‘Ik zou niet weten waarom De Boer hem niet naar het EK zou meenemen’

Maandag, 22 februari 2021 om 13:50Rian Rosendaal • Laatste update: 14:11

Theo Janssen laat alvast zijn licht schijnen over de definitieve EK-selectie die Frank de Boer waarschijnlijk in mei wereldkundig zal maken. De analist vindt dat Noa Lang vanwege zijn uitmuntende prestaties bij Club Brugge dit seizoen een plaatsje hoort te krijgen in het keurkorps van de bondscoach van het Nederlands elftal. Gelijk een basisplaats op het EK is echter te voorbarig, zo benadrukt Janssen.

"Ik zou niet weten waarom Frank de Boer hem niet naar het EK zou meenemen", hint Janssen maandag naar een oproep van Lang in een interview met de Belgische krant Het Belang van Limburg. "Club Brugge zou in Nederland ook een topclub zijn. Wel, hij laat het daar wekelijks zien." De opmars van de Brugge-aanvaller werd vorige week plotseling gestuit. "Hij is er nu even uit door een coronabesmetting (eigenlijk een griepgeval, red.), maar als hij dit niveau volhoudt tot aan de zomer vind je wel een plekje voor hem in een 23-koppige selectie."

Het artikel gaat verder onder de video
Blije Kudus klaar voor speelminuten bij Ajax: 'Dat is wel mijn favoriete positie'
Meer videos

Campagne om Noa Lang in Oranje te krijgen is helemaal geen gek idee

Bondscoach Frank de Boer zou Noa Lang gezien de statistieken makkelijk mee kunnen nemen naar het EK.Lees artikel

Janssen denkt ondanks zijn enthousiasme over de ontwikkeling van Lang dat een basisplek op het EK geen optie is, zeker ook gezien de forse concurrentie op de flanken bij Oranje. "Voor een basisplaats vind ik het nog te vroeg", zo oordeelt de voormalig spelmaker van onder meer Ajax en Vitesse. "Maar Lang kan een goal maken, heeft een steekpass, is redelijk snel. Dan heb je als aanvaller heel veel." Lang zelf blijft bescheiden onder alle loftuitingen. In Het Laatste Nieuws verklaarde hij onlangs dat hij zich in maart ook zonder problemen aansluit bij Jong Oranje voor het EK, mocht een oproep voor het 'grote' Oranje uitblijven.

Marc Degryse echter vindt dat Lang helemaal klaar is voor het Nederlands elftal. De oud-speler van PSV en de Rode Duivels noemde de aanvaller vorige week tegenover het Algemeen Dagblad zelfs beter dan Calvin Stengs, Steven Berghuis en Quincy Promes. René van der Gijp vergeleek Lang zelfs met Everton-smaakmaker James Rodríguez. Aad de Mos was in De Telegraaf juist weer een stuk kritischer. De trainer in ruste is van mening dat er geen hype moet gaan ontstaan in Nederland rondom de dit seizoen uitblinkende Lang.


Poll

Vind jij ook dat Noa Lang een plaats in de EK-selectie verdient?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

De Boer kan wel zo een 30 of 40 spelers meenemen. Ieder weekend zie je er wel weer een paar langskomen.

22 februari 2021 om 14:24

Nu Lang is na Haaland bij het meeste doelpunten betrokken van alle spelers jonger dan 22 jaar in heel Europa in competitieverband (koã¯ta gaat er wel over als je per speelminuten rekent, maar dan komt Lang op de derde plek). De cijfers komen trouwens wel van 8 februari, dus het kan ondertussen wat anders liggen. Je statement dat er zo dus wel 30 of 40 spelers zijn, lijkt me wat overdreven.

22 februari 2021 om 23:45

Wel met de kanttekening dat het wel een middelgrote competitie betreft. Dat neemt overigens niet weg dat Lang in deze vorm zeker een oproep verdient. Z'n concurrenten doen het allemaal minder.

22 februari 2021 om 23:48

Nu ja in Europa zijn er heel veel mindere competities, ik denk zelfs dat Haaland de enige uit een topcompetitie was in de top 10.

23 februari 2021 om 12:49

Daarom is zo'n top 10 ook erg vertekend. Het gros haalt waarschijnlijk niet eens een fractie van hun rendement in een grote competitie. Kijk bijvoorbeeld naar Bergwijn. In de Eredivisie altijd verzekerd van een behoorlijk rendement en nu in de Premier League speelt hij werkelijk niets klaar. Lang ontwikkelt zich goed hoor, maar ik denk wel dat we kunnen stellen dat hij niet eens de helft van z'n rendement had gehaald in een top competitie (in deze fase van z'n carriere).

22 februari 2021 om 14:24

Maar Lang laat het al een tijdje zien en zijn concurrentie is niet geweldig. Ik zou hem zeker een kans geven, type speler dat er nu niet echt bij zit. Snel, met een actie, maar toch ook nog voetbalintelligentie.

22 februari 2021 om 14:49

Ik reken er ook op dat er nog een periode komt van interlands met kansen geven en dan pas de definitieve selectie bekend maken. Deze week zag ik ook Weghorst, verdient ook een kans. Een week daarvoor was het Joey Veerman die wel een kans verdiende. Vandaar dat ik dacht, het wordt druk op het veld.

22 februari 2021 om 23:48

Nou ja, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die Veerman nu al in Oranje willen zien. Daar zal hij eerst een stap naar de Nederlandse top of een vergelijkbaar niveau voor moeten maken. In niets komt een Heerenveen ook maar enigszins in de buurt van Oranje of een vergelijkbaar niveau.

22 februari 2021 om 15:01

Precies maar volgens mij mag je er nog steeds maar 23 meenemen, waarvan 3 keepers, blijven er grofweg 2 plaatsen per positie over. Of je dan al je geld op Nog Lang moet zetten. Juist nu hij even is gaan realiseren wat het inhoud om voetballer te zijn, met dank aan Ajax die hem niet meer nodig had en Club Brugge die in hem geloofde, moet je hem op dat pad houden en niet selecteren. Zodra je hem selecteert zal die arrogantie weer terugkomen. Kan hij niet veel aan doen, dat is zijn karakter, maar net als bij een Bazoer, Kluivert Jr etc. is het lastig dit eruit te krijgen en op een toernooi worden ze al snel een stoorzender. Ik zeg je, het is beter Babel erbij te hebben voor de bank, die blij is met twee invalbeurten a 15 minuten elk, die zich rot zal rennen, dan met het chagrijn dat zo'n jongen meebrengt voor hetzelfde aantal minuten. Tijdens een toernooi heb je geen tijd om allerlei brandjes te gaan blussen, daar moet je geen labiliteit tussen hebben zitten, dus zeker geen Nog Lang.

Welke forse concurrentie hebben we het dan over? Stengs en Berghuis zijn finaal uit vorm, Bergwijn speelt mondjesmaat, Promes is geen schim van vorig seizoen qua goals, Babel is misschien als mentor goed maar mist de kwaliteit, Malen is absoluut geen buitenspeler en ook van Depay op de flank zien we niks op dit moment in de opstellingen

22 februari 2021 om 14:26

Nouja Bergwijn heeft dit seizoen al 26 officiele wedstrijden voor Spurs gespeeld, dat kun je moeilijk mondjesmaat noemen. En Malen kan op zich gewoon prima op de vleugel uit de voeten en dat is denk ik ook de positie waar De Boer hem voornamelijk zal gebruiken, omdat hij in Memphis de eerste spits ziet en daarachter eventueel nog Luuk de Jong of Weghorst heeft als er wat geforceerd moet worden. En ondanks dat Babel kwaliteit mist, zie ik hem ook niet snel gepasseerd worden. Dus ik zie het eigenlijk niet gebeuren dat Lang in de EK-selectie wordt opgenomen, of hij moet Brugge echt bij de hand gaan nemen in de Europa League zodat De Boer echt niet om hem heen kan.

22 februari 2021 om 14:46

@davilla_7. Maar minuten moeten toch ook in verhouding staan tot prestaties? Bergwijn krijgt veel minuten, meer speelt puur als wingback om meters te maken. Hij moet het vuile werk doen van Mourinho. Dat is prima, maar dan betekent het dus nog niet gelijk dat hij goed presteert in de PL.

Memphis is volgens mij onder de Boer niet eens 1e spits, aangezien De Boer hem nagenoeg in alle wedstrijden op de flank heeft gezet. Wat ik persoonlijk eigenlijk ook niet snap, want Luuk de Jong brengt niks in Oranje.

22 februari 2021 om 14:57

Ten opzichte van de Eredivisie-kandidaten voor de flank lijkt me Bergwijn een vaste selectieklant binnen Oranje. Maar volgens mij valt er buiten hem weinig in te brengen waarom concurrerende buitenspelers Lang uit de selectie zouden moeten houden. Uberhaupt zou Frank de Boer zijn geloofwaardigheid op het spel zetten als hij Babel en Promes mee zou nemen, terwijl dat ook geldt voor schoonzoon Stengs in zijn huidige vorm en ontwikkeling. Blijven over Cody Gakpo en Steven Berghuis, waarvan laatstgenoemde denk ik het meest moet vrezen voor de concurrentie van Lang.

Behalve vorm en prestaties zou ik als De Boer zijnde ook denken: 'wie kan iets extra's brengen?' Volgens mij biedt Lang veel extra's; hij kan echt helpen iets te forceren.

22 februari 2021 om 15:01

@jackieboy10, aan de andere kant is het al een prestatie op zich dat Bergwijn daar vaak in de basis staat en regelmatig de voorkeur krijgt boven Lucas en Bale. De meeste Eredivisiespelers die de stap naar Engeland maken, lukt het uberhaupt niet eens om een rol in het elftal te spelen (zie Klaassen, Donny, Memphis en momenteel zelfs Ziyech). Bergwijns statistieken zijn inderdaad niet goed, maar onder Mourinho in de Premier League een goed rendement behalen is oneindig veel moeilijker dan goed scoren in de Eredivisie of Jupiler Pro League. Wat betreft de spitspositie hoop ik dat De Boer de rol van Luuk de Jong echt beperkt houdt tot maximaal breekijzer. Het experiment met hem als basisspeler was inderdaad geen succes. En dan ga ik er toch vanuit dat Memphis uiteindelijk weer in de spits belandt, net als bijvoorbeeld tijdens de uitwedstrijd tegen Polen (toen stond Memphis spits en Malen linksbuiten). @gomes1psv, eens dat De Boer zich ongeloofwaardig maakt als hij Babel meeneemt. Maar ik zie het gewoon gebeuren hoor. Zeker nadat hij zich zo lovend uitliet over Babel in de pers. En wat betreft Gakpo schreef Rik Elfrink deze week dat het wel eens einde seizoen voor hem kon zijn vanwege zijn blessure, dus qua EK-kansen zie ik het eveneens voor hem somber in.

22 februari 2021 om 23:51

Maar met die eerste zin vat je het ook wel samen. Hij heeft 26 wedstrijden gespeeld, maar daarin totaal geen indruk weten te maken. Hij mag daar achter z'n back aanlopen. Het is ook niet dat hij in Oranje al heeft aangetoond beter te zijn dan de alternatieven, want ook daar was het bijna altijd vrij pover. Als Lang dit volhoudt, is de kans groot dat hij er bij zit deze zomer. Z'n concurrenten zijn simpelweg niet aantoonbaar beter, terwijl hij wel diegene is die beter presteert.

22 februari 2021 om 14:45

Bergwijn is de enige aanvaller die op topniveau regelmatig speelt naast Depay (al is Spurs beter dan Lyon), en hoewel het rendement ontbreekt, speelt hij vaak in de topwedstrijden en laat hij ook echt wel goede dingen zien. Leuk dat Lang het nu een keer bij Brugge laat zien, maar dat is totaal niet het niveau waarop Bergwijn speelt en bij PSV liet Bergwijn wel zien qua rendement goed te kunnen presteren. Ik zou Bergwijn sowieso meenemen en denk dat Frank de Boer dat ook gaat doen. Lang zou ipv een ander voorin moeten komen.

22 februari 2021 om 15:02

En toch zie je dat Bergwijn het lastig heeft om het niveau in pl bij te benen en je ziet ook dat zijn snelheid hem niet meer kan redden. Bergwijn moet gewoon een overstappen naar BL en spelen bij een Hoffenheim of Freiburg. Mocht die het beter doen dan een stapje hoger.

22 februari 2021 om 15:11

Eens, dat zie ik het liefst alle voetballers uit de eredivisie doen tenzij je echt een absoluut toptalent bent. De geleidelijke route volgen is vaak ook een uitstekende weg naar de top, zie bijv. Van Dijk en Wijnaldum, die niet direct naar de top gingen maar eerst via kleinere ploegen zich opgewerkt hebben tot belangrijke spelers in de absolute top. En zie ook Depay die een stapje terug moest doen van United naar Lyon, maar dat niveau nu ontgroeit is en daadwerkelijk een stapje hoger nog kan zetten.

22 februari 2021 om 23:55

Maar er spelen en een rol van betekenis zijn zijn twee verschillende dingen. Die jongen loopt enkel achter z'n back aan en voegt in aanvallend opzicht niets toe aan Tottenham. Die heeft duidelijk moeite om het kopje boven water te houden. Bergwijn is getalenteerd, maar op dit moment is dat wat hij laat zien niet genoeg. Hij laat niet zien ook aantoonbaar beter te zijn dan Lang. Bergwijn heeft z'n strepen wel verdiend in een middelgrote competitie en ik verwacht ook wel dat hij meegaat, maar ook bij Bergwijn kun je grote vraagtekens zetten. Er zit nog veel rek in, maar dat betekent ook tevens dat er nog een veel te groot verschil is tussen zijn talent en z'n kwaliteit.

Noa Lang is een goede voetballer. Heb hem heel vaak bij jong Ajax gezien en in de jeugd. Vind Stengs beter en meer talent hebben. Zit misschien niet in zijn beste seizoen maar imo heb je daar meer aan tijdens het ek. Beter dan Babel en Promes is hij sowieso. Op links indien hij eens slimme keuzes gaat maken word Danjuma de beste. Is snel, technisch, kan binnendoor en buitenom, sterk en een goal maken. Ongelooflijk dom om naar Bournemouth te gaan. Lang zou eventueel ook op 10 kunnen

22 februari 2021 om 15:17

Ik twijfelde al of ik je serieus moest nemen nadat je Stengs beter noemde dan Lang, maar nadat je Danjuma noemde ben ik gestopt met lezen. Die jongen teert op een half seizoen bij Brugge en zelfs dat niveau kwam niet in de buurt van het niveau wat Lang nu laat zien. Stengs beter noemen is helemaal nergens op gebaseerd los van wat dribbels tegen PEC en Sparta.

23 februari 2021 om 00:00

Stengs? Op basis waarvan heeft Stengs meer talent dan? Hij is lichtvoetig en heeft een steekpass en dat was het wel. Stengs is geen 18 jaar meer. Die is gewoon een half jaar ouder dan Noa Lang en bovendien ook nog eens meer ervaren. Toch komt het rendement van Stengs niet eens in de buurt.

Er zijn voorin in totaal maar 6 plaatsen te vergeven. Memphis en Luuk de Jong lijken me zekerheidjes. En Babel helaas ook, gezien het positieve interview laatst van De Boer. Daar kort achter heb je Malen, Bergwijn en Berghuis die er de afgelopen periodes erbij zaten en speeltijd kregen. En dan heb je er al 6. Zolang er geen blessures zijn zie ik deze 6 niet snel wisselen, hoe onterecht het ook mag zijn. Lang en Weghorst verdienen wel een kans.

22 februari 2021 om 14:29

Ik zou toch graag zien dat hij Weghorst een keer meeneemt in plaats van De Jong en Babel of Bergwijn thuislaat voor Lang. Weghorst in de spits met rechtsbuiten Berghuis of Lang vind ik een poging waard, ik denk Weghorst die ballen wel afmaakt.

22 februari 2021 om 14:30

Dat ligt er maar of je echt alle posities dubbel bezet wilt hebben. Een Blind bijvoorbeeld kan je inzetten op het middenveld en in de verdediging. Daarmee kun je dus een extra iemand meenemen voor de plaatsen voorin. Een coach wisselt sws weinig achterin en heeft liever wat meer opties voorin, omdat daar de vorm van de dag heel bepalend is. Dus er gaan er denk ik wel 7 en misschien zelfs 8 mee.

22 februari 2021 om 14:38

We hebben idd veel opties voorin. Je hebt Gakpo nog die ook een oproep verdient. In 2022- 2024 word het sowieso dringen voorin. In het buitenland heb je er nog een paar zoals Kluivert, Zirkzee, Dilrosun, Chong enzo die nog een stap kunnen maken

22 februari 2021 om 14:50

Maar waarom is bijvoorbeeld Luuk de Jong een zekerheidje? Wordt op de bank gehouden bij Sevilla, heeft geen goed rendement en heeft bij Oranje ook nog nauwelijks wat laten zien. Volgens mij zijn er maar een paar zekerheidjes (mits fit): Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Frenkie de Jong, Wijnaldum en Memphis.

Dat zijn de enige echte zekerheden. De rest kan wisselen op basis van vorm/prestaties. We hebben geen enkele keeper die echt in top vorm is en onbetwist is. En qua vleugelspelers hebben we ook geen enkele speler in topvorm en die onbetwist is. Idem op de backs, al lijkt de keuze daar sowieso te vallen op Dumfries en Wijndal (vind ik prima).

Mijn punt is dat er genoeg ''lege'' plekken in de selectie zijn om op te vullen. En er zijn niet genoeg spelers die genoeg krediet hebben opgebouwd in Oranje om ongeacht vorm geselecteerd te worden, in mijn optiek. Dus waarom niet Lang oproepen? Of Weghorst?

22 februari 2021 om 23:57

Luuk de Jong lijkt me verre van een zekerheid. Hoe wil je het nu nog verkopen om De Jong boven Weghorst te verkiezen? Verder zit Malen er ook niet structureel bij. Die komt ook net kijken.

Het zou een schande zijn als Lang in deze vorm niet bij de selectie zou zitten. Zijn concurrenten zijn bepaald niet beter (in vorm) dan Lang. Maar ja, De Boer is redelijk conservatief dus die zal graag vasthouden aan de bestaande spelers.....

Ik zou Lang nog meenemen voordat ik Babel, Berghuis en misschien wel Bergwijn zou meenemen. Gozer doet het super goed, zolang hij maar vertrouwen krijgt. De beste voetballers op clubniveau zijn iig niet altijd een garantie op goed spel in oranje. Misschien bewandelt Lang wel de omgekeerde weg, en gaat hij als niet absolute topspeler een sensatie worden op het EK! Een mens mag hopen.

Ik denk dat we al wel alvast een paar vaste namen voor de voorhoede in kunnen vullen voor de selectie en dat zijn Depay, Malen, Bergwijn en Luuk de Jong (De Jong is omstreden, maar De Boer gaat hem zo kort voor het EK niet laten vallen). Dan hebben we dus nog 2 plekkies te vergeven waar een hele hoop spelers voor in aanmerking komen, ofwel omdat ze het goed doen, ofwel omdat ze talentvol zijn, ofwel omdat ze er tot nu toe altijd bij zaten: Promes, Babel, Gakpo (mits fit), Lang, Berghuis, Stengs, Ihattaren, Weghorst. Vul het maar in, lastige keuze lijkt mij voor Frank de Boer, want voor allen valt in principe wel wat te zeggen.

22 februari 2021 om 14:58

@rubentje13.

In optiek van Frank de Boer wel inderdaad. Maar is het echt zo? Van die 4 die jij noemt, verdienen alleen Depay en Malen het op basis van prestaties. Bergwijn speelt leuk bij Spurs, maar als grijze muis die meer moet verdedigen dan dat hij ooit heeft gedaan. Zijn rendement is ook niet top, maar dat komt ook deels door de speelstijl van Mourinho. En Luuk de Jong is in mijn optiek de meest omstreden persoon in de selectie.. Presteert ronduit matig, heeft in Oranje nooit wat laten zien en speelt op dit moment niet eens veel bij Sevilla.

In mijn optiek zou het dus zo moeten zijn dat je voorin slechts 2 plekken vergeven hebt van de 6. Daarin zullen spelers als Bergwijn een streepje voor hebben, gezien zijn speeltijd op een hoog niveau. Dus mogelijk 3 van de 6 vrije plekken nog.

De spelers die jij noemt concurreren om die plekken, maar volgens mij zijn er genoeg spelers waarvoor iets valt te zeggen waarom ze niet (!) opgeroepen moeten worden.

Promes: belabberd seizoen en geen reeks van goede prestaties in Oranje om als krediet op te geven
Babel: is te oud en presteert helemaal niet bijzonder
Stengs: ontzettend wisselvallig en dat in de Ed...
Ihattaren: draait een slecht seizoen, maakt niet veel minuten bij Psv

Dat dunt het lijstje al wat uit in mijn optiek. Berghuis en Weghorst zijn qua constantheid en qua prestaties degenen die het meest verdienen om opgeroepen te worden. Gakpo zal het toch weer moeten laten zien zodra hij terug is van blessure. Als Lang dan zo door blijft gaan, maakt hij een goede kans in mijn optiek.

22 februari 2021 om 15:05

Ik vind niet dat Bergwijn een twijfelgeval is, is de enige aanvaller met Depay die regelmatig op topniveau acteert. Zijn rendement is slecht, maar de speelminuten zijn er wel en hij speelt ook absoluut niet slecht. Weliswaar werkt hij hard, maar in balbezit doet hij vaak goede dingen. Ik geloof dat VI dat een keer mooi liet zien, waar hij is als verbindingsspeler tussen middenveld en aanval Son en Kane in stelling moet brengen.
Met de rest van je verhaal ben ik het helemaal eens, op dit moment zijn een aantal spelers niet in besten doen, maar FdB heeft ze toch altijd geselecteerd (promes, Babel, Stengs, Luuk om precies te zijn), terwijl andere alternatieven in betere vorm waren destijds (gakpo, Weghorst ook toen). Ik vraag me daarom af in hoeverre Frank de Boer zijn selectie drastisch gaat veranderen voor het EK en nu niet met een vaste selectie ernaar toe wil werken. Dat je een paar vaste spelers eruit haalt omdat die simpelweg echt niet voldoen snap ik, maar om bijv. Babel, Promes en De Jong ineens weg te laten is denk ik te veel voor Frank. Daarom verwacht ik eigk dat Babel en De Jong er wel bij zullen zitten en Berghuis ook zoals jij zegt, maar dan heb je eigenlijk een heel matige aanval vanaf de bank (ik ga ervan uit dat de voorhoede bestaat uit Depay - Malen - Bergwijn). Dus een lastige keuze.

22 februari 2021 om 15:17

Daar heb je gelijk in rubentje13. Ik vind hem echter gewoon niet bijzonder spelen. De Bergwijn van PSV had een actie en rendement, de huidige Bergwijn is een werkpaard geworden vanwege de opdrachten van Mourinho. Ik vraag mij dan ook af hoe hij bij Oranje zal renderen (waar hij in zijn PSV tijd al bij Oranje minder was dan bij Psv), waar zal worden verwacht dat hij wel een aanvallende bijdrage moet leveren.

Ja je hebt gelijk inderdaad dat FdB vast houdt aan dezelfde spelers. Ik acht het helaas ook niet realistisch wat ik zei. Het was meer mijn visie erop. Ik zie FdB dat ook niet doen. Ik snap het alleen gewoon niet zo goed.. Van zijn ''vaste'' selectiespelers, presteert er niemand. Waarom dan niet een keer wat anders proberen? Ik zeg niet dat dan direct andere spelers mee moeten naar het EK, maar hij kan dat toch in de vriendschappelijke wedstrijden wel proberen?

Ik hoop dat de voorhoede er in ieder geval uit ziet zoals jij zegt. Als je afgaat op wat FdB het veld instuurde hiervoor, dan stond Luuk de Jong er standaard in. Dat baart mij toch wel zorgen. Deels door de zwakke prestaties van Luuk de Jong, maar ook deels omdat de sterke punten van Luuk de Jong ook nooit gebruikt worden in de tactiek. Er wordt geen fatsoenlijke voorzet gegeven, dus waarom speel je met een kopsterke, trage spits?

Ik hoop in ieder geval dat Weghorst een keer opgeroepen wordt, omdat er simpelweg een punt is waarop je prestaties op clubniveau versus ''krediet in Oranje'' niet meer kunt laten omslaan naar ''krediet in Oranje''. Dat geldt voor meerdere spelers. Cillessen, Babel, Promes, Luuk de Jong en Van de Beek. Persoonlijk vind ik overigens ook niet dat zij echt krediet in Oranje hebben, maar goed.

Ik verwacht er in ieder geval niet veel van op het EK.

22 februari 2021 om 15:33

En wat heeft Bergwijn tot nu toe in oranje laten zien om een zekerheidje te zijn? Daarnaast speelt hij minder en minder

24 februari 2021 om 11:25

Ik vind hem ook niet per se een zekerheid Fr010frdam. Alleen hij speelt wel degelijk veel. En op een hoger niveau dan zijn concurrenten. Ik vind zijn prestaties persoonlijk niet bijzonder, maar hij is dus een hogere tegenstand gewend dan zijn concurrenten. Hij is dus geen zekerheid, maar heeft wel een streepje voor op spelers als Stengs, Promes, Berghuis, Lang etc.

22 februari 2021 om 15:00

Promes, Babel, Gakpo, Berghuis, Stengs, Ihattaren... Dat zijn nou niet echt de grote namen in vorm op het moment he. Ik zou het compleet begrijpen als De Boer Lang binnenkort eens oproept en het gewoon met hem probeert, want wat moet je nou op het moment met Promes, Babel of Stengs? Het is armoe troef voorin op de flanken, dus laten we blij zijn dat er nog íemand in vorm is...

22 februari 2021 om 15:09

Ik zeg ook absoluut niet dat zij het allemaal moeten worden, maar het zijn wel namen die Frank de Boer op zijn lijstje heeft staan om verkozen te worden en ik denk zeker dat het voor het grootste gedeelte van dit lijstje voor Frank de Boer genoeg redenen zijn om ze mee te nemen. Ik denk dat Babel er bijvoorbeeld ook wel bij zit en Berghuis ook, maar moet je dan bijv. een uitstekend in vorm zijnde Lang thuislaten omdat Babel goed is voor de groep? Of neem je een goed in vorm zijnde Weghorst mee terwijl je afgelopen interlands regelmatig Luuk in de basis hebt gezet? Ik probeer vanuit de optiek van Frank de Boer te denken en ik denk dat het een lastige keuze is voor hem.

Overigens zou ik het vrij raar vinden als Lang wel ineens opgeroepen zou worden na een aantal goede maanden terwijl Gakpo eerder dit jaar in uitstekende vorm was en het al een jaar liet zien, maar niet eens in de voorselectie zat in november. Niet dat het onverdiend zou zijn voor Lang, maar het zou bij mij vraagtekens bezorgen over het selectiebeleid van De Boer.

23 februari 2021 om 00:06

Ik denk dat Malen helemaal niet zo veilig is. Malen is in mijn ogen meer een spits dan buitenspeler en Memphis is momenteel gewoon een stuk beter. Dan heb je nog Luuk de Jong of Weghorst. Bergwijn zal hij er wel bij houden, al vind ik hem ook een enorm vraagteken. Verder is het allemaal lood om oud ijzer. Als Lang dus zo blijft presteren, kun je als bondscoach niet om 'm heen. Maar goed, er kan veel gebeuren in een halfjaar.

23 februari 2021 om 10:42

Je kan Malen er toch eigenlijk niet meer buitenlaten? Dat is denk ik je grootste aanvallende talent, heeft een uitstekend seizoen, kan op veel plekken ingezet worden ook al is hij het beste in de spits. Ik zou zelfs zeggen op dit moment Malen met Depay voorin

23 februari 2021 om 12:47

Ik zou Malen ook altijd selecteren (ook met oog op de toekomst), maar veilig zal hij niet zijn. Het zal sowieso afwachten worden. Laten we eerst maar even kijken welke spelers er beschikbaar zijn tegen die tijd en of spelers hun goede spel ook dan nog tentoonstellen. Overigens zou ik Malen en Memphis niet samen voorin posteren. We hebben al niet zoveel voetballend vermogen op het middenveld en in de aanval kunnen we ook wel 3 poppetjes gebruiken.

Als hij zijn niveau blijft handhaven kun je gewoon niet om hem heen, tenzij zijn concurrenten plotseling hele bizarre statistieken gaan ontwikkelen. Je moet gewoon de beste spelers selecteren en momenteel hoort Lang daar bij.

22 februari 2021 om 15:59

In principe heb je gelijk, maar een bondscoach zal ook altijd 2-3 spelers meenemen die hij blindelings vertrouwt. Die ook een verbindende factor in het elftal hebben. Ik denk dan meteen aan Babel.

23 februari 2021 om 00:03

Maar wie vertrouw je dan blindelings als bondscoach in de aanval? Eigenlijk alleen Memphis. Voor de rest ontloopt het elkaar niet en dan ga je voor de best presterende spelers.

Normaal gesproken zou je zeggen: gaat dat niet wat snel? Maar goed, het staat als een paal boven water dat Lang in enorme vorm steekt, en al zijn concurrenten op de flanken juist totaal niet. Lijkt me een no-brainer dat Lang in elk geval in de oefenpotjes een keer een kans moet krijgen, en als het bevalt: gewoon mee naar het EK. Je hebt meer aan een hongerig talent in bloedvorm dan aan een gearriveerde speler die uit vorm is.

Ik vind het zeker (nog) geen Oranje materiaal. Aan de andere kant zijn Babel, Promes, Bergwijn en Stengs dat ook (nog) niet. Wat dat betreft zou ik hem, gezien zijn leeftijd ook, wellicht meenemen, maar dat is dan wel bij gebrek aan beter.

Als ik 6 namen moet noemen zou ik voor Depay, Malen, Weghorst, Luuk de Jong, Bergwijn en Berghuis gaan op het moment. Dat zijn. in principe teveel spelers die centraal willen spelen lokaal zou ik Memphis nooit centraal zetten. In Frankrijk werkt dat aardig tegen lange statische verdedigers maar in de top en tegen teams als Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italie wordt hij opgegeten centraal. Dan kan je beter of een aanspeelpunt als Weghorst daar neerzetten, of met twee aanvallers spelen en een 10. En die 10 mag Memphis niet zijn want dan denkt hij dat ie Maradona is en dan vraagt hij weer alle ballen op.

22 februari 2021 om 15:14

Ik denk dat ie Babel meeneemt ipv Weghorst, jammer genoeg. Ik ben het overigens niet eens met je stelling dat Depay niet centraal moet spelen, hij heeft dat uitstekend gedaan tegen Frankrijk en Duitsland afgelopen jaren. Zo creëer je ook ruimte voor bijvoorbeeld Wijnaldum die dat uitstekend doet. Het tandem Depay - Wijnaldum zou ik nu niet uit elkaar halen.

23 februari 2021 om 10:53

Wat zeg jij nou? Memphis speelde onder Koeman de defensies van Frankrijk en Duitsland zoek en scoorde toen toch aardig wat goals

23 februari 2021 om 12:07

Hoeveel jaar geleden is dat al wel niet, 2,5 jaar terug als ik me niet vergis, toen NL als underdog kwam, in jaren niets meer had gepresteerd en supergemotiveerd was voor een B toernooi, Duitsland niet zijn beste periode had en NL ook gewoon goed wegkwam. Ze zoek spelen is toch even wat anders, het was puur countervoetbal, maar we herinneren ons natuurlijk graag de uitslag en niet hoe die tot stand kwam. In een speelstijl met meer pressie zoals de meeste bij hun club spelen (liverpool, Ajax, AZ, Barca, Psv, etc.) en zoals Frank NL wil laten spelen, daar kan Memphis niet overweg in te grote drukte en is hij gevaarlijker vanaf links.

23 februari 2021 om 12:59

Memphis had geen enkele aanvoer toen en was in zijn eentje een plaag voor die defensies. hij is ook simpelweg onze beste centrumspits. Weghorst bv vind ik een goede invaller maar die zie ik liever niet in de basis. daarvoor vind ik hem voetballend te beperkt

We leven in februari. Het EK is pas in de zomer. Waarom nu hier over beginnen? Als het actueel is zou Lang misschien een kans gaan krijgen. Net als andere jongens. Ze moeten gewoon allemaal stinkend hun best blijven doen en fit blijven. Over een aantal maanden zien we wel verder.

Lang, El Ghazi en Weghorst in. Promes, Berghuis en Babel out. Ik zou iig lang erbij nemen aankomende wedstrijden om te kijken wat zijn niveau is en wat hij laat zien wanneer hij invalt maar op basis van zijn huidige prestaties in Belgie kan je eigenlijk niet om hem heen. Er zijn spelers met mindere cijfers wel opgeroepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren