Grote ergernis bij Athletic, Barça, Zidane én Ramos na zege Real Madrid

Zondag, 5 juli 2020 om 18:08Chris Meijer • Laatste update: 18:53

Real Madrid boekte zondagmiddag een belangrijke zege in de strijd om de Spaanse landstitel. De Koninklijke won op bezoek bij Athletic Club met 0-1, dankzij een rake strafschop van Sergio Ramos, en vergroot de voorsprong op naaste achtervolger Barcelona daarmee tot zeven punten. Na afloop gaat het tot ergernis van Real Madrid-trainer Zinédine Zidane voornamelijk over de rol van de VAR, die wel besloot in te grijpen bij een vermeende overtreding van Dani García op Marcelo en niks deed toen Ramos aan de andere kant op de voet van Raúl García ging staan.

Met 73 minuten op de klok viel de enige treffer van de wedstrijd, toen Ramos raak schoot vanaf elf meter. Scheidsrechter Jose Luis Gonzalez werd door de VAR naar het scherm geroepen nadat Marcelo binnen het strafschopgebied naar de grond ging, omdat hij ogenschijnlijk de voet werd dwars gezet door Dani García. Enkele minuten later ging Ramos aan de andere kant binnen het strafschopgebied op de voet van Raúl García staan, maar de VAR besloot Gonzalez niet voor een tweede keer naar het scherm te roepen. Real Madrid kreeg de afgelopen weken in de wedstrijden tegen Getafe (1-0 zege) en Real Sociedad (1-2 zege) ook twee strafschoppen.

Real Madrid C.F. heeft het niet makkelijk tegen Athletic Club, maar krijgt dan hulp van de VAR! ?

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 5 juli 2020

“Ik word er moe van dat er gezegd wordt dat we dankzij scheidsrechters onze wedstrijden winnen. Dat gaat nooit veranderen. De spelers verdienen respect. Niemand neemt die goal van ons af”, zo tekent Marca op uit de mond van Zidane, die het moment waar de strafschop uitkwam overigens nog niet had teruggezien. Ramos sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. “Je wint LaLiga niet door de scheidsrechters. Het slaat nergens op om het aan de arbitrage toe te schrijven dat wij bovenaan staan. Ze hebben geen beslissende dingen gedaan.”

“Ik ging een beetje op de schoen van Raúl staan, maar ik zag hem niet en de bal was niet in de buurt. Daarom vind ik dit geen strafschop”, zegt Ramos over het moment waarop hij met nog een kwartier op de klok op de voet van García ging staan. Eduardo Iturralde is het daar echter niet mee eens. De Spaanse oud-scheidsrechter is van mening dat Athletic Club een strafschop had moeten krijgen, zo zegt hij in gesprek met AS. “Dit is een strafschop. Het gaat in het voetbal niet om de intentie, dat bestaat niet. Het verschil is alleen dat de bal hier niet in de buurt is. Ik zou er misschien niet voor fluiten, maar volgens de regels is dit een strafschop.” Iturralde is overigens van mening dat er aan de andere kant ook sprake was van een ‘duidelijke strafschop’.

In het kamp van Athletic Club zorgt de gang van zaken voor grote woede. “Je kan niet zeggen dat het ene opzettelijk is en het andere niet”, zegt Dani García, die met Marcelo botste en daarmee een strafschop veroorzaakte, in gesprek met AS. “Ik zie dat ik de bal win en hem ongelukkig een stap voor ben. Het is nooit mogelijk dat hij de bal voor mij nog kan halen. Als je voor dit fluit, moet je aan de andere kant ook fluiten. De VAR neemt het voetbal over!”

Ook Iñaki Williams en Unai Lopez uiten hun ongenoegen, door op Twitter een foto te delen waarop duidelijk te zien is dat Ramos op de voet van García gaat staan. “We hebben allemaal gezien hoe het de afgelopen weken ging. Of je een penalty krijgt, hangt dus af van voor welk team je speelt. Laat iedereen zijn eigen conclusies trekken. Raúl vertelde ons dat Ramos op zijn voet stond. Het verschil is dat de scheidsrechter nu niet naar het scherm werd geroepen”, voegt Athletic-aanvoerder Iker Muniain toe. De gang van zaken tijdens het duel tussen Athletic Club en Real Madrid is niet onopgemerkt gebleven in Barcelona, want Arturo Vidal deelt in Instagram Stories een lachende emoji.


Poll

Heeft de VAR gefaald?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Naar mijn mening terechte strafschop. Hij stond op zijn voet dan kan je hem geven. Ze hadden hem ook aan athletic moeten geven dan. Want ramos staat ook op de voet. Ik vind de scheidsrechters in spanje sowiezo behoorlijk inconsistent. IN de wedstrijd van barca moest de eerste penalty opnieuw genomen worden omdat er te vroeg werd gestapt. Maar in alle 2 andere ppenalties werd ook te vroeg gestapt door spelers. Toen moest er niks opnieuw genomen worden. Scheidsrechter korps in spanje is echt slecht.

5 juli 2020 om 18:47

De penalty moest over omdat ter Stegen te vroeg van zijn lijn kwam, spelers vroeg inlopen is me niet opgevallen en niet relevant want tenzij het extreem is doet niemand daar iets aan.

5 juli 2020 om 19:10

Dat is het juist. Dat is inconsistent. Als je in deze situatie a doet moet je b ook doen. Al die strafschoppen moesten opnieuw met die criteria die zii inconsistent gebruiken

6 juli 2020 om 15:02

Dit is een keer uitgelegd door Higler aan de hand van een moment tijdens VVV Venlo-PSV. Het is zo dat wanneer de verdedigende ploeg te vroeg inloopt, de strafschop opnieuw moet worden genomen indien deze mis gaat. Echter, wanneer ook een aanvaller te vroeg inloopt, gebeurt er niets.

5 juli 2020 om 18:51

Vond het idd beide ongelukkig en beide en penal, maar nu niks aan te doen klaar.Daarnaast gaan sommige ook wel gelijk weer ver tegen ramos alsof hij dat zo bedacht had, hij keek niet eens die kant op.

5 juli 2020 om 20:27

Ik stoor me daar zo enorm aan. Zelfs in de kleinste dingen. Bijvoorbeeld een corner of vrije trap die wordt gewonnen in de laatste seconden. Sommige scheidsrechters laten hem dan nog nemen ook al ga je dan over tijd. Sommige fluiten af en laten hem niet nemen. Zo f**** frustrerend. Kunnen ze nou niet gewoon bij alles duidelijk maken wat de regel is en die consistent toepassen.

Ik vind het beide geen strafschoppen. Het gaat om twee ongelukkige botsingen. Real verdient gewoon de titel, ze zijn het meest stabiele team van La Liga. Neemt niet weg dat ze de afgelopen weken het mee hebben zitten, maar Barcelona heeft ook wel wat goedkope penaltys meegekregen dit seizoen hoor.

5 juli 2020 om 18:55

Daar kan ik me ook in vinden, ik vond beide ongelukkig.Dus beide wel of beide niet had ik me ook in kunnen vinden.Alhoewel bij marcelo het wel om een duel ging en ramos keek niet eens die kant op.Maar mij hoor je verder niet klagen haha

Hier laat VZ zich wel weer kennen, waar was een topic toen Barcelona een schandalige penalty tegen Atletico meekreeg? Eerst de suggestieve titel al bij het bericht over de wedstrijd en nu ook nog een compleet topic over "het falen van de var". Kom op zeg, probeer een beetje neutrale journalistiek te bedrijven en leg het er niet zo bovenop wat de clubvoorkeur is van de moderators.

5 juli 2020 om 18:22

In die wedstrijd kreeg Atletico ook belachelijke pingels, dus dat balanceerde elkaar uit

5 juli 2020 om 18:28

En over de penalty tegen Leganes dan? Toen was het ene geniale actie van de grootheid Messi toch? Accepteer gewoon dat Real dit jaar iets beter is en dat Barcelona gewoon tekort komt. Heeft niks met de scheidsrechters te maken.

5 juli 2020 om 20:09

Ik hoef helemaal niets te accepteren, Ajax is mijn club. Ik vind Real nou ook niet denderend spelen, verdedigend staat het beter maar de wedstrijden zijn slaapverwekkend om te kijken. Het is de minst slechte van de twee die kampioen wordt.

5 juli 2020 om 22:42

Dat interesseert niemand zich meer over 5 jaar dan telt alleen nog t kampioenschap niet het spel wat gespeeld werd.

6 juli 2020 om 14:08

Real gaat ook kampioen worden en is zeker stabieler dan Barcelona dit jaar maar dat wil niet zeggen dat het geen pingel was toch voor beide teams

5 juli 2020 om 18:23

zelfde wedstrijd waar atletico 2 penalties had. Waarvan 1 penalty opnieuw moest nadat ter stegen de penLty tegen hield? Waar was jij toen

5 juli 2020 om 18:25

Toen waren ze net druk bezig een artikeltje te typen over de GE-NI-ALE balaanname van Messi ofzo

5 juli 2020 om 20:41

2 verkochte / onterechte penalties tegen 1. Das nog altijd een penalty meer tegen Barca. En dan dit bericht van jou?

6 juli 2020 om 12:24

Ik mag hopen dat de moderators geen onderdeel zijn van de redactie, waarschijnlijk haal je functies door elkaar? Een moderator is een aangewezen persoon (vaak een gebruiker) die reacties controleert op de regels.

Waarom nemen jullie alles van AS over en niet van Marca? Oud scheidsrechter Andujar Oliver bespreekt ook altijd alle penalty gevallen en hij geeft weer aan dat de penalty van Real een terechte was en van Bilbao duidelijk niks was. En nee, hij heeft ook al vaak genoeg bij andere gevallen aangegeven dat Real onterechte penalty’s heeft gekregen. Maar is wel makkelijk zo om journalistiek over te nemen wat jullie uit komt.En Vidal neemt niemand serieus. Die clown wilde een penalty tegen Real toen hij volop in de grond trapte in zijn tijd bij Juve.

5 juli 2020 om 18:22

Dat de penalty terecht was is niemands punt volgensmij, alleen moeten ze hem dan ook tegen krijgen. Daar is de verontwaardiging over.

5 juli 2020 om 18:26

Heb je gelezen wat ik heb getypt? Ze nemen een stuk over van AS waarin staat dat athletic een penalty had moeten krijgen, maar oud scheidsrechter Andujar zegt juist van niet. Dat was totaal geen penalty man kom op. Als Ramos het expres deed oké of als de bal in de buurt was en Raúl García een scoringskans werd ontnomen, dan was het zeker een penalty. In dit geval was de bal niet in de buurt én was het gewoon een ongeluk. Dat is totaal geen penalty, en dat geeft oud scheidsrechter Andujar dan ook aan. Waarom zie ik dat nergens terug staan in dit artikel?

6 juli 2020 om 12:31

@elcapitan4, en wat maakt de toevoeging van deze oud-scheidsrechter dan cruciaal in de discussie? Als dit gaat over wie ik denk dat dit gaat is deze man al 25 jaar met pensioen? Volgt deze man nog jaarlijks een cursus om zich de nieuwe regels eigen te maken, of nog eventueel oefenpotjes op zijn 71ste om bij het spel betrokken te blijven? Of is het van Marca een makkelijk gezochte voorstander om dit af te doen als geen penalty? Wellicht is het een gerespecteerde analyticus, anders voegt het in mijn ogen niks toe wat de beste man zegt. Of komt John Blankenstein ook nog wekelijks in het nieuws voor de eredivisie?

5 juli 2020 om 18:40

Ik zie zowel quotes uit Marca als uit AS staan hoor.. OT: Penalty voor Real was wel terecht wat mij betreft maar ik vind het bizar dat je als VAR de scheids dan niet op z'n minst naar het scherm roept voor die actie van Ramos. Wat mij betreft is dit ook gewoon een penalty, maar er hoort op z'n minst naar gekeken worden! Dat mensen überhaupt geloven dat ie dit per ongeluk doet is gewoon aandoenlijk haha, kijk hoe onnatuurlijk ver hij achteruit stapt op de enkel van Raul, hij zit bijna in een spagaat joh. En ik wijs hier niet naar Real specifiek want bij Barca is het niet anders, deze ploegen worden echt opzichtig bevoordeeld.

5 juli 2020 om 19:03

De scheidsrechter gaat naar het scherm als hij in zijn oortje krijgt te horen dat hij dat moet doen, dus hij doet niks fout. Hij wees nog naar zijn oortje bij dat geval van Raúl Garcia. En het is ook komisch van onze kant dat alles wat Ramos doet slecht is. Alles in zo’n wedstrijd gaat zo snel en je ziet duidelijk dat hij wilt stopen voor buitenspel en dat hij dan bij Raúl García op de voet gaat staan. Je hoeft Ramos niet te geloven hoor en je mag hem in twijfel trekken, maar feit blijft dat de scheidsrechters dit terecht zo hebben beoordeeld. Ik zou zeggen stop met huilen, en ga je klaar maken voor vanavond 22:00. Dat wordt nog een zware klus voor Barcelona.

5 juli 2020 om 19:31

Hahahah kom nou. Penalty voor real is terecht. Maar om te denken dat ramos dat per ongeluk doet is een sprookje. Dit gebeurt veeel te veel bij ramos om een ongeluk te zijn. Dit keer is het toevallig in de 16. Maar buiten de 16 komt hij enorm vaak weg met zulke streken.

5 juli 2020 om 19:50

Fijn dat je het zo grappig vindt. Je hebt totaal geen kijk erop als je denkt dat hij dit expres doet. Dan is het al duidelijk dat je haat voor Ramos zo groot is dat je je dingen gaat inbeelden. Ramos heeft vieze streken, maar dit is daar niet een van. Je ziet aan alles dat dit gewoon een ongeluk is. Geluk ziet de scheidsrechter dat ook.

5 juli 2020 om 19:51

Dat is het meest sneue wellicht. Het is duidelijk dat degene die dit stukje geschreven heeft zowel Marca als AS leest en dus ook de mening van Andujar gelezen heeft. Hij kiest er dus blijkbaar bewust voor om dat niet te vermelden en het wel over iturralde te hebben. Dat is puur sensatieschrijven en een pure verafschuwing voor elk beetje journalist

5 juli 2020 om 19:55

Hoezo begin je met "ga je klaar maken voor vanavond 22.00", wat heeft Barca hier mee te maken? Er valt niks meer klaar te maken voor Barca overigens, Real wordt gewoon terecht kampioen. Ik heb het alleen over de wedstrijd van vandaag, meer niet. Dat jij niet objectief kunt oordelen en gelijk Barca er bij betrekt zegt meer over jou dan over mij.

5 juli 2020 om 19:58

Dat was oprecht niet eens als sneer bedoelt, meer dat het gewoon een lastige wedstrijd gaat worden. Jammer dat je dan niet ingaat op de rest van mijn stuk waar ik duidelijk ben met hoe subjectief Voetbalzone is met dit artikel. Het maakt verder ook niet uit. De kans is groot dat Real dit jaar kampioen wordt en ik weet zeker dat Barcelona er volgend jaar weet staat. Zo gaat dat altijd namelijk.

5 juli 2020 om 20:08

Ja maar waarom zeg je dat tegen mij? Ben ik ineens een fervent Barcelona supporter zonder dat ik dat zelf weet ofzo? Niet iedereen die een kritische noot plaatst over iets Real Madrid gerelateerd is gelijk een die-hard Barca fan ofzo he.. Overigens wil ik best erkennen dat VZ dit stuk, zoals wel vaker, op een bepaalde manier schrijft om reacties uit te lokken. Denk niet zozeer uit subjectiviteit maar meer uit sensatie belustheid.. En ja, zeker zullen de beide Spaanse grootmachten volgend jaar weer strijden om de titel!

5 juli 2020 om 20:24

Ik heb er genoeg kijk op. En ik heb ramos heeeeeeeeeel vaak aan het werk gezien. Deze streken zitten zo diep in ramos dat hij ze onbewust uithaalt. Maar het zijn wel zijn streken. Bij geen enkele andere speler komt het zo vaak voor. Je bril kleurt fel wit als je het niet ziet. Hoe denk je dat hij aan al kaarten komt die hij heeft

6 juli 2020 om 01:28

Hahahahaa! Andujar serieus nemen. Grapjas. Iturralde was naar spaanse maatstaven een goede scheids, maar Andujar was een nóg slechtere scheids! Daarnaast is het volslagen clown.

Weet je wat schandalig is. De 3 penalty’s bij barca tegen atletico. Dat was pas lachwekkend. Real Madrid word verdiend kampioen. Dat ligt niet aan de var maar dat komt omdat Real sinds de hervatting zakelijk speelt en de punten pakt. Barca heeft na de hervatting alleen maar punten verspeeld en er veel onenigheden zijn binnen de staf en het team. Kijk naar jezelf ipv al die randzaken.

5 juli 2020 om 18:57

Ja natuurlijk pak je de punten als de var je telkens helpt op beslissende momenten.
Tegen sociedat gewonnen door de var, tegen getafe hetzelfde, getafe krijgt de penaltie niet, real wel, en vandaag ook.
Dit zijn al 3 wedstrijden.
Dat zijn al 6 punten meer door de arbiters.

5 juli 2020 om 20:23

Ach man, als ge zo begint. Momentje dan : Real geen penalty gekregen in Camp Nou, duidelijke penalty thuis tegen Betis niet gekregen en penalty op Mallorca niet gekregen. Dat maakt 5 punten tekort en 1 teveel voor Barca. Ziedaar uw 6 punten theorie, die in de prullenbak kan

tja, al zou het een fout zijn van de Var, clubs als Atletic en Barca zullen toch ook wel eens een keer een gelukje hebben gehad wat betreft de arbitrage dit seizoen? na 38 wedstrijden staat elke club straks gewoon op de plek waar ze horen te staan

Snap de frustraties bij Bilbao, maar ach als Andujar Oliver, scheidsrechter expert beide incidenten vond dat de scheids goed handelde moet je er niet meer verder op in gaan. Soms heb je de scheids mee, soms tegen.

5 juli 2020 om 18:59

@CMG. Als het blijft bij SOMS heb je de scheids mee, SOMS heb je de scheids tegen.... Dan heb je gelijk. Punt is dat Real de laatste tijd de scheids wel erg vaak mee heeft, terwijl ze niet afgetekend beter zijn dan hun tegenstander. Dan gaat het schuren en irriteert men zich. Ga dan niet als Real zijnde domme dingen zeggen als: we staan verdiend op onze plek of de bal was niet in de buurt.... Want dat is bullshit en nog onsportief ook. Zeg gewoon dat het meezit en dat dat ook een kwaliteit is. Daar kan iedereen mee leven en dan hoor je weinigen. Want nu vindt Real dat ze nog trots kunnen zijn ook op dit (waarschijnlijke) kampioenschap.

5 juli 2020 om 19:17

Moeten ze dan niet trots zijn? Misschien moeten ze de titel dan maar aan Barca geven en in een hoekje gaan huilen.. tuurlijk niet, penalty was gewoon terecht vandaag en die van Athletic vond ik ook niks. Ramos loopt achteruit en gaat per ongeluk op de voet van García staan. De bal is 30 meter weg dus ook geen sprake van een kans. Overigens ontken ik niet dat Real Madrid vaak het voordeel krijgt van de scheids. Maar dit is precies hetzelfde bij Barca en in Nederland bv bij Ajax..

5 juli 2020 om 19:34

@Tilburg. Het gaat erom dat Real nu in de BESLISSENDE weken de scheids enorm mee heeft. Dan valt dat gewoon op en heeft het meerwaarde, omdat het een direct effect heeft op de uitslag van het kampioenschap. Dat is een naar smaakje voor iedereen, ook voor Real zelf. Daarom is het beter om toe te geven dat het je meezit. Maar Ramos en Zidane zijn zo prijslustig dat ze zelfs een prijs waar een randje aan zit, gretig in ontvangst nemen. Dat past niet bij Real. Het past bij Real om toe te geven, omdat ze zo groot en clean zijn. Nu lijkt het net alsof Real prijzen pakt, ongeacht hoe ze eraan komen. Dat past niet bij Real, de Galacticos. Daar moeten Zidane en Ramos aan denken. Dus op deze manier trots zijn....nee. Maar toegeven dat het je meezit en dan trots zijn...... ja.

Leuk en aardig dat sommigen gefrustreerd zijn, maar Real is gewoon beter uit quarantaine gekomen en speelt hun wedstrijden zakelijk uit. Nee, het spel is dit seizoen niet denderend, maar we zijn beter dan een Barcelona of Atletico waar bij eerstgenoemde sowieso onrust is binnen het team. Er zijn veel momenten waar Real de scheids/VAR tegen had en bijvoorbeeld Barcelona hem mee had (Leganes). Daarnaast is dit penalty moment en ook die van Bilbao uitgebreid geanalyseerd door een oud scheidsrechter.

Niet teveel zeiken mensen. Als je alles bij elkaar op somt is er dit jaar maar 1 club die de titel verdiend en dat is Real Madrid en voor de rest echt letterlijk niemand. Was Real zoveel sterker dan de rest? Nee dat vind ik niet. Ze waren vooral na de coronacrisis veel stabieler dan Barcelona. Barcelona heeft nu eenmaal een selectie dat te zwak is om zo kort achter elkaar wedstrijden te spelen en te winnen. Totaal geen balans. Real heeft dat wel, daarnaast heeft Real in de clasico’s beide keren wel laten zien de betere van de 2 te zijn dit seizoen. Vooral in Barcelona waren ze duidelijk de betere, in Bernabeu vond ik Barca de 1e helft sterker en Real de 2e. Toch vind ik dit wel een beetje de kampioen van de armoede (Nee, ik bagatelliseer het kampioenschap van Real zeker niet, het is verdiend zoals ik eerder aangaf). Ik heb het meer over het punten aantal waarop zowel Real als Barca na dit aantal wedstrijden op staat. In vergelijking met de afgelopen jaren, halen ze over het algemeen beduidend meer punten. Overigens denk ik wel dat Real tekort gaat schieten in de CL tegen City.

5 juli 2020 om 18:36

Helemaal eens met je. Real is niet goed, maar zakelijk. Ze hebben in beide wedstrijden tegen Atletico én Barcelona de 0 gehouden. Dat is gewoon erg knap. En ik zie ze ook niet van dit City winnen zonder Ramos.

5 juli 2020 om 19:25

Niet goed vind ik ook overdreven eigenlijk. Hun positiespel is heel goed. Altijd een hoge balcirculatie, via de vleugels, door het midden ze vallen gevarieerd aan. Een Barcelona probeert in een super laag tempo nog steeds door het midden te combineren. Volgens mij denken ze daar dat ze nog in 2008-2012 leven. Tiki taka is niet gedateerd, je moet er alleen wel de kwaliteit voor hebben. Als je al te koppig bent als club om zulke dingen niet in te zien, ben je ver van huis. Ik denk trouwens ook met Ramos dat Real eraf gaat zoals in Bernabeu, maar ik snap je punt. Psychologisch sta je zonder Ramos 2-0 achter ipv 1-0 en in dit geval dus 2-1, dus eigenlijk 3-1

5 juli 2020 om 19:52

Hmm ik vind het spel bij vlagen gewoon vervelend om naar te kijken. Het is vooral de vleugels opzoeken en alles in de 16 gooien waar 9/10x niemand staat. Wat dit Real zo goed maakt is dat ze ongelooflijk fit zijn. Je ziet dat ze na minuut 70 tegenstanders wel kapot kunnen speen waardoor het spel makkelijker wordt. Slecht is misschien overdreven inderdaad, maar het moet echt veel beter volgend seizoen.

Het is allemaal makkelijk om vingertjes te wijzen. “Jamaar barca-atleti was pas belachelijk” “jaa real heeft de scheids steeds mee en word zo kampioen” sommige “real supporters” gaan zelfs terug naar barca-psg... Ik zou zeggen.. maak je allemaal niet zo druk. Real word kampioen en dat komt omdat Atletico pas laat op stoom komt en een transitie jaar lijkt te hebben en Barca is gewoon slecht(er) dit seizoen. Real is de kampioen omdat ze het minder slecht hebben dit seizoen. Dit oneindig gezanik is voor niemand goed.

5 juli 2020 om 19:06

@Robinozaurus. Ben het eens met je. Het zou al een stuk schelen als ze bij Real zouden zeggen: het zit ons nu wel mee. In plaats van: we staan verdiend op deze plek. Dat is een groot verschil en neemt de ergernis over de rol van de VAR gedeeltelijk weg. Ik denk niet dat Real er wat aan kan doen dat de scheidsrechters en VAR hen bevoordelen. Dus geef netjes aan dat het je meezit en de kous is af. Maar gierige Zidane wil zo graag winnen dat het hem niet uitmaakt hoe. Zonde.

Het is wel duidelijk dat Real Madrid kampioen moet worden dit jaar...

5 juli 2020 om 19:13

Was dat ook duidelijk in de eerste wedstrijd Barca-Real waar Varane 2 penalty’s had moeten krijgen? Of wilden ze dat Barcelona toen kampioen zou worden? Hoe is dat toen opeens omgeslagen en wanneer is dat gebeurd? Kan jij mij wel vertellen aangezien het voor jou zo duidelijk is dat Real kampioen moet worden. Snap je niet hoe onwijs dom je klinkt?

5 juli 2020 om 19:47

@Elcapitan. Je begrijpt niet dat het anders is om bevoordeelt te worden door de scheids aan het begin of midden van de competitie, als in de beslissende weken? De bevoordelingen in de beslissende weken wegen veel zwaarder en zetten kwaad bloed, want de wedstrijden raken op waardoor de tegenstander er niets meer aan kan doen. En voordat je los gaat op mij: mij maakt het niet uit wie kampioen wordt. Ik ben voor Barca, maar die club heeft echt afgedaan voor mij. Het bestuur is klote, Messi gedraagt zich als een gevoelloze lul, de oude garde spelers zeuren en zeiken om alles in het veld, gatverdamme. Het tijdperk Messi is voorbij. Laat jouw club Real kampioen worden, zodat Barca wakker wordt en er nieuwe mensen komen daar. Iedereen van Barca wijst naar de scheids, terwijl ze zelf slecht spelen. Daarom verdient Real het meer omdat ze tenminste niet zeuren. En dat zeg ik als Barca fan. Als Zidane en Ramos gewoon toegeven dat het ze nu ff meezit, is er niks aan de hand. Dan zullen de meesten er geen moeite mee hebben. Real nu kampioen, op naar volgend seizoen..

5 juli 2020 om 19:55

Leuk betoog Okan, maar slaat nergens op wat je zegt. Lees eens de reactie waar ik op reageer. Met zij reactie zegt dat de Spaanse bond of weet ik veel wie wilt dat Real kampioen wordt. Als dat zo was, hadden ze Real toen toch ook al bevoordeeld? Ik zeg nergens dat Real niet dingen meekrijgt, maar jij overdrijft ook sterk alsof alles onterecht is. Real is gewoon terecht kampioen dalijk, ook al waren ze niet top.

5 juli 2020 om 23:48

@Elcapitan. Je doet alsof ik het volledig oneens met je ben en je aanval. Dat doe ik niet, dus chill en rustig aan zeg. Real krijgt nu dingen mee in de beslissende weken en Barca minder tot niet. En uiteindelijk verprutst Barca het zelf. En daarbij zeiken en zeuren ze constant. Dat doet Real veel minder waardoor ze het mijns inziens meer verdienen om kampioen te worden. Ik zeg niet dat de bond of wat dan ook erachter zit. Het zit Real gewoon mee en daar maken ze dankbaar gebruik van. Ondanks dat Zidane en Ramos niet 'des Reals' reageren op al het commentaar, is Real de terechte kampioen als ze dat worden. Dus nogmaals, chill en pak een lekker drankje ofzo en geniet van Reals' prestatie. Ik kijk alweer uit naar volgend seizoen.

5 juli 2020 om 19:18

Zei je dat ook toen Messi zomaar een penalty kreeg tegen Leganes? Toch te bizar voor woorden dat TERECHTE beslissingen in het voordeel van Real zelfs in twijfel worden getrokken. Man man man wat een niveau zeg.

Wie gelooft nog dat ramos iets per ongeluk doet. Real was al kampioen met of zonder deze wedstrijd doet er niet toe. Maar dat ramos zo een grote stap naar achter zet. Onnatuurlijke beweging in mijn ogen. Dit is gewoon een “bewussie”

Dit vind ik wel heel sneu @vz... Ik heb twee ex-scheidsrechters zich hierover zien uitspreken in Spaanse media. Iturralde en Andujar. Beide vonden het een penalty voor Madrid. Een vond dat Athletic ook een strafschop verdiende en de andere niet. Hier op vz zien we dan dat er enkel over die eerste gesproken wordt. Dit is geen journalistiek. Dit is suggestief, subjectief en eigenlijk gewoon een column. Eentje met de intentie om stof te doen opwaaien en discussies te starten. Discussies die de moderators daarna weer constant moeten verwijderen. Heel heel heel jammer

Barça heeft ook goedkope penalty s gekregen dit seizoen en dat Messi twee keer rood had moeten krijgen maar daar zeggen ze niks over ze hebben het aan zichzelf te verwijten en moeten stoppen altijd de scheidsrechters de schuld te geven ja dat de scheidsrechters in Spanje een slechte reputatie hebben dat weet iedereeen

Een terechte strafschop waarbij ook blijkt dat VAR heel nuttig kan zijn als de scheids iets over het hoofd ziet.

Ja Zidane poeh poeh erg goeie trainer keurig hoor Jan moet even wat berichten scoren om een niveau omhoog te gaan anders kan je op sommige berichten niet reageren😅

De VAR doet soms vreemde dingen, in alle landen zie je gekke dingen. Ok, Real had het misschien mee maar dat ze kampioen gaan worden ligt niet daaraan maar simpelweg dat ze beter presteren dan het heel slechte en onsamenhangende barcelona.

Ach ja als real of barca profiteert van een verkeerde beslissing van de scheids zie je die clubs hun mond houden en daar niets over zeggen.zeker als een van die clubs op eerste plek staat.wanneer een ploeg (barca in dit geval) op de tweede plek staat en in de achtervolging is,wordt er bijna altijd gezocht naar excuses voor het eigen falen en wordt er gewezen naar externe problemen.de scheids is dan het eerste waar zulke grote clubs altijd als eerste naar wijzen om de aandacht en het falen van de eigen team weg te trekken.ik wil niet geloven in een conspiracy theorie,maar waar ik wel in geloof,is dat de scheids in spanje de slechtste zijn in europa en bovendien ook nog inconsistent.ze moeten bij de spaanse bond de hele systeem omgooien en scheids daar veel beter opleiden.

Waar maakt iedereen zich nu druk om?die Ramos had eigenlijk al lang een levenslange schorsing moeten hebben voor de doodsschoppen die hij in het verleden aan zijn collega's heeft verkocht. Tot zolang fans deze kerel op handen blijven dragen bewijst dit dat die fans eigenlijk voetbalblind zijn.het niveau van de toppers in Spanje is dit jaar bedroevend laag en de minst slechte zal dit jaar kampioen worden. Hopelijk vinden de Spaanse ploegen straks ook terug aansluiting bij de top, zodat er wat te zien zal zijn in de verdere afwikkeling van het kampioenen bal!

Lachwekkend dit. Tweede moment is duidelijk geen strafschop waar de eerste dat zeker wel is. Bij het tweede moment kijkt Ramos niet eens richting de speler, is de bal nieteens in de buurt en staat de spits meters buitenspel waardoor dat de eerste overtreding zou zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3517
RodrygoAanvaller334
T. CourtoisKeeper360
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

855 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren