Van Hooijdonk tipt verrassende Oranje-speler: ‘Schud je die zo uit je mouw?’

Maandag, 16 november 2020 om 00:22Dominic Mostert • Laatste update: 00:49

De plek van Ryan Babel in de selectie van Oranje is zondagavond onderwerp van discussie in de uitzending van Studio Voetbal. De aanvaller verliet weliswaar het trainingskamp vanwege een positieve coronatest, maar behoort wel tot de vaste klanten in de spelersgroep van Oranje. "Ik dacht dat de wedstrijd tegen Mexico zijn laatste zou zijn, maar dat was niet zo", merkt Rafael van der Vaart op in het praatprogramma. Pierre van Hooijdonk ziet voldoende concurrentie voor Babel en tipt ook Anwar El Ghazi als potentiële international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je dat Ryan Babel in de selectie van Oranje hoort?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Babel is imo behendiger met een fles peroxide dan met een bal. ik vind dat Gakpo wel een kans verdiend, die doet het uitstekend bij PSV

16 november 2020 om 00:39

Gakpo inderdaad. En dan niet alleen ipv Babel maar ook meteen die andere Clown genaamd Promes.

16 november 2020 om 02:04

Ik snap nooit zo goed waarom je zo denigrerend moet doen. Zeg gewoon dat je Promes niet goed genoeg vindt. Laat 'm in z'n waarde.

16 november 2020 om 10:07

Wanneer iemand clowneske huppelpasjes en rare handbewegingen uitvoert bij elk doelpunt dan laat ik hem toch gewoon in zijn waarde wanneer ik hem een clown noem?

16 november 2020 om 10:12

Uhm nee. Promes viert zijn doelpunten gewoon op zijn manier wat misschien niet naar jouw smaak is. Om hem hiervoor dan gelijk voor clown uit te maken, slaat gewoon nergens op.

16 november 2020 om 01:26

Gakpo zeker, en anders nu Luuk de jong in de basis staat. Weghorst, ik blijf het zeggen ik snap niet dat die jongen niet gewoon mee wordt genomen. Die kan denk ik als spits meer brengen in dit Nederlands elftal. Is ook kopsterk, maar is toch net wat meer balvast.

16 november 2020 om 09:28

Waar zou je De Jong én Weghorst meenemen? Tweemaal hetzelfde type en allebei eigenlijk niet goed genoeg om te starten. Depay en Malen lijken mij de eerste opties als spits.

16 november 2020 om 09:33

Omdat dat blijkbaar is waar we naartoe gaan, en waarom geen back-up hebben van een kopie van je huidige spits? Wat als luuk geblesseerd raakt? Kan je je hele opstelling en idee omgooien. Daarbij vind ik Weghorst gewoon beter dan Luuk.

16 november 2020 om 01:35

Weet iemand waarom malen helemaal niet speelt

16 november 2020 om 01:45

Herstellende van het Corona virus volgens mij, of hij was geblesseerd. Hij was in ieder geval niet echt lekker in vorm, misschien daarom hij is wel mee.

16 november 2020 om 01:53

Je begint steeds vaker wat nuttigs te zeggen Japie, Gakpo is een speler met dreiging die elke wedstrijd bepalend lijkt te zijn bij de goals. Een speler als Gakpo kan en durft een man uit te spelen, dat mis ik bij jongens als Babel en Promes.

16 november 2020 om 06:19

Weet niet of het handig is om überhaupt nog een spelers op te roepen, nadat er 2 zijn vertrokken wegens Corona. Zal PSV ook niet heel happig op zijn lijkt me, je weet nu ook niet of het nog rond gaat bij Oranje.

16 november 2020 om 09:31

Gakpo inderdaad, en ook Danjuma en Dilrosun lijken me nog betere opties dan El Ghazi en Babel. Al zal Dilrosun eerst wel weer volledig op sterkte moeten komen.

16 november 2020 om 11:13

@weef - Danjuma en Dilrosun? Danjuma speelt in de Championship, terwijl Dilrosun met een hevig gebrek aan rendement op de bank zit bij Hertha. Dan veel liever El Ghazi en Babel. De door jou genoemde jongens hebben alles nog te bewijzen op een relevant niveau.

16 november 2020 om 11:11

Ik denk dat hij z'n kansen ook wel gaat krijgen als hij dit doorzet. Zolang Bergwijn de bank warm houdt bij Tottenham, zullen z'n kansen in Oranje ook flink gaan afnemen.

Wat een niveau weer. Gewoon met droge ogen beweren dat hij regelmatig speelt, en dan blijkt dat hij dit seizoen wel 3 hele minuten gespeeld heeft. El Ghazi kan op dit moment nooit een serieuze optie zijn.

16 november 2020 om 01:51

Dat ligt er maar aan.. Als deze 3 minuten het gemiddelde is van laten we zeggen 10 wedstrijden en in het resterende aantal wedstrijden speelt hij ook steeds 3 minuten per 10 wedstrijden dan is het toch zeer regelmatig..

16 november 2020 om 07:43

Helemaal mee eens. En stel dat hij El Ghazi oproept, dan kun je de reacties hier weer opteken uiteraard. “Hij kijkt alleen maar naar Ajacieden zelfs al zijn ze mislukt daar maar alleen omdat hij hem kent.... “. Etc. Etc.

16 november 2020 om 08:09

Hij heeft wel 3 zo goed als volledige wedstrijden beker gespeeld. En vorig seizoen 40 wedstrijden in totaal gespeeld. Het ligt er maar aan hoe je er naar kijkt. Ja Gakpo is een aardige optie daar niet van, maar El Ghazi is ook een goede optie. Anders worden je alternatieven toch echt Kerk of van Bergen... De aanval is echt wel het zwakste bij Oranje hoor

16 november 2020 om 08:48

Gakpo een aardige optie, maar El Ghazi ook een goede optie? Gakpo is natuurlijk een veel betere optie dan El Ghazi. Heeft de kwaliteiten, heeft de vorm en is nog eens jonger ook. El Ghazi verdient het geenszins om boven Gakpo verkozen te worden. Gakpo zou best wel eens ver kunnen komen. Die kans acht ik zelfs zéér aanwezig.

16 november 2020 om 12:37

Hoezo 'Gakpo is natuurlijk een betere optie'? Heeft hij al 40+ wedstrijden in Engeland, het hoogste in het voetbal momenteel, gespeeld? Daarbij kan je nu nog helemaal niet zeggen hoe het gaat aflopen met Gakpo. Hoe gaat het momenteel met oud-psv uitblinkers Lozano en Locadia bijvoorbeeld? Dat hij talent heeft is zeker maar we moeten soms wel verder kijken dan 10 goede Eredivisie potjes tegen Heerenveen en VVV

Lol dit was wel heel slecht van Pierre, lachwekkend eigenlijk. Beetje eigenwijs proberen te doen maar totaal fout zitten. En nee El Ghazi is niet Oranje niveau met alle respect. Maarja dat zijn er wel meer tegenwoordig. Maar voor later is het gewoon Bergwijn die daar een kans moet krijgen en dan Depay gewoon in de spits want met Luuk gaan we ook niet ver komen. Waarom niet Weghorst een kans geven bijv.

16 november 2020 om 06:44

El Ghazi maakt net zoveel aanspraak op een plek als Bergwijn vind ik. Spelen allebei net zoveel in de PL op dit moment, Bergwijn misschien enkele minuten meer maar beiden gewoon te weinig. El Ghazi heeft vorig seizoen overigens best een aardig seizoen gedraaid.

16 november 2020 om 07:39

Bergwijn speelt natuurlijk wel bij een betere club en heeft laten zien dat hij een aardig niveau kan aantikken. Op dit moment verdienen ze het beide niet maar Bergwijn wel meer dan El Ghazi..

16 november 2020 om 11:10

Nou ja, hij zit op de bank of tribune bij een betere club. Momenteel voegen ze beiden te weinig toe in Oranje. Hoe de toekomst eruit gaat zien zal wel blijken, maar op dit moment moet je ook Bergwijn niet in de basis willen.

16 november 2020 om 12:36

Dat is toch precies wat ik zeg?

16 november 2020 om 11:08

Maar waarom zou je Weghorst een kans geven als De Jong het ook niet kan bolwerken? Dat zijn twee soortgelijke spitsen en beiden niet bijster indrukwekkend. Er is weinig aanvoer vanuit het middenveld en nog minder vanaf de flanken. Luuk de Jong of Wout Weghorst is verder sowieso lood om oud ijzer.

16 november 2020 om 12:56

Nou Weghorst scoorde afgelopen 2 seizoenen wel steeds 15+ goals in de Bundesliga. Dat is niet niks. Hij is ook sneller, gretiger en bewegelijker dan Luuk. En als je Luuk niet goed gebruikt is het snel klaar, hij is erg beperkt aan de bal. Hem zou je ook meer als pinchitter moeten gebruiken of tegen teams die echt met een low block spelen en sterke verdedigers hebben. Maar toch Weghorst zou ook een kans moeten krijgen zou ik zeggen.

16 november 2020 om 14:54

Weghorst gaat ook niets uit zichzelf creeeren en heeft in Oranje niet de status om penalties op te eisen. Dat scheelt bij Weghorst al een slok op de borrel met betrekking tot z'n rendement. Het is naar mijn mening lood om oud ijzer. Zowel Weghorst als De Jong moet je niet in de basis van Oranje willen. Daar hebben we de aanvoer niet voor en daar zijn ze eigenlijk ook gewoon te beperkt voor.

El Ghazi? Natuurlijk Pierre. Ik vind dat we Erik Pieters en Terence Kongolo ook een nieuwe kans moeten geven in het Nederlands elftal. Spelen helemaal niet slecht in de premier league

Als Memphis onder de Boer als linksbuiten wordt gezien en we met z'n alle Luuk de Jong aan het afzeiken zijn, kunnen we misschien Weghorst erbij halen. Die jongen speelt al 2 a 3 jaar geweldig bij Wolfsburg. Maar het is de Bundesliga, daar kijken de bondscoaches niet naar om.

Waarom proberen we niet een keer 4-4-2 of 4-3-1-2 als er zoveel zieken en geblesseerden zijn. Zet Luuk en Weghorst eens samen voorin. Depay en Gini als aanvallende spelers op het middenveld. Frenkie en Klaassen voor de verdediging.

16 november 2020 om 08:46

Luuk en Wout samen gaat niet werken, teveel dezelfde types. Als je met 2 spitsen wil spelen zou ik Malen gebruiken om de diepte op te zoeken.

16 november 2020 om 10:08

Te makkelijk om te zeggen dat het niet werkt als het niet eens geprobeerd is.

16 november 2020 om 11:06

De Jong en Weghorst samen voorin? Hoe statisch wil je het hebben? Dat gaat echt niet werken. Het is niet voor niets dat geen enkel land of club met twee pure 'klassieke' spitsen speelt of ooit heeft gespeeld.

Kunnen we a.u.b. Weghorst een keer een kans geven? Dat is gewoon een betere versie van De Jong die dan mooi als pinch hitter kan fungeren.

16 november 2020 om 11:05

Alsof je daar iets aan hebt. Dat is gewoon lood om oud ijzer. Ook Weghorst is te beperkt om te renderen in deze ploeg. De spits is op zichzelf aangewezen en daar hebben zowel De Jong als Weghorst niet de individuele kwaliteiten voor.

Ik ben niet helemaal op de hoogte van de prestaties van El Ghazi bij Aston Villa, maar kunnen we alsjeblieft met elkaar afspreken nooit meer terug te vallen op spelers als El Ghazi, Riedewald, en Bruma!

16 november 2020 om 09:22

Hou Riedewald maar even in de gaten, speelt alles als cvm bij Crystal Palace op dit moment en goed ook. Die lost eindelijk zijn talent in.

Dit laat wel zien dat het idee wat je al snel bij Van Hooijdonk krijgt wel op waarheid berust. Die praat gewoon maar wat, want El Ghazi houdt dit seizoen de bank warm bij Aston Villa en heeft nog nauwelijks relevante minuten gemaakt.

Ik zou graag een aanval zien met Malen. Daarbij of Gakpo of Boadu of hopelijk, als ie nog meer doorbreekt, Zirkzee.
Ben persoonlijk geen grote fan van 2 spitsen systeem maar het spelersmateriaal leent zich ertoe.
Ook omdat we best wel de verdediging en middenveld hebben voor 5-3-2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

131 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Aston Villa 11 5 1 0
2019/2020 Aston Villa 34 4 3 0
2018/2019 Lille OSC 0 0 0 0
2018/2019 Aston Villa 34 6 5 1
2017/2018 Lille OSC 27 4 2 0

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren