Griezmann openhartig: ‘Messi zei toen gelijk dat hij zich genaaid voelde’

Dinsdag, 24 november 2020 om 08:24Rian Rosendaal • Laatste update: 08:45

De relatie tussen Antoine Griezmann en Lionel Messi bij Barcelona zou verre van optimaal zijn. Eén en ander werd onlangs gevoed door Eric Olhats, voormalig zaakwaarnemer en ontdekker van de Franse aanvaller, die zich zeer kritisch uitliet over het gedrag van Messi in de kleedkamer van de Catalanen. Volgens Griezmann echter is zijn band met de Argentijnse spelmaker prima in orde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door sirius)

Vind het echt sneu dat door een voormalig zaakwaarnemer zoveel onzin ontstaat. Messi heeft helemaal geen hekel aan Griezman, hij heeft een hekel aan hoe hij behandeld is afgelopen zomer en uitte al langer kritiek op het beleid van Barca. Maar ik heb hem nooit over een speler ook maar 1 naar woord horen zeggen.

24 november 2020 om 08:50

Vind het meer sneu dat hij om vergiffenis moest vragen bij Messi omdat hij niet het jaar ervoor was gekomen.

24 november 2020 om 11:18

Vergiffenis is een slechte vertaling. Die hele documentaire was een slecht idee. Die heeft hem schade berokkend, zowel bij zijn oude als nieuwe werkgever ondermijnde het zijn positie. Dat Messi meteen antwoordde dat hij hem volledig steunde dat zou de kop moeten zijn.

24 november 2020 om 15:56

In het Frans gebruikt hij het woord verontschuldigen. Later gebruikt hij het werkwoord vergeven maar in combinatie met zijn prestaties op het veld.

Wowwww gewoon om vergiffenis gevraagd. En dan zegt messi ik voelde me genaaid. Is gewoon messi zijn club. Pff wat een mafia baas zeg.. zelfs de hoogste bazen moesten door hem vertrekken.... Zoveel macht heeft nog nooit iemand gehad als speler.

24 november 2020 om 08:56

Is ook compleet onzin natuurlijk. Messi is een speler, maar is in Barcelona nu een god. Een speler kan niet groter worden dan een club. Dat zie je nu ook, toch? Messi is geen trainer. Hij heeft ook nog niet laten blijken de trainer te zijn. Hij wordt vorstelijk betaald om zijn werk te doen en daar moet t bij blijven.

24 november 2020 om 08:59

Joh Barqa, gaat het goed? Als Griezmann dit zegt (misschien woordkeuze, verkeerde vertaling of weet ik veel wat) ligt het ook weer aan Messi? Dit is dus precies wat Messi zegt: alles ligt aan hem! Precies wat jij nu doet. Zullen we gewoon blij zijn dat Griezmann nu eindelijk naar buiten komt en dat het weer een ontzettend opgeblazen verhaal is geworden van iemand die ooit in zijn netwerk zat?! Next!

24 november 2020 om 09:27

Met mij gaat t super, alhoewel heb de corona te pakken. Maar dat terzijde. Het gaat niet alleen om dit interview. Ik heb t over messi zn macht algemeen. Hij krijgt t gewoon voor elkaar om directeuren en voorzitters tegen te spreken. Hij bepaalt hoe die wil spelen en met wie. Dat kan gewoon niet. Je kunt dan niet managen. Het zelfde in een bedrijf... manager kan jou niet sturen als hij weet dat jij bijv. de zoon van de eigenaar bent en als t je niet bevalt dat je dan naar je vader gaat. En dat jij even je manager uitlegt hoe t moet en wat er gedaan moet worden.Dit is wat messi voor elkaar heeft gekregen. Goed van messi, maar waardeloos van Barcelona. Hoe kun je een speler belangrijker maken dan een club.Dat krijg je bij die perez van Madrid niet voor elkaar. Ik praat niet goed wat die perez allemaal doet, maar er moet altijd een baas zijn die zegt tot hier en niet verder.Overleggen met je teamleden is goed, maar ga geen akkoord vragen of t zo mag en of t zo kan.

24 november 2020 om 10:16

Welke macht? Dat hij niks over de aankopen heeft te zeggen is vrij duidelijk. Uiteraard heeft hij inspraak bij een coach, maar het is toch ook verschillende keren naar voren gekomen dat hij het niet eens is met de coach/opstelling. Verder is het feit dat barca al jaren alleen om Messi draait eerder het gevolg van wanbeleid, dan enige invloed van zijn kant. Afgezien dat Messi een soort icoon is en moeilijk te passeren door zijn kwaliteiten zie ik weinig daadwerkelijk macht. Verder het feit dat het bestuur is weggestuurd hebben ze natuurlijk puur aan zichzelf te danken. Letterlijk iedereen (oke misschien sommige real supporters niet) is blij dat het bestuur weg is. Messi heeft alleen het boekje open gedaan na al het gezeik wat er nou precies speelde met Bartomeu etc. Kom op man, met het wanbeleid van die kerel is het überhaupt belachelijk dat hij er zo lang zat. De financiële situatie en aankoop beleid spreekt toch boekdelen lijkt me.

24 november 2020 om 14:35

Barqa, ben het niet met je eens dat dat aan Messi ligt. Het ligt aan de andere persoonlijkheden om hem heen binnen Barca. Het enige is dat ie altijd wordt opgesteld, maar dat heeft ie voetballend zelf helemaal verdiend lijkt me. Voor de rest ben ik blij dat hij zich eindelijk eens roert, want het was altijd een ideale schoonzoon. Maar let's agree to disagree . Maar even ingaande op je eerste zin: kl.te man, corona. Hoop dat het mee valt en dat je er snel weer bovenop bent. Sterkte!

24 november 2020 om 16:01

formus Bedankt kerel.👍 klopt wat betreft zijn kwaliteiten heeft die ook helemaal zelf afgedwongen. Ook wat eliwood zegt hierboven, andere hebben hem die macht gegeven en hij is er teveel in doorgeslagen. Had nooit mogen gebeuren door de verantwoordelijken. Iedereen vindt messi een geweldige voetballer, maar opgegeven moment had niemand meer inspraak. Dat gaat me te ver.

24 november 2020 om 09:10

Dit is wel erg Messi zoeken zeg. Griezmann vond dat hij dat moest. Messi zegtt hoe hij zich voelde en zegt daarna meteen dat ze er her beste van gaan maken. Niets raars toch? Of moest messi negeren waarom griezmann of vergefennis vroeg? Blijkbaar zat het dieper bij de fransman dan bij messi.

24 november 2020 om 11:20

Hij bood zijn excuses aan voor die bizarre documentaire. Griezmann heeft er bij zijn oude en nieuwe club onder geleden.

24 november 2020 om 10:25

Zoals Messi zich op het veld gedraagt, zo is hij blijkbaar ook erbuiten. Een vedette op zijn retour die eist dat alles om hem draait maar zelf weinig positiefs bijdraagt aan het team. Dat is althans mijn indruk van achter mijn tv. Messi is een gevaar voor zijn eigen legende. Zonde, en Barcelona moet hem tegen zichzelf in bescherming nemen. Die hadden hem moeten verkopen of op zijn minst op zijn plek moeten zetten (en zijn plek is: rennend op het veld).

Leuk interview, alleen jammer dat hij op het veld er niets meer van kan. Waardeloze speler, die tegenwoordig geprezen word om zijn harde werken. Daar betaal je dus 120 miljoen euro voor. Bij Barcelona een waardeloze voetballer met een peperduur contract. Barto masterclass. Hoe sneller je van deze waardeloze fransoos af bent hoe beter.

24 november 2020 om 09:56

Wat maakt het jou eigenlijk uit hoeveel Griezmann heeft gekost? Jij moet dat bedrag toch niet ophoesten, of het nu 50, 100 of 150 miljoen was? Hij is gewoon een speler zoals alle anderen, enkel en alleen heb je verwachtingen op basis van wie hij was in het verleden en dat is iets wat je nooit mag doen.

Het is de fout van Barcelona dat ze hem hebben gehaald, past niet in hun cultuur en elftal. Zag je van ver al aankomen. Maar Barcelona staat er ook niet om bekend dat ze goede en doordachte keuzes nemen.

24 november 2020 om 12:28

Dus het maakt niet meer uit dat clubs 120 miljoen euro betalen voor een speler die totaal overbodig is? Waarom is het dan raar dat een Barcelona-supporter dat bedrag erbij haalt? Daar worden spelers nou eenmaal aan gespiegeld. Het probleem is overigens niet alleen dat Griezmann dat bedrag niet waarmaakt. Het probleem is dat hij speelt als een speler die hoogstens een kwart daarvan waard is. Daar kan Griezmann overigens niet veel aan doen dus zo'n persoonlijke aanval is misschien overbodig, maar ik snap wel dat het supportershart op dat moment spreekt.

24 november 2020 om 13:19

Mensen praten altijd over miljoen dit en miljoen dat, terwijl zij er niks mee te maken hebben. Die 120 miljoen euro is een waardebepaling op dat moment zelf (en iedereen hoopt dat het stijgt)maar dat klopt ook niet altijd.

Het belangrijkste is dat je kijkt of een speler in je team past en Barca heeft dat niet goed aangepakt. Hij is overbodig en past niet in dit team dat er momenteel staat. Dan kun je nog zoveel verwachten, er verandert niets.

En dan heb je al die andere problemen binnen de club wat effect heeft of kan hebben op een speler en dan zit je met deze situatie.

Je moet niet altijd maar kopen kopen kopen, geldt ook voor Coutinho, Dembele, ... etc.

24 november 2020 om 14:06

Ik begrijp watnje bedoelt maar als je supporter van Barca bent en je ziet hoe je club nu op bijna failliet gaat en nauwelijks meer aankopen kan doen, dan mag je echt wel gaan irriteren aan dure waardeloze aankopen zoals Griezman en Dembele. Hun transfers zijn immers de reden waarom Barca het financieel zo zwaar heeft op het moment.

24 november 2020 om 16:32

Maar dat kun je net zo goed de speler als de kopende club aanrekenen. Barcelona kocht een speler die niet in het systeem past en Griezmann koos voor een club waar hij niet bij past. Ik snap jouw beargumentatie heel goed en je hebt ook gelijk, maar in de praktijk word elke speler altijd gespiegeld aan z'n prijskaartje. Door supporters, door de media en zelfs door de clubs.

Dat griezman dit uberhaupt moet uitleggen is het meest trieste van allemaal. Overigens zal het er bij niet stoppen. De volgende keer dat messi griezman over slaat zullen de verhalen weer terugkomen 😂 zoals al eerder gebeurd is.

24 november 2020 om 09:05

Zag veel mensem zeiken over dat als niks waar was van het verhaal dat Griezman het wel had gezegd. Dus bij deze. Messi moet echt even lekker andere omgeving zoeken. Wat een gezeik heeft die man mee te maken he

24 november 2020 om 09:10

Hij had al eerder wat gezegd. Maar niet met zo veel detail als nu. En messi had het ook al gezegd. Geef het 3 wedstrijden en mensen gaan weer hetzelfde roepen. En dan mogen griezman en messi weer hetzelfde verhaal komen verkondigen.

24 november 2020 om 16:29

Anderzijds; mocht er wat tussen deze twee heren spelen, denk je dan dat ze dat met de buitenwereld gaan delen? Ze snappen allebei zelf ook wel dat niemand daarbij gebaat is. Als er iets speelt, hoor je dat pas van deze heren als 1 van de 2 vertrokken is en er wat tijd overheen is gegaan.

24 november 2020 om 12:30

Griezmann oogt als het jochie dat per se goedkeuring wil van z'n idool, terwijl Messi daar weinig voor lijkt te voelen. Het wil niet zeggen dat Messi 'm niet kan zien of luchten, maar in het veld lijkt hij niet bijster veel respect te hebben voor de kwaliteiten van Griezmann. Anderzijds presteert Griezmann nou ook niet bepaald naar behoren. Dat wil niet zeggen dat ze elkaar niet aardig kunnen vinden, maar het kan ook gewoon zijn dat Messi 'm gewoon niet zo goed vind. Maar goed, ik ben ook maar aan het gissen op basis van wat ik zie.

24 november 2020 om 14:44

Dat ze beide in dezelfde rol het beste presteren is denk ik een groter factor dan goedkeuring van messi hebben. Neymar zocht die goedkeuring ook, alleen kwam neymar niet als grote ster binnen, wel als een groot talent. Griezman is een WK winnaar dus dat zal bij hem minder spelen.

24 november 2020 om 16:28

Neymar heeft natuurlijk wel beduidend meer talent. Neymar kwam niet binnen als de grote ster, maar wel als het allergrootste Braziliaanse talent en als 'wonderkind'. Van dat zelfvertrouwen en die grote mond die hij had bij Atletico, is namelijk eigenlijk vanaf dag 1 bij Barcelona niets meer over. Hij oogt allesbehalve een grote ster. Bovendien: Grote sterren laten het zien.

Toch vreemd hoor, Diego Simeone kreeg hem gewoon aan het voetballen en heel goed ook en dat kunnen ze bij de 'grootste en beste club van de wereld' (ja ja, die van Messi en Frenkie) niet voor elkaar krijgen?

24 november 2020 om 11:25

Hij heeft dezelfde rol als Messi. Hij had daarom ook nooit gekocht mogen worden. Bin Atleti kreeg hij ook meer ruimte doordat zij meer op snelle uitbraken vertrouwen.

Hij bood zijn excuses aan omdat meneer Messi om zijn transfer gevraagd had en hij in eerste instantie nee zei? Wat voor een eigenwaarde heb je dan? Hij is toch vrij om te gaan waar hij wil? En dan voelde Messi zich ook nog genaaid.. Gaat best ver.

24 november 2020 om 09:06

Gaat meer om dat Griezman eerst wilde komen en Messi steun gaf om vervolgens een docu te maken over dat je toch blijft. Snap dat Messi zich genaaid voelde.

24 november 2020 om 09:24

Nouja, als dat zo is moet Messi zich daar ook maar over heen kunnen zetten, het zijn allemaal professionals. Misschien hebben ze dat eigenlijk ook wel gedaan, want de andere indruk die ik krijg is dat die zogenaamde rivaliteit tussen die twee een verzinsel is van de media.

24 november 2020 om 09:47

Maar goed Messi voelde zich genaaid, Griezman zei sorry en prima het is opgelost. Het is nou niet dat Messi er nog wakker van ligt.

Wacht even, dus omdat Messi publiekelijk vroeg om zijn transfer en hij daar niet op in ging voelt hij zich genaaid? Als dit waar is vind ik dat maar een enge opmerking. Leuke binnenkomer ook, dat je als Griezmann vergiffenis vraagt laat ook meteen zien wie er achteraan in de strijd staat, mijn hemel waar is je eigenwaarde haha.

24 november 2020 om 09:07

Nee zo was het verhaal niet. Alles wees er op dat Griezman naar barca ging en Messi heeft dat in de media gesteund. Griezman maakte toen een docu over dat ie toch blijft

24 november 2020 om 10:29

En moet daar nu vergiffenis om vragen bij Messi, alsof Messi de paus is.

24 november 2020 om 11:27

Hij zette met die bizarre docu toch de club te kijk. Die hele docu was een immense egotripperij. Dat zal hij niet snel meer doen. Zijn teamgenoten bij Atleti vonden het volgens mij ook maar niks.

Het is niet gelukt om Messi af te stoppen op het veld, dus probeert men het buiten het veld. Dit werkt dan door op het veld is het idee

24 november 2020 om 12:34

Waarom zouden ze 'm af willen stoppen. Zo goed speelt hij niet en er is een hele reeele kans dat hij snel vertrokken is.

24 november 2020 om 17:30

Oorzaak en gevolg. Hij speelt juist minder doordat hij teveel aan zijn hoofd heeft

24 november 2020 om 18:26

Uiteindelijk is hij zelf verantwoordelijk voor die problemen en dus ook zelf verantwoordelijk voor z'n huidige spel. Buiten dat hebben ook de beste spelers weleens een mindere periode.

Bij Barca zijn ze als kleuters bezig met randzaken. Die heeft dit gezegd zus zegt zo. Ga voetballen!!! Dit is het slechtste Barcelona in tijden man.

24 november 2020 om 09:24

Nee in de media zijn ze als kleuters bezig. Het is toch triest dat dit gevraagd wordt aan griezman. Die houdt zich er niet mee bezig maar er wordt zo vaak aan ze gevraagd hoe het zit tussen messi en griezman dat ze een keer antwoord geven.

24 november 2020 om 12:25

@bvrcv: De media schrijft over Barca en schetst het beeld los van officiele statements van de club; hoe in hemelsnaam kan dit dan de schuld van de club zijn? Ik ben benieuwd naar je antwoord

Journalisten doen alles om sensatie op te zoeken. Geen enkele ethiek meer, waarheid is relatief in onze tijden. Dat merk je met alles. Feit blijft ook dat Griezmann gewoon niet past bij Barça.

24 november 2020 om 11:28

Hij zou passen als Messi er niet zou zijn. Wie het briljante idee had om een mindere versie te kopen terwijl je de echte Messi al hebt heeft er echt geen kijk op. De club had een spits nodig.

Hier wordt je toch echt moe van zo onderhand. Messi en griezmann zijn net twee wijven. Trek je eens een keer niks aan van de media man en laat je voeten spreken... is nog bij beide niet gebeurt dit seizoen. Verbaast me met de dag meer dat greizmann de top heeft gehaald en gewoon wereldkampioen is... en dat met zo’n dunne huid en zwakke persoonlijkheid. Ga even een maandje mediteren en kom terug om te voetballen

Ik begin messi echt een flapdrol te vinden. Wel een die ontzettend goed kan ballen. Maar een flapdrol als persoon.

24 november 2020 om 11:18

Kijk maar uit, zo dadelijk moet jij ook nog bij Don Messiona op de mat om vergiffenis te vragen voor deze uitspraak.

24 november 2020 om 11:31

Het spijt me voor mijn daden.

Ik zie dat veel mensen vallen over de woorden “om vergiffenis vragen”. Ik heb het stuk helaas niet in de originele format gelezen maar dit lijkt mij vrij vertaald. Sommige woorden of zinnen klinken anders wanneer je dit direct zou vertalen. Ik vermoed dat Griezmann iets heeft gezegd als “le pide perdon” wat om vergiffenis vragen is als je dit zou vertalen, echter zal ieder Spaanstalig persoon beamen dat je dit niet moet lezen als dat je op de knieën gaat maar een nette bewoording is om je excuses te maken. Wie reageert niet eens op een “sorry” met “ik vond het niet fijn wat er is gebeurd maar bedankt en zand erover”. Het verhaal riekt naar stemmingmakerij.

24 november 2020 om 12:38

Met name het vertalen van de Spaanse taal heeft veel van dit soort dubbele betekenissen. De letterlijke vertalingen zijn veel extremere versies van wat ze eigenlijk willen vertellen. Excuses voor een slechte wedstrijd word al snel geinterpreteerd als vergiffenis vragen. bdaarom is het ook altijd zo grappig om interviews van Spaanse voetballers te volgen na een verloren wedstrijd. Door die vertaling lijken het net politici die diep door het stof moeten na een schandaal.

24 november 2020 om 15:42

Haha precies! Moeten hier ook niet te zwaar aan tillen. Als Griezmann ooit zijn vorm weer weet te vinden zijn deze verhalen ook klaar maar dat is geen toto die mijn centen waard zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

186 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren