Verbazing bij FOX Sports over ‘aasgier’ en ‘strategen’ van Ajax na 0-13 zege

Zondag, 25 oktober 2020 om

Ajax boekte zaterdagmiddag een recordoverwinning in de Eredivisie-historie. De Amsterdammers versloegen VVV-Venlo in De Koel met maar liefst 0-13. Bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports klinkt er enigszins verbazing over het feit dat Ajax bleef doorgaan. Daarin wordt er in het bijzonder stilgestaan bij ‘aasgier’ Klaas-Jan Huntelaar en ‘strategen’ Daley Blind en Davy Klaassen.

“Ik had vorige week het gevoel dat het 9-0 of 10-0 voor AZ zou worden”, verwijst Hans Kraay junior naar het duel tussen AZ en VVV-Venlo van vorige week. De Alkmaarders stonden na 24 minuten met 2-0 voor, maar gaven na een rode kaart voor Jonas Svensson in de slotfase deze voorsprong uit handen. “Die Antony is verschrikkelijk explosief en maakte in de eerste twee minuten twee bewegingen. Schmitz die was zevenenhalve meter weg en jogde er achteraan.”

Er wordt benadrukt dat Lukas Schmitz, de linksback van VVV, honderd wedstrijden in de Bundesliga heeft gespeeld, voor Schalke 04 en Werder Bremen. ‘Best wel ongelofelijk’, concludeert presentator Milan van Dongen. “Het moet vanuit jezelf komen”, zo haakt de eveneens aanwezige Adrie Koster in, terwijl hij wijst op het feit dat er geen publiek aanwezig was bij het duel. “Of er nu publiek zit of niet, natuurlijk speelt het een rol. Maar je hebt toch die intrinsieke motivatie van: verdomme. Je bent gedreven, je wilt gewoon niet met zo’n nederlaag van het veld stappen.”

Uitgerekend vandaag kwam de NOS bij deze VVV-Venlo-supporters thuis filmen... ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 24 oktober 2020

“Dan verdient Ajax het compliment wel, want ik heb vaak genoeg op het veld gestaan en gedacht: alsjeblieft, stop bij 6-0”, reageert Arnold Bruggink. Van Dongen vraagt zich af ‘waar dat vandaan zou zijn gekomen’. “Ik heb talloze wedstrijden gezien dat het 3-0 bij rust stond en in de tweede helft nog 5-0 werd, dat topclubs het laten lopen. Heeft dat ermee te maken dat spelers die normaal niet spelen stonden opgesteld?”

“Nou ja, Huntelaar komt er op een gegeven moment in”, antwoordt Bruggink. Huntelaar kwam bij een 0-9 stand binnen de lijnen als vervanger van Ryan Gravenberch en nam uiteindelijk twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan de eerste uit een strafschop. “Ik dacht aan die verdediging van VVV, dat je al 0-9 achterstaat en dat die aasgier van een Huntelaar erin komt”, stelt Van Dongen. Hij krijgt bijval van Kraay junior: “Wat een aasgier is dat, zeg. Wat een verschrikkelijke aasgier.” Van Dongen zag Huntelaar na zijn doelpunten de bal ophalen en terug rennen. “Hij dacht: ik maak er nog vijf in de laatste drie minuten”, merkt Kraay junior op.

“Blind en Klaassen, dat zijn de strategen of denkers op het veld bij Ajax, bepalen eigenlijk wat er gaat gebeuren. Als zij denken: nou ja, weet je wat. We gaan vandaag maar eens even door. Dan is er geen houden aan”, gaat Bruggink verder. Koster besluit: “Het ging ook zo makkelijk, Ajax verdient de credits dat ze doorgingen. Dertien doelpunten is een extra puntje.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door cas1)

Helemaal waar, die 13 doelpunten hebben gewoon voor een extra puntje gezorgd. Nooit afremmen.

25 oktober 2020 om 12:50

Geen onderbouwing

25 oktober 2020 om 15:30

Als je doelsaldo veel hoger is dan de rest sta je uiteindelijk met een eventuele gelijke stand in punten altijd bovenaan; oftewel net alsof je een punt meer hebt. Zo goed?

25 oktober 2020 om 15:52

het was als grapje bedoeld. ik dacht dat je dat wel zou zien. Sorry

Toen ik de kop las met daarin "aasgier" kreeg ik een heel ander idee dan wat er in het artikel staat. Zij noemen Huntelaar een aasgier, ik noem hem gedreven. Hij wil nog steeds scoren. Dat is de mentaliteit in topsporters. Ik kan me de boosheid van De Boer nog herinneren toen Ajax bij 5-0 een doelpunt weggaf (ik dacht tegen NEC, maar weet dat niet zeker meer). De Boer was woest.

25 oktober 2020 om 11:02

Ja was tegen NEC. Werd uiteindelijk nog 1-6. Wel echt een mooi moment ja

25 oktober 2020 om 11:06

Was een geweldig moment! Ik zag een tijdje geleden dat filmpje voorbijkomen. Tijdens een drinkpauze ging hij tekeer tegen de spelers. De aderen in zijn gezicht sprongen bijna van boosheid. :-D

25 oktober 2020 om 11:25

Huntelaar aasgier noemen was zeker positief bedoeld in de uitzending

25 oktober 2020 om 11:52

@No.2. Daarom geef ik ook aan dat de kop iets anders suggereert. Het was positief bedoeld, maar toen ik eerst de kop las, kwam het negatief over.

25 oktober 2020 om 11:28

Het één sluit het ander niet uit. Huntelaar is gedreven om doelpunten te maken en VVV was toen hij erin kwam een lijk waar nog wel wat vanaf te pikken viel.

25 oktober 2020 om 11:52

Inderdaad tegen NEC. Eriksen was het schuld volgens De Boer. Kan me herinneren dat hij werkelijk in zijn gezicht schreeuwde dat hij dacht dat hij alleen op het veld stond. Wat een mentaliteit!

25 oktober 2020 om 12:00

Ik weet dat niet meer van Eriksen. Ik weet wel dat de camera's bijna elk woord opvingen en dat de spelers niet wisten hoe te kijken. Als je de stand niet zou weten, zou je denken dat Ajax ruim achter stond.

25 oktober 2020 om 12:52

Dan kan je je Cate ook herinnerenAjax- Sparta. Kenneth Perez weergaloos, Ajax stond ver voor en Cate haalt hem en nog iemand dacht ik er uit. Ajax zou teveel scoren meende hij zeker, hahah. Gevolg; kampioenschap verspeeld op doelsaldo, terwijl dit van te voren bekend was dat Ajax veel moest scoren

Bijzonder hoe de meningen over Klaassen zijn gedraaid na 2 wedstrijden. Erg knap hoe hij al speelt, lijkt alsof hij nooit weg geweest is. Wat een verschil, Klaassen of Alvarez.

25 oktober 2020 om 11:06

Dat is vaker zo met de supporters van Ajax. Een speler krijgt al een stempel voordat ie ook nog maar 1 bal geraakt heeft. Promes bijvoorbeeld, die was ook niet goed genoeg en daar liep iedereen binnen no time mee weg. Lasse Shone in het verleden is wellicht het grootste voorbeeld. Nu met Klaassen zag je hetzelfde, "het niveau" niet......nou na een paar wedstrijden zie je het ongelijk alweer.

25 oktober 2020 om 11:08

Ik heb hier meer positieve reacties van Ajax supporters gezien dan negatieve. Ik had het ook meer over de analisten en de media in het algemeen. Klaassen is voor de Eredivisie een topper en op Europees niveau kan hij in een goed draaiend elftal makkelijk mee. Je wordt niet vrolijk als je tegen over hem staat. Die loopt gewoon een marathon in een wedstrijd.

25 oktober 2020 om 11:09

Je bent zoals wel vaker weer heel negatief over Ajax. Nog voordat Van Ginkel een bal heeft geraakt bij PSV zijn de meeste supporters blij met zijn komst, terwijl niemand weet hoe dat zal gaan. Ergo, het is inherent aan de meeste supporters.

25 oktober 2020 om 11:11

Tinus45. Waren het dan vooral de Ajax supporters ? Ik heb vooral kritiek gezien van andere supporters en analisten voor deze zogenaamde 13 in een dozijn speler. Ik was zelf erg blij dat Klaassen kwam, helemaal voor het bedrag waarvoor hij is aangekocht. Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij nog beter is dan ik me kon heugen, maar dat is hij wellicht vooral bij Bremen ook nog geworden. Op de manier zoals hij nu de 8 in vult is hij nog beter dan v.d. Beek op die positie namelijk. Elke 2e bal is voor Davy.

25 oktober 2020 om 11:22

@Inke, ik was ook niet tegen zijn komst, maar hij heeft me nog meer verrast. Hij is beter geworden en gaat voor elke bal. Je ziet ook dat hij zich moeiteloos heeft ingepast in het systeem. En wat een conditie!

25 oktober 2020 om 12:07

Negatief of iets meer realistisch dan de mensen die door hun gekleurde bril sommige feiten over het hoofd zien of opeens weer last hebben van korte termijn geheugen. Misschien kom ik inderdaad weleens wat bot uut de hoek, maar dat heeft meer te maken met die soms misselijkmakende verafgoding door media en supporters. Van Ginkel snap ik overigens ook geen snars van, maar laten we eerst eens wachten totdat die fit is.

25 oktober 2020 om 12:08

Klaassen ben ik met je eens maar de meerwaarde van Promes zie ik niet echt. vorig jaar was hij een goede afmaker op de assists van Ziyech maar nu hij voetballend wat moet toevoegen zie ik eigenlijk weinig van hem

25 oktober 2020 om 12:21

@Tinus: Nee het gaat juist niet over de supporters van Ajax maar over die van concurrende clubs.. Wij Ajacieden waren zeer overwegend positief over de terugkeer van Klaassen, ik ken eigenlijk vrijwel niemand die er niet blij mee was. Op VZ daarentegen las ik van veel supporters dat er een slap uitgerangeerd aftreksel van Donny terug werd gehaald, er was geen restwaarde, Klaassen was 'overal mislukt', etc. Denk dat veel mensen toch langzamerhand hun woorden moeten gaan inslikken want Davy is, net als voordat hij vertrok, direct weer een van de beste middenvelders van de competitie.

25 oktober 2020 om 14:05

Hij was gewoon aanvoerder van Werder Bremen hoor dus ik zou dat niet mislukt willen noemen . Ach dat geleuter ik was er ook eerst niet echt voor maar ik neem gelijk mijn woorden terug hoor hij is gewoon gelijk een versterking .

25 oktober 2020 om 14:07

Ach jij met je Promes alsof hij al zijn goals heeft gemaakt uit voorzetten van Ziyech , hij is gewoon even uit vorm maar die gaat zijn niveau wel weer halen hoor .

25 oktober 2020 om 11:17

Helemaal mee eens. Toen men in Duitsland wel speelde en in de Eredivisie niet ging ik wat meer Duits voetbal kijken. Ook Werder. En telkens viel Klaassen mij positief op. Verdedigend veel onderscheppingen, conditioneel geweldig en hij heeft nog steeds die ziet functionele techniek. Het is voor ons echt een geweldige versterking. Ajax heeft de afgelopen transferperiode uitstekend ingekocht.

25 oktober 2020 om 11:19

@messibazoer Zijn die meningen erg gedraaid dan? Ik weet wel dat er enige tegenstanders waren. Met name toen Lang vertrok. Ik was ie was ieder geval erg content met zijn terugkeer

Geweldig toch dat Huntelaar zo doorgaat. Het is een spits die zijn mogelijkheid op meer ruikt. Heerlijk toch daar zou je er meer van moeten hebben. Moet een tegenstander als VVV maar beter zijn best doen, dan gebeurt dit niet.

25 oktober 2020 om 12:59

Ik had eerder Taylor in de ploeg gebracht dan Klaas Jan. Jonge jongen die al een tijd bij de selectie zit maar nog geen kans krijgt. Was ideale wedstrijd geweest om een helft te spelen op de plek van Gravenberch. Wat heeft Huntelaar voor toegevoegde waarde bij een 0-9 stand? Kan je toch beter een jonge jongen laten debuteren ipv het geëikte spelers materiaal laten opdraven? Zeker als je 5 keer kan wissen. Geeft maar weer aan dat ten Hag niet echt met jeugd bezig is.

IK heb slechts 10 minuten gezien in de rust van Barca - Real en je kon toen al de bui zien hangen.ajax speelde -na de 4-0- nog steeds snel en gedreven en creerde in die periode met (ogenschijnlijk) gemak diverse kansen en combineerde er vrolijk op los.13-0 kan imo alleen als er een partij een potje van maakt en de andere partij tot het eind geconcentreerd en gedreven blijft spelen.ik blijf het een bizare uitslag vinden in een professionele competitie.

25 oktober 2020 om 13:21

Maar goed, in hoeverre is het nog moeilijk om snel en gedreven te spelen als de tegenstander de poorten volledig open zet en zelf netjes aan de kanten gaat? Ik heb nog nooit een Eredivisie-wedstrijd gezien waarin de ruimtes zo ontzettend groot waren. Met alle respect, maar het zegt genoeg dat de spits die vooralsnog nauwelijks indruk heeft weten te maken en aardig wat kritiek te verduren kreeg gisteren 5 doelpunten 3 assists achter z'n naam schreef. Daarvoor kwam hij niet eens 1 keer op het scorebord. In dat soort wedstrijden ruiken spelers dat ze hun cijfers en rendement maximaal op kunnen schroeven. Die Traore lijkt nu ineens een briljante spits, terwijl VVV gisteren net zo goed de verdediging had kunnen laten douchen. Dan was de stand niet eens zoveel hoger uitgevallen. Die doelman heeft nu ook het zelfvertrouwen van een vrieskast en daar kan hij niet eens zozeer heel erg veel aan doen.

Haha, je kunt het ook gretig noemen. Maar ik heb er respect voor als iemand in dit stadium van z'n voetballeven er nog alles voor overheeft om te scoren en dan heb ik het niet alleen over de doelpunten.

Normaal gesproken zou Ajax na de 0-6 het rustig aan doen. Ze zitten tussen twee CL duels en ik verwachte in de rust al een saaie tweede helft. Of het te maken heeft met de jubileum 10-0 van PSV tegen Feyenoord? Ik weet het niet, maar Ajax rook ineens bloed. Ik denk dus dat dit soort uitslagen vaker kunnen voorkomen als de top3 echt wil doordrukken. Ik herinner me een de laatste jaren een zeer gretig PSV in Den Haag en Utrecht. Feyenoord die in Heerenveen ooit tot de rust 0-5 voor stond. Deze uitslagen hadden groter kunnen zijn. Wat betreft Huntelaar, deze jongen kent geen genade. Zelfs bij 0-10 scoorde hij de pingel en ging meteen de bal pakken. Zijn minuten zullen beperkt blijven, maar hij wil gewoon elke kans die hij krijgt benutten. Tja, sneu voor VVV, maar Klaas Jan had maling er aan dat hij pas kon spelen toen het 0-9 was...

Bij VVV moeten ze even leren omdenken. Wat de meeste eredivisieclubs niet lukte lukte VVV wel, ze hebben zichzelf op de wereldkaart gezet. 😊oeps😷

Ik vind het wel een beetje lachwekkend dat mensen nu ineens van die dooddoeners de wereld in slingeren alsof dit nou eenmaal het verschil is tussen de bovenkant en de onderkant van de Eredivisie. Man, een resultaat als dit komt misschien eens in de 30 jaar voor en een wedstrijd waarin een ploeg zo'n 10 doelpunten maakt misschien eens in de 10 of 20 jaar. Hoe goed Ajax ook speelde, maar dit resultaat kun je voor een groot deel toewijzen aan het niveau en de schandalige mentaliteit van VVV in specifiek die wedstrijd. Allemaal leuk hoor die lofzangen, maar hoe moeilijk is het nog om goed te voetballen als de tegenstander zo onthutsend zwak het veld op komt dat je overal op het veld alle tijd en ruimte krijgt om te bedenken wat je gaat doen?! Een dergelijke mentaliteit vind je niet eens snel bij de amateurs.

Vaak bij Ajax gezien dat het 3 of 4 nul bij rust was dat de tegenstander er altijd wel eentje inprikte. Nu qas dit gelukkig niet het geval en hebben ze serieus aan het doelsaldo gewerkt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 2 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘De kans is groot dat Overmars’ telefoon de komende dagen veelvuldig rinkelt’

Op Anfield kwam er dinsdagavond na zeventien wedstrijden zonder nederlaag op vreemde bodem in de Champions League een einde aan een indrukwekkende reeks van Ajax. Een fout van doelman André Onana...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren