FOX Sports: Van Bommel neemt Sneijder bij nieuwe club mee als assistent

Zaterdag, 21 november 2020 om 23:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:08

FC Utrecht wil het trainersduo Mark van Bommel en Wesley Sneijder aanstellen, zo stelt Jan Joost van Gangelen op basis van 'een serieus gerucht' op FOX Sports. De presentator van het programma De Eretribune stelt dat de Domstedelingen het nieuwe trainersduo in januari wil presenteren. "Het is een serieus gerucht, ja", aldus Van Gangelen.

Utrecht is sinds het vertrek van John van den Brom naar Racing Genk op zoek naar een nieuwe trainer. Momenteel staat René Hake als interim-coach voor de spelersgroep, maar de club wil naar verluidt een trainer aanstellen met meer status. Van Bommel is sinds zijn ontslag bij PSV vorig jaar clubloos en gaf eerder al aan zich 'niet te groot te voelen' voor een club als FC Utrecht.

Volgens Van Gangelen beseft Utrecht dat Sneijder zonder trainerspapieren in principe niet bevoegd is om assistent-trainer te worden van Van Bommel. "Het schijnt zelfs in de wandelgangen dat FC Utrecht al heeft geïnformeerd of ze hem wel op de bank mogen zetten", zegt Van Gangelen over Sneijder. Arnold Bruggink heeft zijn twijfels over het eventuele duo. "Ze klikken wel samen, maar ik weet niet of dat als trainers ook zo zal zijn", aldus de oud-aanvaller.

Van Gangelen probeerde tijdens de uitzending contact te krijgen met Van Bommel, maar slaagde daar niet in. "Van Bommel reageert niet", aldus de presentator, die dat blijkbaar als een teken aan de wand ziet. "Ik heb zwaar de indruk dat dit zomaar gaat gebeuren in de winterstop." Van Bommel speelde in 43 interlands voor Oranje samen met Sneijder. Als speler van Bayern München verloor Van Bommel in 2010 de Champions League-finale van het Internazionale van Sneijder.


Poll

Zou Mark van Bommel-Wesley Sneijder een goed trainersduo zijn voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door droppie)

En dan zie je dat Sneijder binnen twee jaar eens de kans krijgt als hoofdcoach bij een ADO of iets dergelijks dat op dat moment tegen de degradatie strijdt. En iemand die wel wat bewezen heeft en een opleiding gevolgd heeft volgens het boekje, maar niet het geluk heeft een begenadigd voetballer geweest te zijn, krijgt dan weer niet de kans...

21 november 2020 om 23:36

Daar kiest een club toch zelf voor dan? Ze hoeven Sneijder niet te nemen toch?

21 november 2020 om 23:39

Ja dat is net het probleem. Daardoor is er een matige doorstroming van trainerstalent, want men kiest toch altijd maar voor die grote namen.

21 november 2020 om 23:41

Met de cursus is überhaupt wat mis heb ik het idee. Als ik zie hoeveel Duitse trainers er bijvoorbeeld rondlopen die het goed doen bij zowel kleinere clubs, als de grote clubs. Misschien moeten we daar eens kijken. Want hier lijkt het eigenlijk 3x nergens op. Ik zie 0 jonge Nederlandse trainers met potentie op dit moment.

21 november 2020 om 23:44

Ja het hele systeem mag wel eens op de schop. Iets meer vrijheid geven aan individuele ideeën van trainers (want hoeveel Nederlandse trainers van de nieuwe generatie spelen nu met een ietwat vernieuwend of gewoon ander systeem dan een 4-3-3?) en ermee stoppen mensen een voorkeursbehandeling te geven omdat het ooit goede voetballers waren.

21 november 2020 om 23:49

Zonder papieren? dat denk ik niet

21 november 2020 om 23:52

Daar zijn toch makkelijke sluipwegen voor? Zet er een assistent naast met het juiste diploma en het is in orde.

21 november 2020 om 23:53

Met zo’n stroman doen ze dat nog wel eens. Hofland recent nog.

22 november 2020 om 00:09

Zie Jaap Stam. Die voelde zich te groot om in een klaslokaal te zitten (ging hyperventileren?) en kreeg een opleidingstraject "op maat". En volgens mij kunnen alleen oud-internationals met 50 interlands op hun naam zo'n traject volgen. Dit traject hem niet goed gedaan in ieder geval, gezien wat hij heeft "gepresteerd" tot nu toe.

22 november 2020 om 00:14

@ElChicarit0, inderdaad en dat is toch gewoon te gek voor woorden? Ik snap enerzijds dat ze dergelijke personen in de voetbalwereld willen houden, maar met een matige opleiding help je hen echt niet.

22 november 2020 om 00:42

Idd, ik vind het ook helemaal niks. De succesvolle Nederlandse coaches (hiddink, Van Gaal, Advocaat) waren ook geen topvoetballers en internationals geloof ik. Dat voortrekken en een speciaal opleidingstraject (ik ga ervan uit dat die inderdaad ook simpeler is) schiet je jezelf als Knvb zijnde alleen maar in de voeten.

22 november 2020 om 09:08

Ik denk dat jij, en een flink aantal met jou, er aan voorbij gaan dat deze personen op een dergelijk level hebben gespeeld voor een bepaalde tijd waarmee ze kennis hebben vergaard die geen enkele opleiding iemand kan bieden. Het gaat om oud-spelers die bijna alles al mee hebben gemaakt in hun spelers carrière, tientallen trainers hebben gehad, al die verschillende manieren van visie hebben ervaren en daar nu zelf mee aan de slag willen gaan.

Eventjes een ter vergelijking een voorbeeld; je rijbewijs. Wanneer leer je nu echt rijden? Wanneer leer je jouw eigen rijstijl ontwikkelen? Niet tijdens die 25 lessen hoor. Dat gebeurt in die tijd die volgt als je eenmaal op de weg zit wanneer je je examen hebt gehaald.

Die opleiding tot trainer, die leert jou niet je trainersvisie te ontwikkelen. Dat is niet mogelijk, al zouden ze dat willen. Dat moeten ze niet eens willen. Die opleiding gaat over de principes in de basis, conditionele trainingen, vormen van tactisch trainen, hoe om te gaan met bepaalde situaties e.d. Daar leer je niet om een top trainer te worden. Dat wordt je of dat wordt je niet, of je nu die opleiding hebt of niet. Tegenwoordig zijn er bij een voetbal club zoveel experts op alle gebieden dat een heleboel informatie die bij die opleiding komt kijken volledig nutteloos is.

Conclusie is eigenlijk dat die opleiding ruk is, geldklopperij en onnodig, en dat het volledig te begrijpen is dat oud toppers daar een maatpakket voor krijgen. Ook moet je je bedenken dat een club niet gek is he, die nemen niet zomaar een oud topspeler als trainer. Die nemen ze omdat die zoveel ervaring heeft op het hoogste niveau dat een random Frans met toevallig een papiertje never nooit ervaren heeft.

22 november 2020 om 10:23

Cocu, de boer, stam, Van Bommel,... allemaal grote voetballers geweest, maar dat maakt hen toch niet meteen een goede trainer?

22 november 2020 om 00:06

omdat ze op die opleiding in Zeist gewoon niet goed opgeleid worden. verdedigers worden opgesteld op basis van een goede inspeelpass maar of ze kunnen verdedigen dat boeit verder niet, net zoals lengte en fysieke kracht bij een verdediger ook totaal niet boeit. 4-3-3 is zo heilig dat je er niet vanaf mag stappen en als je geen vleugelspelers hebt dan zet je maar 2 middenvelders of een centrumspits op de flanken neer. jongens met een lastig karakter moet je zo snel mogelijk weren ipv ze voor je te winnen, want met 11 ideale schoonzonen denken ze dat je de oorlog kan winnen. harde werkers worden meer gewaardeerd als creatievelingen met individuele klasse omdat ze wat perfecter in het gareel lopen. ik vind het allemaal maar niks de huidige "hollandse School"

22 november 2020 om 00:24

Je snapt dat wat je zegt helemaal niet te maken heeft met de Knvb's hoofdcoach trainersopleiding?

22 november 2020 om 00:40

daar twijfel ik sterk aan want ik zie al deze dingen wel erg vaak bij de Nederlandse clubs en verder in geen enkele andere competitie eigenlijk

22 november 2020 om 05:14

Welkom in de echte wereld. Dit is schering en inslag, ook in de burgermaatschappij. En wie wil er nou trainer worden of zijn van ADO? Die club gaat 100% degraderen, ongeacht wie je daar voor de groep zet.

Is Van Bommel niet meer gebaat bij een ervaren assistent?

21 november 2020 om 23:59

Inderdaad, lijkt me geen geweldige combi. Hij zou eens een aantal jaren met iemand zoals Erwin Koeman moeten werken, iemand met verstand van zaken en persoonlijkheid genoeg (itt zijn vorige assistenten) om tegen hem in te gaan.

22 november 2020 om 09:03

Van Bommel is een vrij eigenwijs persoon behalve zijn schoonvader vraag ik mij af of dat een goede combi zou zijn. Natuurlijk is een onervaren coach als van bommel erbij gebaat alleen zijn persoonlijk zal hem in de wegstaan.

22 november 2020 om 09:30

Hoe kun je oordelen dat hij eigenwijs is als je hem niet kent? Nagenoeg de hele selectie van psv vond het een fijne man om mee samen te werken.

Niet midden in het seizoen ergens instappen, van Bommel heeft de publieke opinie al tegen zich

21 november 2020 om 23:44

Hoezo heeft Van Bommel de publieke opinie al tegen zich?

Kan natuurlijk zo maar goed gaan als iedereen een beetje met de voeten op de vloer blijft en geen onrealistische dingen gaan roepen. Dat aanvallen van de top 3 dit seizoen komt ook nog totaal niet van de grond. Logisch ook, want het is weliswaar een leuke selectie maar ook zeer onevenwichtig. Daar krijgen van Bommel en Sneijder ook last van. Gewoon zorgen dat je speelt om in de play-offs te komen en daar piekt.

Haha tuurlijk, die Van Gangelen heeft weer een "serieus gerucht". Net als toen Wenger zich had aangeboden als bondscoach voor Oranje.

22 november 2020 om 00:20

Dit gaat gebeuren maat, let maar op.

Tja bij PSV had Bommel met Dirkx en Robbemond ook al twee onervaren vriendjes naar voren geschoven als assistent en we kunnen nu niet zeggen dat dat zo'n doorslaand succes was. Bommel heeft ervaren assistenten nodig die hem van tegengas kunnen voorzien, maar de beste man is zo verschrikkelijk eigenwijs dat hij dat zelf waarschijnlijk niet nodig acht. Ben bang dat Mark gewoon weer precies dezelfde fouten gaat maken als bij PSV

Ik ga bij deze toch even een lans breken voor het duo Hake-Kruys. Hake heeft als trainer bij FC Twente en Cambuur het enorm goed gedaan en Kruys heeft als speler z'n eigen vader genaaid door tegen Graafschap een pegel erin te knallen terwijl Gert trainer was in Doetinchem. Voor het eerst sinds 70 jaar staat Utrecht weer op de kaart met dit duo dat door de jaren heen enorme naamsbekendheid heeft verworden

Mark van Bommel heeft in mijn ogen geen goede beurt gemaakt met zijn narcistische gedrag bij Psv, laat staan zijn reactieve en eenzijdige tactische benadering van het spel in zijn rol als coach. Ik hoop dat hij bij FC Utrecht eerherstel vindt. De vraag of hij niet te groot is of zich voelt voor FC Utrecht vind ik dan ook bizar, eerder zou het andersom zijn. Dat hij Sneijder meebrengt maakt FC Utrecht extra interessant om te volgen. Overigens vind ik de keuze voor beide weinig eigen, lijkt echt een rechtstreekse kopie te zijn van de suggestie hiertoe die door de media is bedacht.

22 november 2020 om 06:29

Success Utrecht met die 2😂😂😂😂

Alsjeblieft zeg, als je iemand wil hebben voor kapitaalvernietiging en het verzieken van een club van binnenuit, moet je van bommel hebben.
Vies spelletjes en achterkamer politiek, gifslang is het. Utrecht is gewaarschuwd.

Oef! Dit is echt niet slim van Mark. Sneijder is nog lang niet klaar voor een serieuze baan. Beste man is nog altijd aan het zuipen en en vage 'ondernemingen' (scams) aan het opzetten met 'vrienden'. Deze man moet eerst zijn vroege midlife crisis nog overleven. Vervolgens kan je wel kijken of hij ook echt aanleg heeft voor trainerschap. Dit is te vroeg allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

271 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel haalt ook broer van Lukas Nmecha op bij Man City

VfL Wolfsburg heeft zich versterkt met Felix Nmecha, zo meldt de club woensdag via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvallende middenvelder had een transfervrije status na zijn vertrek bij Manchester City...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Sergio Peña gaat FC Emmen mogelijk verruilen voor een avontuur in LaLiga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren