Lionel Messi schittert in tweede oefenduel onder Ronald Koeman

Woensdag, 16 september 2020 om

Barcelona heeft ook de tweede oefenwedstrijd onder leiding van Ronald Koeman omgezet in een overwinning. Vier dagen na de 3-1 zege op Gimnàstic werd Girona met diezelfde cijfers geklopt. Philippe Coutinho opende de score in het Estadi Johan Cruyff, waarna Lionel Messi tweemaal tot scoren kwam voor Barcelona.

Koeman kende een basisplek toe aan Frenkie de Jong, die centraal op het middenveld naast Sergio Busquets stond. De Jong kende een ongelukkig moment in de tweede helft: vanaf de zijlijn speelde hij de bal op de eigen helft tussen Busquets en Ronald Araújo in, waarna Girona de bal overnam en Samuel Sáiz tot scoren kwam. Het gebeurde in minuut 46, toen Barcelona met 2-0 aan de leiding ging.

De score was geopend door Coutinho, na een vlotte aanval van Barcelona. Messi werd buiten het strafschopgebied bediend, hield drie verdedigers bezig en vond Francisco Trincão, die Coutinho in staat stelde om de score te openen. De 2-0 kwam voort uit een magnifiek geplaatst schot van Messi: de Argentijn draaide langs het strafschopgebied weg bij zijn tegenstander en krulde het leer tegen de binnenkant van de paal. Na de 2-1 bepaalde Messi de eindstand met een van richting veranderd schot: 3-1.

Er staat vanavond geen maat op Leo Messi. (Met rechts!!)

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 16 september 2020

De eerste training van Lionel Messi onder Ronald Koeman
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Redelijk goede wedstrijd van Barca gezien. Erg genoten van Trincao en op het laatst Puig. Begin toch steeds meer te geloven dat het wel goed komt met Koeman aan het roer.

16 september 2020 om 20:59

Wat was de opstelling en formatie? 4231? Ik lees Frenkie centraal met Busquets

16 september 2020 om 21:01

Klopt inderdaad, 4231 en dat liep verrassend (vind ik dan) genoeg alleraardigst. Formaties en opstellingen kun je trouwens in zat voetbal apps makkelijk zien, weet niet of ik namen kan noemen hier.

16 september 2020 om 21:02

Messi doing what Messi does. Niks nieuws mensen.

16 september 2020 om 21:05

Haha ja inmiddels ben ik een paar artikelen verder en zie ik dat er zelfs een heel apart artikel is over de opstelling . Volgende keer eerst even scrollen voordat ik domme vragen ga stellen.

16 september 2020 om 22:38

4-2-3-1 is niet zoveel anders dan 4-3-3 met de punt naar voren.

18 september 2020 om 13:51

Maar ze speelden bij Barcelona altijd 433 met de punt naar achter. Dan is dit wel degelijk een verschil.

16 september 2020 om 20:59

Denk niet dat je te veel waarde moet hechten aan oefenwedstrijden tegen teams uit de tweede en derde divisie

16 september 2020 om 21:02

Nee natuurlijk niet. Maar aangezien we niets anders hebben om op te baseren is dit het beste. We zullen zien hoe het gaat wanneer la liga weer begint.

16 september 2020 om 21:07

Ja daar heb je natuurlijk gelijk in. Kan me nog herinneren vorig jaar toen Real 7-2 verloor tegen Atletico. Das toch wat anders gelopen uiteindelijk

Dembele's talent is ongeloofelijk als hij het op z'n heupen heeft maar het is toch keer op keer wel echt droevig wat ik zie hoor. Speelt continue zijn eigen spelletje en vertraagd het ontzettend. Trincao ben ik echter helemaal weg van. Wat een speler zeg. Blijft maar gaan en brengt weer een classic buitenspeler terug in het spel.

16 september 2020 om 21:04

Dembéle heeft het lichamelijk allemaal als vleugelspeler. Enorm snel, wendbaar, tweebenig. Hij mist alleen het nodige voetbal intelligentie en de nodige rust. Vooral het eerste is niet makkelijk te ontwikkelen. Ik schat zijn toekomst bij barcelona niet erg hoog in. Ik vind dat Fati minimaal al op gelijke hoogte is. Hij beschikt wel over de intellegentie, rust en volwassenheid.

16 september 2020 om 21:09

Hij is pas 23, met de juiste trainers kan hij dit nog allemaal ontwikkelen en dan wordt het echt een topper. Mits hij de juiste mentaliteit heeft en (grotendeels) blessurevrij blijft.

16 september 2020 om 21:12

Zou kunnen maar gaat denk ik lastig worden. Inzicht op dat niveau is heel erg lastig aan te leren. Ik denk dat Fati en Trinqao hem aankomende jaar ook voorbij streven.

16 september 2020 om 21:14

Rust voor het doel is lastig te ontwikkelen helaas. Zag hem vandaag ook weer een geniale actie maken om die bal vervolgens in een baan om de aarde te schieten. Volledig fit worden en wat zelfvertrouwen opdoen kan hem hopelijk weer de goede weg op helpen.

16 september 2020 om 22:08

Ben ik niet met je eens. Dembele heeft echt alles, ook overzicht. Het probleem is zijn instelling/concentratie. De makkelijkste ballen kan hij zomaar weg geven. Ik vind Dembele echt een stuk beter dan Fati. Fati is een groot talent die veel gescoord heeft maar qua veldspel heeft hij mij nog niet geheel kunnen overtuigen.

16 september 2020 om 21:04

Wat mij vooral stoort is het gebrek aan voetbal intelligentie van Dembele. Hij kan geweldig voetballen, maar het komt er daardoor gwn zo weinig uit.

16 september 2020 om 21:05

Dembele heeft super veel talent maar tegelijkertijd ook een voetbal IQ van 0. Mensen zijn het misschien vergeten maar voor zijn ongelukkige blessures was hij ook al zo. Denk maar terug aan de 4-0 die hij tegen Liverpool had moeten maken. Als die jongen nou wat slimmer was zou hij niet te stoppen zijn

16 september 2020 om 21:23

Jou reactie op dembele is wel hard . Die jongen heeft 7 maanden geen bal gezien lag er veelste lang uit en dan speel je net een tweede wedstrijd. Hij heeft nog meer nodig dan een halve wedstrijd en moet nog helemaal in z’n ritme komen. Je beledigt mensen door te zeggen iq van 0 maar goed. Ik weet zeker dat als zijn wedstrijden speelt achter mekaar hij een heel hoog niveau kan halen. Hij heeft het al eerder laten zien bij Dortmund alleen Barcelona krijgt niet zoveel ruimte en daar zit meestal zijn kracht ook. Ik geloof zeker in dembele

16 september 2020 om 22:25

Talent heeft ie, anders speel je niet voor Barca. Maar deze beste man kan geen eens een bal hooghouden? Zijn balaanname en controle is dramatisch. Ja op dit moment wel beter dan Fati maar dat zal niet lang meer duren (als hij zich niet snel ontwikkeld, want Fati komt er echt aan).

16 september 2020 om 21:07

Wat het erge is, is dat hij een actie kan maken waarin hij vanaf eigen helft 5 man uitspeelt, vervolgens zelf voor de goal komen en dan zo ontzettend triest alsnog missen.

16 september 2020 om 22:13

Voor mij als voetballiefhebber zie ik hem liever 5 man wegspelen dan een intikker scoren. De club FC Barcelona staat er namelijk bekend om prachtig voetbal op de mat te leggen.

16 september 2020 om 22:13

Dembéle heeft soms iets magisch in zijn spel maar is als een ruwe diamant die maar niet glad lijkt te worden. Natuurlijk is hij nog jong en kan hij zich nog ontwikkelen echter zou dat op dit punt in zijn carriere wel wat rapper mogen. De echte toppers zaten op zijn leeftijd qua voetbalintelligentie en inzicht al een stuk verder en ik zie hem dat gat niet snel inlopen. Brengt tot nu toe helaas nog niet wat men ervan verwacht had.

Ben vooral onder de indruk van die jonge spelers. Ik hoop dat ze veel kansen gaan krijgen, alles hangt af van Griezman. Maar als Griezman zoals tot nu toe kiest voor Griezman diep en Messi op rechts, dan blijft maar 1 positie over voor al die jonge buitenspelers. Daarom hoop ik dat Koemand met Messi als Valse 9 speelt. Dan kunnen Dembele en Trinaco strijden voor die rechter flank, en Fati en Pedri voor die linker flank, zo komen ze veel meer aan spelen toe. Zou ook op het middenveld voor Puig kiezen inpl van Coutinho

Voor de tweede keer genoten van Trincao vandaag. Dat Messi goed is en de boel op sleeptouw neemt, weten we wel. Voor mij is het puur kijken wat Koeman van plan is qua formatie. Het blijft een oefenwedstrijd, maar vandaag stond het degelijk en werd er mooi gescoord. Op naar zaterdag!

Puig en Alena speelde veel beter dan Frenkie en Busquets. Intensiteit en tempo lagen zoveel malen hoger. Araujo is een beest en is wel aan het solliciteren naar een basisplek. Benieuwd hoe Todibo het gaat doen. Als die ook vlamt zou ik ze als duo wel willen zien. Trincao is echt een heerlijke winger en ook veelzijdig in zn acties. Kan buitenom gaan, maar ook naar binnen en heeft ook nog eens een steekpass in huis. Pedri vond ik ietwat minder spelen vandaag. Maar hij is meer gewend vanaf de flank te komen dan centraal op 10 te spelen. Dembele en Coutinho zagen er ook goed uit vandaag. Konrad is ook goed om te zien dat we nog snelheid op de vleugels hebben. Klassieke wingers met diepgang in hun spel, die graag de backs op zoeken en ook nog eens overzicht bewaren. Griezmann helaas weer onzichtbaar.

16 september 2020 om 21:18

Denk dat Frenkie en Puig samen de beste combinatie is. We moeten Pjanic natuurlijk nog zien, wellicht ook een optie. Busquets is aan de bal goed maar zonder bal heeft ie het niet meer.

16 september 2020 om 21:19

Hoezo vond je Frenkie trouwens matig en Dembele goed? Die laatste was echt z'n eigen wedstrijd aan het spelen. Vond Frenkie het juist wel aardig doen op die fout na.

16 september 2020 om 21:24

Dembele zie ik in context waar hij vandaan komt. Maar de man passeert nog zo makkelijk 3/4 man. Alleen de afwerking en eindpass moeten nog beter. Maar scoren en assists geven kan hij echt wel. Kwestie van vertrouwen en regelmatig spelen. Frenkie was vandaag niet bij de les. Aantal keer echt dom balverlies op cruciale plekken. Die tegengoal was ook volledig zijn schuld. Op die plek mag dit niet. Je moet op die positie het centrale spil zijn die rust en controle in de ploeg brengt.

16 september 2020 om 21:31

Dembele heeft alles, maar het ontbreekt hem een beetje aan voetbalintelligentie. Frenkie maakte inderdaad een cruciale fout, al moet ik zeggen dat het elftal ook bijzonder slechte stond opgesteld bij die inworp

16 september 2020 om 22:14

Konrad doet mij echt denken aan Adama Traoré. Zelfde kapsel, beide enorm snel en zijn twee kasten van jewelste

16 september 2020 om 23:26

Moet ik wel zeggen dat Konrad veel verfijnder aan de bal is en sterker in de kleine ruimte. Adama is dan weer veel sneller maar daarmee is alles gezegd. Ik zie veel meer voetbal in Konrad.

Als Dembélé fit blijft en coutinho zijn Liverpool niveau haalt,dan heeft Barcelona gewoon 2 wereldspelers erbij dit seizoen...

16 september 2020 om 21:17

Tsja, ik vraag me af wat de wedkantoren uitbetalen als dembele een seizoen lang fit blijft. Hopelijk krijgt Koeman Coutinho weer aan de praat.

16 september 2020 om 21:31

Ik geloof er zelf ook niet in,maar je moet een beetje positief voor Barcelona blijven,want op papier moeten ze gewoon meedoen om de prijzen

We hebben echt alleen een goede back nodig. Het is leuk om weer nieuwe gezichten te zien. Er zit gewoon meer pit in door de jonge jongens. Talent is er in overvloed. Trincao is echt een hele inteliggente speler. Araujo is echt een verademing achterin. Laten we nu eens slim zijn en eens geen geld uitgeven (wat we sowieso niet hebben).

16 september 2020 om 21:18

@viscacatalunya Hoe zie jij dat Trincao een hele intelligente speler is?

16 september 2020 om 21:22

Ik heb nu 2 wedstrijden gezien van hem bij Barcelona en er zit altijd een idee achter. Hij weet goede keuzes te maken. Bijvoorbeeld tussen alleen gaan of de bal afgeven. Hij weet altijd de ruimte te vinden en het lijkt daardoor of hij meer tijd heeft. Hij maakte ook een mooie run die Messi er uit pikte.

je kan van Koeman zeggen wat je wil maar hij neemt wel logische beslissingen en dat heeft vaak positieve invloed op het spel. over de combinatie Frenkie en Busquets kan je twisten maar voor de rest speelt iedereen waar die hoort te spelen imo en dan zie je dat zo een Coutinho bv ook wel wat kan

16 september 2020 om 21:18

Coutinho is gewoon een fantastische voetballer. Er zijn zoveel mogelijke oorzaken dat een speler ergens een tijdje onder zijn niveau speelt. Hopelijk laat hij het dit seizoen zien. Vind het een heerlijk type. Zo enorm dreigend ook met dat fantastische schot.

16 september 2020 om 21:45

dat is ook zo maar zo een speler rendeert pas als hij speelt op de plek waar hij hoort te spelen en Koeman snapt dat in tegenstelling tot een hoop andere coaches die denken dat je een speler op elke willekeurige positie kan neerzetten en dat dat verder niet ten koste gaat van zo een speler zijn prestaties. we hebben bv met Di Maria onder Van Gaal gezien hoe een goede voetballer op een koekenbakker kan lijken als je hem op een positie neerzet waar hij niet hoort te spelen

16 september 2020 om 22:27

Mag ik je complimenteren Japie. Ik betrap me erzelf op dat ik het steeds vaker met je eens ben. Koeman is een no-nonsense coach die vooral logische keuzes maakt.

16 september 2020 om 21:49

Allemaal leuk een aardig, maar pluk iemand van de straat, en zeg tegen hem of haar: je bent vanaf nu coach van barca, je gaat 4231 spelen, zet de spelers op de juiste plaats. Het is net een puzzel, de stukjes passen maar op 1 plek. Of zeg ik nu iets geks? 4231 is gewoon de opstelling waarbij je de meeste spelers op hun eigen plek kan neerzetten.

16 september 2020 om 21:51

een normaal denkend iemand zou dat doen idd maar veel coaches gaan dan juist dingen toch helemaal anders neerzetten om een beetje interessant te lopen doen van kijk mij eens revolutionair bezig zijn. gelukkig is Koeman niet zo een figuur. dat is gewoon een no nonsense coach die de logische beslissingen neemt en niet gaat zitten doen alsof voetbal een of andere hogere wiskunde voor raketgeleerden is. wil je dat je spelers optimaal presteren moet je het ze niet onnodig moeilijk gaan maken door ze in een onwennig systeem of op een onwennige positie te laten spelen en Koeman begrijpt dat gelukkig

16 september 2020 om 22:15

Daar kan ik me wel in vinden, echter vind ik het niet zo bijzonder wat Koeman doet, het is eerder bijzonder dat er idd zulke coaches zijn die opnieuw het wiel uit willen vinden, of denken dat ze met iets geks resultaat kunnen behalen. Het begint idd bij spelers op hun beste positie te zetten en zelfvertrouwen te krijgen.

Soliciteerd Trincao naar een basisplaats? Ik kende deze jongen helemaal niet voor deze 2 wedstrijden.. was en is deze jongen zo'n talent?

16 september 2020 om 21:19

Was afgelopen seizoen volgens mij talent van het jaar in portugal, en had ook geloof ik 2x speler vd maand prijs gewonnen. En dat in een competitie wat barst van het talent. Ik heb erg veel kritiek gehad op het bestuurd, maar ze hebben hem erg goed gescout en al vroeg een deal geregeld met Braga.

16 september 2020 om 21:29

Ah oke! dank voor de info, dan is dit inderdaad wel een van de weinige lichtpuntjes van het bestuur de afgelopen tijd

16 september 2020 om 21:30

Naja goed gescout... als je een beetje fm speelt weet je al 3 jaar dat trincao een toptalent is. Dat is gewoon al 3-4 jaar algemene kennis in de voetbalwereld, enkel niet bij buitenlandse fans misschien. Dan is januari 2020 heel laat hoor, niet vroeg. Niet dat ze het dan pas doorhadden hoor, barca zal dat ook al wel jaren weten, net als elke club met 1 of 2 fulltime scouts in dienst. Maar om te stellen dat ze hem erg goed gescout hebben en er vroeg bij waren vind ik een beetje onzin. Wel waren ze er vroeg bij om hem te kopen natuurlijk, ze waren immers eerst.

16 september 2020 om 21:33

Sorry hoor pik! Ik snap je punt overigens.

16 september 2020 om 21:40

Als dit zo'n goed talent blijkt, heeft Barca het gewoon goed gedaan lijkt me. Waar vind je tegenwoordig nog een talent waar je "slechts" 30mln voor hoeft te betalen.. ze zijn de concurrentie gewoon ruim voor geweest of ze zagen iets in hem wat anderen niet zagen. Hoe groot zijn talent ook was, tis nou niet dat er dagelijks artikelen voorbij kwamen waarin de grootste clubs gelinkt werden aan hem.

16 september 2020 om 21:40

Naja op FM heb ik wel meerdere talenten zien langskomen die de wereld top zouden halen.. ik begrijp wat je bedoeld maar je moet ook maar inzien dat een 'super" talent de kwaliteiten heeft om gelijk bij een van de beste clubs ter wereld te presteren

16 september 2020 om 21:52

Die zivkovic van PAOK zou volgens FM ook een gruwelijk talent zijn ( volgens mij wel iets oudere versies van FM). Maar hij speelt nu wel bij PAOK. Wel lekker dat hij mede Benfica uitgeschakeld heeft, maar dat even terzijde.

Haha die Koeman, kijkt Messi niet eens aan. OT: Heb zo het gevoel dat Koeman vriend en vijand gaat verrassen en uitstekend gaat presteren daar.

16 september 2020 om 22:28

Ik ook. Nu nog Suarez lozen en Depay halen en rocken maar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Elche00
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3731 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona geeft Koeman genoeg stof tot nadenken bij laatste test

Barcelona heeft de laatste test voor de seizoensouverture van volgende week in LaLiga tegen Villarreal gewonnen. Het team van trainer Ronald Koeman won het oefenduel met Elche in het kader van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren