Frank de Boer reageert op speculaties over bondscoachschap

Zondag, 13 september 2020 om 10:50Chris Meijer • Laatste update: 11:22

Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona is de KNVB op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal. De afgelopen tijd passeerden verschillende namen de revue en ook Frank de Boer werd regelmatig genoemd. De Boer zegt in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports niet benaderd te zijn, maar vindt het wel een eer dat hij genoemd wordt als nieuwe bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Frank de Boer de nieuwe bondscoach worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door oa01)

Dit moeten we echt niet willen, maar daar is volgens mij al genoeg over gemeld de laatste tijd...als Knvb hem zou kiezen dan vraag ik me echt af hoe capabel ze zijn daar in Zeist.

13 september 2020 om 11:12

Het probleem is dat we een kleine vijver hebben om uit te vissen en dat elke kandidaat wel een krasje heeft. Te lang niet meer gecoacht, niet ervaren genoeg, te oud, te commanderend, teveel gefaald etc.En is een bondscoach echt zo belangrijk? Marco van Basten had 0 ervaring, maar 2008 speelden we in de poule wel fenomenaal. Rijkaard had ook 0 ervaring.

13 september 2020 om 11:13

Zou verschrikkelijk zijn als deze zeer slechte coach (3 van de 4 avonturen mislukken bij deze man), aan het roer komt. Kijk eens in het buitenland en zorg voor een coach die past bij de spelers. Qua achtergrond en denkwijze.

13 september 2020 om 11:29

Maar de Boer past juist bij Nederlandse spelers. Die houden van het directe en niet zo die poespas er omheen.

13 september 2020 om 11:30

Nou waarom kom jij dan niet bij FDB uit? Waarom past hij niet bij de spelers bijvoorbeeld?

13 september 2020 om 12:24

Omdat deze gast een zeer beperkte trainer is. Overal gefaald en saai voetbal. Gewoon niet doen

13 september 2020 om 12:24

Hij heeft bij Ajax laten zien dat die goed met jongens kan omgaan die nog niet zo ervaren zijn. Echter bij een Internazionale ging het al heel snel mis, doordat hij een bepaalde speelwijze er door heen te drukken, waar de spelers het niet mee eens waren. Ik denk dat hij hetzelfde probleem wel is bij Oranje zou kunnen krijgen. Daarbij was het spel van Ajax onder hem ook echt niet zo heel goed.

13 september 2020 om 13:34

@oortap, van Basten werd na de groepsfase echt compleet tactisch afgebluft door Hiddink die de Russen aan het coachen was in 2008. Nederland kon het allemaal niet belopen en gingen stuk door het tactisch plan van Hiddink. We kregen genoeg kansen tegen, maar konden zelf op wat corner gevaar niet veel creeeren. De Russen hadden echt geen beter spelersmateriaal, dus je noemt nu dus eigenlijk een voorbeeld waarbij het duidelijk is dat een bondscoach er wel toe doet.

13 september 2020 om 14:55

Koriander ben je hele ernstige situatie rondom Boulahrouz vergeten en de impact die het heeft gehad op de selectie en met een Hiddink die Oranje en haar tactiek van binnen naar buiten kent?? Of was Hiddink een genie die daarna er ineens niets van kon? Waar zie je een trainer die overal slaagt en elke wedstrijd alles goed doet? Dat simpele redeneren is bizar bij sommige. FdB kan er niets van want.... ja die 4 jaren bij Ajax waren geluk of Ajax had geen trainer nodig. Saai voetbal?? Ja toen de selectie steeds minder werd en dan pas je je tactiek aan en wordt je alsnog kampioen. 4 x CL dankzij Frank is de bankrekening van Ajax nu. Of was Louis met zijn 5 verdedigers en alles op Robben niet saai maar noodzakelijk door de mindere selectie? Louis trouwens een pracht voorbeeld. Erg ver komen met Oranje en niet kwalificeren met Oranje is ie nu goed of niet?? Tja zo simpel werkt het niet.

13 september 2020 om 12:06

De Knvb gaat de Boer niet kiezen, zeker niet als ze hun profiel er tegen houden, daar past Frank niet in. Ik ben het dan ook wel eens met velen hier dat je zo'n baan moet verdienen. Amrabat kan daar dan wel heel simpel over doen, maar dat is natuurlijk flauwekul. Leuk dat ze veel plezier hebben in Marokko, maar het verwachtingspatroon is daar toch een stuk lager als in Nederland, Oranje moet gewoon presteren, zeker met dit materiaal, dan mag je toch wel serieus nadenken over een bondscoach. Als de Knvb een lange termijn visie erop aanhoudt dan valt van Gaal ook af, zal dan ook een reden zijn dat hij niet benadert is. Eerlijk gezegd denk ik dat Peter Bos die ideale kandidaat is, hij is nog jong, speelt aantrekkelijk voetbal en heeft iets betere resultaten dan de Boer in het buitenland. Dat net niet verhaal is een dubbeltje op zijn kant, ik denk dat hij ook wel een beetje pech heeft gehad. Maar goed, Frank dus niet, ik hoop dat de Boer iets langer nadenkt waar hij instapt en dat het een club wordt waar hij past. Anders blijft er weinig over van de trainersaspiraties van deze man.

13 september 2020 om 13:11

Neem dan Gio. Die is tactisch niet minder als Frank de Boer maar die heeft iig peoples manager skills. Frank De Boer die moet samenwerken met spelers als Depay en Ihattaren dat kan helemaal verkeerd aflopen

13 september 2020 om 13:26

Voor de concurrende landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Belgie, Portugal zou het fantastisch zijn om de talentvolle NL groep in handen van de onbekwame Frank De Boer te leggen. Beetje zoals het gegeven dat België het jaren met Marc Wilmots hebben moeten doen.

13 september 2020 om 13:51

Ik zie dat niet als concurrerende landen. Die hebben imo stuk voor stuk selecties met veel meer creativiteit en kwaliteit op de cruciale posities lopen. Wij hebben helaas geen spelers met de aanvallende kwaliteiten van een Bruno Fernandes, Joao Felix, Bernardo Silva, Sancho, Kane, Rashford, Sane, Gnabry, Havertz, De Bruyne, Hazard, Immobile en noem het allemaal maar op. Dit Nederland moet het van countervoetbal hebben en dan hopen op bevliegingen van Depay wat eigenlijk geen absolute Europese top is

13 september 2020 om 14:05

Ik denk dat Oranje, met de juiste coach, echt wel kan verrassen op het aankomende EK. Maar met een Frank De Boer gaat dat niet lukken. Op een goeie dag kan Oranje van de beste ploegen winnen, dat is onder Koeman bewezen. Ook al waren het dan maar de veredelde oefenwedstrijden onder de naam Nations League.

13 september 2020 om 14:17

het is idd niet onmogelijk maar dan moet echt alles kloppen, het scoreverloop moet meezitten en dan moeten een Van Dijk, De Ligt/de Vrij, Wijnaldum, Frenkie en Depay ook echt allemaal in topvorm zijn. de rest van de selectie is namelijk pure middelmaat dus het moet echt van deze spelers gaan komen. De Boer lijkt me dan idd ook niet de ideale man voor de job maar we hebben niet heel veel opties dus wie het dan wel moet worden is me een raadsel. Van Gaal is tactisch dan de beste beschikbare training maar de huidige spelersgroep ziet zijn komst niet zitten wat weer te maken zal hebben met zijn gebrek aan peoples manager kwaliteiten. ik ben iig heel benieuwd wie het gaat worden uiteindelijk maar een absolute topcoach verwacht ik niet

Eigenlijk hoop ik dat Amrabat snel stopt met voetbal, zodat hij vaker kan aansluiten bij programma’s als analist. Vind hem een voortreffelijke blik op het spel hebben, kijkt verder dan zijn neus is en weet zich op een goede manier uit te drukken.

13 september 2020 om 11:16

Goede tegenargumenten. Ikzelf vind Amrabat ook een leuke persoonlijkheid. Neemt geen blad voor de mond en is altijd eerlijk. Heel het land is al weken bezig met de nieuwe bondscoach en hij fietst er even tussendoor met de melding dat het toch maar overschat is. Ik geniet daarvan.

13 september 2020 om 12:26

Oké dus een goede analist is dan dus iemand die gewoon tegen de gevestigde orde ingaat?

13 september 2020 om 12:54

Of het overschat is valt ook nog maar te bezien. Als coach van een club heb je enigszins invloed op wat voor spelers er aangetrokken worden, dan kan je een selectie maken die voldoen aan het spelletje dat jij als coach wilt maken. Zo heeft Klopp spelers gehaald die perfect in zijn systeem passen. Als bondscoach is het andersom: je moet het doen met de spelers die je hebt en op basis daarvan moet je een systeem bedenken dat het beste rendeert. Misschien is dat wel lastiger.

13 september 2020 om 13:48

@Aacmilan2019, natuurlijk niet. Al is het uiteraard wel een goede eigenschap om je eigen mening te vormen. Met deze uitspraak laat Amrabat in ieder geval zien verder te kijken dan de gebaande paden en populaire, reeds bekende, meningen. Of de positie van bondscoach overschat laat ik in het midden, daarvoor sta ik er te ver vanaf 😁

13 september 2020 om 11:10

Hij deed het best, alleen mag die van mij wel leren om soms even wat minder interessant er doorheen te kakelen. Misschien wilde hij zich even laten zien, wat ik opzich ook snap, maar dit moet ie niet continue doen.

13 september 2020 om 11:17

Ik heb vandaag niet de (hele) uitzending gezien, maar ben bovenstaande van mening op meerdere uitzendingen waar hij aanwezig was. Uiteraard zal hij zijn communicatieve en didactische vaardigheden nog (verder) moeten ontwikkelen, maar vind hem een toevoeging voor het debat.

13 september 2020 om 14:03

Hij zat continu door anderen heen te blèren. En dan niet zachtjes nee hij tetterde er vol doorheen om er bovenuit te komen. Leer eerst maar eens een ander uit te laten praten zou ik zeggen.

Haha ik zie de KNVB serieus nog aankloppen bij FDB. Ik zie het al voor me, Frank.. Ronald... en Dwight op de bank hahaha. Ik heb niet echt een mening. Tuurlijk heeft die mislukte avonturen gekend, aan de andere kant lijkt het me wel een persoon die in staat is om boven het team uit te stijgen.

Moet je niet willen als KNVB zijnde. Deze man kan met niemand omgaan en heeft overal mislukt.

13 september 2020 om 11:30

Vandaar dat hij het 5 jaar heeft volgehouden bij Ajax. Niemand mocht hem.... Onzin natuurlijk. Het is alleen een hele Nederlandse persoonlijkheid. Heel direct en dat is van Gaal ook bijvoorbeeld.

13 september 2020 om 11:34

assistent Oranje wk 2010 finale wereldbeker4 x kampioen met Ajax (5de op een haar na), 1x kampioen (campeones Cup) met Atlanta en de beker van de vs crystal Palace ga je zeker geen prijzen mee pakken, Inter miste hij de complete voorbereiding en stapte hij in 10 dagen voordat de serie A begon echt overal mislukt he?

13 september 2020 om 11:44

Tja en wat ie zelf ook al zei... het kwam er op neer dat bij Inter een ongelooflijke puinhoop was. Meneer A wilde weg, Meneer Z wilde zus en die zo... sta er maar even voor. Vraag me af welke trainer van dat team dan wel een succes had gemaakt. Bij CP is het gewoon 3x niks geworden en bij Atalanta heeft ie nog prijzen gepakt dusja....

13 september 2020 om 13:06

Sorry maar bij palace en inter is hij enorm gedaald. Je kan wel excuses zoeken bij de clubs maar dat is veel te makkelijk.

Alsjeblieft niet zeg. Als het Nederlands elftal nog saaier wordt om naar te kijken dan overweeg ik Duitser te worden. Heeft de afgelopen jaren niets anders aangetoond dan niet een hele beste trainer te zijn. Hoe lang kan hij nog teren op zijn naam en prestaties bij Ajax ?

13 september 2020 om 11:26

Saai of niet saai zal toch vooral aan de spelers liggen die je ter beschikking hebt. Als Frank voorin Messi, Suarez en Ronaldo heeft lopen, dan legt ie het accent ook niet op de verdediging. Je moet iemand hebben die voor een goeie sfeer kan zorgen en uitstraling heeft naar buiten toe. Die dus ook bij voorkeur als speler het nodige gepresteerd heeft. Aan de laatste 2 eisen voldoet Frank wel. Dat eerste weet ik niet.

13 september 2020 om 11:38

Bijzonder dan dat hij er bij inter met een veel beter team dan bij ajax er ook helemaal niks van bakte, het is gewoon niet zo'n goede trainer.

13 september 2020 om 11:47

Koeman werd ook buiten gezet bij Valencia omdat ie er niks van bakte. Bijna elke trainer heeft er van zulke tegenvallers tussen zitten.

13 september 2020 om 12:04

Maar de boer heeft er al 3 tegenvallers bij zitten, van de 4 clubs.

Laten we dit nou alsjeblieft niet doen. Frank de Boer is het toonbeeld van saai voetbal. Laten we dan ook nog even Cocu en Van Bommel er naast zetten en dan kunnen we met z'n allen beter naar Kunst & Kitsch kijken.. Er zijn zoveel topcoaches beschikbaar zoals Wenger of Poch. Waarom kunnen we niet een keer een buitenlandse coach nemen?

13 september 2020 om 11:30

Ikzelf heb er persoonlijk wel moeite mee met het inzetten van buitenlandse coaches. Ik denk dat het qua resultaten beter is om een buitenlandse coach neer te zetten, maar ik zie liever het land ten onder gaan met een Nederlandse coach dan dat we successen halen met een buitenlandse coach. Dan komen we weer terug over dat Nederland successen heeft gekend met Happel, maar dat was meer de selectie dan dat Happel veel toe te voegen had. En moet je het eens nagaan dat hij Cruijff eruit had gegooid na een incident binnen het Nederlands elftal. Met hem erbij hadden we zeker van Duitsland gewonnen in de finale van 78. Maar terugkomend op de Nederlandse coaches. We hebben echter een schaarste aan goeie Nederlandse coaches. Dus tja, ik vind het lastig om dan te kiezen wat we precies willen.

13 september 2020 om 11:48

Happel Cruijff eruit gegooid? Das nieuws.

13 september 2020 om 12:29

De finale van 78 tegen Duitsland?? Laat ik nou denken dat dat tegen Argentinie was. Hoe je er verder bijkomt dat Happel Cruijff eruit heeft gegooid zal je waarschijnlijk ook wel zelf weten. Volledige onzin.

13 september 2020 om 12:32

@wanny en meralco - Pardon, was niet dat Happel Cruijff eruit had gegooid, maar meer van dat Cruijff werd bedreigd en daardoor terug moet. En was verward met het zwembadincident van 1974, waar Cruijff wel de finale meedeed. Sorry, twee incidenten op eindtoernooien heb ik gemixed.

13 september 2020 om 11:32

Maar Frank de Boer speelde geen saai voetbal. Hij had alleen de spelers niet meer de laatste 2 jaar bij Ajax en hij had ook geen transferbeleid zoals dat nu is.

13 september 2020 om 11:39

Dat deed hij wel, ben nou eens realistisch. Het was elke keer tikkie breed tikkie terug, het zag er niet uit.

13 september 2020 om 11:46

Eerste 2,5 jaar absoluut niet. Daarna werd de selectie minder en minder.

13 september 2020 om 13:16

Iedereen papegaait elkaar na over saai voetbal. Zo’n onzin. Na de falende Ten Cate bracht hij juist het Ajax voetbal terug met spelers uit de eigen jeugd en wist een slechte periode in de historie van de club om te buigen in 4 kampioenschappen. Hij had daarbij matig spelersmateriaal en nauwelijks budget. Het “saaie” voetbal kwam door het matige spelersmateriaal niet door Frank de Boer.

13 september 2020 om 14:06

Ajax1812 kijk jij sinds vorig jaar naar Ajax? Zoals ik al eerder zei, Frank had niet de financiële middelen die Bosz en Ten Hag wel hadden. Goh wat vreemd zeg, dat je minder aanvallend kan spelen dan! Frank heeft getoverd met matige clowneske selecties, maar dankbaarheid en realisme hebben veel Ajacieden helaas niet! Had je willen horen als Frank de poort had open gegooid met die matige selecties, en helemaal niks had gewonnen en 4 jaren op de 3e plek was geëindigd. 🙄

13 september 2020 om 11:51

In de basis met je eens, maar aan de andere kant: wat heeft wenger in al die jaren nou eigenlijk gepresteerd met Arsenal? Terwijl hij toch echt topspelers en geld tot zijn beschikking had om er wat van te maken?

13 september 2020 om 13:43

Je vergelijkt een Arsenal waar 100mio beschikbaar was per jaar met clubs die 100mio besteedde aan 1 speler. Wenger is een geweldige tacticus die met wat meer geluk veel meer titels had kunnen veroveren de afgelopen 10 jaar. Laten we zo iemand nou eens de kans geven om ook te kijken naar de herstructurering binnen de knvb en mensen met verstand van voetbal de leiding geven!

Aub niet doen, Knvb. Laat de Boer weer mooi jeugd gaan trainen. Na twee goede jaren bij Ajax is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Laat hem eerst zichzelf maar weer uitvinden. Pas daarna kunnen we het hebben over trainer worden van een eerste elftal.

13 september 2020 om 11:16

Jeugd trainen? Ben je gek geworden? In de jeugdopleiding wordt een bepaalde speelstijl gehanteerd die bepalend kan zijn voor je verdere verloop. Ik hoef FDB iig never te zien bij de jeugd van Ajax. Dan moeten ze opeens omgeschoold worden bij het eerste bij wijze van. No way!

13 september 2020 om 11:19

Je weet dat hij jeugdtrainer is geweest bij Ajax? Daarnaast is jeugd trainen heel anders dan een eerste elftal, maar dat hoef ik jou niet te vertellen natuurlijk. Resultaat staat niet centraal, als de jeugd zich maar ontwikkelt. Allemaal oud nieuws voor jou, natuurlijk.

13 september 2020 om 11:46

Vertel mij dan eens welke toptalenten uit zijn jeugdtrainings-tijd kwamen? Dat verstevigt wel je argumentatie, want als dat de De Ligts van deze wereld waren... dan heeft ie het misschien wel goed gedaan ja. Nu zien we de laatste jaren toptalent na toptalent, dat was toentertijd echt wel anders op een Eriksen na.

13 september 2020 om 12:14

Ja iedere lichting heeft drie De Ligt’s en De Jong’s. Zulke talenten zijn zeldzaam. De Boer moest het doen met Ebicilio en Bonevacia. En inderdaad, Eriksen. Toch niet onaardig. Met hem als trainer had De Ligt ook echt wel een toptransfer gemaakt.

13 september 2020 om 12:21

Zo bedoel ik het niet. Naar mijn mening is een jeugdtrainer heel belangrijk voor de ontwikkeling van zijn jeugdspelers. Die bepaalt namelijl onder andere de speelstijl. Wat ik wil zeggen is dat ik FdB echt niet graag terug zie als jeugdtrainer bij, in mijn geval, Ajax. De laatste jaren heeft Ajax echt fantastische lichtingen, jaar na jaar. Dat was in de tijd dat FdB jeugdtrainer was wel anders. Laat dat dan ook zo zitten. Moet er niet aan denken dat de jeugd betonvoetbal gaat spelen of een mix.

Lijkt mij een uitstekende keus. Hij wil zelf graag, heeft het aardig gedaan bij Ajax en Atlanta, kan boos worden als 't moet, Dat 't voetbal niet om aan te gluren was bij Ajax, lag ook deels aan de spelersgroep. Als je El Ghazi en Kishna hebt of je hebt Neres en Ziyech.. dat maakt ook nogal een verschil. Om maar niet te beginnen over Sigthorsson.ik vind het ook altijd wel wat uitstralen als de trainer zelf nog een beetje fit is. Iemand met een dikke pens die in een ver verleden ook ooit heeft gevoetbald, dat straalt niet echt wat uit richting de spelersgroep.

13 september 2020 om 11:22

Koeman straalde dan zeker ook niks uit of toch wel? Die heeft ook wel een buikje namelijk.

13 september 2020 om 14:08

Juist Vizinho, helaas hebben velen geen realisme in zich.

Een naam die ik nog niet heb horen vallen maar waar ik wel enthousiast van word, is Michael Laudrup. Volgens mij heeft hij vrijwel alles wat we op dit moment in de nieuwe bondscoach zoeken. Allereerst is hij natuurlijk een speler van grandioos formaat geweest, gespeeld voor o.a. Juventus, Real Madrid, Barcelona en Ajax. Onder Johan Cruijff won hij bij Barça, aan de zijde van Koeman en Guardiola, de EC1 met het befaamde Dream Team. Met Denemarken speelde hij vele eindrondes.ook als trainer is zichtbaar dat hij een Cruijff-adept is. Bij bescheiden clubs wist hij zijn ploegen herkenbaar, verzorgd en aanvallend voetbal te laten spelen en het lijkt me dan ook een geschikte kandidaat om voort te borduren op het werk van zijn maat Koeman.ik weet dat we in principe de voorkeur geven aan een Nederlandse bondscoach, maar ik denk dat Laudrup toch behoorlijk in de buurt komt. Hij heeft zich meermalen uitgelaten over zijn band met de Hollandse School, heeft een Eredivisie verleden en het is genoegzaam bekend dat Denen zich als een vis in het water voelen in de Nederlandse voetbalvijver.op dit moment is hij beschikbaar en hij heeft de leeftijd om voor langere termijn aan te blijven, mocht het EK een succes zijn.enige nadeel is wat mij betreft dat hij zich als trainer nog niet heeft bewezen aan de absolute top, maar als je met Swansea de League Cup kan winnen, ben ik heel benieuwd wat je met dit Nederlands elftal kan bereiken.

13 september 2020 om 11:22

Had er zelf niet aan gedacht, maar als we het buiten Nederland gaan zoeken is Michael Laudrup zeker een interessante optie. Heerlijke voetballer geweest, als trainer wat wisselend, maar wel iemand die uitstraling heeft, een persoonlijkheid is en voor goed voetbal staat. Lijkt mij ook iemand die goed met spelers om kan gaan.

13 september 2020 om 11:22

Name checks out 😉

16 september 2020 om 00:34

Leuke optie qua visie. Heeft wellicht niet zo veel kennis van de Nederlandse spelers, of kan een bondscoach daarin ook vertrouwen op zijn assistenten/staf?

Ik zou het ook een eer vinden als ik genoemd werd maar ik kan er geen hol van. Ik hoop dat Frank er ook zo over denkt.

Dan komt Ihattaren nooit meer aan spelen toe. En met het voetbal waar hij voor staat. Blijf lekker weg Frank. Klinkt hard maar toch. Genoeg betere kandidaten.

13 september 2020 om 11:35

Ik snap die roep om Ihattaren echt niet. Die jongen heeft nog helemaal niks bewezen, en was in de voorbereiding voor de interland periode echt verschrikkelijk. Hij is pas 17 jaar, laat die jongen eerst zichzelf eens ontwikkelen.

13 september 2020 om 11:42

Waar zie jij een roep om ihattaren? Ik leg die link als de Boer komt dat Ihattaren waarschijnlijk nooit gaat spelen. Ook met een knipoog. Dat jij die link niet kan leggen kan ik niks aan doen. En daarbuiten kan je je zelf ontwikkelen als je ook aan spelen toe komt. Nou hebben we twee potjes gehad en zat hij op de bank wat geen ramp is. Maar ik denk dat hij het niet slechter had gedaan als een van de jongens die er wel in stonden.

13 september 2020 om 11:39

Voor welk voetbal staat de Boer dan? Wat voor mogelijkheden had hij bij Ajax toendertijd vergeleken met Ten Hag. Wat voor mogelijkheden had hij bij Inter destijds. Hele oude selectie met vedettes. Bij Atlanta deed hij het goed. Bij Crystal palace gaven ze hem de tijd niet. Tja.

13 september 2020 om 11:40

Verdedigend betonvoetbal, daarstaat Frank voor.

13 september 2020 om 11:41

Bij Ajax had hij mogelijkheden zat maar had hij nimmer het vermogen om er wat van te maken. Bij crystal palace werd duidelijk hoe beperkt hij is en inter hahaha oude selectie misschien maar wel barstensvol kwaliteit. Oude spelers zijn niet perse slecht dat geld blijkbaar alleen in Nederland.

13 september 2020 om 11:44

Tikkie breed tikkie terug, 0 risico voetbal. Ja je kan zo voor alles een reden of excuus bedenken. De feiten zijn dat hij overal buiten Ajax mislukt is. Ik ken hem niet persoonlijk maar hij schijnt ook alles te zijn behalve een peoplemanager. Dus vandaar dat ik liever iemand anders op de bank zie bij oranje

13 september 2020 om 11:45

Alle beste spelers werden verkocht. En wat krijg je er voor terug? Sanogo en Sana.
Inter was helemaal niet vol van kwaliteit man. Slechtste Inter in jaren dat. Bij Crystal palace kreeg hij nogmaals de tijd niet.

13 september 2020 om 12:23

De Boer staat voor controle. Balbezit hebben om het balbezit te hebben, zonder dat daar ook maar enig gevaar uitkomt. Vervolgens bidden dat er per ongeluk een bal invliegt door de specifieke kwaliteiten voorin. Daar staat de Boer voor. Saai zouteloos en slaapverwekkend voetbal. We zagen het ook weer bij Atlanta. Ze hadden de bal, er gebeurde niks en meneer Martinez moest het maar uitzoeken. Oranje moet het ook niet hebben van creativiteit, dus we krijgen precies hetzelfde te zien als bij Palace, Inter, Atlanta en de laatste jaren bij Ajax. Nou laat maar zitten met Frank,

Als je hem aanstelt als bondscoach heb je een probleem. Tactisch zeer matig en veel spelers pruimen hem niet. De Nederlandse vijver is Miss klein maar ene pochettino zit ook zonder werk. Ga dan liever voor een buitenlandse topper. Fdb is een trainer van niks.

13 september 2020 om 11:51

Wat heeft Pochettino gepresteerd dat ie ineens zo'n enorme topper is dan? Finale CL met Spurs, maar dat lukte Ten Hag ook op een haar na.

13 september 2020 om 13:12

Tsja op een haar na lukken is gelijk aan helemaal niet lukken. Koop je dus niks voor

13 september 2020 om 14:12

Helemaal mee eens Wanny, op een haar na. Één bal die verkeerd viel, als dat niet was gebeurd stonden we in de finale zo simpel. Pochettino hoef ik niet.

13 september 2020 om 12:09

koeman heeft als trainer in het buitenland ook niet heel veel laten zien (6maanden valencia, 1 jaar bij benfica en daar 3de, Southampton record aantal punten en genomineerd voor manager van het jaar, Everton binnen 1,5 eruit) koeman is 20 jaar lang trainer, de boer 10 jaar (jeugdteams niet mee gerekend) is koeman dan zo extreem goed en de boer een waardeloze trainer?

13 september 2020 om 12:25

Ik snap je punt en deels heb je ook gelijk. Maar toch heeft koeman beter voetbal laten zien dan Frank. Kijk naar de periode bij Feyenoord. van Gaal kopieerde het systeem van Koeman en liet Nederland op het WK in 2014 zo voetballen. Buiten dat Koeman beter voetbal heeft laten zien, heeft hij meer verbondenheid met spelers. Spelers die echt voor je willen gaan, dat zie ik bij Frank nooit gebeuren om eerlijk te zijn. Kijk alleen naar Lukaku die is Koeman nog steeds dankbaar tot de dag van vandaag.

13 september 2020 om 12:47

je kan het ook zo bekijken, 80% van de spelers van de kampioenselftallen van frank de boer hebben na ajax niets meer laten zien op hoog niveau.ben er ook heilig van overtuigt dat het het huidige transferbeleid van Ajax Frank de boer ook een wereldprestatie kan neerzetten (voor Nederlandse begrippen finale europa leuge, halve finale cl) Siem de jong, anita, enoh klinkt toch al anders dan : tadic, promes, Neres,

13 september 2020 om 13:53

Koeman kan beter met spelers omgaan. Frank De Boer is er een meester in binnen no time spelers tegen zich in het harnas te jagen

Hoe klein de vijver met beschikbare kandidaten ook is, je heb in ieder geval de allerbeste kandidaat in die vijver zitten in de persoon van Louis van Gaal.je kan zeggen over van Gaal wat je wil maar beter ga je ze niet vinden. Gooi dus die persoonlijke vetes opzij en laat van Gaal het doen tot en met het EK waarna Bosz beschikbaar is en de scepter kan overnemen.

Snap de uitleg van Amrabat niet helemaal. Dat de Boer te weinig de kans heeft gehad is deels waar, maar juist bij het Nederlands elftal heb je maar een paar wedstrijden die je allemaal moet winnen. 7 wedstrijden verliezen is absoluut geen optie.

Ach ja wat maakt het ook uit. Ik ze het gisteren of eergisteren als reactie hier, en ineens is er artikel over. Laten ook niet vergeten dat Van Basten gewoon Geen ervaring had als manager toen ie bondscoach werd. En wat Nederlands elftal in de groepsfase van 2008 heeft laten zien, was een van mooiste en oogstrelendste voetbal in jaren lang van Oranje. Danny Blind en Guus Hiddink bakte er helemaal niks van de laatste keer. Rijkaard wil niet en terecht. Dan zijn je enige serieuze opties Louis van Gaal of Mark van Bommel of gewoon voor verandering eens een buitenlander, waarom niet?

13 september 2020 om 14:01

Hoezo Mark van Bommel noemen? Wat is daar de reden van?

13 september 2020 om 14:33

Omdat ik aan het meedenken ben voor de Knvb. En hij heeft als speler goed gedaan iig voor Oranje. Heb jij dan betere suggesties?!

Frank de Boer is een uitstekende optie, iedereen vergeet dat hij een Nederlandse trainer is met een Nederlandse voetbalvisie, dat is meteen de reden dat hij niet is geslaagd in het buitenland, maar wel in Nederland. Alle nederlandse spelers weten wat er van ze verwacht wordals er een coach als de Boer komt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1236 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren