‘Als ik tegen Ajax kan scoren in de laatste minuut, dan doe ik dat’

Woensdag, 13 januari 2021 om 10:02Rian Rosendaal • Laatste update: 12:48

Voor Kik Pierie is het thuisduel van FC Twente met Ajax van donderdagavond er één met een speciaal randje. De centrale verdediger speelt dit seizoen op huurbasis voor de Tukkers, al blijft hij dromen van een definitieve doorbraak in Amsterdam. Pierie wordt op de voet gevolgd in Enschede, want de huurling heeft geregeld contact met de technische leiding van Ajax.

Volgens Pierie is de kans aanwezig dat er later deze week wederom contact is met Ajax. "Ja, misschien", zo verklaart de Twente-verdediger in gesprek met Ajax Showtime. "We gaan eerst de wedstrijd spelen, dat is het belangrijkste. Wellicht dat we contact hebben. Wellicht dat we daarna contact hebben." De huurling wil de details over het plan dat Ajax met hem heeft liever niet prijsgeven. "Maar het komt erop neer dat ik door Ajax ben gehaald om richting de eerste elf te groeien en dat het liefst zo snel mogelijk. Daar is nu een omweg bijgekomen. Maar het uiteindelijke doel is nog steeds om Ajax 1 te halen."

Pierie wil zich ontwikkelen bij FC Twente en ervaring opdoen op het hoogste niveau. In zijn beginperiode bij Ajax heeft de verdediger ook al veel geleerd, vooral door naar Daley Blind te kijken. "Blind is een ontzettend goede speler, een international. Vorig jaar heb ik veel van hem geleerd. Door te kijken naar de manier waarop hij speelt. Dat ik veel van hem kan leren, wil ik dan ook zeker zeggen." Pierie trekt daarnaast de vergelijking met Perr Schuurs, die na een periode van vallen en opstaan is uitgegroeid tot basisspeler bij Ajax. "Ja, wat dat betreft kun je ons vergelijken. Hij heeft een basisplaats veroverd en doet het heel goed."

De verhuurde Pierie kreeg eerder dit seizoen, toen FC Twente met 1-2 won van Ajax, te maken met Lassina Traoré en Brian Brobbey. Donderdagavond moet hij waarschijnlijk Sébastien Haller zien af te stoppen. "Dat is een mooie uitdaging voor mij. Mijn debuut voor sc Heerenveen was toevallig ook tegen Haller, dat is inmiddels vier jaar geleden. Haller is een ontzettend goede spits en ik moet laten zien wat ik kan. Het is een mooie uitdaging", aldus Pierie, die zich niet in zal houden tegen Ajax. "Als ik kan scoren in de laatste minuut, dan doe ik dat, omdat ik nu speler ben van FC Twente." Jan Vertonghen maakte in 2007 als huurling van RKC Waalwijk de gelijkmaker in het duel met Ajax, dat mede daardoor niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.

Pierie is overigens niet de enige speler die door Ajax naar FC Twente is gestuurd om speelminuten te maken. Ook Danilo maakte vorig jaar de tijdelijke overstap naar de club uit Enschede. Er zijn af en toe gesprekken over hun gezamenlijke toekomst bij Ajax. "Maar we zijn nu allebei blij dat we minuten kunnen maken op het hoogste niveau bij FC Twente, waar we ook belangrijk kunnen zijn", zo benadrukt Pierie. "We praten nog niet concreet over volgend seizoen. Dat is pas over een paar maanden. We zijn nu vooral bezig met FC Twente."

Verstessen maakt stap naar PSV 1: 'Kampioenschap tegen Ajax hoogtepunt'
Meer video's

Poll

Zie jij Kik Pierie ooit doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zo hoort het ook.
Je speelt op dit moment voor Twente en daar moet je 100% geven ook al is het tegen de club waardoor je verhuurd ben.
Zolang er geen afspraak is datje niet tegen ze mag spelen moet je gewoon alles geven.

13 januari 2021 om 10:11

Die afspraak mag schijnbaar ook niet gemaakt worden. In Engeland was / is dat volgens mij wel. En zo'n afspraak zou er imo ook nooit mogen komen. Dan loont het dus om spelers te kopen en te verhuren om daar sportief voordeel uit te halen. Stel dat Danilo wel tegen PSV mag spelen en niet tegen Ajax dan zou dat toch wel richting competitievervalsing gaan.

13 januari 2021 om 10:17

Ik vind dit allemaal wel een beetje te ver gezocht hoor. Is meer een mooie bijkomstigheid, meer niet. Misschien dat Engelse clubs het zich kunnen veroorloven, maar Nederlandse clubs hebben niet de financiële kracht om spelers te halen en die te verhuren om het een concurrent moeilijker te maken. Zo'n Danilo is verhuurd om vlieguren te maken en wellicht interessant te worden om weer in de gelederen te sluiten of te kunnen verkopen. Niet om het PSV moeilijker te maken.

13 januari 2021 om 10:21

Bij Twente lopen toch Danillo en Pierie rond. Dat zijn toch gewoon basisspelers, vorig jaar Lang. Als die spelers tegen Ajax niet meedoen heb je toch gewoon een voordeel t.o.v. Psv?

13 januari 2021 om 10:25

Jij geeft aan dat het loont om spelers te verhuren zodat zij meedoen tegen de directe concurrent. Ik vind dat te ver gezocht en vind dat het laten maken van vlieguren en wellicht interessant worden voor andere clubs het pas laat lonen om spelers te verhuren. Is je insteek om spelers te verhuren aan een club om het je directe continenten moeilijker te maken, vind ik het de verkeerde insteek. En ik vind het ook te ver gezocht om dat als insteek van een verhuurperiode te zien. Mocht die mogelijkheid er wel altijd zijn geweest en die zou nu worden afgeschaft, dan zal er echt geen club zijn die stopt met het verhuren van spelers. Daarom vind ik het een mooie bijkomstigheid en geen loon om spelers te verhuren.

13 januari 2021 om 10:26

Maar zou dat voordeel er ook niet mogen zijn als je hun transfersom/salaris betaald hebt? Het voorbeeld van Jan Vertonghen is eigenlijk te gek voor woorden als je erover nadenkt. Hoe ze het in Engeland doen, is mijns inziens volledig terecht. Ajax werd dat jaar geen kampioen, doordat Vertonghen in de laatste minuut scoorde tegen Ajax. Een speler die uiteindelijk gewoon onder contract stond in Amsterdam..
Competitievervalsing vind ik ook wat vergezocht, alsof Ajax expres spelers gaat kopen die ze eigenlijk niet willen hebben, maar bij een andere club stallen in de hoop dat ze punten gaan pakken tegen concurrenten van Ajax..

13 januari 2021 om 11:30

@Zilver dus eigenlijk had Verthonghen die bal moeten missen en nog 2 eigen goals moeten maken om Ajax kampioen te maken

13 januari 2021 om 11:40

" Ajax werd dat jaar geen kampioen, doordat Vertonghen in de laatste minuut scoorde tegen Ajax."
Nee, PSV werd dat seizoen kampioen omdat ene Patrick Kluivert in het thuisduel van PSv tegen Ajax een goal maakte (uiteindelijk de 1-5). ALs die goal niet was gemaakt (in het doelsaldo dat uiteindeljik beslissend was dus een goal minder voor PSV en eentje minder tegen voor Ajax) dan was Ajax alsnog kampioen geweest. Ondanks die goal van Vertoghen!

Helaas niet het niveau wat ajax moet nastreven. Prima verdediger voor de subtop, hoop zelf dat Ajax van de zomer gaat voor Sanchez!

13 januari 2021 om 10:12

Sanchez van Spurs? Waarom zou die teruggaan naar Ajax? Hij speelt niet veel bij Spurs, maar ik denk dat hij in de Premier League en daarbuiten nog veel andere opties heeft waar hij naar toe kan, ook topteams. Denk ook niet dat je hem voor Haller-achtige prijzen kan halen. Ik zie niet in waarom Sanchez naar Ajax terug zou gaan en hoe Ajax hem gaat kunnen betalen.

13 januari 2021 om 10:21

Maar dan heb je weer een grootverdiener? Vraag mij serieus af hoe Ajax dat salarishuis wil blijven bekostigen. Heb je geen CL of overleef je de groepsfase niet, dan kan je alweer geld toe gaan leggen. Zo'n jaar dat het geld tot aan de bomen groeit heb je bijna nooit. Los van het feit dat ik Sanchez nooit meer zie terugkomen hoor. Was niet bepaald de speler waar je het idee bij had dat Ajax in het hart zit. Heeft nog genoeg andere opties ipv voetballen in de eredivisie.

13 januari 2021 om 10:28

Precies, niks tegen de persoon van Sanchez, maar dat is een ouderwetse broodvoetballer. Die geeft echt wel alles voor de club waarvoor die speelt, maar is geen man met een clubhart. En daar is ook niks mis mee, maar dan moet je ook niet verwachten dat hij (veel) gaat inleveren om terug te keren naar Ajax. En dat salarishuis kan inderdaad niet blijven stijgen, want dat gaat een keer fout.

Moet je nagaan waar deze jongen was geweest als die nu zijn 3e basis seizoen bij Heerenveen in was gegaan... Van Scherpen en Pieri vind ik het echt heel zonde dat ze naar Ajax zijn gegaan.

13 januari 2021 om 10:24

Zivkovich hetzelfde verhaal. Die ging van Eredivisiespeeltijd naar de KKD en heeft daarmee heel zijn ontwikkeling verpest en Schuurs lijkt er ook niet beter op te zijn geworden in de KKD. Ik snap dat ook niet helemaal van Ajax. Koop dan zo een speler en verhuur hem nog 1 of 2 jaar aan een Eredivisieclub waar hij wekelijks speelt tegen een betere weerstand en zich dus naar alle waarschijnlijkheid ook beter ontwikkeld

13 januari 2021 om 10:30

Tsja financieel is het een stuk aantrekkelijker om bij Ajax te spelen. En als Ajax op je cv staat gaan er deuren open die anders gesloten zouden blijven. Of denk je dat Botman ook naar Lille was gegaan als hij alleen voor Heerenveen had gespeeld?

13 januari 2021 om 10:44

We snappen het ook wel vanuit spelers perspectief. Je speelt je meteen financieel een stuk lekkerder in de kaart zeker als een jonge Scherpen die bij Emmen niet veel zal hebben verdiend. Maar als Ajax zijnde verpest je toch wel een beetje je eigen competitie als je alle talenten die het toch voorlopig nog niet in je eerste elftal gaan spelen op koopt. Pieri had nu gewoon al 100+ wedstrijden kunnen spelen.

13 januari 2021 om 11:20

Hij heeft alleen maar voor Heerenveen gespeeld toch?? Heeft tie minuten gemaakt voor Ajax??

13 januari 2021 om 13:00

Klopt maar ajax staat wel op zijn cv

13 januari 2021 om 20:47

@Zinedane "waar deze jongen was geweest" Mag ik je glazenbol lenen? Benieuwd of hij nog basisspeler was, been gebroken of vertrokken naar 2e divisie Engeland of Duitsland. Die jongen heeft een kans gepakt en we zullen zien of hij verder kan ontwikkelen. Een Daley Blind was in begin ook een twijfelaar. Eerste seizoenen zou niemand verwachten dat hij bij Man U zou zitten en uitblinken in CL voor Ajax. Mogelijk haalt Piere het niet. Door zijn Ajax ervaring kan hij misschien makkelijker stap zetten naar een leuke club (onderkant) in Duitsland. Ajax kan aankoop bedrag terug krijgen. Iedereen blij! H'veen veel geld, Piere heeft bij topclub gezeten en Ajax die door kan verkopen en ook van geleerd.

Ik vind dit altijd zulke onzin vragen. Tuurlijk zou je scoren. Je bent verhuurd. Dat betekent dat jouw eigen club je (nog) niet goed genoeg vindt. Waarom zou je dan in godsnaam niet tegen ze scoren.

Vraag maar aan ene Jan Vertonghen wat hij zou doen! En kijk eens wat het voor zijn loopbaan betekende!
Gewoon doen dus inderdaad!

13 januari 2021 om 10:30

Dat Vertonghen zich goed ontwikkelde had niks te maken met het doelpunt wat ie scoorde tegen Ajax natuurlijk. Was toendertijd sowieso 1 van de grootste talenten van Ajax, en had het prima gedaan bij een laagvlieger als RKC dat jaar. Die ging normaal gesproken altijd de kans krijgen bij Ajax.

Schuurs heeft inderdaad en basisplek, maar dat je beweert dat hij het heel goed doet is natuurlijk de grootst mogelijke bullshit. Van de top 3 clubs Cv's verliest hij procentueel de meeste duels, is debet aan verscheidene doelpunten en onrust. Leuk hoor je collega niet afvallen, maar dan kan je beter niets zeggen. Mooi overigens dat hij er alles voor geeft, ik zou niet anders willen. Dat gedoe van niet spelen of minder je best doen omdat je verhuurd bent hou ik niet van.

Deze jongen is 1 van de grootste grappen in het Nederlandse voetbal. Veel te vroeg weggegaan bij Heerenveen en vervolgens een grote bek dat hij t wel even zou halen bij Ajax. Hier is niks van gekomen en nu doen alsof het hem verweten zou worden als hij scoort tegen Ajax. Tuurlijk scoor je tegen ze als je de kans hebt, anders kun je wel ophouden met welke sport dan ook. Een echte prof hoort altijd te willen winnen en scoren wanneer de kans zich voordoet.

Iemand die mij wat meer over hem kan vertellen? Ken hem eigenlijk niet en als ik sommige verhalen hoor is hij niet het niveau wat Ajax wil halen.

Wisselt goede en slechte wedstrijden met elkaar af, alleen maakt hij in vrijwel iedere wedstrijd een grote fout waar dus een grote kans uit komt. Verwacht niet dat hij ooit zal door breken bij Ajax, voor Twente is het wel een prima speler. Groningen, Heerenveen en misschien AZ wel zullen leuke clubs zijn voor hem, waar hij ook nog iets meer zal groeien.

13 januari 2021 om 10:38

En dat is nog een overeenkomst met Perr Schuurs. Die maakt ook vrijwel in iedere wedstrijd een grote fout. Wat lijken ze toch op elkaar!

13 januari 2021 om 12:31

Ik denk ook dat Ajax overeenkomsten met Blind bij hem zag. Alleen doet hij soms hele stomme dingen, echt een graad of wat erger dan Schuurs, dus ik verwacht ook niet dat hij het bij Ajax zal maken. Overigens zou ik Schuurs wel eens als verdedigende middenvelder willen zien bij Ajax. Op zich kan hij de meeste dingen wel, hij kan tot nu toe alleen niet anticiperen, wat problemen geeft als je zo hoog speelt als Ajax...

Toch wel zonde dat hij toen vertrokken is bij Heerenveen, had daar gewoon een basisplek, presteerde prima en had alle tijd om zich te ontwikkelen als jonkie. Bij Ajax zal hij zelf denk ik niet slagen en dan eindig je mogelijk toch weer bij een Groningen of Heerenveen.

Ik hoop dat Danilo ook deze gedachte heeft. Hij heeft in amsterdam toch wel enkele kansen onbenut gelaten.

Pirie heeft mij nog nooit op welke manier dan ook overtuigd... en nu bij Twente zie ik ook nog steeds geen groei. Ajax dacht een groeidiamant te hebben gekocht, maar denk dat het einde verhaal wordt voor de aspiraties voor Ajax 1.

Los van alle vooruitbespiegelingen: Wat voor spelers als Danilo Pereira da Silva en Kik Pierie in ieder geval geldt is dat ze bijna wekelijks een duel spelen op het hoogste Nederlandse voetbalnivo. En ook nog onder een trainer die de kneepjes van het voetbalvak onder de knie heeft. Dat lijkt me vele malen beter dan speelminuten in de KKD of rustminuten op de Ajaxbank. Ik noem dat gewoon een win-win-win-situatie. Oftewel goed voor Ajax, goed voor FC Twente en ook goed voor de betreffende spelers.

Begint een beetje op te krabbelen na een zwakke seizoensstart. Hoop dat ie 2e seizoenshelf zijn foutjes achterwege laat. Dan is het gewoon een prima voetballer voor niveau Twente ed. Denk dat Ajax te hoog gegrepen is voor hem en dat ie dat niveau niet gaat halen. Hoop wel dat ie die goal maakt morgen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren