Van der Vaart haalt uit naar collega-analyticus: ‘Hoe stom kan je zijn?’

Zondag, 11 oktober 2020 om

De transfer van Mario Götze naar PSV houdt al enige tijd de gemoederen bezig en de komst van de wereldkampioen is ook zondagavond onderwerp van gesprek bij Studio Voetbal. In tegenstelling tot zijn tafelgenoot Pierre van Hooijdonk is Rafael van der Vaart behoorlijk sceptisch over de keuze van de Eindhovenaren om met Götze in zee te gaan en de oud-international wijst hierbij met name naar Mohamed Ihattaren. Van der Vaart verwacht dat het talent het slachtoffer gaat worden van de transferbusiness van zijn club.

“Ik vind dat PSV er helemaal niks van snapt. Ik word ook boos, want Ihattaren is de allerbeste speler die ze hebben. Als hij blijft spelen, wordt hij de volgende Hakim Ziyech, hij is achttien”, reageert Van der Vaart fel. “Op deze manier wordt hij dat niet, hoe ze met hem omgaan. Ik hoorde Arnold Bruggink zeggen: ‘Laat hem met het tweede meetrainen.’ Hoe stom kan je zijn om dat te zeggen?” De oud-middenvelder doelt hierbij op uitspraken die Bruggink eerder op de zondag bezigde, waarin hij stelde dat het wellicht beter zou zijn voor Ihattaren om minuten te maken bij Jong PSV.

Bruggink komt bij FOX Sports met opvallend advies voor Ihattaren

Arnold Bruggink suggereerde eerder op de zondag dat Mohamed Ihattaren wellicht beter mee kan gaan spelen bij Jong PSV.Lees artikel

“Als je hem gewoon laat spelen en heel belangrijk maakt, dan is hij over een paar jaar ik weet niet hoeveel miljoen waard”, is Van der Vaart echter stellig. “En door een Götze, door een Eran Zahavi, Cody Gakpo is dan nog een goede, gaat hij dus waarschijnlijk niet spelen.” De uitspraken die technisch manager John de Jong van PSV onlangs deed, vallen dan ook niet in goede aarde bij Van der Vaart: “De Jong zei gewoon: ‘Het voetbal van tegenwoordig is Ihattaren voorbijgestreefd.’ Ik weet zeker dat ze hem nu al afgeschreven hebben.”

“Ze hebben de club in handen gegeven van een trainer waar ik heel erg fan van ben, maar ik vind het ongelooflijk dat het beste talent daar nu zomaar weggestopt wordt alsof het niks is. Prima als je Götze haalt door die trainer, hij heeft een grote naam en het kan een succes worden of niet. Maar we hebben het wel over een groot talent, hij heeft voor Nederland gekozen, we hebben hem nodig in het Nederlands elftal en hier hebben we dus helemaal niks aan”, sluit Van der Vaart af.

Bondscoach Frank de Boer: 'Ik kan met iedereen opschieten'
Meer video's

Poll

Ben jij het eens met Rafael van der Vaart?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door boris19)

in 90% van de Eredivisie wedstrijden kan je met beiden spelen en een verdedigende middenvelder

12 oktober 2020 om 00:37

Het mooiste is dat Schmidt al gezegd heeft dat Gotze voor het centrale middenveld is gehaald en Ihatarren tot nu toe elke wedstrijd vanaf rechts heeft gespeeld. Vind het daarom ook hilarisch dat ze denken dat hij hem in de weg gaat lopen.

12 oktober 2020 om 07:06

ArsenalFanehv voor je daar hilarisch van wordt, waar moet hij dan wel spelen? Ten koste van wie? Waar wil jij hem neerzetten? Wellicht centrum verdediger? Je kunt wel makkelijk roepen waar hij wel of niet gespeeld heeft maar dat zegt niets over zijn kans op speeltijd en of hij op de goede plaats komt te spelen. En dan is het aankoopbeleid hoewel enigszins begrijpelijk, ook echt wel een signaal richting Ihattaren. Als, en ik weet dat dit niet zeker is, maar als iedereen fit is staat Ihattaren reserve. En dat ik voor zijn niveau en zijn ontwikkeling niet de juiste plaats.

12 oktober 2020 om 09:04

Waarom denk je dat? In principe is de enige middenvelder die gehaald is en die op de plek van Ihattaren zou kunnen spelen is v Ginkel en die zit nog midden in zijn herstel en heeft 2 jaar niet gespeeld. Die gaat hoogst waarschijnlijk in de 2e seizoenshelft pas wat wedstrijden meepikken. Gezien het drukke programma alleen maar fijn. Voor de rest speelt alleen Mauro op de positie van Mo. Nja, als je die niet uit de basis kan spelen, verdien je ook niks... Welk signaal wordt er dan afgegeven? Ik hoor mensen roepen dat Fein een signaal is naar Ihattaren. Fein is een cvm die zelfs als cv kan spelen.. serieus, een signaal??? gotze gaat cm, v ginkel gaat voorlopig niet spelen, Sangare, rosario, hendrix, thomas, guti, fein zijn allemaal centraal of verdedigende middenvelders.... Serieus, welk signaal?

12 oktober 2020 om 10:15

FCvoetbal nee hoor, zie interview Roger Smith, hij heeft Gotze voor de CM positie gehaald en ihhataren speelt hangend op de flanken.

12 oktober 2020 om 12:33

En hoeveel wedstrijden heeft Ihatarren al gespeeld dan? Ze hebben ook nog Van Ginkel en Fein gehaald. Je kunt er niet omheen dat de concurrentie is toegenomen en dat de speelkansen voor Ihattaren er ook niet groter op zijn geworden. Voor een mooi zacht prijsje mag hij zo naar Amsterdam komen hoor :-)

12 oktober 2020 om 13:43

Tipptopp, zoals Arsenal zegt, rechts op het middenveld. Weet je uberhaupt wel met welke formatie PSV speelt? @paul, Ihattaren speelt niet als CM. Dus v Ginkel, Fein en Gotze zijn geen concurrenten. De enige concurrenten zijn Mauro en Madueke en laten die nou net beide niet gehaald zijn.

Je kan best spelen met Ihattaren en Götze. Mo speelde de laatste wedstrijden al wat minder, hij heeft gwn nog veel te leren en een Götze kan daarin juist een bijdrage leveren. Götze als shaduwspits achter Malen. Mo vanaf rechts, Gakpo vanaf links. Zahavi hoeft echt niet elke pot basis te staan denk ik.

12 oktober 2020 om 07:12

Als ik gister zag hoe malen speelt zou ik eerder met Zahavi beginnen. Die maakt wel een goede gedreven indruk namelijk.

12 oktober 2020 om 07:44

Dan heb je niet goed zitten op letten wat Malen en Zahavi spelen samen en dat gaat bij psv heel goed. De prestaties bij Oranje zijn niet belangrijk voor psv. Het is niet omdat Malen slecht speelde bij Oranje dat hij dan maar bij psv moet plaats maken op de bank.

12 oktober 2020 om 09:08

De prestaties bij Oranje zouden nog enigszins belangrijk kunnen zijn voor PSV als hij op zijn eigen positie zou spelen, maar dat was niet het geval. En dan hoor ik de commentator zeggen dat de tandem Dumfries-Malen nog niet echt werkt. Ja hé hé, die is er ook niet want die vormen ze bij PSV ook niet. Je gaat een speler die al 2 seizoenen als spits speelt op de flank zetten en vervolgens klagen dat hij geen goede voorzet geeft. Overigens idem voor de zogenaamde tandem Blind-Promes aangezien Blind niet als LCV speelt bij Ajax. Slechte spel is meer op de conto van de Boer dan op de spelers individueel in my opinion.

Ik ben het hier niet mee eens. We weten niet wat de situatie binnen PSV is met betrekking tot Mo. Als ik het mag geloven is hij de laatste maanden niet echt professioneel bezig, naja dat is ook niet zo gek op zo'n leeftijd met wat voor druk en aandacht hij te maken krijgt. De jongen is nog maar 18, maar moet wel beseffen dat als hij het beste op de training is er geen enkele coach is die hem wissel zou zetten. Blijkbaar heeft hij wat probleempjes gehad, niks nieuws. En vergeet niet dat dit gewoon topsport is waar het gewoon gezond is dat er concurrentie is, wat is dat voor onzin dat je Gotze niet mag halen. Dit moet juist een gezonde motivatie zijn voor Mo om Gotze eruit te spelen. Telkens maar de hand boven het hoofd van die jongen houden, er mag vanuit hemzelf ook wel wat meer professionaliteit komen. Meneer zit continu te mokken als ik het zo aanschouw. Wat denk je dat als hij dit gedrag in het buitenland doet bij zijn club, dan zeggen ze ook bekijk het even. Deze jongen heeft zat talent, maar laat hem nu maar ook is met concurrentie omgaan.

12 oktober 2020 om 01:01

“Blijkbaar heeft hij wat probleempjes gehad, niets nieuws”. Ja hij heeft zijn vader vorig jaar verloren. Wat een denigrerende uitspraak zeg.

12 oktober 2020 om 01:14

Excuus hiervoor. Dat was mij totaal ontschoten om eerlijk te zijn. Met probleempjes bedoelde ik meer zijn overgewicht, van de training gestuurd, dure auto gekocht en zijn rijbewijs moeten inleveren. Het is niet erg. maar dan ik vind dat je dan niet moet klagen.

12 oktober 2020 om 05:14

Mensen vinden vaak dat als je iemand verliest je er na een tijdje rouw wel overheen moet zijn en door moet. Soms gaat het onbewust op je gedrag werken. Hij is 18. Misschien heeft ie het er nog heel moeilijk mee en uit dat zich in bepaald gedrag. We weten het niet, maar moeten niet te hard zijn voor zo’n jonge jongen.

12 oktober 2020 om 08:27

Vaak kan je niet aanwijzen wat er gebeurd is. Echter bij Mo, hij speelde top tot dat dat helaas gebeurde. Je zag bij hem dus echt die switch in die periode. Die dure auto is eigenlijk ook niks voor hen maar hij koopt zn pijn weg. Daarom snap ik er niks van waarom de media hem zo onder de loep neemt, waarom ze alle rotte dingen eruit lichten. Dattie al talloze liefdadigheidsprojecten gedaan heeft hoor je niemand over.

Het is toch geen kleuterklas. Natuurlijk is Ihattaren het beste talent dat ze hebben, maar op dit moment heeft hij geen vorm. En het lijkt me ook dat weerstand op de training je sterker maakt. Misschien is het juist wel goed dat hij zijn plekje niet zeker is en dagelijks kan leren van een voormalig wereldtopper.

12 oktober 2020 om 01:30

ik denk dat je meer hebt aan de weerstand in wedstrijden dan aan de weerstand op een training, anders waren al die talenten die te vroeg naar het buitenland gingen ook wel wereldtoppers nu want die trainden vaak met nog grotere voetballers als Gotze

12 oktober 2020 om 02:05

Dua dan moet je hem maar blijven opstellen terwijl hij totaal uit vorm? Hij zal op de training moeten laten zien dat hij in de basis moet, dan krijgt jij heus zijn kansen wel.

12 oktober 2020 om 02:13

ik weet niet of hij zwaar uit vorm is want hij heeft dit seizoen maar mee gedaan in 1 wedstrijd op een positie waar hij niet hoort te spelen. ik vind die Mauro die nu speelt niet eens in de buurt komen van het niveau van een talent als Ihataren

12 oktober 2020 om 05:12

Behalve dat die in 2 van de 4 wedstrijden heeft mee gedaan in de ED. 50% van de wedstrijden voor een 18-jarige speler die uit vorm is en op de training niet het verschil kan maken. Klinkt voor mij als genoeg vertrouwen. Dat die Europees bankt is alleen maar logisch. Dat is geen speeltuin

12 oktober 2020 om 07:24

Japie: Mauro komt inderdaad normaal gesproken niet in de buurt van het niveau van Ihattaren. Maar op dit moment heeft Mo een terugslag en is hij niet in vorm. Wat overigens erg vaak voorkomt bij zulke jonge spelers. Op dit moment moet hij zich herpakken en terug knokken. En ja, dan zijn andere spelers gewoon aan de beurt voor de basis. Terecht toch?

12 oktober 2020 om 11:52

Ik ben het volledig eens met Japie. Sommige talenten moet je koesteren en niet zo lang erbij laten hangen. Prima een keer Mauro er in maar 90 minuten banken in Slovenië: daarmee knak je een talent.

12 oktober 2020 om 10:24

Daar heb je een goed punt, maar als de technisch directeur met uitspraken komt als: "de voetbalwereld is Ihattaren voorbij gestreefd", belooft dat niet veel goeds. Echt een oliedomme uitspraak en het toont wel aan dat Ihattaren op zichzelf is aangewezen met betrekking tot z'n vorm. Deze jongen kan het eigen vermogen van PSV bijna verdubbelen als ze het goed aanpakken. Zelfs twee jaar in de Champions League gaan daar waarschijnlijk niet voor zorgen. PSV gaat wel erg slecht om met Ihattaren op dit moment. Je hoeft zo'n jongen natuurlijk niet ten koste van alles te laten spelen, maar je moet er wel voor zorgen dat je zo'n jongen niet in een dieper dal drukt.

Van der Vaart is een prima analyticus, zeg gerust een aanwinst in dat hedendaagse kliekje. Maar hier slaat hij de plank nogal mis. Een Götze in oude vorm is 10 klasse beter dan een Ihattaran, die nog bijzonder weinig heeft laten zien. Dat ophemelen van Ihattaren vind ik dan bijzonder voorbarig.en moet de trainer het dan doen met spelers waar die het niet in ziet zitten ? Als Schmidt geen of nauwelijks kwaliteiten in Ihattaren ziet, is het toch logisch dat er een vervanger komt. En als een voormalig topspeler als Gotze zich aandient is de keuze snel gemaakt.

12 oktober 2020 om 00:12

als Schmidt geen kwaliteiten ziet in Ihatarren is hij ongeschikt voor het trainersvak. je hebt het over het grootste talent op de Nederlandse velden

12 oktober 2020 om 02:13

Dat valt nogal mee hoor. Heeft begin vorig jaar leuke dingen laten zien, Maar sinds de winter stop is het so uiterst karig. Zal gewoon voor zijn positie moeten knokken en moet nog heel veel leren. Spelers als Kluivert en Seedorf waren op die leeftijd al goed in de CL...wat leuke wedstrijden tegen PEC en Ado is een stuk lichtere koek. Jij heeft talent Maar zal voor zijn plek moeten knokken ...kan geen kwaad voor zijn ontwikkeling. Als hij ondanks matig spel Maar onbeperkt krediet krijgt vanwege zijn jonge leeftijd en potentie dan is dat ook niet goed. Laat hem Maar een paar potjes in de KKD spelen voor ritme en wat overgewicht kwijt te raken...is dat voor meneer sons te min nu hij een auto van een paar ton rijdt?

12 oktober 2020 om 09:26

Ihattaren loopt 2 jaar stage bij Gotze, is dan 20. Daarna kan ie 't stokje overnemen en bijtekenen.

12 oktober 2020 om 11:24

@sir Paul dan stagneer je hem in zijn ontwikkeling als je hem 2 jaar op de bank gaat houden. een jongen van 18 jaar die zo goed is als Ihatteren moet gewoon met regelmaat spelen of het liefst altijd want dan kan hij heel ver gaan komen aangezien hij al belachelijk goed is voor iemand van zijn leeftijd. juist dat maakt hem een speciaal talent

12 oktober 2020 om 17:28

Inderdaad Japie, en zolang is die Duitser er nog niet. Maar hij moet wel alles gezien hebben en weten?

12 oktober 2020 om 18:08

zo een Schmidt kan gewoon beelden opvragen van Ihatteren of wedstrijden van PSV en dan kan je al heel snel zien dat dit een uitzonderlijk talent is. het lijkt me ook heel normaal dat als je ergens gaat trainen dat je je verdiept in de selectie die er staat. verder neem ik aan dat je aan iemand balaannames, handelingssnelheid en passing al heel snel ziet of hij speciaal is of niet. voetbal is niet een of andere hogere wiskunde voor raketgeleerden ofzo, zoiets zie je gelijk. als Schmidt het talent van Ihatteren niet ziet dan snap ik meteen heel goed waarom hij nu in de Eredivisie trainer is en niet in een van de topcompetities

12 oktober 2020 om 02:16

Götze heeft al 5 jaar niks laten zien. Dat is precies de reden waarom hij bij PSV speelt.

12 oktober 2020 om 10:20

Nou ja, anderhalf jaar geleden nog 7 doelpunten en 7 assists in zo'n 1.600 speelminuten in de Bundesliga. We moeten het ook niet gaan overdrijven. Gotze is gewoon een aanwinst voor de Eredivisie en Psv.

die Bruggink snapt er idd weinig van. het grootste talent op de Nederlandse velden laten spelen bij Jong Psv. dat gaat echt helemaal nergens over

12 oktober 2020 om 00:30

Bruggink zei niet meetrainen met Jong zoals door vd Vaart wordt gezegd. Hij zei ook dat de speler dat zelf zou moeten vragen. Niet dat de club daarmee moest komen.

12 oktober 2020 om 10:13

(japie)hoe ga je dan wedstrijd ritme houden als een trainer je niet opstelt ? volgens mij roep je maar wat om het roepen want volgens mij snap je er zelf weinig van ook al is hij een groot talent en de trainer stelt hem niet op dan moet je op een andere manier je wedstrijdritme houden in geval dat de trainer je nodig heeft , maar dat is je zeker even ontgaan of hij moet een transfer maken om aan spelen toe te komen maar hij zal toch wat moeten .

12 oktober 2020 om 10:19

Je moet een talent natuurlijk niet opstellen ten koste van alles, maar je moet als club ook zorgen dat zo'n jongen uit z'n dal komt. Echter lijkt PSV 'm eerder af te schrijven dan dat ze die jongen helpen weer in vorm te komen. Dat is natuurlijk wel kwalijk.

12 oktober 2020 om 10:42

(sirius)tuurlijk moet PSV zo'n speler helpen en dat doen ze ook echt wel hoor denk ik want hij is gewoon in de toekomst een speler die voor veel geld weggaat , maar als je nu eens kijkt waar ter wereld ook speelt een 18 jarige bij een topclub vast in de basis ? dat is niet zo veel hoor kijk maar naar Gravenberch bij mijn club ik ben er trouwens geen fan van maar dit terzijde , maar ook hij krijgt straks een terugslag , plus dat deze jongen nog al niet wat heeft meegemaakt nee die gaat er echt wel komen hoor en al die commentaren die mensen roepen maar wat en weten niet eens wat er met die jongen wordt besproken .

12 oktober 2020 om 11:25

@sloep01 dat is me niet ontgaan maar ik vind het al nergens op slaan dat Schmidt hem gewoon elke week op de bank houdt. hij is dit seizoen maar 1 keer in de basis gestart en werd toen nog op een verkeerde plek gezet ook. dat je hem niet elke week laat spelen ok, maar dat zo een groot talent helemaal niet aan de bak komt vind ik een kwalijke zaak. je gaat niet veel beter worden door trainingen, je gaat beter worden door wedstrijden en hij is uit vorm maar juist door het spelen van wedstrijden kan je weer in vorm komen, niet door trainingen

12 oktober 2020 om 11:45

Dat post ik toch ook alleen in jong PSV kan dat als de trainer je niet opsteld in het eerste toch , hij gaat je niet opstellen als je uit vorm bent hoor , het is geen kleuterklas ,

Wowww..wat een gezeik allemaal. Als ihataren echt wil voetballen moet hij t zelf toch willen en laten zien. Heel de tijd dat 18 jaar onzin... hij weet wel hoe die feest moet vieren, maar werken voor zijn geld is die vergeten... Rot toch op met dat steeds hem ophemelen.... hij laat gewoon niks zien..maar dan ook echt niks.. zo nonchalant doen... Pfff ik zou hem de huid verrot uitschelden. Krijgtbdie zo'n kans en gaat die naast zijn schoenen lopen.. je wilt niet weten hoeveel t hun droom is om profvoetballer te worden.. Binnen een bedrijf kun je ook niet teren op een goede idee en dan vervolgens niks meer doen.. Het is allemaal business vriend... De beste spelen... kan je t niveau niet aan of niet laten zien dan heb je pech... Het is niet zo dat ze hem maar 1 kans hebben gegeven... maar als je als prof op de training wordt weggestuurd ben je wel heel vervelend.

12 oktober 2020 om 00:21

Je hebt gelijk dat Ihattaren het zelf moeten waarmaken en er stinkend hard voor moet blijven werken! Maar het is ook wel makkelijk van een coach om bij binnenkomst de jongste keihard aan te pakken als een soort statement. Bij een Hiddink en zelf Van Gaal was dit echt niet gebeurd.

12 oktober 2020 om 04:32

Eat deed van Gaal toen Sneijder Te dik/niet fit was voor het WK? Juist hij zet hem ernaast.

12 oktober 2020 om 13:41

Sneijder was toen geen 18.

12 oktober 2020 om 17:31

Bereta zeer sterk punt, denk dat je hier geen antwoord op krijgt.

12 oktober 2020 om 00:26

Je kunt het mensen niet kwalijk nemen dat ze in Ihatarren geloven. Hij misschien wel het meest veelbelovende talent in Nederland. Er is maar een beperkte tijd om zulk talent op de bank te houden en als Gotze een flop blijkt te zijn heb je wel een hele pijnlijke investering gedaan die ten koste gaat van je toekomst.

12 oktober 2020 om 13:40

Gast, laat je niet zo kennen. Vind jouw argumenten ook nogal simpel en kinderlijk overkomen. Mo is is inderdaad 18. Men herinnert jou daaraan voor goede redenen. Meeste 18 jarigen werken helemaal niet voor hun geld. Was dat jou ontschoten? Niemand ontkennen dat Mo problemen heeft. Is ook niet gek hè, heeft natuurlijk aanleg om dik te zijn, heeft plotseling een dikke bankrekening, maar tegelijkertijd ook z'n pa dood. Dat klinkt niet bepaald als een lekker cocktail voor een achttienjarige "man". Dus nogmaals, niemand zegt dat deze jongen nu lekker bezig is. Men heeft problemen met hoe zo een trainer en de club daarmee omgaan.

Ik vind vd Vaart by far de analyticus die de meeste onzin uitkraamt. Hij roept altijd maar wat op gevoel en is zelden op de hoogte van wat er speelt binnen clubs. Hij bereidt zich slecht voor en kijkt volgens mij ook bar weinig. Psv volgt ie in ieder geval nul, maar hij heeft er elke week wel iets negatiefs over te blaten.

12 oktober 2020 om 13:52

Onzin! vd Vaart moet nu research doen om een Eredivisie clubje te analyseren? Kom op! Die gast heeft meer voetbal gezien in zijn leven en kan dat op een interessante wijze abstraheren dan de rest van de analisten bij elkaar. Volgens mij is hij net zoveel op hoogte over PSV als jij dat ben. Daarnaast zegt hij iets als voormalig toptalent over een huidige toptalent. Die weet echt wel waar hij het over heeft. Als ik iets te zeggen had bij PSV zou ik nu even goed opletten.

12 oktober 2020 om 16:08

Hij heeft een mening die hij niet onder stoelen of banken steekt. Ik kan me voorstellen dat dat mensen aanspreekt, omdat dat leuker is dan analisten die zich diplomatiek uiten. Maar nogmaals. Elke keer als ik hem over PSV hoor, valt me op dat ie eigenlijk niet zo goed weet wat daar speelt en dat ie de wedstrijden niet gezien heeft. Dus ik ben inderdaad beter op de hoogte, aangezien ik de wedstrijden van PSV (inclusief voorbereiding) wel heb gezien en PSV op de voet volg. Hij zegt weinig over dat huidige toptalent. Hij zegt vooral wat PSV verkeerd doet, terwijl hij blijkbaar niet op de hoogte is hoe Ihattaren dit seizoen bij de club is teruggekomen. Zelfs zijn aanvoerder heeft aanmerkingen en dat zegt wel iets als een medespeler dat publiekelijk zegt. PSV heeft hem, in tegenstelling tot wat vd Vaart zegt, nog niet opgegeven, maar hij moet wel weer met beiden beentjes op de grond komen en zorgen dat hij het weer op het veld laat zien. Als hem dat lukt, weet ik zeker dat ie in de basis zal staan.

12 oktober 2020 om 19:27

"de voetbalwereld is hem een beetje voorbijgesneld" klinkt wel een beetje als opgeven, niet? vd Vaart reageert ook vooral daarop denk ik. 1. Omdat het onzin is en 2. omdat je zoiets niet in de media kan zeggen over je eigen talent die nu even in dipje zit op zijn 18e. Je hoef niet alle wedstrijden van PSV dit seizoen te hebben gezien om te beseffen hoe ongelooflijk dom dat is. Trouwens welke grote Nederlandse speler (behalve Seedorf) heeft niet een hoop wedstrijden achterelkaar slecht gespeld? Juist.

13 oktober 2020 om 09:28

Dat klinkt bij mij vooral dat hij zegt dat alle aandacht die op hem af is gekomen, hem iets te veel naar het hoofd is gestegen en dat ie weer terug naar de basis moet. Minder met randzaken bezig zijn, zich volledig focussen op zijn prestaties op het veld. Daar willen ze met hem mee aan de slag gaan. Dat klinkt in mijn ogen niet als opgeven.

12 oktober 2020 om 17:36

Borisje je moet niet zulke lange tenen hebben! Volgens mij heeft hij Frank de Boer ook aangepast, ook afkomstig uit de Ajax school. Promes die niks brengt heeft hij ook aangepast, beetje calimero gedrag iedereen tegen Psv. Dat is onzin! Ihattaren is mijm favoriete Psv speler, je hoort ook altijd zo een warme club volgens de Brabanders. Nou had intensief met Ihattaren gewerkt, en hem de kans gegund om zijn talent er uit te laten komen. Nou die nieuwe trainer lijkt hem nu al afgeschreven te hebben, kijk de pol er op na heel veel mensen zijn het eens met Van der Vaart.

12 oktober 2020 om 17:49

Dus het ligt aan 'psv' allemaal? Die hebben, gewoon eventjes bewust omdat het kon, het beste talent in Nederland gedemotiveerd en getergd om zodoende een geweldige speler de stad uit te jagen en het kapitaal dat hij vertegenwoordigde weg te gooien? Want dat is wel wat Van der Vaart suggerreert. PSV doet die jongen van alles aan. En jij voegt daar nog even het 'maar ze zijn toch zo'n warme club' sausje aan toe. Maar zou het niet ook een belangrijk deel aan die jongen zélf kunnen liggen allemaal? Wie kwam er overduidelijk te zwaar terug in de zomer? Wie is momenteel echt overduidelijk niet fit en kan dus niet zijn niveau halen dat van hem gevraagd mag worden? Beetje kortzichtig gedoe allemaal wat Van der Vaart te berde brengt. En ik snap dat best. Van der Vaart was zelf een net te dikkige linkspoot met nukken. Hij zal zichzelf vast herkennen in Mo. En laten we dan ook even kijken hoe dat destijds met Van der Vaart zélf ging toen hij nog maar net 18 was in een het eerste van Ajax speelde. Hij werd er destijds ook vaak naast gezet. Toevallig net de reden dat hij naar HSV vertrok. Dáár was hij echt de man omdat het gehele team daar in zijn dienst speelde. Eigenlijk heeft hij daarna nooit meer echt constant gepresteerd in een topteam. Bij Spurs tikte hij wel eventjes zijn oude niveau aan, maar ook toen viel al op dat hij, bijna standaard, elke wedstrijd door Jol gewisseld werd na 60 minuten. En yep, Van der Vaart en Ihattaren hebben meer voetbalvermogen in hun kleine teen dan de meeste voetballers in hun lichaam. Maar dat kan en mag nooit een excuus zijn dat zij niet fit/te dik en nukkig mogen zijn. De gedachte dat PSV als club afhankelijk zou zijn van een 18 jarige speler is echt absurd. Net zoals de gedachte dat hij door Schmidt al afgeschreven zou zijn. Kom op joh, het seizoen is nog maar amper begonnen. De komende periode zou weleens bepalend kunnen zijn voor Ihattaren. Gaat hij zich mentaal weerbaar tonen en vechten, of gaat hij zich recalcitrant gedragen en stennis schoppen? Als dat laatste het geval is, dan voorspel ik dat Mo Ihatteren over vijf jaar gewoon in de Griekse of Russische competitie speelt en in Studio Voetbal gaat figureren in de rubriek 'korte corner' als 'dat vergeten talent'. Het woord is aan Ihatteren! Hij zal het moeten laten zien nu. En niet Psv.

Ihattaren is een geweldig talent, maar dat wil helemaal niks zeggen. Ik kan hier ook een waslijst plaatsen van talenten die in het eerste jaar volledig werden opgehemeld en daarna nooit meer wat hebben laten zien. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit ook met hem zal gebeuren, maar om hem gelijk een geweldige carrière toe te schrijven is ook een beetje voorbarig.

Als Ihataran op de training en invalbeurten laat zijn dat hij hoort te spelen dan speelt jij heus well. Frenkie, Seedorf, Kluivert, Depay...ook zij hadden op die leeftijd flinke concurrentie Maar listen de voetem spreken. Dat moet Ihataren nu ook doen want sinds de winter stop is het pover en das al were ruim een half seizoen. Niemand heeft onbeperkt krediet op basis van potentie alleen.

Vd vaart wordt al net zo slecht als al die andere “analisten”. Lullen allemaal uit hun nek. Ook ihattaran zal op de training en in de wedstrijden moeten presteren zodat trainer niet om hem heen kan. Is een erg goede speler maar zal het toch zelf moeten laten zien

Die jongen is potverdorie pas 18. Is het nou zo erg dat hij 1 of 2 jaar tweede viool moet spelen achter een (voormalige) topspeler? Ik zie niet in waarom hij hier slechter van wordt. Ik denk namelijk dat hij heel veel van Gotze kan leren. Maar vooral dat de druk hem weleens te veel kon worden wanneer hij de grote man moest zijn.

Ik snap Rafael zijn punt. Hoewel ik enthousiast ben over de komst van Gotze vind ik dat ze wel heel erg veel middenvelders hebben nu. Persoonlijk snap ik niet zo wat Roger Schmidt in Mauro Junior ziet. Geen verkeerde speler hoor, maar op deze positie moet Ihattaren gewoon altijd spelen, met Madueke als back-up/invaller. Zelfs Bruma werd eerder opgesteld dan Mo.. Erg zonde, want als dit zo doorgaat, vertrekt hij dalijk voor een miljoen of 10. Dit terwijl er vorig jaar over bedragen van rond de 50 miljoen werd gesproken. Ik hoop echt dat ze een beetje meer investeren in hem want dit is de toekomst van PSV en Oranje.

Ik ben het deels met hem eens, maar je kunt een talent natuurlijk niet opstellen ten koste van alles. Als ze 'm werkelijk afschrijven is dat lachwekkend, maar het is niet zo dat die jongen een goede indruk maakt op dit moment. Hij was naar verluidt te zwaar en is niet in vorm. Verder is hij dan wel het grootste talent op de Nederlandse velden, maar die jongen is ook pas 18 jaar. Dat lijken sommigen weleens te vergeten. Echter is het wel zaak dat PSV juist zorgt dat ze 'm weer laten renderen en niet dat ze die jongen in een dieper dal drukken. De uitspraken van John de Jong waren sowieso heel erg kwalijk. Die man moet ook gewoon z'n mond houden en hopen dat de ploeg en de spelers van Schmidt gaan presteren.

Gemakkelijk praten van van der Vaart, zo een gek idee is het niet van Bruggink. Hier ook gezegd, niemand weet wat er speelt het is nog maar een jongen van 18 jaar dus zie het probleem niet als hij even niet speelt. Hij is meteen op het paard gezet, de bondscoach wist niet hoe snel hij er bij moest zijn om het toch maar vooral voor Oranje te kunnen claimen maar misschien is het even niet ok met hem. Je leest te zwaar en de interesse naar hele grote auto's. Aan PSV om hem heel goed te begeleiden het zal toch op het veld moeten gebeuren. Maar de mensen die maar roepen hij moet spelen vind ik goedkoop, daarvoor weet je te weinig.

12 oktober 2020 om 11:28

en dat we maar automatisch aannemen dat Schmidt gelijk heeft is ook goedkoop want daarvoor weten we ook te weinig

Ik ben het volledig eens met van der Vaart. De ogen van PSV zullen nu misschien opengaan. John de Jng opereert totaal niet op de wijze waarop dit zou moeten. Hij geeft weer de teugels volledig uit de handen aan en passant. Het enige dat hij mag doen is spelers halen en hen daarna het contract laten tekenen. Er wordt geen rekening met Raila gehouden, hij houdt zich nu nog afzijdig kijkt het aan en geeft PSV nog de ruimte, totdat hij opstaat

Het is alleszins beter dan niet spelen natuurlijk. Maar het zou niet mogen dat deze jongen op de bank zit. Natuurlijk gaat ie mindere wedstrijden hebben, maar dat hoort er bij in zijn proces en ontwikkeling. Misschien komt hij hier sterker uit, wie weet.

Mo maakt gewoon een hele slechte periode door. En ja dan is het bijzonder vervelend dat je je plek kan kwijtraken. Natuurlijk zijn er omstandigheden waarom hij minder presteert maar je speelt wel bij PSV. Sinds de perikelen met oranje en overlijden van zijn vader heeft hij volgens mij geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld voor PSV. De voorbereiding was ook niet optimaal met de nieuwe trainer. Dan moet je als club een besluit nemen, hoe vervelend dan ook. En vd Vaart als 3 spelers in waarde stijgen doe je het waarschijnlijk beter dan dat een speler in waarde stijgt en misschien wel drie anderen in waarde dalen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

457 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren