Transfer naar Eredivisie lonkt alsnog voor Joshua Zirkzee

Dinsdag, 6 oktober 2020 om 11:08Tim Siekman • Laatste update: 12:49

Joshua Zirkzee speelt dit seizoen toch in de Eredivisie, zo verwacht Feyenoord Transfermarkt. De negentienjarige spits van Bayern München wordt in verband gebracht met een huurperiode in Nederland, maar een transfer naar Feyenoord ligt niet in de lijn der verwachting. Naar verluidt is een verhuur bij een andere Eredivisionist wel goed mogelijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

198 reacties (laatste reactie door crazymadness)

Dat wordt dan toch wel een transfer in de winter, nietwaar? Of is er vanwege de hele coronapandemie een uitzondering op de transferdeadline gemaakt voor huurspelers?

6 oktober 2020 om 11:11

Voor Nederlandse clubs sluit de transfermarkt vanavond.

6 oktober 2020 om 11:14

Bedankt voor de info, was hier echt niet van op de hoogte ik dacht dat alles gisteren sloot

6 oktober 2020 om 11:27

Vanavond sluiten Nederland en Portugal. 13 oktober sluit Zwitserland, Rusland sluit de 18e en Kroatië de 20e. In Engeland kunnen clubs uit de Premier League en de Football League nog tot 16 oktober spelers van elkaar overnemen. Dus naar die landen zou Zirkzee eventueel ook nog naar toe kunnen gaan.

6 oktober 2020 om 11:29

Nederland en Portugal zijn vandaag en in Engeland zelfs pas de 16e. De inschrijving voor de Uefa competities is vandaag en daarom hebben veel competities de deadline 1 dagje eerder gelegd.

6 oktober 2020 om 11:56

Engeland is toch alleen voor binnenlandse transfers tot de 16e?

6 oktober 2020 om 12:01

De Premier League en Football League zijn Engelse competities.

6 oktober 2020 om 12:33

Maar dan kan Zirkzee daar dus niet heen toch?

6 oktober 2020 om 12:36

breaking: Feyenoord heeft net aangegeven dat er bij Feyenoord niks meer gaat gebeuren dus Zirkzee gaat niet naar Feyenoord.

6 oktober 2020 om 12:44

Had Genee toch gelijk dus... die werd hier gisteren neergezet dat hij niks wist. Toch wel dus! 😉

6 oktober 2020 om 13:26

Kijk, dat is duidelijk, dankjewel!

6 oktober 2020 om 13:29

@misseva, ik reageerde op jd026. Die noemde alleen Engeland.

6 oktober 2020 om 13:16

Dat zou inderdaad hilarisch zijn! Wordt Ajax toch nog een beetje Bayern Munchen van Nederland. Zonder gekheid: als ik Ajax-fan zou zijn en je danst met je club de polonaise dat je aansluiting met de Europese top gaat krijgen, waarom zou je het dan toejuichen als Ajax spelers als Zirkzee of Puig gaat huren? Dat is toch een failliet van je toekomstvisie dan? Overigens wordt die zowel tactisch als strategisch nu al wat te kort gedaan en denk ik sowieso dat dat waanidee stoelt op de toevallige aanwezigheid van Frenkie Jong, Mathijs de Ligt en Hakim Ziyech op een ideaal moment maar dat is weer een andere discussie.

6 oktober 2020 om 13:25

Waarom wij als ‘aanstormende Europese topclub’ blij zouden zijn met Zirkzee is omdat het een groot talent is. Ik begrijp dat het om huren gaat en je er in eerste instantie niet voor de lange termijn iets aan hebt. Wellicht als hij het net niet red bij Bayern dat je een van Ginkel scenario krijgt. Een andere reden waarom ik er blij mee zou zijn is dat gebleken is dat Lewandowski, Aguero en Lukaku onhaalbaar waren helaas.

6 oktober 2020 om 14:13

Bij Bayern gebeurd toch hetzelfde? Met eerst Coutinho en nu weer Douglas Costa, ik zie dat hele probleem van huren niet, je wordt er als beide clubs beter van en bovendien is het een stuk goedkoper.

Zou hij dan toch een jaar naar FCU gaan? Kunnen ze wel gebruiken in de spits daar.

6 oktober 2020 om 11:14

Utrecht zit toch redelijk ruim in z'n aanvallers? Denk eerder dat het om AZ gaat naast Feyenoord.

6 oktober 2020 om 11:15

Waarom zou AZ voor Zirkzee gaan als ze Boadu hebben? Ik denk niet dat Zirkzee het ziet zitten om tweede spits te worden.

6 oktober 2020 om 11:19

Omdat Boadu vaak geblesseerd is een vaak uit vorm. Omdat ze Idrissi zijn kwijt geraakt. Omdat ze een zak geld hebben.

6 oktober 2020 om 11:21

Boadu is compleet uit vorm, maar aangezien AZ ook nog Druijf heeft en hij absoluut niet mocht vertrekken, verwacht ik niet dat AZ ook nog achter Zirkzee aan zit. Zou ik ook niet echt verstandig beleid vinden.

6 oktober 2020 om 11:23

Okee. Dus dan wordt hij initieel als tweede spits gehaald en dan moet hij 'hopen' dat Boadu geblesseerd raakt. Waarom zou hij dat zien zitten denk je?

6 oktober 2020 om 11:28

Misschien mag Druijf dan alsnog weg.

6 oktober 2020 om 11:43

Waarom zou AZ Druijf weg doen, de man die AZ al meerdere keren op het laatste moment gered heeft, voor een talent dat gehuurd wordt waarvan je niet eens zeker weet hoe hij het gaat doen bij je club? Ik zou dat echt super onlogisch vinden. Waarschijnlijk kost je dat alleen maar meer salaris.

6 oktober 2020 om 11:51

@Orgullo Zirkzee lijkt me onhaalbaar voor Utrecht maar hij zou broodnodig zijn hoor! We hebben geen enkele spits op het moment. Dat talent van Monaco heeft maandenlang niet getraind dus is niet wedstrijdfit. Dalmau heeft altijd wel ergens een blessure, als het zijn linkerteen niet is is het wel aan zijn rechterneusvleugel... Afgelopen wedstrijd heeft Utrecht zo'n 30 schoten gelost waarvan er maar 1 een treffer was. Utrecht snakt naar een spits, geloof me.

Zou een mooie speler voor PSV zijn, hebben maar twee centrale aanvallers momenteel waarvan eentje 33 jaar, dus die speelminuten komen er wel

6 oktober 2020 om 12:49

Die van 33 kost ze maandelijks anders genoeg dus die gaan ze echt niet op de bank zetten.

6 oktober 2020 om 12:51

Hij is inderdaad een dure kracht maar laat gelijk zijn klasse zien met 1 goal en 1 assist in zijn eerste twee wedstrijden.

6 oktober 2020 om 12:58

Ik zeg toch ook niet dat het geen goede speler is? Ik zeg alleen dat je geen miljoenen op de bank gaat zetten voor een huurspeler van 19 jaar.

6 oktober 2020 om 13:04

Ook een dure speler van 33 jaar is niet altijd fit

6 oktober 2020 om 14:50

Waarom niet? Volgens mij speelt hij al 3 jaar alles bij zowel zijn club als Israel. Feyenoord of Utrecht zijn naar mijn idee zijn beste opties. Hier speelt hij het grootste deel van de wedstrijden.

6 oktober 2020 om 15:31

Bij PSV heeft hij wel het voordeel dat die met twee spitsen en vier aanvallers spelen. Hij zou dan de eerste invaller worden voor Malen en Zahavi. Malen zou zelfs nog vanaf de vleugel kunnen spelen in plaats van Gakpo of Madueke. Eigenlijk heb je dan vijf aanvallers voor vier posities. Voldoende speeltijd dus. Mauro Jr. en Ihatarran kunnen dan ook nog aan de zijkanten spelen. In dat geval heb je zeven spelers voor 4 posities. Geen overbodige luxe.

Zou PSV hem gaan huren? Die zoeken nog een aanvaller. En daar wordt tegenwoordig ook Duits gesproken, dus hij zal zich thuis voelen.

6 oktober 2020 om 11:15

Ongelofelijk hoe Schmidt alles naar zijn hand zet, ben ik de enige waarvan mijn wenkbrauwen gaan fronsen hiervan?

6 oktober 2020 om 11:18

Nope... Ik moet het allemaal nog maar zien! Schmidt wordt weggezet als een geweldige trainer, maar ik zie het nog niet. Ik laat me graag verassen, maar mijn wenkbrauwen fronsen hier ook van.

6 oktober 2020 om 11:24

Snap wel gedeeltelijk wat je bedoelt, maar aan de andere kant hoor ik als PSV-supporter ook geluiden dat de samenwerking tussen De Jong, scouting en Schmidt prettig verloopt. Je zou als PSV zijnde ook gek zijn als je geen gebruik maakt van het netwerk van Schmidt. En verder, PSV heeft deze transferperiode 5/6 basisspelers binnen gehengeld die iets toe lijken te voegen (max, Zahavi, Mvogo, Sangaré en wellicht nog Fein en van Ginkel). Voor PSV-supporters is er - op voorhand - niets te klagen dit jaar qua transfers, maar we gaan het zien.

6 oktober 2020 om 11:49

Mijn wenkbrauwen fronsen ook, maar vooral omdat John de Jong nu eigenlijk wel een sabbatical kan nemen. Het is vreemd om alles in handen leggen van de trainer, maar tegelijkertijd heb ik meer vertrouwen in Schmidt dan in Jdj. Dus hoewel het vreemd is, zou het weleens goed uit kunnen pakken voor Psv.

6 oktober 2020 om 11:52

Spelers als Max en Sangare stonden al langer op het lijstje van John de Jong. Die zijn uiteindelijk gekomen door de hulp van Schmidt. Anders was PSV waarschijnlijk nog steeds op zoek naar een goede linksback. Ik vind het wel een goede ontwikkeling dat PSV Schmidt kan inzetten als promotie voor de club.

6 oktober 2020 om 12:33

Sangare blijkt uit de koker van jdj te komen, werd gisteren vermeld in vi.

6 oktober 2020 om 13:20

Waarom lijken Sangare, Mvogo, Fein en van Ginkel iets toe te voegen? Sangare heeft nog geen wedstrijd gespeeld, zelfde geldt voor Fein. Max doet het zeer goed, Zahavi in zijn korte tijd ook. Maar ook van Ginkel is maar afwachten wat zijn niveau is na zijn blessure alweer.

6 oktober 2020 om 13:24

Ik ben juist enorm blij hoe Schmidt de boel naar zijn hand weet te zetten. Eindelijk worden er eens spelers gehaald die direct waarde toevoegen en waarschijnlijk ook de welkome houvast aan de jonge spelers geven. Schmidts netwerk, aanwezigheid en invloed liggen daar zonder meer aan ten grondslag aan. De Jong en Psv's scouting falen de laatste jaren toch jammerlijk met zijn miskopen en er komt weinig verrassends uit hun koker, laat staan opties die haalbaar zijn en vooral dat laatste lijkt me toch wel een vereiste. Men kwam niet verder dan opties als Rodriguez, Van Aanholt, Til en Ouwejan. En uiteindelijk wisten ze - hoe voorspelbaar - Van Ginkel er nog door te drukken. Dat zijn kampioenswedstrijd met PSV twee jaar geleden een van zijn laatste wedstrijden was, die jongen inmiddels vier knieblessures heeft gehad nog steeds niet fit is - waarschijnlijk is Arjen Robben minder fragiel dan Van Ginkel momenteel - maakt kennelijk niet uit. Ik vrees voor een Afellay-scenario, maar laat me graag verrassen. Maar in de versterkingen die Schmidt mogelijk heeft gemaakt heb ik intussen het meeste vertrouwen.

6 oktober 2020 om 13:53

@siepie De Jong doet toch de onderhandelingen e.d. Of denk je dat Schmidt naast tips aan JDJ geven ook de gesprekken voert met de clubs en de zaakwaarnemers. Man, man, wat kortzichtig weer..

6 oktober 2020 om 14:03

Wat heeft Schmidt nou weer met Zirkzee te maken? Het is wel weer vergezocht dat hij alleen een optie is door Schmidt.

6 oktober 2020 om 12:24

Het is gewoon een nederlander, dus zie niet in waarom die hier dan duits moet gaan praten

6 oktober 2020 om 13:58

Omdat Duitsland nu zijn 'thuis' is, waardoor zijn omgeving niet veranderd. Het was maar een grapje. Het zou niet heel verrassend zijn als PSV geïnteresseerd is.

6 oktober 2020 om 16:56

Zirkzee is Nederlands en komt van Feyenoord, dus hij zal zich thuis voelen...

Denk dat iedereen hier valse hoop heeft en hij “gewoon” naar Feyenoord gaat.

6 oktober 2020 om 11:40

Maar er zijn genoeg andere clubs die voor hem willen betalen, en daar heeft Feyenoord wel een probleem. Als Ajax, PSV of Az zich melden is Feyenoord gezien.

6 oktober 2020 om 11:44

Waarom is Feyenoord gezien als AZ zich meldt? Bij Feyenoord heeft een veel meer kans op speeltijd en krijgt hij waarschijnlijk een hoger salaris. Op dit moment zou ik van die 4 clubs die je noemt naar PSV of Feyenoord gaan.

6 oktober 2020 om 11:46

Genoeg andere clubs die voor hem willen betalen? Ik lees nergens dat er genoeg andere clubs zijn die voor hem willen betalen hoor. Ik lees wel dat genoeg andere clubs interesse hebben.

6 oktober 2020 om 11:51

@azrsenal.. Omdat Feyenoord niet kan of wil betalen voor hem, dus Bayern gaat alleen daarmee akkoord als er geen enkele andere club zich meldt.

6 oktober 2020 om 12:11

Als je nou gaat onderhandelen met een werknemer over salarissen, zeg je dan ook gelijk dat je hem een topsalaris betaald, of probeer je eerst wat opties waardoor je waarschijnlijk bij een voor jou gunstiger scenario uit komt? Overigens wil Feyenoord Vente nog lozen. Gaat niet makkelijk worden, maar als ik het goed begrijp zou daarmee nog eens 400k salaris vrij komen. Dan hebben ze nog wat opleidingsvergoedingen die binnen komen nu, dus ik denk dat ze wel redelijk wat % van dat salaris kunnen gaan betalen straks. Zirkzee vangt nu namelijk 740k per jaar bij Bayern. Als Feyenoord daarvan zeg 500k voor de rekening kan nemen plús garantie op Europees voetbal en veel minuten in de spits waar hij samen zal spelen met een zeer dynamisch en getalenteerde voorhoede, dan heeft Feyenoord een goed aanbod hoor.

6 oktober 2020 om 12:22

Verdient Vente 400k??? Daar is iets niet helemaal goed gegaan dan.

6 oktober 2020 om 12:23

Ja idd als ze dat kunnen bewerkstelligen dan zie ik hem ook wel naar Feyenoord vertrekken. Waarom ik die 3 andere clubs vermelde is omdat Advocaat van het weekend zei dat ze geen geld meer willen gaan uitgeven aan een spits en dat hij het daarmee niet eens was.

6 oktober 2020 om 12:27

@siepie, ja oke, maar dan blijft mijn punt staan. Want waarom zou AZ hem wel kunnen betalen, maar Feyenoord niet? AZ gaat toch ook niet de hoofdprijs betalen voor een (3e) spits...

6 oktober 2020 om 12:53

Ik zie niet welke club in NL meer kan betalen aan salaris dan Feyenoord (behalve ajax en psv uiteraard, maar daar lijkt hij niet nodig en niet op zoveel speeltijd te kunnen rekenen als bij Feyenoord). Als bijv een Heerenveen of Utrecht hem kan betalen, moet Feyenoord dat ook kunnen. Zeker naar de financiële meevallers die ze hebben binnengekregen voor bijv. Lang. En bij Feyenoord speelt hij dan ook nog eens Europees voetbal.

6 oktober 2020 om 12:55

200k...daar zat ik behoorlijk naast - nog steeds veel te veel natuurlijk.

6 oktober 2020 om 14:05

Bij Feyenoord staat hij, mits hij presteert, gewoon basis. Bij PSV zal hij veel mogen spelen, vooral ook invallen lijkt me, maar is de concurrentie uiteindelijk toch net wat groter. Voor Zirkzee zou het beter zijn als hij bij Feyenoord nummer 1 in de spits kan zijn lijkt me. Als PSV'er zie ik wel graag nog een extra spits en Zirkzee lijkt me een uitstekende optie.

6 oktober 2020 om 15:36

Feyenoord speelt wel maar met één spits en ze hebben al twee spitsen.

Denk dat ie aan een betere club wordt verhuurd. Willem 2, Vitesse of Utrecht kunnen hem ook wel gebruiken.

6 oktober 2020 om 12:54

Die spelen alleen geen Europees voetbal...

Er kwam net een bericht naar buiten dat Bayer in gesprek is met meerdere Nederlandse clubs.de kans dat hij in de eredivisie te bewonderen is word steeds groter.ik hoop echt dat Berghuis hem gek kan maken en dat hij naar Feyenoord komt. We hebben echt een spits nodig. En ja als jij in mag vallen bij Bayer of zelfs soms basis spelen dan kan je wel wat.

Het enige fundament van hoop voor Feyenoord-supporters is een cryptisch Twitter-bericht van zijn nichtje die Feyenoord supporter is. Hoewel ik hoop dat hij naar Feyenoord komt, vraag ik me af of het niet beter is wanneer hij naar een club gaat waar hij gewoon onbetwiste basisspeler is. Ik zie Feyenoord nog wel vaker in het systeem van afgelopen weekend spelen, en Jorgensen heeft denk ik ook wel krediet bij Advocaat. Ik zou er trouwens ook niet raar vanop kijken wanneer Ajax hem dalijk aankondigt. Met andere woorden; in dit geval kan het werkelijk waar alle kanten op. Het wordt gewoon speculeren tot vanavond. Het lijkt me wel zo goed als zeker een bestemming in de ED te worden, met alleen de transfermarkt in Zwitserland, Rusland en Portugal nog open.

6 oktober 2020 om 11:28

Sowieso zou ik als jonge speler wel even drie keer nadenken om naar een club waar Advocaat trainer is te vertrekken, helemaal op huurbasis. Advocaat blijft gewoon terugvallen op z'n 'zekerheidjes'. Laatste dag blijft zo met dit soort geruchten nog wel interessant.

6 oktober 2020 om 11:32

Masterapie nou wil het wel net zo zijn dat hij voor de spitspositie geen zekerheid heeft.jorgensen vind hij de beste maar is altijd geblesseerd en in Bozenik ziet hij het niet zitten. Dus elke spits die komt en een bal kan trappen komt in de basis.

6 oktober 2020 om 11:34

Bliek, zal mij benieuwen als het zo ver komt. Sowieso, gaat Zirkzee echt een versterking zijn? Als spits bij Bayern wordt je natuurlijk ook op je wenken bediend, dat zal bij Feyenoord lang niet altijd zo zijn. Wat ik daarmee probeer te zeggen is, weten we wel echt hoe goed hij is en is dat goed genoeg voor Feyenoord.

6 oktober 2020 om 11:40

Nou ja als Teixeira en Berghuis zo door blijven gaan zou ik me niet druk maken om de toevoer. Uiteraard is dat wat voorbarig na 1 wedstrijd, maar toch.

6 oktober 2020 om 11:43

Hoezo zal hij bij Feyenoord niet op zn wenken bediend worden? Van de 18 clubs, ben je van 16/17 clubs de bovenliggende partij. Met Teixeira en Berghuis die balletjes panklaar voor m neerleggen, zou ik het wel weten. Die jongen kan zich goed in de kijker spelen bij Feyenoord voor het komende EK.

6 oktober 2020 om 12:19

Van Teixeira ben ik niet bang deze zal hem zijn toevoer wel geven, maar Berghuis wilt zelf graag topscoorder worden van de Eredivisie dus bij hem heb ik wel mijn twijfels. Van de flanken moet het bij Feyenoord bijna niet komen, deze trekken beide met de bal naar binnen.

6 oktober 2020 om 12:56

En Linssen kan ook een aardig balletje voorgeven.

6 oktober 2020 om 14:37

Volgens mij had Berghuis toch ook nog aardig wat assists op zijn naam vorig seizoen.

Wat zal haalbaar zijn? Psv? AZ? Vitesse? Wellicht Groningen of Willem II? Kan me niet voorstellen dat hij naar het rechterrijtje gaat.

6 oktober 2020 om 11:18

Waarom noem je Groningen als je je niet kan voorstellen dat hij naar het rechterrijtje gaat?

6 oktober 2020 om 11:25

Groningen is afgelopen 10 seizoenen 2x buiten het linker rijtje geã«indigd. Letterlijk 1x onder Willem II, die ik ook noem en je reageert op Groningen en niet op Willem II?

6 oktober 2020 om 11:33

@fcg: Ik speel het niet graag op de man, maar consy doet dit dus continu. Immense provocateur. Lekker links laten liggen. Ik reageer ook bewust nooit op hem. Afijn: AZ zou het meest logisch zijn inderdaad. PSV zit volgens mij inmiddels ook goed in de aanvallers. Voor de rest lijkt hij mij onbetaalbaar, tenzij Bayern toch bereid is een goed deel te blijven betalen.

6 oktober 2020 om 11:48

@lanjouwer Ik zie hem soms nog wel een punt maken, maar ik denk dat Da Cruz een beetje pijn doet. Bayern heeft hier natuurlijk absoluut belang bij dat hij speelt, dus ik denk dat ze best bij willen betalen. Het is geen Bale die op de vertreklijst staat, het is nog een talent die zich moet ontwikkelen. Ik zie Heerenveen hem ook nog wel binnenhalen, kan ik weer met een jaloers oog naar het westen kijken, zoals je dat ook al lukte met Veerman en Groningen niet.

6 oktober 2020 om 11:21

je kan je het rechterrijtje niet voorstellen maar denkt aan groningen? edit: consy, je haalt me de woorden uit de mond haha.

6 oktober 2020 om 11:26

Sowieso vanaf 2014 is Groningen alleen in 2017 in het rechterrijtje geëindigd. Toen de 12e stek. Zo gek is het dus niet wat hij zegt.

6 oktober 2020 om 11:28

@pallois 2x rechterrijtje in 10 jaar, 1x onder Willem II maar je reageert op Groningen? Beetje apart.

6 oktober 2020 om 11:30

Waar halen jullie dit vandaan?? FC Groningen is al jaren, bijna altijd zelfs een stabiele subtopper geweest in het linkerrijtje. Zelden voorgekomen dat groningen in het rechterrijtje is geëindigd. Onzin! Dan kan je eerder Willem II noemen. Maar zij niet omdat zij toevallig de afgelopen 2 jaar goed gepresteerd hebben?

6 oktober 2020 om 11:38

laatste 3 jaar onder heracles geã«indigd. noem dan ook heracles, waar die natuurlijk ook nooit naartoe zal gaan.. edit: laat ik het zo stellen, laatste 5 jaar 4 keer onder heracles. schaar jezelf dan ook niet boven die club

6 oktober 2020 om 11:46

@pallois ik noem ook Ajax, Feyenoord, Heerenveen, Utrecht niet genoemd. Niets persoonlijks, ik noemde gewoon even @random 4 clubs. Groningen komt dan vaak wat sneller omhoog, ik zou niet weten waarom.

6 oktober 2020 om 14:15

@den Ham, Hou op zeg. Ik stel een oprechte vraag, waar ik 5 clubs uit het linker rijtje noem, waar toevallig mijn cluppie bij zit. Als mensen vragen waarom ik Groningen noem, wat volgens sommigen geen club uit het linker rijtje is, leg ik ze even uit waarom hij dat wel is. Dat is volgens jou een groen witte bril? Dat is gewoon feitelijk juist.

6 oktober 2020 om 11:29

Met een goede spits of Harrouri (of hoe heet die jongen van Sparta) zie ik ons als kandidaat voor linkerrijtje (7, 8, 9). Zonder nog een aanwinst is het zo'n seizoen van niet degraderen en geen Playoffs denk ik. Grijze middenmoot. Is niet erg, heb je soms, maar de selectie is niet top dit jaar. Desalniettemin hebben we al jaren het linkerrijtje gehaald en altijd de playoffs gehaald, dus de neerbuigende reacties van de anderen snap ik niet helemaal.

6 oktober 2020 om 11:38

Als we een beetje met regelmaat met de passie van afgelopen zondag kunnen spelen doen we leuk mee. Komt een uitstekende lichting aan met 2x Van Kaam, Postema, Balk, Suslov, Poll. Ik heb zelfs liever een jaartje mindere prestaties, zolang er maar veel minuten voor die jonkies zijn!

Zou het zeer vreemd vinden als het geen Feyenoord wordt. 0,0 concurrentie in de spitspositie. Kan in de EL spelen. Kan zich in de kijker spelen voor het EK bij een Nederlandse topclub. Is een jongen die opgegroeid is in regio Rotterdam. Bij bijvoorbeeld Ajax is de kans groot dat hij ook op de bank mag plaatsnemen. Dan blijft PSV over, maar die hebben net Zahavi gehaald.

6 oktober 2020 om 11:20

Met Frank de Boer als bondscoach kan hij beter niet naar Feyenoord gaan. Maar goed ik zie hem wel graag komen mits Bozenik dan verhuurd word aan een eredivisie team. Dan zou ik het ideaal vinden.

6 oktober 2020 om 11:31

Want? Leuke insinuering dat Frank de Boer geen Feyenoordspelers zou oproepen. Sowieso, op basis waarvan moeten we Zirkzee oproepen? Die minuten bij Bayern waarin hij niet overtuigd? Ik zou als ik die jongen was het een trapje lager zoeken, subtop Eredivisie, jaar lang in eigen land knallen en laten zien dat je zo goed bent, dan zien we einde van het seizoen wel weer verder.

6 oktober 2020 om 11:39

De uitleg waarom wel Bizot en geen Bijlow. De Boer heeft samengewerkt met hem bij Ajax en kent hem goed. Dat de ene wel in vorm is en de andere niet maakt niet uit. Maar Zirkzee hoeft nu niet opgeroepen te worden, ik heb eigenlijk geen idee hoe goed hij echt is. Maar bij het nederlands elftal kan je er zo bij na een paar goede wedstrijden.

6 oktober 2020 om 20:06

Zolang zelfs Schuurs word opgeroepen is het natuurlijk geen gekke redenering.

6 oktober 2020 om 11:20

0,0 concurrentie? Wat zijn Jorgensen en Bozenik dan? Veldvulling?

6 oktober 2020 om 11:24

FCG95. Jorgensen en Bozenik zijn inderdaad geen concurrentie voor hem. Heb je die twee zien voetballen dit seizoen?

6 oktober 2020 om 12:16

Bozenik is een heel ander soort voetballer. Alleen een afmaker. Jorgensen is veel te vaak geblesseerd. Zirkzee zou prima de concurrentie kunnen aangaan met die twee. Hij maakt bij Feyenoord natuurlijk veel kans op speelminuten en Feyenoord zit niet heel dik in de aanvallers..

6 oktober 2020 om 11:22

PSV speelt met 2 spitsen en met het volle programma voor de boeg zou Zirkzee genoeg kunnen spelen. Ik hoop dat hij naar Eindhoven komt, want na het uitvallen van Romero hebben we echt een nieuwe spits nodig.

6 oktober 2020 om 11:35

Dat zou je denken, maar vooralsnog staan de seinen nog op rood. Het zal ook een financiele kwestie zijn. Als een andere club wel bijdraagt in de kosten van Zirkzee, kan dat een voor Bayern een overweging zijn.

6 oktober 2020 om 11:45

Uiteraard moet het financieel nog blijken. Ik weet ook niet in hoeverre Bayern coulant zou zijn naar Zirkzee, als hij echt aan zou geven alleen naar Feyenoord te willen. We wachten het af. Een goede ontwikkeling voor die jongen is natuurlijk ook wat waard voor Bayern

6 oktober 2020 om 12:33

De supporters van Feyenoord hoeven vandaag niet meer te rekenen op versterkingen. Dit meldt technisch directeur Frank Arnesen in gesprek met Voetbal International. De Deen is duidelijk: ''er gaat niets meer gebeuren bij Feyenoord.'' De eventuele komst van Joshua Zirkzee is hiermee dan ook uitgesloten.

6 oktober 2020 om 11:47

Het zou mij verbazen als het Feyenoord wordt, zowel Ajax en PSV kunnen nog wel een spits gebruiken. En die kunnen goed betalen, Feyenoord kan dit minder. Als deze 2 clubs zich niet gemeld hebben, dan zal het wel Feyenoord worden.

6 oktober 2020 om 11:59

Ajax gaat toch geen Zirkzee halen (zou ik verwachten)? Er zijn 1001 redenen genoemd waarom Ajax geen behoefte zou hebben aan Zahavi. Die gaan toch ook op voor Zirkzee.

6 oktober 2020 om 12:30

Omdat Ajax nu een trainer heeft die Labyad als beste keuze ziet voor de spits positie. Dat zegt genoeg over zijn vertrouwen in Traore. Huntelaar is alleen nog pinch hitter, brobbey te jong. Overigens snap ik niet waarom brobbey geen kansen krijgt want ik zie in hem wel een hele goede spits. Dus eigenlijk functioneert alleen tadic in de spits. Dan denk ik dat zirkzee een goede aanvulling is. Met zahavi denk ik dat ze echt geprobeerd hebben hem te halen, alleen had hij al gekozen voor PSV.

6 oktober 2020 om 12:59

Ik zie net op een Ajax site staan die dat van vi heeft dat Ajax klaar is op de transfermarkt. Dus wees gerust.

6 oktober 2020 om 13:25

Ik gok dat hij anar psv gaat.

6 oktober 2020 om 13:30

Ik vind Feyenoord de meest logische optie. Voor Feyenoord, want Zirkzee is beter dan zijn evt. concurrenten daar. Voor Bayern, vanwege de maximale speeltijd die hij daar krijgt. En voor Zirkzee, om genoemde argumenten en het feit dat hij in zijn vertrouwde omgeving kan werken aan zijn ontwikkeling. PSV zou ik gezien het vertrek en verlies van Lammers en Romero logisch vinden vanuit het perspectief van de club, maar voor Zirkzee en Bayern toch minder. En Ajax zou Zirkzee wel kunnen gebruiken, maar gezien het megalomane beeld wat die club van zichzelf optrekt zou het toch flink gezichtsverlies zijn als Ajax spelers zou gaan huren.

6 oktober 2020 om 12:29

PSV heeft inderdaad Zahavi al gehaald, maar heeft met Romero en Lammers ook twee spitsen verloren. Nog eentje erbij zou dus niet zo heel gek zijn.

6 oktober 2020 om 12:31

Klopt en malen is voor zijn leeftijd best vaak geblesseerd.

Ik snap de hype rondom deze jongen niet. Ik zie clubs als Feyenoord, PSV en Ajax genoemd worden maar op basis waarvan zou Zirkzee een serieuze versterking zijn voor deze clubs? Ben niet onder de indruk van wat ik tot nu toe van hem gezien heb.

6 oktober 2020 om 16:41

Omdat bv een Feyenoord en Ajax geen spits hebben. Jorgensen alleen maar geblesseerd en die Bozenik ziet Advocaat niets in en bij Ajax speelt Labyad dat zegt genoeg. Dan is Zirkzee voor beide beter. PSV zou dan als backup kunnen omdat Romero weer ernstig geblesseerd geraakt is. Dus ik snap de interesse eigenlijk wel in een Nederlands talent voor de spits als tijdelijke overbrugging.

Ik beschouw PSV voor deze jongen in relatie tot Feyenoord nog als een gevaarlijke outsider. Andere clubs zie ik niet zo snel gebeuren.

Misschien wel Vitesse , zou een mooie club voor deze jongen zijn

6 oktober 2020 om 11:32

Die draaien denk ik net iets te lekker om hem er bij te halen. Sowieso zou ik dat als Zirkzee zijnde niet doen want daar wordt je niet als eerste spits gehaald.

Je hoort geruchten dat Ajax hem wil halen. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Bayern gaat hem echt niet verhuren aan Ajax na de handelswijze van Ajax met Dest

6 oktober 2020 om 11:29

Want? Wat kan Ajax er aan doen dat Dest liever naar Barcelona wil? Ze kunnen hem ook niet dwingen naar Bayern te gaan he

6 oktober 2020 om 11:41

Bayern heeft een hogere vaste transfersom geboden van Barcelona. En nadat Dest eerst een persoonlijk akkoord bereikt had met Bayern verkoopt Ajax hem aan Barcelona. Heel apart

6 oktober 2020 om 11:50

Omdat Dest dit graag wilde, niet Ajax want dan hadden ze hem wel aan Bayern verkocht. Dest heeft het zelf ook aangegeven. “...en toen melde Barcelona zich en wist ik meteen dat ik daar heen wilde”. Geen keuze van Ajax dus.

Hoe kan het dat Feyenoord zelfs geen speler kan huren? Hij verdient nog geen 5 ton per jaar momenteel. Denk dat Groningen dan nog best kans maakt om hem te huren. Hebben ook nog een percentage ontvangen door de verkoop van Idrissi en de lijntjes met Robben en Bayern zijn natuurlijk kort. Zou hem graag zien bij de FC! Met alleen Strand Larsen ga je het niet redden in ieder geval. Balk en Postema kun je niet van verwachten dat ze er iedere week al staan. Ben benieuwd!

6 oktober 2020 om 11:46

Volgens de britse salary onderzoek zou hij om 750 t zitten per jaar.dat zijn voor Feyenoord toch stevige salarissen.zierikzee maar ook Bayern zie ik absoluut niet de wens hebben om een jaartje verkassen naar een middenmoter in Nederland.als Ajax, Psv, Feyenoord of AZ niet kunnen denk ik dat er in de bundesliga ook zat clubs zijn waar hij minuten kan maken

6 oktober 2020 om 11:57

Jeron. De transfermarkt in Duitsland is gesloten. Ze kunnen daar alleen nog verhuren

6 oktober 2020 om 14:38

Maar bij verhuren heb je geen garantie dat de club het salaris doorbetaald

6 oktober 2020 om 11:47

ze kunnen het wel, ze willen alleen zo min mogelijk uitgeven zeker met covid in het achterhoofd. als je kijkt naar dit seizoen zijn er 6 spelers aangetrokken voor een totaal bedrag van 5.4 mil. gewoon zo min mogelijk uitgeven is het motto op t moment.

Zal zomaar eens PSV kunnen zijn. We verwachten nog een derde aanwinst vandaag en in de spitspositie hebben we best nog wel wat nodig met de blessures en de spelers die vertrokken zijn. Aan de andere kant kan een CV ook geen kwaad...Ben benieuwd wat het gaat worden. Maar met Schmidt hebben we natuurlijk wel een Duitse ingang. Aan de andere kant heeft Ten Hag dat bij Bayern ook natuurlijk.

6 oktober 2020 om 11:59

PSV leek er van uit te gaan dat Baumgartl naar Fulham zou vertrekken, zou diens aanblijven niet een extra kostenpost kunnen zijn waardoor het aantrekken van een nieuwe speler lastiger wordt?

6 oktober 2020 om 12:09

Ja, daar heb je inderdaad een punt. Die was ik even vergeten. Die CV zal dan ook wel niet gezocht worden. Neemt niet weg dat we qua spitsen inmiddels redelijk dun in de spoeling zitten en Zirkzee een huur betreft. Met de verhuur van onze spelers zal er wellicht nog enig budget aanwezig zijn. We gaan het zien.

Als hij naar Ajax daadwerkelijk gaat mogen wij dan Traore huren? maar ontop: Ajax zou een goede spits halen, maar wel vernietiging van hun eigen spitsen

Ik verwacht dat Bayern Zirkzee bij een club in een sterke competitie wil stallen. Daarom denk ik dat een club in Duitsland de grootste kans maakt of misschien Italië ( Lazio, Fiorentina). Kan me niet voorstellen dat Bayern zo'n groeibriljant als Zirkzee bij Utrecht, Groningen of Willem II het seizoen laat afmaken.

6 oktober 2020 om 11:59

Alleen de Portugese en Nederlandse transfermarkten zijn nog open voor aankopen. Lijkt me dus niet.

6 oktober 2020 om 14:38

Ze hebben net een speler van Benfica gehuurd. Dan zou Zirkzee ook daar naartoe kunnen gaan natuurlijk. Alleen spelen die volgens mij niet Europees dit jaar na die nederlaag tegen Paok.

Ik hoop natuurlijk dat hij naar PSV komt, we kunnen zeker nog versterkingen gebruiken voorin en zo'n talent is dan zeer welkom.

Robben met zijn Bayern connecties hengelt hem gewoon binnen voor Groningen 😜

Het zou best PSV kunnen zijn, dan wordt hij de derde spits, achter Malen en Zahavi, maar hij gaat in dat geval heel veel minuten maken. Spelen systeem met twee spitsen en bovendien is Romero geblesseerd geraakt.

Lijkt mij eerlijk gezegd beter gewoon te blijven. Een jaar geleden speelde hij nog in het tweede. Bij Bayern kan hij dagelijks met de beste spelers trainen, bij blessures schorsingen minuten maken. Zie het voordeel niet van Eredivisie, tenzij Ajax want dan Champions League. Dat laatste lijkt mij sterk

Ajax zoekt schreeuwend een spits. En Zirkzee is in alles beter dan die lompe Traore of de mislukte Labyad. Maar gaat niet gebeuren. De kale dwaas uit het Oosten laat zijn topspits niet concurreren met wie dan ook. Het loopt immers voortreffelijk in Amsterdam....

6 oktober 2020 om 15:06

Als Tadic straks weer in de spits komt te spelen is er niks aan de hand. Neres, antony en promes gaan de flanken afwisselen. Klaassen zal met promes op de 10 rouleren. Zirkzee of Traore is lood om oud ijzer, zet Traore 5 potjes in Bayern en die schiet er ook minstens 3 in.

6 oktober 2020 om 15:38

As is verbrande turf. Maar Traore schiet er ook bij Bayern geen 3 in. Die groeit uit zijn vel en kan amper bewegen, snap je...

Hopelijk tovert Utrecht hem uit een hoge hoed. Op andere websites lees ik dat Arnesen heeft aangegeven dat Zirkzee niet naar Feyenoord gaat. En in een eerdere post gaf ik al aan dat we bij Utrecht echt een afmaker missen. 38 doelpogingen in 1 doelpunt omzetten is belachelijk én lachwekkend tegelijk.

6 oktober 2020 om 13:52

Waarom speelt Dalmau nooit?

6 oktober 2020 om 14:48

altijd ziek, zwak en misselijk

Fortuna heeft zijn tweede spits verhuurd. Nogal vreemd zo laat. Zou het dan? Dat dit de reden is? Het kunststukje van Ilicali?

FC Groningen met hulp van Arjen Robben? Groningen is nog opzoek naar een echte doelpuntenmaker...

6 oktober 2020 om 14:39

Die hebben toch net die Noorse jongen gehaald?

Frank Arnesen heeft al aangegeven dat Feyenoord klaar is op de transfermarkt. Met andere woorden. Ik verwacht dat hij vanavond bij Feyenoord tekent.

Ik zou Feyenoord eigenlijk de enige logische keuze vinden, die missen tenslotte nog een capabele spits. Misschien heb ik Zirkzee te hoog zitten, want dan zou Utrecht ook nog een optie kunnen zijn. Zirkzee lijkt mij wel een verbetering ten opzichte van Mahi.

Mocht het per ongeluk zo zijn dat hij toch naar ons komt dan hebben we gewoon een hele goede kans om dit jaar kampioen te worden. Teixeira gaat natuurlijk hele goede met hele slechte wedstrijden afwisselen, zo niet dan ben je hem ook snel weer kwijt. Linssen en diemers zijn gewoon hele bruikbare spelers evenals nieuwkoop die mij niet tegenvalt. Maar wat vooral heel belangrijk is is dat die Spajic heel erg goed is. Dan heb je een blok met bijlow, Senesi , spajic en Fer ervoor waar ze in Nederland bijna niet doorheen komen. Dat geeft zoveel rust aan de rest van het elftal.

Ben benieuwd. Ajax gaat hem niet halen, denk ik. Past niet echt bij het beleid dat Overmars de laatste jaren voert. Volgens Arnesen gaat er bij Feyenoord niks meer gebeuren, maar dit werd bij de podcast van VI gequote door Martijn Krabbendam, dus of dat waar is, is nog maar de vraag. En PSV gaat hem ook niet worden, denk ik. En bij AZ hebben ze natuurlijk ook Boadu. Als je kijkt naar de garantie op speeltijd en het spelen van Europees voetbal is Feyenoord denk ik de beste optie.

Hoop dat een Ajax nog hiervoor in de race is. Tadic ziet ten Hag dus niet als een spits en blijkbaar ziet hij Traore niet als spits dus daarom speelt Labyad. Haal dan Zirkzee dan heb je tenminste een echte spits en hou je Huntelaar als backup en in het uiterste een Tadic. Zou ik Traore nog proberen te verhuren dan is het helemaal mooi want dan speelt die jongen ook nog wel een heel seizoen.

Dickie dacht dat Bayern hem naar Feyenoord liet gaan en dan zijn salaris bleef doorbetalen . Hij heeft wel vaker van die gekke dingen , is hetzelfde als dat ik tegen mijn buurman zegt , jij gebruikt je Mercedes niet dus ga ik er mee rijden maar jij betaal alles ook de brandstof .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller2610
L. SanéAanvaller264
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper280
A. NübelKeeper00
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Donderdag 15 april
Tottenham Hotspur houdt rekening met een vertrek van José Mourinho aan het einde van dit seizoen en heeft een potentiële opvolger in het vizier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren