Johan Derksen slaat vernietigend terug: ‘Laat hem doodvallen, die Dibi’

Dinsdag, 15 september 2020 om

Johan Derksen heeft maandagavond bij het slot van Veronica Inside fel gereageerd op de kritiek die hij afgelopen vrijdag kreeg van Tofik Dibi. Volgens laatstgenoemde schoppen de heren van VI doelbewust tegen een 'hele specifieke groep mensen aan' om rellen te veroorzaken. Derksen is van mening dat Dibi daar voorbeelden van had moeten geven en voegt tot slot toe dat de oud-politicus wat hem betreft 'dood mag vallen'.

Dibi zat vrijdagavond in de talkshow Op1, waar de comebackuitzending van Veronica Inside werd geanalyseerd. Het voormalig Kamerlid had VI liever zien stoppen. "Ik dacht toen het alsnog doorging: money talks", aldus Dibi. "Die principes, dat karakter, de geloofwaardigheid, het is allemaal te koop. Ik ben het niet eens met Angela de Jong (die ook aan tafel zat, red.) dat ze schijt hebben aan de hele wereld. Ze hebben vooral schijt aan een deel van de wereld. Ze schoppen vooral aan tegen een hele specifieke groep mensen. De grappen gaan heel vaak over minderheden, over Sylvana (Simons, red.), over Marokkanen, over homo's, over transmensen. Daar is blijkbaar bij een deel van de bevolking behoefte aan, omdat je dan blijkbaar een deel van je brein, dat politiek incorrect is, de vrije loop kan laten. Maar ik vraag af of Derksen dat nog gaat doen."

Angela de Jong haalt keihard uit naar ‘hypocrieten’ van Veronica Inside

Ook Angela de Jong was vrijdagavond kritisch op de comeback van Veronica Inside.Lees artikel

Derksen keek in de nacht van vrijdag op zaterdag de uitzending van Op1 terug. "Plotseling zie ik die halfzachte Dibi zitten, die ooit leider wilde worden van GroenLinks en toen eruit is gezet", aldus Derksen maandagavond. "Die man gaat daar zitten brommen en heeft het dan plotseling over dit programma, maar ook over mij. De mensen mogen alles over mij zeggen, maar hij zei dus min of meer dat ik homofobe en racistische grappen maak om een rel te creëren. En dat dat goed zou zijn voor ons programma. Dan denk ik: het begint toch een beetje vervelend te worden om zo neergezet te worden. Ik lig er niet van wakker, maar er zitten twee van die hele interessant doende presentatoren bij Op1, misschien dat een van die twee kan vragen: 'Noemt u eens voorbeelden van wat meneer Derksen gezegd heeft?' Maar dat staat natuurlijk niet op de autocue, dus daar komen ze niet op."

Dibi is volgens Derksen slecht geïnformeerd over het programma. "Nee, maar die volgt social media en daar leest hij dat op. Dat is het enige nadeel van social media, dat gaat een eigen leven leiden. Maar er zitten twee presentatoren, die moeten zich journalistiek opstellen: laat hem met voorbeelden komen. Dan weet ik wel: dan kun je een advocaat nemen. Ach joh, laat hem doodvallen, die Dibi. Wat kan mij dat nou schelen?", besluit de flamboyante analist.

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'
Meer video's


214 reacties (laatste reactie door giesburts)

Wordt steeds gekker met deze man, geen woorden voor!

14 september 2020 om 23:46

Wordt steeds gekker met Nederland, geen woorden voor!

15 september 2020 om 12:32

wow... meer als 600 duimpjes. .. Rake opmerking Messibazoer

14 september 2020 om 23:47

Die Dibi is toch al even uit het nieuws?

15 september 2020 om 09:29

Is dibi niet die gozertje die eerst Pro Islam was en later uit de kast kwam. Die schele gozer die zichzelf tegenspreekt en op elke uitspraak van Wilders gelijk klaar stond met z’n hippie club om te protesteren.

15 september 2020 om 11:01

Dit is die Dibi die allerlei baantjes aangeboden kreeg, maar er voor koos om zn wachtgeld te blijven opstrijken. En zo iemand wil dan een ander de les lezen over money talks...

15 september 2020 om 18:17

Kort om, een zak hooi

14 september 2020 om 23:50

Haha die man heeft er echt geen zin meer in en gaat net zo lang rare dingen roepen totdat hij mag stoppen lijkt het wel.

14 september 2020 om 23:54

“Val toch lekker dood” is toch gewoon een gangbare uitspraak in Nederland?

15 september 2020 om 00:07

Nou ja gangbaar - ik zou niet helemaal gelukkig zijn als iemand dat tegen mij zei laat ik het zo zeggen. Zou ook weer niet in tranen uitbarsten ofzo . Ik heb Derksen dat nog nooit over iemand horen zeggen hoor, vind hem feller over komen dan anders dus ik denk dat hij nu echt zoiets heeft van ik zeg nu echt helemaal alles wat ik wil zeggen: ik hoef toch niet per se meer op TV.

15 september 2020 om 07:30

Vind je het gek dat hij feller is dan normaal, hij wordt van alle kanten aangevallen om elke scheet die hij laat, omdat zij nog de enige zijn die tegenwoordig niet 100% politiek correct en anti witte man zijn.

15 september 2020 om 07:48

Ja precies dit, lijkt er meer op dat al die mensen waar Derksen zich zogenaamd op richt volgens Dibi, zich bewust steeds in de minderheidsrol proberen te drukken om maar al die aandacht te krijgen en een platform te krijgen om al die onzin te roepen. En 80% in NL dan maar medelijden hebben met die minderheden omdat ze zich gedragen als minderheden en dat zo in stand proberen te houden.

15 september 2020 om 11:16

Nee tegenwoordig mag je niets meer zeggen. Mensen kennen bepaalde uitspraken niet meer omdat ze te dom zijn om te poepen en vinden zichzelf vooral heel erg zielig. Huilie huilie cultuur neemt over.

15 september 2020 om 14:04

is toch wel grappig, al sinds de opkomst van Foruyn wordt er in nederland over minderheden gesproken in de sterkste bewoordingen. En dan is de tendens dat je niks mee mag zeggen? Er mag juist veel gezegd worden, misschien is het na 15 jaar elkaar bashen de tijd gekomen om wat minder te zeggen en elkaar wat meer in je waarde te laten....

15 september 2020 om 15:14

Over minderheden alleen? Of bedoel je in zijn algemeenheid over mensen die in veel negatieve rijtjes (waarbij de samenleving schade wordt toegebracht) voorkomen?Als er reden toe is, waarbij iedereen in de spiegel zou moeten kijken, want die had Fortuyn, dan is er met sterke bewoordingen niets mis. Dan hoopt men dat door die bewoordingen actie ondernomen wordt, maar helaas schieten sommige groepen dan in de slachtoffer modus. Waarbij gezegd kan worden dat sommige niet-politici dan doorslaan in hun verwoordingen.Dat sommige mensen via Twitter de ergste dingen wordt toegewenst en dat daar weleens wat minder geschreeuwd kan worden ben ik met je eens.

15 september 2020 om 16:35

niet bashen gewoon feiten en ik ben echt klaar met de leugen dat rechts zo intolerant is.1 vrijheid van meningsuiting uitbreiden iedereen mag zeggen en denken wat die voelt zolang je niet aanzet tot geweld en smaad. dus echt alles is bespreekbaar 2 bindend Referendum dus het volk mag laten weten wat het wel en niet wil. en de macht ligt niet bij die 76 volksvertegenwoordigers.3 er blijft gewoon immigratie alleen geen massa immigratie, en we stellen bepaalde eisen. en oorlogsvluchtelingen vangen we op in de regio en we betalen daaraan mee. 4 we laten politiek uit de scholen leraren moeten les geven niet indoctrineren.en wil je wel over politiek praten bespreek dan beide kanten.5 weg met de staatsomroep want wie betaald bepaald ook rechts betaald met hun belastinggeld voor het linkse gelul op de Npo. ze mogen gewoon blijven alleen betalen ze er zelf voor via sponsors en eventuele abonnementen. wat is hier nu intolerant aan het is juist tolerant en staat voor veel meer vrijheden.

15 september 2020 om 16:54

Fortuyn heeft zijn “sterke bewoordingen“ met de dood moeten bekopen. Tegenwoordig word je vrij snel “gecanceld” als je een mening hebt dat door links Nederland niet als politiek correct wordt gezien. Er is dus blijkbaar geen ruimte voor nuance. En dan zijn de enigen die nog wat durven te zeggen degen die dan “sterke bewoordingen” hebben, want anders wordt je om het minste geringste als domme racist weg gezet. Kan je het maar beter goed doen hè.

15 september 2020 om 00:05

Geen woorden voor? Weet je waar ik geen woorden voor heb? Dat dit land zo langzamerhand een kloteland wordt waar je niets meer mag zeggen. Hetgeen wat ons lang door de eeuwen zo groot heeft gemaakt "tolerantie" is totaal geen sprake meer van. En dan vooral van de groepen die Dibi noemt. Zo snel beledigd, zo snel janken bij de juf. Bah bah bah. Kweek toch een ballen man stelletje mietjes.

15 september 2020 om 01:01

Mentalist, adem even rustig in. Het is in dit soort tijden goed om je te beseffen dat outrage media een ding is en dat het plaatsen van controversiële meningen een verdien model is. Als je met echte mensen in gesprek gaat merk je dat je van de meeste mensen gelukkig nog gewoon mag zeggen wat je vindt. Als je jezelf met de juiste vrienden omringt kan je gelukkig ook met en tegen je vrienden nog gewoon gezellig een avondje een politiek niet altijd even correct gesprek hebben. Ook de outrage over wie wat gezegd heeft zorgt er maar zelden voor dat die dingen niet meer gezegd mogen worden. Dus kalmeer jezelf met de gedachte dat het beeld van de wereld wat je door het internet krijgt, waarin iedereen maar boos en verontwaardigd is, gelukkig vaak niet klopt.

15 september 2020 om 07:32

@ mentalist. Ik heb er ook geen woorden voor. Belachelijk dat Dibi zijj mening niet ksn geven zonder dat er iemand moet zeggen dat hij zich beledigt voelt en ballen moet kweken. Geld dit niet ook voor Derksen dan? Vrijheid van meningsuiting geld niet alleen als het bij jou standpunt aansluit

15 september 2020 om 07:56

@cabosilly Net zo als zijn politieke standpunten destijds, roept Dibi ook nu maar weer wat. Laat hem met onderbouwing komen. Net zo makkelijk als in de oppositie roepen dat dingen niet moeten in plaats van zelf verantwoording nemen.

15 september 2020 om 08:29

Lekker de optimist, je doet je naam eer aan!

15 september 2020 om 08:35

Volgens mij is tolerantie nou juist het tegenovergestelde wat dit land zo groot heeft gemaakt... en dat is het hele punt vriend. Google maar wat dit land groot hebt gemaakt, misschien snap je de "huilies" van de wereld iets beter.

15 september 2020 om 08:56

Ja gedaan, maar het zijn niet de huillies die het "groot" hebben gemaakt

15 september 2020 om 11:08

Ik schrijf ook niet dat de mensen die je huilies noemt voor welvaart hebben gezorgd. Maar wie wel en hoe? Waarom doe je zo hard je best om niet empathisch te zijn?

15 september 2020 om 11:32

Die man spreekt zichzelf tegen, die heeft letterlijk z’n reet gegeven voor publiciteit. Ik heb niks tegen homo’s maar je kan je niet profileren voor iets waar een gat in de markt zit. Hij zocht een publiek op die in de minderheid is om destijds stemmen te verzamelen dan roept die gelijk dat een voorstander daarvan is. Als je voor mensenrechten wil strijden geen probleem maar je zelf profileren wat je niet bent omdat daar iets te halen valt, is diep triest. Dat maskertje van hem is allang al afgerukt van z’n kop en zijn mening is geen dubbeltje waard.

15 september 2020 om 11:45

Mag deze opmerking van de optimist een groen randje? Mooie reflectie. Het valt allemaal wel mee mensen, we moeten ons niet laten gek maken door mensen als Derksen Dibi en de media die van hun geschreeuw profiteren.

15 september 2020 om 12:02

nouja de media is toch wel de beste feedback die je kan krijgen van de status van je land, hoe anders? Het probleem is dat deze media zich biased opsteld en daarmee voordurent polariseert, we weten de waarheid niet meer omdat de media niet meer objectief en onpartijdig is.

15 september 2020 om 13:40

Je mag nog van alles zeggen hoor alleen dat geldt dan niet alleen voor Derksen maar ook voor anderen. Probleem van Derksen is dat hij zelf denkt alles te mogen zeggen en als er weerwoord komt doet ie huillie.

15 september 2020 om 14:08

Ja idd mentalist, je zou bijna denken dat de witte man van middelbare leeftijd met een sterke mening het slachtoffer van deze maatschappij is! Wat een onzin man, je mag niks meer zeggen. Ik denk dat het allochtonen debat of hoe je het ook wil noemen bijna nergens zoveel en in zulke sterke bewoordingen al 15 jaar wordt gevoerd als in NL. Wat wil je nog meer: gewoon elkaar blijven bashen? En wat lost dat op dan, waar heeft dat ons gebracht sinds de opkomst van Wilders en Fortuyn? Nergens.

15 september 2020 om 14:40

Dankjewel voor je reactie De_optimist! Goed bericht! @OFNC jij moet ff eens een geschiedenis boek open doen. Nederland is het meest tolerante land ter wereld sinds 1588

15 september 2020 om 17:01

Het heeft ons in ieder geval de dood van Pim Fortuyn en Theo van Gogh opgeleverd. Tot zelfkritiek onder minderheden heeft het in ieder geval niet geleid. Die wijten alles aan institutioneel racisme, maar weigeren daarbij ook naar “hun” eigen aandeel in de problemen te kijken.

15 september 2020 om 17:41

Mentalist heeft gelijk dat het mietjes zijn zonder een ruggengraat en dat je niet over alles hoeft te janken. en natuurlijk mag Dibi alles zeggen wat hij wilt graag zelfs maar hij zit daar zo wat Derksen uit te maken voor racist, die vooral achter minderheden aangaat en daarvan profiteert. zonder met feiten te komen. en daar heb ik genoeg van.

15 september 2020 om 17:58

en daarom zouden we een bindend Referendum moeten hebben zodat het volk de macht heeft, en niet 76 volksvertegenwoordigers bijvoorbeeld thema's waar het volk over moet beslissen 1 meer of minder EU of er helemaal uit 2 wel of geen Massa Immigratie 3 wel of niet miljarden naar de stikstof aanpak en het klimaaten nog vele andere Thema's want iedereen in Nederland betaald eraan mee en wordt erdoor beïnvloed. maar op dit moment zijn er maar 76 mensen die beslissen en die andere 17 miljoen staan buitenspel.

15 september 2020 om 18:06

jij bent niet serieus te nemen. en ja ik durf te stellen dat sommige groeperingen in Nederland het slachtoffer zijn van Bijvoorbeeld de Massa Immigratie. het linkse gedeelte is vaak voor Rechts is tegen maar die moeten wel alles slikken. en heb je feitelijke kritiek dan ben je een racist of nazi. daarom moeten we een bindend Referendum moeten hebben. zodat de macht weer bij heel het volk ligt in plaats van 76 Volksvertegenwoordigers in Den Haag.1 Meer of Minder EU of er helemaal uit 2 wel of geen Massa Immigratie 3 Wel of geen Klimaat Maatregelen tot in de honderden miljarden. dan mag iedereen die Nederlander is stemmen dus links rechts midden en zelfs mensen die de politiek niet volgen.en bij een bindend Referendum wordt dan de stem van het volk gevolgd en doorslaggevend want de meerderheid krijgt dan hun zin. eerlijker kan niet

15 september 2020 om 21:36

@mentalist — Door de eeuwen groot heeft gebracht? Ik denk dat Nederland groter is geworden door kolonisatie dan door wat jij hier loopt te verkondigen.

15 september 2020 om 01:24

#NegeerDerksen

15 september 2020 om 06:22

Best wel precies hetgene dat er wordt aangekaart haha. Een hastag om ons te verenigen tegen dat wat we niet kennen. Het type mens dat tegen slecht weer is, denk ik dan altijd maar...

15 september 2020 om 08:03

@sociofan.. En dan toch reageren en aandacht geven.. Alles wat je aandacht geeft groeit, onthoud dat

15 september 2020 om 11:04

En toch zit je hier te reageren, SocioFan1. Wie echt negeert, zegt en doet niks. Je laat het gewoon met rust. Maar dat kan je niet omdat je een clout chaser bent.

15 september 2020 om 12:24

Snap je het wel? Hopelijk gaan anderen erin in mee in de toekomst. Ik vraag er aandacht voor, mag het. -_-

15 september 2020 om 12:45

Waarom zou je iets aandacht geven wat je kut vind? Blijkbaar vind je het toch wel interessant en zit je op social media af te wachten tot er weer 1 kort filmpje komt te staan waarbij ze iets verkeerds doen in jouw ogen om vervolgens te gaan huilen erover

15 september 2020 om 17:19

@KokkieAFCA0341 Waarom maak jij je druk om een ander die er iets van vind en een symbolische actie aan wil vastbinden? Maar goed je weet het allemaal zo goed wat ik denk en ga doen straks. Man als er iemand huilt ben jij het wel. Ik heb de vrijheid dit te doen en op de manier zoals ik wil, zoals meneertje altijd maar asociaal iedereen zit af te kraken op tv. Maar hey Derksen zal je dankbaar zijn door voor hem op te komen.

15 september 2020 om 08:48

Je had moeten kijken, want dit is weer volledig uit z'n verband gerukt. Jammer dit en jammer dat VZ aan het opruien is. Zij zorgen er hiervoor dat er onnodige discussies ontstaan en er een tweedeling ontstaat.

Tja, het is nou eenmaal makkelijk scoren door kriitek te hebben op Johan Derksen. Dat zal Johan Derksen zelf ook wel weten. Het is ook altijd weer grappig hoe dit soort mensen (mensen met een politieke achtergrond en een agenda) "politieke incorrectheid" altijd naar 1 kant trekken en elke vorm daarvan afdoen als iets slechts, zelfs als die zogenaamde politieke incorrectheid te staven is met feiten en cijfers of die feiten en cijfers zijn.. Ze komt bovendien een paar maanden te laat met haar commentaar op Derksen. Als je heel medialand door had gewild en overal aan wou komen schuiven, had je dat een paar maanden geleden moeten doen. Toen hielden dit soort mensen zich stil omdat ze bang waren dat ze debatterend niet zo sterk zijn.

14 september 2020 om 23:44

het is gewoon makkelijk media aandacht scoren. zeg iets over Derksen en VI en je hebt weer even Media aandacht en bent weer even Relevant, deze mensen zijn gewoon ziek en geilen op TV en zichzelf

15 september 2020 om 13:41

Heb je het over die gasten van VI?

15 september 2020 om 13:46

VI doet daar ook aan met die gespeelde rel rond Genee. maar de linkse mannetjes en vrouwtjes doen het vaker niet kijken maar wel overal een mening over hebben. en lekker slachtoffer spelen.hans Teeuwen het Vrije Woord

14 september 2020 om 23:51

Gelukkig is wat zij in VI doen niet makkelijk scoren. Dibi doet in een programma wat JD en de andere heren continue doen over andere mensen en dan vindt iedereen het geweldig dus laat andere mensen ook gewoon lekker kritiek hebben.

15 september 2020 om 00:05

ik vind het geweldig dat hij kritiek heeft en Derksen en VI proberen ook vaak genoeg om makkelijk te scoren. maar je mag wel zeggen wat je denkt en voelt dit is Nederland niet China of Noord Korea

15 september 2020 om 04:37

Moet je dan altijd zeggen wat je denkt?

15 september 2020 om 14:14

Maar nergens stel ik dat ze bij VI verstandige dingen verkondigen. Johan Derksen kan ik ook zelden op verstandige dingen betrappen, maar schijnbaar is het heel normaal om mensen zonder pardon weg te zetten als racist of homofoob zonder argumenten. Nog ernstiger is dat veel mensen helemaal niets van het programma zien en van horen zeggen met een reactie komen. Het gaat mij er dus niet om dat er kritiek is op VI of Johan Derksen. Het valt mij op dat mensen gewoon met hun eigen agenda over dit soort onderwerpen spreken en puur vanuit hun daden helemaal niets of niemand willen helpen, behalve hunzelf. Ze komen niet met oplossingen, feiten, cijfers, bewijs of andere dingen die kunnen helpen in zo'n debat. Ze wijzen met het vingertje, ze verkondigen wat hun doelgroep graag willen horen om zo iets te bereiken wat ze in gedachte hebben.

14 september 2020 om 23:56

"als je heel medialand door had gewild en overal aan wou komen schuiven, had je dat een paar maanden geleden moeten doen. Toen hielden dit soort mensen zich stil omdat ze bang waren dat ze debatterend niet zo sterk zij". Dibi schoof aan voor een ander onderwerp bij Op1. Daar werd simpelweg de mening gevraagd, dus diegene is niet speciaal aangeschoven om kritiek te hebben op VI. Dibi is overigens een man, maar goed. Ik ben het niet eens met zijn boodschap dat Derksen het alleen maar over minderheden heeft, maar ik vind het wel weer ironisch dat Derksen van alles en iedereen dingen verwijt als mensen een mening hebben over hem.

15 september 2020 om 07:56

Mwaa zie het anders. Derksen lijkt er klaar mee te zijn weggezet te worden als rasistisch en homofoob. Daar moeten mensen eens met voorbeelden komen (wat niet zo moeilijk is als iemand rasistisch en homofoob is). Of je hem verder aardig of een klootzak vindt, maakt niet uit. En daar kan ik wel inkomen. Mensen het stempel geven dat ze homofoob of rasistisch zijn is echt zwaar beledigend en dan moet je het toch wel zeker weten. Sterker nog, ik heb al eens gezegd door dat gemiep hier in Nederland wordt het rasisicme debat vertroebeld en verwaterd en over een paar jaar zinloos omdat de woorden zwaar afgezwakt zijn. Het is namelijk niet zo heel lang geleden dat gekleurde mensen achter in bussen moesten zitten, dat vindt zo ongeveer iedereen tegenwoordig belachelijk. Om aan te geven hoe snel dingen kunnen omslaan.

15 september 2020 om 14:08

Iemand rascistich of homofoob noemen is geen mening, dat zijn stellingen. En wie stelt, die bewijst. Dus hoort Dibi voorbeelden te geven waarom Derkssen zo genoemd mag worden. Besef wel, rascisme en homohaat zijn ernstige strafbare feiten. Hoe zou jij reageren als iemand jou bijvoorbeeld een crimineel zou noemen? Dan horen er toch feiten op tafel gelegd te worden waarom jij vrimineel zou zijn?

15 september 2020 om 22:25

@speedy, mede- Zoetermeerder Hij heeft hem tijdens de uitzending geen homofoob/racist genoemd he. Hij beticht Johan Derksen (en het programma min of meer) ervan dat hij politiek incorrecte, homofobe, of racistische opmerkingen maakt. Laten we wel wezen, elke heeft hij wel een keer gemaakt. Politiek incorrectheid komt elke aflevering wel voor. Rel rondom die brief van een homo supporter en Duncan Laurence kan je van zeggen dat ze nou ook niet percã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â© homo vriendelijk waren en laatst nog met Akwasi een rel rondom een racistische opmerking. Nou zijn de meningen daar natuurlijk over verdeeld, of dat allemaal wel racistisch is, of dat homofoob is, of je een racist bent wanneer je een racistische opmerking maakt etc. Ik vind het dus niet gek dat Dibi dat zegt want ik kan me er wel in vinden dat hij dat soort opmerkingen maakt. Nogmaals, dat hij alleen tegen minderheden aanschopt vind ik ook onzin.

weer heerlijk links huilen huilen emoties emoties 0 feiten. ze maken ook genoeg grappen over vrouwen blanke spelers en hooligans net zoals bijvoorbeeld van Gaal van breukelen en het Knvb bestuur. Dibi moet eens leren wat vrijheid van meningsuiting betekent net zoals Racisme en dat je ook gewoon grappen mag maken,. de wereld is compleet gek geworden slachtoffer spelen is nu populair net zoals politiek correct zijn

15 september 2020 om 00:58

Altijd makkelijk om het op links te gooien. Ben niet perse links maar zowel links als rechts huilt ook genoeg en heeft vaak genoeg ook 0 feiten. Los van dat didi niet moet janken. Derksen maakt over iedereen grappen (kuyt, van gaal, akwasi). Zoals het hoort. Didi lulde gewoon onzin. Wordt ook gek van de jankcultuur en slachtofferrol daar niet van. Belachelijke vertoning van Didi in Op1, maar het op links gooien is ook lekker simpel.

15 september 2020 om 01:06

ja misschien 90% links 10 % rechts

15 september 2020 om 01:38

Ik ben niet 90% links als je dat bedoeld. Links zou de economie verkloten. Gaat imo om de goede punten pakken. Rechts lult (net als links) genoeg onzin zonder feiten. Eerder 70% rechts en 30% links.

15 september 2020 om 03:09

Het probleem is denk ik vooral dat rechts de schijn tegen heeft ten opzichte van links. Links hoort immers inclusief te zijn. Iedereen hoort erbij. Probleem blijkt echter dat wanneer je toch net iets anders denkt, je niet bij die iedereen hoort. Dan ben je bv een racist. Kortom: iedereen hoort erbij, behalve als je anders denkt. En dat is meteen de valkuil van rechts. Die kunnen uitgesproken zijn tegen bepaalde dingen en daarmee schop je mensen tegen het zere been. Maar dat is dus het probleem: rechts heeft vrij vaak best een redelijk punt, maar dat is door links zo makkelijk onderuit te halen als zijnde racistisch of xenofobisch (ook al is dat misschien niet echt zo) dat de discussies al spaaklopen voordat ze zijn begonnen. Tot zover de politieke beschouwingen. In dit geval heeft Derksen wat mij betreft een punt. Men wordt te snel.beinvloed door incomplete berichtgeving. Een Dibi heeft VI waarschijnlijk nog nooit gekeken, maar kan wel op tv zijn interessante mening ventileren.

15 september 2020 om 04:40

@ackaka, zoals recht de ecologie verkloot.. en wacht.. wat als er geen ecologie meer is.. Dan heb je ook echt veel aan een economie.

15 september 2020 om 06:30

Wat is het verschil tussen mensen die links te pas en te onpas de schuld geven of mensen die alles gelijk racisme noemen? Ronaldogoat7 de pot verwijt de ketel.

15 september 2020 om 07:07

Het probleem is links en rechts is bedoeld om ook groepen mensen tegen elkaar te zetten. Het is gewoon makkelijk om mensen daarin weg te zetten. Wat als men link en rechts compleet negeert, zou beter zijn. Ook als men gelijkheid nastreeft.

15 september 2020 om 07:16

Paneermeel, gelijkheid, gelijkwaardigheid zijn een mooi streven. Al hoeft je dat van de neoliberale wind niet te verwachten. Verder naar de flanken hebben we PVV Fvd. Dan kun je gelijkheid natuurlijk helemaal vergeten.

15 september 2020 om 07:59

@Sir Paul....Dus bv Groen Links, SP, SGP enz zijn wel partijen waarmee je gelijkheid kunt behalen? Sorry maar daar denken heel veel mensen anders over.

15 september 2020 om 11:03

Rechts huilt dus heel weinig? Ik vind rechts juist continu huilen. Er was een keertje een aanslag ergens in Europa, en de kranten hadden nog geen identiteit van de dader, waarschijnlijk omdat je extra voorzichtig moet zijn met dit soort zaken en wachten op zekerheid. In plaats van dit in te zien begon zo’n Engelse rechts figuur, Katy nogwat, moord en brand te schreeuwen (janken) dat de “Linkse media” de achtergrond van de dader met opzet verborgen hield om moslims te beschermen of whatever. Uiteindelijk bleek de dader gewoon een blanke europeaan, zij verwijderde de tweet en begon gewoon door te janken over de islam in het algemeen. Dit is wel een beetje rechts in een nutshell. Aankomen met jankend retoriek of het nu wel klopt of niet maakt niets voor ze uit.

15 september 2020 om 11:21

En dus gaat Ackaka op VVD stemmen, waardoor we helemaal niks krijgen, ja duurdere rekeningen, meer haat naar elkaar, slaven van de EU zijn zonder eigen visie en blijven enge vieze mensen beschermd zoals Demmink. Als jij op VVD of CDA stemt, mag je simpel weg niet klagen wanneer je zelf in die circuit zit. De trouwfoto's van Grappenhaus gingen niet om de trouwfoto's ging om wederom het niet hoeven te openen van een debat over grote mensen in de pedofilie wereld. Fijn geweten heb je dan

15 september 2020 om 12:28

Fbsk07 dus rechts scheert over een kam volgens jou? Dan scheer je toch ook rechts over een kam?

15 september 2020 om 13:01

Hans Teeuwen : het vrije woord dat is pas gelijkheid

15 september 2020 om 13:43

@ronaldogoat ja man toen de nazi's vrij hun jodenhaat mochten indoctrineren toen was er echt gelijkheid. Je bent een debiel als je denkt dat het vrije woord geen grenzen moet hebben

15 september 2020 om 21:08

@ajaxmind, Milieu is idd de 30 links net als huurprijzen bijv

16 september 2020 om 14:04

Dat over een kam scheren is hier niet het enige noch het grootste probleem, het ging mij voornamelijk om de complot theorie over “linkse media probeert zus en zo te doen”.

15 september 2020 om 00:59

Misschien kan jij maar beter verdiepen in de definitie van vrijheid van meningsuiting. Dat is hier namelijk niet eens van toepassing. Als ik zeg dat je moeder zo dik en lelijk is waarbij ze beter haar hoofd niet kan vertonen in de maatschappij omdat het schadelijk is voor de volksgezondheid is dat geen vrijheid van meningsuiting. Het mag dan wel mijn mening zijn maar het is gewoon een belediging. Vrijheid van meningsuiting is in het leven geroepen voor politieke kwesties waarbij je niet strafrechtelijk wordt vervolgd omdat je een ander mening hebt. Zie landen in het midden oosten/ China waarbij je gewoon de cel wordt gepleurd als je niet dezelfde ideologie volgt.

15 september 2020 om 01:09

fout dat is precies wat vrijheid van meningsuiting betekent je mag beledigen zelfs haat toespraken geven en racistische opmerkingen maken.. je mag alleen niet aanzetten tot geweld.

15 september 2020 om 01:19

Zucht.. Wellicht kan je beter terug gaan naar school of maar je avonduren beter besteden om je kennis bij te spijkeren want je kraamt gewoon dikke onzin uit. Aanzetten tot haat is strafbaar met Max 1 jaar gevangenis straf onder Artikel 137d van het Nederlands Wetboek.Maarja jij zal het vast wel beter weten. Typische tokkie denkwijze.

15 september 2020 om 01:38

zelfs als je dat zou zeggen over mijn moeder en mij en mijn vader Fascisten en Nazis noemt dan zal ik jou recht op vrijheid van meningsuiting verdedigen. ik ben het dan oneens met wat je zegt maar verdedig jou recht om dat te zeggen.en ik voel me dan niet eens beledigd anders leven we echt in een eng land, en je spreekt jezelf heerlijk tegen je noemt het hele moeder voorbeeld en dat het geen vrijheid van meningsuiting is maar een belediging en je noemt me daarna een tokkie wat een beledigende term is overtreed jij nu de vrijheid van meningsuiting absoluut niet. en zo hoort het

15 september 2020 om 01:43

Ik snap je haat naar links toe niet helemaal. Alsof iedereen die links stemt een slecht persoon is ofzo. Daarnaast is jouw definitie van vrijheid van meningsuiting onjuist, je mag namelijk geen haat toespraken geven en racistische opmerkingen maken. Kunnen zeggen wat je denkt moet niet per se 100% altijd kunnen om in een democratie te leven.

15 september 2020 om 01:51

in Amerika had je die vrijheid en ja ik vind dat je in een democratie alles mag zeggen. en de grens is aanzetten tot geweld en nee niet iedereen die links is is een slecht persoon. ze willen gewoon andere dingen.

15 september 2020 om 01:53

Echt te hilarisch dit 😂 Gewoon alsnog volhouden doorwat krom is recht te praten. Al helemaal het prachtige voorbeeld land als “Amerika” erbij betrekken wat niet relevant is. Chapeau voor je vindingrijkheid! En dan nog de kers op de taart “anders leef je niet in een democratie” hahaha gozer. Weet je wel wat een democratie is en betekent? Zou vast wel niet anders wist je wel dat er meer nuance (ja een nieuw woord voor je om te op te zoeken) zit in vrijheid van meningsuiting. Maarja heeft toch geen zin om het met jou hier over te hebben aangezien je geen idee hebt hoe de wereld in elkaar steekt. Overigens geef ik je wel gelijk dat mensen niet zo snel op hun teentjes getrapt moeten worden en bepaalde dingen moeten kunnen incasseren. Zeg je toch nog iets zinnigs. En overigens, ik ben noch links of rechts maar als ik mensen zie met zulke logica als jij ben ik toch al gauw een voorstander van dat we niet al te pientere mensen maar moeten vervolgen vanwege de idioterie die ze uitkramen. Ik heb nu al medelijden met je (toekomstige) nageslacht omdat ze moeten opgroeien met jou logica en denkwijze. Maar hey is geen belediging maar een compliment. Oh ja, is ook mijn mening

15 september 2020 om 01:56

Zijn we het eens over dat niet alle linkse mensen slecht zijn in elk geval verder niet maar ieder zijn goed recht uiteraard.

15 september 2020 om 02:07

het is inderdaad jou mening ik ben niet beledigd en verdedig jou recht om dit te zeggen. hoe anders is dat dan iemand die onder elke steen Racisme vind of een belediging? en natuurlijk weet ik wel wat Nuance betekent net zoals een Democratie en bedoelde ik al vanaf het begin de vrijheid van meningsuiting in amerika. alleen benoemde ik het woord Amerika niet. haha en je zei zelf dat je beledigen te ver vond gaan maar je probeert mij alleen te beledigen hoe hypocriet? 1 ding je veroordeeld een belediging blijkbaar geen vrijheid van meningsuiting? maar je gebruikt wel beledigende termen en haalt er zelfs mijn zogenaamde toekomstige kinderen bij hoe hypocriet? ik ben op zijn minst constant dat ik iedereens recht zal verdedigen op vrijheid van meningsuiting en om te beledigen en het boeit me dan niet of je links rechts of midden bent

15 september 2020 om 06:44

Links de schuld geven maar bij wat dieper graven blijkt ie gewoon Geert en Sjerrie na te praten en als het dan op argumenten aankomt 1 stortvloed van onsamenhangende bagger wat eruit komt. Continue tegen links aantrappen vind ik net zo dom als alles maar racisme noemen. Exact hetzelfde eigenlijk.

15 september 2020 om 07:05

Misschien moet je inplaats van je blind staren op artikel 7 van de grondwet, even artikel 1 erbij pakken. Waarin duidelijk staat dat racisme en elke vorm van discriminatie op basis van wat dan ook verboden is. Overigens, haat toespraken en racistische opmerkingen is juist wat aanzet tot geweld, Dat is vaak zo gebleken in de geschiedenis.

15 september 2020 om 07:45

Ach ik ben van mening dat wij hoe langer hoe meer gegijzeld worden door die kleine linkse elite kliek en die graag willen bepalen wat goed voor ons is , al die praatprogramma’s je ziet altijd die zelfde koppen op tv zelfs Jinek is zo geworden ze stelt een vraag en als je maar even een antwoord geeft dat niet in haar straatje past stelt wordt je genegeerd er jammer dat politiek correcte gedoe , ik vind ook dat je niet alles kan zeggen en ben ook tegen elke vorm van racisme maar nu draven ze erg door in alles .

15 september 2020 om 07:56

Het medelijden is wederzijds, ik hoop niet dat jouw kinderen moeten opgroeien met jouw spelling en grammatica. Zo uit de hoogte doen tegen iemand, maar niet eens een fatsoenlijk stukje tekst kunnen typen. Inhoudelijk ben ik het tot op zekere hoogte wel met jou eens, vrijheid van meningsuiting is iets anders dan vrijheid om te beledigen. Johan Derksen balanceert vaak op dit randje.

15 september 2020 om 08:01

Linkse elite? Wat een akelige dogma's kom ik hier tegen. Zijn Jeroen Pauw, Sven Kockelman, Matthijs van Nieuwkerk niet gewoon de beste presentators/interviewers? Npo idd. Wat is de rechtse elite dan eigenlijk? De bazen van Shell? Mocht dat zo zijn is de rechtse elite kapitalist/economisch en de linkse intellectueel?

15 september 2020 om 08:01

@ronaldogoat,feiten zijn feiten en dat wil jij kennelijk nog steeds niet begrijpen. Evenals je capaciteit voor begrijpend lezen. (als het mijn mening is kin ik het nog begrijpen)ik heb nergens aangegeven dat ik een belediging veroordeel. Ik wijs je gewoon terecht dat een belediging totaal anders is dan vrijheid van meningsuiting omdat jij gewoon niet begrijpt. Overigens is het een belediging wat ik zeg? Ja in principe wel, maar jij deed toch zo stoer om te zeggen dat "elk belediging van links een compliment is voor je" of dat als men beledigd wordt het maar moet negeren? Maar zelf nog te piekeren tot middernacht omdat ik je beledigd heb? Overigens ben je helemaal geen vrijheid van meningsuiting aan het verdedigen, eerder gebakken lucht. Als je oprecht iets voor vrijheid van mening uiting adviseer ik je meer energie in te steken in de doemdenkers over Corona. Zij worden buiten de media nogal vaak mond dicht gemaakt en onterecht strafrechtelijk vervolgd. Niet dat ik dezelfde denkwijze als hun deel, maar het is hun Vrijheid van meningsuiting dat wel moet worden gewaarborgd. En dan ter afsluitend op je: 'maar dit in Amerika' (wat totaal niet relevant is en ik snap nog steeds niet hoe je er in godsnaam bij komt) trek ik wel de Johan Derksen kaart: "ga maar lekker naar Amerika dan als je denkt dat het beter is"

15 september 2020 om 08:03

Nee hoor, je slaat de plank echt volledig mis. Haat toespraken kun je echt vergeten. Racistische opmerkingen? Forget it. Zelfs Racistische kleding/tekens kunnen bij wet of door de rechter verboden worden. Vrijheid van meningsuiting is echt veel minder breed dan mensen denken en er zitten een hele hoop beperkingen aan. Je mag namelijk niet aanzetten tot Haat of geweld....

15 september 2020 om 08:13

@dvv20, dank je voor je medelijden maar is niet nodig hoor. Het was vrij laat gister avond en had geen zin om alles goed na te lezen. Als je het inhoudelijk snapt dan is het goed toch?daarnaast ben ik het volledig met je mee eens over dat Johan vaak het randje opzoekt van vrijheid van belediging. Maar toch zien mensen dat als "vrijheid van meningsuiting"

15 september 2020 om 11:30

(sirpaul) Beste presentatoren ? Ik denkt daar toch iets anders over Pauw en van Nieuwkerk 2 grotere narcisten zijn er niet maar dat is mijn mening hoor , dit zijn gasten zichzelf zo graag horen praten, dulden weinig of geen tegenspraak als een gast een andere mening heeft , daarom vindt ik dit hele nare personen

15 september 2020 om 11:59

Wat heeft dit nou weer met links te maken? Ik ben zelf behoorlijk links, maar ik vind Dibi maar een zielig mannetje dat zich veel te comfortabel voelt in de slachtofferrol.

15 september 2020 om 14:20

Heeft totaal niets met links of rechts te maken. Ik ben totaal niet rechts en kan altijd lachen om Derksen. Een hoop extreem populistisch gezever tegenwoordig in Nederland en dat van beide kanten....

15 september 2020 om 14:25

ben het gedeeltelijk met je eens ja beide kanten doen populistische uitspraken. maar de meeste dingen hebben wel zeker met links en rechts te maken. dat betekent overigens niet dat het altijd 100 links of 100 rechts is.

Wat klopt er niet aan wat Dibi zei dan? Hij roept die dingen toch ook omdat hij weet dat dit het zogenaamde "format" is en hij zo ook aandacht genereert? Het is bijna één grote rant geworden over voetballers, scheidsrechters en (sinds een aantal jaren) ieder ander in de maatschappij die "er niks van kan/snapt/normaal moet doen". Lekker makkelijk in het straatje van de vaste kijker lullen.

14 september 2020 om 23:45

dat hij vooral minderheden aanpakt dat is bullshit ik leg net uit dat het goed verdeeld is en hij ook gewoon achter hooligans blanke spelers blanke coaches en blanke bestuursleden aangaat, net zoals vrouwen en ministers

15 september 2020 om 00:32

Derksen speelt het op de man en niet op groepen. Daar zit dan ook wel eens een homo, Marokkaan of donkere bij, net zoals Louis van Gaal, Erik Ten Hag, Sylvie Meis en André Hazes daar ook wel eens bijzitten. Maarja.. over die eerste mag je geen onvertogen woord zeggen, die zijn tegenwoordig heilig.

15 september 2020 om 00:38

als je geen overheid gefinancierde linkse Propaganda omroep zou hebben zoals de Npo, maar een omroep die onafhankelijk is met echte Journalisten en geen linkse Activisten dan zou Nederland er zoveel beter voor staan en Toleranter zijn,

15 september 2020 om 11:14

Dit is precies het probleem. Jullie linkse mensen denken altijd het monopolie op (het) gelijk te hebben en voelen je daardoor verheven boven andersdenkenden. En dat uit zich dan in arrogante opmerkingen als "de NPO is meer voor ontwikkelde mensen". Blijf jij maar lekker in je linkse bubble zitten en NPO kijken. Dat weet je precies wat er allemaal (niet) speelt in de wereld.

15 september 2020 om 12:13

Zo even uit je ivoren torentje stappen vriend, je hangt hier echt de subsidie slurpende linkse rakker uit. Alleen recht op de waarheid en verheven boven de rest want de rechterkant moet wel onderontwikkeld en een tokkie zijn. Vergeet niet dat dankzij rechtse mensen zoals ik die wel een commerciële baan hebben en daardoor de belastingdienst flink spekken linkse subsidie slurpers zoals jij nog enigszins bestaand recht hebben. Hoe is het trouwens met die asielzoeker bij jou thuis?

15 september 2020 om 01:00

Dibi benoemde dat de minderheden de kastanjes uit het vuur gehaald hadden en dat een "witte" oid groep mensen met de eer ging strijken omdat ze ineens en masse racisme gingen veroordelen. Het is ook nooit goed bij dat soort mannetjes.

15 september 2020 om 12:01

"wat klopt er niet aan wat Dibi zei dan?" Zoals Dibi het vertelt, lijkt het alsof ze bij VI alleen maar harde uitspraken doen over minderheden. Maar er worden toch wel degelijk ook heel vaak blanke, heteroseksuele mannen afgezeken.

Johan noemt al jaren mensen als Kuyt de grootste griezel uit de voetballerij. Maar als mensen een mening over Johan hebben nadat hij voor controverse heeft gezorgd, dan slaan de stoppen door... Wat een hypocriet

15 september 2020 om 00:13

Heb je het stukje van dhr. Dibi wel bekeken? Nogal rancuneus met een aantal krachttermen smijten aan het adres van Johan, zonder enige vorm van feitenkennis te demonstreren. Het enige onderzoek op dit gebied toont aan dat het wel meevalt met het bewust grappen maken over die minderheden, maar daar heeft Dibi natuurlijk geen boodschap aan!

15 september 2020 om 00:14

Slaan de stoppen door? Johan zegt gewoon wat hij denkt. Volgens mij is dit gewoon een normale reactie op wat Tofik hier zegt, daarnaast controverse? Wellicht als je links bent maar de meeste Nederlanders vinden de uitspraken van Johan echt niet zo schokkend hoor.

15 september 2020 om 00:22

Krijg je meteen weer het "jij bent links" gezeik. Zullen we anders niet de voetstappen van de VS volgen en politiek hier buiten laten? Er zijn ook rechtse mensen die de uitspraken van Johan onhandig vinden en linkse mensen die het een beetje overdreven vonden, wel in mindere mate. Daarnaast is het gewoon een feit dat het voor controverse heeft gezorgd, dus ik snap niet echt wat je wilt zeggen.

15 september 2020 om 00:24

Dat doet Dibi ook. Hij zegt gewoon wat hij denkt en daar kunnen bepaalde types zoals jij blijkbaar niet tegen.

15 september 2020 om 00:42

je bent gek als je niet ziet dat het overgrote gedeelte van links komt de kranten de media op tv de scholen de overheid de bekende Nederlanders, weer alleen woorden geen feiten en ja er zijn linkse mensen die het prima vinden en rechtse mensen die het erg vinden. maar de grote meerderheid die dit erg vinden zijn links. terwijl we in dit land iets moois hebben genaamd Vrijheid van meningsuiting ,

15 september 2020 om 06:16

Dibi maakt iemand zomaar zonder enige reden voor homofoob enz uit. En dat is heel kwalijk.

15 september 2020 om 07:42

Los van dat er op dit forum onterecht vanuit wordt gegaan dat iemand volledig links of rechts is: De grootste krant van Nederland is de Telegraaf, staat niet bekend als linkse krant. Meeste kijkcijfers zijn absoluut niet voor NPO programma’s maar juist voor programma’s op de commerciële zenders. Natuurlijk hoor je meer kritiek op VI vanuit de “politiek correcte” hoek en mensen uit die hoek zie je vaker bij NPO. Vergeet overigens niet de groep confessionelen; er is niet alleen maar links of rechts. Ik vind het juist mooi dat een grote groep mensen - ongeacht politieke voorkeur - naar VI kijkt waarbij de heren lekker op alles en iedereen afgeven. Zo slecht gaat het ook weer niet

15 september 2020 om 08:42

@Optimus Genium: Dibi roept iets zonder ook maar het programma gezien te hebben naar het lijkt door meningen op een social media. Die zijn natuurlijk zo gekleurd dat hij dan dingen roept die niet waar zijn. Kom dan met feiten als je een Johan Derksen homofoob of racist vindt. Maarja dat doet meneer Dibi niet omdat hij het programma niet kent en nog even de social media hype naar boven wilt halen. En ik geef Johan gelijk dat de hosts van dat programma op1 gewoon wat erop in hadden moeten gaan. Maar goed we weten nu wel tegenwoordig in Nederland om elk ding wat je zegt is wel 1 iemand beledigd en wordt dat breed uitgemeten in de pers. Laat die mensen lekker van de tv af die zijn juist het probleem aan het worden.

15 september 2020 om 12:50

Dibi veroordeelt zonder enig argument en zet Johan weg als een homofoob en racist. Typisch links, veroordelen zonder ook maar enig argument.

15 september 2020 om 13:43

Ik ken de beste man niet en ben ook nooit geïnteresseerd in zijn mening. Maar ik vind het vervelend dat men blijkbaar Johan Derksen zijn uitspraken als mening bestempelen om vervolgens Dibi niet een mening gunnen. Ik kijk zelf al jaren naar VI en ben altijd fan geweest van de humor van het programma. Maar ik doe mijn ogen ook niet dicht van de beperkingen van Derksen!

15 september 2020 om 01:54

Is Kuyt een van de minderheden, zoals benoemd in dit artikel? Volgens mij niet. Dat bewijst maar weer hoe graag mensen altijd gezien willen worden als slachtoffer stelletje zielepoten. Nieuwe Stichting JankenVoorSlachtoffers, voor elke jankbui doneren we 1 traan naar slachtofferland om een Jankbad te openen waar ze met zn allen in kunnen zwemmen en daarna kunnen ballen bij Fc Jankenbal op een goed gesproeide mat die om te janken is

15 september 2020 om 06:17

@Elchicharit0...... als je het niet hebt gezien dan moet je gewoon niks zeggen met je stoppen doorslaan. Dat was helemaal niet het geval.

Ik vind dit toch wel een compliment. Blijkbaar gaat het in Nederland zo goed dat men maar over een voetbalprogramma moet hebben dat meer een koffieprogramma is voor mannen dan daadwerkelijk relevant. Waar sommige zich druk om kunnen maken, gut o gut

Kijk het programma al een tijdje.. ik weet vrij zeker dat ze tegen iedereen aanschoppen.. ongeacht ras, geaardheid, sex, religie.. boeit de mannen geen bal. Het is in mijn opinie een beetje als cabaret. Het is leuk om naar te kijken zolang je het allemaal niet zo serieus neemt.

Waarom gaat het tegenwoordig over mensen die iets van voetbal vinden ipv daadwerkelijk voetbal?

15 september 2020 om 00:04

Nog veel erger, het gaat over mensen die iets van een programma vinden, waarin andere mensen over van alles praten en soms ook een beetje over voetbal. Nou krijgen we straks Dibi weer bij Jinek of Pauw en dan is het cirkeltje rond.

Dibi heeft gewoon gelijk, Derksen is niet alleen een racist maar blijkbaar ook heel vergeetachtig, ik denk persoonlijk dat hij seniel aan het worden is. Hoe kan je met een stalen gezicht zeggen dat je nog nooit wat racistisch hebt gezegd over een bepaalde groep mensen, het probleem is dus, Derksen denkt dat wat hij zegt NIET racistisch is. En dat is het probleem deze tijd, mensen willen geen grens hebben, ze willen erover heen gaan, en als ze erover heen gaan dan zeggen ze dat het allemaal wel meevalt. Alsof zij bepalen waar die grens van racisme is.

15 september 2020 om 00:20

Nee maar die grens mag een sylvana simons of een dibi wel bepalen?

15 september 2020 om 00:27

weer lekker hersenloos er is zo iets als vrijheid van meningsuiting en dat geeft je het recht om te beledigen. wil je geen vrijheid van meningsuiting en dat de overheid en de media uitmaakt wat je mag zeggen en denken, ga dan lekker eens een maand in Noord Korea of Saudi Arabië wonen dan piep je wel anders

15 september 2020 om 00:28

Racisme is als belediging. Mijn vuist eindigt waar jouw neus begint. Met andere woorden: iedereen heeft een andere grens. Mensen zijn veel te verwend, eerste wereldproblematiek dit.

15 september 2020 om 01:42

Er zijn grenzen en beschaafde mensen houden rekening met elkaar

15 september 2020 om 07:58

Ja alleen niet iedereen heeft zin altijd lekker beschaafd te doen, we hebben immers de vrijheid om die keuze voor ons zelf te maken. Nouja hadden met al die moraalridders en lange tenen tegenwoordig.

15 september 2020 om 10:12

Jouw vrijheid is niet absoluut.

15 september 2020 om 12:58

Hans Teeuwen : het vrije woord

Is het nou nog niet afgelopen met die stennismakerij over helemaal niets? Derksen heeft gelijk, laat die Dibi en die andere halfzachte kneusjes een keer ophouden. Professionele slachtoffers zijn het..

15 september 2020 om 08:36

Precies dit! Lekker makkelijk om slachtoffer te spelen in plaats van een keer verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag wat helaas vanuit bepaalde groeperingen veel voorkomt.

Derksen heeft wel gelijk dat die presentatoren ook wel eens wat kritische vragen mogen stellen aan hun gasten. Verder vind Derksen het wel goed denk ik, want dit is weer aandacht voor VI. En dat moet je ze nageven , ze weten altijd wel de aandacht te trekken en zo ook weer gratis publiciteit.

15 september 2020 om 00:38

Een kritische vraag op de publieke omroep is volgens mij al jaren niet meer voorgevallen,bij journalisten is kritisch denken en vragen zo-wie-zo een verloren gave geworden tegenwoordig.alles voor de clicks en advertentie inkomsten en de rest is bijzaak.het is eerst roepen en dan pas kijken of het wel klopt en dan stil blijven of ontkennen of recht lullen als blijkt dat je geheel fout zat.

Ik doe hier niet aan mee! #NegeerDerksen

15 september 2020 om 01:44

Je zou er pas echt niet aan meedoen als je niet op dit artikel zou reageren. De hashtag was 't enige dat nog ontbrak in deze opgeblazen, misplaatste en Twitterachtige commentsectie, maar jij hebt het mooi compleet gemaakt. Zonde dat Derksen weer zo wordt afgebeuld op internet om een uitspraak die in Nederland sinds jaar en dag gewoon betekent 'laat hem in de stront zakken/laat gaan/wat kan mij hem verrotten'. Al zeker als mensen het programma hadden gezien hadden ze direct overduidelijk gemerkt dat dat de context was. Helaas is dit de huidige maatschappij geworden...

15 september 2020 om 03:01

Ten eerste, hopelijk gaan anderen hierin mee dus daarom plaats ik het. Ten tweede leuk dat je voor Derksen opkomt, zijn reactie kan zijn wat je zegt, doet er niet eens toe maar de manier hoe hij weer mensen afkraakt is triest. En dan huilen omdat een ander hem bekritiseerd, zeer hypocriet. Maar ja waarom ga ik eigenlijk in op je reactie. De beste man moet gewoon dik 'genegeerd' worden. Snap niet zo hoe je de beste man nog kan beschermen, belachelijk.

15 september 2020 om 05:35

Zien hoelang je het volhoud......

15 september 2020 om 06:10

Derksen huilt helemaal niet als iemand hem afzeikt. Hij zegt elke keer dat die mensen hem niet boeien. Elke keer moeten weer mensen in talkshow dingen roepen over Derksen die kant nog wal slaan. Hij wordt zelf voor homofoob, racist enz enz uitgemaakt. Dat doet ie bij een ander niet. Hij heeft z’n mening over een ander. Dat zijn 2 verschillende dingen. Als er iemand wel iets kan hebben van een ander is Derksen het wel maar je moet hem niet voor vanalles uitmaken als dat nergens op slaat. Hij zegt zelf nog ik kan allemaal zaken opstarten maar joh val lekker dood. En terecht. Iemand beschuldigen van dat soort dingen is gewoon kwalijk. En Derksen doet dat andersom niet. Hij zegt gewoon wat hij van iemand vindt.

16 september 2020 om 00:05

Haha sociofan. Oprechte vraag; heb je het programma ooit bekeken? Het klinkt alsof jij denkt dat Johan Derksen Adolf Hitler incarnate is. Echt waar. Mensen zoals jij zien de wereld niet eens meer maar schrijven het zelf waar ze bijstaan. Dat krijg je als alles 'sociaal geconstructiveerd' is. Ik durf te wedden, beste sociofan, dat ik van begin tot eind praktisch elk politiek standpunt van jou kan voorspellen. Beetje zoals mensen in een cult dat doen.

En de definitie van : Vrijheid van meningsuiting of vrijheid van expressie is de vrijheid van burgers om hun overtuigingen kenbaar te maken, zonder voorafgaande controle door de staat. De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut, net als de meeste andere grondrechten. Zo zijn belediging en smaad onder bepaalde omstandigheden strafbaar. Het wordt hier te vaak verkeerd uitgelegd. En het geeft daarbij een verkeerd beeld van wat mensen eigenlijk zeggen. Dus je in sommige gevallen is iemand beledigen strafbaar. En de rechter beslist daarover. Echter is het zo dat als je iemand dood wenst je direct alle discussies stopt. Als je een volwassen persoon bent kan je het altijd gewoon uitpraten en je komt ergens wel uit. Als je klappen (figuurlijk gesproken) uitdeelt moet je ze ook kunnen ontvangen. Dat geldt voor dibi en Derksen.

Zo zei Derksen dat helemaal niet. Hij zei het op een manier zoals je zou zeggen..... wat boeit mij die gast, laat hem lekker in de stront zakken. Dit is weer zo neergezet waardoor mensen het op een bepaalde manier gaan lezen en dan weer kritiek op Derksen gaan uiten. Ik raad mensen aan de uitzending zelf eens te bekijken want door dit stukje van voetbalzone ga je een heel ander beeld krijgen van die uitspraak.

Ach ja, Derksen reageert zo omdat hij niet anders kan en niet anders doet. Zodra je tegengas bij hem geeft zie jij al voor je dat hij zegt; goh wat leuk dat jij een mening over mij hebt? 🤣🤣🤣 nee die klapt er keihard in. En tja dat ie zegt dat iemand dood kan vallen bedoelt hij natuurlijk niet letterlijk he 😉 (tenminste daar ga ik vanuit 🤣🙈)

Derksen mag toch wat terugzeggen als iemand hem racist en homofoob noemt terwijl die Dibi nooit naar het programma heeft gekeken. Dit is nou het hele probleem elk ding wat Derksen zegt wordt onder de loep genomen. Hij bedoelt hier mee te zeggen dat Dibi zijn mond moet houden. Maar tegenwoordig lopen er meer tere zieltjes rond dan je je kan bedenken dus ik begrijp het ergens ook wel dat mensen er ontzettend om moeten huilen.

Ik zal niet ontkennen dat er racisme is. Lastige is alleen dat ik als witte man er maar heel weinig mee te maken heb. Maar ik krijg wel de indruk dat sommige mensen wel heel snel naar de racisme kaart grijpen om de ander in een kwaad daglicht te zetten. En als je die kaart trekt, kom dan met voorbeelden. Iets meer begrip en respect voor elkaar zou al een hele boel schelen denk ik.

15 september 2020 om 08:57

Waarom noem je jezelf een "witte man"? Geen enkel mens heeft een witte huidskleur.

15 september 2020 om 09:39

Ten eerste omdat ik een man ben. En als ik blank zeg, dan zijn er altijd wel weer mensen die blank associëren met reinheid. En dit is precies wat ik bedoel. Mensen weten wat ik bedoel, maar toch gaan ze zeuren en zeiken op elk woord wat je zegt. Mensen die 'black lifes matter' ondersteunen zijn ook niet zwart toch? Ga je daar ook over lopen zeuren?

15 september 2020 om 10:05

Je begrijpt me niet: ik steun blm niet. Ik vind persoonlijk dat die mensen ook niet zwart zijn. En dus ook dat niemand wit is. Een A-4 is wit. Of verf. Maar een mens niet. Ik heb zelf ook een kleurtje, maar wind me op als mensen bij alles racisme roepen. Ja, het bestaat, maar in Nederland niet zoals nu overal geroepen wordt. Ben moe van alles maar op racisme schuiven. Dus ik denk dat je mijn vraag verkeerd begreep. Edit: ik heb het wel altijd over blank en donker.

15 september 2020 om 10:16

Er is zelf institutioneel racisme in Nederland zegt zelf Mark Rutte

15 september 2020 om 11:19

Die waait met alle winden mee vanwege de verkiezingen. In Nederland kan je studeren, werken, en ga zo maar door. Je krijgt geen zwaardere straf vanwege een huidskleur.

16 september 2020 om 00:10

Man van mijn hart Kyle. En dat hart is rood bij ieder, net als het bloed. We verliezen dit land niet aan 'buitenlanders' of 'nazi's' maar aan mensen die hun ballen verloren zijn samen met hun verstand en beide hebben ingeruild voor niets dan emotie, positief of negatief. Het is verschrikkelijk.

Ach, Tofik Dibi neem je toch niet serieus. Ook zo eentje die nog nooit een euro verdiend heeft met echt werken.

Johan heeft groot gelijk! Alles wat op die NPO of welke politiek correcte talk “show” dan ook wordt verteld is om vooral mee te moeten met hetgeen de deugers onder ons correct goed vet en cool vinden! U weet wel heel die linkse kliek! Kijk maar weer naar het OM ook daar is alles doordrenkt met links denkers! Ik wordt hier alleen maar bozer om, als mensen het niet bevalt in dit land ga dan terug aangezien de meeste toch een 2e nationaliteit hebben of nooit een vinger voor Nederland hebben uitgestoken behalve janken en wijzen. Daar zeg ik ook val ... Dit land is in wording onderweg naar een land in Afrika. Maar dat krijg je met al die open grenzen en de zgn vluchtelingen die totaal geen dankbaarheid tonen laat staan zich aanpassen naar onze normen en waarden. Politiek, kerk en gemeente allemaal werken ze mee aan het verval van Nederland. Zodra alle boeren zijn opgerot komt de volgende nog grotere stroom aan parasieten uit niet westerse landen ons land verzieken!

Laat die mannen van VI lekker doen wat ze altijd al hebben gedaan en daarvoor vaak voor geprezen zijn door de NL bevolking.

15 september 2020 om 10:17

Maar wat als de bevolking bepaalde uitspraken niet vind kunnen ?

16 september 2020 om 00:12

Dan kijken ze niet of klagen ze hem aan. Dat zijn de enige opties. Of ja, in de gekke wereld is censuur of ik ieder geval de technieken en tactieken die daarbij horen ook prima.

Tiptop, SP streeft binnen de perken vd sociale democratie naar klasseloosheid. GL van oudsher ook. Niet dat het realistisch is, maar 't zit wel bij deze partijen in de genen. SGP is misschien nog wel conservatiever dan fvd.

Ik snap die gozer sowieso niet, je neemt Derksen kwalijk dat hij de minderheden aanpakt, volgens mij pakt die overigens iedereen aan. Maar beseffen mensen wel dat juist de minderheden nu bepalen wat er gebeurt in Nederland? Linkse blanke hippies die BLM spelen, zoals je in Amerika mooie beelden ziet, waar zelfs geen zwarte te vinden is bij een BLM optocht. Huidige politiek en links zijn maar op 1 ding uit, dat we groepen krijgen in Nederland die tegen elkaar botsen. Je kan overigens niet roepen ik wil een land zonder discriminatie als je moslims en homo's/joden in 1 land hebt. Marketingstunt waar heel veel mensen met meeloopgedrag volgen zonder zelf helder na te denken. Waar wederom media op in speelt. We gaan los op een donkere man uit Amerika, maar vergeten onze landgenoten in Zuid-Afrika. Trust me er zijn meer witte boeren dood in Zuid-Afrika dan donkere mensen door politie geweld in Amerika. Maar zoals we weten, blanken kunnen niet gediscrimineerd worden. Onwetendheid is echt enorm triest in Nederland. Met Covid-19, met Racisme, met het beschermen van ons grondwet etc etc. Propaganda 2020 werkt nog net zo goed als in het verleden

Ik was groot fan van het programma maar kijk nu al 2. Jaar niet meer. Het is afgegleden in een soort van shownieuws a formaat . Kwalitatief inhoudelijk is het nooit geweest. Het is een onfatsoenlijk en slecht voorbeeld voor de kijker. Johan heb ik altijd een engerd gevonden. Een man die denkt de wijsheid in pacht te hebben en geen tegenspraak duldt. En dan die glibber van een Genee. Ik keek voor Renee. Die man is lief en authentiek. Zit geen kwaad in. Leuke vent. Van mij mag het programma van de buis want het komt nooit meer goed . Ze blijven zitten vanwege geld en het zogenaamde sociale belang. Om van te kosten. Bah!

15 september 2020 om 11:44

Maar is niet meer kijken niet voldoende dan? Ik begrijp nooit waarom het dan gelijk van de buis moet als iemand het niet leuk vind. Als er mensen zijn die het wel leuk vinden, laat ons lekker kijken.

Arme Angela de Jong. In haar column schijtlollig uitdelen naar alles en iedereen, maar incasseren ho maar..

Er worden bij VI vaak genoeg uitspraken gedaan waar ik persoonlijk niet zo vrolijk van word. En dat Derksen vaak opzettelijke relletjes sticht omdat headlines nou eenmaal goed zijn voor de kijkcijfers, dat geloof ik ook wel. Maar wat Dibi zei is natuurlijk totale onzin, dom gelul van iemand die graag in de slachtofferrol kruipt. Alsof ze bij VI alleen minderheden afzeiken en nooit eens een blanke heteroseksuele man... Als je dat gelooft, dan heb je echt nog nooit zelfs maar een flard van dat programma gezien.

Waar gaat dit over. Ik heb het fragment gezien en het viel allemaal reuze mee. Gewoon een Hollandse uitspraak.

15 september 2020 om 15:17

Bij VZ lopen ze weg met Derksen . Maar wat heeft dit nog met voetbal te maken.

15 september 2020 om 17:21

Tsja de media tegenwoordig is net als een partner die tig keer vreemd gaat en het allemaal wel normaal vind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren