Van der Vaart juicht wissels toe: ‘Hij lijkt vaak op een jeugdvoetballer’

Woensdag, 18 november 2020 om 23:43Dominic Mostert • Laatste update: 23:50

Het spel van het Nederlands elftal in de uitwedstrijd tegen Polen (1-2 zege) werd vlotter door de wissels van bondscoach Frank de Boer, merkt analist Rafael van der Vaart na afloop op. Denzel Dumfries, Steven Berghuis, Donny van de Beek en Owen Wijndal kwamen na de pauze binnen de lijnen, terwijl Luuk de Jong ook nog zes minuten meedeed. In de studio van de NOS wordt met name de inbreng van Berghuis uitgelicht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door freshzone)

Snap ook niet waarom stengs begon, ow wacht.. maar goed.. berghuis lijkt me gewoon de beste rechter spits op dit moment.. soms wat ongelukkig in z’n acties maar zeker dreigend.

19 november 2020 om 00:04

Ongelukkig? Volgens mij heel vaak bepalend. Woensdag eigenlijk 2 assists en vandaag weer 1. Je bedoelt misschien wat betreft de doelpunten? Daar is ie inderdaad wat ongelukkig mee, maar als je door assists toch bepalend bent, kan de bondscoach naar mijn idee nauwelijks om hem heen

Volledig eens met van der Vaart. Stengs moet gewoon nog een stap maken voordat hij zo constant is als Berghuis. Op de lange termijn verwacht ik dat Stengs z'n niveau hoger zal liggen dan Berghuis ooit wordt of is geweest

19 november 2020 om 00:05

Precies. Maar opzich zijn zulke wedstrijden een prima testcase natuurlijk. Berghuis brengt veel meer direct gevaar. Mensen die minder fan van Donny zijn, zullen zeggen dat hij zich verstopt, maar ook door zijn inbreng komt er veel meer aanvallende dynamiek. En Dumfries voor Hateboer is gewoon een gigantische opluchting. Het waren super wissels.

19 november 2020 om 00:09

Dit soort wedstrijden vind ik juist geen testcase. Dat was de wedstrijd tegen Spanje. Vandaag en tegen Bosnie moeten gewoon 2x de beste 11 starten

19 november 2020 om 00:17

Naja, uiteindelijk was de wedstrijd tegen Spanje doorslaggevend voor pot 1 voor WK-kwalificatie. Ongeacht of dat een oefenpot was en die van zondag en vandaag een semi-oefenpot in de Nations League...ik had liever gewonnen tegen een groot land als Spanje, dan vanavond hoor. Puur voor het moraal.

19 november 2020 om 07:22

Hoe kan je Donny noemen? De jongen die naast de spits staat (of buitenspel) en op het middenveld niets toevoegd? De jongen die gewoon keihard tekort komt. Donny is een wissel. Maximaal zelfs

19 november 2020 om 08:37

Donny is een zeer bruikbare speler in een team wat loopt. Ik weet nog dat mijn vak genoten mijnvoor gek verklaarden om schone in het team te zetten voor donny. Als het niet loopt, dan heb je gewoon weinig aan hem.

19 november 2020 om 05:25

Inderdaad Markerazzi. Stengs is een groot talent, maar Berghuis is voorlopig gewoon beter. Speelt ook met veel meer intensiteit, hij is echt gebrand om zich te bewijzen. De Nederlander die daar eigenlijk had moeten staan is natuurlijk Ziyech, maar helaas.. nu is Berghuis gewoon de beste rechtsbuiten voor het Nederlands elftal. Hij toont ook net zo veel lef als bij Feyenoord. Het niveauverschil heeft geen invloed op hem, hij speelt niet nederiger met zulke spelers om zich heen en dat is een heel goed teken. Dan kan hij ook in Oranje belangrijk zijn

19 november 2020 om 08:34

Ik weet niet of stengs die stap echt gaat maken. Ik vind eigenlijk dat dit jaar zal bepalen of hij zijn verwachtingen gaat waarmaken. De verhouding van goede en slechte wedstrijden is nog steeds niet positief (op basis van az wedstrijden)

Ik had graag gezien dat Botman en Gravenberch hun debuut hadden gemaakt. Geeft beide jongens toch de waardering voor hun goede werk. Luuk de Jong inbrengen was onnodig aangezien ook van de Beek en Wijnaldum meer naar voren geschoven hadden kunnen worden. Verder zag het er wat minder uit omdat Polen ook flink hoog druk zette waardoor Klaassen en Frenkie de Jong ook minder ruimte kregen.

19 november 2020 om 00:08

De tijd van Gravenbergh komt nog wel. Bij Botman heb ik daar mn twijfels over maar ik laat me graag verrassen. Maar op het moment dat het zoals vandaag nog ergens om gaat snap ik ook wel dat ze niet debuteren. Het is geen voorbereidingspotje

Het ging duidelijk veel beter lopen na de wissels. Ook goed om steeds de bevestiging te krijgen dat Hateboer niks in de basis te zoeken heeft. Berghuis en Van de Beek zorgen direct voor veel meer aanvallende impulsen en dynamiek. Berghuis scoort dan wel niet in Oranje, hij heeft vaak te maken met een goal de laatste tijd. In dat opzicht zijn zulke wedstrijden prima om je elftal te finetunen richting het EK. De volgende wedstrijd zal als alles meezit De Ligt er weer bijzijn, waardoor we ook verdedigend weer zekerder gaan zijn.

19 november 2020 om 00:12

Maar naast wie moet de Ligt dan gaan spelen? Wat mij betreft gaat Blind in ieder geval niet meer naar de backpositie. Daar mogen vanaf nu lekker Dumfries en Wijndal hun ding doen

19 november 2020 om 00:16

Ik zie Blind een beetje als Cocu: multifunctioneel. Wel moet ik zeggen dat Blind in de pass naar voren, inzichtelijk, misschien wel de beste van Oranje is. Daarom zal het misschien afhankelijk van de tegenstander zijn of Blind op de bank zit of kan spelen. Tegen tegenstanders waar wij dominant kunnen/moeten zijn, zou ik Blind toch wel weer graag zien. De Ligt moet natuurlijk normaal gesproken naast Van Dijk spelen, maar mocht die er te lang uit liggen zou ik het soms wel proberen met Blind.

19 november 2020 om 00:21

Omdat de Vrij ook redelijk uit vorm is kan ik daar in komen, maar als beide gewoon goed presteren bij hun club zou ik toch gaan voor de Vrij. Lang gedacht dat de Vrij nog wel verder was dan de Ligt, maar op dit moment hoop ik toch dat de Ligt snel terug is want het centrum is gewoon te wankel op dit moment

19 november 2020 om 00:29

Blind niet op de back en ook niet in het centrum. Gewoon de nieuwe strootman. Goed voor in de kleedkamer, verder niks. Op het middenveld kan ook niet want hij is gewoon te traag. We hebben allemaal gezien wat er met Klaassen gebeurde en Blind is nog trager.

19 november 2020 om 00:31

@markeazzi: Het belangrijkste is dat die twee elkaar lekker scherp houden ook toch. De Vrij is verdedigend in Italie weergaloos naar het schijnt, ik heb als Ajacied een lichte voorkeur voor De Ligt gezien zijn prestaties bij ons en zijn toch ook wel aardige eerste seizoen bij Juve waar hij gewoon veel speelde. Het belangrijkste vind ik dat we vanuit de verdediging ook gewoon lekker kunnen opbouwen en naar voren kunnen voetballen, naast dat types als De Vrij, De Ligt en Van Dijk de spitsen doorgaans ook gewoon heerlijk kunnen slopen haha. Als je toch nagaat dat we die mannen achter de hand hebben en het er nu aanvallend toch ook wel aardig uit gaat zien, dan zouden we toch een mooi EK voor de boeg kunnen hebben.

19 november 2020 om 00:34

@fur: Blind de nieuwe Strootman?? Wauw. Blind is alles wat Strootman niet is en andersom. Strootman heeft geen inzicht, vertraagd de opbouw, kan geen fatsoenlijke pass geven. Blind heeft zichzelf in Oranje al op eindtoernooien prima getoond. Daarbij is het bij Blind belangrijk dat het team inderdaad wel in balans is. Hij speelt beter met De Ligt dan met De Vrij, laat deze interlandcampagne wel zien. Ik zeg nergens dat Blind een onbetwiste basisspeler is, maar Strootman,...ga je mond spoelen!

19 november 2020 om 01:11

@myvision, Strootman heeft juist wel inzicht en inderdaad geen fatsoenlijke, maar een uitstekende (lange) pass. Dat zijn echt precies de twee dingen die hij wel goed kan. Denk maar eens aan zijn laatste assist aan Boadu. Zoveel gevoel. Hij kan niet meer draaien door zijn knieën, heeft nul startsnelheid, en hij heeft nooit dat verdedigende inzicht van een echte 6 gehad. Strootman Prime was een 8. Het is wel waar dat hij de opbouw enorm vertraagd, maar dan beoordeel je hem op de positie van Frenkie, en niet links naast Frenkie, waar hij zelden gespeeld heeft.

Het zijn allebei spelers met een uitstekend linkerbeen, maar verdedigend te slecht en veel te traag voor hun positie. Zo gek is die vergelijking dus niet. Het enige dat Furr verkeerd had is dat Blind goed voor de kleedkamer is, want het is een ontzettende non-persoonlijkheid. Leuk voor de bank gezien zijn multifunctionaliteit, maar als het om de knikkers gaat hoef ik hem niet in de basis te zien.

19 november 2020 om 01:13

mijn voorkeur gaat op dit moment ook uit naar De Ligt. De Vrij is een goede verdediger maar hij is niet in beste vorm

19 november 2020 om 05:18

Haha Strootman geen goede pass? Hij presteert al een tijd onder zijn niveau, maar kom op.. die legt hem juist op de stropdas. Heeft een geweldige trap

19 november 2020 om 06:31

Maar Japie....is De Ligt wel in vorm als hij terug komt? En hoe sterk speelt hjjmet een Hateboer naast hem? Iedereen ononderschat hoe lastig dat voetballen is als er een kneus naast je staat. En Blind dan? Ik vind die goal tegen ook zijn fout. Snijdt niet naar binnen.

19 november 2020 om 07:27

@MyVision: Blind is alleen wel enkele klasses minder dan De Vrij, daar doet een mindere periode van De Vrij niets aan af. Op de back komt Blind keihard tekort, middenveld ook. Blind moet mee met het EK, maar dat is vanwege zijn multifunctionaliteit. Niveau komt hij op elke positie gewoon tekort

19 november 2020 om 08:42

Als v dijk niet fit is voor het ek, dan ga ik er vanuit dat het centrum van de verdediging door de ligt en blind zal worden gevormd. Op lb is hij nu ook nog beter, dan wijndal. Ik hoop echter dat hij zich verder ontwikkeld, zodat we weer een echte links back hebben.

19 november 2020 om 08:42

Als v dijk niet fit is voor het ek, dan ga ik er vanuit dat het centrum van de verdediging door de ligt en blind zal worden gevormd. Op lb is hij nu ook nog beter, dan wijndal. Ik hoop echter dat hij zich verder ontwikkeld, zodat we weer een echte links back hebben.

19 november 2020 om 08:47

@musi: Gezien de gebrekkige kwaliteiten van Blind lijkt mij dat heel, heel, heel erg stug. De Ligt en De Vrij is om het even, maar ik denk dat zij er gewoon beiden in zullen staan wanneer Van Dijk, die gewoon een klasse beter is dan beide heren, er niet is.

19 november 2020 om 00:27

Hateboer heeft niet alleen niks te zoeken in de basis, gewoon helemaal niks in oranje. Verdedigend ontzettend slecht, al het gevaar komt altijd over zijn kant. Aanvallend nog geen voorzet van hem gezien. Dus wat kan die wel?

19 november 2020 om 07:25

Van De Beek was weer vreselijk. Hou toch eens op doe jongen te verdedigen. Hij komt vreselijk tekort. En kom nou niet met "hij brengt doelpunten" of "hij zorgt voor diepgang". Hij is te slecht. Voor Oranje. Voor Man Utd. Hij heeft potentie. Niet voor een topper, maar wel om een prima speler te worden. Maar nu is Donny gewoon nog niet best.

19 november 2020 om 08:25

Van de Beek zorgt voor dynamiek????? Heb jij een verkeerde wedstrijd zitten kijken wonderboy heeft nog nooit een goede wedstrijd gespeeld voor het NL elftal

Door de wisselingen van De Boer, toch wel logisch gezien de belasting, was dit een heel leerzame wedstrijd. Conclusie: de b kan er geen hout van. Hateboer staat stelselmatig verkeerd te dekken, of is er gewoon niet; exit. Doe dan Veltman maar als b-rechtsback want die houdt het in ieder geval maar bij één cruciale fout per wedstrijd. Van Aanholt, zelfde laken een pak; exit. Doe Bakker maar. Stengs, spelvertragend, veel te veel tijd nodig, nul gif; exit. Snap de hype echt niet. Ja, hij kan een mooie bal geven, maar doet hier zó lang over dat iedereen of vast, of in de dekking staat. Ook is hij zo stijf links, daar moet hij echt aan werken.

Andere kant van de medaille is dat Dumfries, Wijndal, en Berghuis aan hebben getoond dat ze eerste keuze zijn. Zij bezorgen ons de overwinning. Dumfries en Wijndal omdat ze 433 beheersen, en weten wat een man uitschakelen is, en Berghuis alleen al omdat hij een corner/vrije trappen specialist is, maar ook zóveel meer energie en spelintelligentie (ook verdedigend) dan Stengs. Tegen Bosnië en Herzegovina, bijvoorbeeld, kwam hun linksback er één keer door in de beginfase. Berghuis herkent dat gevaar en verdedigt dan meteen tot de achterlijn mee. Stengs (en ook Bergwijn bv.) denkt dan: laat maar lopen. Berghuis is een echte toernooivoetballer om bovengenoemde redenen, en moet er dus altijd bij zijn.

De Vrij was ook niet op zijn best, maar als ik hem dan op een gegeven moment aan de linkerkant van onze zestien een bal zie wegsliden terwijl daar twee (!) Polen meters vrijstaan, dan ben ik toch wat meer vergevingsgezind. Je zou maar naast Daley "ik weet niet wat ingrijpen is" Blind staan, en bij elke tegenaanval Hateboer en Van Aanholt nog bij de vijandelijke zestien zien staan. Dan sta je gewoon alleen.

Middenveld is perfect zo, hoewel Klaassen vermoeid oogde. Dat had echter niets te maken met het verliezen van dat eerste sprintduel, want die jongen was gewoon veel te snel. Hij had hem onreglementair af kunnen stoppen, maarja dan heb je geel in de eerste minuten. Hopelijk komt Pröpper goed terug, samen met De Roon, dan hebben we in principe het middenveld dubbel bezet (hoewel ik nog mijn twijfels heb over Donny als vervanger van Wijnaldum op 10).

Krul vind ik beter dan Cillessen, laat maar staan. En Malen, tja. Dat is toch echt meer een spits. Als je dan met Van Aanholt speelt dan hebben de linksback én linksbuiten van de tegenstander nagenoeg vrij spel. Ik zie daar dus liever een echte linksbuiten staan, zoals Kluivert, of Gakpo. Als bankspeler is Malen prima, multifunctioneel misschien zelfs, maar voor de basis dus liever een echte linksbuiten.

Ik vind dat De Boer het goed doet. Hij bouwt voort op Koemans werk en Oranje krijgt aanvallend nog meer smoel. Ik denk dat hij, als iedereen fit is, een heel aansprekende basiself zal presenteren. Hij is ook niet zo bang om te experimenteren als Koeman. Uiteindelijk zullen we mazzel moeten hebben met blessures op een eindtoernooi, want onze b is echt niets en elke wissel een enorme verzwakking, maar Oranje is een gevaarlijke outsider. 2-0 voor met de rust is niet genoeg als je tegen ons speelt. Die jongens knakken nooit en dat vind ik best bijzonder.

19 november 2020 om 06:33

Haps voor Van Aanholt kan ook nog. Al ben ik ook wel benieuwd naar Bakker.

19 november 2020 om 08:51

Als Haps de komende tijd fit blijft en vorm behoudt zeg ik ja meenemen. Moet het nog zien, is toch onze man van glas.

Stengs heeft natuurlijk een groter potentieel en veel meer rek dan Berghuis. Maar het mag duidelijk zijn dat Berghuis momenteel de eerste keuze is op rechtsbuiten. Malen op links en Depay in de spits. Stengs, Bergwijn, Luuk de Jong als wissels en persoonlijk zou ik Boadu ook meenemen. Boadu heeft ook diepgang en snelheid in z’n spel en zulke spelers heb je nodig als je tegen sterkere tegenstanders vanuit de tegenaanval gaat voetballen. Malen, Boadu en Bergwijn hebben die echte pure sprintsnelheid. Promes valt dan terecht gewoon af. Ihatarren is een 10 dus die mag dan concurreren met Wijnaldum en van de Beek.

Ik snap wat ie bedoelt , maar nav de wedstrijd gisteren ben ik het totaal oneens. Stengs speelde gisteren fantastisch!! Als je ziet hoe hij die bal op Malen geeft (kopbal die erin moet), hoe hij die bal met 2 man in z’n rug aan Wijnaldum meegeeft die erin kon en hoe hij 2e helft in de 16 niet blind uithaalt maar ook weer die bijna goal voorbereid. En hij had nog paar Geniale acties. Berghuis’ is ook prima speler en had gisteren een corner waaruit via een schouder wordt gescoord. Ik vind dat hij ook prima speelde maar dat vergelijk dat Stengs als jeugdspeler overkwam vind ik totaal belachelijk.

19 november 2020 om 08:59

Stengs wordt hier onterecht door velen afgemaakt. Ik vond dat hij een aantal uitstekende momenten had. Ook een aantal mindere/afwezige momenten. Overall een ruime voldoende. Ik ben het er echter wel mee eens dat Berghuis nog wat verder is, volwassener speelt en dus overall nog wat meer toevoegt, momenteel. Kwestie van tijd voordat hij wordt ingehaald maar op dit moment is hij denk ik de nr1.

19 november 2020 om 10:53

Ik ben groot fan van Stengs, die jongen kan af en toe echt toveren met de bal (zoals inderdaad dag balletje op Wijnaldum), maar toch zou ik nog even Berghuis de voorkeur geven. Die kan eveneens iemand wegsturen of een perfecte voorzet geven en is nog net een stapje verder als het gaat om tempo houden of maken of slordig balverlies. Stengs z'n tijd komt nog echt wel

19 november 2020 om 12:14

vind jullie reacties beide genuanceerd en kan ik mij zeker in vinden. Het is beetje appels met peren. Berghuis is natuurlijk gewoon een goed spelertje, maar die ws nu wel tegen zn plafond zit. Daardoor weet hij ook wat hij niet kan en speelt ie zekerder.

Ondanks dat ik er niet van houd, snap ik de vergelijkende 'momenten' tussen Stengs en Zyiech. Zij hebben allebei zoveel kwaliteit in hun voeten om magische ballen neer te leggen of steekpass te geven. Berghuis heeft ook kwaliteit in zn pootjes, maar toch niet van dat niveau. Maar uiteraard kan hij ook een heerlijke bal voorgeven.

Stengs zal ook vooral weer knetterhard moeten werken bij AZ en ook fysiek verder groeien. Maar pfff..die bal die hij in minuut 70 geeft in de 16 op Wijnaldum die daar net buitenspel staat. Moet je die eens terugzien (en die andere in de eerste helft natuurlijk ook op Wijnaldum en Malen). Ik vind dat zo enorm genieten!

Ik weet niet of Stengs die stap kan maken. Hij maakt vaak de verkeerde keuzes en zijn techniek moet echt verbeteren als hij echt een topspeler wil worden. Kun je die twee aspecten nog verbeteren op deze leeftijd?

19 november 2020 om 08:51

Ik twijfel ook ontzettend of hij die stap gaat maken. Ik hoop het, maar ik heb het gevoel dat hij het eeuwige talent gaat worden.

19 november 2020 om 10:56

Z'n techniek moet verbeteren? Z'n techniek is juist waar hij in uitblinkt. Die jongen heeft zoveel balgevoel en kan een bal af en toe perfect meegeven (zoals op Wijnaldum). Hij moet z'n overzicht (en zenuwen) verbeteren zodat hij minder slordig balverlies lijdt en dan zie ik hem echt ver komen. (en ja, z'n aannames zijn soms slecht, maar dat zie ik meer door de druk en concentratie komen dan door gebrekkige techniek, want hij laat vaak genoeg zien dat hij het echt wel kan)

19 november 2020 om 12:13

Een bal aannemen is toch niet onbelangrijk. Hij kreeg gisteren bijvoorbeeld een bal in de 16 die hij slecht controleerde waardoor de kans verloren ging. Een topspeler had hem klaargelecht en op doel geschoten.

19 november 2020 om 12:18

als je die in minuut 70 bedoelt, dan moet je eens zien hoe die bal bij hem terecht kwam. Dan had hij kunnen aannemen/ schieten met rechts en dan was ie op de parkeerplaats geeindigd. Als je ziet wat hij er vevrolgens meedoet, is voor mij oogstrelend

19 november 2020 om 12:16

euh Visca? Stengs behoort ook bij dit Oranje tot de top 3 van spelers met de meeste techniek...

Als je die ballen ziet die hij gister neerlegde. Kijk bijv ff die minuut 70 terug dat de bal voorlangs gaat en bij Stengs komt, die niet blind met rechts uithaalt maar weer op zn linker uitkomt, man in zn rug dribbelt in de overvolle 16 en die hij dan over een paar meter voor een volledige vrijstaande Wijnadlum op zn kop neerlegt. Dat is niveau Zyiech.

Balverlies en fysiek kwetsbaar, ja , eens. Maar techniek? Nee volledig 200% oneens

19 november 2020 om 12:51

Echt onzin wat je zegt. Zijn techniek is fenomenaal. Het enige waar hij aan moet wennen is een hoger niveau. AZ stagneert zijn potentie

Stengs is 1 van de weinige spelers waar ik vrolijk van word als hij aan de bal komt. Ik denk zelf enkel dat zijn toekomst niet op de vleugel ligt, lang niet explosief genoeg.

Als Stengs werkt aan zijn explosiviteit, iets sterker word nog en zijn spel wat simpeler maakt kan die heel ver komen en zie ik een ideale aanvallende middenvelder in die jongen.

Wat een onzin. Zette 3 keer iemand voor de goal en bijna een 4de als Wijnaldum niet buitenspel stond. Was een klasse beter dan Malen. Had wat aannames die niet lekker waren maar zijn dreiging om iets te creeeren is van topkwaliteit. Word een fantastische speler en ook beter dan Berghuis. Vond het wel meevallen hoe fantastisch die inviel. Tegen Spanje en Bosnië vond ik hem wel goed maar Stengs zijn invalbeurt tegen Spanje vond ik weer beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. de LigtVerdediger00
M. BizotKeeper00
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger00
D. BlindVerdediger00
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

58 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren