Openlijke flirt met Messi wekt grote ergernis: ‘Ze hadden ook kunnen zwijgen’

Dinsdag, 26 januari 2021 om 09:01Rian Rosendaal • Laatste update: 09:46

Ronald Koeman haalt doorgaans zijn schouders op als hem wordt gevraagd naar de toekomst van Lionel Messi bij Barcelona. De Argentijnse spelmaker beschikt over een aflopend contract in het Camp Nou en de geruchten over een vertrek blijven hardnekkig aanhouden. Presidentskandidaat Joan Laporta echter kan zijn ergernis over de geruchten rondom Messi maar moeilijk verbergen. Met name de interesse van Paris Saint-Germain is hem een doorn in het oog.

Leonardo, technisch directeur van PSG, stak vorige week in een interview met France Football niet onder stoelen of banken dat Messi op de radar in Parijs is verschenen. "Grote spelers zoals Messi staan bij PSG áltijd op een lijst. Het is nu nog niet de tijd om erover te praten of om erover te dromen. Vier maanden in voetbal voelt als een eeuwigheid. Maar we schuiven graag aan bij de grote tafel van geïnteresseerden. We zijn nog niet aangeschoven, maar we hebben wel alvast een stoeltje gereserveerd." Trainer Maurico Pochettino zei vorige week dat hij zich liever niet openlijk uitlaat over de nabije toekomst van Messi.

De woorden van Leonardo zijn slecht gevallen bij Laporta, die binnenkort een gooi doet naar het voorzitterschap bij Barcelona. "Ik heb gelezen over de grote verliezen die PSG heeft geleden en dat ze afgelopen zomer weinig aankopen konden doen", foeterde de presidentskandidaat in gesprek met TVE. "Wij proberen altijd respectvol te zijn en vragen PSG om hetzelfde te doen. Ze moeten daar niet proberen om ons te destabiliseren", aldus Laporta, die de timing van het interview van Leonardo erg slecht vindt. "Ik denk niet dat het eerlijk is om dan over een speler van een andere club openlijk te praten. Ze hadden ook gewoon kunnen zwijgen. Als PSG echt een voorbeeldclub wil zijn, zou het zich niet bezig moeten houden met dit soort dingen."

Koeman noemt Neymar en Mbappé na vraag over Messi: ‘Dan zeg ik 'ja''

De trainer van Barcelona geeft een bijzonder antwoord na de zoveelste vraag over Lionel Messi.Lees artikel

Laporta, die er alles aan doet om Messi een nieuw contract te bezorgen, werd maandag geconfronteerd met bijzonder slecht nieuws. Barcelona sloot het seizoen 2019/20 met een totale schuld van 1,173 miljard euro. Een groot deel van dat bedrag komt voort uit de transferschulden; in totaal bijna 323 miljoen euro, waarvan ruim 126 miljoen euro op de korte termijn afgelost moet worden. Voor de uitgaande transfers is er ook nog een aantal clubs dat bij de Catalanen in het krijt staat; op de korte termijn moet er nog 46 miljoen euro binnenstromen. Ajax bijvoorbeeld ontvangt nog 64 miljoen euro voor de transfer van Frenkie de Jong in 2019.

Koeman liet zich vorige week op een persmoment niet uit de tent lokken na een vraag over de toekomst van Messi. "Als ze mij vragen of ik interesse heb in Neymar en Kylian Mbappé, dan zeg ik 'ja'. Het is dus dezelfde situatie", verklaarde Koeman vorige week woensdag op een persbijeenkomst in aanloop naar bekerduel met Cornellà van donderdagavond. "We weten niet wat er met Messi gaat gebeuren in de komende maanden en ik kan er verder dus ook niets over zeggen. Ik weet alleen dat we hier bezig zijn met het samenstellen van een zo sterk mogelijke selectie."

Barcelona onthult torenhoge schuld aan Ajax voor Frenkie de Jong

De Catalaanse grootmacht moet nog tientallen miljoenen overmaken richting onder meer Ajax.Lees artikel


Poll

Waar zie jij Lionel Messi volgend seizoen spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door oost1)

Ik vind dit echt heel zwak eigenlijk.. Overal gebeurd dit, het hoort bij voetbal. Sterker nog, Barcelona is daar zelf de koning in (geweest). Van spelers die continu over spelers van andere teams praten, tot de club zelf. Dus ik vind het nogal hypocriet dat er nu over gezeurd wordt als Leonardo simpelweg aangeeft dat Messi altijd op de radar staat...

26 januari 2021 om 09:49

Waarschijnlijk een slimme journalist die hem de woorden in de mond legt. Natuurlijk is het gigantisch hypocriet, maar steeds vaker lees ik dit soort stukken zonder het heel erg te vinden. Ze worden constant in de val gelokt en dus valt diegene met de minst robotische mediatraining het snelst door de mand. Jammer, want nu is Mourinho ook maar een saaie man.....

26 januari 2021 om 10:06

Laporte is een succesvol advocaat. Die laat zich heus niet in de val lokken door een journalistje. Als er een beroep is waar je elk woord wikt en weegt...

26 januari 2021 om 10:13

Ik praat in het algemeen en Journalisten zijn professioneel 'woorden in de mond leg' personen. Je doet nu mijn argument af met een individueel voorbeeld, vind ik niet opwegen tegen het persoonlijke statement.

26 januari 2021 om 10:34

Nu dat begin is allerminst algemeen, dat gaat gewoon in op deze specifieke situatie.

26 januari 2021 om 10:43

Laporta laat zien hoe je als voorzitter moet opereren. Bartomeu verdedigde de club nooit. PSG kan op een budget van nu niet eens 500 miljoen nooit Messi's salaris bekostigen.

26 januari 2021 om 10:48

@lierse1997 true. Dat is mijn fout inderdaad, wel jammer dat daardoor de essentie bij sommige lezers compleet weg valt. Volgende keer beter doen

26 januari 2021 om 11:40

Oh over het algemeen ben ik het zeker eens met je hoor! Naar mijn mening is dat echter niet van toepassing in deze situatie

26 januari 2021 om 11:16

@jackieboy10 Nou ik kan me een periode herinneren toen Barca het deed dat ze massaal werden afgemaakt door iedereen ook door mensen op dit forum. Ze waren respectloos, arrogant en weet ik veel allemaal. Maar wanneer andere club het over een Barca speler doet dan is het normaal.

26 januari 2021 om 12:35

Naja Barcelona deed het bij o.a. Marquinhos en Verratti dus dan vind ik het nog net iets hypocrieter. Koekje van eigen deeg zullen we maar zeggen.

26 januari 2021 om 21:17

In geweest? Zeg maar gerust nog steeds. Hij moet niet zo zeuren. Dit zijn spelers die over 5 maanden transfervrij zijn, daar mag je mee praten. Barca is tevens zelf bezig met Garcia, Memphis kort geleden. Dus waar heeft hij het over, agh ja. Mes que un club he.

De relatie tussen PSG en barcelona is al jaren lang slecht en bereikte het kookpunt toen met alle drama Neymar opeens zijn contract afkocht. Ik heb er veel vertrouwen in dat Real Madrid deze zomer Mbappe gaat aanschaffen, al wordt de operatie met de dag zwaarder omdat we het Bernabeu niet kunnen uitverkopen. Maar PSG zou er echt van genieten als zij messi konden aantrekken en daarmee barcelona konden verzwakken om vervolgens de grote rivaal van barcelona ook nog eens te versterken met Mbappe. Daarnaast heeft Mbappe een duidelijk signaal afgegeven dat Real haast moet maken met het papierwerk als ze hem deze zomer willen aanschaffen. Over messi, die zie ik niet verlengen en ik denk niet dat barcelona in deze crisis tijden hem nog een nieuw contract van 120 miljoen per seizoen kan voorschotelen op zijn 34e. Laliga wordt slapper als messi vertrekt maar als Florentino daarvoor Alaba en Mbappe naar de Laliga kan brengen doe je wel goede zaken. Over barcelona en transfers wil ik het niet eens hebben, mogelijk zijn er bij aanvang van het nieuwe seizoen 21/22 niet eens fans nog aanwezig, die kans wordt met de dag realistischer.

26 januari 2021 om 09:48

En Barca geniet ervan dat PSG ondanks hun aankoop van 222 miljoen alsnog niet de CL weet te winnen. Uiteindelijk verliezen beide partijen door dit soort prestigeconflicten.

26 januari 2021 om 10:10

Ja eens hoor, maar nadat barcelona besloot om niet meer het contract met Qatar Airways te verlengen is er een soort spreekwoordelijke bom ontploft tussen de twee groepen. Maar messi lijkt wel zijn spullen te pakken komende zomer, en misschien zal hij wel richting Neymar gaan. De reden dat ik daar zo vurig op hoop, is het feit dat PSG niet en messi en neymar en Mbappe op de loonlijst kan aanhouden, dus als messi naar parijs gaat zal PSG hoe dan ook Mbappe laten gaan, en dat zou mij echt blij maken

26 januari 2021 om 10:43

Barcelona heeft sinds het vertrek van Neymar slechter gepresteerd dan Psg, en de selectie is ook zwakker, dus ik denk niet dat ze erg genieten?

26 januari 2021 om 10:45

Als Bartomeu dat geld niet had verkwist was het nog wel een goede deal geweest.

26 januari 2021 om 11:03

@hangover96, het gebrek aan succes is ook weer heel relatief he. 2 landstitels en een copa del rey meteen na het vertrek van de Braziliaan. Ik denk wel dat iedereen een Spaanse landstitel hoger waardeert dan een Franse landstitel. Het klopt wel dat de club sinds het verttrek van de Braziliaan enorm verzwakt is geraakt. Maar aan de andere kant zorgde onze dure Argentijn wel eigenhandig dat er prijzen voor de club werden gewonnen. Dat kan van dure jongens als Mbappe en Neymar niet worden gezegd. Het doel van hun komst was om de CL voor PSG te winnen. Nou Neymar met zijndertig miljoen per jaar is voor 50 procent van alle wedstrijden gewoon geblesseerd. Daarnaast lieten Neymar en Mbappe het juist op het moment van de waarheid (de CL finale) het gewoon finaal afweten. Persoonlijk vind ik Barca de winnaar van het hele gedoe met Neymar, Maar ja het is wel een piepkleine winst die de club daarna in enorme problemen heeft gebracht om dat gat die de Braziliaan heeft achtergelaten op te vullen. Die problemen zijn dan ook weer gekomen door incompetent bestuur.

26 januari 2021 om 10:09

Ben grote Messi fan. Het zou hem sieren dat hij nu voor een symbolische euro een contract voor het leven zou tekenen, waarbij zijn salaris dan voornamelijk bestaat uit bonussen bij het winnen van prijzen. Realistisch zal dit niet gaan gebeuren, omdat Messi competitief wil blijven om de CL en Barcelona is dit heel duidelijk niet. Zou zulke contracten trouwens bij meerdere oudgedienden willen zien... wishful thinking natuurlijk want zij willen ook gewoon in de herfst van hun carrière cashen.

26 januari 2021 om 10:14

In de herfst van hun carrière cashen is vaak bij spelers die nog even extra veiligheid willen creëeren. Als Messi nog extra veiligheid wil creëeren zit hij op een vermogen waar menig voetballer jaloers op is, dat heeft hij namelijk nu al.

26 januari 2021 om 10:13

Als ik voor elke post van jou waarin Mbappe naar Real Madrid zo goed als wordt bevestigd een shotje neem dan lig ik morgen in het ziekenhuis. Mbappe heeft recent nog aangegeven dat hij in principe niet onwelwillend tegenover een contractverlenging staat bij PSG dus Real is nog lang niet rond met hem. Ik moet het allemaal nog maar zien

26 januari 2021 om 11:46

Natuurlijk is real nog niet rond met hem... dat kan en mag ook helemaal niet 😂 het is wel duidelijk dat mbappe al langer dan 2 jaar een contractverlenging afhoudt. Het zal volgens mij allemaal van deze zomer afhangen. Als Madrid een akkoord kan bereiken met mbappe dan vertrekt ie, daar ben ik zeker van. Als Madrid geen transfersom kan ophoesten in de huidige situatie dan zie ik hem wel bijtekenen in september of oktober

26 januari 2021 om 10:28

Messi krijgt geen 120 miljoen van barca alleen de helft. van reclames krijgt hij boven de 100 miljoen

26 januari 2021 om 12:16

Messi verdient veel meer dan 60 miljoen bij Barcelona. Meer in de orde van 90/100 miljoen en hij ontvangt zo ook nog een premie.

26 januari 2021 om 21:12

nee zijn salaris is rond de 60 miljoen al de rest is van sponsors lees hier:https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210126_93297444https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/747462/inkomen-salaris-bonussen-sponsors-en-uitgaven-van-lionel-messi.html

Je zou bijna vergeten dat de beste man 33 is. Hoeveel goede jaren heeft hij nog in zich? 1 of 2 als hij geluk heeft? Het zal pijn doen, maar ook de carriere van Messi houdt een keer op.

Wow dat is ongeveer gelijk aan de gehele staatsschuld van Spanje. Denk dat de redactie miljard even dient te veranderen in miljoen Het is mooi geweest met Messi en lijkt mij voor beide partijen goed om afscheid te nemen. Messi wordt bedankt voor alles wat hij Barcelona heeft gegeven en het blijft een fenomeen, maar het is tijd om door te selecteren. Goede bezem er doorheen en de jeugd waarin met name Puig meer kansen geven. Alleen dan kun je met een schone lei beginnen...

Dan zal Icardi of naar Barça moeten of ze gaan hem ruilen met Suárez. Icardi bij Atletico lijkt me wel mooi

26 januari 2021 om 10:45

Waarom zou Icardi moeten vertrekken, die is net deze zomer gekocht? Messi zal eerder de vervanger worden voor Di Maria en Draxler, die beiden vertrekken na dit seizoen.

Barca is wel de laatste club die zich hier aan mag storen imo. Dat is kiet de schuld van laporte maar goed. Daarnaast is er ook niet mis mee wanneer de speler in kwestie over 4 maanden transfervrij is

Het zou mij verbazen als messi blijft. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat messi de intentie had om barca te verlaten (op afgelopen zomer na). Hij had altijd alles in barca, bijna altijd het beste contract in de gehele voetbalwereld en een team dat altijd om alle prijzen mee kan vechten. Een van die dingen is weggevallen. Om eerlijk te zijn vind ik dit team om messi heen niet goed genoeg. Om die reden denk ik dat hij op het eind van het seizoen zijn koffers pakt. Zijn familie enzo zal vast een rol spelen maar ik denk niet dat dat sterker is dan zijn sportieve ambities. Daarnaast is messi niet meer de jongste om mee te helpen bij het opnieuw opbouwen van een nieuw barca, dat kan jaren duren en messi wilt nu mee vechten om de prijzen omdat hij richting het einde van zijn carriere begint te komen.

Als ik die verhalen over de financiele situatie zo lees kunnen ze dit eerder toejuichen en Messi al deze maand aanbieden.

26 januari 2021 om 11:47

Playing hard to get, maar eigenlijk een gruwelijk gewillig zijn

Messi van Barca naar PSG is allemaal wel leuk en aardig en qua geld natuurlijk waarschijnlijk de beste keus, maar de Franse competitie staat wat de meesten betreft toch nog wel onder die van Engeland, Spanje, Duitsland en Italie. 30 Juni kan hij toch kiezen waar hij heen gaat? Waarom kiest hij niet voor het team met de leukste uitdaging? Messi bij City en Pep is voor de City fans leuk en voor ons Liverpool fans een prachtige uitdaging. Messi samen met Ronaldo bij Juve zou een sprookje zijn, Messi bij PSG met Neymar en Mbappe is leuk op Fifa, maar meer niet..... mijn mening dan he

26 januari 2021 om 11:58

Of gewoon naar Real Madrid vertrekken? Dat zou pas een stunt zijn en kan hij met z'n familie gewoon in Spanje blijven wonen en in de buurt van Suarez en zijn familie. Adidas zal er ook wel blij mee zijn.

26 januari 2021 om 12:03

Haha ja dat zou wel wat zijn, dan bestaat de gehele voorhoede ook uit 'halven'. Benzema een valse spits, Hazard een halve 10 en Messi idem

Vertel dat maar aan je tegenstanders in de race: "It's evident that when we sold Luis Suarez, we didn't bring a replacement. The coach is asking for Memphis Depay but I think that the striker position is one that would be very good to cover, and there are many spectacular 'number nines'. One of them is Erling Haaland, a footballer whom I would be very excited to have," presidential candidate Victor Font has said during an online meeting with the fans. Stelletje hypocrieten.

Ik zou Messi graag bij Real Madrid zien. Hij zou niet de eerste zijn die de overstap zou maken. Verder is Barcelona de laatste club die mag zeuren over clubs die praten over andere spelers aangezien zij dat in het verleden heel vaak hebben gedaan.

26 januari 2021 om 12:46

Messi heeft 3 weken terug bevestigd nooit van zn leven voor Real of Atletico te gaan tekenen, dus nee gaat hem niet worden. Voor de rest heeft barca het idd gedaan en werden ze daar door iedereen over gehaat maar wanneer Barca het niet meer doet en wijst naar een club die het ook doet dan moeten ze maar niet zo zeuren, juist ja..

Hij praat over schulden terwijl zijn eigen club bijna failliet gaat. En over andere spelers praten is iets waar Barca altijd koning in is geweest.

Als er eentje is die zijn lippen stijf op elkaar moet klemmen als er over respect wordt gesproken is het deze Laporta wel.

Uiteindelijk gaat het om salaris en als Barcelona dat niet kan betalen, dan moeten ze maar lekker met Griezmann voorin gaan pingelen want dat is echt drama. Maar goed Barca moest yes or yes die Frans man binnen halen die zo vol over zich zelf is en een eigen film heeft majah hij laat echt niets zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5635
4.Sevilla4815
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder263
PedriAanvaller262
A. GriezmannAanvaller246
L. MessiAanvaller2419
M. BraithwaiteAanvaller222
M. ter StegenKeeper200
Jordi AlbaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3745 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 24 19 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Door Ronaldo gevolgde prins wil Spanje veroveren: ‘Verslaafd aan succes’

Valencia lijkt de laatste jaren een flinke aantrekkingskracht te hebben op steenrijke zakenlieden. De Singaporese miljardair Peter Lim stapte enkele jaren geleden in de Spaanse club en naar nu blijkt is...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren