PSV stuurt Jordan Teze met spoed richting Cyprus

Donderdag, 29 oktober 2020 om

Goed nieuws voor PSV: de Eindhovenaren kunnen donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia toch beschikken over Jordan Teze. PSV laat de verdediger, die vanwege een eerdere coronabesmetting aanvankelijk Cyprus niet inmocht, in allerijl overkomen vanuit Eindhoven om alsnog deel te nemen aan het duel, zo meldt de club. Eran Zahavi heeft géén toestemming gekregen en blijft achter in Nederland.

PSV heeft al weken last van een hardnekkige coronauitbraak binnen de club. De Eindhovenaren moeten het op Cyprus in ieder geval stellen zonder Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Maxime Delanghe, Joël Piroe, Timo Baumgartl en Nick Viergever. De zeven spelers zijn besmet met het virus. Zahavi en Teze waren al hersteld van hun besmetting, maar mochten vanwege de richtlijnen op Cyprus het land niet in: personen die eerder deze maand positief zijn getest, worden niet toegelaten op het eiland.

Het voorbije etmaal werkte PSV er hard aan om de spelers alsnog speelgerechtigd te krijgen. De club probeerde in samenwerking met de UEFA een uitzonderingspositie te creëren voor Zahavi en Teze. Zowel PSV als de UEFA werd dinsdag pas op de hoogte gebracht van de opstelling van de Cyprioten. Zahavi en Teze bleven vervolgens achter in Eindhoven. Laatstgenoemde heeft nu alsnog toestemming gekregen van de Cypriotische autoriteiten om af te reizen, maar Zahavi niet. Wat de reden daarvan is, meldt PSV niet.

Zahavi liet woensdagavond al blijken het absoluut niet eens te zijn met de beslissing van Cyprus om hem niet toe te laten. De Israëlische spits schreef op zijn Instagram Stories: "Coronatests en -reguleringen in het voetbal zijn fucking bullshit!" Zahavi en Teze stapten woensdag onder begeleiding van de douane op het laatste moment uit het vliegtuig dat de rest van de selectie van PSV naar Cyprus bracht. Om 10.00 uur zou het vliegtuig opstijgen; om zeven minuten voor tien werden Zahavi en Teze uit het vliegtuig gehaald. De regering van Cyprus had contact opgenomen met de UEFA en dreigde met een verplichte quarantaine van meerdere dagen op Cyprus voor het hele PSV-team als Zahavi en Teze zouden meereizen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door hafcahaas)

Toch nog iets wat positief nieuws? Dan hebben we tenminste genoeg verdedigers

29 oktober 2020 om 11:53

PSV heeft de afgelopen tijd wel genoeg "positief" nieuws gehad volgens mij Edit: Is Skede z'n reactie nou weggehaald omdat hij hem ge edit heeft?

29 oktober 2020 om 11:53

Het woord "positief" ligt op dit moment een beetje gevoelig in Eindhoven

29 oktober 2020 om 11:54

Genoeg positiefs de laatste tijd toch? Maar blij voor Psv, vond het echt nergens op slaan vanuit Cyprus en goed dat PSV weer een extra mogelijkheid heeft. Edit: haha, was niet de enige die zo dacht zie ik

29 oktober 2020 om 12:00

Wat zijn we lekker origineel met zn allen he 😉

29 oktober 2020 om 12:04

Credits naar jou Skede, jij was het snelst van allemaal

29 oktober 2020 om 12:06

Sneller internet 😅

29 oktober 2020 om 12:25

Sneller internet? Dat is positief!

29 oktober 2020 om 12:37

Als Cyprus het nodig acht hun regels zo aan te scherpen dan zit er niks anders op dan je eraan te houden als je die kant op wil als PSV zijnde. Wat wij ervan vinden is dan niet zo belangrijk en denk ook niet dat ze daar in Cyprus van wakker liggen.

Ze hebben gewoon een ander beleid dan dat wij hebben niks vreemds aan. Vooral niet met het halfslachtige beleid wat wij voeren. Om te janken is het.

29 oktober 2020 om 12:55

Anders gewoon Berry van Aerle weer ophalen. Die betaalt toch nog steeds contributie als ik Theo Maassen mag geloven!

Elke speler die PSV meer heeft is op dit moment handig

29 oktober 2020 om 12:18

Het hebben van een brede selectie moet je ook niet onderschatten. Dit seizoen gaan nog wel meer clubs dit tegenkomen.

29 oktober 2020 om 12:55

Met uitzondering van Baumgartl, die blijft onhandig

Nou mooi, maar wat een toestand zeg. Jammer dat Zahavi niet meekan maar ik neem aan dat hij dan later besmet geraakt is.

29 oktober 2020 om 11:58

Die Zahavi moet komend weekend wel zo gemotiveerd zijn dat ie er 3 in schiet, kan niet anders 😅

29 oktober 2020 om 12:13

@Skede, ADO is gewaarschuwd voor dit weekend... :-)

29 oktober 2020 om 12:59

@skede dat is dan wel weer het positieve hieraan.....

29 oktober 2020 om 14:02

Skede weet jij of Gakpo dit weekend al weer mag voetballen Eredivisie? Of is dat ook nog te vroeg. Daar valt niets over te vinden op internet.

29 oktober 2020 om 14:24

Hij werd op 21 oktober positief getest dus als hij klachtenvrij is en een negatieve test heeft ga ik er van uit dat hij zondag mag spelen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren hangt er vanaf. Als hij echt ziek is geweest is hij misschien nog niet fit genoeg en hij heeft dan natuurlijk 10 dagen niet kunnen trainen.

29 oktober 2020 om 15:58

Afwachten dus. Hij zit in m'n teammanager team en jij bent vaak op de hoogte wb psv nieuws vandaar :-)

29 oktober 2020 om 12:01

Kunnen we alleen maar over gissen. Misschien is de bron van Zahavi niet te traceren? Later positief getest? laten we het afwachten

29 oktober 2020 om 12:05

Ze zijn allebei rond de interlandperiode besmet geraakt. Teze is voor de wedstrijd van Jong Oranje teruggestuurd ivm positieve coronatest en bij Zahavi is na terugkomst corona geconstateerd. Hooguit een paar dagen verschil, maar allebei in Oktober. Waarom wordt de '1 maand regel' dan bij de ene speler wel gehandhaafd en bij de ander niet? Raar verhaal...

29 oktober 2020 om 12:10

Bericht over Teze was op 8 oktober. Bericht van Zahavi was 17 oktober. Scheelt dus wel gewoon 9 dagen dus dat lijkt me de reden.

29 oktober 2020 om 12:21

Dat scheelt inderdaad aanzienlijk en zal dan inderdaad de rede zijn waarom Teze wel mag spelen en Zahavi niet. Thanks voor de data!

Ze zijn zeker bang dat Zahavi er teveel inschiet. Daarom laten ze hem niet gaan...

29 oktober 2020 om 11:57

Ik wil niet veel zeggen, maar dat gevoel krijg je wel een beetje na deze berichtgeving

Beter voor Psv, die is toch broodnodig vanavond. Daardoor hoeft Mauro niet op rechtsback te spelen en kunnen ze met Hendrix Teze Boscagli en Max achterop gaan spelen.

29 oktober 2020 om 11:54

Zou je dan teze en hendrix niet omwisselen? Hendrix als back lijkt me drie keer niks.

29 oktober 2020 om 12:08

Klinkt gek aangezien Hendrix ook nog eens vrij linksbenige is. Maar in de voorbereiding heeft Hendrix het 3 a 4 wedstrijden echt heel erg behoorlijk gedaan op rechtsback. Ik had hem ook een tijdje wel graag op de linksback positie willen zien eigenlijk in plaats van Sadilek en Boscagli destijds. Maar Hendrix heeft deze zomer meerdere keren echt vrij goed gespeeld op RB. Teze doet het Dan juist weer heel erg goed centraal achterin

29 oktober 2020 om 12:16

Ja en vorige week was Hendrix verantwoordelijk voor beide tegengoals. Dat zegt mij toch iets meer dan de voorbereiding van een paar maanden geleden.

29 oktober 2020 om 12:18

Teze is juist erg sterk bezig centraal die zou ik daar niet weg halen. Dan krijg je 2 spelers op een andere positie in plaats van 1.

29 oktober 2020 om 13:01

Een linksbenige middenvelder op rechtsback opstellen is nooit ideaal. Maar Mauro heeft tenminste nog snelheid; waarom zou je in hemelsnaam Hendrix daar opstellen? De enige reden waarom die jongen daar in de voorbereiding één keer heeft gespeeld is omdat Dumfries toen geblesseerd was en Mauro linksback stond.

29 oktober 2020 om 13:11

Omdat Mauro een aanvallende middenvelder/rechtsbuiten is die totaal niet kan verdedigen. Ik zie hem liever vanavond op 10 met gotze en sangare er onder en met Mo, Malen en Madueke voorin.

29 oktober 2020 om 15:03

Ik vind Hendrix anders ook totaal onbetrouwbaar op de back. Die heeft zowel de snelheid als de wendbaarheid van een harmonicabus. Van beide kwaden zou ik dan toch liever een multifunctionele speler als Mauro daar neerzetten. Maar om beide te voorkomen: zet lekker Fein in het centrum met Boscagli, Max en Teze op de flanken. Prima oplossing.

29 oktober 2020 om 15:54

Geen idee of Fein centraal achterin kan spelen ken hem niet goed genoeg. Maar als dat de juiste oplossing is dan hoop ik dat voor je! ben benieuwd vanavond, punten zijn nodig.

Misschien als schikking dat ze voor 1 speler een uitzondering konden maken. Hebben we tenminste een verdediger erbij. Ik zeg fein of sangare naast boscagli en teze op rechtsback.

Lichte meevaller voor de kansen vanavond. Iig 4 verdedigers mee. Laten we hopen dat er geen complicaties optreden en hij gewoon vanaf de aftrap begint.

29 oktober 2020 om 15:03

Hadden we vorig jaar toch nooit gedacht, dat we ons druk zouden maken of Teze erbij is of niet.

Waarom mag dan Teze wel mee maar Zahavi niet? Omdat Zahavi het zo goed bij Israel doet en ze bij Cyprus bang zijn dat Omonia door hem gaat verliezen? Wat een flauwekul zeg. Iig blij dat Teze wel mee kan doen, achterin is het echt hard nodig. Voorin kan Madueke nog wel meedoen als het moet, ook Gotze kan in de spits.

29 oktober 2020 om 11:53

Vraag me ook heel erg af wat de reden is dat Zahavi dan geen toestemming krijgt. Als de regels op Cyprus zijn dat ze geen toestemming kregen, waarom dan daar opeens uitzonderingen in maken en waarom dan maar 1 speler? Vreemde gang van zaken.

29 oktober 2020 om 11:55

Kan me niet voorstellen dat het een voetbalgerelateerde reden heeft dat Teze wel mag en Zahavi niet. Misschien was Zahavi later besmet, of misschien ligt het eraan dat Zahavi geen EU-paspoort heeft, of hij te kort geleden in een bepaalde zone geweest.

29 oktober 2020 om 11:59

Vermoedelijk had Teze inderdaad eerder een negatieve test dan Zahavi. Iets anders kan ik ook niet verzinnen. Blijft alsnog bijzonder.

29 oktober 2020 om 11:59

Is Zahavi afgelopen interlandperiode misschien in een verkeerd gebied geweest en Teze niet?

29 oktober 2020 om 12:05

Zahavi is in Slowakije, Israel en Schotland geweest. Teze is tijdens het trainingskamp van Jong Oranje al positief getest. Een stuk eerder. Daar zal het mee te maken hebnen denk ik.

29 oktober 2020 om 12:08

Wat doet een verkeerd gebied ertoe als je allebei besmet raakt? Het is niet zo dat corona uit het ene gebied besmettelijker is dan het andere, toch? Er zit hooguit een paar dagen verschil tussen (teze net voor interland, Zahavi tijdens interland)... Vind het een rare gang van zaken...

29 oktober 2020 om 12:16

Als ik naar de data kijk die Skede opnoemt (8 oktober en 17 oktober) moet dat de reden zijn. Zahavi is 9 dagen later positief getest.

29 oktober 2020 om 12:19

Dat is inderdaad aanzienlijk meer dan ik dacht. Dat zal dan een logische verklaring zijn.

29 oktober 2020 om 13:00

Ja dan snap ik de reden wel. Wou zeggen, toch wel heel opmerkelijk als ze beide gelijk positief en negatief zijn getest. Nouja, Zondag mag hij natuurlijk wel weer gewoon meedoen. Het is niet zo dat we hem keihard nodig hebben ofzo wat bij Teze wel zo is.

29 oktober 2020 om 12:01

Ik denk niet dat het iets met Israël te maken heeft. Cyprus en Israël zijn bevriende naties, dus dat kan het probleem niet zijn. Misschien was Zahavi later besmet? Of later nog positief getest dan Teze? Hoe dan ook, ik ben blij voor PSV dat Teze er alsnog bij is. De kans om te winnen wordt nu nog groter.

29 oktober 2020 om 14:49

Dat laatste was dus blijkbaar het geval. Dan snap ik het natuurlijk wel van Cyprus. En ja net wat je zegt, gelukkig kan Teze wel meedoen. Tegen Omonia moet natuurlijk gewoon gewonnen kunnen worden met de spelers wie nu bij de selectie zitten.

29 oktober 2020 om 12:03

Teze had iets eerder dan Zahavi corona en was ook wat eerder genezen. Wellicht dat dat meespeelt.

29 oktober 2020 om 12:03

Cyprus en Israel gaan toch prima samen tegenwoordig? Misschien iets met een visum nu of iets dergelijks

29 oktober 2020 om 12:18

@Formus, denk dat het met de datum van de positieve test te maken heeft: Teze was op 8 oktober positief getest en Zahavi op 17 oktober. Dat is 9 dagen later. Edit: met dank aan Skede voor de data.

29 oktober 2020 om 13:14

Kyle, zou prima kunnen hoor, maar er stond ergens een reactie dat ze gelijktijdig positief waren of dat dat de reden niet kon zijn. Daarom dacht ik misschien een visum, omdat Israëliërs voor heel veel landen een visum nodig hebben. En dat dat visum er nu niet was wegens latere inreis. Maar die andere besmettingsdata verwacht ik als reden, zeker als je een maand coronavrij moet zijn van de Cypriotische regering las ik ook weer ergens.

29 oktober 2020 om 13:08

Denk je daadwerkelijk dat dat een rol speelt? Alsof de overheid op dit moment bezig is met voetbal resultaten in de Europa league..... Kennelijk is er een verschil tussen beide heren. Kan zijn in dagen hersteld of hoeveelheid antostoffen.

De grap is natuurlijk dat Teze en Zahavi geen gevaar vormen (zij hebben het virus immers al gehad en hebben het nu aantoonbaar niet meer), terwijl bij spelers die nu op Cyprus zijn en die gaan spelen, wel de mogelijkheid bestaat dat deze anderen kunnen besmetten of besmet kunnen raken.

29 oktober 2020 om 11:59

Dit dus. Is toch gewoon onverantwoord om te weten dat er een uitbraak bij PSV is maar dan alle werknemers die wel in contact zijn geweest zonder quarantaine gewoon door te laten werken.

29 oktober 2020 om 12:01

Ze zullen toch wel een reden hebben op Cyprus om die regel in te stellen?

29 oktober 2020 om 12:21

dat is maar de vraag. Hier worden ook allerlei regels ingesteld zonder goede reden

29 oktober 2020 om 12:58

Heb je een alternatief @nederland79?

29 oktober 2020 om 14:08

Klopt natuurlijk niet wat je zegt, Teze en Zahavi kunnen netzo goed wederom een risico vormen. Ze hebben corona gehad dat betekend niet dat ze het nu niet wederom kunnen hebben.

29 oktober 2020 om 16:10

De enige gevallen van herbesmetting zijn volgens mij mensen met een zqaar aangetast imuumsysteem. Als zij anti-stoffen meten bij zowel Teze als Zahavi zal dat toch aan moeten tonen dat zij niet weer besmet raken.

We leven in rare tijden met z'n allen zeg, wat een commotie zeg om deze wedstrijd. Blij dat Teze in wordt gevlogen, verdedigers hebben we hard nodig momenteel. Vraag me wel af waarom Zahavi geen goedkeuring heeft gekregen..

Belachelijk, dan maar 2x in Nederland spelen of een alternatief land (wat weer niet handig is qua corona). Maar als je als club (land) geen team kan ontvangen vanwege eigenland regels dan moet dat niet ten kosten gaan van het andere team. Ik kan hier nu wel nog 100 voorbeelden van geven maar lijkt me dat iedereen het hier wel mee eens is toch?

29 oktober 2020 om 12:16

Nee... Jij zegt dus dat voetbal belangrijker is dan de regels die een land hanteert? Sorry, daar kan ik het niet mee eens zijn... Je kan het ook omdraaien: De club die in een land speelt waarbij duidelijke regels zijn dat je een maand na een besmetting pas weer het land in mag (wat een goede regel is imo), is die schuldig? Of is de club schuldig die een coronahaard blijkt te zijn en mogelijk het virus mee je land in brengt?

29 oktober 2020 om 14:04

Dat zegt hij niet. Hij geeft aan dat als je je als club committeert aan bepaalde regels en richtlijnen die gelden voor een bepaalde competitie, je deze ook moet kunnen nakomen. Omonia kan dit niet, dus is het vreemd dat psv hier de dupe van wordt.

Huh? De een wel en de ander niet? Dit kan niet kloppen. Ben benieuwd wat de reden is.

Wat een grap dit.... blij natuurlijk dat Teze alsnog kan spelen vanavond maar waarom de ene wel en de andere niet... totale willekeur dit

29 oktober 2020 om 13:14

Je roept dat het een grap is en totale willekeur terwijl volgens mij nog nergens de beweegredenen zijn doorgegeven.

Her meest vreemde aan dit Cypriotische beleidspunt vind ik nog dat clubs als het ware gedupeerd worden wanneer zij bekend maken welke spelers besmet zijn. Als PSV niet weken geleden niet bekend had gemaakt dat Zahavi en Teze besmet waren geweest dan was er niet aan het handje geweest

Als je mij een paar maanden geleden had verteld dat PSV speciaal een vlucht organiseert om Jordan Teze in te vliegen op de dag van een Europese wedstrijd had ik je voor gek verklaard. Het kan bijkbaar snel gaan in voetbal want Teze is harder nodig dan ooit. Ben wel benieuwd naar de reden waarom Teze wel mag komen maar Zahavi niet.

29 oktober 2020 om 12:55

Haha, inderdaad. Straks gaan we nog blij zijn als Baumgartl weer kan spelen.

Vind het heel opmerkelijk waarom Teze wel en Zahavi niet. Zou graag de reden willen weten.

29 oktober 2020 om 12:47

@007, dat heeft waarschijnlijk te maken met de data van de besmettingen. Zahavi is 9 dagen later positief getest dan Teze.

Al die regels voelen redelijk arbitrair. Je hebt regels van de landen, van de Uefa, van de lokale bonden en iedereen vindt iets anders.

Zo kun je er toch geen touw meer aan vast knopen wanneer je nu wel mag spelen en wanneer niet.

Ben in ieder geval blij dat Teze nu toch die kant op gaat. Hopelijk kan hij ook gewoon spelen.

Laten we hopen dat degenen die wel mogen spelen vanavond hun frustraties over dit gebeuren omzetten in dadendrang.

Met deze briljante voorbereiding ga ik ervan uit dat de Cyprioten op een hoopje worden gespeeld vanavond. PSV heeft heerlijk uitgebreid kunnen trainen met de voltallige groep. Jeetje wat een chaos in aanloop van een wedstrijd.

Nu wordt het helemaal vreemd waarom Zahavi niet welkom is! Heeft Cyprus iets tegen Israeliers ofzo? Dit doet me een beetje denken aan toenmalig Vitessenaar Mori, die de VAE niet binnenkwam (wat Vitesse bizar genoeg ook nog accepteerde).

29 oktober 2020 om 13:29

Cyprus heeft niks tegen Israeliers. Maar wellicht Noord-Cyprus wel oftewel de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Ik denk dat Zahavi om deze reden geweigerd is.

29 oktober 2020 om 13:51

Omonia speelt haar (europese) thuiswedstrijden op het 'griekse' deel van Nicosia..

29 oktober 2020 om 15:04

Dat was echt gestoord Gomes1psv, er mochten vroeger ook geen Israelische tennissers naar Dubai voor de toernooien daar. Nu mogen ze trouwens wel door de vredesverdrag met de Vae.
Cyprus heeft verder niks tegen Israeliers, mijn zus was er nog een paar maanden geleden. Verder is Omonia Grieks Cyprus, maar dat begreep je al aan de naam.

Je zou bijna denken dat hier enig opzet of corruptie in het spel is. Maar dat kan natuurlijk niet, dat gebeurt nooit in de zuid Europese landen.

Hoop dat Teze c.s. vanavond de boel achter dicht houden en dat Götze en Malen er ieder één maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren