraken gemaakt worden , plus wat doet het bestuur met hun eigen salaris? Krijgt het bestuur wel een bonus uitgekeerd maar moeten de spelers inleveren dan is dat natuurlijk erg scheef. Bij ons in het bedrijf hoefde gelukkig niemand ontslagen te worden en niemand is gekort op salaris , alleen de verhogingen zijn tijdelijk gefreezed , dit zal gecompenseerd worden zodra er meer stabiliteit/duidelijkheid is. Maar als mij gevraagd zou worden om salaris in te leveren dan is het eerste wat ik zou vragen: En de CEO, levert die ook salaris in? Krijgt ie wel/geen bonus?

22 februari 2021 om 13:11

Als gewone werknemer is het inleveren van salaris erg gevaarlijk wanneer je niet al teveel verdiend. Mocht je alsnog ontslagen moeten worden na het loonoffer, dan kan het zo zijn dat je een lagere WW uitkering ontvangt. Voor zover ik weet zijn hier met het UWV geen afspraken over gemaakt om een ontslagen werknemer na een loonoffer, toch een WW uitkering te geven op basis van het salaris van voor het loonoffer.

De spelers hebben ook gewoon een contract en financiële verplichtingen. Of moeten ze dan hun huis ook maar verkopen? Wanneer ze salaris inleveren gaat dat ook ten koste van hun pensioen. Nu heeft Feyenoord weinig geld uitgegeven aan transfersommen maar je zal anders maar bij een club zitten die miljoenen uitgeeft aan andere spelers om vervolgens op jouw salaris te bezuinigen.

22 februari 2021 om 09:46

Het blijft echter wel een feit dat zij het waarschijnlijk een stuk makkelijker kunnen opvangen dan de gemiddelde bediende bij Feyenoord.

22 februari 2021 om 09:47

En een stuk gemakkelijker een nieuwe werkgever zullen vinden. Het is voor iedereen nu even las op de plaats maken.

22 februari 2021 om 11:05

@fct_tuulk haha of deze spelers van feyenoord zo makkelijk een nieuwe club vinden is maar de vraag ;-)

22 februari 2021 om 11:25

Zit misschien wat tussen voor Excelsior of Dordrecht :D

22 februari 2021 om 14:13

Met de overigecwerknemers heb ik ook te doen. Zo zijn er momenteel veel ondernemers en werknemers die worden geraakt.

22 februari 2021 om 09:51

In deze situatie heb ik meer te doen met het overige personeel dan met de spelers.

Erg opportunistisch van Driessen. De voorbeelden die hij geeft kloppen natuurlijk ook van geen kanten. Er is een loonoffer van 20 procent meegedeeld. Meegedeeld en niet gevraagd. Dat is geen communiceren, maar dicteren. En dan de spelers onder publieke druk zetten door wat info te lekken naar journalisten.
De juristen bij Feyenoord weten dondersgoed dat dit juridisch niet mag. En verder is 20 procent van 550.000 euro echt geen 35.000 euro.

22 februari 2021 om 09:53

Het gaat om inleveren van 4 maanden a 20 procent als het goed is. Dan is 20 procent over 550.000 gedurende 1/3 jaar inderdaad ca. 35.000. Echter voor Pratto gaat dat rekensommetje niet op, want die loopt hier maar 6 maanden.

Je kunt natuurlijk niet in iemands portemonnee kijken. Je weet niet of iemand het nodig heeft voor de hypotheek of voor merkkleding. Maar het is toch schrijnend dat er talloze ondernemers zijn in dit land die niets kunnen en mogen en de selectie van Feyenoord die de poten in het zand zet en niet wil mee denken. Voor hen is het natuurlijk ook een stuk makkelijker om een nieuwe werkgever te vinden mocht Feyenoord klappen.

Ik vind dat de spelers gewoon een punt hebben hoor. Ze hebben in een eerder stadium al een mooi offer gebracht door salaris in te leveren. Ook is het natuurlijk bizar dat zo'n directie dan even langskomt in de kleedkamer om nog een offer op te leggen. Niet in vraag, maar als soort van voldongen feit. Natuurlijk komen spelers daartegen in verweer. Niet allemaal natuurlijk, want je hebt altijd goedzakken die ook een warmplekje voor Feyenoord in hun hart hebben. Maar je hebt ook gewoon broodvoetballers in je selectie die er voor hun beroep zijn en gewoon geld willen verdienen. Die boeit het niet of ze voor Feyenoord of een andere club spelen. Ook erg makkelijk om naar de hoogte van het salaris te wijzen dat ze omdat ze veel verdienen even makkelijk geld kunnen missen. Daar ga je niet over. Je hebt gewoon afspraken gemaakt en die dien je na te komen als club. Indien je afspraken wilt wijzigen doe je dan in overleg. Kun je de afspraken niet nakomen, dan moet je op minder grote voet leven, spelers verkopen en niet voor een paar ton een Argentijn halen. Je wist al dat je in de problemen zou komen en het financieel niet breed had. Maar nee, die keuze is niet gemaakt. Nu lekker de spelers als zondebokken naar buiten toe schetsen.

22 februari 2021 om 10:33

Naja als je weet dat je collega's (overig personeel) wel ingestemd hebben en het voor hun waarschijnlijk lastiger op te vangen is, dan is het wel erg egoistisch om het niet te doen. En een groot deel van de supporters anderhalf jaar lang al voor niks betalen om de club te helpen, en indirect dus ook hun salaris. Dat de directie het totaal verkeerd heeft aangepakt verbaasd me niks en snap dan ook de reactie van de spelers wel. Maar verwacht nog wel dat een groot deel van de spelersgroep tot inkeer komen als ze na hectische dagen er rustig over nadenken.

22 februari 2021 om 10:42

Ik weet niet hoe het met contacten met overige personeel zit. De medewerkers uit de fanshop zie je niet zo vaak denk ik, dus als jij daar dan niks mee hebt kan ik mij voorstellen dat je minder geneigd bent in te leveren. Als je zoals Sinisterra net een nieuw contract hebt getekend na onderhandelingen over onder andere salaris kan ik mij voorstellen dat je niet zomaar akkoord gaat, want je hebt net afspraken gemaakt en om die dan nu al weer (eenzijdig) tijdelijk aan te passen kan wrevel wekken. Zo heb je wel meer spelers waarbij ik mij weerstand kan voorstellen. Maar inderdaad zal een serieus deel van de spelersgroep er heus niet per definitie op tegen zijn en best willen praten om Feyenoord te helpen.

22 februari 2021 om 11:13

Ze zullen vast genoeg personeel tegenkomen met een normaal salaris, maar ook als ze echt wereldvreemd zijn op de club, vind ik het vrij egoistisch. Je weet wat er allemaal aan de hand is en dat er banen op het spel staan. Maar goed wat ik zeg, ik denk dat de meeste er straks wel begrip voor hebben. Dat het overige personeel wel akkoord gaat en de supporters anderhalf jaar voor niks betalen, dan heb ik persoonlijk niet te doen met Sinisterra, die na driekwartjaar blessure waarschijnlijk een mooi contract heeft gekregen. Die verlenging was ook in het belang van Feyenoord, dat snap ik, maar dan nog.

22 februari 2021 om 15:09

Ik vind het wel een relevante vraag. Driessen stelt dat iedereen moet inleveren en een pas op de plaats moet maken. Dat is helemaal niet waar. Er zijn mensen die ontzettend hard getroffen worden en mensen die helemaal niet getroffen worden, waaronder journalisten, overheidsambtenaren en andere mensen in vaste dienst, en er zijn mensen/bedrijven die er zelfs van profiteren (amazon, enz.).
Driessen heeft niet het morele recht voor anderen te beslissen dat ze salaris moeten inleveren als hij dat zelf ook niet doet.

Eerst Linssen zn naam noemen en vervolgens dit er achteraan "het is trouwens maar goed dat de namen van de onwilligen bij Feyenoord niet bekend zijn bij het publiek. Hen wacht anders hel en verdoemenis bij de achterban van Feyenoord en bij de andere werknemers van de club." Wart een walgelijke gore riooljournalist is hij zeg.

Als Linsen in zijn contract op heeft laten nemen om geen loonoffer te brengen wist Feijenoord hoe de vlag er bij hangt. Verwacht dan niet dat de spelers er hier eenzijdig in mee gaan. Als je dan een speler haalt als Prato en niet eerst goed scout moet je nu op de blaren zitten

22 februari 2021 om 11:16

Als je tijdens de Corona crisis een transfer maakt waarbij beide partijen weten dat de impact erg groot is, dan is het heel normaal dat een speler zekerheid wil hebben en in zijn contract laat opnemen wat hij gaat verdienen tijdens de Corona crisis.

Heel goedkoop scoren weer! Een 2e(!) loonoffer is niet niks hoor. Komt Driessen zeker weer met de dooddoener 'ze verdienen genoeg', maar ik ben benieuwd of hij zelf voor een 2e keer loon zou inleveren.

22 februari 2021 om 10:40

Verdomme, heb ik weer Driesen een click gegeven. Thanks though VZ dat jullie meestal z'n naam vermelden in de titels van artikelen waar hij in voor komt, weet je makkelijk wat je kunt vermijden. Zouden jullie ook misschien een filter kunnen implementeren dat zijn stukken sowieso niet te zien zijn als je dat niet wilt? BVD x

Moest erg grinniken om de kop: Valentijn Driessen die iemand anders beschuldigt los te staan van de werkelijkheid? Als iemand toch bewezen heeft een moeizame relatie te hebben met de werkelijkheid is het Driessen wel. Zijn klassieke missers in de CL-campagne van Ajax twee jaar geleden lieten natuurlijk sterk zien dat hij feit en fictie maar moeilijk kan onderscheiden en als PSV-supporter verheug ik me tijdens de transferwindows al twee jaar telkens weer hoe hij even hard als ongefundeerd schreeuwt dat Ajax PSV van eerst Bergwijn en nu Ihattaren gaat beroven. Bovenstaande kun je op twee manieren uitleggen. De aanpak van Driessen is nogal eenzijdig en het wordt goedkoop en populistisch om het op een niveau te gooien van kinderen te eten geven en hypotheken die betaald moeten worden. Volgens mij moet dat altijd en staan de torenhoge salarissen van voetballers daar normaal ook los van. Er is niemand in Nederland die berooid op straat sterft van de honger door de corona. Sterker, de noodzaak van een loonoffer staat zelfs deels los van de maatschappelijke situatie van Feyenoord heeft zich ook gewoon in de nesten gewerkt met jarenlang kutbeleid. Met Martin van Geel voorop heeft die club ontzettend ingezet op het halen van subtopspelers - bij voorkeur met een aflopend contract - waardoor Feyenoord als team al jaren meer een subtopper is dan een topclub. Gill Swerts, Miquel Nelom, Guyon Fernandez, Lex Immers, John Goossens, Mitchell te Vrede, Wesley Verhoek, Bilal Basacikoglu, Luke Wilkshere, Jens Toornstra, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Ruud Vormer, Renato Tapia, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Ridgeciano Haps, Marko Vejinovic, Michiel Kramer, Jerry St. Juste en Sam Larsson. Buiten Nederland wist Feyenoord - uitzonderingen als Graziano Pelle en John Guidetti daargelaten - evenmin veel aansprekends te halen. Hermeet Singh en Omar Ebdallaoui verlieten de Kuip even anoniem als dat ze kwamen, Kazim Richards ontsteeg het niveau Kramer evenmin, Simon Gustafson brak niet door, Nicolai Jorgensen wreef vriend en vijand een seizoen zand in de ogen, de terugkeer van Jean-Paul Boetius en Jordy Clasie sloeg als lul op Dirk. En dan hebben we het nog niet eens over miskopen die van over de grens zijn gehaald; de Liam Kelly's en Kazim-Richards' in het spectrum. Ook in het post-Van Geel tijdperk kun je je afvragen wat Conteh, Narsingh, Diemers en Linssen werkelijk toevoegen aan Feyenoord op de korte, maar vooral lange termijn. Dit opsomminkje van de laatste tien jaar Feyenoord laat zorgwekkend zien hoe de club zelf genoegen is gaan nemen met een lager niveau; bij de meeste van deze 'aanwinsten' zou een goede scout wel kunnen hebben ingeschat dat het potentieel om Feyenoord te ontgroeien niet enorm was. Als de club intussen ook haar eigen jeugdopleiding vakkundig negeert en verloederd zal Feyenoord vroeg of laat op de blaren komen te zitten. In dat licht is het loonoffer nog steeds een te billijken voorstel/eis, zeker ook omdat de meeste spelers al lang blij mogen zijn dat ze door toeval en slecht beleid voor een club als Feyenoord mogen voetballen. Maar het past wel om dan boven geschetste teloorgang te benoemen en niet - zoals Driessen doet - tranentrekkende betogen te houden over ondervoede supporterskinderen wier ouders dakloos dreigen te raken door corona. Dat de club nog geen twee maanden geleden wel Lucas Pratto haalt die is intussen niet uit te leggen; de mogelijkheid een loonoffer te vragen kon toen ook wel worden voorzien lijkt me en op basis van de videobeelden die Feyenoord heeft bekeken kon men toen ook wel inschatten dat Pratto Feyenoord geen kampioen gaat maken.

22 februari 2021 om 12:27

Toen van Geel kwam zat Feyenoord op de rand van af de afgrond en waren we net 10e geworden. Hij kon alleen transfervrije spelers halen of huurspelers en toen eindigde we 2e. Toen we eindelijk geld hadden heeft hij zeker verkeerde spelers gehaald voor teveel geld. Maar qua opbouwen heeft hij echt geweldig gedaan.

22 februari 2021 om 12:36

Nee, qua schadebeperking heeft hij het goed gedaan. Gezien die situatie die je schetst. Daarna heeft hij weinig opgebouwd. Sterker nog, ik vind het een blunder van formaat dat een kapitaalzwakke club die niet ruim in de commerciele inkomsten zit eigenhandig haar jeugdopleiding devalueert. Daarnaast is er geen excuus om je scouting dermate te verwaarlozen dat je nauwelijks in staat bent spelers te halen die daadwerkelijk in waarde stijgen en progressie doormaken om met winst verkocht te kunnen worden.

22 februari 2021 om 12:55

De vrienden van Feyenoord zijn nog steeds niet afbetaald. We zijn niet kampioen geworden doordat we weer op 0 stonden en een top elftal konden opbouwen. We werden kampioen met een team wat amper wat gekost heeft. Er staat nu een geheel nieuw jeugdcomplex en een nieuwe trainingsaccomodatie. We zijn nog steeds bezig met puinruimen, al lijkt dat vergeten na een kampioenschap. Maar dat van Geel eenmaal met geld in zijn handen echt waardeloze dingen heeft gedaan, ben ik het helemaal mee eens. Dat is echt doodzonde geweest, weer een partij geld weggooit. Dat nu Corona ons keihard raakt maakt het allemaal nog moeilijker. Ik hou me maar vast aan de gedachte dat er in Nederland ook niet heel veel nodig is om weer wat plekken te stijgen, maar met het gedoe met het nieuwe stadion en hoe de club geleid word ben ik bang dat we voorlopig nog niet zullen groeien.

Ergens heeft hij wel gelijk, maar Feyenoord is zelf de club geweest die spelers veel te veel betaald, om maar aansluiting proberen te blijven houden bij de bovenste 2 clubs en niet aan te hoeven sluiten bij de opkomende clubs die nu nog subtop heten.
Feyenoord is de afgelopen jaren heel ambitieus geweest in woorden, maar het zijn nou net de daden die zo kenmerkend zijn voor de Rotterdammers die als jaren zoek zijn.
Nieuw stadion, grote investeerders....het klinkt allemaal mooi, maar sportief komt Feyenoord echt veel te kort.

Misschien het feit dat ze van te voren niet zijn benaderd hoe ze tegen een loonoffer aankeken , dat dit de reden is dat ze niet welwillend tegen over dit aanbod staan. Het kwam hem denk ik koud op hun dak. Nu is Feijenoord een club van geen woorden maar daden , maar ik denk dat ze dit beter hadden kunnen aanpakken en misschien was het resultaat dan wel positief

Ik ben benieuwd hoe Driessen zou reageren als:
1. Hij in december al een dik loonoffer voor zijn werkgever zou hebben gebracht.
2. Er in januari een nieuwe collega zou worden binnen gehaald die amper weet dat een bal rond is, maar die wel ook gewoon geld kost
3. De directie van de Telegraaf hem dan zonder enig overlegkomt vertellen dahij weer salaris in moet leveren.

De spelers hebben de macht en zitten bij Feyenoord voor de korte termijn. Het zal veel spelers werkelijk aan de reet roesten of Feyenoord in de financiële problemen komt. Zijn zien alleen maar meer kans op een transfervrij vertrek met veel tekengeld. Vanuit het oogpunt van een speler helemaal begrijpelijk. Erg netjes is het natuurlijk niet, maargoed.

22 februari 2021 om 12:33

Waarom is dat niet netjes? Feyenoord wil toch ook dik verdienen als een speler vertrekt? Senesi had keuze uit diverse clubs, koos voor Feyenoord. Blijkt voor Feyenoord een gouden greep, gaat ze miljoenen euro's opleveren komende zomer. Waarom zou Senesi dan nu voor een paar maanden minder salaris moeten hebben? Feyenoord kan ook een deal sluiten, nu minder salaris maar komende zomer 25 procent van de transfersom is voor jou. Maar dat wil men niet, Feyenoord wil al het geld incasseren en dan ook nog minder salaris betalen totkomende zomer. Dat gaat hem niet worden.

22 februari 2021 om 20:51

Feyenoord wil verdienen aan een speler om vervolgens weer te investeren in de club (voor de fans). Bij Feyenoord zelf wordt er niemand rijker van. De spelers kunnen, uit eigenbelang, echter de hele club Feyenoord naar de mallemoer helpen. Niemand kon corona voorspellen, ook Feyenoord niet. Zie ook de uitspraak tussen de verhuurd/huurder, waarbij een huurkorting werd afgedwongen.

Heerlijk hoor als Ajacied als Valentijntje simpelweg geen pijlen meer over heeft om af te schieten naar Ajax of Ten Hag, maar blijf me toch ergeren aan deze man. Helaas levert het altijd veel clicks op

Met name het laatste gedeelte van het,, Driessenverhaaltje"ben ik totaal oneens.
Voordat een profvoetballer dit bereikt heeft,moet hij vanaf jeugd leven als een soort monnik.
Daar waar ik vroeger met m'n maatjes op het brommertje naar de discotheek ging,biertjes drinken,moet een serieuze jeugdspeler zich van alles ontzeggen,en alleen maar trainen en nog eens trainen.
Als je dan als prof jezelf financieel onafhankelijk wil spelen, in ongeveer 10 jaar tijd,kan ik daar alleen maar begrip voor opbrengen!

22 februari 2021 om 15:30

Dat zou je denken maar voor mijn gevoel komt het nu vaker voor dat spelers te dik zijn. Het klinkt keihard dat je moet leven als een monnik, maar dat is gewoon een keuze. Je kan ook een normaal leven leiden en bij de amateurs gaan voetballen. Dan kan je lekker op vrijdagavond en zaterdagavond aan de lampen hangen. Voor het geld wat een gemiddelde prof krijgt mag toch wel iets tegenover staan? Fit zijn is het enigste wat je echt makkelijk kan doen, blessures er buiten gelaten. Of je goed speelt en in vorm zijn heb jezelf wat minder in de hand, fitheid wel.

Moeilijke kwestie omdat we niet over het inkomen van iemand mogen beslissen. Hoeveel ze ook mogen verdienen. Je kan ze niet dwingen en hun de vrije keus laten.

Ten eerste ben ik tegen het restrictieve corona-beleid, dat zeer negatief uitpakt op tal van gebieden, waarbij de voetbalsport eigenlijk niet het ergste slachtoffer is. Ten tweede heeft Driessen volledig gelijk dat deze spelers gewoon hun luxe-positie moeten begrijpen, ze hebben hun baan nog, ondanks goed-betaald, en de grote verliezen van de werkgever. Een kleine tijdelijke korting op die goede salarissen is een klein offer. Het slaat inderdaad nergens op dat voetballers met hun 35e met pensioen zouden moeten, dat is in vrijwel geen een sport zo, en ook buiten de sportwereld heel ongewoon. Ten derde vind ik het raar dat Feyenoord meteen de 'dwang' methode heeft gebruikt, terwijl ze gewoon het eerst hadden kunnen vragen of men vrijwillig mee wilde doen. Overigens lijkt me die dwang niks mis, als anders de club failliet gaat. Ik heb veel kritiek gehad op Feyenoord bestuur, maar aan deze financiã«le crisis is toch echt vooral de overheid debet, want voor Corona ging het redelijk qua financiã«n.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 21 6 2 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren