Eljero Elia haalt verhaal bij FOX Sports-camera: ‘Waarom volg je mij?’

Zondag, 22 november 2020 om 22:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:50

Eljero Elia is een van de voetballers die FOX Sports dit seizoen extra in de gaten houdt. Daar lijkt de aanvaller van FC Utrecht echter niet altijd van gediend. Na afloop van het uitduel met PEC Zwolle (1-1) ging Elia ogenschijnlijk verhaal halen bij een cameraman van de televisiezender. Presentator Jan Joost van Gangelen bevestigde zondagavond bij het programma Dit was het Weekend het voorval. “Hij zei: ‘Waarom volg je mij nou eigenlijk?’ De cameraman zei: ‘Ja, omdat ik een cameraman ben en ik het mooiste beeld probeer te maken’", memoreerde de presentator.

Van Gangelen verzekerde dat Elia daar niet van gediend was. “Hij voelt zich iets te veel gezocht, vind ik”, reageerde Kenneth Perez. “Hij zegt dat iedereen hem zoekt. Eljero. Elia. Ga alsjeblieft gewoon voetballen. Je kan gewoon echt heel goed voetballen als je vrij bent. Gewoon weer je werk doen zoals je vroeger hebt gedaan. Dan kun je iets toevoegen aan dit FC Utrecht. Ga je alsjeblieft daarmee bezighouden.”

“Altijd maar die randzaken. Wees blij dat je gevolgd wordt door een camera. Dat betekent dat je iets betekent überhaupt", zo oordeelde de Deense oud-voetballer. "Dat doen ze echt niet bij iedereen. Vat dat positief op, ga voetballen. Ik ga er tenminste van uit dat hij tegen de camera heeft gezegd wat jij nu hebt gezegd? Of misschien heeft hij gevraagd of hij de beelden mocht”, vroeg Perez gekscherend. Van Gangelen: “Nee, hij vroeg aan de cameraman: ‘Waarom volg je mij?’."

Elia kwam vier minuten voor het einde als vervanger van Bart Ramselaar binnen de lijnen. Hij maakte een gefrustreerde indruk. “Dat is hij wel vaker als hij invalt”, merkte Kees Kwakman op. “Hij wil zich waarschijnlijk zo ontzettend graag bewijzen. Hij was ziek geweest. Hij had privé wat sores. Dan mag je ook niet starten altijd. Het loopt niet bij hem en ook niet bij FC Utrecht. En ook nog eens zulke shirts”, wees Kwakman met een knipoog naar de roze tenues. “Het komt er gewoon nog niet uit bij hem. Hij had er net als heel FC Utrecht veel meer van verwacht.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Kenneth trekt de woorden uit mn mond , meer woorden moet je er ook niet aan vuil maken.

23 november 2020 om 00:01

Maar de woorden van Kwakman daarentegen vind ik gewoon niet kunnen. En dan loop je ook nog in zulke shirts, refererend naar ..... Als Derksen deze opmerking maakt is de wereld (NL) waarschijnlijk te klein.

23 november 2020 om 00:22

Refererend naar? Volgens mij refereerd ie naar dat het lelijke shirts zijn , niets meer niets minder.

23 november 2020 om 00:25

Refererend naar wat? Dit zijn toch simpelweg spuuglelijke shirts?On: Zo nu en dan komen er mensen voorbij die je niet snapt. Elia is één van die mensen. De man leeft in zo'n compleet andere wereld, ziet zo'n andere wereld en denkt zo'n andere wereld...Het lijkt me ongelooflijk gaaf om met die man een keer een biertje te gaan doen en, hopelijk, een stukje in zijn wereld te kunnen kijken. Te kunnen snappen hoe hij naar dingen kijkt. Stephen Fry zei het ooit zo mooi 'It's like people who spend their whole life looking for a specifically red telephone. You just can't understand it, but it's so incredibly intriguing' (oid, enigszins paraphrasing)

23 november 2020 om 09:12

@PerPSV

In die andere wereld heeft hij verder ze zaakjes wel goed voor elkaar, ik hoop dat het je lukt om dat bier afspraakje te krijgen.
Misschien kan hij je wel wat zakelijk advies geven.

23 november 2020 om 01:47

Die Kenneth zegt gewoon altijd wat ik eigenlijk wilde zeggen, maar ik kon er zelf niet op komen. Achteraf denk ik bij het luisteren naar Kenneth altijd: Hã©, je haalt mij net even wat eerder de woorden uit de mond! :-)

Met zo'n reactie zoek je natuurlijk wel.op.dat de camera's op je gericht worden. Duudelojk dat hij niet lekker in zijn vel zit en meer de camera volgt dan de bal

23 november 2020 om 09:07

Ja en zo kom je ook niet echt in je spel, hij is gewoon totaal niet gefocused als je daar op let. En dan naar een cameraman toegaan is echt te belachelijk voor woorden. Die doet wat een een programmamaker hem vraagt. Wat dacht ie dan dat hij terig ging zeggen. Ik heb die camera hier vandaag zelf maar even neergezet en dacht, vandaag ga ik alleen jou volgen omdat je zo mooi loopt in dat roze shirt.

Oh, dus Elia wil wel gevolgd worden als hij het goed doet maar wil niet de lasten van het niet presteren slikken?

23 november 2020 om 07:10

Zoals 90% van de voetballers. 15K per week , overdreven lof willen (en krijgen) na 1 goed potje, 2-3 uurtjes per dag ‘werken’, constant aandacht zoeken via social media,... maar geef ze aub geen kritiek🤷‍♂️

Wát een frikandel, je bent een profvoetballer en je speelt voor camera's en je bent daarnaast ook nog een oud-international en dan ga je zo'n vraag stellen of daar mee bezig houden? Bizar. Ik denk dat het volgende verhaal van een voetballer met mentale problemen van hem gaat komen, als je lekker in je vel zit doe je zoiets niet.

Overigens hoop ik natuurlijk niet dat hij mentale klachten heeft etc.

23 november 2020 om 01:58

Maar tegelijkertijd: waarom laat FOX dan niet horen wat Elia tegen die cameraman zegt als hij daar naartoe loopt? Elia nu zelf op Twitter laat ons allen denken dat hij totaal iets anders zei dan dat Van Gangelen ons heeft voorgeschoteld. Buiten dat ik zeker denk dat hij iets dergelijks gezegd kan hebben, waarom zou FOX de echte beelden niet laten zien, maar Van Gangelen de voice over laten doen van het echte fragment? Dat is het makkelijkste toch om te laten zien dat Elia vraagt wtf die cameraman hem volgt? Vind dat vrij vaag eerlijk gezegd

23 november 2020 om 09:26

Nou ja, als we na al die jaren iets wel kunnen concluderen is dat je Elia lang niet altijd op z'n woord moet geloven. Een goede speler met veel talent, maar door z'n karakter en mentaliteit eigenlijk nooit het maximale uit z'n talent kunnen halen naar mijn mening. Het is echt zeer vreemd dat een speler dit soort capriolen uithaalt. Ze zullen inmiddels bij Utrecht ook wel balen dat ze een kapitaal aan die jongen spenderen, terwijl er nog bar weinig tegenover staat.

23 november 2020 om 06:55

Zal zich waarschijnlijk ook niet beseffen dat juist die camera er voor zorgen dat hij überhaupt altijd zo'n mooi salaris heeft gekregen.

Haha, die Eljero. Met dit divagedrag is hij toch wel de ultieme hasbeen.

Nooit zijn potentie gehaald. Eigen schuld, luie voetballer.

Elia, er is ook zo veel gericht op Robben? En wat doet Robben, heel sportief voor de camera. Wat is er mis mee, Elia? Iedereen is erg verrast dat Robben met de fiets kwam, Robben blijft positief.

22 november 2020 om 23:31

Snap dat ook niet, vreemde kerel. Zich maar steeds verongelijkt gedragen. Wees postief man, wees blij zoals Perez aangaf. Je zou denken dat Elia volwassener is geworden na zoveel jaren maar nee.

22 november 2020 om 23:35

Tja... Als je positief blijft dan is er niks aan de hand, toch? Ik snap het niet. Als Elia het niet prettig vindt kan hij maar beter stoppen met voetballen? Simpel he.

22 november 2020 om 23:37

Bij de wedstrijd groningen utrecht zag je het al direct. Elia constant gefrustreerd zijn en klagen bij de scheidsrechter terwijl robben gewoon geniet en zich focust op de wedstrijd

23 november 2020 om 00:05

Afgelopen zaterdag tegen PEC viel hij in de 85e minuut in en 30 sec. later had hij al een gele kaart te pakken. Pure frustratie. Volgens mij al z'n 3e of 4e kaart van het seizoen. Hij loopt behoorlijk gefrustreerd rond bij ons. Zal vast komen omdat hij geen basisspeler is.

23 november 2020 om 03:32

Dat idee heb ik ook. Vond het eerst jammer dat hij niet naar Twente ging, nu ben ik blij dat ie bij Utrecht zit. Apart kereltje.

23 november 2020 om 09:28

Elia is dan ook in niets te vergelijken met Robben.

En dit soort over het paard getild voelende passanten denken echt dat ze een heilige zijn of zich zo willen voelen,., misselijke vent, 1e klas kwal... en dat moet dan een voorbeeld zijn voor de jeugd jaja... nou succes, als trainer zou ik hem lekker naar jong Utrecht zetten.

Inmiddels 33 jaar, maar ouder betekent bij deze jongen absoluut niet wijzer, lijkt het. Wat een kinderachtige droeftoeter is hij in zijn gedrag zeg. Die cameraman doet gewoon zijn werk en filmt de wedstrijd, belachelijk.

Loopt al vanaf speelronde 1 gefrustreerd rond bij Utrecht. Zeuren op de scheids en alles en iedereen. Gewoon een negatieve gast en die moeten we gauw lozen.

23 november 2020 om 09:29

Ja, dat zijn wel centen die je nooit meer terugkrijgt. Schandalig ook dat je dan niet fit aankomt en dan de club ook nog eens op deze manier in diskrediet brengt. Die hadden ze gewoon per gewerkte uren moeten betalen, want hij hoeft vooralsnog weinig te doen voor z'n centen.

Beter traint ie die paar extra Corona kilo'tjes eraf die hij zichtbaar bij zich draagt, want tot dusver is het - ondanks zijn privé-problemen - allemaal geen succes natuurlijk.

Tip !!!!! Word vuilnisman , dan weet ik zeker dat je niet achtervolgd word door een camera .. je ben bezig met je werk je maakt geen soap serie !!!
Sinds die terug is doet die nix anders dan janken ,
Nog een tip stop er mee want je kan er ook nix meer van als je voeten niet meer kunnen spreken moet je ook maar is je mond houden

Wat ben ik achteraf blij dat Elia niet naar Twente is gekomen. Wat een nare trekjes heeft deze jonge ontwikkeld de laatste tijd.

23 november 2020 om 07:37

Ook heerlijk dat Twente het nu beter doet als Utrecht. Bij Utrecht zou het sportieve plaatje beter zijn. Oh nee toch niet.

23 november 2020 om 09:38

De laatste tijd? Die jongen heeft altijd wel wat. Ik denk dat ze dat geld bij Utrecht achteraf ook liever anders gespendeerd hadden. Die zullen ook niet heel blij met 'm zijn. Ik moet ook toegeven dat ik meer van 'm had verwacht, maar als je niet fit aankomt loop je achter de feiten aan. Zeker op zijn leeftijd.

Je salaris wordt deels betaald door die camera en dan vragen waarom je hem volgt, wat denk je nou zelf Elia ?? Kun je nagaan wat n leeghoofd het is ,als ze je nog filmen in een privé situatie zou hij nog gelijk hebben imo maar nu, nee gooos , gefrustreerd, arrogant diva gedrag, ga eens doen waar je voor betaald wordt, voetballen namelijk , betaald voetbal !!

Elia is een uitgerangeerde voetballer. Hij kan het om diverse redenen niet meer brengen. Het is klaar met hem. Utrecht heeft gegokt en verloren!

Als hij scoort dan is de camera wel goed genoeg zeker?!🙄

Ik vind persoonlijk dat iedereen hem nu moet ontvolgen op Social Media. Geen aandacht meer geven.

Wat ben ik blij dat hij niet naar Twente is gekomen! Het team draait nu lekker daar past zo'n volgevreten vedette echt niet tussen...

pff belachelijke reactie hier van Elia
hij moet maar eens gaan voetballen voor Utrecht in plaats van zich hier druk over te zitten maken

Fox geef deze speler aub geen aandacht meer

Ergens probeer ik nog enige sympathie voor Elia op te brengen. Hij kent voor zichzelf een behoorlijk bewijsdrang. Hij is bij Utrecht gaan voetballen om te laten zien dat hij het nog steeds kan brengen in de Eredivisie. Het verloop tot nu toe is voor hem teleurstellend. Dan raak je afgeleid door randzaken. Ik wil niet goed praten dat hij zich zo laat kennen, het is ondoordacht. Maar ik kan ergens zijn frustratie wel plaatsen.

23 november 2020 om 09:41

Nou ja, hij is ook duidelijk niet fit en kwam uberhaupt totaal niet fit aan. Hoe groot is die bewijsdrang dan nou echt? Utrecht zou 'm per gewerkte uren moeten betalen. Ik denk dat hij dan allang fit was geweest. Het is ook niet zo dat die frustratie door een ander komt. Het ligt altijd aan anderen en nooit aan meneer Eljero Elia.

23 november 2020 om 10:03

Hij moet het inderdaad ook wel bij zichzelf zoeken. Ik probeer het echter ook vanuit de speler in kwestie te bekijken. Anderen de schuld geven is natuurlijk veel makkelijker, maar de sleutel ligt bij Elia. Een fitte Elia is toch ook gewoon nog een behoorlijke speler voor de Eredivisie?

23 november 2020 om 12:47

Dat weet ik niet. Elia is natuurlijk wel 33 jaar en bij aanvallers van die leeftijd is het altijd maar afwachten hoelang ze nog op niveau blijven. Elia in vorm is natuurlijk een meerwaarde voor de Eredivisie, maar dit is niet meer de Elia die vertrok bij Feyenoord. Hij is bovendien duidelijk niet fit genoeg, dus het is sowieso lastig inschatten wat hij nog kan brengen.

Bijzonder ventje die Eljero

Hahaha, werkt Elia bij de speld?? What's next, dat een acteur roept stop de opnames, hey, wat film je mij?! Je bent voetballer oen, je verdient zoveel, omdat ze het filmen en op TV laten zien.

Als Elia niet gevolgd wil worden, dan moet hij lekker in de zandbak gaan voetballen, dan weet je zeker dat je niet gevolgd word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. RamselaarMiddenvelder156
A. DouvikasAanvaller154
M. SyllaAanvaller134
M. MahiAanvaller101
M. MallahiAanvaller41
E. MaddyAanvaller00
M. PaesKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren