Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay lovend over PSV’er: ‘Alsof het Neymar in zijn beste dagen was’

Laatste update:

De tafelheren bij NOS Studio Voetbal zijn laaiend enthousiast over Sergiño Dest. De vleugelverdediger van PSV, die dit seizoen wordt gehuurd van FC Barcelona, maakte zaterdag in de wedstrijd tegen AZ (5-1 zege) andermaal indruk met enige geweldige aanvallende acties.

“Hier, hij is een linksback en hij speelt hier gewoon vier man uit, alsof het Neymar in zijn beste dagen was”, aldus Afellay, die ontzettend onder de indruk is van Dest. “Het is gewoon echt een geweldige speler.”

Dest was bij de 5-1 van debutant Jesper Uneken extreem belangrijk door op de achterlijn zijn duel te winnen en rustig terug te leggen. “Ook bij die laatste goal van Jesper Uneken, hoe hij die verdediger op de achterlijn weg zet, geweldig. Wat een speler man”, aldus de analist.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Rik Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad, meldde onlangs dat PSV de Amerikaans international dolgraag wil behouden, maar de gesprekken vooralsnog stroef lopen. Technisch directeur Earnest Stewart moet eind april bepalen of de koopoptie (vermoedelijk tien miljoen euro) in het huurcontract met Barça wordt gelicht, maar een persoonlijk akkoord met Dest zelf is momenteel ver weg.

Afellay hoopt ook vurig dat PSV Dest weet te behouden en is, in tegenstelling tot Elfrink, overtuigd dat het de Eindhovenaren gaat lukken. “Het is niet de vraag of PSV die optie gaat lichten, maar wanneer ze hem gaan lichten”, aldus Afellay.

Volgens Elfrink wil de rechtspoot nog geen definitieve knopen doorhakken. “Dest lijkt af te wachten tot de nieuwe trainer van FC Barcelona zijn plannen heeft ontvouwd en kan bovendien bij buitenlandse clubs fors meer verdienen dan bij PSV.”

Dest speelde tot dusver 33 officiële wedstrijden namens PSV, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 6 assists. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van de Almeerder op zo’n 22 miljoen euro. Met PSV stevent Dest dit seizoen af op zijn eerste landstitel als profvoetballer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt me dan ook weer wat overdreven. Wel een hele goede speler.

8 april 2024 om 08:26

Ik hoop dat hij blijft. Maar hij zelf zal liever in het buitenland spelen denk ik.
De salarissen scheelt er veel lijkt mij.

8 april 2024 om 08:42

Wees maar niet bang. Dest will follow the bag 💰

8 april 2024 om 14:03

Waanzinnige speler. Nog een jaartje stunten bij ons op de flanken en dan een stap maken: ideaal.

Komt ook alleen nog maar onzin uit Affelay tegenwoordig. Dest is gewoon keihard geflopt in zowel Spanje als Italië. En zodra Psv hem niet die dikke salarisverbetering geeft waar die op uit is pakt hij z'n koffers weer en kan Affelay ook zien dat het in een echt competitie niets meer is als een leuke aanvallende back.

7 april 2024 om 23:43

Begrijpend luisteren is lastig voor jou blijkbaar! Hij zet nergens dat hij net zo goed is als Neymar. Maar maakt een opmerking van hoe goed hij Dest vind spelen bij psv.

Ik ben sinds mijn jeugd al fan van Afellay. Maar die gozer moet eens stoppen met extreem overdrijven of telkens moeilijke woorden/zinnen gebruiken. Het komt ook zo geforceerd en gespannen over. Afellay is gewoon een prima gast. Gedraag je gewoon relaxt en dan komt het beter over.

Wat Dest betreft. Wij PSV fans kunnen zijn definitieve komst beter alvast uit ons hoofd zetten. Het is duidelijk dat hij liever in het buitenland wilt voetballen en salaristechnisch maakt het de verhoudingen in de kleedkamer scheef. Dest presteert verder uitstekend. Pit, drive naar voren en enorm belangrijk in het aanvalsspel. Maar zet hem bij een grotere club neer en zijn gebrek aan verdedigende kwaliteiten vallen meteen op. En dat is dus exact de reden waarom het niet lukte bij Barca en AC Milan. Angelino was ook geweldig maar redde het vervolgens zowat nergens.

Als PSV van Tillman of Dest 1 iemand definitief kan vastleggen moeten we al zeer blij zijn. Maar als je kijkt hoe stroef bepaalde contractverleningen al gaan (Boscagli, Mauro Jr, Land) dan verwacht ik dat ze beide vertrekken.

8 april 2024 om 00:53

Zowel Dest als Tilman zouden moeten tekenen bij PSV. Ze gaan cashen voor Bakayoko en ook spelers als Boscagli of Teze zullen misschien naar een transfer kijken nu ze veel waard zijn. Dit zijn geen onvervangbare spelers. Dest en Tilman zijn goud waard en drie keer zoveel als het bedrag waarmee ze gecontracteerd kunnen worden.

8 april 2024 om 01:12

En precies om dat laatste komen ze niet, heb ik van menigeen (hier)begrepen. Een optie tot koop van gebakken lucht is.

8 april 2024 om 01:13

Dat PSV beide wil vastleggen is een feit. Maar er spelen wel een aantal zaken wat het ingewikkeld maakt. In geval van Dest zijn salaris van minimaal 4mil en zijn wens om liever in een andere competitie te voetballen. Natuurlijk kan PSV 4mil aan salaris betalen. Maar kan je dat maken tegenover Luuk de Jong, Veerman, Schouten of andere steunpilaren? Dat is wel een factor om over na te denken.

In geval van Tillman.. De speler schijnt wel te willen blijven. Maar Bayern heeft de mogelijkheid ingebouwd om zijn koopoptie af te kopen. En daar hebben ze ook gebruik van gemaakt toen Tillman bij Glasgow Rangers speelde. Dus in dit geval, wat doet Bayern? Dat is ook geen makkelijke onderhandelingspartner. Zie wat ze met Zirkzee hebben gedaan. Verkocht, een terugkoopclausule ingebouwd en anders een flink doorverkooppercentage. Ook dat maakt de komst van Tillman geen makkelijke. Het is tegenwoordig niet meer zo dat je een koopoptie activeert en meteen klaar bent. Al helemaal niet als je zaken wil doen met de absolute top.

Dest heeft iedereen dit seizoen verbaasd. Ik hoop dat PSV hem kan inlijven want het is eindelijk weer eens een leuke speler om naar te kijken. Dat is al een tijdje niet geweest in Eindhoven!

8 april 2024 om 10:33

Ik vond Xavi Simons anders ook wel een leuke speler vorig seizoen.

Dribbelend in de onthutsend zwakke Eredivisie tegen een zwalkend AZ. Hoe kom je erbij om dit dan te gaan vergelijken met Neymar in zijn beste dagen?

Het is maar de Nederlandse eredivisie waar hij in speelt. Stelt niks voor. Wedstrijd tegen de Duitsers al vergeten ik niet. Beetje weerstand en ze verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren