Steijn breekt FOX Sports-interview af: ‘Ik heb hier geen zin meer in’

Zaterdag, 12 december 2020 om 08:45Yanick Vos • Laatste update: 10:37

Maurice Steijn raakte vrijdagavond geïrriteerd tijdens een interview met FOX Sports na afloop van het 0-0 gelijkspel van NAC Breda op bezoek bij Go Ahead Eagles. De trainer van de Bredanaars kreeg vragen over clubtopscorer Sydney van Hooijdonk, die in de negentigste minuut als vervanger van Mario Bilate binnen de lijnen kwam. Steijn reageerde fel op vragen van de verslaggever over Van Hooijdonk en besloot uiteindelijk om het interview af te breken.

Van Hooijdonk was dit seizoen acht keer trefzeker en is met dat aantal clubtopscorer. Desondanks geeft Steijn de voorkeur aan Bilate in de punt de aanval en mocht Van Hooijdonk in Deventer pas vlak voor het einde van de wedstrijd invallen. Na afloop droop de spits zichtbaar geïrriteerd af. “Ik vond dat het behoorlijk stond en zag geen reden eerder te wisselen”, legt Steijn zijn keuze uit over de late invalbeurt van Van Hooijdonk. “Ik maak mijn keuzes op basis van wat ik zie in de wedstrijd en ik vond het heel behoorlijk op dat moment. Uiteindelijk dacht ik nog iets te bereiken door hem te brengen met wat frisheid. Dat het de negentigste minuut was, dat is dan maar zo.”

De verslaggever benadrukte in het gesprek met de NAC-trainer dat Van Hooijdonk allesbehalve blij was na afloop. “Ik ben er niet voor om iedereen het naar zijn zin te maken en blij te houden. Ik heb gisteren een goed gesprek met hem gehad en ook aangegeven dat hij belangrijk is voor de ploeg. Nu kiezen we iemand anders, maar hij heeft eerder al gezien dat het snel kan veranderen”, reageert Steijn. “Na het uitvallen van Mario Bilate heeft hij weken achter elkaar gespeeld en gescoord. Nu breng ik hem laat, de volgende keer breng ik hem vroeger of start hij.”

Toen de verslaggever nogmaals vroeg naar Van Hooijdonk, sloeg het humeur van Steijn om. “Ik weet niet waar je naartoe wil met dit interview? Elke keer maar dezelfde negatieve vragen”, aldus een geïrriteerde Steijn. “Als jij ergens op uit bent, moet je het maar zeggen, maar er is in elk geval niets. Jij blijft maar doorvragen, zullen we maar stoppen met dit interview? Ik heb geen zin om deze vragen iedere keer te beantwoorden.” De verslaggever reageerde met de constatering dat Steijn Van Hooijdonk niet vaak vlak voor tijd in het veld brengt. “Wil je erop door blijven gaan, of niet? Of mag ik naar de volgende pers? Ik heb niet zoveel zin meer in dit interview.”

Sky Sports: Van Hooijdonk speelt zich in de kijker bij drie Engelse clubs

Sydney van Hooijdonk treedt mogelijk in de voetsporen van zijn vader.Lees artikel

Van Hooijdonk werd zelf ook nog gevraagd naar zijn wisselbeurt. De twintigjarige aanvaller zei geen begrip te hebben voor de situatie. Of hij in januari uit is op een transfer? “Dat is een heel goede optie. We moeten nog één wedstrijd tot de winterstop en daar moet ik op focussen. Ik weet niet waar Sydney van Hooijdonk over een maand is. Misschien hier, misschien niet. Ik ga niet zeggen dat het niet goedkomt, want de vorige keer kwam het ook goed, maar het is wel heel lastig. Het is verre van ideaal.” In de Engelse media werd Van Hooijdonk deze week gelinkt aan Nottingham Forest, Sheffield Wednesday en Swansea City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door schop1989)

Jeetje wat een chagrijn. Maurice mag wel even afkoelen! Er worden kritische vragen gesteld en meneer breekt heel lomp in. Lijkt op een veredelde vorm van censuur, niet doen!

12 december 2020 om 09:21

Misschien handiger om gewoon met een beleefd knikje door te lopen naar een andere verslaggever. Zwijgen is soms goud,en een glimlach doet vaak wonderen.

12 december 2020 om 09:36

Heb je enig idee wat censuur betekent?

12 december 2020 om 10:06

Ik krijg echt het idee dat Prem93 ook zulk soort dingen gewoon expres doet, puur om reacties uit te lokken, het gebeurt wel te vaak om toeval te zijn. Dit heeft natuurlijk niets, maar dan ook niets, met censuur te maken. Hij is denk ik de meest beschaafde troll die ik op VZ heb meegemaakt!

12 december 2020 om 09:54

Zoek de betekenis van censuur even op, voor je zoiets stoms gaat roepen.

12 december 2020 om 11:06

@prem93: ik ben nog maar net wakker of daar is volgende onzinreactie weer; zoek eens op wat censuur betekent? On: Onprofessioneel gedrag van Steijn, mij lijkt dat je op basis van resultaten Van Hooijdonk weer in de basis hoort anders is er toch echt iets anders aan de hand

Nottingham Forest / Sydney van Hooijdonk?
Hahaha,bijna te mooi om waar te zijn .
Als die trein voorbij komt , gelijk instappen enkele reis London!!

12 december 2020 om 09:55

Wat moet je in Londen gaan doen als Nottingham Forest interesse heeft in je diensten? OT: Zou zeker een mooie kans zijn voor die jongen, bij NAC niet eens zeker van een basisplaats, als je dan kunt tekenen in de Championship is de keuze voor velen gauw gemaakt.

12 december 2020 om 10:36

Ach natuurlijk ja.
Ik was vergeten dat je in London moet overstappen , richting Nottingham.
Het land van Robin Hood.
Prachtige clubhistorie samen met Notts.
En niet te vergeten, dat heerlijke clublied!

12 december 2020 om 11:53

Ik zou gewoon gaan vliegen, maar via Londen ook prima hoor. Mooi even de toerist uithangen. Of toch nog even een paar haltes blijven zitten en in Sheffield uitstappen? Tram/taxi richting Hillsborough en klaar is Kees haha

12 december 2020 om 10:02

Hij volgt ze naam gewoon 🤣😂 over een paar jaar staat die bij feyenoord

Kinderachtig dit soort trainers. Hij heeft toch iets opvallends gedaan? Dat er vervolgens doorgevraagd wordt is misschien een beetje vervelend,maar meer ook niet. Steijn staat daar als vertegewoordiger van de club. Weglopen omdat de vraag vervelend is, is raar gedrag.

12 december 2020 om 10:53

Die journalisten zijn erger. Net zo lang door blijven gaan tot ze het antwoord hebben dat ze zelf graag willen horen. Zodat ze de kijkers tevreden kunnen stellen. Maar als het antwoord niet zo is, dan is het niet zo. Hij moet niets invullen voor een ander. Steijn doet dit gewoon heel netjes.

Ik ken de naam van deze interviewer niet maar hij was goed bezig. Ook bij de overige interviews rondom deze wedstrijd. 👍

Welkom in de waan van de dag mensen. Welkom in de voetbalwereld. Waar niks zo belangrijk is als ieder zijn eigen hachie. Van Hooijdonk scoorde in de eerste zes wedstrijden inderdaad belangrijke goals, maar de tegenstanders waren vijrwel allemaal Jong-teams. Nu mag de beste houtenklaas voorin tegen een sterker team als GAE enkele minuten meedoen en is meneer gepikeerd. Ditzelfde geldt trouwens voor als hij in de basis zou startten zoals tegen NEC of een Dordrecht. De beste Van Hooijdonk mist gewoon kwaliteit en mentaliteit. Dacht dat Pierre dat hem wel had bijgebracht, maar dat lijkt allerminst. Wat is hij toch zielig. En Steijn moet zich er niks van aantrekken. Die is toch onderhand wel gewend dat als spitsen of aanvallers enkele minuten slechts invallen gepikeerd zijn? Van Hooijdonk moet je 'gewoon' van de hand doen als Nac. Voegt totaal geen spelvreugde en kwaliteit toe. Verbaas me eerlijk gezegd meer over het feit dat men zo verontwaardigd doet en reageert over de manier waarop Van Hooijdonk zichzelf uit. Kom op man... We weten toch dondersgoed dat de voetbalwereld de waan van de dag is en dit soort uitspattingen erbij horen? We doen net alsof het nieuw is in die hypocriete wereld...

Van Hooijdonk kan niet beter en Steijn kan (schijnbaar) niet met zulke situaties/etterbakken omgaan..

12 december 2020 om 09:42

Dan kan hij dat toch zeggen? Dat hij niet de beste aanvaller is en de goals heeft gemaakt tegen nietszeggende tegenstanders. Dat deed hij echter niet, dus er zal wel een andere reden zijn hem niet op te stellen die zeker niks met zijn voetballende kwaliteiten te maken heeft.

12 december 2020 om 09:49

Als jeje topscorer pas in de 90e minuut brengt snap je het niet helemaal. Of hij nou tegen mindere scoort of tegen betere, hij is niet voor niets de topscorer.

12 december 2020 om 09:57

Dan moet je dus je topscorer brengen omdat hij toevallig wat goaltjes heeft gemaakt? Als de beste Van Hooijdonk niet voorkomt in de plannen van Steijn, dan moet hij harder werken om het tegendeel te bewijzen. En niet gaan teren op af en toe wat goaltjes. Daar ben je zeker spits voor, maar er is meer als goaltjes maken als spits/voetballer/teamspeler...

12 december 2020 om 10:10

Wat moet je dan? Hopen dat Bilate een goal gaat maken? De man die in anderhalf seizoen 1 goal gemaakt heeft, uit een penalty nota bene?

12 december 2020 om 10:21

Toevallig wat goaltjes gemaakt? Toen ik voor het laatst voetbal keek draaide het alleen maar om de goals.

12 december 2020 om 11:55

Beste Cabcellara ik kan het ook anders stellen. Als Steijn een goede opleiding had genoten en verstand had gebruikt dan ga je een speler niet voor lul zetten om hem in de laatste minuut nog in te laten vallen. Dit is puur vernederend en voetbalonwaardig en hieruit blijkt dat Steijn geen trainer is met een professionele instelling. Wat wil je daarmee bereiken als trainer, Ja lekker opvallen in zogenaamd eigen voordeel. Hij is nu zwaar door de mand gevallen met zijn manier van werken. Schandalig en dat ben ik niet alleen die dat zegt maar ook de bekende journalisten of annalisten beamen dit. Als ik van Hooidonk was geweest had ik gezegd van bekijk het maar trainer zoek maar een ander aandachtspunt voor je eigen opvallen op.

12 december 2020 om 09:59

Van Hooijdonk heeft toch alle reden om gefrustreerd te zijn. Hij is topscorer van NAC en kan zeker iets forceren als invaller in de slotfase, heeft ie dit jaar al meermaals gedaan. Bilate speelde ook niet echt heel goed ofzo, het was gewoon logisch geweest om Sidney rond de 75e/80e minuut ofzo uiterlijk te brengen. Nu brengt ie 'm in de blessuretijd in voor twee en een halve minuut, dat slaat natuurlijk nergens op.. Het is misschien niet heel netjes hoe hij reageert maar ik snap wel dat ie even chagrijnig is na die pot dan ja. Steijn's reactie daarentegen vond ik wel kinderachtig, hoezo doe je alsof het normaal is om na 90 minuten nog een verse spits te brengen. Dat doe je bij blessures, voor een publiekswissel of om tijd te rekken. Maar ga niet doen alsof je die laatste 2 minuten nog ineens dacht dat Van Hooijdonk toen ineens wel van meerwaarde zou kunnen zijn.

12 december 2020 om 11:10

Sanderk91 gelijk hebben is éã©n, gelijk krijgen is twee. Zo zijn er meer spelers die ontevreden zijn. Betekent niet dat zij zo allemaal aandacht moeten trekken. Het is simpel blijf je best doen of zoek een andere oplossing. Het lijkt mij dat je hier niemand in gelijk kan stellen. Wanneer je als voetballer je frustraties laat zien op zo'n manier hoe Sydney dat deed. Lijkt mij onprofessioneel gedrag en datzelfde geldt voor een trainer die wegloopt van een interview.

12 december 2020 om 11:53

Ja daar heb je wel gelijk in hoor, het ik ook niet heel professioneel en die bal uit frustratie wegtrappen voordat hij naar binnen gaat dat moet ie ook helemaal niet doen. Maar nogmaals, ik snap wel dat hij even chagrijnig is na zo'n "invalbeurt" en zo'n resultaat van je ploeg, het is ook nog maar een jong ventje he.

Je topscorer op de bank zetten en met nog 1 minuut te spelen inbrengen. Wees dan een man als trainer en zeg dat je dit moet doen omdat hij z'n aflopende contract niet wil verlengen.

De voetbalwereld, waar veren in de reet met liefde worden ontvangen maar waar kritische vragen nooit welkom zijn.
Bijna overal hetzelfde liedje, zowel bij trainers als bij spelers. Niks vreemds dus.

Wat een voorbeeld voor de club zeg, past totaal niet bij NAC die Steijn, stuk chagrijn.
Heel het team ziet er doodongelukkig uit. Hij zegt ik ben er niet om het hem naar de zin te maken. Maar enig samenhorigheid in het elftal is ook ver te zoeken. We hebben de 0 gehouden volgende week Sydney er weer in dan scoren we ten minste. Mss niet de beste speler maar hij maakt ze wel. Die houten klaas van een Bilate laat ook niks zien dus geef jongen vd club het vertrouwen!

Iemand 1 minuut laten invallen behalve dat wanneer het een jeugdspeler is van 16/17 die er even aan mag ruiken is gewoon denigrerend. Zulke trainers lijken wel wereldvreemd en vonden het vroeger zeker wel fijn als dat bij hunzelf gebeurde.

12 december 2020 om 13:10

Dat vind jij, je kunt het ook gebruiken om te zien wie er de baas is in negatieve zin als bijvoorbeeld de speler de hele week al slecht traint, maar in positieve zin kun je in de laatste minuut een goal maken en de grote held zijn. Ga eens wat interviews af van spelers zoals Crouch, er zit ook glorie in die laatste minuten als je maar geloofd. Speler die gelijk kwaad zijn als ze iets moeten doen, wat ze liever niet doen zijn hier de grootste flappies. Vind het niet gek als mensen zeggen dat de jeugd niks meer gewend is en bang zijn om hun handen vies te maken. Niet zo zeuren....

12 december 2020 om 19:03

Dus het is eigenlijk een tactische meesterzet om een speler in de 90e minuut te brengen zodat hij wellicht binnen 1 of 2 minuten nog zijn glorie kan halen. Wat een onzin zeg. Breng hem dan minimaal 5 minuten eerder. Dit is gewoon laten zien wie de baas is en heel kinderachtig om dat zo voor de bühne te laten zien. De zogenaamde grote trainer die met zijn macht speellt.

15 december 2020 om 10:45

Ja en zo kun je het kapot relativeren, wat je steeds vaker ziet omdat er minder respect is voor de coach, ongeacht of het een kwal is of niet. Waar ik over praat, Crouch vaak op doelt is idealisme, erin geloven als het al een verloren strijd lijkt te zijn. Relativeer het en het lijkt onzin, tenzij je de realiteit negeert en er vol voor blijft gaan. Kijk als je het niet wilt begrijpen houdt het op, maar de voorbeelden die je ongelijk bewijzen zijn er ook te vinden. Invallers die het veld op komen rennen en scoren, keepers die naar voren gaan en scoren, teams die 3-0 achterstand in 15 min ombuigen. Kans is 0,1 dus realistisch onzin te noemen, maar toch gaan die spelers ervoor en dat noem ik idealisme. En ik zeg ook dat dit de positieve kant kan zijn in topvoetbal en in het algemeen, jij draait het nu naar dit voorbeeld. Er zijn ook wel degelijk trainers die spelers op hun plek zetten hiermee en dat is bij verwende k*t voetballertjes soms ook terecht. Omdat die trainer toevallig een kwal gevonden word, kan de speler toch net zo goed een kwal zijn en dit zwaar terecht zijn?

NAC bestaat niet alleen uit Sydney...misschien is het een actie van Stijn om hem iets van mentaliteit bij te brengen..!!

12 december 2020 om 13:11

Daar lijkt het wel op en niks mis mee soms.

12 december 2020 om 17:03

Maar je topscorer op de bank laten zitten is toch ook tamelijk bizar lijkt me?

15 december 2020 om 10:48

Een verstoorde selectie door mentaliteitsgebrek is erger lijkt mij

Steijn is een arrogante ventje die als een tiran wil regeren.
Bij VVV Venlo had hij ook reeds ruzie met Tissoudali en Seuntjes omdat die tegengas gaven.
Verder hield hij er een jonge vriendin op na waar niemand iets over durfde te zeggen en die gewoon rondliep op het complex.
Ook liet hij zijn eigen zoon bij VVV Venlo debuteren met 17 jaar om zo ooit de jongste debutant te worden bij VVV Venlo om daarna voor een riant salaris met zijn vader richting de Verenigde Emiraten te kunnen.
Hoop dat NAC hier snel van verlost wordt!!

12 december 2020 om 12:01

Precies dat joris, vvv presteerde goed onder hem maar hoe de beste man zich etaleerde binnen de club was zum kotzen.dacht dat hij van gaal was. Eng ventje.

Bizar dat een ervaren trainer als Steijn zo uit zijn rol valt zeg, totaal onnodig. Lijkt me volkomen terecht dat een sportzender eens om een toelichting vraagt wanneer een coach zijn topscorer niet primair als basisspeler beschouwt. Anderzijds snap ik de frustratie van coaches ook wel over de andere, veelal idiote vragen en de overkritische benadering van keuzes. In oktober was de reactie van John Stegeman bijvoorbeeld tekenend daarvoor toen Milan van Dongen met een erectie aan de coach vroeg of hij het niet bijzonder vond het tegen wereldkampioen Goetze op te nemen, tja wat moet je daar dan mee? En als analisten een andere mening hebben over de juiste opstelling is dat ook direct waarheid en reden om de verantwoordelijke coach eens aan de tand te voelen met kamervragen over waarom hij niet hetzelfde denkt.

De verslaggever stelt terecht kritische vragen namens de kijkers aan de trainer. Als een trainer daar dan op deze manier op reageert is minachting van de kijker.

In plaats van te zeiken op Steijn zou het goed zijn dat mensen eens kritisch gaan kijken naar de zender Fox Sports en de mensen die daar werken. Het is dat je nou eenmaal een abonnement moet hebben als je de wedstrijden van je club wilt zien maar wat een waardeloze mensen werken daar. Jan Joost zonnebank van Gangelen die mister popie jopie wil spelen en de zonder kennis van zaken de meest wilde geruchten zoals pas met Elia de wereld in slingert die nergens op gebaseerd zijn. Analisten als Mario Been en Arnold Bruggink die als het over Feyenoord en PSV gaat gewoon in de wij vorm spreken terwijl ze daar als neutrale analist zouden moeten zitten. Absolute dieptepunt is op zaterdagavond de Eretribune dat het niveau heeft van Donald Duck TV. De enigste 2 lichtpuntjes bij Fox zijn Perez en Kwakman maar voor de rest is het een amateuristische zender met een hoop gelul in de ruimte gehalte. We zouden zoveel beter af zijn mocht de eredivisie ooit nog eens bij Ziggo terecht komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.NAC Breda6-3
18.Telstar6-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder71
O. VelanasMiddenvelder71
P. KestensAanvaller71
N. OlijKeeper70
A. KosiahAanvaller70
R. SeuntjensAanvaller76
M. AdilehouVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren