Marcos Senesi krijgt na sterke periode ultieme beloning vanuit vaderland

Maandag, 26 oktober 2020 om 15:25Rian Rosendaal • Laatste update: 18:33

Marcos Senesi is voor de allereerste keer opgenomen in de voorselectie van Argentinië, zo is maandagmiddag wereldkundig gemaakt door de Argentijnse voetbalbond. In de WK-kwalificatiereeks werkt men binnenkort twee wedstrijden af. Op 12 november volgt een thuisduel met Paraguay, waarna op 18 november een uitwedstrijd tegen Peru op het programma staat. Op korte termijn wordt de definitieve selectie naar buiten gebracht door bondscoach Lionel Scaloni.

Senesi is al enige tijd een vaste waarde in de defensie van Feyenoord, wat inmiddels dus ook Scaloni is opgevallen. De centrumverdediger baarde onlangs opzien met een prachtig doelpunt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2). Van net binnen het strafschopgebied wist hij met een fabelachtige omhaal te scoren. De mandekker staat inmiddels op 32 optredens namens Feyenoord. Senesi heeft daarnaast vier jeugdinterlands voor Argentinië achter zijn naam staan.

In de voorselectie van de Argentijnse ploeg is verder plaats voor onder meer Nicolás Tagliafico, Lionel Messi en Paulo Dybala. De formatie van Scaloni kende een voortvarende start van de WK-kwalificatiereeks, met overwinningen op Ecuador (1-0) en Bolivia (1-2). In de kwalificatiegroep, met in totaal tien landen, deelt men met zes punten de koppositie met Brazilië.

Volledige voorselectie Argentinië:

Doel: Emiliano Martínez (Aston Villa), Jeremías Ledesma (Cádiz), Agustín Marchesín (FC Porto), Franco Armani (River Plate), Esteban Andrada (Boca Juniors)

Verdediging: Juan Foyth (Villarreal), Germán Pezzella (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Marcos Senesi (Feyenoord), Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Nicolás Tagliafico (Ajax), Wálter Kanneman (Gremio), Marcos Acuña (Sevilla), Facundo Medina (RC Lens), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Leonardo Balerdi (Olympique Marseille)

Middenveld: Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Guido Rodríguez (Real Betis), Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur), Rodrigo de Paul (Udinese), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Rodrigo Battaglia (Deportivo Alavés), Nicolás Domínguez (Bologna), Lucas Ocampos (Sevilla), Matías Zaracho (Atlético Mineiro), Alexis Mac Allister (Brighton & Hove Albion), Alejandro Gómez (Atalanta)

Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Lautaro Martínez (Internazionale), Paulo Dybala (Juventus), Nicolás González (VfB Stuttgart), Cristian Pavón (LA Galaxy), Ángel Correa (Atlético Madrid), Lucas Alario (Bayer Leverkusen), Eduardo Salvio (Boca Juniors) en Giovanni Simeone (Cagliari).Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door raubaht)

De concurrentie kan ik moeilijk inschatten, maar bij Feyenoord vind ik Senesi een hele goede en stabiele indruk maken. De interesse van clubs als Napoli verbaast mij daarom niks. Het is echt een goede centrumverdediger. Voetballend trouwens ook goed voor een cv. Echt goed gescout door Feyenoord. Hopelijk levert hij voldoende geld op om weer 2 of 3 van zulke spelers te halen.

26 oktober 2020 om 15:47

Feyenoord moet hem alleen voor een hoofdprijs laten gaan. Hij is 1 van de weinige spelers in de selectie die echt waarde vertegenwoordigd, naast bijvoorbeeld een Kokcu.

26 oktober 2020 om 15:53

Kokcu vind ik lastig... Minder stabiel en is nu ook een stuk minder dan vorig seizoen. Natuurlijk heeft hij nog een mooie transferwaarde, maar met jonge talenten kan die waarde ook snel zakken. Dan denk ik op dit moment toch eerder aan een Bijlow, Berghuis of Haps qua mogelijke goede inkomende transferbedragen.

26 oktober 2020 om 16:04

Berghuis heeft naar verluidt een afkoopsom van 8 miljoen. Dat zou ik niet beschouwen als financiële klapper, met die andere kunnen ze wat hoger in de boom gaan zitten inderdaad.

26 oktober 2020 om 16:20

Senesie heeft dit seizoen nog niet zijn stempel zo kunnen drukken op het spel als tweede helft vorig seizoen. Wel top voor Feyenoord dat hij in beeld is dat gaat zeker de prijs opdrijven, al win je niet meer terug wat er door Corona al vanaf gegaan is, verwachting is toch dat de voetbalbranche zeker 5-8 jaar nodig heeft om financieel weer uit te komen op het niveau van 2018 bleek uit een brancheonderzoek van een bank. Denk wel dat je nog steeds moet denken dat 20-25 mio wel haalbaar is als hij weer iets beter gaat presteren en de markt toch iets aantrekt volgend jaar. Dit jaar zou ik hem lekker nog houden want Spajic is toch wel een paar niveautjes minder.

26 oktober 2020 om 18:28

XAJAcfa Wat zeg je allemaal? Spajic en senesi zijn dit seizoen zeer stabiel. Als het ergens goed staat bij Feyenoord is het centraal achterin.

26 oktober 2020 om 15:51

Het enige nadeel bij Feyenoord is momenteel de zak geld die ze hebben. Afgelopen jaren met Senesi en Sinisterra twee uitstekende spelers gescout uit het buitenland en begreep dat ze vanwege de financiën (grotendeels door corona) vroeg moesten afhaken om Kudus. Geeft wel tekenen dat het Rotterdamse scoutingapparaat prima werkt momenteel.

26 oktober 2020 om 15:56

Hmm.... Dat verhaal van Kudus vind ik niet zo interessant. Waarschijnlijk stonden er veel meer spelers op hun lijstje, ook spelers die nu elders falen.. De naam van Kudus kan nu echter mooi gebruikt worden om de naam van het scoutingsapparaat positief in het nieuws te brengen. Daarbij werkt een scoutingsapparaat pas echt goed als ze een speler zo vroeg scouten dat de transferwaarde nog laag is/de speler nog haalbaar is. Te dure, grote talenten scouten kan ik ook.

26 oktober 2020 om 16:05

Is helemaal waar @de Toekomst. Alleen in het geval van Kudus was Feyenoord al drie jaar geleden geïnteresseerd maar om duidelijke financiële redenen durfde Feyenoord destijds geen risico te nemen. Daarna was het helaas niet meer te doen om hem aan te trekken aangezien hij duurder en duurder werd.

26 oktober 2020 om 16:14

@Martyn7, oké, dat wist ik niet. Maar ook dan blijf ik erbij dat je pas goed scout als een goede speler ook echt nog haalbaar is. Al begrijp ik nu ook wel dat het deze keer misschien wat anders ligt. Daarbij kan ik mij niet voorstellen dat Kudus enkele jaren geleden al niet haalbaar was. Ik denk eerder dat er toen andere keuzes gemaakt zijn qua besteding van het budget.

26 oktober 2020 om 16:44

Kudus stond inderdaad al enkele jaren op het lijstje van Feyenoord en is uitvoerig gescout. Datzelfde geldt voor zijn ex-ploeggenoot Damsgaard (prachtige speler) die voor 6 miljoen naar Sampdoria is vertrokken. Er is momenteel weinig mis met de scouting, maar financieel is Feyenoord nog huiverig om een risico te nemen en 5 miljoen neer te leggen voor een dergelijk talent. Feyenoord zal wat meer vlees op de botten moeten krijgen voordat ze echt door gaan pakken op het halen van de zogezegde Kudusjes en Damsgaardjes.

Toch mooi om te zien dat Nederlandse clubs spelers leveren. Als ik de namen zo zie maakt Senesi ook wel kans op definitieve selectie.

26 oktober 2020 om 15:51

Ik vind het vooral knap dat Feyenoord erin geslaagd is om deze speler te halen. Is toch een klasse speler. Kan me niet voorstellen dat hij geen opties had die sportief en financieel interessanter waren, maar Feyenoord heeft echt uitstekende zaken gedaan. Ik vind het knapper dat Feyenoord zo'n voltreffer heeft dan wanneer Ajax dat heeft.

26 oktober 2020 om 16:16

Het is toch ook wel grappig om te zien hoe we exact een jaar terug over Senesi praatten. Heb toen al gezegd; daar gaan we weer. Weer een talent veel te vroeg afbranden om hem vervolgens dwars door de hemel het heelal in te prijzen na 3 goede wedstrijden, en hem vervolgens weer met de grond gelijk te maken. Afijn, de voetbalwereld in een notendop. Vanaf begin af aan was duidelijk dat Feyenoord - mits hij fit bleef natuurlijk - hiermee een uitermate goede deal had gesloten. Eerst dacht ik dat hij vooral een soort linksbenige Magallan was, maar niets is miner waar. Veel wendbaarder, veel sneller, voetballend dik in orde. Als wij Blind niet hadden gehad, had ik hem toch graag in Amsterdam gehad. Steek die maar in jullie zak, Feyenoorders

Ik hoop oprecht dat dit Feyenoord op moment van verkoop net weer even wat sterker staat zodat ze een - voor Feyenoord's doen (hoe lullig dit ook klinkt, sorry) - financiele klapper kunnen maken waarmee ze de selectie op meerdere plekken kunnen versterken. En hopelijk opent dit ogen voor de toekomst. Ook in Zuid-Amerika valt nog steeds genoeg te halen voor onze Nederlandse clubs en dat hoeven echt niet allemaal 19-jarige supertalenten te zijn, Mentaliteit is ook een kwaliteit, en kijk wat Tagliafico ons heeft gebracht. Iemand die toch al midden twintig was en gefaald was in Spanje.

Ga zo door, Feyenoord!

Geweldig voor Senesi. Die is echt goed bezig bij Feyenoord. Natuurlijk ook goed voor Feyenoord en de Eredivisie dat het opnieuw een speler aflevert aan een topland. Gaat zijn marktwaarde ook gelijk een stukje omhoog.

Sinds wanneer is Lisandro Martinez een aanvaller van Inter? Volgens mij moet dat Lautaro zijn... 😉 Verder leuk voor Senesi. Speelt goed bij Feyenoord en is zich sterk aan het ontwikkelen! Ben benieuwd hoe ver hij het kan schoppen!

Het is hem gegund, ik hoop dat hij ook gelijk mag debuteren.

Daar doe je het oa voor. Dat bewijst dat je goed (bezig) bent. Gefeliciteerd

De concurrentie voor Senesi zal groot zijn natuurlijk, de Argentijnse verdedigers in de selectie bestaat voornamelijk uit jonkies dus hij zal zich moeten bewijzen met de grote jongens. Het zat eraan te komen, de vorige keer vond ik het al raar dat iemand als Balerdi destijds werd opgeroepen voor het grote Argentinie terwijl hij in 4 wedstrijden nog geen eens de 90 minuten volmaakte. Senesi verdient dit absoluut en ik kijk uit naar zijn debuut.

mooi! met Senesi en Tagliafico twee Eredivisiespelers in het Argentijnse elftal

Terecht natuurlijk, echt een goede verdediger met nog volop potentie. Senesi zouden we volgend jaar toch voor heel veel geld moeten kunnen verkopen.

Vind persoonlijk Senesi tegenvallen. Vooral verdedigend te matig. Als je gister ook zag hoe makkelijk hij zich voorbij liet lopen bij die 1-0...dat kan gewoon niet en dat gebeurt te vaak bij hem. Opbouwend redelijk maar niet super kortom: teveel gehypt deze speler momenteel maar lekker voor de clubkas wanneer hij verkocht kan worden! En wacht niet te lang met de verkoop want anders wordt het weer een Jörgensen-tje…..

26 oktober 2020 om 16:25

Kun je wat wedstrijden als voorbeeld noemen waarbij Senesi zich makkelijk voorbij laat lopen? Ik kan het mij behalve gisteren niet herinneren. Vind hem juist de sterkste schakel in de verdediging.

26 oktober 2020 om 16:28

Haha, dan ben je dus de enige die dat vindt en mag je twijfelen aan je eigen voetbalkennis. Verdedigend een klasbak, voetballend prima en vooral enorm rustig. Enige minpuntje is zijn snelheid maar daar is ie nog niet mee door de mand gevallen.

26 oktober 2020 om 16:30

Zijn gebrek aan snelheid en het iet wat lieve waren ook de redenen dat hij nog niet eerder geselecteerd is

Goede voor selectie! De lijn van jonge getalenteerde spelers en meer gearriveerde hardwerkende spelers wordt goed doorgezet. Het begint steeds meer een team te worden en ze voelen elkaar ook steeds beter aan. Alleen de rechtsback positie is wat schaars zonder bijvoorbeeld Montiel of Saravia, maar daar zal Foyth waarschijnlijk komen te staan. Romero had misschien ook wel een uitnodiging verdient, maar die heeft het nadeel bij Atalanta met 3 achterin te spelen met mandekking, waar Argentinië met 4 achterin in zone zal spelen.

Verdiend, Senesi en Spajic zijn de enigen die zich aan de malaise onttrekken bij Feyenoord. Hopelijk kan Senesi een vaste kracht worden in het Argentijnse elftal.

26 oktober 2020 om 19:25

Bijlow en Haps ook

Blijft een hele matige selectie voor zo'n voetballand, voornamelijk achterin en ook het middenveld is niet heel overtuigend.

26 oktober 2020 om 17:03

Dat komt omdat ze daar allemaal willen aanvallen. Net zoals Brazilianen. Alle toppers zijn bijna aanvallers en de backs zijn aanvallers die niet goed genoeg waren als aanvaller maar wel als back, zoals Maicon Dani Alves, marcelo en roberto Carlos.

Mooi voor Senesi dat hij tot de voorselectie behoort en ik denk dat hij nog best een goede kans heeft om tot de definitieve selectie te behoren. Doet het gewoon heel goed bij Feyenoord en hopelijk kan Feyenoord een mooi bedrag aan hem verdienen in de toekomst. Voor de rest ook mooi dat Tagliafico erbij zit, al is hij natuurlijk wel een beetje een zekerheid in de Argentijnse selectie. Zou ook mooi zijn als Martinez goed blijft presteren bij Ajax en dan opgeroepen zal worden. Hij heeft al 1 interland achter zijn naam staan, maar dat was in de tijd dat Martinez ook nog in Argentinië speelde. Of je Martinez nou centraal in de verdediging neerzet, of op het middenveld. Op beide plekken vind ik hem altijd prima en het zou mooi zijn voor de Eredivisie als er gewoon 3 spelers uit de Eredivisie bij het Argentijns-elftal zitten.

Mooi voor Senesi. Hopelijk zit hij er nu ook vast bij!

Normaliter is de aanval wereldtop en valt de rest akelig tegen bij Argentinië. Waar het middenveld nog wel eens enkele toppers heeft. Maar de defensie en doelmannen van de afgelopen jaren zijn toch wel erg matig gebleken.

Nu hebben ze toch wel met Martinez een goede keeper er bij. Ik weet niet wie normaliter keept bij Argentinië? Ik gok dat het Martinez/marchesin en Armani gaan worden. Volgens mij keepte Armani de laatste keer, toch? Ik hoop dat Martinez gewoon eerste keeper wordt bij dit Argentinië. Doet het echt uitmuntend in de Bpl.

Defensie wordt je ook niet vrolijk van. Otamendi op zijn retour. Foyth een gemiddelde CV. Pezzella idem dito. Dan heb je talentvolle spelers als Balerdi, Senesi en Quarta.
Enige voldoende zou ik op dit moment toch echt Acuna en Tagliafico noemen daar. Dat zijn notabene beide linksbacks (tegenwoordig, Acuna is ook een gemaakte back).

Middenveld is erg matig. Papu Gomez, Lo Celso en de Paul zijn wel top in mijn ogen. Daar de Paul nog wel een stap mag maken. Paredes is een pure Dmv, maar ben ik niet kapot van. Dan heb je met Zaracho nog een talentvolle speler.

Aanval is ook minder geworden in mijn ogen. Vraag mij oprecht af wat een Simeone, Alario en Gonzalez daar doen? Aguero is niet eens opgeroepen (of is hij gestopt?) en Icardi ook al niet
Verder zit Di Maria er ook wederom niet bij? Heel apart...

26 oktober 2020 om 17:13

Armani is de man die vooral keept. Maar Martinez komt er aan. Die laat erg goede dingen zien laatste maanden. Wat betreft de verdediging hebben ze toch echt wel talenten die op de deur kloppen met Quarta, Balerdi, Romero, Foyth, Senesi en Montiel. Daarnaast zijn Kanneman en Pezella nuttige krachten die altijd wel een 6 halen, het zelfde geldt eigenlijk wel voor Nico en Acuña. Op het middenveld hebben ze met Lo Celso en De Paul erg sterke spelers en ook Paredes doet het erg goed bij Argentinië, voert zijn taken uit en heeft een goede pass. Ook daar hebben ze talenten met Palacios, Zaracho en Mccalistar. Voorin is het met Messi, Lautaro, Ocampos en Dybale ook prima. Di Maria wordt vanwege zijn karakter en houding binnen de groep niet meer opgeroepen. Ik denk dat dit alleen maar een goede zaak is, aangezien dit team weer echt een team (aan het worden) is

Wel apart dat Martinez van Ajax er niet bij zit, ik vind het een prima speler. Maar zal wel komen doordat hij niet altijd verzekerd is van een basisplaats bij Ajax.
Maar voor Feyenoord mooi dat Senesi is opgeroepen en nu hopen dat hij zijn debuut gaat maken en op den duur een volwaardig international wordt, dit is voor Feyenoord begrippen een goudmijntje en de 30 miljoen waar afgelopen zomer over werd gesproken moet dan ook zeker haalbaar zijn.
Als Berghuis, Haps en Bijlow dan straks meegaan naar het EK heeft Feyenoord voor het eerst in jaren weer de nodige spelers waar flink op te verdienen valt...
Senesi : €30 miljoen
Bijlow: €20 miljoen
Haps: €15 miljoen
Berghuis: €15 miljoen

26 oktober 2020 om 17:40

Volgens mij is er laatst een artikel over Berghuis verschenen, waarin stond dat bij de laatste verlenging een afkoopsom van 8 miljoen is afgesproken.

26 oktober 2020 om 23:20

Sinisterra: €140 miljoen

26 oktober 2020 om 23:21

Kokcu, Malacia en Geertruida gaan ook nog flink geld opleveren. En laten we hopen dat Bozenik, Texeira en Johnston ook nog wat centjes gaan opleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger313
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller214
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

4 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren