‘Bayern München voelt zich verraden na ‘smerige trucjes’ van Ajax’

Maandag, 28 september 2020 om

Bayern München voelt zich 'verraden' door Ajax, zo schrijft Sport zondag. De grootmacht uit de Bundesliga dreigt naast de komst van Sergiño Dest te grijpen: de rechtsback van Ajax is op weg naar Barcelona. Zijn transfer zorgt voor een nare nasmaak bij Bayern, dat al wekenlang rond was met Dest maar geen overeenstemming bereikte met Ajax.

Volgens Sport bracht Bayern in eerste instantie een bod uit van twaalf miljoen euro en vervolgens een bod van iets minder dan twintig miljoen. Ten tijde van die biedingen was Barcelona nog niet actief bezig met de komst van Dest. Bayern heeft het idee dat Ajax de onderhandelingen bewust vertraagde na het tweede bod. De Amsterdammers zouden bewust hebben gewacht totdat Barcelona de verkoop van Nélson Semedo aan Wolverhampton Wanderers had afgerond.

Met het vertrek van Semedo, die minstens dertig en maximaal veertig miljoen euro kostte, ontstond ruimte voor Dest in het Camp Nou. Volgens Sport is Bayern verbaasd over de gang van zaken. "Bayern evenaarde niet alleen het bod van Barcelona, maar wilde ook een hogere vaste transfersom betalen", verzekert de sportkrant. In de nacht van zaterdag op zondag bereikten Ajax en Barcelona een akkoord over een transfersom van naar verluidt twintig miljoen euro, exclusief bonussen.

"Bayern is ervan overtuigd dat Ajax achter hun rug om een deal sloot met Barcelona, en zelf verhalen lekte over de voorkeur van Dest voor het Camp Nou", aldus Sport. Bayern zou vinden dat Ajax 'smerige trucjes' heeft gebruikt. "De Champions League-winnaar is boos over de wijze waarop Ajax de transfer heeft afgehandeld." Dest wordt binnen 24 uur verwacht in Koeman gaat werken. onder de vleugels van Ronald Koeman gaat werken.

Samenvatting Bundesliga I Bayern krijgt verrassend pak slaag bij Hoffenheim
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door janta)

Werkt het niet zo dat als je direct met het juiste (20 + 5 miljoen was al heel lang bekend) komt, dat het heel snel kan gaan?

27 september 2020 om 21:24

Normaal gesproken wel. Maar Bayern dacht het met 12 miljoen ook te kunnen. Jammer.

28 september 2020 om 16:53

Wat grappig. De club die Leroy Sane al 3 jaar lang vertelt dat hij zijn contract niet moet verlengen bij City om hem voor een spotprijs binnen te hengelen. De club die Goretzka met smerige trucjes transfervrij binnen hengelt. De club die James en Coutinho huren met optie tot koop maar bij het sluiten van de deal al weten dat ze die speler nooit voor dat bedrag gaan kopen verwijt Ajax van smerige spelletjes. Gewoon 20 + 5 bieden en Dest is van jullie, maar als je aan komt zetten met 12 miljoen is het niet raar dat Ajax niet meteen de hand er op schud. Wilde Bayern niet ene Thiago (die ze van Barcelona hebben gestolen) aan Liverpool voor de hoofdprijs verkopen deze zomer en dat t daardoor komt dat hij de voorbereiding niet met zijn nieuwe club heeft kunnen doen?

Tja, dat is het risico dat je loopt als je 12 mil biedt. Ajax zou gek zijn als ze de interesse van Barcelona niet zouden uitspelen om er het maximale uit te halen. Bayern heeft al sinds februari interesse, maar wilde blijkbaar niet genoeg bieden.

27 september 2020 om 21:22

Ze hebben nu meer geboden dan barca maarja dest wou zelf liever naar barca plus de contacten met barca zijn beter.. daarom heeft ajax idd de zaak wat vertraagt..

28 september 2020 om 09:44

Trieste reactie van onze oosterburen, zelf een half jaar bezig zijn om uiteindelijk met het gevraagde bod te komen en dan zuren dat Ajax de boel vertraagd. Had dat een half jaar geleden gedaan en je had hem gelijk gehad. En waar hebben we het überhaupt over een back die een paar leuke maar ook hele slechte wedstrijden heeft gespeeld.

28 september 2020 om 09:57

Het laatste stukje komt uit frustratie.. Het feit dat 2 grote clubs om Dest vechten zegt genoeg, dus probeer dat soort dingen los te laten en aan de experts overlaten.. Misschien voel jij je dat wel, maar je bent het niet! Accepter, respecteer en move on!

28 september 2020 om 11:52

Hoezo uit frustratie? Hij hoeft Dest toch niet geweldig te vinden? Of mogen alleen experts zich melden op dit forum? Ik zie hem ook niet als een heel belangrijke kracht voor Bayern/Barca.

27 september 2020 om 21:54

Helemaal mee eens. Nu achteraf gaan huilen dat ze het bod geëvenaard hebben en Ajax een vies spelletje gespeeld heeft. Logisch dat Ajax wacht op Barca, als ze weten dat daar geld vrij komt. Je kunt ook zeggen dat Bayern een "vies" spelletje speelde door 3x er over te doen voordat het juiste bod op tafel komt. Zoals Bayern probeert het onderste uit de kan te halen, heeft Ajax dat ook geprobeerd. And the winner is...

27 september 2020 om 22:41

The winnen is B München omdat de verkoopprijs veel te hoog is. Genoemde speler is Ajax niveau en zeker geen Barcelona of B München niveau.

27 september 2020 om 22:51

Onzin. Als je als club zo denkt, hoef je dan geen enkel talent te kopen. Een talent kan pas bewijzen of hij het niveau heeft, wanneer hij de kans krijgt. Of je moet wachten tot hij zich al bewezen heeft, en vervolgens 80mln betalen ipv 30. Dest heeft laten zien potentie te hebben, en zowel Bayern als Barca denken dat hij het bedrag wel waard is. De toekomst zal uitwijzen of de potentie werkelijkheid wordt.

27 september 2020 om 23:59

Inderdaad, Ajax heeft maanden geleden al een bod van 20 miljoen euro van Bayern afgewezen. Dan kom je nu met een bod van 12 miljoen euro. Daarna met een tweede bod, wederom minder dan 20 miljoen euro. En nu ben je overboden door barcelona die wel direct boden wat Ajax wilde hebben.

28 september 2020 om 08:59

Dest heeft sindsdien echt helemaal niks laten zien. Niet gek dat je dan lager gaat inzetten. Daarnaast is hij vaak 2e keus, heeft zich niet onomstreden tot basisspeler geschopt.

28 september 2020 om 09:08

Dat mag dat je dan lager gaat inzetten maar dan moet je niet gaan huilen dat de speler dan naar een club gaat die wel het gewenste bedrag neerlegt. Zeker als de speler nog liever naar die club gaat ook.

28 september 2020 om 12:00

@keyboardheld Wat wil je nou zeggen? Dat Ajax niet zelf de prijs van een speler mag bepalen? Ajax wil meer dan 20 miljoen. Hebben ze altijd gezegd. Bayern bood dat niet, Barcelona wel.

Als dest zelf liever naar barca wou wat heeft bayern dan nog te zeuren? Dan lijkt me het dat ajax meewerkt aan de voorkeur van de speler toch?

27 september 2020 om 21:57

Als Bayern eerder het juiste bod gedaan had, was de interesse van Barca misschien nog niet zo concreet geweest. Aangezien Bayern er al lang mee bezig was. Dest stond niet onwelwillend tegenover Bayern, maar de juiste prijs werd gewoon nog niet op tafel gelegd.

Vind het persoonlijk ook smerig dat Bayern eerst 12 miljoen gaat bieden terwijl ze weten dat het niet in de buurt bij de vraagprijs van Ajax komt. Dan moet je later ook niet raar opkijken als Ajax de boel gaat uitspelen om op het gewenste bedrag uit te komen.

Bayern had gewoon steviger moeten doorpakken. En na de wedstrijd van vandaag begrijp ik ook echt niet waarom ze dat niet hebben gedaan. Dest is nu al op veel onderdelen beter dan die Pavard. Dom dom.

27 september 2020 om 21:44

Haha kom op zeg. Alsof dest de missende schakel is. Beetje objectief blijven hé. Pavard doet het gewoon meer dan prima en heeft al prestaties geleverd waar dest alleen nog maar van kan dromen.

27 september 2020 om 23:53

@arsenal890 Heb je de wedstrijd van vanmiddag gezien?

28 september 2020 om 09:17

Dan vraag ik mij af of jij het wk wel hebt gezien of de afgelopen 40 wedstrijden van bayern? Of vorm je je mening altijd na 1 wedstrijd?

27 september 2020 om 22:27

Vergelijk even de statistieken van beide spelers aub.daarbij is Pavard ook nog eens multifunctioneel.dest is een dravertje en kan totaal niet verdedigen. Wat ben ik blij dat Bayern hem niet heeft gehaald , laat het bestuur maar lekker zuur doen , ik vind het helemaal mooi.

28 september 2020 om 09:20

Pavard is een centrale verdediger die op de backpositie is neergezet. Die jongen kan maar heel weinig met een bal. Als cv prima voor een topclub, als back vind ik hem maar heel pover en is hij de mindere van de twee.

28 september 2020 om 09:35

Tja, alleen die goal op het WK tegen Argentinië was dan wel weer heerlijk.

28 september 2020 om 10:04

Voor iemand die ‘heel pover is’ heeft hij prima statistieken voor een back. Is misschien niet zijn beste positie maar speelt daar echt meer dan prima.

Of Dest wilde gewoon liever naar Barcelona zodat hij meer zou gaan spelen. Wat een schande trouwens dat Ajax probeert het maximale voor Dest te krijgen, schoften !

Hoewel volstrekt logisch gehandeld, business is business, begint het rijtje clubs waar Ajax irritatie bij opwekt in een recordtijd wel op te lopen. Moeten ze uiteindelijk ook weer mee uitkijken. De laatste keer dat Bayern niet blij was met Ajax eindigde de afscheidswedstrijd van Cruijff in 0-8.

27 september 2020 om 21:39

Welke clubs denk je dan zoal aan? En Bayern doet hier vooral zichzelf te kort. De vraagprijs was bekend en na een eerste bod in de winter zijn ze nu ook alweer twee weken bezig met lagere biedingen. Als Barca vervolgens met een eerste bod meer biedt - tja dan kan je dat Ajax moeilijk kwalijk nemen.

27 september 2020 om 21:39

Vertel, bij welke clubs heeft Ajax afgelopen periode heeft Ajax irritatie opgewekt die nog niet op het lijstje stonden. Ik neem aan dat je er vast 10 kunt noemen, want hij loopt immers in recordtijd op.

27 september 2020 om 22:51

In de afgelopen 2 weken: AZ, Willem 2, Psv, Vitesse en nu Bayern Munchen. Welkom terug van vakantie Master D

27 september 2020 om 22:57

Onderbouw het dan ook even gewoon wat clubs noemen is te makkelijk.

27 september 2020 om 23:23

Waar gaat dit over?

27 september 2020 om 23:39

Oh jee, op welke extreem lange teen van de Alkmaarders zijn we nu weer gaan staan?

28 september 2020 om 00:03

Waarom heeft Ajax afgelopen twee weken irritatie opgewekt bij AZ? En bij Willem II? Heb ik iets gemist? Irritatie opwekken bij Vitesse omdat je van ze gewonnen hebt? Moet Ajax dan express verliezen om aardig gevonden te worden?

28 september 2020 om 00:18

Laten we voor het gemak vanuit gaan dat Alkmaar54 een AZ fan is.... dan kunnen het hem niet kwalijk nemen dat hij zijn gal spuwt, er is immers geen reden om blij te zijn met zijn eigen clubje. Hoeveel was het ook alweer tegen Fortuna?

28 september 2020 om 00:44

En wellicht ook bij Twente, NEC en FC Basel? Ik noem ook Maar willekeurig wat clubs net als Alkmaar54

28 september 2020 om 07:08

AZ, PSV en Vitesse hadden al een grafhekel aan Ajax, dus zijn verre van nieuw op het lijstje. Wat heeft Ajax precies bij Willem II gedaan, want ik kan mij daar oprecht 0 ophef van herinneren de afgelopen periode. Of heb je het over 1 tweetje waar niemand van Willem II op heeft gereageerd? Blijft Bayern over. Wat loopt dat lijstje in recordtijd op zeg.

28 september 2020 om 09:42

Hey Alkmaar54, maar in de tussentijd vertelde Arnessen in de VI dat aankloppen in denenmarken voor talenten nutteloos is geworden. Die wachten liever op Ajax. Ik heb zo’n vermoeden dat het niet heel lang meer duurt voordat dit ook voor Nederlandse clubs die in Brazilië willen aankloppen geldt. Leuk dat al die clubs boos zijn, Ajax heeft ze niet nodig. Sterker nog het zijn veelal clubs die in het recente verleden spelers van Ajax gehaald hebben (De Wit, Bergsma, Viergever, Kuhn..). Blijf dus vooral lekker boos op Ajax.

28 september 2020 om 14:14

Heeft Arnesen dit echt gezegd? Ik kan het nergens terug vinden, maar ik geloof het an sich wel.

27 september 2020 om 21:43

Nou, snel vriendjes maken dan maar. Als we maar niet weer met 0-8 afgaan bij een afscheidswedstrijd, ook al was dat ruim 40 jaar geleden. Dit is zaken doen, weten zij ook wel. Media klopt het uiteraard ook nog wat op.

27 september 2020 om 22:01

Zal wel meevallen met die irritatie denk ik.. vroeger dachten een hoop clubs wellicht snel tot overeenstemming te komen als ze enkele miljoenen bieden. Tegenwoordig is Ajax (gelukkig) niet meer dusdanig financieel afhankelijk en kan er steviger onderhandeld worden. Ze dachten daar bij bayern even snel een talent op te halen en weigeren de hoofdprijs uit te geven. Overigens prima, door dat beleid staat Bayern ook waar ze nu staan.

27 september 2020 om 23:24

@Alkmaar54: wat een onzin zeg, er is helemaal geen irritatie bij andere clubs. Clubs doen graag zaken met Ajax als verkoper en koper.

Oh...maar als Bayern hem echt wilde hebben, hadden ze hem wel gehad als ze al tijden persoonlijk rond waren. Gewoon te afwachtend geweest...dom dom... Maarrrrr..ik denk eerder dat het een leuterverhaal van Sport is.

Als er iemand niet mag klagen over smerige trucjes op de transfermarkt is het Bayern Munchen wel. De club die bijna elke topspeler van competitiegenoten gratis overneemt door tegen ze te zeggen dat ze niet moeten verlengen. Het is toch meer dan logisch dat Ajax als verkopende partij het onderste uit de kan wilt halen en dan clubs tegen elkaar op laat bieden.

27 september 2020 om 21:55

Wou net zeggen haha, lachwekkend. Maar Lewa, Gotze e.d. gratis binnenhalen door hun contracten af te lopen enzo dat is wel collegiaal. Wat een onzin.

28 september 2020 om 08:42

Bayern heeft alleen Lewa gratis binnen gehaald, voor Götze heeft Bayern gewoon de afkoopsom van 40mlj betaald. Over dest, ben blij dat die naar Barca gaat, hij is nog lang niet rijp voor Bayern of Barca. Hij had beter nog 2 jaar voor Ajax kunnen spelen.

27 september 2020 om 22:13

Perfect verwoord, het moet echt hoofdpijn zijn om zaken te doen met Bayern, het lijkt wel alsof zij de transfer waarde van een speler willen bepalen en wellicht zitten ze nog op hun hoog paardje van de CL winst en denken ze dat iedereen daar wil komen. Laatst ook die Uli de belastingontduiker die Alaba’s zaakwaarnemer zit af te zeiken, puur omdat dat die een betere deal wil voor zijn speler, onsympatieke club.

28 september 2020 om 00:52

Maar echt, ze doen naar de buitenwereld allemaal zogenaamd zo netjes maar ze kunnen er zelf heel wat van om sneaky te handelen hier en daar. Sympathie voor ze wordt zo wel minder.

Ik hoop niet dat dit waar is en vooral voortkomt uit teleurstelling van Bayern. Als Ajax spelletjes speelt met andere clubs die niet passend zijn dan vind ik dat bezwaarlijk. Op langere termijn ook schadelijk. Bayern zal ook naar zichzelf moeten kijken omdat ze met een zeer laag start bod kwamen.

12 miljoen is een prima bedrag voor Dest gezien de kwaliteit die hij aanbiedt. Ajax heeft echter gewoon goed gehandeld door te wachten een meer te vangen. Hij is het totaal niet waard, maar zoals zo vaak is het maar wat de gek ervoor biedt.

28 september 2020 om 00:04

Hoe bepaal je de waarde van een speler? Kijk je naar zijn huidige kunnen, naar zijn leeftijd, naar zijn potentieel, naar zijn marketing waarde? Het is allemaal niet zo makkelijk.

Ach een speler als dest moet je ook niet willen als bayern zijnde. Mis je niets aan Eens zien of die bij barca wel aan de bak komt, lijkt me ook echt te hoog gegrepen namelijk, al scheelt het daar dat semedo weg is.

Lekker gehandeld Ajax, hoop dat Bayern nog zelf ook hun ongenoegen over Ajax gaat uitspreken... kunnen we lachen . Heel simpel antwoord richting Bayern: moesten jullie maar sneller met de gevraagde geldsom komen .

Misschien was Bayern een betere keuze geweest. Maar ze vissen nu achter het net. Ze hebben blijkbaar het bod geëvenaard, maar Dest kiest Barcalona. Volgende keer alsze een Ajax speler willen, laat ze maar slgvaardig zijn door vroegtijdig een niet te weigeren bod te laten neerleggen. Misschien komt een Anthony? of Mazraoui? dan wel. Gewoon als Benfica, voor een speler betaal je de hoofdprijs

Bayern munchen die andere clubs aanspreekt over smerige trucjes omtrent transfers. daar weet heel de wereld al 2 jaar voordat een contract afloopt dat een speler gratis bij hun gaat spelen 😂

Maandenlang de tijd gehad om het af te ronden en omdat jezelf zo traag bent grijp je er nu naast. Had een maand geleden 20 miljoen + 5 miljoen aan bonussen gehad en je had hem al lang binnen gehad.

Tja, hadden ze de afscheidswedstrijd van Cruijff maar niet moeten verpesten!

Bayern is ook echt een jankclub. Altijd zo verontwaardigd als ze een keer iets niet lukt. Je voldoet gewoon niet aan de eisen van Ajax. Misschien een keer niet altijd het onderste uit de kan willen halen.

Je weet dat Ajax smerig is het afscheid van Cruijff is een goed voorbeeld hiervan. Een van de mooiste dagen in het voetbal.😂😂😂

wat voor spelletjes dan? het is toch volkomen logisch dat Ajax Dest verkoopt aan de hoogste bieder?

27 september 2020 om 22:04

Of biedingen accepteert die aan de vraagprijs voldoen.. Bayern kan later wel meer bieden, maar Dest had toen zijn keuze al gemaakt.

Nou Bayern dat komt ervan dat jullie voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Als je gewoon eerder had gezegd we betalen die 20 miljoen plus 5 miljoen bonus dan was het snel rond gekomen. Daarnaast kan je wel met Dest eruit zijn gekomen maar als Dest dan een keuze heeft en zelf voor Barca zou kiezen kan Ajax daar toch niets aan doen? Slechte verliezers daar in München. Gewoon minder moeilijk moeten doen en zelf sneller moeten schakelen dan was er niets aan de hand geweest.

Bayern München die een andere club gaat verwijten smerige trucjes uit te halen... Opmerkelijk.. Verder heeft Ajax totaal geen verplichting richting Bayern München om sneller of anders te handelen als zij dat willen. Ajax bepaalt het tempo en welke biedingen men accepteert. Als ze Dest zo graag wilde hebben, hadden ze sneller met meer geld over de brug moeten komen. Ik vind het verder ook heel erg logisch dat Ajax de transfer van Semedo heeft afgewacht, want zo kon de prijs nog wat worden opgedreven. En over dat lekken van de voorkeur van Dest, wat een jankverhaal. Blijkbaar had Dest die voorkeur en dat is geen geheim dat buiten de media gehouden moet worden. Het is ook niet zo dat als dat niet in de media kwam, Dest ineens toch voor Bayern München had gekozen.... Het zijn slechte verliezers. Bayern München was niet daadkrachtig genoeg en loopt nu een speler mis die ze graag wilde aantrekken, maar in plaats van in de spiegel te kijken zoeken ze externe schuldigen met drogredenen.

Ik snap Ajax ook totaal niet om Barcelona boven Bayern te verkiezen.bayern kan transfersom direct ophoesten terwijl Barcelona hoogstens in termijnen kan betalen.als Dest Barcelona verkiest boven Bayern maak ik er ook geen drama van. Hij moet het zelf maar weten wat hij wil.ik vind het ongelooflijk dat spelers te veel als speelballen worden gebruikt door clubs en makelaars. Voor mij mag dit gedaan zijn. Laat de eindbeslissing gewoon over aan de speler.ik herinner me dat Jonathan David in dezelfde fase zat. Gent aanvaarde een beter bod van Leeds tegenover OSC Lille. Desondanks wilde David niet naar Leeds maar gewoon naar Lille waarmee de zaakwaarnemer een akkoord bereikte.

27 september 2020 om 22:16

Je weet niet hoe het in dezen zit. Misschien wilde Dest wel veel liever naar Barcelona en is hij blij met deze ontwikkeling.

27 september 2020 om 22:35

Geen idee, maar dan is dit ongelooflijk dom van hem om zich al bij Bayern te zien. Op Instagram heeft hij fouten gemaakt.

28 september 2020 om 08:21

In termijnen betalen is volgens mij voor Ajax helemaal niet zo vervelend, er is al voldoende vermogen in huis voor aankopen indien gewenst, door transfersommen te verspreiden over komende jaren kan je de begroting iets ophogen.en als een club interesse in je heeft is het toch niet gek deze beter te gaan bekijken/volgen? Bayern is hier zelf gewoon te gierig geweest, waardoor Dest ook ging twijfelen hoe graag ze hem wilden. Toen kwam Barca met een coach waarvan hij weet dat hij gecharmeerd van hem is en veel meer kans op speeltijd.

Dat Ajax economisch en sportief niet altijd even zuiver te werk gaat steekt het niet onder stoelen of banken, maar in deze kun je ze moeilijk ongelijk geven. Had Bayern Ajax vanaf de start gerespecteerd en niet met 12 miljoen openingsbod gekomen dan had het niet zo hoeven lopen. Gevalletje gegokt en verloren. Bovendien, moet Bayern niet voor eeuwig zijn mond houden over spelletjes? Ik kan me nog een schandaaltje herinneren van dhr Rummenige nietwaar?

28 september 2020 om 02:06

Wat bedoel je met die eerste zin? En kunnen we misschien nog wat leren van jouw club op die gebieden? Ik hoor het graag.

Feit blijft ook dat het uiteindelijk Dest zelf is die ervoor heeft gekozen om naar Barcelona te gaan wat ook logisch is aangezien Pavard meer zeker van zijn plek lijkt dan S. Roberto dus Bayern hoeft dit toch niet heel erg te vinden?

Eigen schuld, dikke bult. Wel is het zo dat wij nooit alle ins en outs van zo'n transfer te horen of te zien krijgen, dus reageer je op wat wel aan info vrijkomt. Net als die transfer van Zahavi naar Psv. Ajax had volgens Zahavi ook geboden, maar die club ontkent dat. Er zijn wel meer Td's in een leugentje gestikt;-)).

Ja kom aan dit kan gebeuren als je altijd zuinig doet. Wat trouwens prima beleid is, maar dan moet je niet wenen als je mis grijpt. Ook gewoon slim gehandeld van ajax. Wat moeten ze dan snel afronden voordat iemand meer kan bieden?

Bayern probeert weer eens voor wisselgeld op de eerste rang te zitten en de krenten uit de pap te vissen. Maar als ze gewoon met het juiste bedrag op tafel waren gekomen, was er niks aan de hand geweest.

Moet je maar meteen een aardig bedrag bieden. 12 miljoen als eerste bod? Ga toch lekker fietsen. Dan wil je hem ook niet graag. Misschien heeft Dest zelf wel gevraagd om te wachten op Barcelona toen die interesse er was. Lekker makkelijk dit.

Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Hoe lang heeft Bayern wel niet de tijd gehad om Dest te contracteren? Kom op, dit is te makkelijk. Als de Duitsers eerst met 12 miljoen komen aankakken om daarna ineens 20 miljoen op tafel te leggen dan moeten ze niet boos zijn op Ajax. Trouwens wie weet wil Dest meer naar Barcelona en heeft z'n werkgever gevraagd om met de Spanjaarden eerst te praten. Ik denk dat zoals vaak de waarheid wel in het midden zal liggen.

Tja had Bayern niet zo'n belachelijk laag eerste bod neer moeten leggen en dan nog is het vooral aan Dest zelf, die wil volgens mij zelf liever naar Barcelona.

Bayern die het heeft over smerige truukjes. Zelf halen ze Bundesliga spelers het hoofd op hol, niet bij tekenen bij eigen club en transfervrij naar Bayern gaan met lekker wat tekengeld. Legio voorbeelden van. Dus als een club niemand mag betichten van smerige truukjes is het Bayern wel.

Ze zijn niet bedrogen door Ajax maar door dest. Er staat duidelijk dat dest een overeenkomst had met bayern maar Ajax nog niet. Waarschijnlijk dacht dest last minute ik ga toch voor barca. Ach bayern moet niet zo zeuren. Zo werkt de voetballerij en zij hebben er zelfs ook een handje van. Hebben bijna iedere topspeler bij de concurrent weggekocht de laatste jaren

Volgens mij bepaalt Ajax niet bij welke club Dest z'n handtekening zet. Als er twee partijen zijn die de vraagprijs willen betalen dan is het de speler die bepaalt.

Bayern had Dest allang kunnen hebben als ze wat doortastender waren geweest. Maar ja, dan moet je natuurlijk niet denken dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten. Overmars en Van der Sar hebben gewaarschuwd dat Ajax geen dikke corona korting ging geven. Vervolgens bieden ze dusdanig weinig en wachten ze te lang om het gat tussen vraag en aanbod te dichten dat Barca komt. Reken maar dat als Bayern gewoon 25 miljoen zonder bonussen hadden geboden (wat ze prima kunnen missen) ze akkoord hadden gegeven aan Bayern. Vervelend voor ze, maar dat is het gevolg van je eigen onderhandelingsstrategie.

Ajax bepaald de prijs, als Bayern dat niet wil betalen moeten ze achteraf niet gaan janken.

Wat een rommelig geschreven slot van het artikel. Kijk er nog even naar zou ik zeggen.. On: Denk dat Dest ook liever bij Barcelona wilde spelen. Meer kans op speeltijd ook.

28 september 2020 om 08:16

De artikelen van Voetbalzone zitten vol spel- en stijlfouten.

Haha, ik lees alleen maar een hele goede strategie van Marc tegen krenterige huilduitsers die voor een consumptiebon een speler wilden komen ophalen.

er staat hij gaat in koeman werken

Welkom in de grote mensen wereld Bayern!

Hou toch op Bayern. Wie het meest bied, heeft het meeste recht. Klaar.

Ik zie hier veel mensen die Dest de 20 miljoen niet waard vinden, buiten dat het een jonge jongen is, met Europese ervaring, interland ervaring en best wat talent heeft zit er ook nog een marketing technische waarde aan. Als hij het bij Barcelona goed doet zullen er in Amerika best wat spulletjes verkocht worden van de beste man.

Tja. Dit is typisch Ajax. Al jaren. Ze gooien zelf transfer geruchten op de markt om waardes kunstmatig hoger te maken en zijn zelf niet van de herenakkoorden. Maar wel huilie huilie doen als een zelf beoogde transfer niet lukt. Dat weten we allemaal. Bayern heeft een punt maar is erg naive dat denkt dat er tijdens een transfermarkt met klasse wordt gehandeld door Ajax. Het is een bedrijf, geen sportieve club.

28 september 2020 om 12:04

De zogenaamde herenakkoorden gaan over de extra vergording die betaald moet worden als Ajax een jeugdspeler aantrekt. Ajax doet dat altidj netjes. Wat je bedoelt met transfergerucht is me niet duidelijk. Barcelona heeft echt geboden en Ajax is akkoord. Dat is geen gerucht om Bayern meer te laten betalen, het is echt. Bayern heeft geen enkel punt, ze hebben nimmer de prijs geboden die Ajax vroeg. Conclusie, wat een onzin schrijf jij allemaal zeg en dat alleen maar om eventjes af te kunnen geven op Ajax. Beetje sneu.

Bayern dat zich beklaagt over smerige trucjes haha. Denk dat alle andere Bundesliga-clubs daar ook keihard om moeten lachen.

Met een club die al jaren zijn concurrenten transfervrij leeg trekt hoeft niemand medelijden te hebben

Hoeness riep als eerste dat als gevolg van Corona prijzen van voetballers omlaag zouden (moeten?) gaan.hij doelde daarmee denk ik op aankooprijzen en dan met name, omdat dit toen speelde, Desthij wilde misbruik maken en voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Nu niet komen janken als dit niet mogelijk blijkt te zijn.op = OP

28 september 2020 om 10:48

Extra bonus is dat Ajax een signaal afgeeft richting Bayern en dat ze in het vervolg meer moeten bieden als ze een speler van Ajax willen kopen.

Zonde, Dest is in potentie de beste rechtsachter ter wereld. De afgelopen jaren hebben we in Nederland van hem mogen genieten, maar helaas is zijn tijd nu rijp om te gaan

Bayern is zelf zo smerig als maar kan. Hoe se lewandowski van bayern hebben gekocht bijvoorbeeld... ze hebben genoeg geld en komen met een zielig laag bod als dit en dan ook nog klagen terwijl dest sowieso zelf toch al liever naar barca ging

Ajax heeft vanaf het beging gezegd, 25 miljoen en geen cent minden maar als Bayern ver onder de vraagprijs gaat zitten en steeds moeilijk gaat doen over de vraagprijs, dan is het mogelijk dat een 3e partij er dan mee vandoor gaat.

Niet omdat ik Ajacied ben. Maar Ajax zou gek zijn als ze 12 miljoen (wat overigens best veel geld vind voor Dest) gelijk zou accepteren en niet zou wachten op een beter bod. En misschien moeten ze ook maar blij zijn dat Dest niet naar München komt er lopen namelijk veel betere rechtsbacks rond van 19 jaar..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 3 0 1 0
2020/2021 Ajax 3 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 20 0 1 0
2018/2019 Ajax U19 8 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kranten zien één probleem rondom Sergiño Dest: ‘Het woord zegt het al’

Sergiño Dest speelde zaterdag voor het eerst als basiskracht aan de rechterflank van Barcelona. De ex-Ajacied kreeg in el Clásico tegen Real Madrid (1-3 verlies) de voorkeur boven Sergi Roberto, enerzijds...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren