Danilo: ‘Ik mis hen en zal ongetwijfeld een babbeltje met hen gaan maken’

Zaterdag, 5 december 2020 om 13:29Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:30

Danilo draait op dit moment op volle toeren bij FC Twente. De huurling van Ajax is samen met Steven Berghuis gedeeld topscorer van de Eredivisie. Maar als het aan de Braziliaan ligt, blijft het daar niet bij. Hij is vastberaden om de nieuwe spits van Ajax te worden. In een openhartig interview met verslaggever Kalum van Oudheusden van Voetbalzone praat hij over zijn verleden en zijn dromen voor de toekomst. Zal hij in de toekomst dé spits van Ajax worden?


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.
Danilo vastberaden: 'Ik wil bij Ajax de opvolger van Zlatan en Suarez zijn'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Een echte killer spits ontbreekt nog, we hebben altijd te veel kansen nodig dus je bent van harte welkom terug.

3 december 2020 om 10:57

Hoe weet jij dat nou? Je bent toch geen technisch directeur of trainer van ajax of wel?

3 december 2020 om 11:06

Je kunt zelf toch ook wel zien dat Traore en Huntelaar genoeg kansen missen?

3 december 2020 om 17:51

Huntelaar staat er juist bekend om dat alle kansen raak zijn. Bij Traore ben ik het met je eens, maar die creeert dan juist meer kansen.

3 december 2020 om 17:59

Dat hebben we dinsdag weer gezien. Begrijp me niet verkeerd; Huntelaar is ondertussen een legende bij Ajax en een klasbak, maar hij wordt natuurlijk ook een dagje ouder.

4 december 2020 om 09:00

@varenak: Los van je kinderachtige reactie spreken de feiten voor zich: er worden teveel kansen gemist en een echte basisspits is er niet

3 december 2020 om 21:02

Betwijfel of Danilo het gaat redden bij Ajax. FC Twente speelt heel anders dan Ajax, een speler als Danilo kan bij de Tukkers profiteren van de diepe ruimtes voorin die hij bij Ajax niet zal ervaren. Het doet mij denken aan Luciano Narsingh, die in het counterspel van Heerenveen samen met Dost en Assaidi floreerde. Nog voordat hij een wedstrijd voor zijn nieuwe club speelde kon je al aanvoelen dat hij bij PSV niet ging slagen. In Eindhoven speelde hij veel hoger, was hij meer in balbezit en ontbraken de dieptes waarin hij van zijn snelheid kon profiteren. Ik denk dat Danilo eenzelfde lot ondergaat bij Ajax.

4 december 2020 om 15:27

De voorhoede van Heerenveen was ooit Aissaidi, Narsingh en Dost? Voor Friese begrippen is dat, bij de neus genomen, echte wereldtop. Nu even ontopic: het verschil tussen Narsingh en Danilo is gelegen in het feit dat Danilo verhuurd is aan FC Twente om ervaring op te doen, aangezien hij nog onder contract staat bij Ajax. Hij kost dus geen fluit in tegenstelling tot Narsingh die een flinke zakcent heeft gekost. Momenteel staat hij heel hoog in de topscorerslijsten van de Eredivisie; dat heb ik Narsingh nooit zien doen. Dat Danilo een zware kluif gaat krijgen bij dit Ajax onderschrijf ik meteen, maar deze twee spelers zijn uiteraard onvergelijkbaar qua prijs, positie en leeftijd. Dat hij nog stappen moet nemen staat uiteraard als een huis.

4 december 2020 om 17:39

De parallel m.b.t. de behoefte aan diepte op het speelveld is er, en daar baseer ik mijn verhaal op. Wat hij kost doet er niet toe en zijn doelpuntenaantal (kun je ook niet vergelijken, Narsingh stond stijf rechtsbuiten en gaf assists, Danilo is een van twee centrumaanvallers) evenmin.

Dan zal hij nog grote stappen moeten zetten. Goals maken tegen Psv Fey Az dan geef je je visitekaart af. Ten Hag kennende neemt het hem niet in dank af als hij tegen Ajax scoort

3 december 2020 om 11:08

Wat maakt ten hag dat nou uit? Dan laat hij toch juist zien dat hij het ook tegen grote ploegen kan? Is juist goed voor ajax en ten hag.

3 december 2020 om 11:41

inderdaad...6-2 voor ajax met 2 goals van Danilo. prima toch :-)

3 december 2020 om 12:01

Dat geldt voor de meeste trainers, maar ten Hag, die ik op voetbalgebied hoog heb zitten, zal dit zien als je eigen club, je echte werkgever een loer draaien. Een klein beetje haatdragend

3 december 2020 om 12:06

Dat zal Ten Hag zeker niet doen, wat een onzin. Ken je die man persoonlijk?

3 december 2020 om 12:46

Hoe kom je daar dan weer bij? Lijkt het juist met elke speler goed te kunnen vinden. Enige uitzondering is Noa Lang, maar dat vind ik best te begrijpen. Verder heeft hij best een aantal als moeilijk te boek staande jongens weer aan het voetballen gekregen, vooral bij Utrecht.

Echt ontzettend tevreden over Ten Hag, maar er lijkt nog steeds een groep te zijn bij wie hij weinig goeds kan doen. Halve finale CL gehaald, kampioen geworden en nu weer overtuigend eerste en nog alle kans op overwintering CL (wat zelfs ons eigen bestuur dit jaar niet verwacht had). Wat moet de beste man nog meer doen?

3 december 2020 om 13:03

Cas1....je zit echt onzin te praten. Dat boeit ten hag helemaal niks. Hij zal alleen maar blij zijn dat hij het goed doet.

3 december 2020 om 20:25

Natuurlijk was de 1/2 finale fantastisch, maar dit seizoen heeft Ten Hag wel de voorbereiding om zeep geholpen met expirimenteren van Labyad en Promes op verkeerde plek, daarnaast heeft hij t met Lang compleet verkeerd aangepakt: daarin had hij echt moeten investeren (speeltijd, aandacht), en wisselt hij veel te laat standaard en te weinig waardoor aanhaken bij de basis lastig is, en jongens die niet in de basis staan erg ontevreden worden. Dit in tegenstelling tot wanneer er meer zou worden gerouleerd.

4 december 2020 om 18:27

Waarom had hij dat per se moeten doen? Is er uitgelekt wat er precies is gebeurd dan? Hij speelt nou nog niet de pannen van het dak in Brugge toch..

Hij mag zaterdag beginnen met het te laten zien tegen de topploegen uit de Eredivisie

3 december 2020 om 17:17

Prima, zolang Ajax wint mag hij er 3 maken
Maar goed, we zien wel, concurrentie is goed, volgend seizoen een Danilo als technische speler en een beest als Traore of Brobbey, ik ben voor.

Hij kan misschien ook een buitenlandse transfer maken net als Botman. Ik denk dat hij bij veel andere clubs op de radar staat. Wat als een buitenlandse club zich in de zomer meldt met 10 tot 15 miljoen in Amsterdam?

Wat zijn ze toch allemaal van de toren aan het blazen bij Ajax, gisteren Anthony die wel voetballer van het jaar wereldwijd ging worden. Vanochtend Brobby die de sterren in de hemel gaat spelen in de BL en nu weer deze jongeman die zegt de nieuwe wereldster te woren. Wellicht even deze drie heren op cursus zetten. Aan de andere kant, optimisme en dromen is altijd goed!

3 december 2020 om 11:33

Wat zit je nou raar te doen eigenlijk? Zo was je gisteren ook al bezig bij Antony. Jonge jongens hebben ambitie, deal with it. Of had jij vroeger niet de ambitie om bij een groot bedrijf te gaan werken? Had je je er al op ingesteld dat je putjesschepper wou worden?Blijkbaar lees je ook nog eens de artikelen niet goed, want Brobbey wil liever naar de Bundesliga.

3 december 2020 om 12:17

Lekker laten lullen, Prem93 is enkel hier om in elke post controversieel te zijn zodat ie de meeste reacties krijgt. Niet serieus te nemen.

3 december 2020 om 11:34

Hij zegt letterlijk dat hij hoopt om eerste spits bij Ajax te worden, waar hij onder contract staat. Net zoals Zlatan en Suarez. Beetje overdreven reactie nietwaar, die jongens spelen in de eredivisie omdat ze de juiste motivatie hebben

3 december 2020 om 11:45

Zit er natuurlijk ook een beetje in bij Ajax, daar worden veel talenten opgehemeld en ze zien veel andere jongens het de laatste tijd wel maken bij andere clubs in Europa. Het is in ieder geval wel een leuke positieve jongen die goed past bij Twente dit seizoen. Daar passen jongens zoals Zlaten en Suarez wat minder qua persoonlijkheid, dat wil weleens botsen.

3 december 2020 om 11:57

@teesboer, jazker vind het ook een leuke vent. Komt goed over op de camera's, gun het hem wel.
Over dat stukje ophemelen heb je zeker ook gelijk, maar ik denk dat realisme hier het credo moet zijn.

3 december 2020 om 13:56

Ik hoop later te falen, een aantal matige inval beurten in ajax 1 maken vervolgd door een seizoen met blessureleed in groningen waarna ik mijn geluk ga zoeken in wit rusland en hier en daar nog wat geld sprokkel om mn carriere af te sluiten bij rkc. Is dat wat ie had moeten zeggen?

4 december 2020 om 07:38

Cursus? Enkel voor het na steven van een bepaald doel. Ambitie is goed.

4 december 2020 om 08:39

Iets te veel azijn gedronken bij je ontbijt? Er is niks mis met het uitspreken van je dromen en ambities. Daar halen ze ook hun motivatie uit. Wellicht halen ze het niet; maar dan hebben ze het iig geprobeerd.

Potentie heeft deze goeie gozer wel, maar of hij dat niveau gaat halen? Het doel is in ieder geval goed. Maar hij zal dan nog nadrukkelijker aanwezig moeten zijn en sterker worden. We gaan het zien. Ik gun het hem van harte.

Slecht nieuws voor Traore en Brobbey dan.
Wel een vette luxe als je zoveel talent hebt voor 1 positie, maar de vraag is, wie gaat men laten lopen, want er zijn er dan minimaal 2 die bank zitter worden en dat zullen ze niet willen,

3 december 2020 om 17:57

Slecht nieuws voor die twee misschien, goed nieuws voor Ajax. Al zijn ze er alledrie nog niet. Ben benieuwd wie zich de potentie gaat waarmaken.

Dat hij zoveel scoort bij Twente heeft vooral te maken dat hij nu de ruimte krijgt in de achterste linie van de tegenstander. Dan is hij dodelijk. Zou hij bij Ajax in de spits staan, dan staat de tegenstander altijd compact en zijn de ruimtes een heel stuk kleiner en wordt ie onzichtbaar. Ik heb het idee dat tegenstanders van Twente dit nu langzaamaan ook doorkrijgen. Zet een mannetje op Danilo en hij scoort niet. Simpelweg omdat hij de ruimte niet krijgt.

3 december 2020 om 13:31

Met een beetje geluk had hij afgelopen wedstrijd ook gewoon gescoord, maar schoot hij net op de paal. Ik denk dat hij dit seizoen wel rond de 20 goals gaat komen, als hij niet aanspeelbaar is dan zijn de buitenspelers dat wel (cerny en Meenig). Zij kunnen Danilo dan ook prima van de zijkanten bedienen denk ik. Ik ben het wel met je eens dat hij in de kleine ruimtes minder goed tot zijn recht komt.

3 december 2020 om 18:12

Heb je 'm wel zien spelen? Het lijkt namelijk alsof je een beetje aan de hand van de resultaten voorspelt hoe Danilo rendeert. Dat bedoel ik niet geirriteerd of denigrerend hoor, maar die jongen scoort 1 wedstrijd niet en ineens hebben tegenstanders door hoe ze 'm moeten verdedigen? Danilo is vrij aardig in de kleine ruimtes. Hij is balvast en kan de bal bij zich houden met een man in z'n rug. Het is niet z'n specialiteit, maar hij kan het wel degelijk. Z'n grote nadeel is vooral dat hij niet heel lang is en nog niet goed weet wanneer hij positie moet kiezen of terug moet zakken. Verder vind ik het altijd een veel te simpel argument door te stellen dat het bij Ajax zoveel moeilijker is omdat de ruimtes klein zijn. Veel ploegen in de Eredivisie hebben niet eens de kwaliteiten om goed georganiseerd te verdedigen en bovendien krijg je bij Ajax ballen die je bij FC Twente niet krijgt. Ik heb geen idee hoe hij zal renderen bij Ajax hoor, maar ik denk wel dat hij de potentie heeft om belangrijk te kunnen zijn voor Ajax op den duur.

Ben heel benieuwd hoe het gaat doen bij een team dat wat minder ruimte krijgt dan Twente. HIj heeft wel een aantal dingen die belangrijk zijn voor een Ajax spits. Snelheid, goed met speler in zijn rug en een neusje voor de goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2231 fans
Aanvaller, 39 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AC Milan 9 12 2 0
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Roon deelt op Twitter sneer uit aan Ibrahimovic: ‘Nu ga ik mezelf verstoppen’

Marten de Roon haakt via zijn socialmediakanalen in op de ruzie die tijdens de wedstrijd tussen AC Milan en Atalanta (0-3) ontstond tussen Zlatan Ibrahimovic en zijn ploeggenoot Duván Zapata. De...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren