Eljero Elia heeft direct een aanvaring: ‘Hij wilde er een showtje van maken’

Vrijdag, 18 september 2020 om

Eljero Elia maakte vrijdagavond zijn debuut voor FC Utrecht. De 33-jarige aanvaller viel tegen VVV-Venlo (1-1) tien minuten voor tijd in, maar kon zijn nieuwe club niet behoeden voor puntverlies. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Elia een gele kaart van scheidsrechter Rob Dieperink vanwege aanmerkingen op de leiding. Elia zelf was zich na afloop echter van geen kwaad bewust.

Diep in de blessuretijd, terwijl Utrecht op zoek was naar de winnende treffer, begon VVV-doelman Thorsten Kirschbaum in de ogen van Elia met tijdrekken. De vleugelspits attendeerde arbiter Dieperink daarop, maar die was daar niet van gediend en deelde geel uit. "Ik zei alleen maar tegen de scheids: 'Tijd, hè!'", zegt Elia. "Maar hij wilde er weer een showtje van maken... Ik zei alleen maar: 'Waarom moet die bal naar de andere kant?' En hij maakt er een showtje van..."

Elia wil niet ingaan op de vraag of hij vrijdag meer dan tien minuten had kunnen spelen. "Ik weet dat de trainer vertrouwen in me heeft, ik heb ook vertrouwen in de trainer en in de staf. Ze weten wat ze doen", aldus de ex-Feyenoorder, die geen enorm fitte indruk maakte. "Het komt wel joh, maak jullie niet druk om mij, het komt wel. 'De oude Elia' krijgen jullie snel te zien. Ik ben nu ook een beetje boos. Het is gewoon zonde als je uit bij VVV twee punten laat liggen, terwijl je weet dat je echt de veel betere bent."

FC Utrecht liep al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan door een treffer van Guus Hupperts. "In de eerste helft begonnen we heel zenuwachtig aan de wedstrijd, onnodig vond ik. Je moet gewoon lekker voetbal spelen, wat we goed kunnen", aldus Elia, die Utrecht in de tweede helft terug zag komen door een goal van Sean Klaiber. "In de tweede helft zie je gewoon dat je de bovenliggende partij bent. Je maakt het doelpunt, dan moet je doordrukken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Natuurlijk is het een showtje. Elia die geen goed imago heeft is een makkelijk slachtoffer. Zo van: kijk mij even korte metten maken met die Elia. Dat gaat er lekker in als koek bij de mensen. Nou poe poe. Je zult het nooit zeker weten, maar had ie een Klaiber, vd Maarel of Willem Janssen in precies dezelfde situatie ook die kaart gegeven? Ik denk het niet.

18 september 2020 om 23:36

Tja, misschien eens in de spiegel kijken als elia zijnde...

19 september 2020 om 00:22

Hahaha heb je het artikel wel gelezen of spreek je van uit je onderbuik ? Ik denk dat kraanvogelaar het duidelijk maakt. Elia zei wat tegen de scheidsrechter en hij kreeg een gele kaart. Sommige hebben al direct alles tegen. Dus waarom zou het in dit geval aan Elia liggen ? Hoe toch niet voor alles wat er gebeurd de schuld te krijgen.

19 september 2020 om 07:09

Hij kreeg niet direct een gele kaart. Hij zat al de hele tijd te zeuren. Heeft in 10 minuten meer tijd besteed aan praten dan aan voetballen.

19 september 2020 om 00:23

Elia begon al gelijk met mekkeren toen hij binnen de lijnen kwam.. Op een gegeven moment is het gewoon klaar en krijg je een kaart

19 september 2020 om 02:11

Tijdens het warmlopen was hij al bezig tegen de grens en 4e man. Officieel telt dat natuurlijk nog niet mee, maar je kan een scheids niet kwalijk nemen dat hij je dan onder een vergrootglas legt.

19 september 2020 om 01:23

Ik geloof dat wel, dat sommige spelers om dezelfde 'daad' een andere beoordeling krijgen van de scheidsrechter gebaseerd op uitstraling, omgang en verleden. Om nu echter te stellen dat de scheidsrechter zijn ego hierbij betrekt vind ik dan weer een beetje sneu. Hij mist absoluut de gunfactor, maar dat is niet altijd zo geweest. Voorheen werd hij op handen gedragen. Ik denk dat hij echt door eigen toedoen die gunfactor heeft verloren, maar goed, neemt niet weg dat Willem Janssen deze kaart in deze situatie waarschijnlijk niet had gezien.

19 september 2020 om 02:46

Met hockey is vragen om een kaart zelf een kaart krijgen. Volledig terecht. Onsportief gedrag. De scheids bepaald.

19 september 2020 om 07:05

Vroeg Elia om een kaart? Ik heb het niet gezien hoor, dus moet op het artikel afgaan waarin staat dat hij vraagt waarom de keeper steeds kan tijdrekken? Lijkt me eerder vragen om er vaart achter te zetten.

19 september 2020 om 15:04

Is bij voetbal eigenlijk ook: "het niet eens zijn met de leiding in woord en/of gebaar". Wordt alleen te weinig mee gedaan.

19 september 2020 om 07:08

Elia is gewoon een irritant mannetje zonder zelfkritiek. Hij is fantastisch en alles wat in zijn nadeel is ligt aan de ander.

19 september 2020 om 08:05

@Dr. Duck hoe vaak heb je Elia gesproken of met hem samengewerkt? Volgens mij ken je hem niet eens en hobbel je gewoon achter Derksen aan..

19 september 2020 om 08:27

@Adrian11, Als je zo gaat redeneren kan je een forum als dit wel opzeggen. 99% hiervan spreekt nooit degene over wie we hier wat schrijven. Dus volgens jou mag ik nooit wat over Neymar zeggen omdat ik hem niet ken..

19 september 2020 om 10:50

Je kunt zijn gedrag op het veld vervelend vinden, dus lijkt mij dat je daarover wel wat kunt zeggen, maar je weet natuurlijk niet hoe hij als persoon is, dus dat kun je niet beoordelen. Ergo je kunt de daad beoordelen en becommentariëren maar niet de persoon, tenzij je hem persoonlijk goed kent

Jongens als Ellie hebben de schijn tegen door alle akkefietjes. Geef hem wel gelijk, maar hij kan ook incalculeren dat dit de reactie van de scheids is. Hoe kinderachtig ook.

18 september 2020 om 23:47

Precies dat, hij heeft de schijn tegen zich dus bij alles wat hij doet is het zijn schuld en moet hij in de spiegel kijken. Als een Janssen dit doet dan is de scheidsrechter kinderachtig. Mensen kijken het altijd van een bepaalde perspectief en het is maar net welk persoon het is en dat perspectief wordt genomen. Elia heeft de schijn tegen want heeft niet de uiterlijk en uitstraling van een “gewone” Nederlander, heeft niet de intelligentie waardoor hij zich goed verstaanbaar kan maken dus hij heeft het gedaan, maar een Janssen of anderen die wel de uitstraling hebben wat beter in de “gewone” Nederlander dan wordt het vanuit een andere perspectief bekeken. En het gaat niet om kleur, maar uiterlijk en uitstraling.

19 september 2020 om 00:04

Het probleem bij types als elia is dat het altijd aan een ander ligt. Als je 'vijanden' creëert moet je ook tegen de kritiek kunnen. Gedraag je gewoon en je krijgt ook geen discussie. Hoop dat ie de randzaken lekker laat liggen en gewoon lekker gaat voetballen. Iets waar ie goed in is.

19 september 2020 om 00:05

Beetje tegenstrijdige reactie vind je niet Dneres? Het gaat niet om kleur maar wel om uiterlijk en uitstraling. En Elia wordt zogenaamd benadeeld door de scheidsrechter omdat hij niet het uiterlijk van een gewone Nederlander heeft? Houdt a.u.b. even op met dit soort kwesties in die hoek te drukken...

19 september 2020 om 00:14

En voor mensen als jij heb ik erbij gezet dat het niet om kleur gaat en toch maak jij er een kleur kwestie van! Misschien toch even in de spiegel jezelf afvragen waarom jij dat doet. De gewone Nederlander zou ook een Wijnaldum een van Bronckhorst of iemand met een andere kleur. Noa Lang is een blanke Nederlander, maar die wordt ook op zijn uiterlijk en uitstraling beoordeeld. Dus het heeft niks met kleur te maken, maar jij ziet dat wel zo, maar dat ligt aan jou. Frank Rijkaard, Gullit en Aron Winter hadden ook een Nederlandse uitstraling, maar ik denk dat jij nog niet ver bent om dat soort dingen te begrijpen aangezien jij dus in kleur denkt. Probeer zelf het verband te zoeken met de namen die ik net heb genoemd en Elia en kijk maar of je vindt dat hij qua uiterlijk en uitstraling daarbij past.

19 september 2020 om 00:50

Dneres: ik heb een beetje het gevoel dat je een voorzet gaf waarop je hoopte dat iemand over huidskleur zou beginnen en daarna even je zegje kon doen. Waarom denk je dat mensen Elia op zijn uiterlijk beoordelen? Ik zou eerder zeggen op gedrag en uitstraling. Voor beiden valt iets te zeggen. Ik denk niet echt dat spelers op hun uiterlijk uberhaupt worden beoordelen. Ten eerste is het geen Hollands Next Top Model. Ten tweede zouden sommige dan levenslang geschorst worden. Daarbij stond die gast niet eens 5 minuten op het veld of hij had al commentaar op de scheidsrechter. Dat is toch gewoon dom gedrag?

19 september 2020 om 01:01

@dneres Ik hoef niet in de spiegel te kijken hoor, heb nog nooit iemand op kleur beoordeeld... Echter is jouw keuze om het begrip uiterlijk te gebruiken gewoon erg ongelukkig als je absoluut niet kleur bedoeld. Kleur is namelijk onderdeel van iemands uiterlijk, ga de definities van het woord maar na.

19 september 2020 om 01:35

Dneres, ik wens jou veel succes met je kruistocht. Ben het gedeeltelijk met je verhaal eens, als je met de gewone Nederlander, zoals je dit zo prominent in je verhaal noemt, de Nederlander bedoelt die in staat is zijn emoties in bedwang te houden. Kun je dit niet en is dit ook de zoveelste keer, ja dan heb je inderdaad de schijn tegen. Daarbij mag je best een oordeel hebben over iemands uitstraling, uiterlijk vind ik een vaag verhaal gezien in de voetbal ze er allemaal zowat identiek uitzien. Allemaal geen ruimte meer voor nieuwe tattoo's, allemaal eens geblondeerd, allemaal macho's. Enkel Peet Bijen, Carel Eiting en David Beckham zouden, met mij als scheids wanneer ik op uiterlijk zou oordelen, op het veld blijven staan.

19 september 2020 om 03:43

Het mooie is dat hij daar in Zimbabwe weer geen last van zou hebben

19 september 2020 om 08:13

DNeres is er in je hele verhaal ook nog ruimte voor het feit dat Elia direct vanaf het begin aan het janken was op de scheidsrechter of vergeten we dat?

19 september 2020 om 15:11

De gewone Nederlander is de Nederlander zonder tattoos, gekke kapsels geen accenten etc. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is niet voor niets een bekende uitspraak. Probeer zelf daar het verband in te zien. Mensen die vaak als mannetjes worden gezien. Hoe moeilijk is het om dat te begrijpen.

19 september 2020 om 15:13

Uiterlijk is niet alleen maar kleur en toch pik jij er kleur uit dus aan wie ligt dat vooral als ik benoem dat het niet met kleur te maken heeft. Uiterlijk is meer dan kleur en ik heb al gezegd dat kleur er niets te maken mee heeft dus dan blijven er andere opties open en toch kom jij op kleur. Dus ga jij even de definitie opzoeken dan kun je de antwoorden wat niet met kleur te maken heeft opnoemen. Succes.

19 september 2020 om 15:16

Mensen hebben van zichzelf vooroordelen dus dat er op uiterlijk wordt beoordeeld dat is zou oud als de mensheid bestaat, alleen dit durft niet gezegd te worden. Je bent van te voren bevooroordeeld over een persoon dus iemand die commentaar komt geven krijgt lang niet altijd dezelfde straf. Er is een Netflix serie erover waarin je ziet hoe mensen op uiterlijk beoordeeld worden en dat zoiets onbewust gebeurd en ook daarin zie je dat het niks met kleur te maken heeft.

26 schoten, 9 op doel. 74% balbezit. 12 hoekschoppen. 1-1 uit tegen VVV. En dan speelde Utrecht nog beroerd ook. Benieuwd naar wat dit team kan laten zien als het straks na een paar weken wat beter loopt. Geen reden tot paniek. Gun de misgunners, en die zijn er veel, hun leedvermaak. Utrecht easy top-5 dit seizoen.

19 september 2020 om 01:12

Precies dit, ff inkomertje tweede helft belooft veel goeds voor komend seizoen

19 september 2020 om 08:10

Easy top 5.. werd dat vorig jaar ook niet geroepen daar?

19 september 2020 om 10:51

Werd dat vorig jaar ook niet geroepen daar? Waar precies is daar en door wie werd het geroepen? Ik kan me alleen herinneren dat een van de vele analisten die ons land rijk is, volgens mij was het de Witte Chinees bij de NOS, die riep dat Utrecht minimaal 4e moest worden. Dat sloeg natuurlijk nergens op. Utrecht had vorig seizoen al een selectie voor top-5 en lag ook prima op koers. Dit seizoen komt het dik in orde.

Er is maar één iemand die aan zijn negatieve, zelfingenomen en denkend dat hij Messi himself is houding kan veranderen en dat is Elia zelf en anders blijven mensen hem van alles misgunnen bij falen of misstappen.

Kan utrecht Elia niet tegen zichzelf beschermen door hem geen interviews te laten geven, Elia moet voetballen en niet zoveel praatjes hebben. Pak de gele kaart als een man en door.

33 jaar, niet fit, klagen bij de scheids.. beslis die wedstrijd nou maar ipv je druk maken om rand zaken. Utrecht was de veel betere? Met deze selectie 1-1 tegen vvv spelen is gewoon diep triest.

Ik vraag me sowieso af of Elia heel veel gaat spelen bij Utrecht. Vond Mahi, Kerk en Ramselaar erg sterk spelen en die Arzani kan er ook wel een worden zeg! Sterk team heeft Utrecht.

Elia kwam binnen de lijnen en begon gelijk rare maniertjes te vertonen, geel op zijn plaats? Twijfel. Waar ik zeker geel voor had gegeven, dat had dan rood geweest voor Elia, was het aantikken van de scheids en klappend weglopen toen het tijd was. Het is een heel vervelend mannetje, als hij zich geen spiegel voor gaat houden dan heeft Utrecht niet veel meer aan hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller52
M. MahiAanvaller31
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper30
T. NijhuisKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren