Kylian Mbappé lijkt troef te worden in interne strijd bij Barcelona

Vrijdag, 16 oktober 2020 om 09:16Chris Meijer • Laatste update: 09:43

Er wordt spoedig een besluit genomen over de toekomst van Kylian Mbappé. AS schrijft vrijdagochtend dat Real Madrid nog steeds de beste papieren heeft om de 21-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain op termijn binnen te halen. De Koninklijke heeft echter een opvallende concurrent gekregen in de strijd om Mbappé, daar Víctor Font i Manté, presidentskandidaat bij Barcelona, ook contact heeft opgenomen met diens entourage.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de speculatie over de toekomst van Mbappé in het komende halfjaar flink zal intensiveren. De 36-voudig Frans international heeft bij PSG nog een contract tot medio 2022 en weigerde een aanbieding om tegen een jaarsalaris van dertig miljoen euro zijn verbintenis met vijf jaar te verlengen. Zodoende ziet het er steeds meer naar uit dat Mbappé komende zomer een transfer gaat maken, tenzij les Parisiens riskeren om hem in 2022 transfervrij de deur uit te laten lopen.

De naam van Mbappé wordt al langere tijd in verband gebracht met Real Madrid. De aanvaller is van jongs af aan fan van de Koninklijke en werkte op zijn dertiende al een stage af in de Spaanse hoofdstad, waarin trainer Zinédine Zidane hem met speciale aandacht opving. Het lijkt er sterk op dat Mbappé zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar Real Madrid, maar AS stelt dat hij alleen komt ‘als er geen fouten worden gemaakt’. Naast de Madrilenen en Barcelona zouden ook Liverpool en Manchester City geïnformeerd hebben bij de entourage van Mbappé.

Een eventuele jacht van Barcelona op Mbappé hangt dus nauw samen met de presidentsverkiezingen in maart 2021. Font i Manté lijkt nu in de strijd met de andere kandidaten Joan Laporta, Jordi Farre en Lluis Fernandez Mbappé uit te spelen als troef. Hij liet eerder optekenen dat Ronald Koeman geen trainer zou blijven als hij wordt aangesteld, al kwam hij later op die woorden terug. Het is overigens geen geheim dat Font i Manté Xavi Hernández graag trainer bij Barcelona ziet worden.


Poll

Zie jij Kylian Mbappé naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door gordinho)

Hmm lijkt me geweldig, maar als je Depay nu al niet had laten komen. Verwacht dat Mbappe iets duurder is...

16 oktober 2020 om 09:46

Griezman, Dembele en 100mio moet voldoende zijn om PSG een take it or leave it te geven.

16 oktober 2020 om 09:55

Pardon? Hoeveel denk je dat Kylian waard is. Griezman en Dembele samen zijn 130-150 miljoen waard. Dan wil je er nog eens 100 bovenop doen? De wereld is op zn kop bij jou of niet?

16 oktober 2020 om 09:58

Griezmann, Dembele en 100 miljoen voor een speler met een jaartje contract? Barca zou wel gek zijn, en ik zou bij een dergelijke scenario als Spaanse regering ook direct de Corona steun terugvorderen. Wat een gekkenwerk. Ik denk dat Barca enkel kans maakt als Mbappe komende zomer niet wordt verkocht, en ze hem dus het jaar erop transfervrij kunnen binnenhengelen. Maar ik denk dat Barcelona volkomen kansloos is. Die zal wel naar Real of City gaan denk ik.

16 oktober 2020 om 09:59

Tuurlijk gaan de bedragen van vandaag de dag nergens over, maar 250 mil vind ik voor Mbappe redelijk marktconform

16 oktober 2020 om 10:11

Twee grote flops plus 100 miljoen voor het grootste talent van de wereld. Er zijn slechtere deals te bedenken. Zeker als je weet wat voor een astronomisch bedrag Griezmann aan salaris ontvangt.

16 oktober 2020 om 10:29

@Lierse1997, Maar je vergeet wel dat Griezmann in zijn tijd bij Atletico fantastisch was. Als die op zijn goeie plek wordt gebruikt, wat niet kan in het systeem van Barcelona, dan is hij imo wereldtop. Zou voor heel veel topclubs een aanwinst zijn

16 oktober 2020 om 10:37

Dat kan wel zo zijn, maar Barca zit in een zwakke positie. Hij rendeert er duidelijk niet, is al 29 en verdient er een fortuin (en dat bedrag neemt toe per contractjaar). Succes om daar nog veel waarde aan te kunnen plakken.

16 oktober 2020 om 11:35

Niet als dat grootste talent ter wereld nog maar een éénjarig contract heeft. Zou ronduit debiel zijn.

16 oktober 2020 om 12:45

Want er heeft maar 1 club interesse in Mbappé?

16 oktober 2020 om 13:00

Het antwoord van PSG is 'leave it'. Die willen Mpappe niet laten gaan en al helemaal niet voor een speler die tegen de dertig is.

16 oktober 2020 om 13:32

Klopt alleen die jonge heeft aangegeven dat die naar real wil

16 oktober 2020 om 12:24

Weer heb je het over Memphis Depay, terwijl dit duidelijk over Mbappé gaat.. Anyway dit is puur verkiezingsretoriek van Victor Font, om stemmen te winnen! Plus we weten toch allemaal dat Real Madrid de droomkind van Mbappé is!

16 oktober 2020 om 13:00

Dat is de grap met de president verkiezingen altijd bij Madrid of Barcelona. Al is er geen geld, de kandidaten komen met de duurste spelers aanzetten. Zo worden er zieltjes gewonnen om de stemming te winnen.

We gaan toch niet een kleine jaar lang zulke berichten tegenkomen he. Mbappe dit, Mbappe dat. De transferperiode is net pas voorbij. Mbappe gaat pas echt bewegen in de zomer van 2021. En Real Madrid it is!

16 oktober 2020 om 10:14

Ik zie Mbappe ook nooit de oversteek naar Barcelona maken. Die jongen droomt volgens mij van een carrière bij Real Madrid / trainen onder de hoede van Zidane. Hij is voor elke team een aanwinst, maar gevoelsmatig past hij m.i. het beste bij Real Madrid.

Mbappe naar barcelona hahah dat lijkt mij uitgesloten. Misschien als messi daar volgend jaar nog zou zitten, maar die gaat in de zomer ook vertrekken. Nee, Mbappe is aan het wachten om onder zijn idool Zidane te spelen. Met alle respect voor barcelona, maar waarom zou Mbappe ooit naar de nummer 2 club in Spanje willen gaan? Font probeert gewoon zieltjes te winnen door dit te zeggen

16 oktober 2020 om 10:02

De afgelopen 15 jaar is Barcelona 10 keer kampioen geworden... Wie is er dan de nummer 2 club van Spanje? Los daarvan denk ik wel dat Mbappe eerder naar Real Madrid zal gaan, maar dat zal eerder met de financiën van Barcelona te maken dan met de statuur van de club. Real staat er financieel nu eenmaal wat beter voor.

16 oktober 2020 om 10:09

InsideRMadrid, is nergens voor nodig zo een sneer uitdelen. Afgelopen 10 jaar hebben we maar paar keer La Liga gewonnen, terwijl Barca bijna elk jaar won. Rivaliteit is prima, maar iets meer respect mag ook wel.

16 oktober 2020 om 10:11

De nummer 2 club van Spanje.. maar de allergrootste ooit speelde toch liever in Barcelona dan in Madrid. Cruijff, Maradona, Ronaldo, Romario, Ronaldinho, Messi. Daarnaast is Real Madrid alleen statistisch de nummer 1 van Spanje. De recente geschiedenis laat zien dat Barcelona in Spanje duidelijk de lakens uitdeelt. En dat al een jaar of 15.

16 oktober 2020 om 10:44

Raúl, Casillas, Ramos, Di Stefano, Puskas, Ronaldo, Zidane... Er hebben ook echt wel wat grote knapen in het wit gespeeld. Voor iemand met jouw naam had ik dat niet als argument verwacht. Verder wel met je eens, op basis van het recent verleden heeft Real weinig reden om zichzelf de nummer 1 van Spanje te noemen.

16 oktober 2020 om 10:25

@insidermadrid "mbappe is aan het wachten om onder zijn idool Zidane te spelen"zidane was na zn eerste periode bij Real na 3 jaar weg.hij zit er na dit seizoen ook al weer 2 jaar, die gaat niet nog 5 jaar blijven.mbappe zou wel heel dom zijn als hij op basis van een trainer voor een club kiest, de positie van trainer is nog veranderlijker dan het weer

16 oktober 2020 om 10:38

Hi InsideRMadrid, ik denk zelf ook (de berichtgeving laat zien dat de kans groot is dat Mbappe veel liefde voor Madrid heeft) dat Mbappe eerder naar Madrid gaat. Maar waar slaat je ‘met alle respect voor Barcelona’ op als je de club daarna de grond in probeert de boren op basis van? Het verleden? Beetje een trieste opmerking naar mijn mening. Hoor graag van je.

16 oktober 2020 om 11:15

Ik probeer mij alleen maar voor te stellen hoe arrogant jij zou zijn als realMadrid la liga had gedomineerd zoals barca dat heeft gedaan de afgelopen 15 jaar. Overigens is mbappe niet een speler van real madrid. Dus meer respect naar PSG en niet doen alsof hij al speler van madrid is. Hier moet ik gewoon van walgen.

16 oktober 2020 om 13:03

De een richt zich op de lokale competitie, de ander richt zich met name op de CL. Het is uiteraard wel erg komisch als er geen geld is voor een spotgoedkope Depay maar men wel openlijk spreekt over een peperdure Mbappe.

16 oktober 2020 om 13:15

@speedy de afgelopen jaren is madrid toch rcht veeeeel vaker de nummer 2 van spanje rn daar gaat het om want dat is wat insider zegt. De CL speelt geen rol hierin.Overigens is dit font die het erover heeft, stukje campagne voeren

16 oktober 2020 om 11:37

Nummer 2 club?ik zie Mbappe ook niet naar Barca gaan. Heb het idee dat het al redelijk vast staat dat hij naar Real gaat. Sommige transfers lijken voorbestemd.

16 oktober 2020 om 12:16

InsiderMadrid. Zoals ik van de zomer voorspeld heb dat Messi zou blijven, zi zal ik je nu voorspellen dat Messi niet gaat volgend jaar. Ik zal je vertellen waarom. Er is maar 1 reden die Messi gegeven heeft voor zijn vertrekwens; te weten het beleid van de president. Die gaat weg dus Messi zal blijven. En i.p.v. Neymar zal MBappe komen. Mark my Words. Je moet ook Barcelona als nr2 benoemen wat prima is ik draag Madrid ook een warm hart toe, maar iedere voetballer weet Zidane was El Maestro, maar geen Messi!

16 oktober 2020 om 13:10

Als je Barcelona erkent als niet Spaanse club, dan heb je groot gelijk dat Real de nummer 1 club in Spanje is! Daarnaast ondanks gebleken is dat Real Madrid steeds voorgetrokken wordt, heeft Barcelona de afgelopen 15 jaar gedomineerd en 10x kampioen geworden! Dus het beste is om per jaar te kijken en oordelen. En al helemaal niet nu al vooroordelen!

Dit verlies je keer op keer. Mbappe heeft in zijn hoofd al gekozen voor Real, die transfer neemt hoogstwaarschijnlijk plaats binnen dit en twee jaar. Al heb je nooit zekerheid, de kans is gewoon zo groot dat het nauwelijks mis kan gaan.

Dit is een scenario waar ik al een tijdje mee rekening hield. Als je Real Madrid en hun pers moet geloven dan gaat Mbappe naar Madrid. Ze schrijven er al 3 jaar Zo nederig over en maken hun eigen verhalen omdat hij een keer is langs geweest. Hij wil graag onder zijn idool Zidane spelen en dan weer onder zijn idool Ronaldo. Als Barca zijnde kan je dan schrijven dat hij het liefst met zijn collega wereldkampioenen Griezmann, Dembele, Umtiti etc wilt spelen en nog met Messi wilt spelen na alle gesprekken die hij voerde met Neymar over hem.Persoonlijk denk ik dat zowel hij als Haaland kandidaten zijn waar de toekomstige presidentskandidaten mee gaan schermen. Barca kan na het vertrek van Suarez een goede spits gebruiken dus de weg ligt open. Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Hoewel Barca nauwelijks cash heeft, heeft het met Griezmann en Dembele wel twee spelers die voor PSG interessant zouden kunnen zijn. Los van het feit dat ze Frans zijn, wordt de spitspositie meteen door een andere topper vervangen, terwijl je met Dembele nog een gevaarlijke buitenspeler hebt. Echter moet hij dan nu wel van Koeman kansen krijgen om toch nog een bepaalde waarde te behouden. Ik zie ook niet in waarom Mbappe niet naar Barca zou willen. Barca heeft toch een behoorlijke geschiedenis met Franse spelers gehad, en de kans dat Messi weggaat is ook gewoon groot. Mbappe zou dus de nieuwe aanvalsleider van een talentvol Barca kunnen worden.

16 oktober 2020 om 13:04

Die spelers zijn niet interresant voor Psg. Griezmann is al op leeftijd en wordt alleen maar minder. Dembele is altijd geblesseerd. Mbappe voldoet uitstekend in Parijs. Baarcelona wil al een tijdje af van Dembele maar echt storm loopt het niet qua aanbiedingen. Dus hem lozen in een ruildeal klinkt erg aantrekkelijk voor Barcelona wellicht maar niet voor Psg.

Zegt ook iets over het karakter van deze presidentskandidaat. Om alvast vooruit te lopen op zn eventuele aanstelling.

16 oktober 2020 om 13:06

Het is kennelijk zijn masterplan, de allerbeste en aller duurste spelers ophalen met geld dat er niet is. Hoe of wat in tijden met FFP en Corona is compleet onduidelijk maar voor de fans klinkt het erg aantrekkelijk.

De 36-voudig Frans international(!). De beste man is 21 jaar oud. Als hij blessurevrij kan blijven en hij met het Frans elftal op eindtoernooien kan schitteren, gaat hij zo richting de 200 interlands gaan.

Als barca mbappe weet te overtuigen zou ik het geweldig vinden. Messi en mbappe is wel smullen denk ik. Heeft messi iemand met een moordende snelheid om steekballen op te geven. Hij maakt hem zo topscorer

16 oktober 2020 om 12:16

Denk dat Messi zo kan fixen dat Mbappe goude bal wint, denk dat Neymar echt gaat janken als dit gebeurd

16 oktober 2020 om 12:31

Denk dat als mbappe naar barca gaat dat neymar het wel gaat missen om Naast messi te spelen. Misschien zelfs beetje jaloezie

16 oktober 2020 om 13:07

Messi zit in zijn laatste contract jaar en dit jaar is er echt geen geld om Mbappe op te halen. Dit is niets anders dan een ballontje opalten om fans te overtuigen voor de kandidaat president te stemmen.

16 oktober 2020 om 13:17

Leuk. Ik had ook niet opeens hoop op Mbappe hoor. Maar zeg alleen dat messi en mbappe een goede aanvalsduo Zou zijn. Of mag dat niet?

Wel grappig dat een presidentskandidaat alvast contact opneemt met de entourage van Mbappe. Wat zal hij gedacht hebben? Ik bedoel wat moet je daarop reageren (mocht het ook echt zo zijn)? Wie weet slaagt hij er niet eens in om president van Barca te worden.ik zelf zie Mbappe niet snel naar Barca gaan. Vooral omdat Real al vanaf kinds af aan zijn club is. Die gaat denk ik hoe dan ook naar Madrid.

Pfff hopelijk komt die gewoon naar Madrid in 2021. We hebben hem echt nodig. Hij kan de nieuwe super ster in Madrid worden de komende 10+ jaar.

Alsof 30 juni 2022 nog zo dichtbij is? Das meer dan 1,5 jaar nog, alle tijd om te verlengen nog voor Mbappe.maar als ie al vertrekt bij PSG zou het echt niet naar Barcelona zijn die kunnen transfersom niet ophoesten, laat staan zijn salaris.

Die gebruikt Barã§a hooguit om meer salaris te ontvangen. En (aspirant-)presidenten helpen daar graag een handje aan mee. Lijkt me niet zo moeilijk om te begrijpen.

16 oktober 2020 om 15:13

Heb je het interview van Marc Aria, voormalig financieel directeur, onder Laporta gelezen in La Vanguardia?

Wat hier op Voetbalzone niet wordt gedeeld is het interview in La Vanguardia van Marc Aria, voormalig financieel directeur van Barcelona onder Laporta. Dit is het echte discussiepunt nu in Spanje onder Barcelona fans. Op het Youtube kanaal van Victor Palacios staat een video waar hij Marc Aria interviewt. Het mededeling van Marc Aria is dat de financiële situatie van Barcelona heel slecht is. Barcelona heeft nu geld geleend bij Goldman Sachs om salaris uit te betalen. Dit geld was geleend voor Spai Barca, maar wordt nu gewend om gaten te vullen. Alle credit mogelijkheden in Spanje zijn gesloten voor Barca daarom moesten zijn bij Goldman Sachs.

16 oktober 2020 om 15:20

Precies dat. Maar de fans zijn niet realistisch. Zodra een kandidaat zoals Víctor Font i Manté heel hard Mbappe roept, zijn ze meteen in de wolken en verliezen ze alle realiteits zin.

16 oktober 2020 om 15:27

Denk dat vrijwel iedereen met gezond verstand wel weet dat dit een hele moeilijke transfer is. Niemand in de wolken. Kalm aan. Beetje fanataseren over aanvalsduo messi mbappe mag toch wel?

16 oktober 2020 om 15:59

Fantaseren is prima echter Fonte is presidents kandidaat en heeft volgens het bericht contact opgenomen met de entourage van Mbappe. Een kandidaat die zo onrealistisch is en gouden bergen suggereert, ik zou er mee oppassen.

16 oktober 2020 om 22:45

Speedyafc, ik heb het video interview met Victor Font gezien. Victor Font is een professional en zijn analyse van Barca klopt. Alleen twijfel ik dat dit news klopt. Victor Font heeft al aangegeven dat het grootste probleem van Barca is zijn verouderd organisatiestructuur zonder veel professional in dienst. In zijn interview heeft hij nooit iets gezegd over aankopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7447
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3228
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper280
Jordi AlbaVerdediger313
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

90 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 29 25 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid houdt serieus rekening met voortijdig vertrek Zinédine Zidane

De spelersgroep van Real Madrid heeft er weinig vertrouwen in dat Zinédine Zidane volgend seizoen nog als trainer voor de groep staat, zo weet Goal donderdag te melden. Verschillende bronnen binnen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren