‘Barcelona weet Arsène Wenger niet te overtuigen en grijpt mis’

Woensdag, 12 augustus 2020 om 18:57Yanick Vos • Laatste update: 19:39

Arsène Wenger heeft een aanbieding van Barcelona naar de prullenbak verwezen, zo meldt Le10Sport woensdagavond. Het Franse voetbalblad pakt uit met een exclusief verhaal waarin wordt gemeld dat de ex-trainer van Arsenal nog altijd zeer in trek is. Hij kreeg de afgelopen maanden diverse aanbiedingen, waaronder ook een vanuit Catalonië.

Wenger vertrok in 2018 als manager bij Arsenal en is sindsdien clubloos. Hij vult zijn dagen met werkzaamheden voor de FIFA als head of global football development en als analist voor de Franse en Engelse televisie. De afgelopen maanden zou hij diverse aantrekkelijke aanbiedingen hebben ontvangen van clubs. Barcelona is de laatste club die een lijntje naar hem heeft uitgegooid, zo klinkt het. Naar verluidt wil de club af van Quique Setién en is de zoektocht naar een nieuwe trainer in volle gang. Wenger zou Barcelona niet direct ‘nee’ hebben verkocht. Na een aantal gesprekken heeft hij geweigerd.

Barcelona nam het afgelopen seizoen afscheid van Ernesto Valverde. Begin januari werd de trainer ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Setién werd voor de groep gezet, maar ook onder zijn leiding draait het niet optimaal. Onder meer aanvoerder Lionel Messi zou allesbehalve onder de indruk zijn van de werkwijze van de huidige trainer. Nadat de landstitel uit handen werd gegeven en Real Madrid voor de 34ste keer in de clubgeschiedenis kampioen werd, meldden Spaanse media dat een ontslag van Setién reëel is. In de wandelgangen werden Xavi, Mauricio Pochettino en Ronald Koeman genoemd als opvolgers.


Poll

Arsène Wenger zou een goede trainer voor Barcelona zijn


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

dit zou echt een fout zijn van bartomeu, net als xavi of poch aanstellen. Arsene moet analist spelen, doet hij voortreffelijk. Heerlijk om naar die man te luisteren, samen met mourinho toen hij werkloos was, heb ik ze bewonderd bij bein, wat een klasse/knowhow als je dit vergeljkt met de gemiddelde analist in nederland. Maar als trainer is arsene wel klaar, hij is stilgestaan.

12 augustus 2020 om 19:16

Wenger presteerde gewoon het maximale met het materiaal wat hij had. Het is ook geen toeval dat zijn opvolgers niet beter presteren en zelfs slechter. In zijn glory jaren had hij top materiaal en toen zag je ook wat hij ermee kon. Vind het dan ook jammer dat hij hier op in gaat, want ik zou hem nogmaals een topelftal willen zien coachen.

12 augustus 2020 om 19:18

Wenger had top materiaal en had de financiele mogelijkheden om zijn invincibles succes uit te breiden, maar hij kocht liever jonge talenten en wilde die beter maken ipv echte vedettes die nodig zijn om te winnen. Daarom won hij 15 jaar niets meer op paar fa cups na. Daarnaast is wenger te lief voor zijn spelers gebleken waardoor een echte do or die topsport mentaliteit ontbreekt.

12 augustus 2020 om 19:20

Arsenal had door de bouw van het nieuwe stadion net niet de financiële middelen die nodig waren om competitief te blijven in de seizoenen na de bouw dacht ik.

12 augustus 2020 om 19:25

arsenal had genoeg middelen om aan te haken in de periode 04-10, maar koos voor een andere strategie. Dat was te danken aan Arsene die een bepaalde visie had, maar dat was puur langetermijn gericht zonder structureel succes voor ogen, dus sowieso discutabel.

12 augustus 2020 om 19:38

Nee dat is dus niet zo, Arsenal is een van de weinig clubs die altijd financieel gezond is gebleven en zelf alles af heeft betaald zonder geldschieter. Door de bouw van het nieuwe stadion was er echter weinig budget voor grote transfers. Geen idee hoe je erbij komt dat Arsenal genoeg middelen had terwijl dat niet het geval was

12 augustus 2020 om 19:55

Prima dat er weinig budget was voor toptransfers. Dan moet je slim inkopen en dat deed een Wenger niet. Zeuren over het materiaal, terwijl Arsene Wenger op een gegeven moment zelf pure bagger binnenhaalde waarvan je op voorhand al wist dat het niks was, dat je te veel betaalde of dat je ze niet zou gaan gebruiken. Denk hierbij aan grootheden als Park, Sanogo, Santos, Jenkinson, Debuchy, Welbeck, Paulista, Kallstrom, Asano, Lucas Perez, Xhaka, Holding, etc. Dan heb je weinig budget en wat je dan hebt sla je kapot op deze onzin. Arsene heeft er zelf vanaf 2010 een puinhoop van gemaakt en hij is dan ook verantwoordelijk dat men uit de top 4 verdween.

12 augustus 2020 om 21:22

Het was met Kallstrom nog erger. Hij had een hardnekkige rugblessure al voordat Arsenal hem aantrok en men was van die blessure op de hoogte. Het was een huurdeal geboren uit pure paniek. Dat kun je Wenger gewoon verwijten. Het gaat mij niet om topspelers die zijn weggelokt, het gaat mij erom dat wetende dat de middelen beperkt waren er zoveel geld is uitgegeven aan spelers waarvan je wist dat het niks was en niks zou worden. Als je al weinig geld hebt moet je geen verdwaalde Aziaten zoals Asano halen om ze in de 2e Bundesliga te stallen. Lucas Perez heeft hij 20 miljoen voor neergeteld om hem nooit te gebruiken. Haal hem dan niet.

12 augustus 2020 om 21:59

Wat een onzin kraam je uit Boch. Iedereen weet dat Arsenal na het bouwen van nieuwe stadion juist geen middelen had om nieuwe spelers aan te trekken. Pas na 2012 gingen ze spelers als Ozil en Sanchez kopen, omdat ze het geld hadden.

12 augustus 2020 om 19:19

Ik vraag me af hoe je weet dat hij stilstaat?

12 augustus 2020 om 19:26

nou de periode bij arsenal liet zien dat hij niet meer met de tijd mee was gegaan qua tactieken en het doorgronden van spelers, die mondiger zijn geworden maar ook meer discipline nodig hebben op een andere manier. Daarnaast sta je als 2/3 jaar niet coacht op t veld ook weer stil. Laat ik t zo stellen, het zou een kleine kans zijn als hij een up to date manager is.

12 augustus 2020 om 21:17

Nee, het verschil zat hem erin dat Wenger nooit de sterkste persoon was in transfers en qua geld besteden aan een speler. In de succes jaren had hij echter David Dein naast hem, die de transferonderhandelingen deed. Wenger heeft echt wel oog voor talent en kan talent echt wel ontwikkelen. Zijn probleem was gewoon de prijs die ervoor betaald moest worden. Als hij een speler niet meer waardt vond dan een bepaald bedrag, dan kocht hij die speler niet ondanks hoe goed hij hem vond. Onder Dein hoefde hij zich niet zorgen te maken daarover, want hij deed de onderhandelingen niet. Bovendien zag je duidelijk dat Wenger een coach is die behoefte heeft aan spelers die zelf verantwoordelijkheid nemen op het veld. Bij betere spelers krijg je daar automatisch sneller. Bij Barca heb je daarin ook nog steeds zulke spelers, ondanks dat het niet top loopt. Daarom zou Wenger bij teams als Barca, Real en Bayern en Juve juist wel werken. Want zeg nou zelf, hebben spelers als Piqué, Messi, Suarez etc echt discipline nodig? Nee. Zij hebben een coach nodig die hen op het veld vrijheid geeft en het team laat spelen op een manier waarin zij geloven en zoveel mogelijk bij het spel betrokken worden. Idem voor spelers bij Real, daarom presteert Zidane daar ook zo goed aangezien hij een echte people manager is. Ik denk persoonlijk ook dat Wenger geen coach meer gaat zijn, maar in mijn optiek zou hij absoluut nog wel goed genoeg zijn voor juist de topteams. Kijk naar Heynckes die terug kwam. Juist bij een wereldtop team kan dat, omdat daar al een zeer sterk fundament ligt.

12 augustus 2020 om 22:51

@bochherief ik ben het bijna altijd met je eens maar ik vind Wenger wel echt een hele goede coach. Arsenal kon niet op tegen het financiele geweld van bv een Chelsea, City en United maar toch speelde Arsenal in zijn tijd vaak mee op een plek bij de eerste 4. als je ziet hoever Arsenal is afgetakeld na Wenger dan zie je toch wel dat het een goede coach was

12 augustus 2020 om 23:26

Japie imo waren wenger en saf de 2 top managers totdat mourinho zijn intrede deed in de pl. Het aanvallende spel van wenger legde het toen af tegen de organisatie van mourinho die met snelle counters de PL platlegde. Wenger heeft nooit een antwoord gevonden. Ook leg ik de aftakeling van Arsenal en utd deels bij wenger en saf, die niet een geweldig team achterlieten. Goede coach ja, maar imo niet van het niveau mourinho, jorge jesus, klopp

Ik dacht eens gehoord te hebben dat de huidige coach van Barca B het wel goed doet, dus waarom geven ze hem niet de kans? Want van de namen die nu genoemd worden, wordt je toch ook niet echt warm. Xavi is nog heel onervaren dus een groot vraagteken, Pochettino deed het leuk bij Spurs maar daar bleef het ook bij en Koeman is gewoon een Valverde 2.0. Dan kun je eerder hopen dat je a la Bayern met Pimienta een soort nieuwe Flick ontdekt, want na het ontslag van Kovac zat Bayern eigenlijk toch in een gelijkaardig scenario.

12 augustus 2020 om 19:20

Het is eigenlijk een vrij aparte situatie aangezien we allemaal weten dat Xavi trainer van Barcelona word in 2021. Een trainer voor een jaar aanstellen heeft geen zin imo, daarom kun je het beste Setien gewoon laten zitten of idd Pimienta aanstellen voor een jaartje en als Pimienta bevalt kan Xavi zich daar altijd bijvoegen.

12 augustus 2020 om 19:23

Maar zit je nu echt te wachten op Xavi als coach? Want sommigen schijnen te denken dat hij de nieuwe Messias is of iets dergelijks. Pimienta als hoofdcoach aanstellen en Xavi als coach bij Barca B, dan kun je meteen zien hoe Xavi het doet. Want in de tweede divisie ligt er zeker wel een uitdaging voor Xavi en met talenten als Moriba en Araujo (of sluit die volgend seizoen vast aan bij de A-selectie?) zou er toch iets mogelijk moeten zijn.

12 augustus 2020 om 19:28

xavi heeft 1 baan als manager bij al sadd, en daar valt hij zwaar tegen. Hij is ternauwernood verlengt, maar stond op t punt om ontslagen te worden. Ze zijn namelijk rekordmeister en regerend landskampioen. Xavi neemt het over met de beste selectie en ze staan op straatlengte 3e in het kampioenschap. Nee, niets wijst erop dat xavi de redder is van barca, behalve naive dromen van fans. Daarnaast is het ook killing voor xavi zn carriere om zo'n clubicoon nu in barca te laten stappen, want de kans op falen is levensgroot en dat moet je hem niet aan doen. Laat m maar over 10 jaar barca coachen.

12 augustus 2020 om 19:29

Ik zie op dit moment geen trainer beschikbaar waarvan ik denk wow, die moeten we hebben de beste (Klopp en Guardiola) zitten al bij een club. Verder zie ik geen interessante trainers. Xavi lijkt me dan wel een interessante optie kent de hele club van binnenste buiten en weet wat er gevraagd word van een Barcelona speler. Toch hem liever dan Poch, Allegri of Ancelotti ofzo.

12 augustus 2020 om 19:32

Bochherief, lekker suggestief man zo degradeerde Rijkaard ook ooit met Sparta maar won niet veel later de eerste Champions League van Barcelona in 15 jaar. Wat hij bij Al Sadd heeft gedaan boeit ons helemaal niets, zegt ook niets.

12 augustus 2020 om 19:35

Xavi een kans geven kan altijd, hij begrijpt als een van de beste wat voetbal in houd, in Nederland werden we ook allemaal gek toen de Boer, Cocu, en van Bronckhorst werd aangesteld als trainer met 0 ervaring, alle 3 de clubs hadden risico genomen en het werd een succes, Xavi is een legende bij Barca en zal alles op alles zetten om Barca draaiende te krijgen.

12 augustus 2020 om 19:35

elguaje, wat jij suggestief noemt zijn gewoon de feiten, en dit bedoel ik met de naiviteit onder de fans. De man moet nog het vak leren, hij is aan het falen bij al sadd, maar volgens jou is hij nu goed genoeg om voor barca a te gaan leiden? De club is in verval, de beste spelers worden ouder, nieuwe aankopen renderen niet, bestuurlijk is het niet alle neuzen zelfde kant op, en dan zou xavi de redder moeten zijn. Wees realistisch aub en erken de feiten.

12 augustus 2020 om 19:36

Dat kan ik geloven. Maar Pimienta kan toch ook gelijkaardige adelbrieven voorleggen? Ex-(jeugd)speler van Barcelona (zij het op een veel lager niveau), kent de club van binnen en van buiten en daarnaast zit hij toch ook al heel lang als jeugdtrainer bij Barcelona. En momenteel doet hij het goed. En zoals @boccherief al aangeeft, kan het Xavi zijn verdere carrière beschadigen. Je wilt toch niet zoals AC Milan de clubiconen erdoor jagen?

12 augustus 2020 om 19:41

bochherief, maar je negeert heel mijn punt dat Rijkaard ook is gedegradeerd met Sparta? Maar Cruijff en Laporta zoveel vertrouwen in hem hadden hem aanstelde en hij twee jaar later de Champions League won? Voetbal is niet zo zwart en wit zoals jij schetst. Of hadden we Luis Enrique ook moeten afschrijven na zijn periode bij Roma? Die won zijn eerste seizoen bij Barcelona de treble? Je argumenten raken kant noch wal. Als we jou beredenering moeten aanhouden, had Barcelona in 2008 Mourinho aangesteld ipv Guardiola.

12 augustus 2020 om 19:50

En rijkaard faalde daarna weer bij galatasaray. Bedankt voor het onderschrijven van mijn punt elguaje, namelijk dat de kans dat een (onervaren) trainer er een succes van maakt gewoon erg klein is. Ook is het niet slim een clubicoon dit te laten doen met hoog afschrijfrisico. edit: barca had zeker mourinho moeten aanstellen die er net zo een succes van had gemaakt als pep. Of denk jij dat mourino met xavi, iniesta en messi geen prijzen had gepakt haha

12 augustus 2020 om 19:56

Rijkaard faalde inderdaad bij Gala maar daar hadden we het niet over. Hij won een Champions League en twee La Liga titels met Barcelona, die is zeker geslaagd bij Barcelona na een teleurstellende periode bij Sparta terwijl hij een trainer was die niets had gepresteerd bij zijn aanstelling. Wat jou argument van “Xavi doet het slecht bij Al Sadd en zal ook falen bij Barcelona” direct ontkracht. Luis Enrique ook een goed voorbeeld.

12 augustus 2020 om 20:09

Hij stond op punt ontslagen te worden en werd net verlengt? Jij praat altijd zoveel onzin als het om barca gaat of iets met barca te maken heeft..

12 augustus 2020 om 20:31

@el_guaje7: Xavi moet zo ver mogelijk van Barcelona vandaan blijven, in mijn ogen. Nog even los van zijn vooralsnog bedenkelijke kwaliteiten als trainer, is Xavi wel het laatste wat Barcelona nu nodig heeft. Je moet iemand halen die het aandurft om door te selecteren, niet iemand die goede vrienden is met de oude garde en daardoor dingen door een roze bril gaat zien.

12 augustus 2020 om 23:28

Barça jij weet gewoon niets van al sadd dan. Kijk eens wat vaker al jazeera. Xavi stond op t punt ontslagen te worden, zowel de fans als bestuur waren ontevreden. Het bestuur heeft hem desalniettemin verlengd vanwege zn naam

12 augustus 2020 om 19:23

ben het grotendeels eens met je verhaal, behalve met het koeman valverde 2.0 is, hoe kom je daarbij? En waarom moet altijd een barca b trainer worden doorgeschoven, guardiola was een lucky shot en luis enrique moest eerst falen bij roma om het vak te leren, dat heeft hem geholpen. Als hij direct was gegaan van barca b naar barca a, was het ook discutabel geweest of ie het had gered.

12 augustus 2020 om 19:25

Nu laat ik eerst zeggen dat zowel Valverde als Koeman goede coaches zijn, maar gewoon niet voor Barcelona. Dat zijn coaches die gewoon niet het spel willen spelen dat Barcelona op de mat hoort te leggen. En Pimienta doet het wel goed bij B naar verluidt, dus geef die dan een kans.

12 augustus 2020 om 22:49

@lierse1997 ik ben het daar niet mee eens. Southampton speelde geweldig voetbal onder Koeman maar Koeman is een goede trainer en past het systeem aan aan zijn materiaal zoals het hoort. dat zien we ook bij Oranje. Oranje heeft niet het materiaal om te domineren maar wel het materiaal om geweldig te counteren en door daar gebruik van te maken hebben we uitstekende resultaten neergezet tegen de toplanden

12 augustus 2020 om 23:39

Bij Everton had Koeman veel te spenderen en uiteindelijk speelde hij daar ook gewoon slecht voetbal. Bij Barcelona moet iemand komen die mooi voetbal introduceert bij aankomst. Nu dat zal zeker niet meteen gebeuren bij Barcelona en dat is wel nodig. Koeman is een goede coach en iemand die zich goed kan aanpassen aan de kwaliteiten van een selectie, maar dat heeft Barcelona dus niet nodig. Die hebben iemand nodig die hen terug laat voetballen.

12 augustus 2020 om 23:54

@lierse1997 dat zijn mooie ambities en een trainer kan dat wel verbaal introduceren, maar voordat Barca een selectie heeft staan waar je weer dat type voetbal mee kan spelen ben je een paar jaar verder en een trainer krijgt zelden zo lang de tijd. dan kan je wel zeggen Koeman had genoeg te spenderen maar kijk hoeveel geld Barca's droomtrainer Guardiola nodig had om mooi voetbal te spelen bij City. 1,5 miljard. dat heeft Koeman bij Everton bij lange na niet kunnen uitgeven

12 augustus 2020 om 19:54

Ik vind juist dat Barca een keer een ervaren topcoach moet aantrekken.pep en Rijkaard hebben niet slecht gedaan, maar eigenlijk hadden ze nauwelijks coaching ervaring toen ze bij Barca begonnen.tata, Tito, Setien en Valverde hadden ook nooit een topclub gecoached.zou goed zijn om een keer een ervaren coach te proberen.

12 augustus 2020 om 20:01

Maar zo een coach is er toch niet meteen beschikbaar. Of heb jij iemand in gedachten?

12 augustus 2020 om 20:13

rijkaard en pep niet slecht gedaan? Die 2 hebben geweldig werk geleverd waar praten we over. Wat probeer je nou te zeggen? Je doet alsof barca nooit succes heeft behaald met deze coaches. Pep, Rijkaard en Enrique hebben zonder ervaring laten zien geweldige dingen te kunnen doen.

'wenger zou Barcelona niet direct ‘nee’ hebben verkocht. Na een aantal gesprekken heeft hij geweigerd.'- hoe gaat zoiets dan? hoe weten mensen altijd wat er afspeelt in de bestuurskamer. Ik kan mij voorstellen dat een abidal bij zou zitten maar die gaat niks uitlekken naar de pers dat ze geïnteresseerd zijn in Wenger.ik bedoel nog maar eens waarom staat dit op vz als er niks naar buiten is gebracht? niet eens een bericht van hij is wellicht de nieuwe trainer van barca.

12 augustus 2020 om 19:16

Nu geen idee of dit waar is, maar het is perfect mogelijk dat de krant in kwestie contact heeft gehad met een informant binnen Barcelona of het kamp-Wenger. Zeker achteraf kan zo een informatie wel eens uitlekken.

Ik moet toch even reageren!ja Wenger zijn spel was laatste 1 a max 1,5 jar misschien wat minder. Maar Wenger is fucking held en niet alleen voor Arsenal. Van de 22 jaar onder hem is er minstens 20 jaar op rij CL plaatsing bewerk gestelligd, dat is gewoon fucking goed. Daarnaast was het boring Arsenal maar onder Wenger is het voetbal altijd vol gas aanval, als nodig is soms wat counter maar bovenal gewoon zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Wenger heeft niet alleen Arsenal mooier en beter gemaakt maar ook het Engelse voetbal. Hij haalde idd vaak jonge talenten en onbekende spelers die later zo nu en dan gewoon heel goed worden en zijn. Ja het aantal prijzen waren laatste 10 jaar of zo wat minder maar hij heeft en had met Kroeneke dan ook niet een eigenaar/voorzitter die met geld over balk gaat smijten. Ja er waren de Ozil en Aubemeyang maar het valt allemaal in niets met het aankoop beleid van de concurrentie. En het is nog steeds enige team met ongeslagen kampioen en reeks van 48 duels op rij ongeslagen. Was het dan laatste 1-2 seizoenen dan soms wat minder, ja natuurlijk. En dat is begrijpelijk. Maar welke Engelse club kan zeggen dat ondanks ivm concurrentie beperkt geld uitgaf 20 jaar op rij de CL heeft gehaald? En in CL finale van 2006 werd Arsenal gewoon genaaid tegen Barcelona, zoals vele andere clubs ook wel eens meemaken tegen Barcelona. Spurs heeft nog geen enkele prijs ooit gewonnen, Liverpool heeft de 1e landstitel sinds 30 jaar pas weer breek me bek niet open over City, United en Chelsea die miljard of 2-4 in hun club hebben gestopt en nog steeds veel middelmatigheid hebben in de selectie. Maar hé het is natuurlijk al jaren populair en lekker makkelijk om Arsenal onderuit te halen.....

12 augustus 2020 om 20:31

Wenger is ook een toptrainer! Zou iig voor beter veldspel zorgen met dit materiaal. Al denk ik dat iedere trainer het lastig gaat krijgen bij Barcelona met het wegvallen van Suarez, Messi, Alba, Busquets en Pique.

Wenger was wel een mooie trainer geweest. Had het altijd voor ogen om mooi aanvallend voetbal te spelen. EN sinds zijn vertrek heeft arsenal het toch niet echt beter gedaan.

Ik denk dat Werner gewoon geen trek meer heeft in het zijn van clubtrainer. Hij heeft er al zoveel jaar bij Arssenal op zitten en komt tenslotte ook op een leeftijd dat je misschien liever meer tijd aan je familie besteed. Barcelona is ook niet de juiste club voor hem. Daar krijgt hij de tijd niet om iets te bouwen en met het materiaal valt geen eer te behalen. Al zou het wel mooi zijn om hem terug te zien op de Europese velden.

13 augustus 2020 om 07:38

En daarom heeft hij getekend bij Chelsea als speler. Hij wilde geen trainer meer zijn.

Pochettino zou een goede optie zijn voor Barça. Ze hebben behoefte aan een nieuwe en frisse start. En Mauricio kan daar voor zorgen bij de Catalanen. Wenger is natuurlijk ook een legende in de trainerswereld. Maar hij is van de oude stempel en dan krijg je dus routiniers terug in het elftal. En Barcelona heeft juist jonge spelers nodig om een nieuw elftal te kunnen boetseren. Daarom lijkt Mauricio Pochettino een goede optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Frankrijk
379 fans
Coach, 72 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren