‘Besluit van Kompany vormt druppel: Vlap zet zinnen op winterse transfer’

Maandag, 11 januari 2021 om 08:13

Michel Vlap wil deze maand vertrekken bij Anderlecht, zo weet Het Laatste Nieuws te melden. De 23-jarige aanvallende middenvelder behoorde zondag andermaal niet tot de wedstrijdselectie van Paars-Wit voor de uitwedstrijd tegen OH Leuven (1-0 nederlaag) en dat vormt volgens de Belgische krant de spreekwoordelijke druppel. Anderlecht wil daarentegen niet koste wat het kost afscheid nemen van Vlap in de winterse transferwindow.

Vlap moest zaterdag opdraven bij de beloften van Anderlecht voor een oefenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. De aanvallende middenvelder speelde een uur mee en daarna werd het al aannemelijk geacht dat hij een dag later niet bij de selectie zou zitten voor het eerste duel van Paars-Wit na de winterstop tegen OH Leuven. Volgens de berichtgeving van Het Laatste Nieuws zou het desondanks een flinke teleurstelling geweest zijn voor Vlap dat hij niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde.

Het was de tweede keer op rij dat Vlap geen deel uitmaakte van de selectie, aangezien hij in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Beerschot (2-0 zege) ook al moest plaatsnemen op de tribune. “Met de juiste instelling mag iedereen rekenen op een nieuwe kans”, zo liet Anderlecht-trainer Vincent Kompany voorafgaand aan het duel met OH Leuven optekenen in Belgische media. “Of iemand speelt, hangt meer van de speler zelf af dan van de trainer.”

“Niemand staat helemaal onderaan in de pikorde en niemand staat helemaal bovenaan de pikorde. Ik heb iedereen al kansen gegeven. Vlap? Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit. Dat wil ik bij elke speler zien. Dat zijn mijn drie basisprincipes”, sprak Kompany. Vlap is dit seizoen voorlopig niet geheel onbesproken. Zo ruziede hij tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk opzichtig met ploeggenoot Lukas Nmecha over een strafschop en maakte hij misbaar na een wissel tijdens het duel met Sint-Truiden.

Vlap speelde dit seizoen voorlopig pas zeven wedstrijden, waarvan vier als basisspeler, en leverde daarin geen doelpunten en assists. Voor de aanvallende middenvelder vormt het feit dat hij tijdens het duel met OH Leuven niet tot de selectie behoorde nu naar verluidt de druppel: hij heeft zijn zinnen gezet op een winters vertrek bij Anderlecht. Van de huidige nummer vijf van de Jupiler Pro League hoeft Vlap niet per se te vertrekken deze maand, mede omdat men door het drukke programma de selectie het liefst zo veel mogelijk intact wil houden.

Bovendien weet Anderlecht dat Vlap momenteel niet hetzelfde bedrag zal opleveren als hij in de zomer van 2019 heeft gekost. Paars-Wit maakte zeven miljoen euro over naar sc Heerenveen en zijn eerste seizoen in Brussel verliep met 10 doelpunten en 3 assists in 25 wedstrijden nog relatief succesvol. Daarom zou de voorkeur van Anderlecht liggen bij een tijdelijk vertrek van Vlap, al is er voorlopig nog geen concrete belangstelling.


Poll

Moet een Eredivisie-club Michel Vlap oppikken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door chelsea///)

Die kompany heeft ook een managementcursus gedaan hoor. 3 basisprincipes. Hoezo zou nederigheid een basisprincipe zijn? Ook dat verhaal van die pikorde dat er niemand helemaal bovenaan staat is natuurlijk onzin. Als er een pikorde is staat er namelijk altijd iemand bovenaan en iemand onderaan.

11 januari 2021 om 09:14

Ik zie nederigheid in dit geval als je beseffen dat voetbal een teamsport is en er maar één coach is die op het veld de eindbeslissingen neemt.

11 januari 2021 om 10:02

Nederig zijn op bepaalde momenten is denk ik ook niet verkeerd maar zoals hij het hier zegt als basisprincipe komt het op mij over dat dit altijd aanwezig moet zijn terwijl vele topspelers juist het beste renderen bij eigenschappen die haaks staan op nederigheid. Ik vind het altijd wel apart dat een coach die zelf op hoog niveau gespeeld heeft dit soort wijsheden eropna houdt

11 januari 2021 om 11:58

Dat is jou interpretatie van nederigheid. Je kunt het ook zien als respect hebben voor de speelstijl en keuzes van mensen boven je, prive leven dingen opofferen voor de sport en op de momenten dat het niet goed gaat de kop nog verder omlaag en nog harder werken. Volgens mij omschrijf ik nu bijv. een Muller (nederige speler in jou ogen schat ik zo), maar evengoed Ronaldo.

11 januari 2021 om 13:07

nederigheid kan ook een zwakte zijn. sommige spelers moeten het juist hebben van hun bravoure en die moet je ze dan niet ontnemen. met alleen maar ideale schoonzonen win je ook de oorlog niet

11 januari 2021 om 15:51

Over welke bravoure heb je het dan? Ik zie dan toch een jonge Ronaldo bij United voor mij, maar weet ook dat hij ondanks die positieve bravoure enorm nederig was richting Keane/scholes/fergie.

Dan heb je ook Queresma die bravoure zonder nederigheid bezit. Ik dacht steeds maar weer, als hij nou eens voor de sport zou gaan leven en zou gaan luisteren dan kan hij dat talent omzetten in iets moois, maar dat zat er niet in bij hem.

Maar zeker in extreme zin kan nederig nadelig zijn, maar dat is met alles waar je extreem voor zet. Bij voetballers heb ik niet zozeer een fout voorbeeld, maar op de arbeidsvloer zie ik dan iemand die alles constant komt navragen bij je en niets zelf invult.

11 januari 2021 om 12:02

Grappig, want ja er worden 1001 management synoniemen verzonnen voor elk proces met steeds maar nieuwe buzzwords, maar de uitleg van Kompany vind ik er hier niet 1 van. Ik vind deze basis gedragingen passen bij professionals, maar het grote probleem is dat de samenleving anno 2021 hier nogal moeite mee heeft

11 januari 2021 om 13:53

Zeker aangezien Kompany zelf een echte professional was . Ik vind het in de basis al niet meer dan logisch dat elke coach dat van zijn spelers verwacht, maar Kompany verwacht dat natuurlijk ook omdat hij zelf als speler wel zo was. Verder compleet met jouw laatste zin eens Schop . Blijkbaar is het heel bijzonder dat je jezelf professioneel opstelt ten aanzien van je werk..

Ze hadden er nu wel mogen bij zetten dat Lierse met 2-1 gewonnen heeft 😉. Verder snap ik wel dat Vlap niet start. Voegt voetballend bitter weinig toe en Anderlecht draait redelijk. Verder zijn er toch wel al wat randzaken rond die jongen geweest, dus dan is het krediet toch wat sneller op.

11 januari 2021 om 10:44

Ik volg de Belgische competitie niet. Bij Heerenveen was het een redelijk sierlijke '10' die met Sam Lammers (tegenwoordig bij Atalanta) een goede tandem vormde. Dat een topclub als Anderlecht hem overnam verraste me wel, maar ik was wel benieuwd hoe hij het in Brussel zou doen. Belgie is toch een heel andere competitie dan Nederland. Dat Feyenoord-flops Vormer en Amrabat feilloos doorgroeien in de Jupiler Pro League verrast, net als de goede prestaties van Noa Lang op dit moment. En middelmatige verdedigers als Donk, Luckassen, Nuytinck en Kruiswijk vonden ook goed hun draai in de Belgische top.

Kan Vlap voetballend niet meekomen bij Anderlecht of zijn het die randzaken? Over wat voor randzaken hebben we het hier?

11 januari 2021 om 11:24

Voetballend is hij een keer of 1000 minder goed dan Verschaeren, het enige wat hij meer bood dan Verschaeren waren doelpunten. Maar nu dat ook wegvalt dan wordt het meteen moeilijk natuurlijk. En er is toch regelmatig wat gezeik rond hem geweest. Zijn vader die een aantal keer vreemde uitspreken deed, hij zelf die een aantal keer vreemde uitspreken deed, ruzie met een teamgenoot en een aantal keer wat maniertjes bij een wissel. En als je dan niet goed speelt dan is het snel gedaan natuurlijk.

11 januari 2021 om 11:27

Amrabat was trouwens ook geen succes bij club Brugge, hij begon goed maar daar bleef het ook bij. Donk is trouwens pas echt een uitblinker geworden op het middenveld bij club Brugge (wat hij nu naar ik meen ook best goed doet bij Galatasaray) en Kruiswijk was nu ook niet echt een sterkhouder bij Anderlecht (zeker zijn tweede seizoen speelde hij amper, waarna hij vertrok). Maar het grootste probleem voor Vlap is dat hij voetballend tekort komt voor een topclub naar wat ik van hem gezien heb bij Anderlecht.

11 januari 2021 om 11:31

Nou, het verwachtingspatroon bij Anderlecht was wat te hoog volgens mij. In de Nl'se top haalden ze Vlap niet, omdat ze hun twijfels hadden bij zijn technische kwaliteiten. Je moet hem eigenlijk met Donny vd Beek vergelijken: het is een redelijk technische aanvallende middenvelder, die bijsluit in de 16 en veel goals maakt. Maar als je een speler wilt die in kleine ruimtes zich weet te redden, en feilloos iemand 1 op 1 voor de keeper zet, dan is dat idd niet Vlap. Maar dat wist iedereen in NL al wel. Dus het hangt van je manier van spelen af of je iets aan hem hebt. En als je dan al een Verschaeren hebt, dan snap ik niet wat je dan met Vlap moet.

11 januari 2021 om 11:58

Bij ons staat Donk als verdediger op dit moment en is eerder een ideale 12de man (gezien zijn postuur is hij zelfs een keer als spits gebruikt bij ons). Echter is hij vorig jaar gekozen als beste speler van het jaar van Galatasaray, maar dat zegt meer over het niveau die wij vorig jaar hadden.

11 januari 2021 om 11:59

Donk speelt vanwege zijn trage motoriek (logisch ook, de beste man is 34 jaar) steevast als centrale verdediger bij Galatasaray. Dit doet hij naar behoren, is een echte joker gebleken voor ons. Speelde vorig seizoen zelfs een aantal keer als spits bij een achterstand waar hij als stormram functioneerde.

11 januari 2021 om 12:04

Ah excuses, speelde Donk vroeger ook niet soms als middenvelder bij Galatasaray en Kasimpasa?

11 januari 2021 om 15:35

Zeker. Maar nu speelt hij slechts in uitzonderlijke gevallen als verdedigende middenvelder voor Galatasaray. Vroeger deed hij dat wel vaker.

11 januari 2021 om 18:55

Lierse, ik vind dat je gelijk hebt dat hij voetballend te weinig brengt, maar we kunnen er niet omheen dat Vlap een speler is die gewoon zijn goals maakt en zeer doelgericht is. Iets wat dit Anderlecht toch momenteel serieus mist. Anderlecht steunt nu voor 90 procent op Nmecha, er is geen enkele andere speler in de ploeg die er een 8 a 10 in een seizoen gaat inknallen. Dat heb je met een Vlap wel natuurlijk.

11 januari 2021 om 20:38

Er is inderdaad 1 ding waarom hij er zou kunnen instaan en dat is zijn doelgerichtheid, alleen mist dat dit seizoen ook. Tja dan snap ik wel dat ze Verschaeren liever de kans geven.

7 miljoen en na 1,5 jaar zit hij zelfs niet meer bij de selectie van een ploeg die meedoet in de subtop van de Belgische competitie. Hij heeft geluk dat Anderlecht het jaar ervoor met Sanneh nog een grotere blunder heeft begaan of anders ging hij misschien wel de geschiedenis in als de grootste mislukte transfer in de Belgische voetbalgeschiedenis.

11 januari 2021 om 09:42

Ze hebben daar inderdaad wat geld doen verdampen, ook Stanciu past nog mooi in dat rijtje.

11 januari 2021 om 09:44

Dan vergeet je Stanciu nog. Die had 10 miljoen gekost. Die heeft zelfs niet eens de statistieken van Vlap gehaald. Volgens mij is hij toch de grootse flop in de Belgische voetbalgeschiedenis.

11 januari 2021 om 09:52

Manneh is toch nog wat erger. Gekocht voor een miljoen of 7-8 en letterlijk geen goede wedstrijd gespeeld voor Anderlecht. Dan uitgeleend aan een Turkse ploeg en nu zit die al een heel lange tijd in de b-kern.

11 januari 2021 om 11:26

Stanciu was ik nog vergeten, ja inderdaad, dat was minstens even erg gezien dat die nog duurder was. Al is hij nooit naast de selectie gevallen wanneer hij fit was, dacht ik.

11 januari 2021 om 09:45

Hij liep vorig jaar 1 op 2 en nu is hij de grootste miskoop in de Belgische voetbalgeschiedenis? Hoe bedoel je waan van de dag. Vlap verdient beter, helaas heeft Heerenveen de Jong al gehaald maar bij een Zwolle, Willem ll, Heracles kan hij ook het voetbalplezier terug vinden.

11 januari 2021 om 09:51

Waarom verdient hij beter? Hij speelt echt gewoon matig hoor.

11 januari 2021 om 10:06

Ik zie hem nu niet spelen, dus er zal echt wel iets aan de hand zijn. Maar om hem de grootste miskoop in de Belgische voetbalgeschiedenis te noemen na in zijn eerste seizoen 1 op 2 te hebben gelopen als middenvelder?

11 januari 2021 om 11:31

Ik zal het nogmaals herhalen. Hij heeft 7 miljoen gekost en heeft al enkele weken alle moeite van de wereld om zelfs maar de wedstrijdselectie te halen. Tenzij hij zich nog kan herpakken (wat altijd mogelijk is) is dit gewoon een gigantisch mislukte transfer. Statistieken verdoezelen veel, maar op een paar matchen na vorig seizoen, heeft hij slecht gespeeld. Grootste mislukte transfer maakt hem nog niet de slechtste speler, maar 7 miljoen voor wat hij heeft laten zien maakt hem wel een kanshebber tot die eerste categorie. Ik denk ook dat hij in de middenmoot van Nederland weer een sterkhouder kan worden.

13 januari 2021 om 09:40

Hij had 6 G/A in zijn eerste 22 matchen waarvan een paar penalties, had gewoon een slechte eerste seizoen en droeg heel weinig bij. In de laatste 3 wedstrijden 7 G/A tegen zwakke ploegen die hun B elftal speelminuten gaven.

Ze zijn daar helemaal de weg kwijt in Brussel. Misschien wat voor Feyenoord. Jonge speler met potentie. Denk dat hij onder Slot wel tot zijn recht komt. Weet niet hoeveel hij moet kosten.

11 januari 2021 om 09:52

En waarom zijn ze de weg kwijt?

11 januari 2021 om 11:33

In NL snapt niemand waarom Anderlecht 8 miljoen voor hem betaald heeft (ze vonden het nogal wat, omdat hij technisch niet zo geweldig is). Daarnaast zijn ze in NL verbaasd dat hij zomaar buiten de selectie wordt gelaten, omdat hij juist vaak mentaliteit toonde. En ze vinden Kompany vreemd met zijn 3 principes. Maar goed, misschien hopen clubs stiekem ook dat ze hem goedkoop over kunnen nemen.

Ik vind het wel grappig. Anderlecht ziet dat bij Brugge de ene Nederlander na de ander een schot in de roos blijkt te zijn, en denkt dan ook maar om op de Nederlandse toer te gaan met een enorme transferflop als gevolg. Het is wel vreemd. Zo’n Vlap maakte bij Hereveen een veel betere indruk dan Vormer destijds bij Feyenoord. Hetzelfde met Denswil en Lang. Beiden werden niet goed genoeg geacht. Ook lijkt het wel alsof we in Nederland enkel box to boxmiddenvelders kunnen opleiden en laten renderen. Even enkele voorbeelden: Til, Van de Beek, Klaassen, Siem de Jong, de Wit, van Ginkel, Vlap ... Nog opvallender is dat bijna geen van deze spelers in het buitenland succesvol in die rol is gebleken.

11 januari 2021 om 13:21

En juist die ene middenvelder die het (wanneer hij er staat) wel goed doet op 8 (wijnaldum) hebben wij opgeleid als een 10/rechtsbuiten. Fer deed het overigens in de wat lagere regionen ook erg goed als box-to-box middenvelder. Bij Van Ginkel zou je nog zijn blessures als factor kunnen noemen. Hoe dan ook blijft het wel een opvallend rijtje inderdaad. Hopelijk kan iemand als Gravenberch dat doorbreken .

Toch wel heel jammer hoe Vlap zich heeft ontwikkeld, vond het een hele leuke speler bij Heereveen desetijds.
Wellicht dat een subtopper in de eredivisie Vlap kan lenen voor de komende maanden zou toch leuk zijn om hem weer eens te zien spelen in de eredivisie.

De scouts van Anderlecht waren hopelijk capabel genoeg om te zien dat ze met Vlap niet een 10 met fluwelen techniek zouden binnenhalen. Vlap moet het juist van z'n rendement hebben en 10 goals in 25 wedstrijden voor een aanvallende middenvelder zijn gewoon prima statistieken. Hopelijk vind hij een club waar hij gegarandeerd kan spelen want dan is hij een garantie voor doelpunten.

Ik had het logisch gevonden als zijn oude club Heerenveen eens een balletje bij Anderlecht had opgegooid..Vind Vlap een betere speler voor Heerenveen dan Siem de Jong. Nu zeg ik, laat FC Groningen eens informeren. Die aanvallende middenvelder uit Zweden, waar men een overeenkomst mee dacht te hebben, gaat waarschijnlijk naar Dynamo Kiev. En Vlap is voor de eredivisie een prima aanvulling.

Kompany snapt het in essentie denk ik wel, alleen net zoals ik nu al weer lees dat hij tegenstand krijgt omdat nog teveel de theorie opdreunt voor die spelers denk ik dat hij nog veel te leren heeft als trainer. Kan geloven dat veel spelers kriebelig horen als ze hem werklust, nederigheid en intensiteit horen zeggen als basis principes. Binnenskamers moet hij dit zo samenvatten met zijn staff, maar daarbuiten moet je dat ten eerste zelf uitstralen (zelf bijv. langer op kantoor blijven), meer tastbare dingen eisen van je spelers (bijv. op de trainingen wil ik zien dat je harder je best doet en dit kunt aantonen) dan kun je ook duidelijk blijven naar je spelers (hij laat zien dat hij zo'n 3km meer loopt op de training en dus krijgt hij daarom een kans omdat hij laat zien dat hij er harder voor werkt).

Klopp is zo'n moderne trainer die eerlijk en duidelijk is naar veel van zijn spelers. Vandaar dat ze zo met hem weglopen. Mourinho is dat ook, maar met minder subtiliteit

anderlecht zal zich deze transfer ondertussen ook al beklaagd hebben. zeker wetende dat ze hiervoor 7 miljoen hebben neergeteld. vlap voegt amper iets toe aan het spel van anderlecht i.t.t. verschaeren. beide hebben wel niet echt een geweldig scorend vermogen voor een '10', maar van verschaeren gaat tenminste nog dreiging uit, wat je van vlap niet kunt zeggen. verhuren en hopen dat hij elders opleeft lijkt mij het beste. op dit moment kunnen ze zelfs de helft van de betaalde 7 miljoen niet krijgen.

In een Anderlecht op niveau heeft Vlap totaal geen plaats. Misschien plekje op bank en zelfs dat is twijfelachtig. Komt voor top te kort. Nu is Anderlecht afgeleden en wat er rondloopt nu is niet veel beter dan Vlap, op enkele na dan. Als je deze man vergelijkt met een Hassan, Bousoufa of nog eerder met Stocia is dit totaal geen materiaal voor Anderlecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. NmechaAanvaller3718
M. MurilloVerdediger364
F. AmuzuMiddenvelder352
A. LokongaMiddenvelder333
M. MiazgaVerdediger301
A. El HadjMiddenvelder284
J. CullenMiddenvelder270
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

2 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren