Frenkie de Jong ontbreekt in selectie van Barcelona voor kraker

Donderdag, 18 juni 2020 om 11:45Tim Siekman • Laatste update: 14:27

Frenkie de Jong en Sergi Roberto ontbreken in de wedstrijdselectie van Barcelona voor de topper tegen Sevilla vrijdag. De Oranje-international heeft een kwetsuur aan zijn rechterbeen, terwijl Sergi Roberto een ribblessure heeft. Het lijkt erop dat de ernst van de blessures meevalt. Het duo legde volgens Barcelona ‘specifieke trainingen’ af.

Afgelopen zaterdag werd De Jong in het uitduel met Real Mallorca (0-4) in minuut 84 naar de kant gehaald nadat hij bij trainer Quique Setién om een wissel vroeg. Dinsdag gaf de coach De Jong rust in het met 2-0 gewonnen thuisduel met Leganés. De middenvelder zat nog wel op de bank, maar vrijdagavond zal hij niet van de partij zijn als zijn team het opneemt tegen de huidige nummer drie van LaLiga.

Donderdag werd er in Spanje al rekening gehouden met een absentie van De Jong, aangezien hij net als Sergi Roberto apart van de groep trainde. Dit was deels uit voorzorg, maar ook zou men willen waken voor overbelasting na de lange pauze vanwege de coronacrisis. Koploper Barcelona koestert momenteel een voorsprong van dertien punten op Luuk de Jong en consorten. Nummer twee Real Madrid ligt met een duel minder gespeeld vijf punten achter op Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door voetbalemotie)

Dit zag je al aankomen. Maar genoeg spelers die zijn plekje kunnen overnemen. Weet iemand of deze blessure ernstig is? Als ik heel eerlijk ben vind ik frenkie nog niet echt overtuigend dit seizoen, en ik denk niet dat barcelona hem heel erg zal missen. By the way, kan iemand mij uitleggen waarom frenkie wel tegen Leganes bij de selectie zat en nu weer niet?

18 juni 2020 om 11:54

De Jong zal inderdaad moeiteloos opgevangen kunnen worden. Er zijn wel vervangers genoeg die de bal kunnen afpakken en de bal naar voren kunnen passen.

18 juni 2020 om 12:14

Hahahha stop jij maar gewoon met voetbal kijken dan. Het is niet voor niks dat Messi constant Frenkie zoekt. Nee het is nog niet het niveau van Ajax wat hij aantikt, maar in het 1e seizoen hoeft dat ook niet. Overgrens zal het Frenkie een biet wezen dat jij niet realistisch kunt evalueren, dus stop maar met haat zaaien.

18 juni 2020 om 12:23

Haha sanne even een sneer naar Frenkie geven? Natuurlijk moet Barcelona met zijn enorme budget vervangers genoeg hebben die Frenkie waardig kunnen vervangen maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld Rakitic, Vidal of Lenglet, enzovoorts. Dus je post is nikszeggend.

18 juni 2020 om 13:00

Kritiek op Frenkie mag niet? We doen net of het een of andere magier is. Maar laten we alsjeblieft niet overdrijven zeg. Leuke speler die Frenkie, maar een absolute topper is het niet.

18 juni 2020 om 13:21

Op de nummer 6 positie is hij een absolute topper alleen wordt hij daar niet gebruikt bij Barcelona. Maar bij Oranje en bij Ajax heeft Frenkie aangetoond dat hij gewoon van wereldtop niveau is. Kante of Busquets waren ook niet van wereldtopniveau geweest als ze op een positie werden gezet die niet goed bij hun zouden passen.

18 juni 2020 om 13:42

Hoezo is het haatzaaien? Op dit moment heeft Barcelona toch veel types als Frenkie en zal hij moeiteloos vervangen worden inderdaad. Het hele probleem is bij barcelona dat er te veel dezelfde types op het middenveld zijn. Busquets is een verbindingspeler, Arthur en Frenkie ook. die horen alle 3 op de 6. Rakitic kan dit ook is ook niet meer de aanvallende rakitic van sevilla. de enige die voor diversiteit op het middenveld zorgt bij barca is Vidal, die brengt agressie loopt de diepte in zorg voor scorende dreiging van het middenveld. Frenkie si op dit moment prima te vervangen jaa met deze selectie

18 juni 2020 om 14:09

Als Frenkie een drol draait wil half VZ een huldiging is mijn idee. Hele goede speler, net zoals je nog 30 hele goede middenvelders hebt. Hij heeft z'n kwaliteiten en z'n zwaktes. Heel comfortabel aan de bal, en dat ziet er geweldig uit, maar je moet ook beslissend zijn. In z'n eerste seizoen wordt hem dat vergeven, in seizoen 2&3 moet je wel gaan leveren. Heb ik ook wel vertrouwen in, maar het is echt nog niet super bij hem bij Barca.

18 juni 2020 om 15:14

" Net zoals je nog 30 hele goede middenvelders hebt", Frenkie werd gewoon 11e bij de Gouden Bal verkiezingen en er stond geen éã©n soortgelijke speler boven hem. Zet Frenkie op z'n goede positie en hij is ook onderscheidend bij Barcelona.

18 juni 2020 om 12:00

Bij leganes leek het volgens mij nog niet erg. Ik neem aan dat het in de laatste training van vandaag weer mis is gegaan en hij last kreeg. Hij deed namelijk ook een aparte training en trainde niet met de groep volgens de media.

18 juni 2020 om 12:02

Volgens mij is het niet heel ernstig (de specifieke aard is niet bekend), hij heeft afgelopen dagen wel in meer en mindere mate kunnen trainen en zat een paar dagen terug ook nog op de bank. De blessure ontstond in de slotfase van de wedstrijd tegen Mallorca. Overigens heb je gelijk dat hij nog niet heeft weten imponeren (het niveau van Ajax), desondanks heeft die zich vrij geruisloos in de basis gespeeld en valt die ook nooit op in negatieve zin. Het is nog steeds zijn eerste jaar in de absolute top, hij doet het in mijn ogen dan ook zeker niet slecht tussen nieuwe ploeggenoten, trainers en systeem. Ik verwacht wel dat hij de komende jaren zijn niveau verder weet op te krikken.

Oef dit is niet best. Hopen dat setien op zijn minst rakitic de hele wedstrijd op de bank houdt dan en dan met arthur en vidal speelt.

18 juni 2020 om 12:06

Laten we het inderdaad hopen. Afgelopen dinsdag was het weer veel te traag met Rakitic. Die twee à drie goede dingen die hij laat zien in een wedstrijd is gewoon te weinig. Puig liet in een paar minuten al meer zien dan dat Rakitic deed (al vond ik Puig ook erg wild spelen).

18 juni 2020 om 12:17

Ben ook benieuwd met wie ze starten!

18 juni 2020 om 13:42

Zie graag busquets met Arthur en Puig. gebeurd toch nooit maar goed hoop doet leven

18 juni 2020 om 15:22

Vidal is met voorsprong de best presterende middenvelder bij Barcelona en de enige die wat diepgang kan brengen vanuit het middenveld. Middenveld zal dus Busquets, Arthur en Vidal worden, wat in principe goed zou moeten werken. Al vond ik Arthur wel heel bleekjes tegen Leganes. Voorlopig heeft hij vooral indruk weten te maken in de grote wedstrijden (bvb Spurs, Real), laat ons hopen dat hij er vrijdag weer als vanouds staat. Cruciale wedstrijd voor Barcelona in de titelstrijd!

18 juni 2020 om 15:31

arthur was inderdaad bleek. Ik zag maar 1 actie waarvan ik dacht " dat is arthur zoals ik hem ken". Maar hij zal vast nog niet scherp zijn na zo lang niet voetballen.

Die clickbait mentaliteit van VZ komt me echt de strot uit. Zeg gewoon in de titel dat hij geblesseerd is voor die wedstrijd ipv de illusie wekken dat die gepasseerd zou kunnen zijn

18 juni 2020 om 12:04

Als je het een beetje gevolgd had dan had je kunnen weten dat dit niks met passeren te maken kan hebben.

18 juni 2020 om 14:13

@Skede, ik heb de wedstrijd gevolgd, maar helaas zat Frenkie hele westrijd op de bank. De Ziggo commentaar Sierd de Vos suggereerde dat Frenkie 100% tweede helft zou starten....is niets van gekomen🤔 Later zei de Vos dat deze wedstrijd voor Frenkie gespaard zou zijn voor komende wedstrijd tegen Sevilla en 100% zou gaan starten. Nu lezen we dat Frenkie geblesseerd is en niet in selectie is opgenomen voor de kraker. Dan zeg ik tegen Sierd hou je muil gewoon dicht en doe research welk restaurants we kunnen eten. Daar schijnt hij goed in te zijn.

18 juni 2020 om 16:29

Klopt en daar zeg je ook wat: De Ziggo commentaar Sierd de Vos......... Gelukkig kan ik dat ook nog veranderen in Fifa 20

18 juni 2020 om 12:29

Voetbalzone doet idd vaak treurige clickbaits, maar deze titel is prima. Iedereen had het zelf kunnen bedenken. Frenkie speelt bijna alles, tuurlijk zou hij anders gewoon bij de selectie zitten.

18 juni 2020 om 14:02

Met alle respect, maar met deze is niets mis. Ze doen idd veel aan click bait. Maar zoals hier boven gezegd: als je het nieuws een beetje had gevolgd dan zag je m aankomen

18 juni 2020 om 15:02

Hou op man, waarom zou Frenkie de Jong gepasseerd worden om op de tribune te zitten? Hij is licht geblesseerd, met dat in ogenschouw, is het toch volkomen logisch dat dat met de titel gedoeld wordt????

Ben benieuwd of Setien het lef heeft om Puig te belonen voor zijn sterke invalbeurt. Een middenveld met: Puig-Busquets-Arthur lijkt mij het beste momenteel.

18 juni 2020 om 13:28

Daar zat ik ook op te hopen. Als je nog meer power wil kan je misschien met Vidal als valse negen spelen met messi en fati vanaf de flanken.

18 juni 2020 om 14:57

Daar hoop ik ook enorm op, maar dat doet hij sowieso niet. Ik verwacht Rakitic-Busquets-Vidal, lekker 'safe' en helaas triest. Setien heeft zijn beloftes van goed voetbal, aandacht voor de jeugd etc. absoluut nog niet ingelost. Eerste wedstrijd dat hij er was wel minuten geven aan Puig om direct wat populariteit te winnen, maar daarna niet meer... Net als voorin: Fati moet altijd spelen in plaats van minuten verspillen aan Braithwaite (of Griezzman in deze vorm). Zie het liefst Fati-Suarez-Messi aan de aftrap maar ben bang dat het Braithwaite, Griezzman, Messi wordt.

Zou jammer zijn als Frenkie zo tribuneklant word. Heeft er nog niet zo heel veel van gebakken tot nu toe zoals hij bij Ajax redelijk speelde

18 juni 2020 om 12:36

Het is geen Arda Turan. Nee zonder dollen, Frenkie krijgt nu rust ivm zijn blessure. Frenkie komt gewoon weer terug in de basis elf zodra hij fit is. Zoals CMG hierboven terecht aangeeft, zou het leuk zijn om Puig een basisplaats te geven op het middenveld. Echter zal Setien toch voor Vidal kiezen ben ik bang. En dat is nog enigszins te verantwoorden, zolang het maar geen Rakitic is die dan erin staat terwijl Puig dan weer op de bank blijft..

18 juni 2020 om 13:03

Het is te hopen voor Frenkie dat het hierbij blijft. Ik persoonlijk vind hem bitter weinig aan dit Barcelona toevoegen en verbaas mij telkens over de lovende verhalen over hem. Ik kan alleen maar concluderen dat dat is omdat hij Nederlander is ( en nee ik ben geen Turk en geen enkel familielid is dat ook maar voor 0,1%)

18 juni 2020 om 13:12

De lovende woorden komen vooral uit Spanje en het lijkt me niet dat zij dat doen juist omdat hij Nederlander is toch? Ik ben ook geen Spanjaard, maar ben ook fan van een voetballer van een andere nationaliteit, dus ik zou ook niet beweren dat je Turk zou zijn ofzo hoor. Wat ik echter wel vind, als Barca volger, is dat hij zeker beter kan maar wel 1 van de stabiele factoren is op het middenveld. Dus mag je meer verwachten? Absoluut, maar dit zal geen voorbode zijn voor een plek op de bank.

Jammer van Frenkie maar dan zal Arthur hopelijk starten. Busquets, Arthur en Vidal is ook goed. Wellicht dat Puig beloond wordt met een basisplaats? Denk het niet misschien wel een invalbeurt. Nou ben ik echt benieuwd of Griezmann wéér mag starten. Fati of Braithwaite is wat je nodig hebt vanavond. Alleen al voor het druk vooruit zetten, hard werken en werkelijke diepgang in het spel. Jammer voor Sergi, maar enorm blij dat Nelson nu basis speelt.

Ik ben benieuwd of het spel van Barca beter is geworden onder Setién?. Las hier in het verleden veel geklaag over Enrique en zijn keuzes en kijk te weinig Barcelona om hier over te kunnen oordelen. Iemand die hier meer over kan vertellen?

18 juni 2020 om 16:06

totaal niet imo maar dat is niet Setien zijn schuld zoals ik het slechte spel onder Valverde ook niet zijn fout vond. dit Barca heeft 0 diepgang en creativiteit op het middenveld en dan wordt het onrealistisch om dominant, aanvallend voetbal op de mat te leggen want je bent als team veel te voorspelbaar met al die balletjes die in de voet worden gegeven over 5 meter. een aanvaller van Barca hoeft niet op dieptepasses te rekenen met de huidige middenvelders

Ik heb de wedstrijd gevolgd, maar helaas zat Frenkie hele westrijd op de bank. De Ziggo commentaar Sierd de Vos suggereerde dat Frenkie 100% tweede helft zou starten....is niets van gekomen🤔 Later zei de Vos dat deze wedstrijd voor Frenkie gespaard zou zijn voor komende wedstrijd tegen Sevilla en 100% zou gaan starten. Nu lezen we dat Frenkie geblesseerd is en niet in selectie is opgenomen voor de kraker. Dan zeg ik tegen Sierd hou je muil gewoon dicht en doe research welk restaurants we kunnen eten. Daar schijnt hij goed in te zijn.

18 juni 2020 om 15:46

Je moet Sierd dan ook niet al te serieus nemen. Hij doet alsof hij een Insider is maar weet vaak niet eens veel meer dan de anderen buitenstaanders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4942 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Espanyol140
11.Valencia13-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
S. DestVerdediger100
Sergio BusquetsMiddenvelder100
M. DepayAanvaller104
PiquéVerdediger91
Sergi RobertoVerdediger92
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren