Verbazing om Oranje-duo op ‘miskopen-lijstje’ Marca: ‘Zijn ze soms high?’

Donderdag, 2 juli 2020 om 12:45Rian Rosendaal • Laatste update: 13:13

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn door het Mexicaanse Marca Claro op een lijstje geplaatst met topaankopen die afgelopen seizoen teleurstellend hebben gepresteerd. Het is een enigszins opmerkelijke conclusie, want beide spelers kunnen doorgaans rekenen op een basisplaats bij respectievelijk Juventus en Barcelona. De Ligt is na een stroeve start behoorlijk opgebloeid en de voormalig Ajacied heeft inmiddels een vaste plaats in het centrum van de defensie van La Vecchia Signora.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong op het lijstje van Marca staan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door douwe dabbert)

Groot nieuws: “Nederlanders niet eens met kritiek op Nederlanders”

2 juli 2020 om 13:04

Ik denk niet dat de ♯أحمَد uit het voorbeeld een Nederlander is. Als ik de verdere tweets kijk lijken de meesten ervan me zelfs geen Nederlanders. Daarnaast denk ik dat het ook voor objectieve, niet-Nederlanders toch wel apart is dat de Ligt gezien wordt als miskoop toch?

2 juli 2020 om 13:06

Het gaat toch ook nergens over om De Ligt op dat lijstje te zetten? Is na een stroeve start prima gaan spelen en is sinds de hervatting samen met Dybala de beste speler bij Juve. If anything bewijst hij nu juist dat hij zoveel waard is. De Jong kan ik wel mee inkomen dat het nog niet uit de verf komt. Maar om dat meteen als miskoop te bestempelen is weer typisch scoren om het scoren. Zelfde geldt voor Hazard, die alleen maar geblesseerd is geweest

2 juli 2020 om 13:07

De persoon die in dit artikel kritiek geeft komt uit Kuwait, dus je slaat helaas de plank mis.

2 juli 2020 om 13:19

Of anders: "nederlanders geven kritiek op Nederlander die kritiek geeft op Nederlanders"foei, dat mag helemaal niet!denk dan ook dat vooral geld hier een hele grote rol bij speelt, en geduld wat minder. De Ligt was duur, en dan wordt er verwacht dat hij er meteen staat, en dat is met wat vallen en opstaan gegaan; om hem dan als top flop aan te kaarten, dat gaat natuurlijk wat ver, maar het is niet zo dat hij net zoals Van Dijk zijn waarde meteen heeft bewezen door een mega impact te hebben.

2 juli 2020 om 13:28

Ik denk ook dat die kritiek op de Ligt overtrokken is, hij was duur maar hij was pas 19, niemand verwacht dan een speler van basisniveau. Vinicius was bv ook loeiduur (toen pas 17), en wordt langzaam gebracht.

2 juli 2020 om 14:05

Je kan het ook zien als een speler van 80 miljoen. Een speler van 80 miljoen zou in ieder elftal een bepalende stempel moeten drukken.

2 juli 2020 om 13:41

Ik denk eerlijk gezegd dat ze daar in Mexico nog steeds huilen om het WK 2014. Ik ben niet een echte fanboy van De Jong of De Ligt ofzo, maar ze hebben het toch zeer behoorlijk gedaan in hun eerste seizoen in de wereldtop. Beide staan altijd in de basis.

2 juli 2020 om 14:19

Het is prima om kritisch te zijn maar je kan een de jong niet afkraken als hij steeds op posities niet spelen waar hij totaal niet hoort te spelen. Je zeg Messi ook niet linksback neer of wel dan. Beetje raar dat gezeur over de jong.

2 juli 2020 om 14:23

Messi is goed genoeg om zijn eigen positie te claimen. De Jong is dat dus duidelijk nog niet. Het is dus weldegelijk de Jong zijn verantwoordelijkheid dat hij niet op zijn favoriete positie speelt.

2 juli 2020 om 17:08

Het niveau wat de jong bij Ajax haalde werd mede veroorzaakt door het spelsysteem en alle spelers die om hem heen stonden. Barca draait niet en het maakt dan ook echt niet uit of hij nou op 6, 8 of 10 speelt, het is bij voorbaat al niet mogelijk om.datzelfde niveau te benaderen. Voetbal is en blijft een teamsport en je hebt uiteindelijk de spelers om je heen nodig om een topniveau te halen

3 juli 2020 om 01:56

Ik denk niet dat de Jong niet goed genoeg is om zijn positie te claimen. Het probleem is dat niemand de verantwoording wil of durft te nemen om Busquets te passeren.

Voor zoveel geld verwacht je buitenklasse, beslissen van wedstrijden, dus ik snap wel dat ze enigszins tegenvallen.

2 juli 2020 om 13:17

Heb je groot gelijk is, maar we moeten ook niet vergeten dat beide clubs een jonge speler hebben binnengehaald waarbij de markt ervoor heeft gezorgd dat de prijs is geexplodeerd. De Ligt begon wat ongelukkig bij Juve, maar heeft zich echt heel erg goed herpakt, en de laatste weken behoort hij steevast tot de uitblinkers, die doet het inmiddels gewoon goed. De Jong doet het ook zeker niet slecht, maar mag op zijn positie wel wat meer de regie pakken in het spel. Hij speelt nu leuk mee, maar mag de bal meer gaan opeisen en actiever het spel verdelen. Dus ze kunnen zeker beter, maar ik vind dat ze het allebei bijvoorbeeld beter doen dan Griezmann en Joao Felix, die beide 120 miljoen hebben gekost.

2 juli 2020 om 13:51

Ja want de Ligt schiet er wel ff 3 in per wedstrijd? Frenkie moet zijn draai nog vinden maar de Ligt is echt allesbehalve een miskoop. De laatste weken met Dybala de beste speler van Juventus en verdedigend erg solide en sterk. De Ligt is gewoon het grootste verdedigende talent dat er rondloopt. Tegen Atletico bv met die geweldige tackle op het einde, beslist hij in principe een wedstrijd (voor zover dat kan als verdediger). Daarnaast heeft hij ook al een aantal doelpunten gemaakt. Overigens speelt Barca nu zonder Frenkie ook minder, hij is vele malen beter dan Rakitic. Dat er ruimte is voor verbetering is uiteraard waar. Maar volgens mij zitten die Mexicanen gewoon nog steeds te janken dat we ze hebben uitgeschakeld in 2014. Wat weten zij überhaupt over Europees voetbal..

2 juli 2020 om 14:06

De Ligt begon heel wisselvallig en heeft met handsballen ongeveer net zoveel goals gekost als dat hij gemaakt heeft. Je kan het aanpassen noemen, maar als je een verdediger haalt voor 75 miljoen verwacht je een onbetwiste basisspeler en hoewel hij dat nu wel is, is hij dat pas sinds blessures van concurrenten. Demiral was hem al bijna voorbij. En dat Barca het slechter doet dan met Frenkie wil niet zeggen dat hij het goed doet, het zegt alleen dat het slechter gaat dan met hem. Vele malen beter is subjectief, hij is wel beter, maar vele malen is zwaar overtrokken. Het direct gooien op dat ze nog steeds janken om 2014 is kinderachtig. Je hoeft niet direct zo geprikkeld te reageren, je past echt precies in de reactie van Hangover96.

2 juli 2020 om 14:28

Wat maakt het uit dat hij wisselvallig begon als hij het nu geweldig doet? De Ligt hoort elke week bij de beste spelers van Juventus en speelt ook gewoon better dan een Bonucci. Bergkamp begon dramatisch bij Arsenal om maar iets te noemen, we weten allemaal hoe dat afliep. MIjn punt is dat je een speler moet beoordelen op hoe hij nu speelt en ik heb de Ligt al sinds november/december geen slechte wedstrijd meer zien spelen voor Juventus. Die 75 miljoen betaal je overigens ook voor zijn potentie en niet alleen voor zijn huidige kwaliteit. Barca heeft 400 miljoen uitgegeven aan 3 spelers waarvan er 3 niet in de basis staan of niet eens bij de club spelen (Griezmann, Dembele, Coutinho). Dus geld zegt ook niet alles. En dat zijn toch allemaal hoog aangeschreven spelers.. als de Ligt een miskoop is dan kan ik weinig goede aankopen noemen..

2 juli 2020 om 14:34

Omdat het een lijst is over het hele seizoen, niet alleen de laatste weken. De Ligt is absoluut aan een opmars bezig, maar aan het begin was het niet de verdediger die Juventus dacht te hebben gekocht. Nu wel, dat ben ik met je eens. De tekst spreekt ook meer van een lijstje teleurstellende aankopen dan van miskopen, als in, daar hadden we meer van verwacht, maar het kan nog. Van Frenkie werd meer gedacht dat hij Barca op sleeptouw zou nemen, terwijl hij in plaats daarvan maar mondjesmaat boven de gemiddelde 6 uit komt.

2 juli 2020 om 15:44

Misschien zijn de 75 miljoen ook wel voor de langere termijn bedoeld als je een 19 jarige verdediger voor dat bedrag haalt. Feit dat hij na wat aanpassings problemen zijn plek heeft gevonden lijkt me toch dat je hem niet echt op een lijstje met miskopen kunt plaatsen.

2 juli 2020 om 14:25

Ik denk toch wel dat de Ligt nu wel echt stappen aan het zetten is. Frenkie heeft het probleem dat hij niet of nauwelijks op zijn eigen positie gespeeld heeft en dat daarbij het team ook gewoon ondermaats voetbalt (waarbij de resultaten nog wel iets verbloemen).

De Ligt is inderdaad vreemd, want die speelt echt al een tijd sterk (ook voor de Corona-break). Al de rest is wel redelijk terecht. Hazard en Lucas stellen teleur door blessures, Griezmann gewoon algemeen (al was dat te verwachten) en ook Frenkie brengt toch nog niet wat er van verwacht wordt. Het is niet dat Frenkie een miskoop is, maar uitblinken doet hij toch nog niet al te vaak.

2 juli 2020 om 13:10

Liers / Frenkie staat terecht op die lijst, heeft een moeizaam seizoen achter de rug en komt niet eens meer in actie zo lijkt het. Hazard heeft bijna niets gespeeld en in de potten die hij wel speelde was hij ook niet altijd aan het scoren of assisteren, dus zeker een verpest seizoen. Ik ben blij dat Zidane rustig aan met hem doet, ik wil gewoon Asensio een keer in de basis zien

2 juli 2020 om 13:16

Als je de tekst leest weet je dat de Jong geblesseerd is en daarom niet speelt. Daarnaast wordt hij nu in een andere rol gepropt, nieuw land en club, hoger niveau. Logisch dat hij dan minder beslissend is dan bij Ajax, des te knapper dat hij wel gelijk basisspeler was en blijft.

2 juli 2020 om 13:17

Het lijkt me inderdaad slim Hazard niet te laten spelen tegen het team dat veruit de meeste fouten maakt in La Liga. Hazard had laatst weer wat last van zijn enkel, dus dan kun je hem inderdaad beter uit de selectie laten.

2 juli 2020 om 13:18

@Lunny, je hebt grotendeels gelijk hoor, maar knap dat een aankoop van 75 miljoen er meteen instaat? Het zou eerder knap zijn als zo iemand een half seizoen op de bank verpaupert.

2 juli 2020 om 13:27

@lierse1997 Laten we Frenkie aub niet beoordelen op basis van zijn aankoopsom, hij kan er namelijk weinig aan doen dat er zoveel voor hem is betaald. We hebben het hier over iemand die 1 jaar volwaardige basisspeler is geweest bij Ajax en als 21 jarige bij Barcelona binnen kwam en zich direct in de basis heeft gespeeld. Ja hij mag wat meer zijn stempel drukken op het spel, maar hij speelt echt niet slecht hoor, hij is nog steeds enorm zeker in zijn passing, loop t defensief gaten dicht als bijvoorbeeld de back opkomen en maakt maakt amper fouten. Volgens mij waren er maar weinig die voorafgaand aan het seizoen hadden verwacht dat die zoveel zou gaan spelen, en ook zo makkelijk zo meedoen bij Barcelona. Uiteindelijk blijft het een jonge gozer in een nieuw systeem, met nieuwe ploeggenoten, andere verhoudingen en 2x een andere trainer. Geeft iemand wat tijd.

2 juli 2020 om 13:31

Ben ik met je eens hoor. Alleen ben ik het niet eens met Lunny dat het knap is dat de Jong in de basis staat. Iemand die voor zo een bedrag gekocht wordt, wordt gewoon in de basis gezet. Ik geloof trouwens ook dat hij nog een succes wordt hoor, alleen is het er momenteel nog niet volledig uitgekomen.

2 juli 2020 om 13:52

Net als Griezmann van 125 miljoen? OF Dembele? Of Coutinho? Prijskaartje maakt niks uit bij Barca als je niet presteert..

2 juli 2020 om 13:52

Lierse, dat Frenkie zo'n prijskaartje heeft, daar kan hij toch echt niets aan doen. Als hij nou voor 2 miljoen was gekocht, was het dan ook nog terecht dat ie op het lijstje stond? En bij Barca speel je toch niet altijd basis als je voor zo'n prijs gekocht werd, zie Coutinho, Griezmann, Dembele. En, zoals Kowalski zegt, hij wordt niet goed gebruikt. Dus eigenlijk doet ie het best aardig .

2 juli 2020 om 13:57

Zowel Coutinho, Dembele als Griezmann stonden in het begin van hun carrière bij Barcelona gewoon in de basis. Ik kan me trouwens niet meteen een aankoop van +70 miljoen voor de geest halen die geheel fit vanaf het begin de bank warm hield bij zijn club.

2 juli 2020 om 14:01

Insidermadrid. Of men van Frenkie meer verwachtte, is wel even iets anders dan een miskoop. Haalt nooit een onvoldoende, is belangrijk geweest met goals en assists en staat gewoon 95 procent van de gespeelde wedstrijden basis bij 1 van de grootste clubs ter wereld. Een miskoop kan je hem dan ook niet noemen, want zijn bijdrage is voldoende geweest. Dus nee, hij staat niet terecht in de lijst.

2 juli 2020 om 14:25

Niet aan het scoren of assisteren? De man staat op 6 assists in la liga. Enkel Benz doet het beter bij Madrid met 7. De nummer 2 in la liga is Cazorla met 8. Beide heren hebben bijna 3x zoveel minuten onder hun naam staan. Geeft elke 156 minuten een assist. Dat is niet veel minder dan het gemiddelde van De Bruyne die het record in de bpl van Henry lijkt te gaan breken, of het gemiddelde van Xavi in het seizoen dat hij het record van La Liga met 20 op zijn naam zette. Het is zelfs beter dan het gemiddelde van Messi in het seizoen dat hij met 18 de tweede alltime plaats in La Liga innam. Maakt zijn eerste seizoen niet minder teleurstellend hoor, maar dat hij geen assists geeft is categorisch verkeerd

2 juli 2020 om 14:37

Niemand beoordeelt Frenkie als speler op zijn aankoopsom. Maar lieve hemel het gaat over het beoordelen van aankopen. Daar is de som een flink onderdeel van he jongens. Dan zijn de verwachtingen en prestaties van de speler in kwestie onderhevig aan de transfersom. Hoe veel logischer en meer vanzelfsprekend wil je het hebben? Griezmann staat op 12 goal contributions. Als hij 2 miljoen had gekost was het een topaankoop geweest. Nu wordt hij bestempeld als miskoop want met 120 miljoen verwacht je als club meer. Als ik een 10 jaar oude Fiat koop voor 1200 euro dan verwacht ik dat ie mij zonder al teveel moeite tegen 60 per uur van hier naar mijn werk kan brengen. Af en toe wat kosten in de garage zijn ook niet onverwacht. Als hij dan nog eens 5 jaar meegaat is dat een topaankoop. Als mijn splinternieuwe ferrari van 120.000 euro hetzelfde doet als die fiat en niet meer dan is me dat toch effe een miskoop met bekerhouders of niet? Jezus, we mogen Frenkie niet beoordelen op zijn aankoopsom wanneer we aankopen een rating geven

2 juli 2020 om 13:12

Frenkie wordt dan ook 'verkeerd' gebruikt.

2 juli 2020 om 13:15

Hij wordt inderdaad niet optimaal gebruikt (hetzelfde geldt voor Griezmann), maar dat neemt toch niet weg dat hij teleurstelt?

2 juli 2020 om 13:45

Het een heeft met het ander te maken dus is het niet eerlijk om hem daar op te beoordelen. Hij stelt niet teleur op de positie waar hij het beste is. Tijd om afscheid te nemen van Busquets als basisspeler.

2 juli 2020 om 13:54

Neem aan dat je een grapje maakt? Hoe chauvinistisch kun je het hebben, clubicoon én de speler na Messi met de grootste impact bij Barca moet op de bank voor oNzE Frenkie. Google "Busquets Dependance" en je zult de zeer ongemakkelijke statistieken zien wat er gebeurd wanneer Busquets op de bank zit en oNzE Frenkie op zijn o zo favoriete positie, die van Busquets. 🙈(spoiler alert: Barca had de slechtste seizoenstart in 27 (!!) jaar toen Busquets op de bank zat voor Frenkie, is niet alleen frenkie schuld uiteraard maar het bewijst letterlijk dat Frenkie niet goed genoeg is om Busquets te vervangen) Tamelijk lachwekkend hoe onvoorwaardelijk oNzE Frenkie wordt verdedigd door een groepje obsessieve fans. Die jongen kan echt letterlijk niks fout doen in hun ogen. Altijd de schuld van alles en iedereen behalve die van frenkie.

2 juli 2020 om 13:59

Er kunnen zoveel excuses bedacht worden als maar kan, maar het seizoen van De Jong valt gewoon tegen. Maakt dat de Jong een slechte speler? Neen absoluut niet (ik ben er dan ook van overtuigd dat De Jong op termijn wel een groot succes wordt), maar het krampachtig aandragen van excuses gaat me wat te ver. Het mag gewoon gezegd worden dat er meer van De Jong verwacht werd.

2 juli 2020 om 14:31

Heel Barcelona valt toch tegen dit seizoen? En dat ligt echt niet enkel aan De Jong (over het algemeen behoort hij zelfs tot de betere). Te veel spelers zijn niet in vorm en spelen zonder vertrouwen, en dan is De Jong niet de persoonlijkheid die de boel dan even op sleeptouw neemt. Maar ik ben wel van mening dat de mensen op het forum hier een beetje doorslaan, naar allebei de kanten overigens. Nee hij speelt zeker niet op het niveau van Ajax, hij is weinig beslissend, maar speelt wel gewoon degelijk (zuiver in zijn passing, loopt veel gaten dicht, en maakt amper fouten), hij mag meer initiatief nemen en beslissender zijn, maar dat komt ook met vertrouwen. Maar ik vind ook de reacties dat hij waardeloos zou spelen, er niks van zou bakken en een complete miskoop ook weer te ver doorslaan naar de andere kant. Ik vind dat die zeker een voldoende verdiend.

2 juli 2020 om 14:41

@Lucas, dat ben ik met je eens. “Miskoop” is dat ook te sterk verwoord, maar het is toch wel een teleurstelling. Want velen vinden blijkbaar van niet. Maar van een 22-jarige die 75 miljoen kost en volgens sommige bronnen 15 miljoen per seizoen verdient, mag je echt wel meer verwachten.

2 juli 2020 om 14:51

We mogen absoluut meer verwachten, net zoals de rest van de ploeg. Maar het blijft wel een speler die op een controlerende positie op het veld speelt, die de rust bewaart en de bal inlevert bij een speler die aanvallend het verschil kan maken. Ik hoef hem ook niet vaker in de 16 te zien, hij oogt vaak wat verdwaald als hij in de 16 komt. Ik zie liever dat hij samen met Busquest voor de verdediging komt te spelen, en dat daar een goede 10 voor komt te staan. Zo was die bij Ajax op zijn best, en ik weet zeker dat hij naar verloop van tijd ook bij Barcelona die vorm kan hervinden.

De Jong heeft inderdaad nog niet hetzelfde, spectaculaire voetbal laten zien wat hij vorig jaar bij ajax heeft laten zien, maar De Ligt vind ik wel raar. Die begon niet sterk, maar zeker na de winterstop staat hij er zowat elke week bij Juve en nu na de onderbreking is hij gewoon elke wedstrijd samen Dybala en ronaldo de beste speler op het veld. Joa Felix vind ik ook maar raar. Wat verwacht je van een ventje van 19? Die laat bij vlagen echt mooie dingen zien, maar moet gewoon nog constanter worden. 6 doelpunten is ook niet verkeerd.

2 juli 2020 om 14:02

Felix heeft tot de coronabreak niets laten zien, zo eerlijk moeten we zijn. Vorig seizoen schoot hij van alle hoeken en standen de bal in de goal en liet hij mooie dingen zien, dit jaar is hem dat nog niet gelukt. Iedereen verwacht veel, maar hij heeft de verwachtingen niet waargemaakt, dus is t logisch dat hij dit jaar in zo'n lijstje staat. Mbappe is ook pas net 20, maar heeft al die jaren door constant gepresteerd, dus leeftijd hoeft niet per se een excuus te zijn. Het een en ander betekent niet dat Felix er niet alsnog kan komen, zoals je aangeeft is hij pas 19, dus genoeg ruimte en tijd om zich nog voldoende te ontwikkelen.

De Ligt heeft zich aardig herpakt, zeker geen miskoop. Frenkie speelde vrijwel alles, over het algemeen een 7, niks mis mee. Hij kan idd nog veel beter, maar dat komt zeker wel goed met hem. Hazard, Griezmann en Felix brengen allen eigenlijk niet waarvoor ze gehaald zijn. Voor 100+ m mag je wel wat meer verwachten. Zeker van “vedettes” als Griezmann en Hazard. Al moet ik wel zeggen dat ik het voor Hazard nog wel zie goed komen. Griezmann daarentegen.. liever zijn heil ergens anders zoeken. Misschien in een ruildeal betrekken met PSG/Atletico? (Neymar/Felix).

2 juli 2020 om 13:10

Je betaalt alleen geen 80 miljoen voor een speler die een 7 haalt en de bal direct inlevert bij Messi, dat kan Sergi Roberto ook wel. Ik snap wel dat mensen meer hadden verwacht. Wat nog wel kan komen natuurlijk, ik heb veel vertrouwen in Frenkie.

2 juli 2020 om 13:46

Uhm het doel van een middenvelder als Frenkie is juist om zo snel mogelijk de bal bij de voorste 3 te krijgen, wat sla je een onzin uit zeg.

2 juli 2020 om 14:28

Kom op, je hebt Frenkie ook zien spelen, hij speelt erg voorzichtig en risicoloos, en levert de ballen snel in op het middenveld, waarna Messi en Arthur degenen zijn die de acties maken, steekpasses geven aan Suarez/Griezmann en de aanvallende combinaties aangaan. Je verwacht van de beoogde ‘nieuwe Xavi’ dat hij zelf die spelverdeler is, niet enkel een anonieme verbindinngspeler. Bij Ajax was hij veel dominanter en belangrijker in de opbouw. Of dit nou aan hem ligt of aan Valverde en Setien die hem specifiek vertellen dat hij de ballen moet inleveren en niet als fancy spelverdeler gaan spelen, dat weet ik niet (en de rest van de kijkers ook niet) maar het is duidelijk dat hij die rol zeker niet opeist, dit seizoen.

2 juli 2020 om 13:12

Garri / Hazard is het hele seizoen geblesseerd geweest, en idd, in de potten die hij wel speelde was hij ook niet super belangrijk met scoren of assisteren. Ik ben blij dat Zidane hem vandaag rust gunt en ik wil Hazard gewoon fit aan het nieuwe seizoen zien verschijnen. Ik ben het oneens wat je over frenkie zegt, ik vind zijn optredens vaak onder de 7, ruim eronder, maar ik weet dat het niet alleen zijn schuld is. Toch snap ik dat marca hem op die lijst plaatst, maar De Ligt? Kom op die doet het naar behoren

2 juli 2020 om 14:54

Hazard heeft een avg rating van 7,43 in La Liga. Frenkie heeft een avg rating van 6,87. Van die eerste verwacht je meer want die kost 100 plus miljoen. Die tweede is niks mis mee want die kostte 80 miljoen. Dat vind ik redelijk arbitrair hoor. Ik zou zelf ook De Jong mijlenver boven Hazard plaatsen in het lijstje beste aankopen van het seizoen hoor. Maar dan niet vanwege hun prestaties, wel vanwege de blessures van Hazard. Liever iemand die elke wedstrijd kan spelen en een 6,87 haalt dan iemand die 12 wedstrijden speelt op een seizoen en een 7,43 haalt. Zeker als die eerste dan ook nog eens een stuk minder kost

2 juli 2020 om 15:17

Frenkie eerder een 6 over het algemeen. Doet weinig verkeerd, maar voegt ook eigenlijk niets toe. Geen acties, steekpasses etc. Sergi Roberto kan op zijn plek spelen en je ziet geen verschil. Puig heeft voor mij al meer indruk gemaakt in die paar potjes dat hij speelde.

Worden dit soort "journalisten" nooit moe van zichzelf en hun verhaaltjes.ik vind dat je iemand sowieso niet kan bestempelen als miskoop na 1 seizoen, en zeker niet als de speler in kwestie nog jong is.het is nogal wat om te verhuizen naar een ander land, en te gaan spelen bij een club waar het niveau een paar stapjes hoger is. Dat dan niet alles in 1x goed gaat is heel normaal.maar goed, dat weten ze waarschijnlijk zelf ook wel, maar ze doen alles om gelezen te worden en reacties te krijgen. De inhoud van het "nieuws" is allang niet meer belangrijk.

Eric Meijers had een mooie omschrijving voor Marca. Kom er even niet op.

Ze zijn in Turijn en Barcelona maar al te blij met De Ligt en De Jong, wat die journalisten ervan vinden zal de wereld een zorg zijn

De Ligt speelt alleen vanwege de blessuregevallen bij Juventus en Frenkie speelt echt zwaar ondermaats ondanks alle speeltijd en kansen die hij krijgt, dus ik begrijp dit wel.

2 juli 2020 om 13:35

Door die blessures heeft de Ligt idd meer kansen gehad maar je moet dan nog wel goed ballen. De Ligt heeft de kans aangegrepen en zich ruim verbetert tov het begin van het seizoen. Mij een raadsel waarom hij in dit lijste staat.de Jong moet inderdaad nog beter maar wat mis ik hem bij Ajax zeg!

2 juli 2020 om 13:43

De ligt heeft zich inderdaad goed herpakt. Alleen ik denk dat het ook met de verwachtingspatroon te maken heeft bij de Ligt die natuurlijk heel hoog is en tot dusver valt het tegen.

De Jong doet het redelijk. Ik snap dat mensen meer van hem verwachten, dat doe ik zelf ook. Miskoop vind ik wat ver gaan, maar een groot succes is het ook nog niet. Nou draait heel Barca nog niet echt fantastisch, dus ik hoop nog wel dat dat goed gaat komen. De Ligt is denk ik alles wel over gezegd, als je hem begin van dit seizoen een miskoop had genoemd had je dat goed kunnen verdedigen maar inmiddels is hij toch wel een stabiele factor die bijna wekelijks bij de betere spelers hoort. In ieder geval niet bij de mindere spelers. Lucas Hernandez en Hazard hebben pech met blessures, die kunnen er niet veel aan doen dat het tegenvalt. Maar het valt wel tegen, dat klopt.

Tja, het is natuurlijk makkelijk wijzen naar de Jong nu. Kost natuurlijk een hoop, kwam met veel bombarie (terecht) binnen, maar hij ook maar onderdeel van de ploeg. En dat betekent onderdeel van een ploeg dat uit balans is, dat onder hun trainers niet tot wasdom komt en dat vrijwel volledig afhankelijk lijkt/is van Messi. Maar goed; als je dan iemand op zo'n lijst moet plaatsen snap ik het ergens wel. De Ligt daarentegen.. Die doet het nu natuurlijk uitstekend na een moeizaam begin en dat is waanzinnig voor een 20-jarige in z'n eerste seizoen in een andere competitie. De verwachtingen liggen voor sommigen gewoon véél te hoog.

2 juli 2020 om 13:22

Puig speelt anders onder dezelfde omstandigheden de sterren van de hemel.

2 juli 2020 om 13:37

Wat is de voetbalwereld toch heerlijk opportunistisch, Puig heeft nu 2x op rij in de basis gespeeld en daarin prima gespeeld en dan speel je direct de sterren van de hemel. Ach je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Laten voor het gemak vergeten dat Puig voor die twee wedstrijden amper 90 minuten aan invalbeurten had de rest van het seizoen.

2 juli 2020 om 13:45

En Frenkie speelt al heel het seizoen waardeloos, maar jij hebt nog steeds de Frenkie van Ajax in je hoofd. Ik moet maar eens zien of Frenkie volgend jaar wel een basisplaats heeft want geen ene trainer haalt puig op dit moment eruit.

2 juli 2020 om 13:53

Heel Barcelona speelt al het hele seizoen waardeloos, en Frenkie is vaak één van de weinige die nog een voldoende scoort...

2 juli 2020 om 13:53

Sinds wanneer speelt Frenkie heel het seizoen al waardeloos dan? Dit slaat natuurlijk nergens op. Hij speelt misschien niet op zijn top niveau van vorig jaar. Maar hij heeft denk ik maar 2x een onvoldoende gespeeld. Natuurlijk maakt hij zijn transfersom nog niet waar. Maar het waardeloos noemen dan snap je het niet echt.

2 juli 2020 om 13:54

Er wordt gedaan alsof de jong het heelslecht doet maar hij heeft eigenlijk het hele seizoen bijna alles gespeeld waaronder de meerderheid gewoon heel erg goed natuurlijk heeft hij een maandje minder gehad maar het lijkt wel alsof nederlanders willen dat hij een flop is maar hij is dit seizoen gewoon onder valverde en setien een hele belangrijke speler geweest

Denk dat die Mexicanen nog ziek zijn van Robben en dus indirect alle Nederlandse spelers die het goed doen en beter zijn dan welke Mexicaan dan ook op dit moment. Maar prima toch lekker laten gaan

De Ligt hoort echt niet op dit lijstje. Op 20 jarige leeftijd meedraaien met de absolute wereldtop. (ja stroeve start). Dat kunnen niet veel 20 jarige zeggen. Potentie om een van de beste verdedigers aller tijden te worden (Ramos was nog niet op dit niveau als 20 jarige) De Jong kan ik wel begrijpen, dat Barcelona daar 75 miljoen voor betaalde past in het lachwekkende lijstje Dembele etc. Barca heeft met afstand het slechtste transferbeleid van Europa. De tijd dat je "wereldklasse" moest zijn om door Barca te worden gekocht is allang voorbij. Zegt vrij weinig als een prutser als Abidal de portemonnee voor je trekt. Boateng kopen ipv Haaland zegt alles over de bizarre en lukrake aankopen die Barca/Abidal doen.

2 juli 2020 om 13:58

Euhm hoezo is het zo vreemd dat Barcelona Boateng haalde ipv Haaland. Boateng had niets te zoeken bij Barcelona, begrijp me niet verkeerd. Maar hij werd gehuurd in januari 2019. Op dat moment had nog helemaal niemand in de voetbalwereld gehoord van Haaland. Die speelde dat seizoen voor Salzburg 2 wedstrijden met 1 doelpunt tot gevolg. Haaland is pas sinds dit seizoen een beetje bekend.

2 juli 2020 om 14:05

Niet helemaal waar. Het gaat niet om "bekend" zijn, Haaland werd in 2018/19, intern en in de technische directeuren circuit, al gezien als een van de grootste aanvallende talenten van Europa. In de scoutingswereld had men Haaland hoog zitten. Als 17/18 jarige 1 uit 2 scoren (16 goals uit 30) op het hoogste niveau van Noorwegen (ja, ik weet het is geen Premier League) liet al zien hoeveel potentie Haaland had. Niet voor niets dat hij op de radar van een topclub als Barca kwam.

2 juli 2020 om 14:12

Fair enough! Maar dat soort dingen nemen ik toch altijd met een korreltje zout. Scouts bij een topclubs hebben vaak lijsten met talenten waar honderden namen op staan, waarvan misschien maar een handjevol daadwerkelijk de top halen. Het is ook altijd maar de vraag of een talent zich in een andere omgeving ook zou had ontwikkeld als dat hij nu heeft gedaan.

2 juli 2020 om 14:17

Het waren 14 doelpunten in 39 wedstrijden. Verder had hij wel een indrukwekkend seizoen in 2018 met 12 goals en 4 assists in 25 wedstrijden. Barcelona had trouwens een tweede spits nodig en aangezien Haaland maar 2 wedstrijden speelde op 13 (zat 9 keer zelfs niet bij de selectie) bij Salzburg toont toch wel aan dat hij dan geen geschikte aankoop was geweest.

2 juli 2020 om 14:32

Niet jokken lierse Ga naar Haaland op wiki/career statistics/18 en er staat toch echt: 16 goals/30 apps. Ook de officiële cijfer van Transfermarkt bevestigen dit. Maar misschien heb jij een andere bron, dat kan ook.

2 juli 2020 om 14:38

Transfermarkt bevestigt dat? Toch sterk dat er dan op transfermarkt staat dat hij in 2017 14 wedstrijden (2 doelpunten, 1 assist) en in 2018 25 wedstrijden (12 goals, 4 assists) speelde in de eliteserien.

Zijn ze daar nou nog steeds niet over die pingel heen? Jaja no era penal. Cry me a river.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

162 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 6 1 0 0
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Timber: ‘Die jongens houden mij ook in de gaten, dat is leuk om te horen’

Jurriën Timber gaat vanavond met Ajax op bezoek bij de club waartegen hij anderhalf jaar geleden zijn Eredivisie-debuut maakte: sc Heerenveen. Sindsdien is het hard gegaan met de centrumverdediger, die Perr...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren