‘Senesi is de beste centrumverdediger die momenteel in Nederland rondloopt’

Maandag, 1 februari 2021 om 07:56Yanick Vos • Laatste update: 08:25

Marcos Senesi heeft zondag veel indruk gemaakt op Kees Kist in de topper tussen Feyenoord en PSV. De Rotterdammers wonnen met 3-1 en de Argentijnse centrumverdediger groeide uit tot een van de uitblinkers op het veld. Kist vindt hem momenteel de beste centrumverdediger van de Eredivisie, terwijl hij in De Telegraaf ook lovend spreekt over Ajax-keeper André Onana en Daley Blind over hun optreden tegen AZ (0-3 winst).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Marcos Senesi is de beste centrumverdediger van de Eredivisie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Mensen mensen mensen.
Het is echt de waan van de week. HIj kon er de afgelopen 2 weken niks van zijn transferwaarde was gezakt tot 10 mil.
Nu speelt hij weer een goede wedstrijd en is hij weer de beste verdediger van de Nederlandse competitie.
Ik ben zelf super blij met hem en ik hoop op een mooie transfer zo rond de 30 mil.
Maar we zullen het zien wat de gelk ervoor geef,.

1 februari 2021 om 08:21

Senesi is een geweldige verdediger. Ik vraag mij alleen af hoe goed hij kan verdedigen met ruimte in de rug. Maar dit compacte, het simpel uitschakelen van je man beheerst hij geweldig. Moet nog stappen maken maar die gaat hii absoluut maken.

1 februari 2021 om 08:25

Hij doet nog niet alles goed, maar is met ruimte in zijn rug lang niet slecht. Maar dan moet hij wel ondersteuning krijgen van de rest van de verdediging en het middenveld. Tegen AZ en Heerenveen stonden de backs te hoog en klopte het middenveld niet waardoor er constant een overtal situatie ontstond. Tsja dan is het zelfs voor een Sergio Ramos niet re doen. En iedereen keek natuurlijk naar Senesi, maar vooral Spajic was matig in die wedstrijden.

1 februari 2021 om 08:36

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Heerenveen niet heb gezien dus daar kan ik moeilijk over oordelen. Ik hoor vaak van '' kenners '' dat hij moeite zou hebben met ruimte in de rug. Maar zo speelt Feyenoord amper tot niet dus vandaar de twijfel bij mij. Wellicht dat hij dat in Argentinië wel deed, maar daar heb ik hem in ieder geval niet zien spelen.

1 februari 2021 om 13:20

Verdedigen met ruimte in je rug is ook het moeilijkste dat er is. Spelers als De Ligt, Van Dijk en bijvoorbeeld Varane kunnen dit omdat ze fysiek super sterk en met name ook snel zijn. Als je Chielinni met ruimte in zijn rug laag spelen bakt hij er ook niks van. Nu niet, maar 5 jaar geleden ook niet. Alleen hele snelle CV’s met spelinzicht kunnen dat. Dat betekend dat hij wat kwetsbaar is als er tegen teams gespeeld wordt die inzakken en op de counter toe willen slaan. Maarja, als hij dat aspect ook goed beheerste dan speelde hij al bij Real Madrid. Ik ben fan van Ajax maar heb Feyenoord PSV wel gezien en vond hem in de 1 op 1 echt goed spelen. In tegenstelling tot onze vriend Schuurs die echt een vormdip heeft. Blind is ook een CV en kan natuurlijk veel beter voetballen, maar in het duel is Senesi zeker beter.

1 februari 2021 om 13:53

@johan. Vond je senesi echt goed? Vond het allemaal wel mee vallen. PSV heeft met 0 creativiteit nog behoorlijk wat kansen gehad. Dat Feyenoord die wedstrijd wint had alles te maken met de effectiviteit van de aanvallers, niet de kwaliteit van de verdediging. Onze verguisde vriend schuurs heeft gisteren bar weinig weggegeven. De kansen van AZ waren voornamelijk dekkingsfouten aan de linkerkant (de bewierookte blind kant, al weet ik niet of blind, Gravenberch of Martinez die speler moest oppakken bij standaardsituaties). Jonge juffrouw Schuurs bewees voir mij gisteren voor het eerst dat hij wel degelijk de kwaliteiten heeft die nodig zijn om met ruimte in zijn rug te spelen. Die fout waar Boadu weg was. Dat zijn echt flink wat meters en Schuurs haalt hem gewoon in, terwijl juist Boadu meesterlijk is als hij de ruimte krijgt. Het is allebei echt te weinig voor de top eredivisie trouwens, maar dat bewieroken van Senesi en afvallen van schuurs is echt onzin. Ontloopt elkaar namelijk helemaal niet zo veel, verschil zit met name in waar ze op het veld de akties moeten maken en hoeveel ondersteuning ze krijgen.

1 februari 2021 om 08:21

Ik hoop ook op 30 miljoen voor jullie maar denk niet dat zoiets gaat gebeuren.. Het is nog steeds geen international en Europees heeft hij ook net als heel Feyenoord niet heel sterk gespeeld, desondanks is het natuurlijk een goede verdediger maar 30 miljoen blijft heel veel voor een verdediger uit de eredivisie, het is nou ook geen talent als De Ligt was

1 februari 2021 om 08:22

Maar Kokkie...De Ligt ging ook weg voor 50 miljoen meer. Niemand zegt dat hij een gelijkwaardig talent is.

1 februari 2021 om 08:27

Dat snap ik, maar zou kijken naar eerdere transfer bedragen voor cv die uit NL zijn vertrokken, dan blijft 30 miljoen nog steeds veel voor iemand die tot nu toe niet heel bijzonder heeft gepresteerd, hij is 1 op 1 zeer sterk maar als hij moet doordenken of met ruimte in zijn rug is hij ook nog steeds kwetsbaar, gister speelde Feyenoord weer verder terug getrokken en dan staat hij ook weer beter

1 februari 2021 om 08:33

Dan mag je er toch gemakshalve vanuit gaan dat de club die hem haalt behoefte heeft aan zo'n verdediger? En daar goed voor zal betalen?

1 februari 2021 om 08:36

Jahanbaksh ging voor 20 miljoen naar Brighton, die had Europees ook niet zo veel laten zien. Ik denk dat 30 echt haalbaar zal zijn als hij zich zo blijft profileren, misschien nog meer als hij international is. Hij ligt nu al goed in de markt. Napoli volgt hem in ieder geval nauwgezet en er zijn geruchten over clubs uit Milaan en Madrid. Nu zal het niet zo zijn dat alle topclubs dringen om zijn handtekening, maar dat er mooie clubs gaan komen lijkt zeker

1 februari 2021 om 08:38

Tuurlijk gaat hij een mooie transfer maken maar heb het idee dat hij zoals zoveel spelers iets groter wordt gemaakt dan dat hij werkelijk is, hetgene waar de media ook last van heeft zodra een speler van Ajax een bal recht vooruit kan trappen, hoorde al clubs voorbij komen als Real Madrid en dan denk ik, dat niveau heeft hij nog lang niet

1 februari 2021 om 08:43

Het blijft lastig en wat ik ook aangeef wat een gek ervoor wil betalen.
Voor sommige clubs zijn die 30 mil een schrijntje natuurlijk.
Ik denk persoonlijk alleen dat hij niet naar England moet gaan.
Zie hem denk liever in Spanje en of Duitsland.

1 februari 2021 om 08:45

Ik snap wat je bedoelt, want er is wel een beetje een hype rond Senesi. Ook door deze herhaaldelijke discussie die in de media wordt aangezwengeld. Ik vind Real ook overdreven, maar Napoli, Lazio, Roma. Zoiets gaat zeker voorbij komen.

1 februari 2021 om 09:01

@Bobiku, daar ben ik het wel mee eens, zulke clubs zijn zeker haalbaar voor Senesi en dat niveau kan hij ook wel aan verwacht ik

1 februari 2021 om 10:41

20 ja maar dit is ook een aanvaller geen verdediger verder gaan we het zien als feyenoord straks weer tegen de kleintjes speelt en zelf weer het spel moet maken dan komt hij op mij niet zo goed over.

1 februari 2021 om 11:57

Ik hoop inderdaad dat feyenoord begrijpt dat hype erg belangrijk is en ze dit zelf actief aanwakkeren. Dat doet ajax namelijk absoluut geweldig en dat levert ze kapitalen op.

1 februari 2021 om 12:31

@Bobiku29 Jahanbaksch zou ik niet vergelijken. Aanvallers zijn sowieso duurder als verdedigers. De duurste verdediger ter wereld is 90 miljoen, de duurste aanvaller 220 miljoen

1 februari 2021 om 13:57

Ja en Sanchez voor 10 miljoen meer, zodat je het ff in perspectief kan plaatsen. En dat was echt een killer, had het fysiek en ook de snelheid waardoor hij wel echt indruk maakte in Europa. Het is 10 miljoen meer dan Dest, terwijl die wel international was en begeerd werd door 2 absolute topclubs.

1 februari 2021 om 08:55

Is 30 mln niet ook een beetje waan van de week/maand/dag...? Hij is goed hoor, zeker, maar hij heeft Europees nog niets laten zien en daar kijken clubs ook naar denk ik?

1 februari 2021 om 09:06

Tegen CSKA, Dinamo, PSV en Ajax was hij goed. Dat zijn denk ik wedstrijden die wel serieus worden genomen. Natuurlijk zou het beter zijn als hij het tegen pak 'm beet Sevilla of Roma laat zien, maar daar heeft hij helaas niet tegen gespeeld. Ik denk dat dit voor een verdediger minder uitmaakt dan voor bijvoorbeeld een spits. Die moet ook kunnen scoren op hoger niveau, een stap die vaak moeilijker is dan verdedigen op hoger niveau. Gezien zijn contract kan Feyenoord in ieder geval vragen wat het wil en dan is het aan Feyenoord waar ze genoegen mee nemen

1 februari 2021 om 14:49

Moet eerlijk zeggen dat ik Cska en Dinamo niet op t netvlies had, maar dat zijn idd geen kleintjes :-) Ik zou als Feyenoord zijnde ook hoog in de boom zitten hoor, maar 30 mln is niet misselijk.

1 februari 2021 om 09:38

30 mil.? Nooit gaan ze dat krijgen ik denk dat ie weg gaat voor een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen. Vergeet niet dat Europees gezien Feyenoord er niet veel van gebakken heeft. Buitenlandse clubs kijken naar die resultaten.

1 februari 2021 om 09:47

Heel vermoeiend. Na Ajax was hij met gemak 30 waard, na AZ maar tien en nu is hij toch weer de beste. Het zijn weliswaar verschillende mensen, maar de 'experts' halen elkaars geloofwaardigheid onderuit.

1 februari 2021 om 09:50

Tja zo gaat dat tegenwoordig in de voetballerij. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, net zoals het transferbedrag vermoed ik. 20 miljoen zou al mooi zijn.

1 februari 2021 om 10:20

Dat is niet zo zeer de waan van de mens, maar de makke van Blind
Als hij niet geconcentreerd is dan zakt hij ver heel ver weg. Hij probeert het dan te herstellen, maar met zijn snelheid staat hij dan nog meer voor schut.
Ten Hag wist dat Az zonder echte rechterspits zou spelen en Blind veel vrijheid zou krijgen.
Dan is hij weer top.
Pascal Jansen heeft dit niet gezien en hersteld.
Als Slot nog trainer was geweest zou hij dat wel hebben gezien

1 februari 2021 om 11:35

Dat is toch met alles zo, de ene keer is Berghuis een enorme topper en moet hij in Oranje spelen de andere week kan hij er plotseling niets meer van.

1 februari 2021 om 12:27

Inderdaad de waan van de dag. Van der Vaart vond hem helemaal niks vorige week, dus ja: zeg het maar.

Ik geloof niet in die 30 milj. maar 10 minder is prima, laat een Spaanse of Italiaanse subtopper hem maar ophalen voor dat bedrag, met een doorverkooppercentage erbij.

1 februari 2021 om 13:37

ik vind Senesi ook de beste verdediger in de Eredivisie maar hoe goed hij is voor internationale maatstaven durf ik niet te zeggen. tegen Ajax, AZ en Heerenveen is hij wel direct betrokken geweest bij de tegengoals en dat is niet de bedoeling. dan hebben we het over de Eredivisie waar dat nog door de vingers wordt gezien maar in een topcompetitie wordt je daar op afgerekend

Zo zie je maar weer, je bent zo goed als je laatst gespeelde wedstrijd. Afgelopen woensdag kon ie er geen hout meer van, en 3 dagen later is het de beste verdediger in de eredivisie. Zo kan het verkeren.

On: Senesi is natuurlijk gewoon een goede verdediger voor eredivisie begrippen. Laten we blij zijn met zulke spelers op de velden.

Senesi is zeker een van de betere ja.
Het ene moment denk ik bij hem poh wat is hij goed maar een wedstrijd later begin ik daar toch weer aan te twijfelen.
Voor Feyenoord een zeer belangrijke schakel, en het is te hopen dat ze hem voor de "jackpot" kunnen verkopen zodat ze door kunnen bouwen aan het elftal.

Geertruida dan op zijn plek!

1 februari 2021 om 08:21

Hij werd in die mindere wedstrijden dan ook niet geholpen door zijn middenveld en door Spajic. En hij kan het ook niet alleen natuurlijk. Maar ach, gewoon een prima verdediger.

1 februari 2021 om 08:28

tegen Heereveen werd er uberhaupt door niemand geholpen, toen zakte het hele team door het ijs.

Spajic en Botteghin zijn zeer degelijke verdedigers maar niet van het zelfde niveau als Senesi als je dan inderdaad op het middenveld Diemers die er niet heel veel van kan, en Fer die loopvermogen te kort kwam (gisteren opeens niet xd) dan word het natuurlijk knap lastig verdedigen.

1 februari 2021 om 08:23

Het liefst Geertruida naast Senesi. Maar verkopen en op meerdere posities versterken kan ook geen kwaad inderdaad. Ik snap op zich wel dat je soms twijfelt. In de opbouw lijkt hij soms wat gemakzuchtig en heel af en toe is hij in een duel ook lichtzinnig, maar 99 van de 100 keer gaat hij er heerlijk nietsontziend in

1 februari 2021 om 08:23

Misschien is dan de conclusie dat hij de beste verdediger in NL kan zijn, maar nog niet constant genoeg is om dat elke week te brengen? Voorlopig lijkt hij vooral uit te blinken in de topduels. Op zich een goede kwaliteit, maar om echt de beste te zijn moet je dit elke wedstrijd doen denk ik.

Dat er elke week wel iemand is die uitspreekt dat Senesi de beste is en zo een discussie mogelijk maakt, zegt eigenlijk al genoeg. Zal morgen door Derksen vast niet benoemd worden, die wacht liever tot hij een keer een foutje maakt waardoor hij zijn ongelijk niet hoeft toe te geven. Ben toch erg blij dat hij gekocht is

1 februari 2021 om 08:33

Ach, de mensen die wekelijks zijn wedstrijden zien weten wat Feyenoord aan hem heeft. Hij heeft dit seizoen ook wat mindere potjes gehad, maar veel vaker speelt hij zeer sterk. Ik ga er van uit dat hij komende zomer vertrekt, jammer dat hij niet vaker in een volle Kuip heeft mogen spelen.

1 februari 2021 om 08:39

Ja, daar baal ik ook wel van. Zeker wedstrijden als gisteren, en Europese thuiswedstrijden. Hoop daarom stiekem dat hij nog een jaartje blijft. Hoe dan ook: een mooie zak geld, of nog een jaar Senesi. Allebei mooi. Ik had vorig jaar voor het scenario getekend dat hij zo zou presteren en na twee jaar voor veel geld vertrekt

Klinkt logisch, nu Veltman inmiddels weg is uit Nederland.

1 februari 2021 om 08:30

Iedereen doet altijd lacherig over Veltman, maar zeker in het centrum was hij gewoon heel degelijk, zeker niet minder dan bijvoorbeeld een Schuurs nu.

Persoonlijk vind ik het jammer dat Veltman vertrokken is maar aan de andere kant krijgen daardoor wel spelers als Timber en Rensch de mogelijkheid op speeltijd.

genoeg over Ajax

Ik ben benieuwd, hij is in mijn ogen een prima verdediger maar heeft ook zeker nog beperkingen. Iedereen doet of hij nieuwe Messias is. Maar deze man wordt gewoon ook al 24 jaar! Natuurlijk nog een prima leeftijd maar waar moet hij heen vertrekken en wie staan op de eerste rij? Een subtopper in Duitsland of Italie (nadeel voor hem is ook weer geen EU paspoort). Ik moet het nog maar zien en anders hebben ze bij Feyenoord gewoon een prima verdediger.

1 februari 2021 om 10:08

Volgens mij heeft Senesi, zoals veel Argentijnen, ook een Italiaans paspoort.

1 februari 2021 om 10:46

Dat wist ik even niet! Zoals jij het stelt klinkt het wel net alsof je dat paspoort bij een pakje boter krijgt haha, is er een familie link naar Italie?

1 februari 2021 om 11:37

Volgens mij Italiaanse grootouders.
Zijn een hoop Duitser en Italianen richting Argentinië vertrokken na WO2

1 februari 2021 om 14:00

Toch wel apart dat je dan een Italiaans paspoort kan krijgen.. Maar goed maakt verder niet heel veel uit natuurlijk, wel belangrijk voor de geintresseerde clubs.
Toch zegt mijn gevoel dat een Roma ofzo echt het maximale is maar ik wordt graag verrast en hoop van harte dat Feyenoord het goed investeert zodat de competitie spannender wordt.

Hier mijn ongevraagde top 3:

1. Martinez
2. Senesi
3. Blind
Kijkend naar het pure verdedigen vind ik Martinez echt veruit de beste. Jammer dat ie weinig speelt. Senesi heeft wel weer de lengte mee maar aan de bal weer wat minder dan Martinez. Blind vind ik verdedigend zwaar tekort maar positioneel weer heel sterk.

1 februari 2021 om 09:38

Met 'pure verdedigend' bedoel ik duelkracht. Kan mn bericht niet makkelijk wijzigen in de app.

1 februari 2021 om 11:05

Itakura ooit zien spelen?

1 februari 2021 om 12:34

Doekhi en Bazoer vind ik dit seizoen ook bij de beste verdedigers horen. Die twee zijn er voor een groot deel voor verantwoordelijk dat Vitesse zo hoog staat

1 februari 2021 om 13:06

Itakura ook een goede! Maar zeker (nog) niet beter dan senesi en maetinez

Is een goede aankoop van Feyenoord gebleken. Zo vaak gebeurt dat niet, dus prima. Dat rijk rekenen lijkt me erg voorbarig, zo vaak wordt er geen 30 mio betaald voor iemand uit de eredivisie, laat staan voor een verdediger van Feyenoord.

Belangrijk dat deze man de juiste club kiest. Atletico Madrid zou eigenlijk de ideale club voor hem zijn.

Haha vorige week was ie nog slecht. Joe. Hij is een prima verdediger. Zn top ligt boven de Eredivisie en onder de Europese top. Dat lijkt me een redelijke conclusie.

Gistermiddag zag ik ook Martinez weer een prima partij spelen op LCV positie. Helaas zien we hem zelden in Ajax 1, maar hij is voor mij ook een van de beste centrale verdedigers in de Eredivisie. En in het elftal van de week mis ik Antony. Heeft Kist die over het hoofd gezien. Kijk ook eens hoe die jongen altijd probeert mee te verdedigen. Met zijn snelheid als extra wapen.

1 februari 2021 om 10:58

Hij speelde niet slecht maar was wel tot 2 keer toe zijn man kwijt, althans, hij stond twee keer lucht te dekken toen Gudmonsson kon inkoppen. Toch heb ik liever hem dan Blind op Lcv, want hij is altijd fel en 1 tegen 1 heel sterk. Kan ook prima voetballen en vooralsnog is Blind op LB ook prima.

1 februari 2021 om 11:03

Het is de vraag wie Gudmondsson op moest pakken. Blind of Martinez? Al hoort die natuurlijk niet zo vrij te staan.

1 februari 2021 om 12:35

@Giesburts dat zal ook met zijn gebrek aan lengte te maken hebben. 1.78 meter is wel extreem klein voor een CV

Ik zie hem niet de plaats van Ramos overnemen. Is een prima speler voor een Betis, Villareal, Real Sociedad dus een subtopper en dus kan je het vergeten dat hij meer dan 15 miljoen op gaat brengen . En vooral niet in deze coronatijd . Hij mist de kwaliteiten die een speler moet hebben om bij Barca , Real of Atletico te komen .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Fabrizio Romano: André Onana is zeer dicht bij toptransfer

André Onana staat op het punt om een transfer naar Internazionale te maken, zo meldt Fabrizio Romano donderdag. De 25-jarige doelman is van plan om uit zijn contract bij Ajax te...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren