PSV lijkt zin te krijgen met transfersom van minimaal negen miljoen

Zaterdag, 12 september 2020 om 08:16Robin Bruggeman • Laatste update: 09:00

Sam Lammers staat naar alle waarschijnlijkheid voor een vertrek bij PSV. De spits wordt al enkele dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Atalanta en la Dea lijkt nu een akkoord te hebben bereikt. De doorgaans goed ingevoerde Sky Italia-journalisten Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano hebben vrijdagavond laat naar buiten gebracht dat de deal op wat formaliteiten na rond is.

PSV ontvang volgens de berichtgeving negen miljoen euro voor Lammers, wiens contract volgend jaar afloopt. Dit bedrag kan door middel van een bonusconstructie nog verder oplopen, waardoor het lijkt alsof de Eindhovenaren hun zin hebben gekregen. Atalanta bood in eerste instantie zeven miljoen voor Lammers, terwijl PSV naar verluidt een vraagprijs van om en nabij de tien miljoen in gedachten heeft.

Lammers wordt volgens de berichten uit Italië in de komende dagen in Bergamo verwacht voor de medische keuring. PSV speelt zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, maar het is nog niet duidelijk of Lammers dan nog van de partij zal zijn. Eerder meldde het Eindhovens Dagblad dat de spits gewoon zou spelen als er geen verbeterd bod binnen zou komen. Atalanta lijkt nu dus echter wel met deze verbeterede aanbieding op de proppen te zijn gekomen.

Lammers maakte in de voorbereiding een goede indruk onder de nieuwe trainer Roger Schmidt en leek aankomend seizoen samen met Maximiliano Romero en Donyell Malen uit te mogen gaan maken wie de spitspositie zou gaan invullen. Schmidt houdt nu deze twee laatstgenoemde spelers over, terwijl hij voorin verder kan beschikken over Cody Gakpo, Bruma, Noni Madueke, Mohamed Ihattaren en Joël Piroe.


Poll

Een goed bedrag voor Sam Lammers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Prima bedrag voor 1 jaar, goed gedaan door De Jong. Op zich vervelend vlak voor het seizoen, aan de andere kant heeft Lammers me in het shirt van PSV nog niet kunnen overtuigen. Misschien nu wat geld beschikbaar voor goede aankoop, liefste een centrale middenvelder!

12 september 2020 om 08:31

In het shirt van PSV niet, in het shirt van Heerenveen wel. Toch zonde, had echt het idee dat dit ooit de aanvalsleider zou worden bij PSV, type Huntelaar. Denk dat PSV liever geld heeft voor een directe halve versterking dan dat ze gaan investeren in de ontwikkeling van Lammers en daarmee een potentionele topper hebben. Zonde.

12 september 2020 om 08:44

Volgens mij hebben ze al heel veel geinvesteerd in de opleiding van Lammers. Ook hebben ze hem gewoon een nieuw contract aangeboden, waar zelfs een mondeling akkoord uit is gekomen, die Lammers nu weigert te ondertekenen. Had ook dit seizoen gewoon basis gespeeld gelet op de voorbereiding. Maar ik hoor graag op welke manier jij had gewild dat PSV nog meer in hem had moeten investeren. Hadden ze hem 2 miljoen salaris moeten geven of zo?

12 september 2020 om 11:03

Gast doe eens iets verder onderzoek dan dat je neus lang is. Psv heeft er alles aan gedaan om hem te houden. Er was zelfs een mondeling akkoord. Dat Lammers een maand voor de transfer deadline heel sneaky probeert weg te gaan daar kan John de Jong echt niks aan doen. Het zegt meer over Meneer Lammers. Ik zou het ook prima vinden als psv Lammers lekker een jaar laten banken en dan maar gratis de deur uit laat gaan, laat hem nog maar een jaar verliezen in zijn ontwikkeling. Maar goed aan de andere kant snap ik wel dat als je nu nog 10 mil kunt krijgen dat je dat probeert. Tevens heeft Lammers mij echt nog nooit kunnen overtuigen. Zijn tweebenigheid is leuk maar voor de rest is het echt allemaal net niet.

12 september 2020 om 08:34

Goed gedaan? De Jong had zijn contract gewoon op tijd moeten verlengen. Dit is al de zoveelste speler die voor een zacht prijsje mag vertrekken.

12 september 2020 om 08:42

Valt wat voor te zeggen. Maar ik vind hem vrij beperkt en mist imo net een beetje snelheid. Heeft leuk gespeeld bij Heerenveen maar zijn goeie wedstrijden in het shirt van PSV zijn op 1 hand te tellen. Ik vind 9 miljoen voor iemand van 23 met nog een 1 jarig contract een prima bedrag, Max al weer terugverdiend 😉. Jdj moet nog wel aan de bak om een kampioen waardige selectie neer te zetten.

12 september 2020 om 08:44

Meneer Lammers heeft zelf lang gewacht met die krabbel te zetten.

12 september 2020 om 10:20

Op tijd verlengen terwijl er al een mondeling akkoord was? Daarnaast was hij zwaar geblesseerd, loop je ook nog enig risico. Lekker laten gaan voor dat geld, nooit 100 procent overtuigd.

12 september 2020 om 10:31

Benzema jongen, als je niet weet wat er speelde met Lammers dan kun je gewoon beter niets zeggen. PSV heeft een half jaar gelden, toen meneer Lammers nog aan het revalideren was van een zware knieblessure, al met hem een nieuw contract onderhandeld en daar heeft meneer Lammers een mondeling akkoord gegeven. Daarna houden Lammers (en zijn zaakwaarnemer) de boot af als het op het daadwerkelijk ondertekenen van het contract aankomt. Wat moet De Jong dan doen? Lammers opsluiten in zijn kantoor en dat hij er pas uit mag komen als die getekend heeft?

12 september 2020 om 11:13

Als PSV supporter helemaal eens met MessiBazour. Lammers, leuk voor de subtop. Straalt ook geen winnaarsmentaliteit uit. Psv moet voorlopig met Malen Madueke voorop en Gakpo Ihattaren er zijdelings achter. Hopelijk halen we Dost. Geen restwaarde, wel kopsterk(wat psv ontbreekt) en goals in de eredivisie voor komende 2 jaar.

12 september 2020 om 11:34

Oke, lekker een half jaar op een mondeling akkoord teren in plaats van gewoon een krabbel te zetten dan. Dat is de juiste manier om een business te runnen. PSV heeft in deze situatie gewoon slecht gehandeld en moet nu op de blaren zitten.

12 september 2020 om 14:13

@ Benzema , " goed gedaan", is inderdaad nogal ongepast wanneer De Jong heel amateuristisch heeft verzaakt de deal op zwart en wit te krijgen. Je moet voetballers natuurlijk nooit op hun blauwe ogen geloven dat ze gaan tekenen. 9 miljoen is meer dan 7, maar nog steeds het absoluut minimale wat hij eruit kon slepen. En ongeveer de helft van wat Lammers met een doorlopend contract waard is. Dan heb ik het nog niet eens over wat hij waard had kunnen zijn na een goed seizoen bij Psv. Goed gedaan is meer van toepassing op Atalanta. Die bonusconstructie kan me ook gestolen worden, als PSV geen noemenswaardig doorverkooppercentage heeft bedongen is dit gewoon een slechte deal.

12 september 2020 om 13:06

Hoe hij die bal tegen Hertha aannam en vervolgens afrondde verraadt toch wel een zekere klasse. Ik vind het jammer dat hij vertrekt.

12 september 2020 om 14:17

9 miljoen voor een contract van een jaar lijkt een prima bedrag. Het probleem is alleen dat er een vervanger moet worden aangekocht en centrumspitsen met kwaliteit die er direct staan veel meer kosten dan 9 miljoen. Wat betreft het niet kunnen overtuigen; dat komt omdat hij geblesseerd was. Volgens Schmidt zou hij kansen krijgen; hoe ik Schmidt's woorden interpreteerde gisteren was dat hij een leidende rol zou krijgen in Schmidt's manier van voetballen. Hij zou de vooruitgeschoven spits worden met Malen eromheen. Jij wil een middenvelder voor dat geld, dus jij stelt voor om met Romero of Piroe in de spits te beginnen met Malen eromheen? Overigens schijnen de berichten uit Italie helemaal niet te kloppen; er zit alsnog geen beweging in de onderhandelingen.

12 september 2020 om 08:33

Er stromen nu juist wel spelers door vergeleken met vroeger. PSV heeft een uitstekende jeugdopleiding en kan de talenten klaarstomen in de KKD. Madueke, Jorrit, Gapko en ik vergeet er vast een paar zijn toch eigen jeugd.

12 september 2020 om 08:41

Madueke is toch over genomen van Tottenham?

12 september 2020 om 08:52

Dat klopt jan1980 2 jaar geleden op zen 16e moeilijke leeftijd om te zeggen of ie nou wel of niet eigen jeugd is. Wat ik wel weet is dat het een heerlijke voetballer is.

12 september 2020 om 10:11

Klopt, Ihattaren was een beter voorbeeld geweest, ik vind het vooral in de aanval vrij indrukwekkend hoeveel spelers vanuit een jeugdteam doorstromen. (niet persé eigen jeugd) Zie Depay, Gakpo, Bergwijn, Locadia, Ihattaren, Malen (al is hij bij jong PSV begonnen.) Madueke komt er aan en Lammers had het ook kunnen redden.

12 september 2020 om 13:50

Jordan Teze lijkt er ook aan te komen

12 september 2020 om 08:40

Hoe lang heb je PSV al niet gevolgd dan? De laatste 10 jaar stond tot zijn vertrek een keeper uit eigen jeugd onder de lat. En iets minder lang heeft Jorrit Hendrix het middenveld ontsiert (ben geen fan van hem), sinds twee jaar met Rosario. Jetro Willems was een succes op linksback enkele jaren. Memphis Depay een van de grootste jeugdproducten. Gakpo is een waardevolle basisspeler, Madueke staat op het punt van doorbreken, Ihattaren is wel het grootste talent op dit moment, Teze zit inmiddels tegen de basis aan en Sam Lammers had dit seizoen eindelijk zijn kans als basisspits te spelen. Ik vind juist dat PSV het prima doet met de doorstroom van jeugdspelers. Het aanvullend technisch beleid en de scouting vind ik juist hartstikke gaar.

12 september 2020 om 08:48

Willems was als jonge speler een succes als linksback maar toch echt geen eigen jeugd, kwam van Sparta. Voor de rest wel met je eens.

12 september 2020 om 08:48

Vergis ik me of heeft Madueke tot twee jaar geleden in Engeland gespeeld?

12 september 2020 om 08:50

Willems kwam van Sparta en Madueke hebben ze in Engeland opgepikt. Verder met je eens dat PSV een andere weg is ingeslagen en met de jeugd bezig is.

12 september 2020 om 11:06

Daarnaast heeft sadilek ook nog vorig jaar erg veel gespeeld, hierdoor heb ik wel ongelofelijk veel pijn aan mijn ogen gehad maar goed het is eigen jeugd.

14 september 2020 om 09:39

Dat klopt, maar ik doel eigenlijk vooral op het doorstromen vanuit de beloften. Want Lammers komt oorspronkelijk ook van Willem II, Madueke van Tottenham Hotspur, Depay van oorsprong ook Sparta, Rosario Ajax en zo kun je bij veel clubs wel spelers opnoemen die niet sinds de F-jes al bij hun club spelen.

12 september 2020 om 08:44

Lammers speelde vooral niet omdat we de Jong als spits (en aanvoerder) hadden. Vandaar dat hij dus is verhuurd aan Heerenveen. Vervolgens is de Jong weg en is Lammers zo goed als zeker verzekerd van een basisplek en raakt hij geblesseerd. Dit seizoen weer zo goed als zeker verzekerd van een basisplek en hij kiest te vertrekken. Dat hij dus niet volledig gaat doorbreken bij PSV ligt dus zeker niet aan PSV.

12 september 2020 om 08:46

Zoet, Teze, Hendrix, Rosario, Gakpo, Lammers, Ihattaren, Madueke toch een aardig wat eigen jeugd dus. Je ogen heb jij in je broekzak zitten

12 september 2020 om 08:50

Beetje vreemd dat je dit nu zegt. Een paar jaar terug had ik je gelijk gegeven, maar sinds Jong PSV in de KKD speelt lijkt er toch wel een aardige stroom met talenten door te stromen. Een Gakpo, Rosario en Ihattaren. Krijgen kansen die spelers vroeger niet zomaar kregen. We hebben ook nog recent een Bergwijn vanuit de jeugd voorbij zien komen. Madueke die er nu weer aankomt en Lammers die vanuit de jeugd nu toch ook een transfer van 9 miljoen maakt. Een Sadilek, Teze en Obispo zitten ook gewoon bij de selectie, terwijl de laatste jaren een Gudmundsson, Lundqvist en Rigo hebben laten zien ook degelijke Eredivisiespelers te zijn bij andere clubs. Hoeveel hadden ze nog meer met de eigen jeugd moeten doen?

12 september 2020 om 10:51

Ah, dus omdat Groninger vindt dat spelers te oud zijn en ze op hun 19de al in de basis moeten staan is PSV niet goed met de eigen jeugd bezig. Ik zal een even Toon Gerbrands een mailtje sturen met een screenshot van Groninger Hopp zijn post zodat ze in Eindhoven ook weten dat ze niet goed bezig zijn met de jeugd. Frenkie de Jong was dus ook geen groot talent. Die brak pas op zijn 20ste door bij ajax.

12 september 2020 om 09:24

@groninger Hopp. Meer vertrouwen? Als ie fit was stond ie in de basis. Dat hij nu weggaat heeft niet met perspectief of vertrouwen te maken, maar met het feit dat hij weg wil. De Jong valt hier weinig in te verwijten. Bedrag incasseren en tabee.

12 september 2020 om 10:45

Groninger, als je kijkt naar de PSV selectie dit seizoen is eigen jeugd: Obispo, Teze, Mauro, Hendrix, Rosario, Ihattaran, Sadilek, Piroe, Lammers, Gakpo en Madueke. Dat zijn 11 van de 23 selectiespelers. Lammers gaat dan waarschijnlijk weg. Dan is 10./23 = 44 procent van je selectie eigen jeugd. En dan heb ik Malen niet meegeteld omdat die alleen maar in Jong PSV heeft gespeeld. Bij jouw cluppie groningen bijv. ligt dat percentage lager (35 procent en dan heb ik Robben en een aantal U19 spelers die waarschijnlijk weer bij Jong Groningen aangesloten ook nog eens meegeteld als eigen jeugd in het eerste team).

12 september 2020 om 14:12

Jij zegt dat PSV te weinig doet met de jeugd. Ik laat jou het percentage jeugdspelers in de selectie van PSV zien. Dit percentage is op zichzelf nietszeggend, dus maak ik de vergelijking met een andere club. Toevallig dat ik Groningen koos omdat dat in je naam staat.

Enorm knappe deal voor een spits die zich maar een jaar op eredivisieniveau bewezen heeft (en niet eens bij PSV, maar bij subtopper Heerenveen) en bovendien nog maar een eenjarig contract heeft. Prachtige transfersom voor een spits waar toch altijd wat twijfels omheen hingen.

12 september 2020 om 08:34

Was inderdaad geen PSV 1 materiaal. Mooie deal van JDJ. Hij lijkt zich toch te revancheren na het dramatische vorige seizoen.

Er gaat ook nog 1 of 2 miljoen naar Heerenveen volgens mij. Zeer jammer dat hij gaat, zou eigenlijk niet weten wie ze voor hem in de plaats moeten halen. Malen, Romero en Piroe is natuurlijk niet genoeg voor twee posities. Zou mooi zijn als je zijn opvolger voor de helft van de prijs kan halen, en meer geld kan steken in bijvoorbeeld Kim-Min-Jae..

12 september 2020 om 08:36

En een kleine half miljoen naar Willem II omdat hij uit hun jeugdopleiding komt.

12 september 2020 om 08:49

Ik vind ook dat je een extra spits moet halen nu, iemand die bereid is vuile meters te maken en kopsterk is. Maar velen lijken Madueke als eventuele 2e spits te zien. Mij lijkt hij beter vanaf de flanken. Maar als JdJ en Schmidt Madueke en Gakpo (speelde aantal keren als 2e spits in de voorbereiding) als opties zien voor die positie, dan betwijfel ik of ze nog iemans gaan halen. Of iig niet met spoed.

12 september 2020 om 09:09

Het bedrag dat naar Heerenveen gaat is natuurlijk nooit zo hoog. Op basis waarvan zouden ze 15 tot 20 procent van de gehele transfersom naar Heerenveen overmaken? Één jaartje verhuur?

12 september 2020 om 12:40

10 procent is het. De afgelopen jaren doet Heerenveen dat vaker bij huren. Zie Botman en van Hecke

12 september 2020 om 09:09

Dacht t niet, 10% hooguit maar als PSV 2mln wil overmaken is dat uitstekend natuurlijk Volgens mij was t 20% bij onmiddellijke doorverkoop.

12 september 2020 om 11:51

Waarom geld naar Heerenveen? Die zijn nooit eigenaar geweest van Lammers.

Nou, na alle andere posities nu dus ook de spitspositie dun bezet. Met Romero hebben we toch geen serieuze backup voor Malen, als ik van Zenden hoor dat hij nog altijd niet helemaal fit is.

12 september 2020 om 14:20

Romero heb ik opgegeven, toen hij fit was heb ik hem precies één bal goed terug zien leggen met de borst, en voor de rest vooral niet gezien. Zou na al die jaren begod nog niet weten wat zijn kwaliteiten zijn. Een echte 9 erbij is geen overbodige luxe, maar dat is de duurste positie. Echt heel ongunstig, dit vertrek van Lammers.

En opnieuw vertrekt er een speler die eigenlijk veel meer had kunnen opleveren. Dit gebeurt echt veel te vaak bij PSV. Gewoon zorgen dat je het contract op tijd verlengt, dan was deze situatie niet ontstaan.

12 september 2020 om 09:38

Ik vind dat dit niet de fout is van PSV. Uit veel berichten blijkt dat er al een mondeling akkoord lag voor verlenging. Ik vind het eerder slecht dat dit niet is nagekomen.

12 september 2020 om 09:43

Wat heb je aan een mondeling akkoord? Zorg gewoon dat er een handtekening op papier staat.

12 september 2020 om 10:18

Over het algemeen is er vaak eerst een mondeling akkoord en dan worden op een later termijn de handtekeningen gezet. Volgens mij heeft Lammers dat laatste elke keer uitgesteld. Wat kan PSV hieraan doen? Lammers dwingen te tekenen?

12 september 2020 om 11:37

Klopt, maar dat hoeft zeker geen half jaar te duren. Als ze telkens blijven uitstellen moet er toch een keer een belletje gaan rinkelen bij de Jong. Hij had hem prima een deadline kunnen geven. Er is geen enkele reden om zo lang tussen een mondeling akkoord en een schriftelijk akkoord te laten zitten.

Ik denk dat er veel meer in Lammers zit, maar hij paste qua mentaliteit niet zo goed bij Malen en Bergwijn. Maar kijkend naar afgelopen seizoen gaat die prijs nog wel.

Als je het geld mag herinvesteren hoef je er niet perse slechter op te worden. Donyell diep, Noni er om heen Gakpo links en Ihattaren rechts ziet er als nog vrij goed uit.

12 september 2020 om 09:04

Wel heel jeugdig. Grote talenten hoor maar je mag er geen 29 vd 34 goede/ effectieve wedstrijden van verwachten. Zeker aangezien madueke helemaal nieuw uit de jeugd komt en malen lang geblesseerd is geweest.

9 miljoen voor een spits met 1 jarig contract die op jaar Heerenveen na niks gepresteerd heeft. Hoe is het mogelijk! PSV lacht zich kapot dat Atalanta hier in trapt

Heel.jammer want ik zag well een Huntelaar achtige ontwikkeling in hem. Maar als hij weigert bij te tekenen en nog Maar 1 jaar contract heeft , moet je wel deze.10 miljoen accepteren.anders.loopt jij volgend jaar gratis de deur uit.

Ondanks dat het een prima bedrag is, heerst toch wel teleurstelling. Had altijd veel vertrouwen in deze speler dat die zich zelf waar kon maken in de spits bij PSV. Voor Lammers weet ik ook niet of het verstandig is. Hij heeft in de eredivisie 1 leuk seizoen gehad en nu al meteen naar het buitenland. Bij PSV had die dit seizoen alle kans om zichzelf te ontwikkelen. Ik ben benieuwd hoe dat in Italië zal zijn, of die daar goed genoeg voor is en de tijd krijgt die hij bij PSV kreeg.

Gegeven zijn contractsituatie is 9 mijloen een aardig bedrag, maar afgezet tegen zijn potentie had er bij een langdurig contract in mijn ogen meer ingezeten. Erg jammer en ik vind het persoonlijk ook een onbegrijpelijke move vanuit Lammers' perspectief. Verder ben ik benieuwd wie PSV als vervanger gaat halen. Om het 2 spitsensysteem van Schmidt te laten werken, heb je naast Malen eigenlijk nog een echte spits nodig. Nu heb je als voornaamste alternatief Madueke, maar Piroe en Romero zijn toch echt geen zekerheidjes in mijn ogen. De spoeling begint op deze manier dus wat dun te geraken. En een goede CV en centrale middenvelder zijn natuurlijk ook nog altijd broodnodig.

Hij past prima bij Atalanta. Wel jammer had hem graag nog 2 jaar bij PSV zien spelen, maar die krentenbol heeft het blijkbaar alweer gehad...

Dit gaat een Van Nistelrooy, Huntelaar verhaal worden... Lammers is een tweebenige ijzersterke spits...

Erg jammer dat hij gaat. Vindt hem erg doelgericht. Maar ook jammer voor hem want hij kan en moet nog veel leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 10 mei
José Mourinho heeft de naam van Donny van de Beek bovenaan zijn verlanglijstje staan bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren