Drie wedstrijden van Perr Schuurs gaan transferbeleid van Ajax bepalen

Maandag, 9 november 2020 om 00:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:36

Perr Schuurs is de laatste weken onderwerp van gesprek rondom wedstrijden van Ajax. Een terugkerend patroon bij de verdediger is dat hij overwegend goede wedstrijden speelt, maar op bepaalde momenten te kwetsbaar blijkt. Ook in de wedstrijd tegen FC Utrecht (0-3) liet hij zich soms in de luren leggen door Eljero Elia, al had dat geen gevolgen. Bij NOS Studio Voetbal passeerden de verrichtingen van Schuurs eveneens de revue. Mogelijk gaat Ajax in januari de transfermarkt op om een nieuwe verdediger te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Vind eerlijk gezegd dat je Alvarez eerst 3-5 wedstrijden de kans als RCV moet geven voordat je weer de portemonnee gaat trekken, afgelopen 2 wedstrijden viel hij in en zorgde voor rust in beide wedstrijden werd na zijn invalbeurt geen enkele kans meer weg gegeven. Wat betreft Schuurs, zijn fouten zijn onacceptabel in de Eredivisie maar in de CL mag je niet verwachten dat hij Mane of Zapata 90 minuten in z'n zak heeft. Vind ook dat er veel druk komt op onze CVs doordat onze backs te diep staan of onze verdedigend blok aan de rand 16 van de tegenstander staat.

9 november 2020 om 00:36

Hij hoeft niet Mané en Zapata 90 minuten in de zak te hebben. Mané is een beweeglijke speler en Zapata een sterke maar minder beweeglijke speler. Hij wordt door allebei afgetroefd. Hij blinkt daarmee dus niet uit, hij wordt door alle soorten spelers afgetroefd. Dat is kwalijk. Hij blinkt nergens in uit, hij moet op alle vlakken nog veel beter worden.

9 november 2020 om 00:50

Daarnaast maakt hij ook gewoon amateuristische fouten. Als de tegenstander naar binnen snijdt draait hij helemaal om zijn as, waardoor hij de spits telkens 1,5 seconde kwijt is. Je leert al in de F-jes dat je je tegenstander nooit de rug moet toekeren, want dan ben je hem kwijt. Ook zag ik hier na Midtjyland een statistiek dat hij in de eerste helft 15 keer de bal kwijtraakte en geen enkel persoonlijk duel won. Dat zijn waardeloze statistieken die aantonen dat hij er totaal nog niet klaar voor is. Iedere keer als hij iets moet doen houd je je hart vast.

9 november 2020 om 07:02

Je hebt wel een punt over Alvarez. Hij was de opvolger van de Ligt, maar heeft centraal zeer weinig gespeeld. Ik denk dat hij daar een kans krijgt als er een andere trainer komt, want onder ten Hag zie ik het niet gebeuren. Ik denk ook als hij naar Spanje of Engeland gaat en centraal gaat spelen dat het een openbaring word. Dat is puur een onderbuik gevoel.

9 november 2020 om 10:31

@misseva88 dat is wel heel makkelijk. Buiten het feit dat Mané misschien wel tot de 5 beste spelers ter wereld behoort, is Zapata 27 of 28 en fus fysiek veel verder ontwikkeld. Hij komt met z'n 20 jaar gewoon nog net tekort op dat niveau, maar dat kan op z'n 25e al totaal anders zijn. Niemand kende Zapata op z'n 20e. De Ligt was fysiek extreem ver ontwikkeld, dat zie je nergens. Zelfs Upamecano bijvoorbeeld niet.

9 november 2020 om 10:56

Carel, Hij komt niet 'net' tekort op het CL niveau, hij komt ruimschoots te kort. Hij lijkt ook weinig te leren van zijn fouten, want die fout die hij uit bij AZ maakte vorig jaar maakt hij vandaag de dag nog steeds. Zijn leeftijd zou een excuus zijn als hij minder fouten zou maken, maar dat is helaas niet het geval.

9 november 2020 om 04:47

Dat de backs hoger staan en dat die veel mee naar voren gaan , dat is inherent aan het soort voetbal dat Ajax spelet. Daar selecteer je dan ook je Cv's op. Schuurs maakt veel de zelfde fouten , wordt te gemakkelijk uitgespeeld. Je kan best uitgespeeld worden , maar maak het je tegenstander dan wel wat moeilijker. Niet door een overtreding te maken , maar hem toch even uit balans te brengen of zoiets

9 november 2020 om 08:32

Volgens mij maakte Alvarez op het middenveld een fout waardoor de spits van Utrecht vrij kan doorlopen naar de goal en werd dit op snelheid gerepareerd door Schuurs zoals hij gisteren ook meer repareerde. In de tweede helft geeft Tadic een steekbal op Neres waaruit de goal komt en dan wordt Tadic helemaal opgehemeld. In de eerste helft geeft Schuurs een nog betere bal op Anthony alleen vergeet Labyad te scoren. Maar nee laten we als analisten alleen kijken naar het moment waarop Elia 1x Schuurs passeert. Gisteren toevallig ook nog gekeken naar Liverpool tegen City. Wat is Kyle Walker slecht man. Die laat Mane passeren en veroorzaakt een penalty. Je hoorde Pep zeggen, kom maar effekes wisselen en in de winter gaan we een nieuwe back halen. Laat Schuurs zijn wedstrijden spelen en accepteer dat hij af en toe een fout maakt. Zo lang er verbetering in zit, ontwikkelt hij zich nog en daar is hij nog jong genoeg voor.

9 november 2020 om 08:57

Zoals van Basten zei , in de eredivisie een goede CV , maar internationaal is het maar de vraag. Het is geen bijtertje, als je er langs bent ben je er langs. Natuurlijk valt het meer op.als je een assist geeft voor een goal , dan dat je een spits inhaalt. Je mag op.zijn minst verwachten dat de man zonder bal sneller is dan de man met bal.

9 november 2020 om 09:59

Spettersson, ik vind het nogal wat belangrijker dat Schuurs verdedigend zijn mannetje staat dan dat ik hem ga ophemelen om een goede pass vooruit. Leuk hoor dat je kan voetballen, maar als je niet kunt verdedigen heb je weinig te zoeken bij Ajax als... verdediger! Je vergelijkingen vind ik zelf niet helemaal terecht, Walker laat het al jaren op het hoogste podium zien, Schuurs niet. Schuurs vind ik zichzelf namelijk helemaal niet verbeteren, want de amateuristische fouten die hij nu maakt maakte hij vorig jaar ook al. Slecht uitstappen, slap in de duels, zich makkelijk uit laten spelen. Schuurs moet je lekker verhuren en de kans geven aan Alvarez.

9 november 2020 om 10:23

Het gaat er niet om dat ze uitgespeeld worden ,want andere verdedigers gebeurd dat ook. Maar als je bij de achterliggende zo gemakkelijk voorbij gelopen wordt dat geeft wel te denken. Hij moet wat gemene wat slimmer worden. Hij wordt gepasseerd en dat is het dan. Bij andere verdedigers loop je er misschien een keer voorbij op die manier , maar daarna krijg je wel een koekie. Ze laten zich wel even gelden . De Ligt en Sanchez daar staat wel.wat als je die bezig ziet of zag. Bij Schuurs staat er een grote jongen en dat is het dan

9 november 2020 om 12:11

Jij lees mijn verhaal niet goed JK-Ajax. Natuurlijk moet een verdediger verdedigen en een aanvaller aanvallen. Waar hij mij om gaat is dat bij Schuurs de aktie van Elia er wordt uitgevist in plaats van bijvoorbeeld de aktie waarbij hij de fout van Alvarez herstelt. Door het gewauwel van Derksen gaan mensen geloven dat Schuurs er helemaal niets van kan. Onzin dus. In Engeland waren ze lovend over zijn optreden tegen Liverpool. Het is maar net waar je steeds de aandacht op wil leggen en wat je elke keer in herhalingen laat terugzien. Geef die jongen gewoon de tijd en je zult zien dat het een hele goede verdediger is waar we gewoon blij mee moeten zijn. In Nederland zijn we alleen goed in azijn zeiken. Positieve dingen mogen niet benoemd worden.

9 november 2020 om 09:30

Hoe Alvarez het laatste CL duel inviel, noem jij dat rust brengen? Die kerel schoot alles wat voor zijn voeten kwam blind naar voren.

9 november 2020 om 10:57

Vond ik niet. Het was weer stabiel toen hij erin kwam. Bijna niks meer weggegeven toen hij erin kwam. Ook tegen Utrecht speelde Alvarez prima. Die jongen kan bij veel mensen toch niks goeds meer doen. Bij mij gelukkig wel, ik kijk verder dan de mening van VdGijp of Derksen

Schuurs als basis lijkt me niet genoeg. Kan echt een speler die later heel goed wordt, maar ajax kan zich die fouten niet permitteren. Snap ook niet waarom alvarez niet een kans als cv krijgt.

9 november 2020 om 07:42

Nou wat je zegt, heb ik vaker geopperd hier. Schuur is even nog gewoon te licht. Daarnaast is Alvarez voor deze positie gehaald.
Ik vind het ook zorgwekkend dat op Tagliafico na niemand kan koppen. Daarom hoopte ik dat er van de zomer een cv zou komen. Een sterke kopper naast Blind. Zie wat je nu hebt. Corners bij Ajax zijn geen wapen. Werden vrijwel alle kort genomen gisteren, omdat je in de lucht alles verliest. Net als met Lamprou vorig jaar als reserve doelman, is dit weer iets wat ik het beleid echt aanreken. Dit zie je toch van te voren ?

9 november 2020 om 10:16

Ik blijf ook niet snappen waarom Alvarez niet op RCV mag spelen. Je zou als Ten Hag zijnde eens een keer denken dat als iemand international op die positie is, je hem ook daarvoor gaat gebruiken (behalve de laatste 10/15 min). Ik heb wel vertrouwen in hem. Kan best begrijpen dat het moeilijk was voor hem afgelopen jaar qua cultuurwisseling en geen familie.

9 november 2020 om 11:00

De Ligt heeft die fouten toch ook mogen maken.een beetje raar dat De Ligt dat wel mocht waarschijnlijk omdat het een kind van de club is. Die hebben meer krediet opgebouwd. Ik denk dat Schuurs echt wel een hele goede verdediger kan worden alleen moet op bepaalde elementen nog even wat gefinetuned worden. Zielig hoe hij door veel supporters en media al kapot geschreven wordt. Sneue mensen! Lekker alles kapot maken en het dan raar vinden dat bijvoorbeeld Noa Lang weggaat... ook over hem werd zo raar gedaan. Met zijn rare accentje etc. Gek he? Dat hij dan weg wil. Stelletje nep supporters! Traore gaat de volgende worden om bij een mooie andere subtop club wel goed te presteren. Kijk naar Dolberg of Botman. Die kon er ook geen klote van hahaahha! Of Zeefuik was een prima Ajax back geweest. Kortom het beleid is zwaar ruk als je je club laat leiden door supporters en media

Schuurs verkopen aan een Italiaanse ploeg met een doorverkoop percentage beste oplossing voor iedereen

Alvarez 15 miljoen. Wat een prijs. Dan is Schuurs een goede aankoop geweest voor 2 miljoen. Voor zijn leeftijd doet die het prima. Overigens denk ik dat ze eerder een goede rechtsback moeten halen, aangezien Mazroei verdedigend te kort komt en te wild naar voren rent. Schuurs komt dan constant tegenover 2 man te staan. Mazroei moet maar concurreren voor een andere positie, want verdedigen doet die te weinig.

Ik vraag me af... wat voor soort speler moet je dan halen. Een groot talent uit pak 'm beet Roemenie of Brazilie... Of kijk je naar een reserve speler bij een van de Europese topclubs, een speler die je huurt voor een half jaar omdat die aan spelen wil toekomen. Op die manier heeft Schuurs ook meer tijd om zich te ontwikkelen.

9 november 2020 om 00:47

Als je Schuurs nu gaat vervangen schrijf je hem af en gok je op de jeugdspelers die daar onder zitten, iets anders lijkt me erg onwaarschijnlijk.

9 november 2020 om 07:54

Naja weet niet of ze hem dan volledig afschrijven of een laatste kans bieden via verhuur, maar hij zit dan in iedergeval dicht bij de exit. Wat ook logisch is aangezien hij kansen genoeg heeft gekregen.

9 november 2020 om 11:10

En weet je wat er dan gebeurd... de jeugdspeler blijkt niet beter dan Schuurs. Dan komt pas het besef. Kut Schuurs was zo slecht nog niet. Zo'n jongen heeft geduld en vertrouwen nodig. Dat zie je nu met Botman dat zie je nu bij velen andere jeugdspelers van Ajax die elders wel presteren. Ajax media en supporters schrijven de spelers veel te snel af. Ajax is een opleidclub en daar zijn ze ook trots op. Daar hoort fouten maken nou eenmaal ook bij.

9 november 2020 om 15:46

Inderdaad. Geduld hebben met jonge spelers (vooral verdedigers) is belangrijk. Ik had bijvoorbeeld Max Wober graag nog in een Ajax-shirt gezien. Ook te vroeg afgeschreven.
Dit heb ik dan weer veel minder met "gearriveerde" spelers, zoals een Promes.

9 november 2020 om 10:26

Een type als Chivu lijkt me een optie , maar dan moet die er wel gelijk staan,. Die zijn natuurlijk niet gemakkelijk te vinden

9 november 2020 om 10:50

Hahaha, ja zo’n type lijkt mij ook wel wat. Als je dan toch bezig ben zou ik ook een type Lewandowski halen voor de 9 positie. 😜

9 november 2020 om 12:04

Herft die wel eens bij Ajax gespeeld? Ik bedoel waarom zou Ajax niet nog een speler als Chivu weten te halen dat hebben ze eerder gedaan . En dan bedoel ik een Chivu bij Ajax , wijsneus . Toen die nog jong was , maar op jonge leeftijd meer liet zien dan Schuurs nu doet. Zo'n type dus

Niet goed genoeg, punt. Ajax heeft Europese ambities en met Schuurs achterin, kun je die in de prullenbak gooien. Hij maakt te veel cruciale fouten en dekt vaak ineens heel raar en veel te ver door of hij laat zich vrij makkelijk passeren. Dat gebeurde tegen Getafe al en dat gebeurt nu nog, de kans dat er verbetering komt in 3 wedstrijden acht ik klein. Wel vind ik het raar dat een Martinez en Alvarez geen kans krijgen op CV, want ik vind ze beiden betere mandekkers. Blind heeft als CV het voetballend vermogen voor twee, dus er mag wel een sloper naast.

9 november 2020 om 01:09

Ajax zou altijd met minimaal 1 sloper op de cv positie moeten spelen omdat de backs de andere cv en middenvelders heel goed zijn met de bal dat minder voetballen als verdediger maakt dan minder uit.. Ze zouden toch even Alvarez een paar wedstrijden moeten uitproberen op de cv positie die zie ik eerder spelers slopen dan schuurs

9 november 2020 om 01:40

Alvarez speelde vorig jaar al een aantal keer als CV en overtuigde toen ook allerminst

9 november 2020 om 01:50

Wat is een aantal keer? 3,4? Vergelijk dat eens met hoe vaak Schuurs achter elkaar de kans heeft gekregen op de positie waarvoor hij is gehaald en je ziet het verschil duidelijk. Spelers hebben nou eenmaal vertrouwen nodig maar als ze meerdere kansen krijgen en fouten maken, moet iemand anders een echte kans krijgen.

9 november 2020 om 08:50

@joey91, je doet net alsof Schuurs elke wedstrijd door de ondergrens zakt en dit is pertinent niet waar. Op alle punten waar Schuurs niet goed in is, is Alvarez nog slapper. Koning schijn-drukzetten, verliest meer duels (procentueel) en onder druk is het de slechtste voetballer die momenteel bij Ajax rondloopt. Hij had gisteren ook weer een moment waar hij onwijs liep te kloten met de bal, waar vervolgens een counter uit kwam die nota bene Perr Schuurs keurig verdedigde.

In niets is Alvarez een speler voor Ajax 1.

9 november 2020 om 09:28

Hahaha Japie wat lul je nou? Hoeveel wedstrijden en hoeveel basisplekken? En dan even geen voorbereidingen graag. Alvarez heeft geen eerlijke kans gehad zoals Schuurs wel nu heeft gehad.

9 november 2020 om 04:25

Martinez is 1.78 meter dus die had ik ook niet centraal in de verdediging gezet. iig zeker niet in de CL

9 november 2020 om 06:27

Ook al speelde Martinez niet heel goed tegen Midtyland zag ik hem in tegenstelling tot Schuurs regelmatig kopduels winnen, Nico is ook niet groot maar wint toch vaak zijn duels in de lucht

9 november 2020 om 15:39

Maar je wil eigenlijk iemand hebben die 8 of 9 van de 10 kop duels wint. Natuurlijk kun je met spongkracht en een goede timing e.e.a. compenseren, maar lang niet alles. Ik heb de afgelopen weken een aantal clubs gezien die gewoon opportunistisch de lange bal naar voren speelden tegen Ajax en van daaruit gingen voetballen. Dat werkt niet wanneer er iemand staat die vrijwel al zijn duels verliest.

9 november 2020 om 20:42

Schuurs is idd geen geweldige kopper dus dat scheelt niet veel met Martinez maar een soortgelijk type als een De Ligt/botman is gewoon wat Ajax achterin nodig heeft. iemand van wie je weet dat hij lastig te kloppen is in de luchtduels omdat hij lengte heeft en ook kopsterk is

Alvarez centraal achterin in de CL tegen Mané etc veel succes. Mensen die dit zien als optie zijn echt achterlijk en hebben een kort termijn geheugen. Die jongen wordt er achterwaarts nog uitgelopen op een beetje niveau. Overigens wel met iedereen eens dat tijd voor Schuurs om een stuk beter te presteren als hij nu doet (overigens nog zeer jong, deze periode zie je wel aankomen met jonge spelers en veel mensen breken hem helemaal af wat totaal niet nodig is en zo’n jongen al helemaal niet helpt). Maar ik zou zeggen voor al die Alvarez schreeuwers gooi hem dr maar in de CL en veel succes met janken als het faliekant fout gaat, je ziet toch gewoon in alles die jongen is simpelweg niet gemaakt voor dat niveau en daar gaat een leuk helftje (niet eens bijzonder) tegen Midjylandt niks aan veranderen.

9 november 2020 om 07:45

Alvarez verdiend gewoon een eerlijke kans! Zeg niet dat hij de oplossing is maar slechter dan Schuurs is hij zeker niet. En houd alstublieft op met Schuurs is nog jong! Als je wordt opgesteld in de champignons leage bekend het dat de trainer je er klaar voor acht. Dan maakt leeftijd niet uit.

Misschien had Ajax er toch goed aan gedaan om Alderweireld te verleiden met een goed contract..... Weet natuurlijk niet wat de eisen van Toby waren en of hij zin had naar Ajax terug te keren. Maar dit zijn nou juist de spelers die Ajax nodig heeft. Op elke linie tenminste Ãâ©ã£â©n ervaren voetballer die zich bewezen heeft in een andere competitie. Misschien wel de grootste zwakte van Ajax op dit moment: Teveel jongelingen die het niveau nog niet aankunnen. Ik zie geen Davids, Seedorfs, Kluiverts, Bergkamps, Litmanens, Stams, of iets van in die orde momenteel bij Ajax in de basis staan. Het is jong, goed maar net niet goed genoeg..... Denk dat je daarom gewoon moet terugvallen op wat oudere, gearriveerde spelers.

9 november 2020 om 13:55

Ik denk dat je inderdaad gelijk hebt en dat dit elftal niet zo jong is. Mijn reactie mag je daarom vergeten ;-) Toch zijn de jonkies die wel regelmatig spelen (schuurs, Gravenberch, Ekkelenkamp, Traorã©) mijn inziens geen basismateriaal. Nog niet tenminste. Daarom denk ik dat Ajax voor tenminste Schuurs en Traorã© een wat oudere, gearriveerde speler had moeten halen. Op de talenten kunnen ze dit jaar niet rekenen denk ik. Echt een overgangsjaar zoals Overmars laatst aangaf? Het zijn toch wel twee cruciale posities naar mijn mening. Twee jaar geleden vielen alle puzzelstukjes in elkaar en was de mix tussen jong en oud perfect. Alderweireld: Ik vraag mij af of Ajax er echt alles aan heeft gedaan om hem terug te halen. Volgens mij heeft Ajax gegokt op Schuurs. Die deed het in de voorbereiding immers best goed.

Schuurs gewoon de kans geven. Vind dat er te snel negatief over hem gedaan word. Staat pas voor het eerst dit seizoen in de basis laat die jongen gewoon wennen.

9 november 2020 om 07:28

Dat hij er dit seizoen voor het eerst pas in staat is juist een teken aan de wand. Die had natuurlijk vorig seizoen toen de Ligt vertrok al zijn kans moeten pakken. Echter kon hij toen de weinig indrukwekkende Veltman er niet uitspelen. Toen Veltman er voor langere tijd uitlag met een blessure wist Schuurs zich ook niet onomstreden in de basis te spelen, waardoor Alvarez en op het eind zelfs Timber de kans kregen. Dit seizoen wel een basisplaats en ook nu niet onomstreden. Zijn tijd en kansen bij Ajax beginnen wel een beetje op te raken.

9 november 2020 om 09:36

Ik begrijp van die kritiek op Schuurs echt helemaal niets. Die jongen is 21 en heeft het een wedstrijd lastig tegen CL spitsen als Mane en Zapata. Dat is toch helemaal niet gek. Daar hebben ervaren topverdedigers hun handen ook aan vol. Mag ik er aan helpen herinneren dat op die leeftijd Virgil van Dijk nog bij FC Groningen speelde, Ron Vlaar bij zijn rampzalige debuut werd vernietigd door Luca Toni, André Ooijer hij Roda JC onder contract stond, Jaap Stam bij PEC Zwolle,Daley Blind net terug kwam van een huurseizoen bij FC Groningen en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Dit is een onredelijk verwachtingspatroon. Een meetlat waaraan alleen Matthijs de Ligt kan voldoen maar dat is het grootste talent van Europa. Iets realistischer mag wel. Gewoon laten staan die jongen. Hij komt er wel.

9 november 2020 om 15:58

Hij is nog steeds maar 20 (goed bijna 21). Natuurlijk had je de Ligt die er op zijn 17e al stond. Maar als je naar onze ander top verdediger gaat kijken dan speelde Van Dijk op die leeftijd nog bij jong Groningen.
Als je hem dan vergelijkt met de Ligt, ja dan loopt hij een stuk achter, maar in vergelijking met van Dijk ligt hij minimaal 2 jaar voor in zijn ontwikkeling.
Voor mij is de vraag meer of hij door kan blijven groeien. En een van de problemen is dat hij en Blind niet heel complementair zijn aan elkaar. En Schuurs en Mazraoui zijn dat ook niet. Voetballend allemaal goed, Blind is natuurlijk nog een stuk beter maar aan de bal is Schuurs prima. Alleen zijn het geen killers, niet super snel en niet bijster goed in de lucht. Of dat hij daarmee op dit moment de juiste verdediger is voor Ajax denk ik ook niet, maar daarnaast zie ik het nog best goedkomen met schuurs.

9 november 2020 om 09:31

Ja en als we zo Europa eruit donderen moet ie zeker wel opeens eruit? Schuurs is instabiel. Niemand zit te wachten op een instabiele CV. Dat is een hele pittige plek die hij Europees gezien niet aan kan. Gezien Ajax leeft van Europa-gelden moet je iemand anders er neerzetten. Ik zeg minimaal 3 wedstrijden Alvarez.

9 november 2020 om 13:59

Mee eens! Schuurs is op dit moment gewoon een lichtgewicht, en dat ondanks zijn postuur

Totaal niet de kwaliteit die Ajax moet nastreven en het is een cruciale positie. Snap daarom echt niet waarom Ajax zo'n grote gok heeft genomen en niet tenminste heeft geïnvesteerd in een extra goede verdediger.

Zou blij zijn als Ajax eens wat eerder een definitieve keuze maakt en niet weer 2/3 jaar spelers laten aanmodderen. Schuurs is gewoon niet goed genoeg is niet erg maar dan moet je door selecteren. Geef Alvarez maar eens dezelfde tijd als wat Schuurs heeft gekregen dan wil ik het nog wel eens zien. Hij oogt toch een stuk rustiger achterin dan Schuurs. Daarnaast geldt hetzelfde voor Traore en ook wel Labyad. Al zou Labyad nog wel als wissel kunnen dienen want zo heel slecht is hij nu ook niet maar voegt te weinig toe. Traore gaat het nooit worden bij Ajax en dus moet ten Hag daar ook mee stoppen en gewoon Tadic opstellen. Gewoon doorselecteren zeker nu je Europees ook meer wilt laten zien dan ligt de lat van de talenten een stuk hoger wat ze moeten kunnen en moet je sneller conclusies nemen.

Dat hangt natuurlijk ook allemaal af van hoe we er voor de rest voorstaan. In de Eredivisie en een deel van de Europa League kan je nog enigszins met Schuurs uit de voeten, maar spelen we nog in de Champions League en lijkt hij inderdaad de bottleneck om één of twee rondes verder te komen dan kan je eventueel de markt op. Bij Europa League zou ik dat echter niet doen. Het niveau is daar lager en dus kan Schuurs hopelijk makkelijker aanhaken en er staat veel minder geld op het spel. Om dan voor enkele potjes iemand erbij te halen is een erg dure grap.

Wat een niveau. Ja, hij komt er tegen Utrecht mee weg, maar tegen Midtjylland niet. Net of de Denen zoveel beter zijn dan Utrecht, dat is prima vergelijkbaar. Met het enige verschil dst Utrechtse er gisteren niks van bakte tegen een prima Ajax, die Denen bakte er ook niks van maar dan tegen een dramatisch Ajax.

SCHUURS is nog niet roe aan het champions league niveau. Het is geen leage om even ervaring op te doen. Zijn fouten kunnen Ajax veel geld kosten. Ajax heef Alvarez voor de plek centraal achterin gehaald. Geef die jongen de kans op die plek. Zijn Engels zal het afgelopen jaar verbeterd zijn dus kan hij communiceren. Hij is international en heeft een wk gespeeld. Dan moet je toch wel iets kunnen? Hij is opbouwend misschien niet de beste ,maar dan moet hij gewoon de bal zo snel mogelijk aan iemand geven die daar beter in is. Schuurs kan niet verdedigen en is opbouwend ook matig.

Ik zou schuurs voor 1 of 1 1/2 seizoen verhuren en kijken of je een ervaren speler kan huren of een speler die bij Ajax wil afsluiten kan halen. Voor nu Alvarez een paar wedsrrijden de kams geven. De Ligt kon groeien doordat ie naast de beren sterke Sanchez stond en dat mist Ajax nu want Blind is ook onzeker in verdedigend opzicht.

Is Sanchez een beetje gelukkig bij Tottenham/speelt die veel? Dat was eerst lang niet altijd het geval. Anders een poging wagen om hem terug te halen. Wat een beest was dat.

Zelfs de nog jongere Timber maakt een betere indruk dan Schuurs. Verdedigt meer op de man, is sneller en ondanks zn lengte wint ie meer kopduels.

Ik merk bij schuurs wel echt dat hij teveel opkijkt naar de ligt en ook als hem probeert te spelen. Dat is ook zijn downfall. Wees gewoon jezelf en wees vooral eerlijk tegen jezelf en kijk wat je wel en niet kan!. Voor de rest wisselt hij de goede wedstrijden veelste veel met slechte potjes en dat kan niet bij een grote club als Ajax.

We zijn wel erg snel in het afschrijven. Ik zeg je eerlijk dat ook ik dat zei 2 maanden geleden, maar dan besef je dat dit pas zijn eerste seizoen als basisspeler is. In dat geval speelt hij gewoon heel goed. We kunnen geen nieuwe de ligt verwachten of zoals Vd vaart zei dat hij Mané even in ze broekzak stopt. Hij maakt super veel stappen en daarom hou ik ook gewoon het geloof in hem. Ondertussen verder kijken naar een opvolger in de jeugd is natuurlijk nooit verkeerd. Off topic: Jayden Oosterwolde van Twente is ook wel een speler om in de gaten te houden!

Perr zou ik nog niet afschrijven , die kan zeker nog verder groeien, maar ook Alvarez zou ik een 3-5 wedstrijden de kans achterin geven.hij is misschien geen sierlijke voetballer , maar meer een bal afpakker. met een goed blok op het middenveld moet het wel goed komen.

Maakt niet uit wie je daar neerzet. Ook al koop van Van Dijk of Ramos, niemand gaat dat kunnen belopen. En dat is het hele probleem, de backs zijn altijd weg en Blind kan geen rugdekking geven.

Oftewel niemand kan echt goed verdedigen bij Ajax achterin. Ik heb Schuurs tegen Liverpool in de eerste helfd rugdekking zien geven aan 3 spelers. Tja dat kan helemaal niet en hij is teveel bezig met anderen in plaats van zichzelf.

Heel Ajax is verdedigend zwak. 1 andere verdediger neerzetten haalt niks uit.

9 november 2020 om 09:34

Rugdekking? Ik vind hem vooral 1 op 1 zwak. Mane dolde hem bos in, Elia dolde hem bos in, Zapata ook. Ik weet niet maar op dat moment moet ie gwn mandekker zijn. Desnoods schoffelt hij die gasten onderuit, maar dat doet ie niet want alles lijkt netjes en fair te moeten gaan bij hem. En dan gaat het wel een keer mis...

9 november 2020 om 15:08

Als je met backs speelt die naar voren gaan moet je rugdekking geven, je moet gaten dichten. Daar ontkom je niet aan. Je kan niet als laatste man zeggen mooi verhaal ik focus op het dekken van mijn man maar dat gaat niet want kom je in 2 tegen 1 situaties.

1 tegen 1 word ook steeds moeilijker als je constant uit positie loopt, constant aan het kijken bent naar waar de gaten vallen etc etc helemaal als jij de enige bent die dat doet.

Zoals Ajax speelt met het huidige elftal zal elke verdediger het moeilijk hebben laat staan iemand die net komt kijken.

9 november 2020 om 16:11

Als Mane Schuurs het bos instuurde dan stuurde Mane afgelopen weekend Kyle Walker een oerwoud in, die werd nog gruwelijker uitgekapt. Die loopt daar natuurlijk niet voor niets...die loopt daar omdat hij week in week uit verdedigers, ook top verdedigers uitspeelt.
En dat zelfde geld, in iets mindere mate natuurlijk, ook voor Zapata.
Ik ben het we met Freshzone eens, de verdedigers van Ajax zijn niet complementair aan elkaar. Dat geld zowel voor Blind als Mazraoui. Alle 3 goede voetballers, ook afgelopen weekend van alle 3 een paar fantastische lange ballen en inspeel pases gezien waardoor Ajax aan het voetballen komt. Alleen zijn het alle 3 geen killers, zijn ze alle 3 niet snel, en alle die niet goed in de lucht (dat zou schuurs zich met zijn postuur overigens wel aan mogen rekenen). En daarvoor spelen 2 spelers, ongeacht van hoe goed Klaassen die rol nu invult, die vanuit hun achtergrond aanvallende middenvelders zijn.

Schuurs is geen mandekker,net zoals Blind dat ook niet is.gaan ze ook nooit worden.
Een van de 2 naar het middenveld en heel snel een pure verdediger halen.

Heel veel is terug te voeren op het feit dat het hele elftal minder draaide. Ik vind die laatste wedstrijd tegen Mytylland vooral dat Klaassen erg gemist wordt. Het probleem bij Ajax is dat als het niet loopt het middenvald gewoon te gemakkelijk overgestoken wordt, waardoor de verdedigers zwaar op de proef gesteld worden. Na de wissel Ekkelenkamp-Klaassen was het probleem opgelost. Ik denk nog steeds dat Perr een erg goede verdediger zal worden. Ik geloof er ook niets van dat Ajax deze winter de markt op gaat om een nieuwe verdediger te halen. Ik verwacht dat voor die tijd Alvarez nog wel zal worden uitgeprobeerd. Volgend seizoen heb je kans dat Rensch speeltijd krijgt. Dat vind ik toch wel een groot verdedigend talent...

'liet hij zich soms in de luren leggen door Eljero Elia'

Wel geteld 1 keer .. dat was ook meteen alles wat we van Elia gezien hebben deze wedstrijd.

Ontopic: Schuurs kan het niveau gewoon niet aan. Heeft ook weinig concurrentie die heb beter en scherper maakt. Ajax heeft dus nodig of niet, echt een RCV nodig die de concurrentie aan kan gaan.

9 november 2020 om 09:53

Je kunt het ook omdraaien: Elia, ex international, kampioen in Turkije en Nederland, staat 1 op 1 tegen een jochie van 20 en komt hem 1 keer voorbij! Schuurs speelde gewoon een prima wedstrijd en gelet op zijn leeftijd en vlieguren doet ie het prima! Waar waren Stam, De Boer en Blind op deze leeftijd, om maar eens een paar namen te noemen. Wat ik wel vind, is dat er geen voorbeeld is, geen ouwe rot die Schuurs bij de hand kan nemen. Schuurs is geen De Ligt, die vergelijking mag je ook niet maken omdat ze toevallig allebei bij Ajax vandaan komen en ook nog eens allebei blond zijn. De Ligt is een exceptioneel talent, maar als je naar de ontwikkeling van Schuurs kijkt qua leeftijd en vlieguren, doet ie het gewoon goed.

En gaat Ajax dan weer een type Magallan (uitgebreid gescout notabene) halen ? Of een Alvarez (gehaald voor 15 miljoen) ? Investeer in Schuurs door hem nog harder en alerter te maken en verder heb je Timber en Rensch achter de hand. Het is gemakkelijk om Schuurs eruit te lichten maar ook de andere verdedigers hebben de afgelopen wedstrijden soms niet goed verdedigd of lieten grote gaten vallen (blind / Mazraoui).

9 november 2020 om 16:14

Alleen zijn die jongens eigenlijk te klein als centrale verdediger. He liefst heb je toch dat er een of twee spelers staan die minimaal een eind in de 180 zijn, Ajax verliest nu naar verhouding al veel luchtduels achterin.

Als verdediger maakt Alvarez een stabiele indruk. Ik zou hem vanaf nu ipv Schuurs opstellen. Mocht je van de winterstop tot de conclusie komen dat Alvarez ook tekort komt, kan je overwegen een vervanger te halen maar geef hem vanaf nu eerst de kans om zich te bewijzen als verdediger. Sowieso vind ik Ajax en verdedigers kopen niet bepaald een succesverhaal. De miskopen van Ajax zijn vrijwel allen verdedigers.

Ik begrijp het hele beleid van Ajax af en toe ook niet. Ze halen een jaar geleden Martinez en Alvarez, twee spelers die bij hun club toentertijd alleen maar in de centrale verdediging staan. Je ziet overduidelijk dat Blind als centrale middenvelder het beter doet dan verdediger, maar je houdt wel Schuurs in dezelfde positie die keer op keer amateuristische fouten maakt. Dan zet je daarna Alvarez op het middenveld waar het af en toe gewoon onwennig is omdat dat van nature niet zijn plek is, en Martinez laat je gewoon lekker banken. Ajax moet echt af van het beleid dat ze constant maar jeugd de kans blijven geven. Sommige jongens zijn gewoon niet rijp voor Ajax 1 en zullen dat ook nooit worden.

Misschien wordt hij juist te veel vergeleken met de Ligt, hij is Schuurs. Dat hij een foutje maakt tegen over Mane kan je hem niet afrekenen. Mane laat wekelijks goede en ervaren Cv's in de Premier League achter zich..

Portemonnee trekken voor een nieuwe CV zou zonde zijn, laat Alvarez & Schuurs lekker de concurrentie strijd met elkaar aan gaan.

Ik hoop dat Perr het gewoon echt gaat laten zien. Af en toe komt zijn talent er wel degelijk uit. Op het slippertje na tegen mane was de wedstrijd tegen Liverpool gewoon goed. En mane dolt de beste verdedigers dus dat kan ik hem nog niet eens kwalijk nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

456 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart snapt euforie totaal niet: ‘Ik zie hem niet spelen bij Ajax’

Naci Ünüvar wordt door veel mensen gezien als een toekomstig basisspeler van Ajax. Rafael van der Vaart echter is een totaal andere mening toegedaan. De voormalig middenvelder van de Amsterdamse club...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren