PSV hanteert wegens bewezen diensten ‘zachter prijsje’ bij belangstelling

Dinsdag, 25 augustus 2020 om 09:52Chris Meijer • Laatste update: 10:20

PSV heeft zich versterkt met Yvon Mvogo. De 26-jarige doelman komt over van RB Leipzig en lijkt ervan uit te gaan dat hij in Eindhoven de eerste doelman wordt. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Jeroen Zoet tegelijkertijd op weg kan zijn richting de uitgang, daar PSV met hem heeft afgesproken dat er een ‘zachter prijsje’ dan normaal zal worden gehanteerd als er belangstelling bestaat.

Zoet werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan FC Utrecht en heeft bij PSV nog een contract tot medio 2021. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen streed de 29-jarige doelman met Lars Unnerstall om de positie van eerste doelman, maar de komst van Mvogo zet de ‘keepershiërarchie’ in Eindhoven mogelijk op zijn kop. De nieuwe trainer Roger Schmidt wil graag de beschikking hebben over een meevoetballende doelman en het bleef een vraagteken of Zoet en Unnerstall binnen dit plaatje pasten.

Ondanks dat Zoet ‘meer allround’ is, was het al niet helemaal zeker of hij deze transferwindow bij PSV zou blijven. De Eindhovenaren zijn bereid om mee te werken aan een transfer en hebben vooral vanwege zijn verdiensten voor de club toegezegd om een ‘zachter prijsje’ te hanteren. Zoet werd in een eerder stadium al eens gelinkt aan een overstap naar het buitenland. De elfvoudig international speelt al praktisch zijn hele loopbaan voor PSV - los van huurperiodes bij RKC Waalwijk en FC Utrecht - en heeft voorlopig 260 officiële wedstrijden achter zijn naam staan.

PSV gaat Mvogo voor twee seizoenen huren van RB Leipzig, wat betekent dat Schmidt tot het voorlopige einde van zijn contract over een doelman beschikt die ‘in zijn straatje past’. Het betekent een weinig hoopgevend vooruitzicht voor Zoet en Unnerstall. Naast deze drie keepers staat ook Hidde Jurjus nog onder contract in Eindhoven, maar hij lijkt de club op korte termijn te gaan verlaten voor een avontuur bij het in de 3. Bundesliga uitkomende KFC Uerdingen 05. Robbin Ruiter, afgelopen seizoen de reservedoelman, vertrok onlangs al naar Willem II.


Poll

Zie jij Jeroen Zoet deze zomer vertrekken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door master d)

Zoals we van Psv gewend zijn, echte gentelmenssss daar. Zoet ge blijft altijd een held!

25 augustus 2020 om 11:02

Ze zullen ook blij zijn als ze geen salaris meer hoeven te betalen.

25 augustus 2020 om 11:48

Denk eerder hem van de loonlijst af willen, dat gaat natuurlijk nooit lukken als de transfersom te hoog is. En laten wij eerlijk zijn, dat is die bij Zoet al vrij snel

25 augustus 2020 om 11:54

Heeft het er ook niet mee te maken dat hij een van de topverdieners is en daarom wel een heel dure bankzitter gaat worden?

25 augustus 2020 om 14:40

Een keeper huren terwijl je al 2 prima keepers hebt puur en alleen voor de trainer is korte termijn denken, en niet echt gentlemenswaardig.

Volgens mij heeft PSV op iedere plek een versterking nodig behalve op de goal. Zoet had gewoon een vorm dip en dat kan iedere keeper overkomen. Jaren daarvoor in de CL heel goed gekeept.

25 augustus 2020 om 10:03

Maar het punt blijft dat de huidige keepers niet in het plaatje van Schmidt passen, maar Mvogo wel. Ik vind dit daarom een prima oplossing. Twee jaar huren en wellicht dat na deze twee jaar die Belgische keeper PSV1 aan zou kunnen.

25 augustus 2020 om 10:48

Zoet had geen vormdip hoor. Zoet heeft juist jaren gehad dat hij boven zichzelf uitsteeg, maar maakte gewoon te veel fouten per jaar. Ja, hij heeft het goed gedaan in de CL, maar dat kon hij niet op constante basis laten zien. Onder de lat bij Oranje kon je dat goed zien als hij Cillessen verving. Komt gewoon net iets tekort.

25 augustus 2020 om 12:09

Je kunt niet jaren boven jezelf uitstijgen. Dan zit je gewoon op dat niveau..

25 augustus 2020 om 11:19

Zoet is juist een ontzettend beperkte keeper. Goede reflexen, maar onzettend zwak in uitkomen, communiceren, meevoetballen. Daarnaast heeft hij weinig speelinzicht waardoor hij met regelmaat raar misttast, ballen naar zich toetrekt over de doellijn, raar uit zijn doel komt. Zoet had o.a. tegen atletico een goede wedstrijd maar ik vraag me af of we dat ook dachten wanneer Bruma die de bal niet van de lijn haalde in de 5de minuut (Toen Zoet de 1 tegen 1 verloor).

Dus een minimale transfersom, een beetje vergelijkbaar met Veltman bij Ajax die voor een miljoen mocht vertrekken. Netjes, al vraag ik me af of er echt veel vraag is naar keepers op het moment.

25 augustus 2020 om 10:05

Er zou redelijk wat belangstelling zijn voor Zoet, waaronder van Besiktas. Natuurlijk niet de clubs waarop hij jaren geleden hoopte, maar er is wel interesse.

25 augustus 2020 om 10:09

Misschien dat Koeman interesse heeft. Die wordt met tal van Oranje internationals in verband gebracht.

25 augustus 2020 om 11:12

ach ja...wie kent nog Ruudje Hesp die ook gewoon naar Barca verkaste als 2e 3e keeper, wie weet.

En dat voor een 2e keeper uit de Bundesliga. Gaan we dit jaar weer een dramatische transferzomer krijgen?

25 augustus 2020 om 10:07

Arias was wisselspeler bij Sporting. Heeft toch ook aardig gerendeerd.

Kan feyenoord hem niet voor een zacht prijsje ophalen als 2e keeper?
Zelfde een beetje als wat bij vermeer gebeurde

25 augustus 2020 om 10:02

Grote vriend. Zoet is misschien geen wereldtopper maar nog wel een klasse beter dan Bijlow, en heeft zich ook al veel meer bewezen. Ik denk dat Feyenoord het geld dat ze hebben beter kunnen besteden

25 augustus 2020 om 10:16

Zoet heeft weliswaar meer laten zien in het verleden en daarmee ook zijn sporen verdient. Echter vind ik Bijlow op dit moment niet onder doen voor hem.

25 augustus 2020 om 10:25

Tuurlijk niet. Zoet heeft een hoop fouten gemaakt de afgelopen jaren, en Bijlow doet het juist goed. Die extra klasse van Zoet zie ik zo snel niet, ik zou los van leeftijd juist eerder voor Bijlow kiezen.

25 augustus 2020 om 10:43

Toem zoet de leeftijd had van Bijlow was het echt een groot talent in mijn ogen. Heeft het bij RKC ook ontzettend goed gedaan. Het niveau wat zoet toendertijd (constant) haalde, door echt punten te pakken, heb ik Bijlow nog niet zien bereiken. Ook deze keeper heeft zeker potentieel hoor, en misschien ontwikkeld hij zich wel beter dan zoet, maar op dit moment vind ik hem nog niet aan dat niveau kunnen tippen.

25 augustus 2020 om 10:53

Het gaat niet om het niveau dat Zoet gehad zou hebben, maar wat hij nu laat zien en dat is niet best.

25 augustus 2020 om 10:55

Wellicht even het laatje half jaar bekijken, want Bijlow was ook een steunpilaar in die reeks van ongeslagen wedstrijden doordat 'ie punten pakte. Bijlow wordt hier echt onderschat (prima hoor).

25 augustus 2020 om 10:59

Denk dat Bijlow vandaag de dag een stuk beter is dan Zoet. En dan heb ik met geen van beide clubs ook maar iets. Zoet stond te schutteren bij Utrecht, Bijlow was bij Feyenoord op het laatst echt een steunpilaar. Die gaat razendsnel in zijn ontwikkeling lijkt het wel.

Ben benieuwd waar Zoet terecht gaat komen.
Als het een zacht prijsje is ben ik bang dat hij wellicht bij een PL of BL club als back up wordt grhaald en dat zou ik zonde vinden

25 augustus 2020 om 10:22

Wanneer het zakelijk al dramatisch is, wordt het al gauw sociaal wenselijk. Als niet dit seizoen denk ik dat Bruma, Doan, Baumgartl en Boscagli volgende zomer ook voor een schappelijk prijsje de deur uit lopen. Het is toch ongelooflijk dat een TD zijn eigen club zo slecht kent dat de club nu min of meer verrast is dat Gakpo Bruma uit de basis houdt, Ihattaren Doan op de bank zet, Teze Baumgartl naar de kroon steekt in de voorbereiding en Mauro Junior noodgedwongen - en niet eens onverdienstelijk - linksback moet spelen omdat De Jong niet verder komt dan onhaalbare troeven als Rodriguez en Van Aanholt. Wanneer zonneklaar is dat PSV intussen behoefte heeft aan enkele versterkingen tussen de 25-30 jaar, informeert PSV naar het huren van de 22-jarige Guus Til! Hoeveel van dat soort twijfelaars heb je nodig zeg!

25 augustus 2020 om 10:33

Wat zijn jouw verwachtingen van PSV dit jaar?

PSV is in een kort tijdsbestek veranderd van een koopclub in een huurclub. Geen goede ontwikkeling en met de wetenschap dat er dit jaar geen publiek in het stadion zal zitten en er geen CL miljoenen worden binnengehaald moet PSV zich toch wel ernstig zorgen gaan maken over de financiële positie. Ik hoop dat ze het tij kunnen keren en dit jaar CL kunnen afdwingen maar heel eerlijk gezegd zie ik dat niet gebeuren.

25 augustus 2020 om 10:15

Afgelopen 3 seizoenen in totaal 3 spelers gehuurd, waarvan vorig jaar 2 linksbacks die noodzakelijk waren. Ben je dan een huurclub?

25 augustus 2020 om 10:24

Dit seizoen zal er meer gehuurd gaan worden en dat is een neergaande spiraal die alleen maar gekeerd kan worden als er uit andere bronnen geld kan worden gegenereerd. Die bronnen; CL en recette inkomsten zitten er voorlopig niet in waardoor de EV en cashflow positie steeds slechter wordt en huren steeds meer de enige overgebleven optie om versterkingen te halen.

25 augustus 2020 om 10:31

@spotgod wat een onzin. Afgelopen jaar is 35 miljoen uitgegeven. Weliswaar aan prutsers, maar dat heeft niets te maken met de financiële situatie, maar met het scoutingsapparaat en een onervaren td. Er is gewoon geld beschikbaar. Echter door corona moet vrijwel iedere club even 2x nadenken voor het uitgegeven wordt.

25 augustus 2020 om 10:32

Dat jij aanneemt dat er dit seizoen meer gehuurd gaat worden wil nog niet zeggen dat PSV daarmee dus een huurclub geworden is. Als je in een tussenjaar door corona wat minder bestedingsruimte hebt door missende inkomsten ben je ook nog geen huurclub, maar dan probeer je het beste te maken van een onvoorziene situatie.

25 augustus 2020 om 10:55

PSV zit in een mindere fase. Als het ook volgend jaar geen CL speelt wordt het nog lastiger en zullen de goede spelers vertrekken. PSV moet de aansluiting vinden met Ajax, AZ en Feyenoord. Met flink minder inkomsten en weinig transferinkomsten omdat er relatief veel gehuurd wordt is dat toch een gevaarlijke neergaande spiraal? Ik zie daarin een gevaarlijke ontwikkeling

25 augustus 2020 om 10:58

Haha mooi toch, PSV huurt een keer een speler en ze veranderen in een huurclub. Vind het wel interessant dat de financieel directeur van PSV anoniem op Voetbalzone z'n zorgen (lees: aannames) uit.

25 augustus 2020 om 11:07

Ik zie vooral een redenatie die niet klopt haha. Psv huurt niet relatief veel. PSV heeft van die drie clubs (Feyenoord, AZ, PSV) bovendien veruit het meeste kapitaal op het veld staan. AZ speelt daarnaast ook geen CL, maar eerst nog voorrondes. Feyenoord speelt ook geen CL. Maar omdat PSV dan geen CL speelt moet het de aansluiting vinden met AZ en Feyenoord ? Dat is wel een beetje een vreemde redenatie.

25 augustus 2020 om 11:31

In juni 2019 heeft PSV uitgesproken om vanaf 2023 bij de beste 32 clubs in Europa te willen behoren. Als ik nu naar PSV kijk zie ik dat niet gebeuren.

25 augustus 2020 om 11:47

Je springt nu van de hak op de tak om maar ergens toch wat uit te halen haha. Dat zegt wel genoeg denk ik.

25 augustus 2020 om 12:26

Eens even denken in totaal 3 spelers gehuurd in de laatste 3 seizoenen? Ik kom voor 19/20 uit op huurlingen Lato, Mitroglu en Rodriguez. In 18/19 geen huurlingen. In 17/18 waren van Ginkel en Romero toch echt huurlingen. Dat is dus al 5 huurlingen. Nu een keeper die wordt gehuurd, waarmee je in de laatste 2 jaar dus sowieso al op 4 huurlingen komt. Los van of een Guus Til eventueel op huurbasis wordt vastgelegd. Kortom Skede kletst uit zijn nek met zijn 3 huurlingen in de laatste 3 seizoenen. Ik laat 16/17 maar even achterwege toen met Siem de Jong , Zinchenko en wederom van Ginkel er ook al 3 spelers werden gehuurd.

25 augustus 2020 om 13:39

Met laatste 3 seizoen rekende ik de huidige transferperiode mee. Dus als seizoen tot nu toe. Aangezien zijn reactie was dat PSV in een 'kort tijdsbestek' een huurclub is geworden. Seizoen 17/18 vind ik daar niet per se onder vallen. En ook dan ben je nog geen huurclub volgens mij. Mitroglou was ik inderdaad vergeten. Romero meerekenen als huurling in deze discussie is dan weer flauwekul want die werd gewoon gekocht en alvast gehuurd om hem hier te laten wennen.

Ik vind het echt wel bijzonder dat PSV met twee van zulke keepers tóch een andere keeper haalt. Die jongen is best goed, hoor en zal vast en zeker beter kunnen meevoetballen. Maar hoeveel punten gaat een 'beter meevoetballende keeper' nou daadwerkelijk opleveren? Als het er drie zijn is het veel toch?

Het kan toch snel verkeren, zo heeft Atlético nog interesse in je na een spannende penaltyreeks. Daarna mag je voor een spotprijsje weg..

Het kan verkeren zeg. Eerst als held toen hij zijn contract verlengde toen er veel interesse was. En nu, pakweg 2 jaar later, mag je ophoepelen. De voetbal wereld ten voeten uit. Hopelijk vind hij weer een mooie club waar hij kan op bloeien!!

Mocht Bizot nog vertrekken dan zie ik hem graag bij Az.
Ervaring zat en waarschijnlijk dus niet te duur.

25 augustus 2020 om 11:29

Volgens mij wilt Zoet graag een buitenlands avontuur. Ik vraag me alleen af wat zijn verwachtingen zijn in dat geval.. Wilt hij naar een top competitie, wilt hij eerste keeper zijn of wilt hij zoals Vincent Janssen bijvoorbeeld echt iets avontuurlijks doen zoals Mexico of de MLS oid.

Oh jee ik voel een stiekeme deal aankomen met Feyenoord 😂

Waarom zou een club nu nog een transfersom betalen voor Zoet? PSV wil er blijkbaar toch vanaf en Zoet zal zelf ook niet op de bank willen zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren