Suárez vecht tegen tranen en gaat in op belletje van Koeman

Donderdag, 24 september 2020 om 13:20Tim Siekman • Laatste update: 13:52

Luis Suárez heeft op emotionele wijze afscheid genomen van Barcelona. De 33-jarige spits, die verkast naar Atlético Madrid, nam donderdagmiddag op een persconferentie in het Camp Nou officieel afscheid van de club, de staf en zijn medespelers. Aan het begin van het perspraatje moest Suárez zijn best doen om de tranen te bedwingen.

"Dit is ontzettend moeilijk voor mij", zegt de aanvaller, geciteerd door onder meer Mundo Deportivo. "Ik laat veel vrienden achter. Een gevoelsmens vertrekt nu bij Barcelona. Ik wil mijn gezin bedanken voor alle steun. Ze hebben de goede en slechte momenten van mij van dichtbij meegemaakt. Ik wil ook de fans bedanken voor hun liefde, voor hun waardering. Dat zal ik nooit vergeten. En ik wil ook de staf bedanken voor alles."

Er waren al tranen toen Luis Suárez woensdag het trainingscomplex van Barcelona verliet en ook bij zijn officiële afscheid is de vertrekkende aanvaller zéér emotioneel! ??

Posted by voetbalzone on Thursday, September 24, 2020

Suárez was sinds medio 2014 actief voor Barcelona en kwam in totaal tot 198 doelpunten en 109 assists in 283 wedstrijden. Hij won diverse prijzen met de Spaanse grootmacht, waaronder vier landstitels en de Champions League in 2015. "Speler zijn van Barcelona was altijd een droom van mij. Hoogtepunten? De eerste landstitel, de winst van de Champions League, de doelpunten... En het feit dat ik met geweldige spelers heb gespeeld die ik van de PlayStation kende. Ik ben ook ongelooflijk blij met de cijfers die ik bij deze club heb kunnen aantikken. Ik ben trots op de afgelopen zes jaar. Ik kan met een tevreden gevoel terugkijken op mijn periode bij Barcelona."

"Het was een gekke maand", blikt Suárez terug op de transferperikelen en de chaos bij Barcelona. "Er zijn veel dingen verzonnen in de media, er is veel gelekt naar de pers. Er kwamen veel verhalen voorbij die mij kwaad maakten. De club heeft veranderingen doorgevoerd en de coach (Ronald Koeman, red.) rekende niet meer op mij. Ik had het belletje van Koeman al verwacht, want ik was gewaarschuwd door alle verhalen. Dit soort dingen moet je accepteren in de voetballerij. Ik kreeg daarna gek genoeg veel aanbiedingen, maar ik wilde naar een club die qua niveau meekan met Barcelona en Real Madrid. Dat is waarom ik voor Atlético heb gekozen."

"Het wordt gek om tegen vrienden en ex-teamgenoten te spelen, maar we gaan proberen er een mooie wedstrijd van te maken", vervolgt Suárez, die ook tegen boezemvriend Lionel Messi gaat voetballen. "Toen ik hier arriveerde, zeiden ze allemaal dat ik voorzichtig moest zijn met Messi, omdat we allebei aanvallers waren en dus concurrenten. Maar iedereen weet hoe mijn band is met Messi. Ik ga naar een directe concurrent, maar bij Uruguay en Argentinië spelen we ook al tegen elkaar. Dit heeft geen effect op onze vriendschap."Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door oost1)

Ik denk dat dit voor beide partijen het beste is, wellicht in een nieuwe omgeving dat Suarez weer geprikkeld is om nog te gaan vlammen!

24 september 2020 om 13:41

Maar hoezo vlammen? heeft toch echt uitstekend gedaan bij Barca. In vind de manier waarop dit alles loopt echt te triest voor woorden en in mijn optiek wordt Koeman door ditzelfde incapabele bestuur gebruikt om de wensen van het bestuur te vervullen.suarez is gewoon een icoon voor Barca heeft uitstekende stats en het was niet nodig om hem van de hand te doen. Dat kunnen ze beter bij andere spelers doen.zonde, want Suarez had Barca nog heel veel bij kunnen brengen.ik hoop dat hij het uitstekend gaat doen bij Atleti.

24 september 2020 om 13:46

Helemaal mee eens dat hij het uitstekend gedaan heeft bij Barca, en de manier waarop hij nu de club verlaat is ook niet chique te noemen inderdaad. Wat ik meer bedoel is dat hij bij een nieuwe club als Atletico nu extra gemotiveerd zal zijn om Barca te laten zien wat ze hebben laten gaan. Wel is het denk ik beter in het kader van doorselecteren om soms ook afscheid te nemen van waardevolle spelers, zeker gezien de afgelopen 2 seizoenen bij Barca. Wat ook meespeelt hier is de financiele situatie in Barcelona, die verre van ideaal is.

24 september 2020 om 13:47

Alles gaat in Corona tijd om de centjes. Hij was een absolute grootverdiener die afgelopen jaar langdurig geblesseerd was. Bij Barcelona waren de salarisssen compleet uit de klauw gelopen en nu kan men niet anders meer dan opruiming houden om van de grootverdieners af te komen.

24 september 2020 om 14:13

Denk je niet dat ze het kliekje rondom Messi wilde breken? Suarez weg, Vidal weg. En een nieuwe start maken. Ik ben geen insider, maar ik kreeg toch heel erg het gevoel dat dat kliekje rondom Messi funest werd voor Barcelona: nieuwe aankopen - kwaliteitspelers zoals Griezman - die niet voldeden. Coaches die geen poot aan de grond kregen en heel snel ontslagen werden. De macht van Messi is/was zo groot bij Barcelona, dat wanneer je een vriendje bent van Messi je gebeiteld zit, en wanneer je dit niet bent je een probleem hebt. Zo'n Suarez voerde op verdedigend vlak gewoon geen poot uit. Messi ook al niet. Tja, als je dan tegen een topteam als Bayern Munchen moet, ben je kansloos. En ga jij dan als coach maar tegen Suarez zeggen dat hij moet meeverdedigen en Suarez die dit gewoon niet doet. Wat doe je dan? Hem op de bank zetten? Het is wel het vriendje van Messi. Ik begrijp het allemaal prima dat Vidal en Suarez geloosd zijn door Barcelona. Heel goed ook voor Koeman. Anders verandert er dus helemaal niets.

24 september 2020 om 14:32

Dat kliekje heeft Barca prijzen bezorgt, wanbeleid en floptransfers hebben ervoor gezorgd dat Barca geen rol van betekenis meer speelde in de CL league.het scorend vermogen van Messi en Suarez zorgde ervoor de problemen meer verbloemd werden dan in werkelijkheid aan de hand was.je kunt het kliekje misschien wel verbreken, maar alleen al zo'n actie geeft aan hoe incapabel het bestuur is en geen andere oplossing weet dan dit.nu hopen dat Griezmann zich helemaal ontpopt en het geweldig doet samen met Messi.

24 september 2020 om 14:45

Dat kliekje heeft Barcelona dan misschien prijzen bezorgd, de laatste seizoenen niet meer. Om in de woorden van Ferguson te spreken: "ever change a winning team". Er is te laat doorgeselecteerd. Dat heeft het bestuur ook door. Dan moeten er nu pijnlijke beslissingen genomen worden. Het wanbelied van Barcelona was niet zozeer het doen van floptransfers. Het wanbeleid was het niet nemen van harde - voor vele misschien pijnlijke - beslissingen. Je kan het bestuur incapabel noemen. En dat zijn ze in het verleden heus ook geweest. Maar nu nemen ze eindelijk goede beslissingen. Jij wilt dat het bestuur incapabele beslissingen blijft nemen. Kortom: jij bent incapabel!

24 september 2020 om 15:09

In welke optie niet doorselecteren? Coutinho, Dembele, Griezmann vertegenwoordigen toch een waarde van ruim 400 miljoen euro. Zijn zij niet gehaald voor het doorselecteren? Dan hebben we het nog niet gehad over Malcolm en Arthur etc.... Dus wat je zegt klopt niet helemaal.maar dat ze Suarez met een laf belletje vertellen dat die niet gewenst is ondanks dat hij zoveel voor Barca heeft gedaan blijft ronduit schandalig.nou ik ben ook incapabel om het bestuur van Barca te leiden, maar gezien je comment lijkt het mij verstandig dat jij je daar ook niet voor aanmeld.

24 september 2020 om 15:34

Ik vraag me eerlijk gezegd af in welke wereld het een goede beslissing is een bewezen topspits zoals Suarez, nr 3 topscorer all time bij Barca, te verkopen voor een peulschil zonder adequate vervanging te halen? Want wie gaat zijn 25 doelpunten maken? Griezmann, die ook onder Koeman onzichtbaar blijft? Of rekenen ze erop dat Messi er 75 gaat maken ipv 50? Ik vind het gevaarlijk van Barca om Suarez te laten gaan, zeker aangezien ze niet in staat zijn hem degelijk te vervangen.

24 september 2020 om 15:50

Suarez is in geen enkel seizoen minder geweest dan Griezman. Ook niet zijn laatste seizoen.

24 september 2020 om 16:13

Doorselecteren is natuujrlijk niet alleen nieuwe spelers halen. Dat hebben ze de laatste jaren ook gedaan. Daardoor zijn ze bij Barcelona in deze situatie terecht gekomen. Een ingekakt duf zooitjje bij elkaar. De hele essentie van doorselecteren is bestaande basisspelers verkopen en vervangen door nieuwe. Dat begrijp je toch wel? Kijk naar Ferguson. Ik ben geen extreme fan van die man, maar 1 ding was hij meester in: doorselecteren. Verkochte hun beste spits van Nistelrooij en hun beste verdediger Jaap Stam. Alle supporters dachten: wat doet Fergie nou. Maar Fergie dacht aan het team. Wist dat hij door moest selecteren om de boel scherp te houden. Om er dynamiek in te houden. Learn form the master!

24 september 2020 om 17:45

Nou dan moet Barca nu kampioen worden. Dat kan niet anders.

Ferguson was ook een andere klasse trainer dan de meeste trainers

24 september 2020 om 17:46

Gaan we weer met dat oerdomme machts verhaal van messi. Hoe kan je als mens met gezond verstand nog claimen dat hij te veel macht heeft na alles wat er gebeurd is. Messi heeft zoveel macht dat hij niet eens mag vertrekken bij de club.

24 september 2020 om 17:57

Hopelijk begrijp je nu wat doorselecteren precies inhoudt. En dat Barcelona dat nu eindelijk aan het doen is. Kampioen zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet worden (waarom "moeten" als je net hebt lopen puinruimen?), maar dat waren ze met spelers als Suarez, Rakitic en Vidal in de gelederen komend seizoen ook niet geworden. Barcelona kan nu wel eindelijk opnieuw gaan bouwen. Dat had zonder doorselecteren niet gekund. Bravo! Ze zijn op de goede weg. Negatievelngen zullen waarschijnlik alles blijven afkraken wat dit bestuur doet, maar dan lijkt voor mij meer als zeiken om het zeiken en een compleet gebrek aan inzicht en teamdynamiek. Fouten zijn er gemaakt in het verleden, maar zoals een oud Hollans spreekwoord luidt: "beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."

24 september 2020 om 18:01

Ja joehoe. Nu zijn ze bij Barcelona dat machtsblok van Messi aan het breken. Ze zijn eindelijk verstandig geworden. Dus: eerst was er een machtsblok. Nu is dat machtsblok gebroken. Dat is begroken juist door alles wat er gebeurd is. Zo moeilijk is het toch niet?

24 september 2020 om 14:36

Deze jongen raakt al op leeftijd. Het beste begon er ook wel een beetje vanaf te raken wat niet vreemd is. Messi Busquets, Suarez, Pique waren allemaal buiten categorie en nu worden ze minder. Niet vreemd gezien hun leeftijd. Ben benieuwd of hij zijn niveau gaat halen in Madrid, ook vanwege het systeem van Simeone. Dat vergt gewoon veel.

Blijft een iconische speler voor Barcelona, zoveel belangrijke (frommel)goals.

24 september 2020 om 14:28

Ik denk dat hij net als Villa ook zijn ongelijk laat zien dat hij nog steeds genoeg kwaliteit heeft om in de top van Spanje te spelen. Maar hij is echt naar mijn mening een van de meest complete spitsen van het afgelopen 10 jaar. Iedereen zegt steeds dat Lewa een completere spits is en in mindere mate Aguero, maar ik vind hem toch completer. Je moet zijn assists nummers maar zien, die zijn nog steeds hoger dan Lewa. En Suarez is zowel in de Premier League als in Laliga de topscorer geworden van de competitie. Toch de twee beste competities van de wereld en nog de gouden schoen weten te bemachtigen boven Messi en Ronaldo. Ondanks dat hij niet heel chique is weggegaan van Groningen, blijft het nog steeds een van mijn favoriete spitsen aller tijden. Kan ballen klaarleggen, verschrikkelijk hard koppen, afstandsschieten, vrije trappen nemen, is dribbelvaardig, sterk, atletisch, en is in your face. Die handsballen, bijtincidenten, en schwalbes zijn wel minder, maar dat continu uitlokken van verdedigers en elke keer via verschillende manieren door een verdediger te komen is echt spectaculair. Zo ijverig en af en toe niet verfijnd, maar toch soort van flair zit er in zijn spel. Aparte spits, maar wel echt one of a kind.

Een aanval met Costa en Suarez moet toch een nachtmerrie zijn voor de meeste verdedigers. Dan weet je dat er 90 minuten lang trekken en sleuren aan zit te komen. Ik denk dat Suarez wel past in het spel van atletico en hoop dat hij het goed gaat doen.

24 september 2020 om 13:42

4-5 jaar geleden wel toen beide heren op hun best waren, maar inmiddels is de term 'nachtmerrie' wel een overstatement. Verder is Diego Costa de laatste jaren ook vaak geblesseerd, terwijl ook Suarez steeds meer last van blessures aan het krijgen is.

24 september 2020 om 13:48

Mwoah. Costa is a lang geen nachtmerrie meer. Sinds hij terugkeerde bij Atletico is het niet veel meer.

24 september 2020 om 14:42

Mag idd hopen dat Simeone deze 2 spelers niet tegelijk opstelt en denk ook eigenlijk niet dat costa nog veel gaat mogen spelen

24 september 2020 om 15:06

Dat geldt andersom ook. Ik denk dat Suarez en Costa nu toch minder blij zijn om tegen top verdedigers te spelen dan pakweg 4-5 jaar geleden.

24 september 2020 om 14:57

Hoe bedoel je? Beiden te dik en over the hill. Wat een nachtmerrie was geweest 5 jaar geleden is nu eerder komedie.

24 september 2020 om 15:16

Suarez over the hill? Absurd!

24 september 2020 om 16:01

Komedie? Serieus? Je doet net of ze er niks van kunnen. Suarez is nog altijd top en heeft nog een aantal mooie jaren te gaan. Costa is minder, maar hem zo naar beneden praten is pas lachwekkend.

24 september 2020 om 15:30

Op papier wel ja, maar Simeone heeft zelden met 2 pure spitsen voorin gespeeld. Ik denk dat hij gaat spelen op een wisselwerking tussen Felix en Suarez, de ene is enorm dynamisch en snel en Suarez als targetman in de laatste fase. Costa en Suarez naast elkaar is denk ik te statisch om te werken. Ja, ze kunnen sleuren en zuigen, maar er moet dan wel enorm veel snelheid en diepgang vanuit het middenveld en de flanken komen.

Jammer hoe het uiteindelijk is gegaan. Snap wel dat Barca verder wilde, maar aan de andere kant begrijp ik ook dat Suarez het heel prettig had bij Barca en dat hij het er oprecht moeilijk mee heeft om te vertrekken. Het boek is inmiddels gesloten en als we de balans op maken heeft hij het gewoon fantastisch gedaan. Dat had ik niet verwacht. MSN werkte gewoon goed en men was in staat de ego's opzij te zetten. Hoop dat Suarez nog een paar mooie jaren bij Atletico heeft.

24 september 2020 om 13:45

Toch is dat wel iets waar spelers rekenschap mee moeten houden. Hoe goed je ook bent, maar er komt een tijd dat de speler de club ontgroeit of een club de speler ontgroeit. Gezien de tekst had Suarez ook door dat het zover was en dat Barcelona door moest schakelen. Hij heeft nog een behoorlijk niveau en hij is niet het type speler dat plaats gaat nemen op de bank. Dan is een vertrek de enigste logische oplossing. Verder kan hij terugkijken op een mooi avontuur en behoort hij tot de beste spitsen van de afgelopen decennia. Daar zal hij toch enorm trots op zijn.

24 september 2020 om 14:02

MSN was inderdaad levensgevaarlijk, maar ging Neymar niet weg omdat Messi alleen maar in de schijnwerpers stond? Als dat het was kon hij zijn ego dus niet opzij zetten helaas.

24 september 2020 om 15:36

Nja Pique, Busi en Alba blijven lekker alsof zij niet matig waren. Maar ja wel gek, Msn afgetakeld en BBC ook. 1 nog over.

24 september 2020 om 17:00

Koeman moet eens normaal doen, enige manier waarop je vooruit gaat is Mbappe , Neymar of Haaland halen. Depay schiet er nog geen 20 goals per jaar in , dat kan toch niet... Laat die maar lekker daar in Frankrijk spelen, middel matig niveautje. Nederland heeft geen spitsen waar er in het verleden overvloed van was. Suarez is te makkelijk afgeserveerd door Koeman, ik hoop dat Ansu Fati zijn niveau kan opkrikken maar anders moet je het met Griezman in de spits doen, waar ook niemand dolblij van wordt... genoeg werk aan de winkel, maar ik zie Koeman het niet lang volhouden.

24 september 2020 om 22:35

Koeman moet eens normaal doen? Hoe bedoel je, ga jij het salaris van Suarez dan betalen? Het is Corona tijd. Heel veel inkomsten zijn weggevallen, o.a. de vele toeristen die wekelijks dik betaalde om in het stadion te zitten. Suarez zelf gaat wel makkelijk in salaris achteruit, voor 9 miljoen euro ballen bij Atletico in plaats van 22 miljoen euro die Barcelona moest betalen.

25 september 2020 om 11:12

Het raad van bestuur van Barca moet maar eens wat inleveren wordt veel te veel betaald, en dat onzin van nu welleer dat daar wel 10 tot 15 man in zit moet ook maar is stoppen onnodig gebabbel, waar uiteraard een gekleurde een vrouw , een transgender etc in moet zitten... Nee Salaris zie ik niet als het probleem, heeft hij opgebouwd en is zijn verdienste. Wel zou je kunnen zeggen als overkoepelende organisatie als La Liga en alle andere competities gewoon iedereen max uitkering te geven zolang de competitie niet actief is... Mjah Koeman kan slecht tegen kritiek en die gaat komen, als je a.s. 27/09/2020 maar wint anders wordt het heel lastig...

Op z'n minst niet netjes van Barcelona hoe ze met hem omgaan. Een legendarische spits, 1 van de beste die ze ooit hebben gehad.

24 september 2020 om 13:49

Wat moeten ze dan? Suarez gaat echt geen tweede viool spelen en dan is een vertrek de enigste logische oplossing. Het is natuurlijk geen liefdadigheidsinstelling. Natuurlijk heeft Suarez het geweldig gedaan in Barcelona, maar er komt een tijd dat spelers de club ontgroeien of dat de leeftijd begint te tellen en de club de speler ontgroeit. Bij Suarez was dat nu het geval. Er moet gewoon veel gebeuren bij Barcelona. Er is zo'n slecht beleid gevoerd dat nu alles in 1 zomer moet gaan gebeuren om niet nog meer schade op te lopen.

24 september 2020 om 14:11

Suarez had al aangegeven dat hij het niet erg vond om tweede viool te spelen. Maar ja dan is die alsnog heel duur, in een tijd waar barcelona het financieel moeilijk heeft. Dus ik snap wel dat ze van hem af wouden, de manier waarop had misschien wel anders gekund.

24 september 2020 om 15:05

Voorlopig was Suarez nog steeds de beste goalgetter die ze in de selectie hadden. Ook als je hem vervangt door Depay ga je er kwalitatief op achteruit. Kijk hoe Real het doet zonder goalgetter. Ik kan snappen als je een betere aanwinst hebt en hij speelt effectief tweede viool dat dat niet zou werken. Maar voorlopig zie ik niet voor wie hij tweede viool zou moeten spelen. Dit is voornamelijk een financiele keuze van Barcelona. Anders moeten Busquets Pique en Alba ook tweede viool gaan spelen, want die zijn minstens even hard op hun retour.

24 september 2020 om 16:17

Verschil is dat Barcelona Messi heeft en Real geen Ronaldo meer. Die goalgetter en assistkoning speelt er gewoon nog.

24 september 2020 om 14:19

Doet me denken hoe bijvoorbeeld Casillas naar de uitgang is gebonjourd bij Madrid. Ik snap dat Suarez een zware last legt op de financiën van Barca, maar hoe ze hem hebben afgescheept is echt een beetje schaamteloos.

24 september 2020 om 15:04

Clubs moeten gewoon eens leren geduldig te zijn met contractonderhandelingen. Suarez had nog een contract tot 2022. Dat betekent eigenlijk dat je 'm tot z'n 35ste 15 miljoen euro per jaar betaalt. Daar is gewoon totaal niet bij stilgestaan.

24 september 2020 om 16:56

Ja is hartstikke smerig van Barca. Onder dit bestuur is Barca echt omgeturned tot een hele smerige achterbakse club. Suarez was bereid om te banken en als invaller te fungeren. Maar nee hoor Dhr. Koeman moet hem zo nodig uitbonjouren via whatsapp call. Al is Suarez 35, moet je hem alsnog op de bank houden. Hij kan altijd wat forceren in de 70ste minuut. Iig veel neter dan Braithwaite. Erg zonde man.

24 september 2020 om 22:36

Wat moeten ze dan doen in Corona tijd met een Suarez die op vakantie is? Is dan een persoonlijk belletje van een trainer raar ineens? Ik heb mijn manager ook niet meer gezien sinds maart.

Mooie woorden van hem. Ik snap de emotie wel, er kwam wel heel abrupt een einde aan zijn dienstverband daar en dan nog in zo'n gek seizoen, met Corona, alle wisselingen van trainers, wisselende resultaten etc. Barca wilde doorpakken qua "reorganisatie ", maar als club had men dit naar buiten toe misschien iets netter kunnen aanpakken door bijv in het begin al op een respectvolle manier naar buiten te treden wat betreft Suarez. Wel het beste voor alle partijen denk ik, hopelijk schiet Suarez er nu niet 3 in straks tegen Barca.

Hij heeft Barca alles gegeven wat ie kon. Het was een superspits. Als ik een spits kon bouwen zou ie Suarez heten. Toen ie binnenkwam bij Barca waren heel veel mensen sceptisch want het zou niet werken met Messi voorin. Maar als je zelf grandioos bent, kan je met elke voetballer samenspelen. Het ligt echt aan jou of dat werkt of niet. Net zoals Coutinho diep gefaald heeft. Neymar lukte het ook en daarom werd dat aanvallende trio het beste wat ik ooit heb gezien. Alleen jammer dat het van korte duur was door het vertrek van Neymar. Bij Atletico zal ie uit zijn op prijzen, dat kan niet anders. Hij gaat nog niet uitbollen. En met een Zuid-Amerikaan als coach zal de communicatie top worden. Hij had voor mij niet hoeven te vertrekken, een rol als sub kon gewoon nog prima maar ik denk dat hij daar nog niet aan toe is.

24 september 2020 om 13:52

Neymar en Suarez kwamen natuurlijk wel anders binnen. Messi was de grote ster bij Barcelona, terwijl Neymar als jong toptalent binnenkwam. Verder was Suarez zo goed en belangrijk bij Liverpool dat Barcelona naar mijn mening gewoon een logisch vervolg was. Ik zal nooit een fan zijn van de grillen van Suarez, maar niemand zal ontkennen dat hij een geweldige spits was/is. Toch ga je in hun situaties niet de grote ster Messi in de weg lopen. Dan pas je je aan op een manier waarop iedereen rendeert. Dat is ook gebeurd, al had Neymar daar schijnbaar dus moeite mee destijds.

24 september 2020 om 15:51

Suarez en Neymar waren groots in op hun eigen manier. Ze waren niet bezig met hoe ze in de weg lopen van Messi. Dat doen grote spelers nu eenmaal niet. Die zoeken een manier om zelf belangrijk en onmisbaar te zijn voor het team. En dat is wat sommige spelers ontbreken die de voorbije jaren door Barca zijn aangetrokken.

Barça is gewoon toe aan vervanging en dat had eigenlijk al 2 jaar geleden moeten gebeuren. Maar nu hebben ze de nuchtere 'schoonmaak hollander' gevonden die stront mag ruimen bij de club. Koeman is nu degene speler mag vertellen om te vertrekken. Ik vind nog steeds een vies spelletje hoor wat er nu gespeeld word bij de club. Koeman krijgt zo wel allemaal scheve en boze gezichten op zich gericht. En dat is er straks weer een fris elftal en dan is het adios Koeman en kan Xavi met de eer gaan strijken als hoofdcoach van Barça.. Zelfde verhaal als bij Valencia destijds stront ruimen en dan kun je vertrekken.

24 september 2020 om 13:55

Tja, daar ben je zelf ook bij als 'schoonmaak Hollander' zijnde. Hij zal zelf ook wel weten hoe z'n kansen zijn en waarvoor hij gehaald is. Bovendien was de situatie met Suarez ook onvermijdelijk. Suarez gaat geen tweede viool spelen en dan is een vertrek voor beide partijen het beste. Bovendien oversteeg het salaris inmiddels de minder wordende kwaliteiten. Dan moet je als club sowieso actie ondernemen.

24 september 2020 om 17:02

Koeman wil gewoon een van gaal zijn, maar is geen garantie voor succes.

Het is je gegund Suárez, jammer dat het zo moest! Maar voor mij blijf jij de beste spits allertijden bij Barça en top 5 beste spitsen ter wereld.

24 september 2020 om 13:51

Oke... je eigen mening maar beste spits allertijden voor Barca? Romario, Ronaldo, Stoichkov, Eto’o. Waren allen al betere spitsen... en top 5 beste spitsen ter wereld?

24 september 2020 om 13:55

Luis was beter dan alle namen die je noemde toen ze bij barca speelde de man heeft zich in 6 jaar op de top 3 lijst topscorer van barca weten te werken en als je kijkt naar de pure nummers 9 is hij zeker wel eem top 5

24 september 2020 om 14:01

Lima was echt wel beter.

24 september 2020 om 14:02

Daar ben ik het niet mee eens. Eto'o gaf in de Champions League bijvoorbeeld vaak niet thuis. Cijfermatig is Suarez ook beter dan Eto'o. Stoichkov komt cijfermatig al helemaal niet in de buurt. Verder is het ook maar net waar je op let, maar als je sentiment buiten beschouwing laat, kun je eigenlijk niet om Suarez heen.

24 september 2020 om 14:55

Meningen verschillen betreft de beste 9 van barca maar suarez buiten de top 5 houden schrik ik wel van

24 september 2020 om 15:34

Sorry hoor maar als je geboren bent in 1998 kun je niet echt oordelen over Romario en Ronaldo. Ik ben geboren in 1987 en kan eigenlijk al niet echt oordelen over Romario, want toen ik begon met voetbal volgen was die al over the hill. De Ronaldo van de tweede helft van de jaren negentig is de beste en meest complete diepe spits die ik tot nu toe in mijn leven gezien heb. En zelfs na al zijn verschrikkelijke blessures was zijn neusje voor de goal nog steeds fenomenaal, zoals op het WK in Duitsland.

Los daarvan is Suarez een fenomenale spits en hoort hij zeker in hetzelfde rijtje genoemd te worden.

24 september 2020 om 16:58

Eto'o mag de schoenen van Suarez misschien wel poetsen. Maar meer toch niet

Stank voor dank. Succes luis! Past imo beter bij atletico dan barca. Daar spelen ze op karakter, passie en vechtlust.

Nooit bij stil gestaan maar pas perfect bij A. Madrid. Zoals hier biven geschreven. Een nachtmerrie voor de verdedigers met Costa samen.

Ongelooflijk dat zo’n icoon gedwongen wordt om Barca te verlaten. Het is dan ook meer de manier waarop: telefonisch. Ja, de nummer 3 top goalscorer aller tijden van Barca. Suarez = garantie voor goals. Ik zie Griezmann echt niet zoveel naar binnen schieten. Ik hoop echt dat Suarez een sportieve revanche kan nemen.

24 september 2020 om 18:16

Bro stel je voor dat dit Real was die zo zou omgaan met zijn spelers. Dan was het weer een koude club.

24 september 2020 om 20:42

Ja precies dat man. Maar nu is het wel “okay”?!

24 september 2020 om 22:37

Hij was op vakantie en het is Corona tijd. Wat is er dan raar een een telefoontje?

Wie zei ook alweer dat Real Madrid niet weet hoe ze afscheid moeten nemen van hun legendes? Ben overigens geen Real Madrid fan maar Barca bakt er tot nu toe ook vrij weinig van. Ondanks dat ik Suarez niet mag komt hij toch wel in het rijtje met beste spitsen van Barcelona dus iets meer respect van Barca was wel op zijn plaats geweest. Zelfde met Rakitic.

24 september 2020 om 14:10

Casillas en Raul kan je vergelijken met Xavi en Iniesta, en vergelijk die afscheid eens met elkaar Suarez is een levende legende maar niet hetzelfde als Xavi, Iniesta, Raul en Iker!

24 september 2020 om 15:54

Suarez is nog steeds een legend voor Barca dus dit was sowieso triest. Barca leek hier altijd wel een voorbeeld in maar dat is nu ook niet meer het geval. En je beste speler voor Barca ooit houden aan zijn clausule om hem min of meer te dwingen om te blijven is ook geen manier om met je spelers om te gaan. Over Raul en Iker heb je een punt. Eigenlijk begint Barca een beetje op Real te lijken

24 september 2020 om 14:23

Door de Covid ellende zitten ze bij Barcelona stevig in de financiële problemen, waardoor de wijze waarop er afscheid genomen wordt er even niet toe doet blijkbaar, als er maar afscheid genomen wordt. Dat Suarez een beter afscheid verdiend had verdiend ben ik het wel mee eens. Met Rakitic heb ik wat minder problemen, dat is mijn beleving voor Barcelona begrippen gewoon elftalvulling geweest om zo tot elf veldspelers te komen.

24 september 2020 om 15:58

Deels mee eens maar ze hebben in een paar jaar tijd ook veel spelers te duur gehaald en te weinig eruitgehaald als het gaat om doorverkopen. Barca was financieel al instabiel en Covid heeft alleen iets meer roet in het eten gegooid. En Rakitic een elftalvulling noemen klopt natuurlijk ook niet

Ik had hem nooit laten vertrekken. Zijn cijfers zijn nog te goed om hem te laten vertrekken. En helemaal niet naar de concurrent. Bij Barca had hij nog minimaal 25 gescoord, maarja ik ben de coach niet van Barca. Was ik dat wel geweest, dan waren ze vorig jaar kampioen geworden.

Tja, je speelde in het koude en natte Holland en Liverpool. Goede en warme clubs, dat zeker. Maar ja, jouw passie om te winnen nam soms vormen aan die 'over de rand' waren. En toen was daar Barcelona. Een warme stad, meer jouw klimaat en iedereen spreekt jouw taal. De voetbalclub is er eentje op het hoogste niveau en met jouw doorzettingsvermogen pas je er. Jouw vrouw en kinderen voelen zich er thuis, ook iedereen spreekt hun taal. En die ene sterspeler voorin, blijkt een hele aardige gast wiens gezin ook klikt met het jouwe. De zes jaar vliegen voorbij. Zelfs de laatste jaren, toen het sportief even tegenzat, heb je geen moment overwogen om deze omgeving te verlaten. Jij en jouw gezin waren in balans. Logisch, dat het gedwongen loslaten je pijn doet. Nu ga je naar Atletico. Naar de stad van jouw aartsrivaal. Maar iedereen spreekt er wel nog jouw taal. En deze club sluit je in je armen. Succes!

Sneu om te zien dat Barça deze jongen gebroken heeft. (Al blijft het ook logisch aangezien er zoveel grootverdieners zijn dat er wat moest gebeuren)
Hoop dat hij sportieve revanche kan nemen.

24 september 2020 om 14:23

Hij is echt een pro. De vorige keer brak hij met Liverpool en nu is het andersom. Hij gaf zelf al aan dat de voetbalwereld nou eenmaal zou werkt.

Hij kwam heel goed over tijdens het afscheid. Zich bewust van wat hij heeft neergezet in al die jaren. En ook professioneel in de zin dat hij begrijpt dat er veranderingen nog zijn. Doordat hij in Spanje blijft kan zijn familie lekker blijven zitten waar ze zitten.

Barca moet verjongen, dat is een feit. Maar dit had wel chiquer gemoeten. Zo'n grote speler die de club veel gebracht heeft, moet op een mooie manier weg. Koeman is direct en zegt waar het op staat. Dat zijn ze de afgelopen jaren niet meer gewend, maar om dit geheel op Koeman af te schuiven is ook een brug te ver. Dat had de directie moeten. Wat dat betreft kunnen ze leren van een hoop Nederlandse clubs.

Atletico gaat de CL pakken. Vraag me niet waarom.
Suarez gaat daar knallen met Costa voorin en felix daar achter.

had wel meer respect verdiend. Zo ga je niet om met spelers of je moet messi heten.onzinnn

Ik als half Uruguayaan ben groot luis fan, maar ik heb ook Barca fan, en hoe sneu dit ook is, dit voor beide partijen de beste oplossing. Suarez kan niet meer mee met het spel van Barca. Hij neemt nu afscheid met prachtige cijfers, en een redelijk persoonlijk jaar. Ik gun hem het beste bij Atletico. Grande el pistolero!

Die gast is ook gewoon wél goed hoor. Bij meer doelpunten dan wedstrijden betrokken. Hoop dat hij nog 2 jaar kan vlammen in Madrid

Ook dit is onderdeel van het topsport klimaat. Soms zit je ergens prima, maar maakt de club andere keuzes. Daar tegenover staat natuurlijk een riante beloning.

Veel comments dat Barça hem niet van de hand moest doen. Als Suarez leefde voor zijn sport zoals generatie genoten Benzema en Lewa doen had het niet tot zo’n afscheid gekomen. Liep het hele jaar al met overgewicht. Veel te veel kwa atletisch vermogen ingeleverd en vermogen om druk te zetten verloren. Waardoor je met Suarez (en Messi) altijd met negen man speelt. Iedere andere spits Depay of Lautaro Martinez die druk kan zetten en bewegelijk is, is al een upgrade van Suarez. Blijft wel een legende maar twee jaar te laar vertrokken.

24 september 2020 om 16:29

Klopt 1 spits die niet veel beweegt is nog te doen maar 2 die nauwelijks druk zetten en bij balbezit weinig diepgang meer hebben is een beperking in je voetbalproces. Nu zal dat uiteraard beter worden en daarnaast ook de klik met Messi die wegvalt en voordelig zal zijn voor de andere zoals een Griezmann.

24 september 2020 om 20:45

Nee hij kan geen druk zetten? Maar Atletico van Simeone koopt hem, een team dat bekend staat om haar agressie en het druk zetten (al is het op eigen helft). Suarez zet altijd druk, ook bij Barca. 4 maanden (?) geblesseerd geweest en nogsteeds meer goals dan Griezmann en Fati etc bij elkaar. Hij had wel nog 1 jaar door gekund. Hij gaat jouw mond snoeren.

Luis, bedankt voor alles! Geweldige voetballer hoor bij Barca. Wat een statistieken ook, grandioos! Jammer dat ie niet naar Ajax is gegaan, wat had ik hem daar graag willen zien zeg. Maar goed, Atletico is een club die bij hem past en ook hoog speelt.

Schitterend! Dit blijft zon ongelofelijke speler. Alles aan deze jongen is emotie, ik hou ervan. Een absolute winnaar. Heeft ook briljante dingen laten zien en een niveau gehaald waarvan ik bij Ajax (en eigenlijk ook nog bij Liverpool) nooit dacht dat het erin zat. Hij zal niet snel vergeten worden in Catalonië. Laten we hopen op nog een paar geniale acties bij Atletico. Ik zal juichen, al is het tegen Barca. Een aanval met Suárez en Joao Felix klinkt overigens ook wel aantrekkelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren