AZ neemt eerste horde richting Champions League na miraculeuze ontsnapping

Woensdag, 26 augustus 2020 om

AZ heeft zich op miraculeuze wijze geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De Alkmaarders keken tegen Viktoria Plzen in de vierde minuut van de blessuretijd nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar dankzij een rake strafschop van Teun Koopmeiners stond er na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord. Invaller Albert Gudmundsson bezorgde AZ in de verlenging met twee doelpunten een 3-1 overwinning, waardoor de groepsfase van het miljardenbal in beeld blijft. De ploeg van trainer Arne Slot weet zich tevens in ieder geval verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de Europa League, daar de verliezers van de derde en vierde voorronde van het zogenaamde league path richting de Champions League afvallen naar de groepsfase van het tweede Europese toernooi.

Het duel in het AFAS Stadion was het eerste officiële duel in Nederland sinds 8 maart. De voorbereiding van AZ richting het duel in de tweede voorronde van de Champions League verliep stroef en de generale tegen Telstar eindigde afgelopen vrijdag in een 1-1 gelijkspel. In Tsjechië werd de competitie afgelopen maanden wel afgemaakt en Viktoria Plzen begon het nieuwe seizoen in de 1.Liga met een 3-1 overwinning op Opava. Omdat het AFAS Stadion vanwege de verbouwing aan het dak momenteel niet over verlichting beschikt, werd er al om 16.30 uur afgetrapt in Alkmaar.

AZ-trainer Arne Slot ruimde basisplaatsen in voor Ron Vlaar en Calvin Stengs, die allebei de afgelopen tijd met blessures kampten. De Alkmaarders begonnen enigszins slordig aan het treffen met de nummer twee van Tsjechië, al had dat vermoedelijk ook te maken met de harde wind. Het eerste gevaar kwam van Viktoria Plzen, al bracht een kopbal van Ales Cermák AZ-doelman Marco Bizot niet echt in de problemen. Het was een van de spaarzame mogelijkheden van de eerste helft, daar AZ er zelfs voor het eerst sinds maart 2014 helemaal niet in slaagde om op doel te schieten. Het gevaarlijkste moment deed zich voor toen Dani de Wit opdook in het strafschopgebied, maar hij bleek buitenspel te staan.

Na rust kwam AZ een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft, in ieder geval in aanvallend opzicht. Vrijwel direct kregen de Alkmaarders een goede mogelijkheid, toen Owen Wijndal Dani de Wit vond bij de eerste paal. Zijn inzet ging via een tegenstander bijna over Viktoria Plzen-doelman Aleš Hruška heen, maar de sluitpost wist de bal in twee instanties uit zijn doel te houden. Bij een schot van Stengs hoefde Hruška niet in te grijpen, daar de inzet gekeerd werd door een verdediger. Direct was ook Viktoria Plzen gevaarlijk, toen Cermák van dichtbij recht op Bizot volleerde.

Check de blik van Kenneth Perez na de reactie van Ronald de Boer en Jan-Joost van Gangelen op de 1-1 van AZ tegen Viktoria Plzen in de 94E MINUUT! ????

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 26 augustus 2020

Nadat Oussama Idrissi zich liet zien met een gevaarlijk schot kwam AZ tot scoren, ware het niet dat de treffer van Myron Boadu werd geannuleerd wegens buitenspel. Slot moest Stengs vervolgens naar de kant halen voor Gudmundsson, waarna het erop begon te lijken dat de wedstrijd geen winnaar zou krijgen. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd echter opengebroken. David Limbersky verraste Bizot met een droge knal vanuit de hoek van het strafschopgebied. Slot bracht Ferdy Druijf als breekijzer binnen de lijnen en zag Gudmundsson nog opduiken in kansrijke positie, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Nadat Gudmundsson ook nog een inzet op de paal zag gaan, leek het Champions League-avontuur voor AZ er op te zitten.

Dat er uiteindelijk toch een verlenging uitgesleept werd door de formatie van Slot, was te danken aan een strafschop in de laatste minuut van de blessuretijd. Druijf werd gevloerd door doelman Hruška, waarna scheidsrechter Luís Miguel Branco Godinho uit Portugal de bal op de stip legde. Koopmeiners maakte vanaf elf meter geen fout en bepaalde de eindstand na negentig minuten spelen daarmee op 1-1. Met zeven minuten op de klok in de verlenging pakte AZ door. Een uiterst fraaie pass van Fredrik Midtsjö bereikte Gudmundsson, die oog in oog met Hruška koel bleef en de 2-1 op het scorebord bracht.

Boadu liet een mogelijkheid onbenut om het duel op slot te gooien, waarna Viktoria Plzen aanzette in het slot van de eerste helft van de verlenging. Lukas Kalvach schoot in kansrijke positie over en kort na de onderbreking in de verlenging claimden de Tsjechen een handsbal bij AZ in het strafschopgebied. De Portugese leidsman weigerde de bal op de stip te leggen en vrijwel direct daarna kreeg Boadu een levensgrote kans op de 3-1. De spits faalde echter nadat hij ontsnapt was aan de defensie. Het was vervolgens vooral tegenhouden voor AZ, bijvoorbeeld toen Milan Havel vrij voor Bizot opdook en over kopte. Het was uiteindelijk Gudmundsson die op aangeven van Boadu met zijn tweede treffer drie minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid maakte en AZ met een 3-1 overwinning verder bracht in de kwalificatiecyclus van de Champions League.


Poll

Bereikt AZ de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

153 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Nou, niet belangrijk hoe (want al te best was het niet, op het randje van uitschakeling), maar Europees voetbal is dit seizoen in ieder geval veilig gesteld. En je weet nooit hoe een koe een haas vangt, dus wie weet wat er nog kan richting de CL.

26 augustus 2020 om 19:03

Ben erg blij met deze uitslag. Ook gewoon terecht, want AZ kreeg in het live meepraten veel kritiek (deels terecht), ze warern wel gewoon beter en verder dan Victoria. Lekker dat ze nu nog even de tijd hebben tot de volgende wedstrijd, want soepel ging het alleminst.

26 augustus 2020 om 19:09

Dat is ook het minste wat je kan vragen van een ploeg als AZ. Dat plzen was niveautje Vvv, misschien nog wel slechter.

26 augustus 2020 om 19:14

makkelijk praten. iedereen weet dat deze vroege voorrondes hele lastige hordes zijn. ook als het tegen vvv is, of misschien nog slechter. het hangt veel vanaf en je hebt weinig voorbereiding gehad. winnen is belangrijk en zeker niet het minste wat je kan vragen, maar juist meeste

26 augustus 2020 om 19:17

Ze hebben het gewoon heel goed gedaan. Veel wind, dus normaal voetballen was bijna niet mogelijk en dan ook nog tegen een team wat 4 overwinningen op rij heeft geboekt hiervoor. Grote belangen en dan toch de wedstrijd over de streep trekken. Niks dan lof voor Az.

26 augustus 2020 om 19:17

Tja en toch is Plzen de nr. 2 van Tsjechië: een directe concurrent in de coefficientenlijst 3-1 is gewoon prima. Mooi voetbal telt niet in Europa, resultaten wel.

26 augustus 2020 om 19:26

Jezus wat een arrogantie weer. Tsjechie stond voordat Ajax die opmars maakte gewoon boven de eredivisie. Gewoon uitstekende ploeg

26 augustus 2020 om 19:30

Uitstekende ploeg?laten we niet overdrijven aub.

26 augustus 2020 om 19:36

Wat ben jij ontzettend zuur Ajax1812. Ten eerste praat je onzin, VVV en lekker Pilsen vergelijken, ten tweede moet je gewoon blij zijn dat het goed afloopt. Als AZ de CL haalt zal Ajax zijn plekje niet verliezen, wees gerust.

26 augustus 2020 om 19:43

Helemaal eens Powned_nl. Het lijkt alsof mensen vergeten dat we 5 maanden geen serieuze wedstrijd hebben gevoetbald, en dat terwijl de Tsjechische competitie al aan de gang is. Hier winnen (ook al is het met een verlenging) is gewoon een prima resultaat.

26 augustus 2020 om 19:45

Ja ik ben harstikke zuur ja, zo vervelend dat AZ door is, ik kan wel janken. Daarnaast praat ik geen onzin, heb je de wedstrijd gezien? Plzen heeft alleen maar 120 minuten lang die bal naar voren gepeerd als hij bij de voeten kwam, die kunnen helemaal niet voetballen. AZ is het aan haar stand verplicht om daarvan te winnen. Zeker als je 2e wordt achter een meer dan prima Ajax waar je 2x van wint.

26 augustus 2020 om 20:01

Ja zuur ja. Onnodige reactie na deze wedstrijd en volgens mij waren je berichten tijdens live niet anders. Ik heb de wedstrijd gezien en het was erg matig. Van beide kanten. Geen VVV though, en dat weet je, chargeren mag. Maar wees gewoon blij en laat dit soort opmerkingen achterwege.

26 augustus 2020 om 20:04

Dat is mijn mening powned_nl, ik ga vaak genoeg naar wedstrijden van VVV kijken aangezien ik er in de buurt woon. Het lijkt helemaal nergens op, net als het voetbal van Plzen. Plzen heeft minstens 4 a 5 counters gehad die zo ongekend slecht uitgespeeld werden. Ballen die achter de man kwamen, ballen die te vroeg gespeeld werden, ballen die voor de man kwamen. Het leek gewoon nergens op. Ik ben harstikke blij voor AZ want dit is gewoon goed voor het nederlandse voetbal. Ook ik zie het liefst 2 nederlandse ploegen in de CL, en ook ik heb respect voor AZ en hun manier van spelen. Ik heb niks tegen AZ, maar ik vind wel dat ze het aan hun stand verplicht zijn om gewoon van zo'n club te winnen.

26 augustus 2020 om 22:25

Omstandigheden waren, zeker voor een snelle counter, natuurlijk ook verre van optimaal. Deze ploeg wordt tweede in Tsjechië, boven Sparta Praag, waarbij Tsjechië op de Europese ranglijst gewoon dicht in de buurt staat van Nederland (twee jaar geleden nog boven ons).az hoort de betere ploeg te zijn en te winnen, maar het is niet zo dat dit een walk over zou moeten zijn. Ook VVV heeft wel eens een goede dag, waardoor ze kunnen verrassen tegen sterkere tegenstanders (in 2017/18 werd het in Alkmaar 0-0).Ploegen die het spel zo spelen als Pilzen vandaag deed, daar heeft AZ traditioneel moeite mee.

26 augustus 2020 om 19:05

Blij dat ze dit keer met voetbal gewonnen hebben, scheelt ook weer juridische kosten😀. Op naar volgende ronde en goed voor ned. voetbal.

26 augustus 2020 om 20:00

Goeie grap hoor. Weken geleden al verzonnen....?

26 augustus 2020 om 19:05

@olie wapper gefelicteerd. Nu ook groepsfase EL sws verzekerd. Ik hoop wel dat jullie nog wat versterkingen halen. Lijken toch te kort komen om en Europees lang meedraaien en mee doen voor kampioenschap in NL.

26 augustus 2020 om 19:08

Eerste helft leek helemaal nergens op. 2e helft klein beetje beter en verlenging tenminste strijd gezien. Slechte wedstrijd, magoed wat maakt het uit. Vergeten en op naar de volgende.

26 augustus 2020 om 19:20

Benfica, Kiev of Gent. Het kan, zolang het geen Benfica wordt denk ik.

26 augustus 2020 om 19:23

En volgens mij nog wat andere ploegen die deze ronde overleven, maar weet het niet precies. Eerst de loting maar eens afwachten.

26 augustus 2020 om 19:30

Kiev ben ik ook geen fan van. Doe dan Gent maar. Eerste 3 competitieduels verloren.

26 augustus 2020 om 19:32

Benfica is een mooie naam maar als AZ ze kan pakken, is dat nu wel. Hopen dat het in de volgende ronde wat minder stroef gaat als nu..

26 augustus 2020 om 19:42

Benfica heeft juist wel wat goede aankopen gedaan. Vertonghen en Everton zijn onder andere gehaald en Cavani wordt ook veel genoemd. Ik zie AZ daar niet van winnen eerlijk gezegd..

26 augustus 2020 om 19:56

Hopelijk Benfica. Win/win situatie...

26 augustus 2020 om 19:59

Hmm, volgens mij zijn dit de enige tegenstanders maar kan het mis hebben dat er nog 1 of 2 bijkomen. Wel jammer dat er nog 2 rondes komen hierna, het had misschien gekund als het nog 1 ronde was. Oke hopen op Gent

26 augustus 2020 om 20:17

Toch inderdaad die drie ploegen, dan wordt het lastig, maar zou Gent de beste tegenstander zijn.

Goed voor het Nederlands voetbal! Dat er met deze wind niet normaal te voetballen was kan ik wel begrijpen maar dat AZ zo weinig strijd heeft geleverd vind ik wel opvallend. Mooie goals wel van gudmunsson, speelde sowieso een goede pot als invaller. Boadu toch wel het absolute dieptepunt, wat speelde die slecht zeg. Voorlopig lijkt het er op dat de KNVB los van of het de eerlijkste beslissing is, in ieder geval de beste beslissing voor het Nederlands voetbal heeft gemaakt.

26 augustus 2020 om 19:06

@thejisaw vond vooral Stengs slecht. Een hype die gast. Benieuwd wat beide jongens dit seizoen laten zien nu schijnwerpers op hen gericht zijn.

27 augustus 2020 om 07:33

Stengs is niet zo goed als men vorig seizoen deed geloven. Maar om hem nu te beoordelen is een beetje oneerlijk. Hij speelde zn eerste pot in vijf maanden ivm een hamstringblessure waar hij net van hersteld was. Hij had gewoon het gevoel nog niet.

26 augustus 2020 om 19:06

Ik vond AZ totaal niet goed spelen, maar ik vond wel dat ze veel strijd hebben geleverd en er alles aan hebben gedaan. In ieder geval goed voor het Nederlands voetbal, hopelijk behalen ze de groepsfase van de CL!

26 augustus 2020 om 19:13

Je had t ook anders kunnen bekijken. Ajax had de voorrondes makkelijker doorgekomen, dus had je sowieso 2 clubs in de cl

26 augustus 2020 om 19:17

Nee Ajax had het ook heel lastig gehad in de voorrondes maar die zie ik meer punten pakken in de cl dan AZ. Hopen dat ze beter in vorm komen en veel punten kunnen pakken in de EL

26 augustus 2020 om 19:24

Het was niet best, maar misschien zat er gewoon niet meer in het vat. Aan het einde zag ik dat alle spelers er compleet doorheen zaten, dus aan inzet en strijd heeft het zeker niet gelegen. Vergeet niet dat AZ al een half jaar geen serieuze wedstrijd meer heeft gespeeld. Dus mist gewoon ritme en conditie.

26 augustus 2020 om 19:46

Zon pot met verlenging is wel ff goed om weer ritme op te doen

26 augustus 2020 om 19:53

Zeker! AZ wilt immers Europees voetbal spelen, dus 3x in de week spelen. Dan moeten ze nog wel echt verbeteren. Ze hebben niet een hele brede selectie, dus conditioneel moeten ze top zijn.

Waar AZ vroeger de doelpunten in de 90e min tegen kreeg is het nu volledig andersom. In plaats van eruit vliegen in de halve finale tegen Sporting of door een goal van de keeper van Standard Luik in de slotfase schopt AZ zich nu nog rondes verder in de 90e minuut. In een jaar tijd tegen Antwerp, tegen Partizan en nu tegen Plzen. Flink cadeautje van de scheids bij de penalty, maar mij hoor je niet klagen. Slechte wedstrijd en AZ is er ook echt nog niet, maar Europees voetbal veilig gesteld. Geweldig!

26 augustus 2020 om 19:03

Niet goed voor m'n hart dit, blij dat we door zijn

Waardeloos gespeeld, maar wel beter dan Plzen, verdiende overwinning.

Heerlijk dit! Zwakke pot met een belabberde boadu en stengs. Idrissi 2e helft wel ijzersterk. Niet meer verwacht maar mooi voor az en het nederlands voetbal. Knap ook van koopmeiners. Gigantische druk en dan die penalty er zo inschieten.

Met de hakken over de sloot, maar mooi voor de coefficienten. Az was vooral niet effectief genoeg. Boadu moet echt eens aan zijn afronding werken, heeft zoveel kansen nodig. Vorig jaar ook al zo. Moet veel koelbloediger worden. Sowieso moest het van de invallers komen vandaag. Gudmundsson en Druijff speelden erg goed. De toppers van Az lieten het behoorlijk af weten.

26 augustus 2020 om 19:41

Ik vond Koopmeijners prima spelen. Geen fouten, positief aanwezig op voetballend gebied. Daarnaast poeiert hij die strafschop binnen alsof het een training is. Erg blij dat ze in ieder geval de EL halen. En ergens hoop ik dat het daarbij blijft, want in de CL... dan moet het nog wel HEEL veel beter. Aan de andere kant; 2 Nederlandse clubs in de CL is weer een tijdje geleden.

26 augustus 2020 om 19:52

Die penal was heel knap. Vond hem echter heel matig spelen, weinig gedurfde ballen naar voren. Heel plichtmatig, saai en risicoloos. Bijna angstig. Maar moet gewoon weer ritme in komen. Gefeliciteerd AZ. Knappe doch ook ietwat gelukkige overwinning. Maar dat maakt helemaal niets meer uit. Nu door, of het nou Kiev, Benfica of Gent wordt. Liefst die laatste natuurlijk. Maar hoop eigenlijk dat ze Benfica uitschakelen, hoewel dat lastig zal worden.

Wat een enorm gezapige pot van beide kanten de eerste 90 minuten. Eigenlijk bizar in een wedstrijd waarin zoveel op het spel staat. In de verlenging vond ik az iets beter voetballen en is het verdiend door. Maar oh oh oh wat komen ze toch goed weg in die 94e minuut. In ieder geval goed voor het Nederlands voetbal dit! In de volgende voorronde zal het een heel stuk beter moeten!

Beetje lucky wel, maar het is ze gegund. Neemt niet weg dat het echt beter moet als ze de CL in willen, eerste 90 min sloegen echt nergens op. Gudmundsson wel een leuk spelertje

Gefeliciteerd aan AZ fans. Was spannend na 90e minuut en achterstand. AZ zal wel wat vers bloed halen om nog iets serieus te doen. Stengs wat een hype is dat zeg.

26 augustus 2020 om 19:11

Haha, een speler speelt matig in z'n eerste wedstrijd sinds 5 maanden en hij kan er niks meer van...

26 augustus 2020 om 19:39

Stengs traint pas sinds een paar dagen weer mee. Hij heeft best een pittige blessure gehad en daardoor de complete voorbereiding gemist. Voor hem was dit dus pas de eerste wedstrijd. Jammer, maar wel te verklaren dat hij zo slecht speelde. Gelukkig was daar Gudmundsson die ondanks een dramatische voorbereiding toch even de wedstrijd over de streep trekt. Stengs is ondertussen overigens allang geen hype meer voor mijn gevoel. Ik lees van alle kanten meer dat hij er niks van kan dan dat het een supertalent is. Ik vind het gewoon een talentvolle speler die moet werken aan zijn consistentie.

27 augustus 2020 om 07:35

Stengs is vorig seizoen vreselijk gehypt. Zo goed is hij niet. Maar inderdaad om hem op gisteren te beoordelen is unfair.

Miraculeuze ontsnapping! Wat eerst een saaie pot leek, bleek uiteindelijk nog spanning op te leveren. Ik heb al met al genoten. AZ is niet best, maar één horde is in ieder geval genomen. Op naar meer co-efficiëntie punten voor ons Nederland!

En iedereen die het AZ misgunt, ach, dat zij dan maar zo, kan er niet mee zitten. Negatieve energie wat mij betreft.ik ben er blij mee, ook al is het voetbal (nog) helemaal niets. Dat was vorig jaar tegen Antwerp ook verre van goed en dat is in het seizoen best goed gekomen.

26 augustus 2020 om 19:05

Overigens dit betreft maar een zeer kleine minderheid hoor, zoals de overgrote meerderheid in Europees verband gewoon elke NL club steunt, zoals het zou moeten zijn.

26 augustus 2020 om 19:15

Focus je dan op die meerderheid. Trolletjes voed je door ze de aandacht te geven die ze thuis niet krijgen. Gefeliciteerd kerel, op naar de volgende horde.

26 augustus 2020 om 19:52

Wijze teksten, Origineel !! Edit: wel je naam correct schrijven ...

26 augustus 2020 om 20:00

Ik denk het niet. En dat heeft alles te maken met het gedrag van AZ omtrent de toekenning van het eerste CL ticket. Gelukkig voor het Nederlands voetbal heeft AZ nu sowieso Europees voetbal te pakken. En kan zo punten scoren. Wie weet krijgen we op termijn weer eens twee ploegen direct in de CL groepsfase.

26 augustus 2020 om 19:25

Ja agh. Zag net ook Kenneth, wat een zure gast. Gevoelloos starende in zn mobieltje bij de goal van Koopmeiners. Zogenaamd professionele analist. Ronald en Jan joost juichende top.

26 augustus 2020 om 19:35

Iedereen is anders. Moet ie dan fake een beetje gaan zitten juichen. Dat slaat ook nergens op.

26 augustus 2020 om 20:02

Hij heeft zelfs een Az verleden he en dat maakt het nog vreemder tsja.

26 augustus 2020 om 20:35

Ik lees toch vooral positieve reacties inherent draagt je met deze reactie bij aan het negatieve. Ondanks de geschiedenis van afgelopen maanden mooi dat AZ vechtend toch nog gewonnen heeft. Het was geen tegenstander van formaat, maar dan wil ik het nog wel zien of dit AZ het dan echt kan bijbenen.

26 augustus 2020 om 20:40

Klopt, de reacties hier zijn vooral positief, dat is ook zeer prettig en prima. Mijn reactie was eigenlijk vooral afkomstig vanwege Praat Live Mee topic waar meerdere keren minder positief werd gereageerd.

Gefeliciteerd AZ! Net aan, maar in ieder geval Europees voetbal in Alkmaar!

Goed? Nee, na maanden geen serieus voetbal. Hebben we een dejavu van vorig seizoen tegen Antwerpen. Hopelijk is dit weer een mooi opsteker, en gaat het team beter en beter voetballen weer. Wind speelde vandaag wel een grote rol, zeker voor het spel van Az. Veerkracht laten zien, maar er moet nog veel gebeuren om weer van het spel te gaan genieten Wel jammer dat er veel haters waren in het live topic.

26 augustus 2020 om 19:22

Vond het tijdens de reguliere speeltijd wel meevallen. In de 93e minuut leken ze wakker te worden. Al kan je ze niet kwalijk nemen als ze in slaap gesukkeld zijn tijdens de eerste 90 minuten😜. Proficiat met de overwinning.

Mooi sowieso Europees voetbal tot December! De 1-2 CL ronden verder is teveel gevraagd normaliter... of AZ moet snel Jahanbakhsh en Hoedt huren als directe versterkingen

Wat een ontlading na de 1-1 het dak ging er af!

Hele goede overwinning met sowieso Europees voetbal. Ik ben benieuwd hoe ver ze zullen gaan komen. Ben wel bang dat ze een heel zwaar seizoen gaan krijgen in Alkmaar. Vorige seizoen klopte alles en dit seizoen zijn de verwachtingen logischerwijs hoger. Ben benieuwd of ze daarmee om kunnen gaan!

Billenknijpen. Eerste punten in Europa komen weer uit Alkmaar. En in ieder geval geplaatst voor EL dus zeker 10 mln rijker.

Ongelofelijk dat AZ hier toch nog gewonnen heeft, maar uiteindelijk zeer terecht! Mooi dat ze sowieso EL groepsfase gaan spelen nu

Goed gedaan AZ! Van harte!

Nou nou, het was soms best heel erg om naar te kijken, vooral van Plzen. Bizot moet die bal altijd pakken, had ze bijna heel veel gekost. Nu hopen op een beetje een te doen tegenstander en wat meer ritme vinden anders is het volgende ronde wel klaar.

Gestreden! Maar het was niet best, maar ja hou er rekening mee dat de mannen ruim 5 maanden niet hebben gevoetbald en waaronder Vlaar en Stengs helemaal geen minuten hebben gemaakt tot vandaag, daarbij is Boadu ook net terug van een blessure. Wel een ronde verder dus beter voor het NL voetbal, nu komen er lastige tegenstanders aan maar niks is onmogelijk in het voetbal!

Door het oog van de naald gekropen, want wat was dit enorm slecht zeg. Na rust zag ik 20 minuten een enigszins redelijk AZ, voor de rest was het kommer en kwel. Deze ploeg heeft op deze manier helemaal niets in de CL te zoeken.

Nu de volgende ronde nog zou mooi zijn als AZ het haalt in ieders geval wel EL voetbal

Wat een traptechniek heeft die Koopmeiners echte leider, goede invalbeurten van Gudmundsson en Druijf. Spel houdt nog niet over maar 6 Europese wedstrijden zijn veilig gesteld.

Als dit team de CL in moet dan zal er een hoop Moeten veranderen , wat een matige parij en maar goed dat alles een beetje mee zat en er geen var was met die handsbal van druif , maar gelukkig hebben ze in ieder geval EL en dat is ook belangrijk voor de punten

Een domme Tsjechische keeper is het verschil tussen blije gezichten en een enorme teleurstelling. AZ komt vandaag echt goed weg zeg. Toch doen ze het en zijn ze hoe dan ook verzekerd van Europees voetbal tot de winter.

Terwijl de 90 minuten gepasseerd waren dacht ik bij mezelf: AZ = Koopmeiners = Penalty en ja hoor......Penalty 🤣

26 augustus 2020 om 19:15

En ik dacht: AZ + arbitrage;-))

En dit AZ zou wel effe een plek in de CL moeten hebben? Op dit moment en in deze vorm hebben ze eigenlijk helemaal niks te zoeken in Europa.

Poehhhh wat een spanning. Het was niet best, het weer was lastig. Plzen was echt heel slecht en toch verlies je bijna van ze. Dat was echt heel pijnlijk geweest. Ik miste karakters op het veld, strijders want dat vroeg deze match heel erg om. Gelukkig ging het nog net goed. Koopmeiners koelbloedig en voor mij Motm. Wel heeft Az toch wel een linkerverdediger nodig want Koopmeiners moet gewoon op het middenveld. Vond Stengs heel matig en Boadu moet nog veel leren en volwassener worden. Anyway zeer belangrijke overwinning, want dit kon je toch niet verliezen van zo'n zure Plzen. Op naar de volgende ronde en top dat nu iig de EL groepsfase alvast binnen is.

Dit AZ is op dit moment verre van hun niveau van vorig seizoen. Meer geluk dat ze een penalty mee hadden gekregen, want het was eigenlijk al afgelopen. Wel mooi dat ze deze wedstrijd uiteindelijk over de streep trekken. Aan inzet ontbrak het niet vandaag.

Volgende keer niet zo spannend maken AZ’ers! Grappig dat de basiself van vorig jaar er nu ook gewoon weer staat. Zie je niet vaak in t voetbal. Nou hopen dat ze een beetje gunstig loten en we mogen weer genieten van twee Nederlandse ploegen op het miljoenenbal.

Ach, dit was niet zo goed..positief blijven en dit voortzetten.

AZ neemt eerste horde klinkt also ze helemaal de scheidsrechter niet nodig hadden ruim in blessure tijd. Maar er moet met spoed een bos bloemen met een lekker wijntje richting de arbitrage, want anders lagen ze er gewoon uit. Het was nog niet eens een pingel, dus AZ tel je zegeningen. Het maakt uiteraard de overwinning niet minder lekker voor het Nederlands voetbal. Maar wat was het matig en moeizaam.

26 augustus 2020 om 19:32

Scheids nodig hebben zou suggereren dat het een blamage was van de arbiter, was gewoon een terechte penalty

26 augustus 2020 om 19:59

Nou daar denk ik anders over, maar dat mag je uiteraard vinden. Zonder keeper was hij nooit meer bij de bal gekomen. Uiteraard dom hoe die keeper uitkomt, maar laat ik het dan zo zeggen ik had er prima mee kunnen leven als de scheidsrechter het had laten lopen

Klasse AZ. het was niet best, maar je mag ook geen top voetbal verwachten zo in de voorbereiding. Dan altijd lastig om tegen ploegen te spelen die al wel zijn begonnen aan de competitie (al vond ik Plzen ook erg matig) dus gewoon goed gedaan al was het door het oog van de naald. Nu focussen op de volgende ronde en op beter spel en niet te veel terugkijken naar deze wedstrijd.

Over geluk niks te klagen, het belangrijkste voor AZ is dat ze zich verzekerd hebben van Europees voetbal. Voor de rest snel vergeten, met dit niveau kom je de poulefase van de EL absoluut niet door, laat staan dat je ook maar iets in de CL hebt te zoeken.

Goed gedaan. In ieder geval Europa League. Eigenlijk nog een penalty tegen moeten hebben maar wat boeit dat. Het moet echt beter want op deze manier valt er geen eer te behalen in Europa.

Wedstrijd was dramatisch, maar de overwinning is binnen en dat is wat telt.

Lekker bezig AZ! Zou knap zijn als ze CL weten te halen, zeker omdat je in de volgende ronde een sterkere ploeg kan verwachten. In ieder geval hebben ze EL, belangrijk voor Az... belangrijk voor NL.

Heb niet alles kunnen zien omdat ik met ene L Messi gesprekken voerde bij onze club, maar lekker hoor!ondanks dat AZ niet de jongens heeft dat echt de absolute top zal halen zie je hier zoveel gretigheid!en zelfs al geslepenheidzou lekker zijn als we met 2 teams de CL in gaan....

Goed bezig AZ. Niks van de wedstrijd gezien, maar dit is een belangrijke stap voor de Nederlandse punten!

Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, maar mooi voor nederland dat az heeft gewonnen. Even een andere vraag en niet om te zeiken; heeft de uefa AZ dispensatie gegeven? Geen verlichting hebben zou normaal gezien gelijk staan aan een niet funcioneel stadion volgens de uefa eisen. Of zijn deze regels verdwenen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller31
M. BizotKeeper40
J. KarlssonAanvaller32
C. StengsAanvaller31
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

128 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 0 0 0 0
2019/2020 AZ 10 2 0 0
2018/2019 AZ 28 2 3 0
2017/2018 AZ 12 0 3 1
2016/2017 AZ 24 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Wedstrijdformulier AZ lijkt identiteit van twee coronabesmettingen te onthullen

Hobie Verhulst en Mo Taabouni ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag van zondagavond. Bij AZ werden zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren