Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had Messi nooit geel gegeven, nooit, ik had er bonje voor over gehad’

Laatste update:

Lionel Messi scoorde zondag tegen Osasuna en gelijk na het vierde doelpunt van Barcelona bracht de Argentijnse sterspeler een ode aan zijn landgenoot Diego Maradona, die vorige week op zestigjarige leeftijd overleed. Lionel Messi toonde het shirt van Newell's Old Boys, de voormalig club van beide spelmakers. Dat de Barcelona-aanvaller zoals de regels het voorschrijven een gele kaart ontving zorgt bij sommige mensen voor verbazing.

"Het is heel lastig", opent toparbiter Bas Nijhuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je mag gerust weten dat ik genoten heb van Messi. Echt zo’n kippenvel-momentje. Laten we zo’n gebaar dus alsjeblieft koesteren." De Nederlandse arbiter snapt aan de andere kant ook de beweegredenen van zijn Spaanse collega. "Als scheidsrechter móet je in zo’n situatie die gele kaart trekken. En geloof me: dat zijn voor een scheidsrechter de meest beroerde gele kaarten die je kunt geven. Juist omdat het zo tegen je hart indruist. Zoals kort na het overlijden van Johan Cruijff (in 2016, red.) die verbondenheid in het voetbal zo goed voelde, was die nu ook zo hartverwarmend mooi na de dood van Maradona."

Leo Messi, wat een doelpunt en wat een viering. Shirt van Diego Maradona bij Newell's Old Boys.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 29 november 2020

Waar Nijhuis het moeilijk vindt om te bepalen waar de grens ligt bij dergelijke zaken, daar kent Dick Jol geen enkele twijfel. "Ik had Messi nooit geel gegeven. Nooit. Al zouden er duizend spelregels zijn geweest, die me ertoe gedwongen hadden", stelt de voormalig topscheidsrechter zonder omhalen. "Als je een beetje persoonlijkheid hebt als scheidsrechter, snap je dat je in zo’n uitzonderlijke situatie even de andere kant op moet kijken." Jol mist in dat kader persoonlijkheden in het hedendaagse scheidsrechterskorps. "Maar dat durven veel van die scheidsrechters niet joh, bang als ze zijn dat ze een negatieve beoordeling krijgen van hun baas, passend bij de angstcultuur die heerst bij UEFA en FIFA. Nou, ik had er wel wat bonje voor over gehad met zo’n controleurtje."

Nijhuis vindt boven alles dat alle spelers dezelfde behandeling verdienen. "Er zijn tal van voorbeelden van voetballers die bijvoorbeeld een overleden vriend of vader eren via een opdruk op een ondershirt. Ook daarvoor moet je als scheids geel trekken. Doe je dat niet bij Messi die Maradona eert, dan zeg je in feite dat de dood van de ene dierbare minder erg is dan de andere. En dat wil je natuurlijk ook niet." Desondanks is Messi een behoorlijk twijfelgeval. "Wat ik gedaan had als ik Messi voor mijn neus zijn shirtje uit had zien trekken?", vraagt de arbiter uit Enschede zich hardop af. "Ik vermoed dat er op dat moment spontaan een vlieg in mijn ogen zou zijn gevlogen. En dat ik na een minuutje wrijven dan niets gezien zou hebben", zo besluit Nijhuis.

Lionel Messi had inderdaad geen gele kaart moeten krijgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het ook altijd wel iets apart hebben. Maar als hij later in de wedstrijd hands maakt, moet het zijn 2e gele zijn en dus rood. Oftewel de regel moet veranderen, of er moet gewoon geel gegeven worden zoals deze scheids dus wel deed. Wel leuk dat Bas dit wordt gevraagd, die komt anders toch nooit in de media.

1 december 2020 om 08:56

De regel is een prima straf om ongewenste uitingen in het voetbal te voorkomen. Je moet alleen weten wanneer je de uitzondering kan maken.

1 december 2020 om 08:59

En wanneer is dat dan? Ik vind dat je voor een van de beste voetballers alle tijden geen uitzondering hoeft te maken.
Iedereen die iemand verliest welke van grote waarde in zijn/haar leven is geweest maakt zelf het besluit om het shirt uit te doen. Er zijn genoeg alternatieve mogelijk! Shirt van de bank halen, shirt in je boxer, weet ik het....
Messi neemt het op de koop toe en dat is prima, geel is meer dan terecht! Ik kan me ook de WK-finale nog herinneren met onze grote vriend Iniesta.

1 december 2020 om 09:04

Ik denk dat je daar met een beetje inlevingsvermogen daar zelf flexibel genoeg in kan zijn, maar voor degenen die alles graag in regeltjes vervat zien worden kan de uitzondering als volgt luiden: Als het voetbal er voldoende aanleiding in ziet om een minuut stilte voor de wedstrijd te organiseren, kan je de uitzondering toepassen.

1 december 2020 om 09:14

Dan moeten ze de regels maar aanpassen, want niemand zit te wachten op een onnavolgbaar kluwen van uitzonderingen.

1 december 2020 om 09:22

En mogen alle 22 spelers dan meedoen aan deze uitzondering?

1 december 2020 om 09:41

Waarom zou hier een uitzondering voor moeten worden gemaakt? Ik mis het argument.

1 december 2020 om 09:41

Wanneer moet je die uitzondering maken? En waar trek jij die grens? Ik bedoel Maradonna is geen familie van Messi oid. Maar op het moment dat een speler zijn shirt uit trekt om zijn overleden vader/moeder te eren, is dat wel geel waardig?

Die gele kaart word overigens niet gegeven voor de boodschap, maar puur voor het "tijdrekken"

1 december 2020 om 10:22

In dit geval dus maar dan moet je gevoel hebben om dat te snappen.

1 december 2020 om 09:09

Kan mij een moment herinneren van 4 jaar terug vlak na de vliegramp van Chapecoense dat een speler van Vitesse na een goal zijn shirt uittrok om een eerbetoon aan een overleden vriend op zijn onder shirt te tonen. De scheids besloot in plaats van geel te geven heel vluchtig de andere kant op te kijken. De andere kant van het spectrum is dat spelers een politieke of aanstootgevende boodschap willen tonen en dat is wat de Fifa wil voorkomen met deze regel. Daarnaast kost het gewoon tijd: shirtje gaat uit, moet weer aan maar zit binnenstebuiten en je krijgt Balotelli taferelen.

1 december 2020 om 11:08

Precies, overleden familie leden, doden bij natuurgeweld of conflicten, er zijn zoveel redenen om iemand te eren. Dan is de keuze, sta het gewoon toe of sta het allemaal niet toe. Maar bij het overlijden van een bekende voetballer wel, maar bij het overlijden van een neefje van een voetballer dan weer niet, dat gaat het niet worden.

Oneens. Je moet iedereen en elk geval gelijk behandelen. Waar moet je dan de grens trekken?

Wat een ongelooflijk populistische onzin zeg. Waar trek je de grens? Wat als iemands moeder overlijdt en hij diegene eert? Of iemands beste vriend? Of hond? De regel is gewoon een gele kaart, hoe dan ook. Dat is het enige duidelijke.

1 december 2020 om 09:06

In jouw voorbeelden is er geen overduidelijke relatie met de voetbalwereld, geen goede vergelijkingen dus.

1 december 2020 om 09:16

Er is wel een overduidelijke relatie met de voetbalwereld, die persoon heeft namelijk een band met een professionele voetballer.

1 december 2020 om 09:31

En waar trek je dan de grens? Of iemand een Ballon D'or op zijn naam heeft staan, dan krijg je pas geen geel? Dan krijg je weer een andere discussie. Alles geel is het beste

1 december 2020 om 10:18

Dan heb je er werkelijk niets van begrepen. Dit is sentiment in verband met een van zijn iconen. Dit overlijden overstijgt de rouw van een individu bij de dood van een hond, moeder of vriend. Daarom krijgen steeds meer mensen afkeer tegen de regels, VAR, enz. De romantiek en nostalgie gaat ervan af.

1 december 2020 om 11:05

Maar wie bepaalt dan wie een icoon is en wie niet. Als een icoon van Bal op het dak 7 overlijdt? Of iemand van Ijselmeervogels, Sparta, Feyenoord, Barca? Waar ligt de grens??

1 december 2020 om 12:42

Dat is toch geen relatie met de voetbalwereld, maar met een individu.

1 december 2020 om 14:04

@mansje82: en wat als die vriend bij Real Madrid gespeeld heeft? Of Aston Villa? Of Helmond Sport? Leg maar uit waar jij precies vindt dat de grens moet liggen. Of hou jij een lijstje bij met alle mensen die wel in aanmerking komen?

1 december 2020 om 11:20

Oke volgens de regels is dit geel... Maar de vraag is eigenlijk waarom is die regel er?? Zelfde als een shirtje uittrekken na een goal, ik stoor me er niet aan en kan me voorstellen dat sommige vrouwen die verplicht meekijken ook leuk vinden. Het zijn allemaal van die mierenzifterij regels.

Messi neemt die gele kaart voor lief (hij wist op voorhand dat hij die kaart zou krijgen), dus volgens mij is er weinig reden tot discussie.

Ik vind het terecht geel! Als mijn moeder zou overlijden en ik wil deze eren met een shirt krijg ik ook geel! Hetzelfde principe en Maradonna is een goede voetballen maar familieleden staan dichter bij jezelf dan Maradonna..

1 december 2020 om 09:07

Als jouw moeder ook zo'n betekenis voor het mondiale voetbal heeft gehad, zou zij ook zo worden herdacht. Nee, we krijgen inderdaad niet allemaal dezelfde behandeling en we verdienen ook niet allemaal dezelfde behandeling.

1 december 2020 om 09:32

Dat is dus complete onzin. Zijn moeder is voor hem denk ik belangrijker dan dat Maradona voor hem is. Maar omdat Maradona enorm goed tegen een bal aan kon trappen 'mag' die wel geëerd worden maar iemands moeder niet?

1 december 2020 om 10:26

Maar bedenk dan wel: waarom is dit eigenlijk geel? Wat is het doel om hier iemand geel voor te geven? Het is niet zo dat iedere week alle spelers dit soort fratsen uithalen. En is het realistisch om zo een incidenteel eerbetoon te bestraffen met dezelfde straf als een harde overtreding?

1 december 2020 om 10:33

Dit staat op de site van de FIFA: “Removing one’s shirt after scoring is unnecessary and players should avoid such excessive displays of joy”. Een extreem matige onderbouwing dus 😅.

1 december 2020 om 12:23

@lierse1997: Sterker nog: dit is zeker geen "excessive display of joy".

Wauw 3 artikelen om een gele kaart waar messi in alle waarschijnlijkheid rekening mee had gehouden. Niet zo zeer de schuld van voetbalzone maar dat het uberhaupt zo een item is. Terechte kaart volgens de regels, de rest is allemaal subjectief gelul.

Vind geel in dit geval overtrokken, in de hele wereld wordt die man geeerd en nu zijn 'opvolger' respect naar hem toont krijgt ie een kaart. Hoewel ik het betutteld vind zijn dit wel de regels...

Mooie discussie. De ene zegt: regel is regel. De ander zegt: snap het doel van de reglementen en voel als scheidsrechter zoiets aan. Persoonlijk hoor ik bij de 2e categorie, maar ik snap ook dat er mensen zijn die wel varen bij regel is regel.

Wel een heel interessante discussie dit hoor. Zoals Nijhuis aangeeft is het gewoon lastig omdat straks iedereen dan iemand wil eren als hij dood is. Je wil ook niet het teken geven dat de de dood van de ene belangrijker is dan de ander. Zelf vind ik dat je de regel gewoon moet aanpassen. Eer je iemand die overleden is, je ma, je pa, Cruijff, Maradona, Kluivert of van mijn apart Braithwaite dan moet zo iets gewoon kunnen. Ga je shirt uitrekken omdat je je spieren wil laten zien of omdat je politieke onzin teksten wilt laten zien dan krijg je geel.

1 december 2020 om 09:18

Maar wat als een Iraniër een gecontesteerde generaal wilt eren? Want die kan ook gewoon een heel belangrijke rol vertolkt hebben voor Iran. Maar dan denk ik dat er plots veel minder mensen zouden zeggen “ach moet kunnen”.

1 december 2020 om 10:09

Heb je gelijk in Lierse zoals jij het zo neerzet kan je beter idd de regel maar zo laten haha. Het zit er nu gewoon ongemakkelijk uit omdat natuurlijk de hele wereld Messi zijn gebaar mooi vind.

Dit was een paar jaar geleden in Nederland ook het geval. Nathan scoorde voor Vitesse, vlak na de crash van het vliegtuig van Chapecoense. Kamphuis besloot toen geen geel te geven aan hem. Hij was op de hoogte van het feit dat Nathan vrienden was verloren bij de crash. Hij kreeg toen heel veel lof, waar ik het ook helemaal mee eens was. Als deze scheids geen geel aan Messi had gegeven, had ik, en denk vele andere, dat ook begrepen.

Als je leven samenhangt van alleen maar regeltjes tot op ieder minuscuul detail uitgedacht door een ander scheelt het idg dat je niet meer zelf hoeft na te denken...

1 december 2020 om 09:25

Ik heb het idee dat aardig wat van dat soort autisten VZ bevolkt ...

1 december 2020 om 09:47

@njfromvol wat een onzin. Vertel jij me dan wanneer je de uitzondering moet maken. Dan leg je het probleem weer bij de scheids neer. Die moet gaan kijken wat er op het shirt staat en bedenken of hij het wel of niet vindt kunnen. En de ene scheids vindt dat een boodschap voor een overleden moeder wel kan en de andere weer niet.
Dan staat er wat in het Arabisch of Zweeds op een shirt, moet die scheids weer gaan bedenken: is dit voor zn moeder, is dit reclame of is dit een politiek statement???
Dat is gewoon niet te doen en dat kun je de scheidsrechters dan ook niet aan doen.

Messi wist dat hij hier geel voor ging krijgen, dat vond hij de moeite waard. Hoogstwaarschijnlijk wist Koeman ook dat Messi dat shirt aan had en geel zou gaan krijgen. Normaal heeft Koeman een extreme hekel aan zulke kaarten, maar in dit geval hoor je hem ook niet.
Er is dus geen enkel probleem, alles is goed gegaan

1 december 2020 om 09:51

Ik vind de hang naar regeltjes op dit forum bizar, zeker in een dermate liberaal land als Nederland is (zou zijn).

1 december 2020 om 09:56

Maar waarom ben je er nu tegen, want je argumentatie is niet echt sterk te noemen. Verder dan wat subjectieve gevoelens, moeilijk te bepalen criteria en mensen die het niet met je eens zijn “autisten” noemen, kom je namelijk niet.

1 december 2020 om 10:23

@njfromvol ik ben niet zo van de regels, maar ben ook niet zo van de emotionele shizzle waar je niks aan hebt.

Prima als de vader van pietje overleden is, moet ie een mooie afscheidsdienst houden, zet maar een foto op zn instagram als ie dat graag wil, maar wat voegt het toe om wat op zn shirt te zetten.

Ik zag mezelf 10 jaar geleden al in het veld staan met zo'n shirt. Mn pa zou zich omdraaien in zn graf.
Maar goed, dat ben ik. Blijkbaar vinden anderen het belangrijk.

1 december 2020 om 10:40

@lierse1997
Ik ben niet per se tegen de regel, maar ik ben voor flexibiliteit. Als ik daarvoor pleit door aan te geven dat daar met een beetje inleveringsvermogen goed mee te leven is en daar een handzaam voorbeeld bij noem, valt een groot deel daarover heen en wil het helemaal dichtgetimmerd zien. Een enkeling trekt het zelfs uit zijn verband door het 'een onnavolgbare kluwen van uitzonderingen' te noemen. ik begrijp die overdreven hang naar regeltjes niet.
Prima verder, maar dat staat redelijk ver van mij af. Juist vrijheid en ondernemersgeest heeft ons land ver gebracht.

1 december 2020 om 12:05

Gevoelsmatig geef ik je helemaal gelijk NJ, maar in de praktijk zorgen beoordelingskaders er voor dat regels verschillend worden geinterpreteerd. Jammer genoeg heb je genoeg scheidsrechters die niet in staat zijn om in redelijkheid te denken.

1 december 2020 om 12:28

@njfromvol: Mooi verwoord! Flexibiliteit door inlevingsvermogen! Ik sta wat dit betreft geheel aan jouw kant en ik verbaas mij er ook elke keer weer om hoe mensen als makke schapen regeltjes willen volgen, zonder enige vorm van context mee te nemen of ook maar te weten welk doel die regeltjes nastreven.

1 december 2020 om 14:14

Dank je Regulator, maar wat je zegt geldt feitelijk voor alle regels in het voetbal. Denk eens aan de discussies over ellebogen en penalty's. Er zit dus ook een stukje interpretatie in de huidige regels en daar kunnen we toch ook best mee leven.

1 december 2020 om 14:16

@dnsdkr
Ook jij bedankt voor je reactie. Ik werd getriggerd door de toevoeging "wat dit betreft", maar toen ik je pagina "spelers & clubs" zag, werd het me duidelijk.

Nijhuis heeft hier gewoon gelijk. Daarnaast, moet je je voorstellen dat Messi daarna een overtreding beging waar hij geel voor kreeg, dat had dan zijn rode kaart geweest. Het is gewoon een achterlijke regel, dat bovenal in het leven is geroepen om sponsoren te beschermen en de scheids is de lul omdat ie de regels volgt.

1 december 2020 om 09:49

is het een achterlijke regel? Reclame is nog tot daar aan toe, maar allemaal politieke statements.
Barca scoort in Madrid en er staat van alles over catalonië op een shirt, een moslim scoort in de Franse competitie en het gaat over de moslim problemen die er nu zijn in Frankrijk.
Je kunt enorm veel politieke teksten op zo'n shirt zetten die je echt niet wilt op een voetbalveld.
Dus de regel is gewoon hartstikke logisch

1 december 2020 om 09:55

Ja, leuk dat je dat bedenkt, maar intussen hebben we dergelijke berichten zelden tot nooit gezien, vriend. Daarnaast hoeft de wereld niet zo zwart-wit te zijn als jij nu tekent. Je kunt namelijk ervoor kiezen dat politieke berichten niet mogen, maar eerbetonen aan geliefden wel.

Daarnaast, we doen er (terecht) toch ook niet moeilijk over als Wijnaldum en Frenkie een statement maken over huidskleur?
Wil jij dan serieus met droge ogen beweren dat het wordt gedaan om bepaalde problematiek te voorkomen? Dat is wel erg naïef

1 december 2020 om 09:58

En wat als een geliefde van iemand ook een politiek figuur is? Je geeft het zelf al aan “de wereld hoeft niet zo zwart-wit te zijn als jij nu tekent”.

1 december 2020 om 10:20

@almogaver en zoals ik net al zei...wat als ze die tekst in bijvoorbeeld de Spaanse competitie er in het Arabisch, Zweeds of Japans opzetten... Dan heeft die scheids geen idee wat er staat.

Er zijn wel gevallen geweest en er zullen vanzelf weer shirts komen die je niet moet willen. Dat is makkelijk te voorkomen.

En laten we eerlijk zijn.... zo'n shirt voor een overleden vader, moeder of maradona heeft ook geen nut.
Als Messi graag iets wil doen, doet ie het gewoon in zn eigen tijd, genoeg volgers op social media, daarna wordt er voor de wedstrijd door de club al wat gedaan. En als ie toch wat wil doen, prima, maar wel geel.

1 december 2020 om 10:36

Ik vind het wel geinig dat jullie zo ver gaan in het bedenken van allerlei mogelijkheden, terwijl deze gewoon (zo goed als?) niet zijn voorgevallen. Hetgeen des te meer onderstreept dat het daar helemaal niet om gaat. Net als dat er ook andere mogelijkheden zijn om statements te maken, waarbij geen gevolgen bestaan voor clubs of spelers (met uitzondering van direct beledigen of nazi-groeten).

Deze regel is gewoon in het leven geroepen omdat sponsoren dat wilden. Niet meer, niet minder.

1 december 2020 om 10:39

Leuk dat er iemand op VZ gewoon aanwezig was bij de besluitvorming van de fifa. Er zijn gewoon allerhande redenen te bedenken waarom dit geen goed idee is. En de belangrijkste heb je zelf al aangegeven, namelijk niet alles is zwart-wit. Maar voor mijn part schaft men die regel af hoor, laten we alleen niet met uitzonderingen beginnen. Dan is het einde zoek.

1 december 2020 om 11:46

"ja, leuk dat je dat bedenkt, maar intussen hebben we dergelijke berichten zelden tot nooit gezien, vriend." - Omdat de regels nageleefd worden natuurlijk. Lekker in je vrije tijd doen of op een manier conform de regelgeving. Het is niet aan een scheidsrechter om te bepalen welk eerbetoon zwaarder weegt dan de andere.

1 december 2020 om 15:13

Als je iets hebt meegekregen van de besluitvorming destijds, wat gewoon in de media te lezen viel, dan zou je dat (nog) weten. Daar hoeft niet iemand van VZ bij te zijn geweest :'

1 december 2020 om 15:15

JK-Ajax, je hebt het over de regels die we eerder niet hadden? Heel je post is een beetje een spuit 11-reactie van je.

Als Messi nou verhaal ging halen na de gele kaart of woest werd.. maar nee.
Die kaart rekende hij al mee is is zijn eigen (terechte imo) beslissing. Maakt t nog uit joh

Waarom het überhaupt geel is om je shirt uit te trekken weet ik niet, vind het eigenlijk een kulregel. Maar regels zijn regels en die gelden voor iedereen en kennen geen uitzonderingen imo. De spelers weten zelf ook dat ze een gele kaart riskeren en nemen dat op de koop toe, dus zou ik hier als scheidsrechter altijd geel voor geven. Ik blijf er verder wel bij dat geel te zwaar gestraft is voor het uittrekken van je shirtje, maar dat is een andere discussie.

1 december 2020 om 10:52

haha ja, je kunt ook zeggen waarom zou je je shirt uittrekken als je een goal gemaakt hebt. Hupje in de lucht, vuistje omhoog, dat zijn de mooiste.
Al die teksten, dansjes, hartjes en andere gebaren gaat helemaal nergens over.

Terecht geel, Messi hield hier rekening mee en doet ook niet moeilijk. Waarom de rest wel?? Je had het ook kunnen doen zoals insigne , ook een eerbetoon maar geen kaart..

Misschien gek idee, maar vaak zijn dit natuurlijk van te voren goed doordachte ideeën van de spelers. Je kunt dit natuurlijk aan de voorkant bij de scheidsrechter aangeven. Niet afgestemd met de scheidsrechter is dan geel en wel afgestemd is geen kaart. Heb je 1 lijn die de scheidsrechter kan hanteren.

1 december 2020 om 10:27

Lijkt me inderdaad gewoon een zeer goed idee. Dan kan die ook meteen de beoordeling maken of de boodschap geoorloofd is. Al blijft er natuurlijk een grijze zone zijn, want de opinies van scheidsrechters kunnen natuurlijk variëren.

Regels zijn regels und befehl ist befehl zeker. Als je niet snapt dat je in dit geval geen geel moet geven ga je het nooit snappen. En dan moet je zoals Nijhuis zegt ook niet net alsof een vliegje uit je oog halen maar gewoon even een arm om Messi slaan en hem ff suerte wensen. Als je gevoel hebt weet je precies wanneer je de regels heel even los kan laten zonder dat het chaos wordt. Dat merken we ook in deze coronatijd. Of vonden jullie de boete terecht van 4x 250 euro voor een gezin die ging picknicken in een park omdat ze het buiten veiliger vonden dan in een kleine eetkamer. Zou jij ze als boa ook die boete gegeven hebben of even gezegd hebben dat ze even iets verder uit elkaar moesten gaan zitten. Compassie, menselijkheid daar gaat het om in het leven. Niet in het kil handhaven van regels.

1 december 2020 om 10:50

Ik hoop dat deze reactie die door meerdere mensen gelezen wordt, want deze compassie dringt niet tot iedereen door.

1 december 2020 om 11:43

Ik denk eerlijk gezegd niet dat het lezen van bovenstaande reactie veel mensen op andere gedachten zal brengen. Kun jij het vervolgens weer afdoen als autisme of een gebrek aan compassie, maar het gaat gewoonweg om willekeur. Je kunt het simpelweg toch niet verkopen om Messi nu geen geel te geven, en iemand die bijvoorbeeld de recent overleden Papa Diop (WK-held van Senegal) op eenzelfde wijze eert wel? Ik noem maar een voorbeeld. Waar ligt dan de grens? Is de één het niet waard, en de ander wel? Ik las in een eerdere reactie dat het bij iemand die veel betekent heeft voor het mondiale voetbal wel zou moeten kunnen. Dat is ook zo subjectief als wat.

1 december 2020 om 12:37

Tuurlijk moet je Diop ook zo kunnen eren, hou op zeg! Alsof het iets oneerbaars is dat als je scoort je een shirt onder je shirt heb met een eerbetoon.

1 december 2020 om 11:58

@fanclubbarca nee, in dat voorbeeld wat jij aangeeft kloppen de regels gewoon niet.
Natuurlijk moet een gezin wat uit 4 man bestaat lekker buiten in het park kunnen picknicken. Dat is een fout in de regels en als je met die boete naar de rechtbank gaat kom je er waarschijnlijk ook wel weer vanaf (maar op zoveel rompslomp zit je uiteraard niet te wachten).

Waar trek je dan de grens? De volgende trekt z'n shirt uit omdat z'n buurjongen is verongelukt. Die daarna, omdat z'n hond is overleden. Moeten we dan een soort formule maken die bepaalt wanneer iets belangrijk genoeg is om er je shirt voor uit te trekken? Messi had prima de media op kunnen zoeken om een statement te maken.

1 december 2020 om 11:01

Of zoals Insigne gewoon een mooi gebaar maken zonder regels te breken.

1 december 2020 om 12:39

@migi: Je kunt het ook omdraaien: waarom moet je iemand die zijn verongelukte buurjongen eert door een shirt onder zijn speelshirt te tonen meteen bestraffen? Wat is er zo erg aan dat je hem dezelfde straf geeft als pakweg spelbederf of gevaarlijk inkomen?

Alle spelers hadden op het moment dat hij geel kreeg hun shirt moeten hebben uitgedaan. Ik ben benieuwd wat de scheidsrechter dan had gedaan. Als hij niet allemaal geel had gegeven dan zouden de gegeven kaarten moeten zijn geseponeerd en excuses moeten zijn aangeboden. De scheidsrechter snapt er helemaal niets van

Nee, hij is er een zoals velen die ook geen geel trekken als er iemand bijna door midden wordt geschopt, omdat ie zo graag liever door laat spelen en het tempo er in wil houden. Maar owee als er een voetballer iets zegt tegen m, dan moet ie natuurlijk zn macht laten gelden en sta ie wel gelijk klaar met je kaarten.

Wat een gelul in de ruimte van Jol zeg. Die man wil ook altijd overkomen als een of andere stoere popi-jopi. Regels zijn er nu eenmaal, het is niet aan de scheidsrechter om te bepalen welk geval qua eren wel of niet is toegestaan - daar volstaan de regels volledig in.

Kansloos..geel is geel. Als je hier gaat bepalen als scheidsrechter wat de grens is, dan is het gek van de dan. Mag messi het wel omdat het maradona is? Of mag Jantje het ook als zijn buurvrouw overleden is. Wie bepaald de gradatie van verdriet voordat je de gele kaart op zak houdt? Onzin, geel is geel en prima. Messi weet dat en neemt de concequentie voor lief.

Nee, de arbiter handelde simpelweg volgens de regels. Daar is geen speld tussen te krijgen. Prachtig en waanzinnig mooi gebaar van Lionel waarvan hijzelf vooraf al wist dat er een kaart voor getrokken kon worden. Maakt niet uit, hij heeft zijn steunbetuiging kunnen doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren