Chelsea stalt Familia-Castillo opnieuw in Eredivisie na vertrek bij AZ

Maandag, 11 januari 2021 om 17:22 • Laatste update: 17:23

ADO Den Haag versterkt zich voor de rest van het seizoen met Juan Familia-Castillo, zo heeft de club bevestigd. De twintigjarige linksback werd dit seizoen door Chelsea verhuurd aan AZ, maar kwam daar niet in de plannen van hoofdtrainer Pascal Jansen voor. De Alkmaarders hebben maandagmiddag bekendgemaakt dat de huurovereenkomst is beëindigd en dat de verdediger terugkeert naar Chelsea. The Blues stallen hem nu voor een halfjaar in Den Haag, waar hij onder trainer Ruud Brood gaat strijden tegen degradatie.

“Ik wil mezelf laten zien op het hoogste niveau en ADO Den Haag is daar een goede club voor. Omdat ik al veel jongens ken, zal ik me vast en zeker snel thuis voelen”, reageert Familia-Castillo op de clubwebsite van ADO. “Ik ben een aanvallend ingestelde speler, die graag aan de bal is en ook zijn mannetje staat in de duels.” Martin Jol, hoofd van het technisch hart van de club, ziet in de aanwinst een 'veelzijdige linkspoot'. "Het is een mooi signaal dat een grootmacht als Chelsea onze club als een goed platform voor de verdere groei van een veelbelovend talent beschouwt. We hopen dat Juan een belangrijke rol gaat spelen aan onze linkerkant. Met zijn techniek en creativiteit zijn in ieder geval de ingrediënten aanwezig om ons te kunnen helpen in de strijd om handhaving in de Eredivisie.”

Familia-Castillo speelde van 2009 tot medio 2015 in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij naar Chelsea vertrok. Een doorbraak in de hoofdmacht van de Engelse topclub zat er geen moment voor hem in. Vorig seizoen werd hij door Chelsea verhuurd aan Ajax. Hij kwam terecht bij de beloften van de Amsterdammers en speelde 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Deze jaargang werd hij gestald door AZ, de club waarvoor hij op 27 december zijn debuut maakte tegen FC Utrecht (2-2). Een minuut voor tijd kwam hij als invaller binnen de lijnen als vervanger van Myron Boadu.

Familia-Castillo, wiens contract bij Chelsea doorloopt tot aan de zomer van 2022, wordt de derde winterse versterking van ADO Den Haag. Eerder deze transferperiode versterkte de club zich al met Marko Vejinovic en Daryl Jamaat. Beide spelers werden transfervrij opgepikt en maakten afgelopen weekend hun debuut tegen RKC Waalwijk. Het duel in Noord-Brabant werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Boy Kemper. Het was pas de tweede overwinning van de Hagenaren dit Eredivisie-seizoen; eerder werd VVV-Venlo met 1-2 verslagen. Met tien punten uit achttien wedstrijden staat ADO Den Haag op de zestiende plaats in de Eredivisie.

PSV geeft 2-0 voorsprong weg: 'Toch trots op ons spel'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jeron)

Tsja het kan verkeren. Was echt wel een talent bij ons maar hij wilde persé de overstap naar Chelsea maken. Zonde om te zien dat hij nu bij Ado belandt is maar wie weet kan hij daar vechtersvoetbal aanleren en kan dat hem sterker maken.

11 januari 2021 om 12:42

Ik vond hem vorig seizoen bij Jong eigenlijk best wel goed, jammer dat Salah-Eddine (hoelang ligt die er nog uit?) Hetzelfde management heeft.

11 januari 2021 om 13:15

Enorm jammer ja. Was lekker bezig bij Jong Ajax en was ook zeker overgenomen als SA inderdaad een ander management had. Hij zou begin dit jaar terug moeten keren dacht ik maar ik ben er niet zo goed van op de hoogte eerlijk gezegd.

11 januari 2021 om 13:13

Ik herinner me een "Zidane" op de achterlijn, inclusief panna. Was/is een heerlijk talent.

Ja, blijkt toch dat je Wijndal er niet even uit speelt. Ik denk dat deze jongen uiteindelijk toch beter bij Ajax had kunnen blijven. Tagliafico had dan af en toe rust kunnen krijgen.

Dit schiet ook niet op voor zo'n jongen. Die jongen verdient waarschijnlijk een subtop-salaris bij Chelsea en wordt met elke verhuur bij een mindere club gestald. Dan heb je even een paar jaar leuk geboerd en kun je bij een vertrek gaan voetballen voor een gewoon Eredivisie-salaris of in de uithoeken gaan spelen om nog een aardig voetbalsalaris te krijgen. Ik heb het toch een tijd aan willen zien, maar het begint er toch wel op te lijken dat een vroeg vertrek voor de meesten niet bijzonder goed uitpakt. Of ze ontwikkelen zich niet, of komen weer gewoon terug naar de Eredivisie. Ik vraag me af of dat 't waard is, twee jaar ontwikkeling inleveren tijdelijk een paar ton meer te verdienen. Z'n leeftijdsgenoten qua talenten verdienen inmiddels minstens hetzelfde en dat gewoon in Nederland.

11 januari 2021 om 13:11

Hij is misschien niet het goede voorbeeld, maar het kan ook beter gaan hè. Zolang je in de Eredivisie niet bij Ajax/PSV terecht komt is het ook allerminst zeker dat je bij een mooie buitenlandse club terecht komt. En laat je iets degelijks zien bij een verhuur, dan kun je soms wel weer makkelijker bij lagere clubs terecht in andere competities. Of zelfs mooie clubs. Kijk naar hoe Aké er is gekomen of als het doorgaat dat Fosu-Mensah misschien bij Leverkusen terecht komt. Het gaat in beide gevallen gewoon in slechts een percentage van de gevallen goed.

11 januari 2021 om 14:30

Ik ben het in dat opzicht wel met Japie_krekel eens. Het grote probleem is dat die jongens zichzelf enorm overschatten. De echt grote talenten zullen in het buitenland ook wel slagen, maar ik vind het altijd zo vreemd dat veel jonge spelers dat al snel van zichzelf denken. Toch denk ik dat je jezelf dan beter ontwikkelt in Nederland. Nederland is vertrouwd, de Eredivisie is voor talenten ook gewoon een goede leerschool gebleken. Kijk bijvoorbeeld naar zo'n Chong. Die had in de Eredivisie echt wel kansen gekregen. Die is nu jaren van z'n ontwikkeling kwijt en zie die nog maar te compenseren.

11 januari 2021 om 15:53

Dat is ook weer waar Sirius. Klopt inderdaad. Voornamelijk dat overschatten lijkt de laatste tijd steeds vaker voor te komen inderdaad. Het zal inderdaad in Nederland net wat makkelijker zijn om door te breken en te ontwikkelen, alleen is de vervolgstap dus niet altijd beter in mijn optiek. Maar dat is ook heel erg speler afhankelijk natuurlijk. Klopt inderdaad wat betreft Chong.

Het is voornamelijk afhankelijk van op welke leeftijd ze echt speeltijd krijgen in mijn optiek. In Nederland hebben we er namelijk een handje van om van een 19 jarige speler al te zeggen dat hij zijn hele ontwikkeling verpest, omdat hij nog niet een volwaardig selectiespeler is ergens. Deels klopt het dat je dan wat ontwikkeling mist misschien, maar anderzijds als je bijvoorbeeld op 21 jarige leeftijd wel veel minuten maakt op een hoger niveau dan haal je dat wel degelijk in (in mijn optiek dan).

11 januari 2021 om 16:09

Weet niet of ik je goed begrijp maar als je Ake en Mensah als voorbeelden noemt waar het dan wel een goede keuze is geweest lijkt me dat niet een hele sterke argumentatie. Het is gewoon niet slim de voorbeelden van spelers die gewoon sneuvelen door te vroeg naar het buitenland te vetrekken zijn gewoon legio. De enige reden waarom ik me kan voorstellen dat je gaat is misschien geld, maar ik heb soms ook het idee dat die talenten het gewoon erg hoog in de bol slaat soms.

11 januari 2021 om 16:48

Ik kan ook anderen opnoemen. Het gaat mij erom dat het niet bij voorbaat mislukt en dat velen alsnog bij aardige clubs terecht komen. Of terug naar Nederland bij sommige clubs. Malen terug bij Psv, is er niet veel minder van geworden.

Ik zeg ook niet dat het per sé wel goed is he. Ik zeg alleen dat het gewoon per speler verschillend is. En dat ik zeker wel snap dat het wat minder kansen biedt dan in Nederland proberen door te breken. Maar voor je vervolg carrière is in Nederland blijven niet altijd beter. Dat is het enige dat ik probeer aan te geven. Het wordt bij voorbaat gezegd dat het een slechte keuze is om vroeg naar het buitenland te gaan. Daar ben ik het dus niet mee eens.

11 januari 2021 om 13:12

veel van de jongens overschatten zichzelf gewoon. als je niet een talent van de absolute buitencategorie bent dan moet je niet op jonge leeftijd daar het buitenland gaan want dan gaat het niks worden

11 januari 2021 om 13:22

Of juist wel want anders speel je na de 0nder 18 zomaar bij de amateurs en heb je er geen stuiver aan overgehouden. Altijd zo makkelijk dit. 90% van de jeugdopleiding haalt het prof voetbal niet eens.

11 januari 2021 om 13:44

omdat die 90 procent inderdaad niet van de absolute buitencategorie is. dat is niet iedereen gegeven. jeugdspelers als Trend Alexander Arnold, Sterling, Rashford, Foden etc. zijn daar wel doorgebroken maar die hadden het niveau. hier in Nederland vinden we elke jonge speler die drie keer de bal naar de goede kleur speelt al een uitzonderlijk talent maar als we realistisch gaan kijken, hoeveel van onze Oranje spelers spelen in de Europese top? Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Frenkie en Wijnaldum. maar 5 van de 22 selectiespelers

11 januari 2021 om 16:15

Japie, Denk ook dat die jongens vaak horendol worden gemaakt alsof ze dus absolute buitencategorie zijn. En er zelf ook in gaan geloven. Óf hij dacht aan cashen en lukt t niet daar kan ik altijd nog naar een Villa, Bremen of zoiets. Maar ja.. zo liep t niet voor m. Hoop dat hij zn westrijden kan gaan maken dit seizoen om zich te tonen in de ED. Zo niet.. dan wordt t nog eens een lastigere voor hem.

11 januari 2021 om 16:25

mee eens, het komt deels door hun omgeving ook die hun groter maken dan dat ze zijn

11 januari 2021 om 17:30

Eens. Al geloof ik dat er ook veel zullen zijn die juist te weinig vertrouwen in zichzelf hebben. Of meerdere blessures hebben gehad en bang zijn dat hun droom op het laatste moment nog uiteenspat. Zo'n Kishna bijvoorbeeld gunde ik die transfer zo enorm. Hij wist al dat zijn lichaam niet voor topsport gemaakt was en koos voor het snelle geld. Dan is dat prima te begrijpen.

11 januari 2021 om 13:40

Die jongen is simpelweg niet goed genoeg gebleken. Jeugd en profvoetbal zijn 2 heel verschillende dingen. Er zijn daarnaast ook prima voorbeelden van jonge spelers uit andere landen die wel heel mooi terecht komen. Maar om het direct in de absolute top te redden is maar voor heel weinig weggelegd. Stellen dat zo'n jongen 2 jaar stil heeft gestaan is en in Nederland al veel verder zou zijn geweest wat dat betreft ook iets wat simpelweg niet onderbouwd kan worden. Bijzonder blijft ook dat veel mensen deze jongens dan als mislukt bestempelen, maar als een door een Nederlandse club aangetrokken talent flopt dan is het 'jammer, maar hij was niet goed genoeg'. Neem zo'n op 16-jarige leeftijd door Ajax aangetrokken Horvath. Na 2 jaar Ajax transfervrij naar PSV en daar na 2 jaar terug naar MTK waar Ajax hem vandaan haalde, die hem weer verhuurt naar een binnenlandse club op het tweede niveau. En daar speelt hij nauwelijks. Vreemd wel, want als je de overlevering hier op het forum moet geloven dan zouden spelers als ze bij een Nederlandse club zouden zijn gebleven al veel en veel verder zijn geweest. Daarom zit het Nederlands elftal ook vol met spelers die allemaal in de top spelen en daar onbetwiste basiskrachten zijn. Ik wil nergens stellen dat een overstap beter is, maar we overdrijven de kwaliteit van onze eigen opleidingen ten opzichte van die van absolute topclubs wel. Hier flopt het grote gros ook gewoon en van die paar die het wel redden weten maar weinigen het tot sterkhouder bij Europese (sub)topclubs.

11 januari 2021 om 14:00

Maar Horvath zag men ook nooit echt als het absolute toptalenten. De Castillo wel.

11 januari 2021 om 14:35

Ik geloof niet dat ze veel en veel verder waren geweest, maar je komt in de Eredivisie sneller aan de bak en het is makkelijker om de stijgende lijn door te zetten. Het gaat me dan ook niet om de kwaliteit van de jeugdopleiding, maar de doorgroei-kansen naar het eerste. Die jongens worden continu verhuurd, hebben geen vastigheid, spelen ook lang niet altijd in veel gevallen. Als je twee gelijkwaardige spelers voor 1 positie hebt waarvan 1 een huurling is, lijkt het me niet lastig om te raden wie van de twee op de bank belandt. Natuurlijk flopt hier het gros ook gewoon, maar dat zijn vaak niet de talenten van de topclubs waar men echt wat in ziet. Het probleem ligt dan ook niet zozeer in de sterkte van de jeugdopleiding, maar gewoon het niveauverschil en het feit dat die jongens in hun eerste jaren gewoon huurlingen zijn die van club naar club gaan. Dat kan in mijn ogen gewoon niet beter zijn dan vastigheid. Ik doel dus ook niet op het feit dat die jongens geen topspelers worden, maar dat ze niet het maximale uit hun talent halen.

11 januari 2021 om 20:33

Kom op. Ajax haalt die jongen uit het buitenland omdat ze denken dat het een leuk talentje is? Als ze wat uit het buitenland halen dan doen ze dat omdat ze hem als bijzonder talentvol achten. Net als dat blik andere buitenlandse jongens die ze rond die tijd binnen haalden voor de o17. Of Antonucci die voor een half miljoen werd gehaald.

11 januari 2021 om 13:48

@sirius, het geld zit hem dan ook niet in het eerste contract maar de contracten die ze op hun 18e kunnen tekenen zijn echt in sommige gevallen wel meer dan in Nederland. Ake zat op zijn 18e op meer dan 1 miljoen per jaar, dat zou hij nooit bij Feyenoord krijgen. Tahith Chong zit nu ook op meer dan een miljoen per jaar. Ki-Jana Hoever zit op meer dan 2 miljoen en dat was niet het grootste talent in de lichting van 2002 van Ajax. Contract voor 5 jaar dus sws 10 miljoen al binnen.

11 januari 2021 om 14:42

Maar dat zijn de grotere talenten die nog naam maken. Voor jongens als Familia-Castillo is vastigheid toch wel belangrijk gebleken. De vaste back van Ajax was hij waarschijnlijk niet geworden, maar een vaste back in de subtop van de Eredivisie was niet onmogelijk geweest. Het is ook altijd wel lastig in te schatten, maar ik zie ook niet echt dat die jongens nou zo'n flinke ontwikkeling doormaken. Neem nou zo'n Dilrosun. Die kan makkelijk mee bij een Utrecht, Vitesse of AZ, maar mag de bank warm houden bij de huidige nummer 12 van de Bundesliga en doet niet het vertrouwen op die je nodig hebt om minder wisselvallig te worden. Hier in Nederland krikt zo'n jongen z'n rendement op, bouwt aan z'n vertrouwen en is in z'n vertrouwde omgeving. Het is hier gewoon makkelijker om aan te haken en van daaruit door te ontwikkelen. In plaats daarvan komt die jongen in een competitie terecht waar de weerstand erg hoog is voor zo'n jonge speler en speelt hij bij een club waar je vaker achter de back van de tegenstander aan moet dan dat je zelf aan aanvallen kunt denken, mits je speelt.

11 januari 2021 om 19:19

@sirius, tja allemaal heel leuk en aardig dat ze bij AZ hun rendement zo opkrikken maar hoeveel spelers heeft het iets opgeleverd? Ik zie zo'n Stengs straks ook gewoon door het ijs zakken, alleen doet hij dat een paar jaar later

Zo'n Ki-Jana Hoever werd zo beetje als laatste doorgeschoven van zijn lichting bij Ajax.

11 januari 2021 om 17:59

Kan ook makkelijk andersom natuurlijk, zullen er wel meer zijn maar ik denk gelijk aan Eiting. Die jongen is een jaar of 21/22 en speelt nu op het tweede niveau van Engeland. Ook hij werd door grotere clubs dan Ajax begeert. Als hij daar op in was gegaan speelde hij in het slechtste geval op ongeveer hetzelfde niveau maar had hij flink wat meer geld bij elkaar geharkt.

11 januari 2021 om 19:09

@sprokkie, Eiting is alweer 23 over een maand. Kan me trouwens niet voorstellen dat hij door grotere clubs werd begeerd. Niet echt het type waar de Chelsea's en de Manchester Uniteds naar op zoek zijn

Laat dit een voorbeeld zijn voor Brobbey. 20 en bij Ado ipv bij Ajax.

11 januari 2021 om 12:48

Brobbey moet ook gewoon lekker naar een Az (bij vertrek Boadu), Utrecht of Vitesse gaan.
Gegarandeerd dat hij daar 100% meer speeltijd krijgt dan als hij bijtekenen en hij speelt dan ook gewoon bovenin mee.

11 januari 2021 om 13:22

En dan? Hoeveel spelers gaan er vanuit Utrecht, Vitesse of AZ naar een grotere competitie en slagen daar ook? Hij zou die stap toch vanuit Ajax of PSV moeten maken.

11 januari 2021 om 13:44

En hoeveel spelers slagen er ook niét als ze naar PSV en Ajax gaan?

11 januari 2021 om 14:00

Een stuk minder. Het is algemeen bekend dat de weg vanuit Nederland naar een grotere competitie 9/10 vanuit Ajax of PSV komt.

11 januari 2021 om 14:46

Bij Ajax en PSV leer je wel met prestatiedruk omgaan. Dat is soms wel een hele onderschatte kwaliteit. Bij Ajax en PSV sta je er veel sneller naast en is de concurrentie veel hoger. Ook speel je om de prijzen, waardoor het 'moeten' is en niet 'mogen'. De stap van de subtop naar de top is al heel lastig voor veel spelers, laat staan de stap van de subtop van de Eredivisie naar een top competitie. Er zullen altijd spelers zijn die een dergelijke stap wel kunnen maken, maar er is gewoon een groot verschil tussen spelen bij Ajax, PSV of Feyenoord of spelen bij AZ, Utrecht of een andere relatief grote club.

11 januari 2021 om 13:03

Zou Brobbey ook niet gewoon transfervrij bij een club als PSV terecht kunnen komen? Malen zal na dit seizoen wel vertrekken.

Slechter als Faye kan haast niet, ook al ken ik de kwaliteiten van deze jongen niet goed genoeg. ADO is toch lekker bezig op de transfermarkt, nu nog een spits erbij ipv Arweiler en handhaving wordt opeens een stuk realistischer

11 januari 2021 om 13:23

Degene die arweiler heeft gescout kan je meteen ontslaan. Die jongen kan echt helemaal niks

De verwachtingen waren al niet hoog, maar deze jongen heeft echt veel te weinigblaten zien bij Az om überhaupt maar na te denken over een invalbeurt bij Az 1.
Hoop dat ADO meer iets is om zijn carrière wat op te krikken, want volgens velen hier kon hij echt wel wat.

11 januari 2021 om 13:00

Twee weken terug viel hij in tegen Utrecht en toen heeft hij precies niks goeds gedaan. Sterker nog, AZ werd er alleen maar slechter van. Ben blij dat hij weg is. AZ zal op zoek moeten naar een vervanger voor Wijndal nu.

11 januari 2021 om 14:14

Dat jij hem op 1 minuut tegen Utrecht kan beoordelen vind ik knap.

11 januari 2021 om 14:47

Dat vind ik inderdaad ook wel een prestatie. Je beoordeelt 'm toch niet serieus op 1 minuutje in de Eredivisie?

11 januari 2021 om 14:52

Nee, ik beoordeel hem op de wedstrijden die hij wel heeft gespeeld in bijvoorbeeld Jong AZ. Daarom ben ik blij dat hij weg is. Nu moet AZ namelijk op zoek naar een goede vervanger voor Wijndal! Overigens heeft hij 8 minuten in het veld gestaan en toen elke bal direct ingeleverd bij de tegenstander. Hoe jullie bij 1 minuut komen is mij een raadsel?

Op zich niet vreemd, Faye is geen goede linksback. Ik verwacht echter ook niet veel van zo’n jongen. Waarom halen we niet gewoon onze beste man Meijers terug? Speelt amper bij Sparta en is een linksback die beter is als Faye en FamiliaCastillo samen, tevens jarenlang onze kapitein geweest.

Lekker Ado!
Jullie versterken je goed!

Wij hebben een 18 jarig talent waar nog nooit iemand van gehoord heeft en een reserve speler van Volendam gehaald...

11 januari 2021 om 13:25

Ik hoop voor je dat het goed uitpakt. Helaas zal er iemand moeten degraderen maar succes voor ons allen gewenst 😇

11 januari 2021 om 14:49

Het grote verschil is wel dat Emmen die jongens kan betalen, terwijl ADO zich zeer waarschijnlijk in de schulden werkt om degradatie te voorkomen. Niet onlogisch, maar een Emmen kan een degradatie een stuk makkelijker dragen dan een Ado. Het heeft dus voor Emmen geen zin om te dure spelers aan te trekken.

12 januari 2021 om 09:16

Pijnlijk maar waar.....denk ik (kan niet in de portemonnee kijken bij Ado

Bij Fc Emmen is ook wel een gevaarlijk situatie gaande.
Ronald Lubbers is daar alles... Hij betaald en bepaald
Hij is algemeen en technisch directeur en voorzitter
Hij is één van de groot financierders

Beetje van Seumeren...

Maar we kunnen prima salarissen van 400k geven.
Bizar toch dat we dan met jongens als Veendorp en Telgenkamp spelen?

We zouden dit half jaar gewoon een halve selectie moeten huren om te overleven!


Weer een voorbeeld dat jong naar buitenland gaan kan maar op deze manier heb je er niks aan. Over een paar dagen is die jongen 21 en nog geen wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld (nouja behalve 1 minuut dan).

Malen blijft het school voorbeeld hoe je het dan beter aan kan pakken. Op je 18/19e gewoon gaan tekenen bij een club die een plan met je heeft, waar je wekelijks gaat spelen en waar je je rustig kan ontwikkelen.

11 januari 2021 om 13:34

Hij heeft toch gewoon in de KK divisie gespeeld? Net zoals Mazraoui bijvoorbeeld. Die speelde op zijn 20e ook nog steeds in de KK divisie.

11 januari 2021 om 14:27

Hoogste niveau, oftewel landelijk het hoogste niveau van het land waar je speelt. KK is niet het hoogste niveau in Nederland.

11 januari 2021 om 14:48

@freshzone, oh dat snap ik best hoor. Ik wilde alleen aangeven dat er wel meer jongens zijn die op die leeftijd nog geen minuut op het hoogste niveau hebben gespeeld en het nu prima doen. Teze begint op zijn 21e ook pas minuten te maken.

11 januari 2021 om 19:06

Malen? Hij ging juist voor het grote geld en verliet Ajax toen hij daar nog een jeugdcontract had. Vervolgens niet geslaagd in Engeland en toen kwam Psv om de hoek kijken.

11 januari 2021 om 19:22

@futures, Malen had geen jeugdcontract. de 1998/1999 lichting kreeg destijds geen contract op hun 16e. Cruijf/jonk vond dat ze moesten wachten tot hun 17e. Alleen de buitenlandse 16 jarige spelers kregen toen een contract. Hoe men dat ooit een goed idee vond begrijp ik nog steeds niet.

Deed het heel goed bij Jong Ajax, kan nu weer met zijn maatje Kemper spelen. Linksback positie bij ADO is slecht bezet. Meijers zit bij Sparta op de bank, die is versleten en de hiervoor in de plaats gekomen Faye is niet geschikt voor de eredivisie.

Laat hem maar onder de vleugels van Janmaat vlieguren maken. Talent heeft hij zeker.

Voor elke Ake en Fosu Mensah heb je toch weet 5 van dit soort gevallen. Ik neem die jongens niets kwalijk. Voor dat geld had ik hetzelfde gedaan, maar ik vind het bederven van zulke talenten wel echt heel erg zonde. Na de Brexit (en de nieuwe Homegrown Player Rule van de Epl) is dit straks veel lastiger voor hun 18e. Dat geeft de Nederlandse clubs iets meer tijd om deze jongen nog niet beter te ontwikkelen en te begeleiden.

Het schiet niet op voor deze jongen zo.. Hij heeft de leeftijd dat wekelijks moet spelen bij een club. Dus verhuren is echt overbodig. Hij moet zijn contract laten ontbinden of Chelsea moet hem gewoon verkopen.. Het eerste van Chelsea gaat hij toch geen basisplaats afdwingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo15-18
15.RKC Waalwijk13-14
16.ADO Den Haag10-25
17.Willem II9-16
18.FC Emmen5-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KramerAanvaller164
B. Ould-ChikhAanvaller120
L. KoopmansKeeper170
H. WentgesKeeper00
R. ZwinkelsKeeper00
J. AmofaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren