‘Ajax kijkt voor volgende defensieve versterking rond bij Atalanta’

Woensdag, 30 september 2020 om 13:21Robin Bruggeman • Laatste update: 14:07

Ajax staat op het punt om Sean Klaiber over te nemen van FC Utrecht en daar blijft het mogelijk niet bij wat betreft defensieve versterkingen voor de Amsterdammers. Volgens het Italiaanse Tuttosport staat Berat Djimsiti namelijk ook op de radar bij de huidige koploper van de Eredivisie. De 27-jarige centrale verdediger speelt nu nog voor Atalanta.

Als Ajax de Albanees inderdaad in wil lijven, zal het af moeten zien te rekenen met AC Milan. I Rossoneri zitten door fysieke problemen achterin al langer achter een nieuwe verdediger aan en Djimsiti is naar verluidt een van de opties. Milan heeft volgens de berichtgeving van de sportkrant uit Turijn zelfs al contact opgenomen met de vertegenwoordigers van de stopper over een eventuele overstap.

Djimsiti staat sinds begin 2016 onder contract bij Atalanta, dat hem in de jaren na zijn komst verhuurde aan Avellino en Benevento. De 31-voudig international van zijn land heeft inmiddels 73 wedstrijden namens la Dea achter zijn naam staan, waarvan 34 in het afgelopen Serie A-seizoen. Tijdens het succesvolle Champions League-avontuur van Atalanta maakte hij vijf keer de negentig minuten vol. In de kwartfinale tegen Paris Saint-Germain stond hij zestig minuten op het veld. De verdediger ligt nog twee jaar vast in Bergamo, inclusief optie voor nog een seizoen.

De rechtsbenige Djimsiti speelt bij Atalanta doorgaans als de meest linker centrale verdediger in een driemansverdediging. Als hij inderdaad naar Ajax komt, krijgt trainer Erik ten Hag een extra optie tot zijn beschikking voor het hart van zijn defensie. Momenteel hebben de Amsterdammers met Daley Blind, Lisandro Martínez, Perr Schuurs, Jurrien Timber en Edson Álvarez al een aantal spelers in de gelederen die daar uit de voeten kunnen.


Poll

Lijkt Berat Djimsiti jou een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Lijkt me sterk dat zo'n speler dat gaat doen. Waarom zou je in die fase van een carrière een stap terug doen?

30 september 2020 om 13:48

Een stap terug? Een paar jaar geleden hield niemand Atalanta in de gaten, terwijl Ajax al dik een halve eeuw in heel Europa bekend is. Spelen om het kampioenschap is voor hem misschien wel een nieuwe uitdaging. Europees en financieel doet Ajax de afgelopen jaren niet onder voor clubs als Atalanta.

30 september 2020 om 13:51

Tot drie jaar geleden was Ajax totaal niet relevant in Europa net als Atalanta dus beetje scheve vergelijking? De top van Italiã« waar Atalanta momenteel toch wel tot behoort is een stuk competitiever en aantrekkelijker dan Ajax dus ik vind het ook een stap terug

30 september 2020 om 13:52

Altijd een lastige discussie dit. Enerzijds is Ajax een nationale topclub maar is de competitie wat zwak, dus zijn het vooral de europese wedstrijden die echt interessant zijn. Anderzijds is Atalanta momenteel een van de best presterende teams in Italie en dit lijkt mij ook een stuk sterkere competitie, maar dat kan in een paar jaar weer veranderen. Lijkt mij eerder een stap opzij dan omhoog/omlaag om verschillende redenen.

30 september 2020 om 13:54

De Serie A is velen malen groter dan de ED daarnaast speelt hij daar ook CL. Ook schat ik Atalanta als team hoger in. Dus ja een stap terug.

30 september 2020 om 13:54

Atalanta speelt gewoon CL komend jaar en speelde vorig seizoen ook in de top, maar dan in een topcompetitie.

30 september 2020 om 13:59

De Serie A is geen topcompetitie meer hoor.

30 september 2020 om 14:05

Atalanta speelt in een betere competitie, niet zo goed als Spanje, Duitsland en Engeland in mijn ogen. En Ajax speelt beter in de topcompetitie wat de CL heet. Ajax won van absolute topclubs door ze hun eigen wil op te leggen. Dat deed Atalanta toch wel iets minder. Moeilijke discussie.

30 september 2020 om 14:10

@myvision klopt maar dat was wel een incidentele stunt natuurlijk. vorig jaar lagen ze er in de poulefase al weer uit en bleek Getafe in de EL een brug te ver

30 september 2020 om 14:13

Dat was ook 1 jaar, mede veroorzaakt door het pieken van twee absolute toplalenten die 1 keer in de tien jaar doorbreken. Verder heeft Ajax toch ook niks noemenswaardigs in de CL gepresteerd buiten dat seizoen om? Als je op de langere termijn kijkt zijn het beide clubs die incidenteel kunnen stunten in de CL, dus blijven de competities over. Wil je dan uit naar RKC of naar Juventus?

30 september 2020 om 14:17

@Japie, En jij denkt dat het voor Atalanta geen incident is?

30 september 2020 om 14:38

Ik acht het wel waarschijnlijker dat Atalanta ook dit jaar verder dan Ajax komt in de CL. In tegenstelling tot Ajax zijn zij wel in staat om de kern van het team bij elkaar te houden. Veel meer ervaring, kwalitatief een beter team in een betere competitie. Zou niet weten waarom zo'n verdediger naar Ajax zou willen gaan.

30 september 2020 om 14:46

Japie krekel, een beetje flauw ik zie gelukkig heel veel sterkere reacties van je. Ajax had gewoon CL moeten overwinteren na arbitraire blunders in Londen dus helaas niet gelukt. Getaffe is wel correct, maar is zo on Nederlands daar hebben wij het allemaal lastig tegen. Rikkiee je spreekt jezelf tegen door het atalanta van nu met het ajax van voor 3 jaar geleden te vergelijken. On topic lijkt me een ervaren jongen voor ajax, maar Milan lijkt me een betere optie voor hem.

30 september 2020 om 14:54

Snap mensen niet die nog steeds beweren dat Italië niet zo sterk is als Engeland Duitsland en Spanje. Duitsland snap ik al helemaal niet en Spanje ook niet.

30 september 2020 om 15:36

3 jaar geleden stond Ajax ook al heel hoog op de Europese ranking maar is de afgelopen 3 jaar verder omhoog gegaan terwijl de andere eredivisieclubs stil bleven staan on zelfs plaatsen terug vielen. Het is niet Ajax waar ze terug van schrikken maar de eredivisie die steeds minder interessant aan het worden is.

30 september 2020 om 15:56

@rikkkkieee Wat een onzin, Ajax speelde onder de Boer gewoon CL. Atalanta deed dat niet. Verder gaat het spelers vooral om salaris, dus is Ajax bereid meer te betalen dan Atalanta doet?

30 september 2020 om 16:15

Hoe kun je nu zeggen dat de Serie A niet zo goed is als de Bundesliga? Ik ben oprecht nieuwsgierig naar de argumentatie? Het enige wat ik me kan inbeelden zijn de stadions die van een veel betere kwaliteit zijn in Duitsland. Juventus, Inter, Napoli, Roma, Milan, Lazio, Atalanta en Fiorentina zijn toch beduidend mooiere en betere clubs dan de Duitse verzameling van Bayern, Dortmund, Leipzig, Leverkusen, Gladbach, Schalke, Hoffenheim en Frankfurt?

30 september 2020 om 19:51

Ja, een stap terug. De Eredivisie kan op geen enkele manier tippen aan de Serie A. Het klimaat in Italië is veel beter. Beiden spelen CL en daarin wist Atalanta zich vorig seizoen te onderscheiden. Voor een sporter zou dat in mijn ogen een duidelijk betere positie zijn dan de, in mijn ogen, stap terug naar de Eredivisie. Leuk om de titel spelen, maar een titel in de Eredivisie is voor spelers die geen binding met Nederland hebben gewoon niet zo veel waard.

30 september 2020 om 13:54

Hij speelt nu bij Atalanta he. Niet juventus. Als Ajax komt is het zeker een flinke stap vooruit.

30 september 2020 om 14:08

Misschien volg jij de serie A niet echt, zou kunnen natuurlijk. Maar kijk voor de gein even naar de eindstand van vorig seizoen.

30 september 2020 om 14:08

Op basis van wat precies? Het enige dat ik kan bedenken is historie. Maar goed, als historie telt dan zou bijvoorbeeld Ipswich ook een stap vooruit zijn. Qua huidige status lijkt mij Ajax voor hem op z'n best een stap opzij.

30 september 2020 om 14:10

Ligt puur aan je perspectief. Atalanta is momenteel gewoon een CL-ploeg en draait fantastisch mee in de top van Italië. Een stap vooruit is al de vraag, laat staan flinke.

30 september 2020 om 20:00

Ajax biedt naast historie echt nergens een aanzienlijke stap vooruit ten opzichte van het huidige Atalanta. Als je anders denkt dat laat ik me graag overtuigen met solide argumenten.

30 september 2020 om 14:03

Oeh, deze is fijn provocerend. We kunnen niet echt zeggen of Atalanta beter, even goed of slechter is als Ajax omdat beide clubs afgelopen 2 seizoenen ineens keihard aankloppen bij de Europese top. Een stap terug is het zeker in competitie-opzicht, een stap vooruit zou het in mijn ogen zijn in voetballend opzicht. De wijze waarop Ajax in 18-19 maar ook in 19-20 absolute topclubs voetballend domineerde, heb ik Atalanta nog niet zien doen.

30 september 2020 om 14:13

Dit ajax is toch niet het ajax van 18-19? De jong, de ligt, ziyech en vdb zijn er niet meer en tadic is ook een stuk minder nu. Voetballend zou ik het ook zeker niet een stap vooruit noemen aangezien atalanta vorig jaar heel leuk voetbal speelde.

30 september 2020 om 14:14

Welke absolute topclubs domineerde Ajax in 19-20? Chelsea uit? 1 wedstrijd ja?

30 september 2020 om 14:16

Atalanta speelde Juventus helemaal zoek afgelopen seizoen. Door 2 dwaze penalties werd er niet gewonnen.

30 september 2020 om 14:16

Hoezo fijn provocerend? Het is namelijk maar vanuit welk perspectief je kijkt of het een stap omlaag is. Ik zou het ook als stap omlaag zien (en nee, dat heeft als Feyenoorder niks met de club Ajax te maken). Serie A boven de Eredivisie, meedraaien in de top van Italiã«, ook 'gewoon' Champions League. En ja; dat domineren.. Atalanta deed het op hun eigen manier en bovendien ook met mooi voetbal.

30 september 2020 om 14:24

Ajax heeft meer potentie Ajax haalt Kudus en Antony terwijl atalanta onze vriend van psv haalt... verder zijn de 2 topspelers van atalabta behootlijk op leeftijd Gomez en die andere kom ik zijn naam ff niet op.

30 september 2020 om 14:28

@martijn - En jij denkt dat ze alleen 'onze vriend van Psv' haalden? Ajax haalt ook 'onze vriend van Utrecht'.. Als je het dan toch zo wil bekijken.

30 september 2020 om 14:41

Ajax heeft misschien spelers met meer potentie maar die worden na een goed jaar toch wel weer verkocht. Dat is helaas het lot van een Nederlandse topclub.

30 september 2020 om 15:14

Welke absolute topclubs dan? Het Chelsea van vorig jaar? Dat was allesbehalve een absolute topclub.. kregen net zoveel goals om de oren als Brighton in de competitie.. daarnaast speelde Atalanta, Valencia compleet zoek in de knock outs, door 8x te scoren in 2 wedstrijden, hetzelfde team waar ajax door werd uitgeschakeld. Atalanta speelde Juventus ook weg in de competitie en leken zelfs even mee te gaan doen om de titel. Ajax was toen aan het verliezen van Willem II, Groningen en Heracles.. daarnaast stond Atalanta ook bijna in de halve finale maar kregen ze twee goals na de 90ste minuut tegen van PSG. En wat is er überhaupt nog over van het ajax van 18/19? Bijna alle beste spelers zijn vertrokken .

30 september 2020 om 19:56

Dit is alleen provocerend als je Ajax op een voetstuk plaatst en het grotere plaatje niet vanaf een afstandje en met neutraal perspectief kan bekijken. Je moet niet alleen kijken naar de club maar bovenal ook naar de competitie. De Eredivisie is gewoon niet aantrekkelijk. Het klimaat in Nederland kan niet tippen aan het klimaat in Italië. Atalanta heeft vorig seizoen aangetoond hoge ogen te kunnen gooien in de CL en dat ze Juventus het vuur aan de schenen kunnen leggen. Er zijn geen of weinig punten waarbij een keuze voor Ajax een substantiële verbetering is.

30 september 2020 om 14:32

Dit is altijd een leuke discussie. Ik denk eigenlijk dat het gewoon een stap opzij is momenteel. Ik schat Ajax en Atalanta momenteel in als redelijk gelijkwaardig. Kunnen beide leuk meedoen in de CL en met een beetje geluk af en toe eens stunten. Daarnaast denk ik dat Ajax momenteel financieel ook een prima aanbieding kan doen, die gelijkwaardig of beter kan zijn dan die van Atalanta. De Serie A staat misschien wat hoger aangeschreven, maar op je CV denk ik dat Ajax momenteel dan weer wat mooier staat, gezien de transfers van de laatste periode (en historie). Ook is de opleiding/training en het sportcomplex denk ik allemaal net wat beter geregeld bij Ajax. Weeg de plussen en minnen tegen elkaar af en ik denk dat het uiteindelijk gewoon gaat om de aanbieding die hij zou krijgen.

30 september 2020 om 15:50

Zelfs als Ajacied durft ik te zeggen dat het hooguit een stap opzij is. Hij voetbal in een betere competitie, met een team dat op moment ong. gelijkwaardig is of misschien iets beter. Mij keuze zou in ieder geval snel gemaakt zijn!

30 september 2020 om 17:06

En vergeet dan ook het klimaat niet. Er zijn denk ik ook meer voordelen dan nadelen te noemen als hij in Italië blijft

2 oktober 2020 om 13:03

Zou inderdaad ook mijn keuze zijn als ik hem was (zeg ik ook als Ajacied). Maar het ging me in dit geval meer om de stap omhoog, omlaag of opzij. Ik denk dat het al met al een stap opzij is, waarbij de randzaken uiteindelijk zorgen dat hij gewoon lekker in Italie blijft bij een leuke groeiende club.

30 september 2020 om 14:38

Ja, onder aan de streep is het denk ik inderdaad een stapje terug. Europees en financieel gezien zal het elkaar weinig ontlopen. Alleen de tegenstand van Psv, Feyenoord en AZ is helaas dusdanig beperkt en totaal niet te vergelijken met Juve, Inter, Napoli. Om nog maar te zwijgen over de tegenstand vanuit de subtop (AS Roma, Lazio, Milan, Fiorentina, Sassuolo). Denk dus niet zo zeer dat Ajax zelf de stap terug is, maar de tegenstand in onze competitie. Hoe jammer ook.

30 september 2020 om 14:39

Wat dachten mensen van prijzen winnen? Leuk hoor die Italiaanse competitie maar waar speel je om? Kampioenschap gaat ie daar nooit winnen bijv.

30 september 2020 om 15:06

Dan had Haaland gewoon in Oostenrijk moeten blijven als ‘prijzen’ belangrijker zijn. Haaland gaat ook geen prijzen winnen in Duitsland zolang bayern daar nog is. De eredivisie is een nietszeggende prijs voor spelers van atalanta. Het is makkelijk om te zeggen. Mij lijkt spelen in Italië beter dan in Nederland in een nietszeggende spelen.

30 september 2020 om 20:01

Dus Max Verstappen moet lekker in de F2 of lager gaan racen? Want bij de F1 wint hij met de aanwezigheid van Mercedes toch nooit de titel.

30 september 2020 om 15:42

Sammerens. Wat dacht je van salaris. Bij Atlanta verdiend hij echt geen 2 miljoen ofzo

30 september 2020 om 18:06

Zelfde zaakwaarnemer als Tadic. Voor Tadic leek het ook een stap terug. Ze zien dus wel echt kansen bij Ajax. Deze jongen is een rechtspoot en lijkt het vooral van zijn defensieve kwaliteiten te moeten hebben. Opbouwend / aanvallend geen geweldenaar. Maar daar heb je Blind en anderen voor.

30 september 2020 om 19:48

Alleen had Tadic een historie in de Eredivisie en ik meen ook gelezen te hebben dat zijn gezin graag terug naar Nederland wilde.

🤔🤔🤔 Ik weet t allemaal niet meer hoor... Waar zijn we mee bezig man... Waarom niet een 6, laat alvarez een linie zakken.. Dus we gaan echt met alvarez de rest van r seizoen op 6 spelen... Man man man

30 september 2020 om 13:45

Klaassen speelt bij Werder regelmatig op 6. Zou me niets verbazen als Ten Hag hem daar neer wil zetten. Daarnaast gaf hij zaterdag aan dat ook Kudus daar kan spelen.

30 september 2020 om 13:49

Kudus als 6 is top. Klaassen was bij Ajax echt goed als een Donny, met diepgang. Zie hem daar weer het liefst als hij uberhaupt komt. Achterin lijkt de spoeling dun dus snap de interesse, maar op 6 is de spoeling ook wel dun. Hoop zelf op Martinez naast Kudus, dan valt het mee op de 6 positie.

30 september 2020 om 15:29

Nee dat zou mij ook niet verbazen. Erik zet continu de spelers op de verkeerde plaats dus waarom niet met Klaassen. Maar deze Albanees gaat echt niet zijn basisplaats bij atalanta inruilen om in de eredivisie de backup van Blind te worden.

30 september 2020 om 13:46

We hebben Martinez ook nog voor de 6 positie hè.

30 september 2020 om 13:57

Martinez is multifunctioneel. Ik heb dan idd liever martinez op 6 als er niemand komt voor die positie. Alles behalve alvarez. Maar hoe t elftal nu ervoor staat, is een voetballende 6 toch echt broodnodig. Schuurs en alvarez voor rcv. Blind/martinez lcv. Daarbij martinez kan ook 6 en 5 zn ding doen. Nog een Centrale verdediger is echt niet nodig naar mijn idee, je hebt ook nog timber desnoods rensch achter de hand. Kudus liefst op 8 of iig een 6 die diepgang krijgt. Betekent dus dat we een 6 nodig hebben voor de defensieve taken voor de balans. Alvarez is t gewoon niet.

30 september 2020 om 13:49

Of Alvarez gaat uiteindelijk op de bank belanden, dat kan natuurlijk ook nog. Hij is nou niet bepaald de eerste naam die je opstelt. Maar ben het met je eens dat de spoeling op het middenveld redelijk dun is zo lang een Tadic nog voorin staat; dat Alvarez opgesteld wordt lijkt me ook maar bij gebrek aan beter.

30 september 2020 om 14:00

Alvarez is wel het lievelingetje van Erik. Die blijft lekker staan verwacht ik.

30 september 2020 om 13:58

Na twee pareltjes zit ik ook met verbazing te kijken waar Ajax allemaal mee aan komt zetten. Klaassen kan misschien nog, maar de verdedigende versterkingen zijn Ajax onwaardig. En als je nou geen geld hebt snap ik het nog, dan zou het voor eredivisie begrippen nog prima zijn, maar als je dan aan de ene kant zit te hengelen in Engeland voor een verdediger van 27 miljoen en dan nu met deze Albanees komt. Vol verbazing en misschien heb ik het compleet verkeerd, maar ik was echt bang dat Ajax in deze transfer periode erop en erover zou gaan.

30 september 2020 om 15:31

Laten we eerst eens afwachten of dit gerucht ook echt klopt. Ik weet niet hoe betrouwbaar tuttosport is?

Lijkt net of ajax terugwilt naar het frank de boer tijdperk met de geruchten van de laatste dagen..

30 september 2020 om 13:48

Hoezo? Een basisspeler van een top 4 ploeg uit de Serie A die afgelopen seizoen op het nippertje de halve finale van de Champions League misliep, wat is daar mis mee? Als ik de commentaren van afgelopen dagen hoor, heb ik het idee dat sommige mensen waanbeelden hebben van wie Ajax moet halen. Moeten ze voor rechtsback maar eventjes Joao Cancelo halen? Voor centrala verdediger Ramos? Of denken jullie dat Ajax Frenkie moet terughalen van Barcelona? Bizar. Een 27-jarige verdediger die zich heeft bewezen in de Serie A is tegenwoordig al niet meer goed genoeg als back-up. Nee, we hebben liever Kasanwirjo die zich nog niet heeft bewezen waarschijnlijk.

30 september 2020 om 13:52

Een basisspeler die in niks in het spel van ajax past. Traag, niet zo heel erg goed in de opbouw/aan de bal. Martinez die op LCV uit de voeten kan, Blind die daar als eerste opgeschreven wordt. Een 3e speler voor LCV is echt niet nodig. Liever een fatsoenlijke 6 die ballen af kan pakken en beter kan voetballen dan Alvarez. Voor rechtsback had je helemaal niemand moeten halen imo, zeker niet klaiber voor 7 miljoen.

30 september 2020 om 14:02

@ajax1812 gaan ze niet gewoon met Gravenberg en Kudus op t middenveld spelen?en daar dan nog een 10 voor

30 september 2020 om 14:03

Nee joh lekker met alleen Mazraoui de cl in gaan. Lekker niemand halen! Zeer verstandig! Vervolgens Ajax straks zeker afzeiken als ze vroeg worden uitgeschakeld.

30 september 2020 om 14:05

Lijkt me te aanvallend. Kan zijn dat dit tegen Groningen geprobeerd wordt, als Gravenberch fit is. Zou dat middenveld echt toejuichen. Vooral ook omdat Kudus volgens statistieken gewoon verdedigend nuttiger is dan "slot op de deur" Alvarez.

30 september 2020 om 14:06

Mijn eigen club zeik ik niet af. Ik had liever gezien dat Rensch of Timber daar de kans hadden gekregen.

30 september 2020 om 14:23

@apeldoorner dus liever met Klaiber de CL in. Deze kleine sommetjes voor Klaassen (12), Klaiber (8) en deze gozer (7.5?) loopt al aardig op naar bijna 30 mln. Haal dan liever voor 15 per stuk echt goede spelers. In Zuid Amerika lopen al betere spelers voor minder. Haal dan liever een Busquets van Penarol voor 7.5 mln, en een Rojas voor rond de 10 mln. Zijn 2 meer dan goede spelers, 1tje jong de ander 25/26. Allebei een klasse beter en die Rojas heeft een klein beetje weg van Ziyech, alleen dan minder dribbelend en meer passend.

30 september 2020 om 21:15

Ik spreek denk ik niet alleen voor mezelf als ik zeg dat we helemaal niemand hoefde te halen. Het idee was altijd dat Ajax alleen spelers koopt die direct basis kunnen staan óf die zo jong zijn dat ze nog bij Jong aansluiten, maar nooit een middelmatige speler voor de bank (klaiber). Voor die bank heb je nou juist jeugdspelers. Wat moeten Rensch en Timber denken van die aankoop van Klaiber? En Ekkelenkamp, Lang en Gravenberch van de komst van Klaassen? Van mij hoeft dat allemaal niet en nemen we de gok met de jeugd.

30 september 2020 om 13:51

Statistieken zien er prima uit van hem, heeft gewoon alles gespeeld vorig jaar. Verder zegt het me helemaal niets, maar jij kent hem blijkbaar beter? Is het niks?

30 september 2020 om 13:53

Is een trage speler die niet zo heel best aan de bal is, dan heb ik liever Martinez daar als Backup. Die is sneller en beter aan de bal.

30 september 2020 om 13:57

Als het zo is klinkt het als een 2e Magallan, sla maar over dan inderdaad. Toch begrijp ik het wel dat Ajax nog een concurrent zoekt voor achterin.

30 september 2020 om 15:36

Als je alles speelt in de Serie A, waarom zou die dan backup van Blind worden in de eredivisie. Klinkt mij als een fantasieverhaal of iig als onhaalbaar. En idd, te traag in de opbouw. Je hebt net in 2 jaar Frenky, Ligt, Beek, Zyech, Veltman en Dest verkocht. Neem dit tussenjaar om je jeugdspelers minuten te laten maken. Dat betaalt zich later veel meer uit dan veel geld spenderen aan Klainer, Klaasen en deze Albanees in de hoop om wat verder te komen in de CL en de wetenschap dat dat met deze spelers niet gaat lukken.

30 september 2020 om 18:05

Het probleem is een beetje dat je dan zoals afgelopen weekend, wanneer schuurs er niet is, een verdediging krijgt met allemaal spelers niet of nauwelijks 180 zijn. Leuk alle verhalen dat je goed kan timen en springen. Maar tegen clubs met 2 of 3 lange spelers werkt dat niet. En links achterin is de spoeling zo wie zo wel dun, daar heb je nu maar 3 spelers voor 2 posities.

Ik vraag me af waarom ze hem op het oog hebben. Als je zo’n speler haalt, haal je hem voor de basis naast blind. Dan steek je een middelvinger uit naar schuurs die een, op zijn zachts gezegd’ geweldige voorbereiding heeft gedraaid. Ik vind dat schuurs het vertrouwen verdient te krijgen. Als back up hebben we timber en rensch. Met djimsiti krijgen die 2 bovengenoemde spelers ook een directe concurrent erbij voor ten minste 2 jaar. Dat is gewoon te veel nu.

30 september 2020 om 13:47

Timber en Rensch wil je toch niet van afhankelijk zijn als Blind weer eens uitvalt ? Ik vind dit zelf een prima transfer. Kan mooi de concurrentiestrijd aangaan met zowel Blind als met Schuurs.

30 september 2020 om 13:50

ik vond Schuurs tegen Vitesse niet goed genoeg. Ik had echt het gevoel dat hij een 2de gele kaart zou krijgen als hij was blijven staan. Ik denk dat er bij Ajax ook twijfels zijn over zijn capacitieten. Deze twijfels heb ik in ieder geval ook bij Alvarez en in midendere mate bij Martinez.

30 september 2020 om 13:54

Martinez omdat? Die was vorig seizoen het hele seizoen 1 van de beste spelers. Vind ik best knap met jongens als Promes, Neres, Tadic en bijvoorbeeld Blind in je team.

30 september 2020 om 14:48

@Janssen: en daar ben je weer! Kan je ook uitleggen waarom je Schuurs tegen Vitesse niet goed genoeg vond? Alleen vanwege z’n “mogelijk” 2e geel (waar ik totaal niet bang voor was)? Dat lijkt me te magere onderbouwing zoals ik wel van je gewend ben. Misschien kan je me verbazen met een onderbouwde mening!

30 september 2020 om 15:13

@4everajax, ik vond dat hij onzeker oogde. Zag er verdedigend een aantal keren niet zeker uit, waarbij de kopbal gered wordt door Onana en hij de 2 keer eruit wordt gesprint en gered wordt door een goede sliding van Kudus. ik vond dat het met Timber veel beter stond. Is dit genoeg onderbouwing ? Zo nee, wil ik graag van jou wel horen waarom hij het wel goed deed deze wedstrijd.

30 september 2020 om 16:36

@janssen: Die actie samen met Kudus stond hij ernaast (en ja, was zeker een goede sliding van hem). Ik vond hem zoals de hele voorbereiding en de eerste echte wedstrijden juist heel rustig en constant. Samenwerking met Blind gaat ook prima en is niet bang om een actie te maken. Soms laat hij iets teveel ruimte in z'n rug, maar dat is een kwestie van verder groeien. Als hij alles al perfect deed, speelde hij niet meer bij ons. Schuurs werd ook alleen maar gewisseld omdat hij licht geblesseerd was, dat was misschien ook wel de reden dat hem minder vond. Wat vond je dan van hem in de wedstrijden hiervoor?

30 september 2020 om 21:47

Hiervoor vond ik hem beter spelen, maar dat was natuurlijk wel tegen degradatie kandidaten, en een voorbereiding hecht ik niet veel waarde aan. Mijn clubje won volkomen verdiend van Heerenveen, en dat is nu 1 van de koplopers.

30 september 2020 om 13:51

Schuurs is goed bezig en moet alleen maar beter worden van concurrentie. Afhankelijk van wat deze speler kost, snap ik de interesse wel, want achter Schuurs en Blind heb je Timber zitten (of Martinez/alvarez) en dat zijn allemaal wat mindere goden, jong talent, of betere spelers op andere posities.

Tja, als je dit soort spelers gaat halen, had je net zo goed Botman kunnen houden. Vraag me sowieso af of Ajax er goed aan heeft gedaan om hem te verkopen..

30 september 2020 om 13:51

Je kunt je alleen afvragen of Botman wilde blijven. Daarbij is links centraal niet het probleem, maar meer rechts centraal.

30 september 2020 om 14:11

Deze speler speelt ook voornamelijk links centraal staat in de tekst. Als ze deze speler halen is het wel degelijk onbegrijpelijk om Botman te laten gaan.

30 september 2020 om 14:18

Botman had natuurlijk wel willen blijven als hij het vertrouwen had gekregen. Deze jongen heft het uitstekend gedaan bij Heerenveen en ook zijn start in Frankrijk is veelbelovend. Ik denk dat Ajax achteraf spijt krijgt.

30 september 2020 om 16:07

Als ajax al een linksachter zoekt, dan is dat vanwege de problematiek rondom Blind. Die speelde niet toen Ajax hem verkocht. Destijds had hij Martinez en Blind voor zich op lcv en kon Ajax miljoenen voor hem vangen. Niet meer dan logisch allemaal. Bad luck zou je kunnen zeggen.

Laat je een talent en eigen jeugdproduct als Sven Botman vertrekken en koop je vervolgens een Albanees waarvan je nog maar moet afwachten of hij voldoet.

30 september 2020 om 13:50

Haha wat denigerend weer. "een Albanees". Ten eerste is het een Zwitsers Albanees, en ten tweede is dit een van de beste centrale verdedigers van Atalanta achter Toloi. Ik denk dat dit een gerucht is die naar het rijk der fabelen kan worden verplaatst. Mede omdat het totaal geen Ajax verdediger is en in een ander systeem speelt dan hoe Ajax speelt.

30 september 2020 om 13:53

Ik bedoel met Albanees de zoveelste buitenlander die de voorkeur krijgt boven een eigen talent.

30 september 2020 om 13:59

De zoveelste buitenlander? Op centraal stond twee jaar geleden nog De Ligt met Blind en Blind speelt er nog steeds. Of bedoel je meer in het algemeen? Want de afgelopen seizoenen heeft Ten Hag wel vaak genoeg talenten laten debuteren en instromen. Eigen jeugd is leuk hoor, maar het niet een bepalende factor te zijn om per se het basiself in te drukken. Botman vond ik apart om weg te doen, maar voor de rest heb ik Ajax niet heel veel zien stuntelen met transfers of eigen jeugd te blokkeren.

30 september 2020 om 14:07

Je weet toch ook dat Botman zelf weg wilde of telt hetgeen wat een speler wilt niet meer?

30 september 2020 om 14:22

Volgens mij heft Botman nooit aangegeven weg te willen. Ik denk eerder dat hij het gevoel had dat Ajax te weinig vertrouwen in hem had anders kan ik de snelle verkoop niet begrijpen.

30 september 2020 om 15:34

Maar vindt je het gek? Toen waren er zoveel verdedigers @ Ajax 1 en dan kun je dus spelen in Frankrijk op het allerhoogste niveau. Ik was ook pleite

Denk niet dat er een speler van atalanta naar Ajax gaat. Is gewoon een stap terug. Met alle respect hoor maar Ajax is de grotere club dan atalanta maar het blijft een stap terug. Ajax kan beter een Argentijnse vechter halen.

Bijzonder dat ze dan uitkomen bij de minste van de 3 centrale verdedigers bij Atalanta haha. Beetje een slome sloper die niet heel best aan de bal is. Verdedigend en fysiek wel prima maar denk niet dat (europees) in het voetbal van Ajax past.

30 september 2020 om 13:52

Ik ken hem niet, maar als deze jongen zwak aan de bal is, moet ik denken aan Magallan zoals je hem omschrijft. Dat hoop ik toch niet?

30 september 2020 om 16:08

Ja, ik denk dat je hem wel enigzins kan vergelijken met Magallan inderdaad. Alleen heeft Dmistri iets meer ervaring en zich wel redelijk bewezen als stabiele, pure verdediger. Alleen is hij heel traag en matig aan de bal, maar dat val in een 3mans defensie van Atalanta iets minder op dan bij de voetballende cv’s van Ajax.

30 september 2020 om 14:13

Ik snap deze ook niet. Past helemaal niet in het spel van Ajax en ik twijfel ook sterk of deze geruchten wel kloppen.

Is er geen jeugdspeler die je door zou kunnen schuiven. Heb nou niet echt het idee dat hij iets toevoegt aan Ajax. Ajax is wel veel aan het kopen de laatste keer, maar goed.

30 september 2020 om 13:52

Ik vind het deze transferperiode erg rustig. Anthony is gekomen en Kudus is gekomen. Voor de rest Stekelenburg nog transfervrij kunnen overnemen maar dat was het wel. Nu komt waarschijnlijk Klaiber (niet mijn voorkeur btw) en mogelijk nog Klaassen. Dit gerucht zou ik niet te serieus nemen.

30 september 2020 om 13:54

Aan de andere kant, als dit wel waar is: Antony Kudus Steek Klaiber Klaassen Djimsiti. Dat is geen topperiode zo op het eerste gezicht toch?

Dit is natuurlijk gewoon een stap achteruit voor deze jongen, Atalanta is gewoon een stukje beter dan Ajax. Daar doet een uitzonderlijk jaar niks aan af.

30 september 2020 om 15:07

1 uitzonderlijk jaar vs. 1 uitzonderlijk jaar. Laat ze maar eens tegen elkaar spelen. Denk dat het aardig spannend wordt.

30 september 2020 om 15:35

Het interesseert mij werkelijk waar helemaal niets of het een stap achteruit, opzij of vooruit voor hem is. We zullen wel zien of hij komt of niet lijkt me.ajax heeft blijkbaar nog wat ervaring nodig in de verdediging en hij zal een stukje mentaliteit uit Italie meenemen wat hier in Nederland nog wel eens gemist wordt. Dus ik denk dat het vanuit Ajax een prima keuze is, wat zijn perspectief is maakt mij dan eigenlijk niet uit, zolang hij er maar professioneel voor gaat !

Ik schat de kans dat Djimsiti weggaat vrij hoog in, aangezien Atalanta onlangs Cristian Romero voor veel geld heeft gekocht en ook lijkt Gasperini nu Bosko Sutalo minuten te geven, ook een centrale verdediger die er pas sinds afgelopen winterstop is bijgekomen. Dit is dus simpelweg door selecteren wat Gasperini hier lijkt te doen. Afhankelijk van de transfersom is het een degelijke gok om te nemen voor Ajax. Hij is inderdaad niet een zeer gepolijste centrale verdediger aan de bal maar wel fel in de duels en goed in de lucht. Pikt ook nog wel eens een doelpunt mee vanuit dode spelmomenten. Ik begrijp de vergelijking met Magallan wel een beetje, maar Djimsiti heeft zich wel al goed weten staande te houden op een hoger niveau. Heeft altijd solide gespeeld de afgelopen twee a drie seizoenen, zowel in de Serie A als Europees. Alleen wel dus altijd in een drie achterin, ik weet eigenlijk niet echt hoe hij zou renderen in een tweemans verdediging. Maar als je als rond de vijf miljoen voor Klaiber gaat betalen is een vergelijkbaar bedrag voor Djimsiti wel meer waar voor je geld denk ik.

Dat hij basisspeler bij een top Atalanta zegt niets. Dat was Veltman ook vorig jaar bij Ajax en ik schat Veltman nog hoger in dan deze gast. Verdedigend redelijk, maar oh zo sloom. Klaiber, Klaassen, deze gast... Wilt Ajax weer terug naar de tijden onder De Boer?

30 september 2020 om 14:23

Ik snap het ook niet helemaal. Waarom Klaiber, Klaassen en Djimsiti? Er staat al een goed team dat ook zonder deze aankopen tot de laatste dag mee gaat doen voor de titel. Eigenlijk is Ajax het te kloppen team en de favoriet voor de titel.. Zijn deze aankopen zo nodig om te overwinteren in de CL? Zo ja, waarom deze spelers?

30 september 2020 om 14:30

Aan de andere kant is hij kopsterk en boomlang. Misschien willen ze voorkomen dat ze weer door een Llorente-strategie geklopt worden. Maar ja. Schuurs is 2cm langer. Wel minder kopsterk.

Slechte keuze lijkt me dit, zwak aan de bal en erg traag maar wel een goede kopper en verdediger in de 16, heeft wel kwaliteiten die we niet hebben maar die paar keer per jaar in de Cl dat we misschien zo'n iemand nodig hebben vind ik geen grote investering waard.

Ik zou als ik ajax was voor een 18 jarig supertalent gaan die schuurs kan opvolgen als die verkocht word... dit is gewoon bankvulling net zoals marin en mallaghan dat waren van een laffe coach die niet op eigen talent durft te bouwen bij blessures. Pierie word de opvolger van Blind en daar heb ik super veel vertrouwen in. Aan de bal uitstekend en verdedigend moet wel beter maar gaat helemaal goed komen hij is nog jong.

Ik ben geen fan van Klaiber; maar zijn komst kun je nog uitleggen als breedte aankoop. Maar wanneer je een basisspeler van Atalanta haalt; dan haal je die niet voor de bank. Je moet zo'n jongen een perspectief bieden waardoor hij die stap maakt. Of het moet een veel dikker salaris zijn dan dat Atalanta hem betaald.

Maar dan is dit niet het Ajax die Cruijff voor de ogen had had 6 jaar geleden, het is nu allemaal of buitenlands of van binnenlandse clubs!

30 september 2020 om 15:55

Ja maar dat zijn zulke kleine mannetjes, daar kom je internationaal niet mee weg, Lewandovski en Ronaldo lachen zich rot. En Schuurs en Blind staan niet bekend als de meest blessurevrije spelers. Haal dan in ieder geval zo'n talent vd Ven bij Volendam weg voor erachter. Kost niets en wordt alleen maar beter. Klaiber precies het tegenovergestelde.

Een speler die doorgeselecteerd wordt en Klaiber. Je zou zeggen dat Ajax de gevolgen van de lockdown heel erg voelt en dat ze daardoor in de koopjesbak aan te zoeken zijn.

30 september 2020 om 15:47

1.5 miljoen komt hij wel naar Ajax

Mijn hemel, moet Ajax tegenwoordig zelfs een verdediger kopen? Wat is er in hemelsnaam met die zo opgehemelde jeugdopleiding gebeurt? Vreemd hoor.

30 september 2020 om 17:53

tsja, als je zelf 4 verdeidgers verkoopt waarvan 3 uit de eigen jeugd dan moet je dat toch gaan aanvullen. Timber is doorgeschoven uit de jeugd, en Rensch zit er tegenaan, maar met alleen jeugd ga je het niet redden.

30 september 2020 om 20:02

Blijkbaar komt Klaiber. Dan heb je nog Rensch, Alvarez, Martinez, Timber achter Mazraoui, Schuurs, Blind en Tagliafico. Lijkt me prima. Probeert Overmars andere clubs door de Corona tijd heen te helpen ofzo? Eerst al Klaiber. Nu lees ik dit. Wordt hier niet vrolijk van.

30 september 2020 om 21:05

Rensch is 17, niet iedereen staat er op die leeftijd al zoals de Ligt (van Dijk brak bijvoorbeeld pas op zijn 20ste door bij Groningen). Dus het kan best dat het een groot talent is maar dat je daar nog 2 of 3 jaar geduld mee moet hebben. Voor links achterin heb je nu maar 3 opties. Dat is best mager, en daarnaast heeft van alle verdedigers alleen Schuurs behoorlijk wat lengte. (En ja ik weet dat Ramos ook maar 184 is, maar daarmee nog altijd een stuk langer dan Rensch, Timber en Martinez) die zijn voor de top wel erg klein als centrale verdediger, tenzij je daar iemand met lengte naast zet. En Blind is ook niet direct een wonder in de lucht. Langs die kant begrijp ik deze aankoop, als het klopt, ook wel.

Waarom verkoop je dan een Botman als je extra verdedigende mensen wilt? Ik weet dat niet alle verhalen waar zullen zijn maar ik ben toch wel benieuwd welke verhalen waar zijn en welke niet want als je wel alles gaat geloven zijn ze toch wel een beetje de weg kwijt bij Ajax. Halen 2 topspelers binnen maar daarna 2 spelers die in mijn ogen niet nodig zijn en deze beste man ken ik niet. En eerst willen ze meer Nederlanders en nu ineens weer een Albanees. Gebruik nu gewoon Schuurs en Timber die twee zijn prima en tuurlijk kunnen ze wat foutjes maken maar goed dat kan deze jongen ook nog doen. Steek dan maar tijd en energie in je jeugd zodat ze dit seizoen beter worden en dat bv Timber er volgend jaar helemaal klaar voor is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atalanta 25 0 5 0
2019/2020 Atalanta 34 2 5 0
2018/2019 Atalanta 24 1 3 0
2017/2018 Benevento 30 0 2 0
2016/2017 Avellino 35 0 5 1

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren