Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flinke financiële injectie lonkt voor Feyenoord: ‘Dat is het kroonjuweel’

Laatste update:

Feyenoord valt mogelijk in Amerikaanse handen. Drie investeringsmaatschappijen uit de Verenigde Staten zijn namelijk bereid om te investeren in de Rotterdamse club, zo meldt De Telegraaf zondagavond. Mike Forde is in New York werkzaam voor diverse grote investeerders en bevestigt tegenover de krant dat er aan de andere kant van de oceaan grote belangstelling is voor Feyenoord.

De Telegraaf stipt aan dat de financiële gevolgen van de coronacrisis niet mals zullen zijn voor Feyenoord: naar verwachting moet de club van trainer Dick Advocaat ongeveer twintig miljoen gaan bezuinigen. Daardoor zullen er aankomende zomer vermoedelijk geen nieuwe spelers aangetrokken kunnen worden en zou de komst van de Amerikaanse investeerders financieel gezien een opsteker zijn.

"Het Nederlandse model van voetbalclubs is heel aantrekkelijk. Niet alle clubs komen daarvoor in aanmerking. Maar Ajax, Feyenoord en PSV zijn clubs met een sterke opleiding, daar wordt veel talent ontwikkeld en alle drie zijn ze in staat om de sprong naar de Champions League te maken", vertelt Forde, die in het verleden directeur was bij Chelsea. "Een sterke kant van Feyenoord is de enorme hard core fan-base. De club heeft een gigantische achterban, weten we."

De Amerikaanse investeerders zijn volgens Forde bekend met het voornemen van Feyenoord om de huidige Kuip binnen enkele jaren te verlaten voor een nieuw onderkomen. "Dat stadion is het kroonjuweel. Maar het is vooral de club waar het om gaat. Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipotentie in", meent Forde. Volgens hem is het een groot pluspunt dat veel Nederlanders de Engelse taal machtig zijn. "Amerikanen willen dezelfde taal spreken. Maar de kwaliteit van spelers, het ontwikkelen van zoveel talent in een relatief klein land spreekt ook zeer in het voordeel van Nederland."

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord in verband wordt gebracht met Amerikaanse investeerders. In juli 2019 wist het Algemeen Dagblad namelijk al te melden dat de clubleiding van de Rotterdamse club in gesprek was met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid was een minderheidsaandeel in de club te nemen. Daarmee zou Feyenoord 'vele miljoenen' kunnen binnenhalen en een 'volwaardige concurrent' moeten worden van PSV en Ajax, zo klonk het destijds.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lastig altijd zoiets. Financieel zou het natuurlijk fantastisch zijn, dan zouden ze echt kunnen aanhaken bij Ajax en PSV. Maar meestal willen dit soort inversteerders er wat voor terug. Willen ze puur investeren, dan moet je het meteen doen denk ik. Maar dat lijkt me sterk, een club wordt er meestal niet mooier op.

14 juni 2020 om 21:53

Het zou voor de Nederlandse competitie wel echt een must zijn als Feyenoord weer kan aanhaken. De Eredivisie heeft gewoon een sterk Feyenoord nodig en niet een Feyenoord dat er maar een beetje bijhangt zoals het afgelopen jaren deed. Met een sterk Ajax, psv, Az en Feyenoord wordt het deelnemersveld iets breder in de eredivisie en Europa. Dat zou heel fijn zijn. Wanneer Feyenoord groeit zal de eredivisie ook weer groeien.

14 juni 2020 om 22:02

Ik denk alleen dat Feyenoord het niet per se nodig heeft. Natuurlijk kunnen ze geld gebruiken, maar ze hebben alle middelen al in huis om binnen een jaar of 5/10 weer top te presteren. Je ziet het bij Ajax: veel investeren in de jeugd en goed scouten en met een beetje geluk (van een grote klapper) krijg je de ruimte om exponentieel te groeien en bijna jaarlijks een talent af te leveren dat tientallen miljoenen opbrengt. PSV doet hetzelfde. Sterke banden in het buitenland opbouwen waardoor ze iemand als Lozano konden halen, jarenlang in dergelijke mogelijkheden geã¯nvesteerd. Dat in combinatie met enkele jeugdspelers die veel geld opbrengen of kunnen opbrengen maakt dat PSV ook in een sterke positie zit. En ook AZ plukt de vruchten van jarenlang investeren in de jeugd. Zij zijn misschien nog wel het meeste extreme voorbeeld hierin. Feyenoord moest een tijd overleven door de jeugd en dat lukte. Vervolgens is dat geld weer verdampt. En als je ook ziet welke toptalenten zijn weggegaan bij Feyenoord. Als ze op kleinere schaal goed kunnen scouten in het buitenland (sinisterra mooi voorbeeld van goede scouting) en er weer voor kunnen zorgen dat jeugdspelers bij Feyenoord willen spelen én blijven spelen, dan heb je maar een keer geluk nodig om een grote klapper te maken en je hebt de mogelijkheden om door te stoten. Daar hoort rust bij, een goed plan en steady inkomsten van bv een nieuw stadion. Een investeerder is op de korte termijn aantrekkelijk en op de lange termijn ook als het een investeerder is a la Red Bull. Maar ik denk oprecht dat Feyenoord het helemaal niet nodig heeft en ook op eigen kracht, met goed bestuur, de stap omhoog kan zetten.

14 juni 2020 om 22:45

Ja mooi verhaal.alleen dat horen we al zo'n 20 jaar dat Feyenoord het op eigen middelen zou kunnen met goed beleid,etc,etc.niet gelukt, helaas.

14 juni 2020 om 22:54

Ik ben het ermee eens hoor, maar Feyenoord slaagt er de afgelopen 15 jaar al niet in om structureel een stap te maken. Er zitten soms goede periodes tussen, maar er zou veel meer uit de club gehaald kunnen worden als er ook wat meer mogelijk was.

15 juni 2020 om 13:59

Probleem bij dit soort constructies met dit soort investeerders is dat dit soort bedrijven echt geen interesse heeft als zij niet zelf ook aan de knoppen zitten. Dus, zij willen best geld investeren maar dan wel zodanig dat ze daarna zeggenschap krijgen over de club. En niet in een minderheidsaandeel. Momenteel zijn de VVF de grote minderheidsaandeelhouders. Het zou in feite betekenen dat die aandeelhouders dus uitgekocht moeten worden. In dat geval worden alleen die aandeelhouders daar beter van, want die krijgen dat geld. De club Feyenoord krijgt dan niets. Wordt Feyenoord daar beter van? Ik betwijfel dat. Daarnaast, en dat is altijd het lastige hieraan, het blijft zo dat als je de controle over je club uit handen geeft, je dus ook niets meer kunt doen als de nieuwe eigenaren de clubkleuren willen wijzigen, de naam van de club willen aanpassen, etc. etc. Dan is de ziel van je club, meestal, verkocht.

15 juni 2020 om 21:11

'Puur investeren'. De term 'investeren' is al een teken dat je er iets - in de maatschappij 'meer' - voor terug wilt.

Zonder te provoceren, er zal veel moeten veranderen in Rotterdam. Voordat ze kunnen kijken naar PSV en Ajax moeten ze ook eerst verkopen voor 20 miljoen plus. Talenten die sneller doorstromen naar het eerste. Bestuurlijk niveau moet echt omhoog. Stadion is natuurlijk wel een must.

14 juni 2020 om 21:46

Kan hard gaan natuurlijk als de geruchten van kokcu kloppen. Talenten zijn leuk als ze goed genoeg zijn, maar alles wat een beetje leuk is word weggekocht en feyenoord kan de jeugd schijnbaar niet genoeg motiveren. Talenten als zirkzee hadden niet misstaan daar denk ik.

14 juni 2020 om 22:06

Chong, Bruma, Rekik, Bogarde. Zat prima talent in. Alleen het beleid van martin van geel heeft ervoor gezorgd dat deze er geen trek in hadden.

14 juni 2020 om 22:23

Klets toch niet zo uit je nek man. Rekik ging weg toen van Geel amper een dag bezig was in de zomer van 2011. Bruma ging 2 jaar voor van Geel kwam weg.

14 juni 2020 om 22:58

Nou heel eerlijk gezegd lijkt mij dat niet. Chong kiest gewoon geld boven speelminuten, dat zie je nu ook weer. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Bruma en Rekik. Het kan ook gewoon dat Feyenoord iets meer pech heeft gehad.

14 juni 2020 om 22:46

“Er zal eerst wat moeten veranderen” zeg je.. Dat is nu juist de bedoeling van deze overname. Een keer een andere weg inslaan ipv door blijven kuieren

14 juni 2020 om 23:08

Blijf het altijd zo raar vinden. Feyenoord kan nooit kijken naar PSV en Ajax. Loopt mijlenver achter. En dan denk ik tja, is dat nou wel zo? Financieel is ajax niet in te halen, maar sportief is het nou ook niet bepaald altijd een uitgemaakte zaak. En zeket in vergelijking met PSV. Is PSV nou veel verder dan Feyenoord? Qua financien valt het mee, qua spelersmatetia is Feyenoord sterker, qua jeugdopleiding verschilt het amper en qua resultaten verschilt het ook niks.

Mensen doen altijd maar alsof Feyenoord een subtopper is, maar...

15 juni 2020 om 04:35

Altijd dat domme gezwets zonder inhoudelijk te reageren. Wat zijn dan de gigantische verschillen met psv, waar we vat volgens jou zo groot is dat er die vergelijking niet eens mogen maken? Nou ik zal het je zeggen. Financieel scheelt het beperkt, huidige talenten weinig verschil en prestaties ook weinig verschil. Voor die laatse 2 zou ik feyenoord zelfs het voordeel van de twijfel geven.

15 juni 2020 om 09:01

PSV verkoopt bijv Lozano, Depay, Wijnaldum, waarschijnlijk komt Dumfries er nog bij voor 20 miljoen plus.

15 juni 2020 om 12:33

En daar kopen ze heel slecht voor terug. Het enige verschil is dat PSV 2 suikerooms heeft, namelijk de gemeente en Philips. Ze heten niet voor niks Philips Sport Vereniging. Philips is ontzettend belangrijk voor Eindhoven en omgeving en PSV is het uithangbord. Achter de schermen regelt Philips heel veel met de gemeente voor PSV. Zoals de ondergrond verkopen om die een aantal jaar later weer goedkoop terug te kopen.

15 juni 2020 om 14:04

Als je had opgelet had je kunnen weten dat PSV inderdaad nog steeds Philips Sport Vereniging heet maar dat Phlips al best wat jaartjes geen 'suikeroom' meer is. En je suggestie dat de gemeente Eindhoven de 'suikeroom' is van Psv, enerzijds ken ik geen suikeromen die netto veel meer overhouden aan wat ik ze geef dan zij mij (dat heten eerder proiteurooms) en anderzijds vind ik het nogal merkwaardig dat deze oude koe uit de sloot gehaald wordt, terwijl Feyenoord alleen een nieuw stadion kan betrekken als de gemeente daarin een zeer grote bijdrage levert (die de bijdrage van de gemeente Eindhoven laat verschrompelen) en de suikeroom van Feyenoord wordt, lachwekkend. Maar goed, als je werkelijk vindt dat Feyenoord verder in niets onderdoet voor Psv, be my guest!

15 juni 2020 om 14:12

genieterr. Financieel weinig verschil tussen PSV en Feyenoord? Okay, als jij dat vindt, heel merkwaardig verder maar vooruit, prima. Talenten weinig verschil? Tja, dat is een subjectieve maatstaf. Mag iedereen alles over vinden. Maar er zit in prestaties weinig verschil zeg jij? Okay. Maar mag ik dan weten over welke periode jij kijkt? Over alleen het afgelopen seizoen dan denk ik? Zullen we een iets anders periode nemen? Ik stel voor: deze eeuw...?! Feyenoord haalde deze eeuw een Uefa Cup, twee keer de JC schaal, drie bekers en exact één landstitel. PSV in diezelfde periode zeven keer de JC schaal, drie bekers, Tien landstitels en een keer de halve finale van de CL. Wat bedoelde je nou precies met 'qua prestaties is er weinig verschil tussen PSV en Feyenoord? Want ik snap er niks van.

15 juni 2020 om 15:50

@constant Kante, Feyenoord begroot op 68 miljoen en PSV op 78 miljoen. Dat is niet zo'n groot verschil. Jouw periodisering is ook niet eerlijk. Feyenoord is in de periode 2008 en 2011 bijna failliet geweest en absoluut niet te vergelijken. Een eerlijkere periode is om te kijken vanaf 2011/2012. Vanaf dat moment kon Feyenoord weer bouwen aan een toekomst. dan is PSV 3x kampioen geworden, Feyenoord 1x. Psv heeft daarin 1 beker gewonnen en Feyenoord 2. In dezelfde periode heeft Feyenoord 105% winst gedraaid op haar transferbalansen en PSV 77% winst. Dus de laatste 9 jaar geven een veel realistischere kijk

Feyenoord heeft altijd gezegt dat feyenoord zelf het meerderheid van de aandelen wik hebben en ze anders het niet doen. Ik maak me dus veen zorgen en denk wel dat feyenoord feyenoord blijft

14 juni 2020 om 23:15

'ik maak me dus geen zorgen en denk wel dat Feyenoord Feyenoord blijft'. Tja, wat is Feyenoord hedendaags? Is dit wat Feyenoord moet uitstralen? Huidig bestuur die Feyenoord waardig is? Eerlijk, ik voorzie echt veel problemen bij Feyenoord. Dan hebben we nog de kwestie omtrent het nieuwe stadion/boulevard waar elk jaar een nieuw bouwbedrijf met een meesterplan komt. Jong Feyenoord is een probleem. Het is het eigenlijk elke keer net niet. Feyenoord zou niet eens perse slechter worden door een overname. Waar wil je heen met de club? Als dit de standaard van Feyenoord is en dat wordt geaccepteerd, dan is dat natuurlijk niet erg. Alleen in mijn optiek verlies je elk jaar dan een percentage aan de titel 'topclub'. Het enige wat echt spannend is, is de klassieker. Maar goed. Gelukkig maak jij je geen zorgen!

Ik ben benieuwd, afgelopen jaren zijn investeerders/overnames niet echt een succes geweest in de Eredivisie als je kijkt naar ADO en Vitesse. Maar goed, om enigszins in het spoor van de top 3 te blijven, kan het wel het gat verkleinen.

14 juni 2020 om 22:07

Investeerders hadden qua transparantie en cultuurverschillen ook niet bepaald een 1-0 voorsprong vanaf de start

Zou mooi zijn voor Feyenoord denk ik. Dit is wellicht net dat opstapje wat ze nodig hebben om weer stappen te maken. In mijn ogen hebben ze daar met de achterban, de stad, de historie veel meer potentie dan PSV, jammer dat er de laatste jaren zoveel mis gaat daar.

14 juni 2020 om 21:54

Qua stad en achterban begrijp ik maar qua historie? Als je naar historie en gewonnen prijzen kijkt is PSV toch echt de tweede club van Nederland als ik me niet vergis.

14 juni 2020 om 21:56

Nee psv is qua prijzenkast de tweede club van Nederland. Feyenoord was samen met Ajax de grondleggers van de jaren 70. De beste jaren in het Nederlands voetbal. Psv kwam pas eind jaren 80 op als grootmacht die veel begon te winnen.

14 juni 2020 om 22:14

Precies dat, en daarnaast heb ik bij PSV altijd nog steeds het gevoel van een uit de kluiten gewassen provincieclub en niet dat van een topclub met landelijke aanhang. En voor de criticasters, nee dat is verder nergens op gebaseerd, gewoon een gevoel.

14 juni 2020 om 22:19

Ik ben het met je eens Martijn. PSV leeft gewoon aanzienlijk minder. Des te knapper eigenlijk hoe ze daar over het algemeen presteren

14 juni 2020 om 22:22

Het is maar hoe je het opvat, ik denk dat in het buitenland bijvoorbeeld eerder bellen zullen gaan ringen als ze PSV horen dan bijvoorbeeld Feyenoord. Vind ik nog best knap voor een uit de kluiten gewassen provincie club.

14 juni 2020 om 22:40

El Guaje dat is ook erg knap. Dat vind ik het bijzondere aan PSV. Bijna structureel hebben ze het daar beleidsmatig het best voor elkaar. Misschien juist wel omdat de emotie er minder regeert? PSV heeft op social media volgens mij ook meer volgers dan Feyenoord. Zegt wat over het verschil in aanpak

15 juni 2020 om 00:03

Eindhoven en aanliggende plaatsen is niet echt meer als provinciestadje te typeren, Brainport noemen ze het wel. Verder ben ik niet voor Psv, maar voor Feyenoord.;p

15 juni 2020 om 19:07

Men denkt hier dat PSV pas in de jaren 80 aan de weg timmerde? Haha, In de jaren 70 werd PSV 3 keer kampioen. Won het het de Europacup Iii/uefa Cup, haalde men twee keer de halve finale van de Europa Cup II, werd het nipt uitgeschakeld in de halve finale van de Europa Cup I in 1976. PSV was toen ook gewoon al een topclub. In de jaren 80 won PSV de Europa Cup 1, maar voor de rest heeft PSV toen niet veel meegedaan om de prijzen. Zeker begin jaren 80 was het bij PSV niet zo heel veel. Tussen 1978 en 1985 werden er 0 prijzen gewonnen. PSV wordt in het buitenland groter geacht dan Feyenoord. Feyenoord zou wel groter moeten kunnen worden dan nu. Gezien de achterban, bedrijfsleven, potentiã«le jeugdopleiding (heel groot achterland) zou Feyenoord de tweede club van Nederland moeten zijn. Dat dat niet zo is komt door slecht beleid. Niets meer, niets minder.

14 juni 2020 om 22:48

Qua stad valt dat nog best wel mee hoor, PSV zit eerlijk gezegd in een vrij goede regio met veel mogelijkheden.

15 juni 2020 om 09:35

Lastig verhaal, investeerders doen investeringen om er uiteindelijk zelf geld aan te verdienen. Ze willen rendement hebben. Om dan te stellen dat het mooi voor Feyenoord zal zijn is echt heel voorbarig.

14 juni 2020 om 22:46

Klopt, maar het ligt puur aan de intenties van de geïnteresseerde partijen. Als ze bij andere clubs goede dingen gerealiseerd hebben en een betrouwbare partner blijken te zijn, waarom niet?

14 juni 2020 om 23:01

Man Utd presteerde onder Ferguson best aardig. Toen waren ze ook onderdeel van die Amerikaanse investeerders.

15 juni 2020 om 09:36

Ze presteerde goed maar er was ook veel onvrede onder de fans die alles te duur vonden worden. Uiteindelijk moet er wel rendement gemaakt worden dat naar de investeerders gaat.

Is het heel gek maar waarom zoi Feyenoord geen beursnotering overwegen? Ajax haalde bij de beursgang in 1998 met 27% van de aandelen 53 miljoen Euro op. Op die manier moet Feyenoord zonder afhankelijk te worden van een paar investeerders toch ook een aanzienlijke som geld kunnen ophalen? In NL nog een uitzondering maar in Europa zijn er aardig wat andere clubs die een dergelijk model hanteren.

15 juni 2020 om 09:37

Een beursnotering is een eenmalige manier om geld op te halen. Daarna zit je wel vast in het keurslijf van de NV met bijbehorende kosten structuur.

15 juni 2020 om 19:35

Idd, en met het beleid wat ze nu voeren is die 53mln als sneeuw voor de zon verdwenen nog voordat ze in Rotterdam het woord kampioenschap kunnen uitspreken.

Heel concreet is het allemaal niet. Hoeveel willen ze investeren? Wat willen ze daarvoor terug? Moeten we denken aan investeringen in transfers/salarissen, jeugdopleiding of stadion? We hoorden in 2019 inderdaad al dat Amerikanen wilden investeren en voorlopig zijn we niet veel verder dan dat bericht. Feyenoord wil sowieso baas in eigen huis blijven, dus meer dan 49 procent krijg je niet zomaar in handen. Los van het feit dat de vrienden van Feyenoord ook nog een serieus percentaqe bezit, waar ze niet perse vanaf willen.

14 juni 2020 om 22:40

Ja, dat heeft Feyenoord ooit gezegd ja, maar tijden veranderen. Feyenoord lijkt in alles een club te zijn die vasthoudt aan tradities en sentiment. Dat is natuurlijk schitterend. Het maakt een club authentiek, geeft de club een identiteit. Dat moet ook zeker behouden zien te blijven, maar het moet geen reden zijn om verandering tegen te gaan. De club staat in principe al heel erg lang stil en stilstand is achteruitgang. Op eigen kracht stappen maken is haast onmogelijk. Zonder nieuw stadion stappen maken is haast onmogelijk. Er moet een keer iets veranderen.

15 juni 2020 om 09:38

Nimeand investeerd als partij in een aandelen percentage onder de 50 procent want de investeders willen wel zeggenschap. Anders wordt rendement halen op de investering wel heel lastig.

Tja.. Feyenoord is qua stad, legioen, historie een grote under-achiever dus zit qua investeringsmodel wel wat in.. Heeeeel benieuwd

Tsja. Voor de echte Feyenoord supporter kan ik me indenken dat ze dubbel naar zulke verhalen kijken. Dit is niet de eerste keer dat er grote verhalen uit oa de VS komen overwaaien. Het gaat ook al een ellendig lange tijd over Feyenoord City, het nieuwe stadion of toch maar renovatie. Tijd is geld, helemaal in het huidige voetbal en ik kan me voorstellen dat de Feyenoord supporter nu toch een daden wil zien..

Ah, het Hema model lonkt voor Feyenoord. Ik vraag me altijd af, waarom investeren deze mensen, is het is het de liefde voor Feyenoord, of denken ze er centen aan te verdienen. Een ding wel je geeft de club uit handen als je dat doet. Was toch al eerder sprake van?

Aanhaken bij psv? Zullen zij zelf niet alle zeilen moeten bijzetten de komende jaren om aan te haken?

14 juni 2020 om 23:20

Bij PSV ging het, het afgelopen seizoen niet zo heel goed dat ben ik helemaal met je eens! Maar de afgelopen 6 seizoenen, zijn ze wel gewoon 3 keer kampioen geworden. Daarnaast hebben ze dit seizoen voor een kleine 100 miljoen spelers verkocht. Als je dat vergelijkt met Feyenoord dan zei je toch wel grote verschillen, die hebben zo'n bedrag in de afgelopen 4-5 seizoenen opgehaald.

15 juni 2020 om 09:24

Laat Feyenoord eerst maar eens sneller een titel pakken ipv weer 20 jaar niets.

De miljoen die in Feyenoord gestopt zullen worden moeten ook weer terug verdiend worden wat betekend dat eigen vermogen ondergeschikt belang zal zijn, iedere dollar moet iets opleveren. Ik weet het nog zo niet.

Afhankelijk van de reputatie van de investeringsmaatschappij bij andere clubs (ook buiten het voetbal), zou het een extreem positieve impact kunnen hebben. Voorbeeld daarvan is de maatschappij die bij Liverpool is ingestapt. Al heb je daar natuurlijk gigantische inkomsten van de uitzend rechten. Lastige is als ze in een keer een grote lap geld krijgen, die verkeerd wordt gebruikt en je dan letterlijk je geld en je rechten hebt weggegooid... Interessante ontwikkeling in ieder geval!

Met een paar honderd miljoen euro speel je zo voor de landstitel en doe je goed mee in Europa. Nederlandse clubs zijn erg goedkoop en Feyenoord heeft uiteraard potentie. met goede aankopen kun je makkelijk winst maken als de economie niet instort tenminste.

15 juni 2020 om 09:39

Dat plan heeft Feyenoord al een keer uitgevoerd zo rond het honderd jarige bestaan. Dat was het begin van alle ellende want Feyenoord werd geen kampioen, kreeg de CL miljoenenn niet maar stond toen wel ineens in het rood. Makkelijk winst maken is echt onzin, een Ajax of PSV kan net zo goed de titel grijpen en dan moeten de investeringen op een andere manier gedekt worden dan de CL miljoenen.

Feyenoord heeft een ziel, verkoop die niet aub. Een financiele injectie en dan? Voer goed beleid, zorg je jeugdopleiding op orde te krijgen, zo is Feyenoord ook ooit uit het dal gekropen.

14 juni 2020 om 22:42

Liverpool is toch ook niet zijn ziel kwijt? Die heeft hem juist teruggevonden in een bepaalde zin. Het ligt gewoon aan de intenties van de geïnteresseerde partijen.

14 juni 2020 om 22:47

Daar sla je de spijker op z'n kop. Al is het verdienmodel van clubs in de Premier League veel aantrekkelijker ivm een club in de Eredivisie voor investeerders door de uitzendrecht inkomsten.

14 juni 2020 om 22:51

Klopt, maar het verdienmodel om spelers te ontwikkelen en met winst te verkopen is hier weer beter. Het klinkt misschien arrogant, maar ik kan me voorstellen dat een rijke Amerikaan ziet waartoe Ajax in staat is in dit kikkerlandje en denkt dat dit dan ook wel mogelijk moet zijn bij Feyenoord.

14 juni 2020 om 23:41

Goed punt, vanuit dat perspectief heb je zeker gelijk. Hopelijk is dat mogelijk, maar aan voor een hoog verkoop bedrag zal dan ook een regelmatige deelname aan de Champions League of ver komen in de EL nodig zijn voor Feyenoord.

15 juni 2020 om 09:41

@De Toekomst Dus gaan de toekomstige miljoenen euro's opbrengst uit de opleiding niet naar de kas van Feyenoord maar naar de kas van de investeerder. Het vrienden voor Feyenoord verhaal met de talenet pools all over again. En ook dan geldt weer, wie bepaald waneeer er gecashed gaat worden en een speler verkocht moet worden?

14 juni 2020 om 22:43

City, Chelsea en PSG hebben ook een ziel en de fans hoor je niet klagen als er word gewonnen.

15 juni 2020 om 08:32

Hebben we Sanne weer hoor. Van de 10-15.000 city fans die er vroeger fanatiek bij waren in het stadion zijn er nu 3x zo veel. PSG idem. Het PSG shirt is nu het favoriete shirt van elke achterstandswijk in NL. Dat zegt ook veel

15 juni 2020 om 18:18

Vind je Sanne? Ik vind het vreselijke clubs zonder ziel.

14 juni 2020 om 22:52

Net zoals Liverpool? Die zijn toch ook hun ziel niet kwijt door Amerikaanse investeerders?

15 juni 2020 om 18:19

Imo is de hele PL zijn ziel kwijt sorry.

Dan ben je er nog niet want in kader van fairplay moeten de inkomsten in verhouding zijn met de uitgaven.

14 juni 2020 om 22:48

Jawel, want investeringen in faciliteiten en dus ook een stadion vallen buiten de FFP. Ook mag een club tot een bepaalde hoogte wel meer uitgeven dan er binnenkomt. Volgens mij gaan de regels over 3 jaar. Een investeerder kan in het eerste jaar bijvoorbeeld wel flink investeren, maar moet dan zorgen dat het in 3 jaar weer quitte speelt. Maar dat is misschien in de tussentijd aangescherpt.

Tja, het lijkt een beetje onze laatste redmiddel om aan te sluiten bij PSV en Ajax en boven Az te komen/blijven.

Ben benieuwd, ik denk dat we met onze tijd mee moeten en hier voor moeten gaan. Ik ben benieuwd wat de tijd ons gaat brengen.

Wegwezen met die buitenlandse investeerders. Feyenoord moet van feyenoord blijven. Dan maar geen aankopen doen en misschien 6e worden een seizoen. Ik heb een bloedhekel aan overnamens en dat is wat het voetbal kapot heeft gemaakt. Als de nieuwe eigenaar vervolgens van feyenoord af wil kan hij hem ook aan elke willekeurige idioot verkopen die feyenoord wil kopen? Dat moet je toch ook niet willen.

14 juni 2020 om 23:37

Lekker simpel. Dan maar een seizoen zesde? Nu heeft Feyenoord het geluk dat er bij de meeste Eredivisie clubs (ook) geen denderend beleid wordt gevoerd, maar AZ is Feyenoord al zo goed als voorbij qua stabiel meedoen in de top en een gezond verdienmodel hebben. Feyenoord is zijn plekje als nummer 3 al kwijt aan het raken. Daarbij lukt het Feyenoord al niet om iemand als Linssen binnen te halen.. Feyenoord is een Nederlandse topclub en verdient/hoort jaarlijks serieus mee te doen om de landstitel.

14 juni 2020 om 23:43

Ja dan maar een jaar 6e. Er wordt gezegd dat feyenoord geen aankopen kan doen misschien, dat zij dan maar zo. Verkoop een speler en gooi wat jeugdspelers er in en dan zien wel. Liever een minder jaar in eigen beheer dan een overname. Over de laatste jaren eindigd feyenoord alsnog beter dan az. Het beleid van az is wel beter dat dan weer wel, maar feyenoord heeft meerdere prijzen gewonnen de laatste jaren, en az? Dit jaar hadden we waarschijnlijk weer de beker gewonnen en met wat geluk 2e of zelfs 1e geworden. Ik weet het het is heel optimistisch, maar feyenoord was fantastisch bezig en zag ze de aankomende klassieker wel winnen en we moesten ook nog tegen az dacht ik. Ook nog pech gehad tegen psv vlak voor de vroegtijdige stop. Ben het er mee eens dat het beleid niet geweldig gaat, maar we presteren gewoon beter dan az hoor

15 juni 2020 om 12:08

Alsof Feyenoord nu niet al overgenomen is. Door nota bene de 'vrienden van Feyenoord', die wel erg graag de macht in het Maasgebouw willen behouden. Met een goed plan hoeft een buitenlandse investeerder helemaal geen probleem te zijn. Het gevaar is echter vooral dat zo'n partij weinig voeling met een club heeft, zoals je ook ziet bij Manchester United bijvoorbeeld. Anderzijds kun je je afvragen of Feyenoord huidige beleid de kans op succes werkelijk vergroot; ondanks het vertrek van Van Geel ogen de keuzes van de club mij nog steeds erg opportunistisch en visieloos.

Dit is toch gewoon een teken van wanbeleid van jarenlang gekloot bij Feyenoord!

Je zou ook denken dat iedereen op zijn geld moet letten deze dagen maar let op:

Corona maakt de rijken rijken en de armen armer, zo kunnen dit soort rijke mensen ( bedrijven ) al de dingen die faillet lijken te gaan voor een prikkie opkopen...

Maar is zo’n investeerder niet alleen eenmalig een hoop geld krijgen? Maar daarna wil die investeerder toch weer wat van dat geld terugzien (of alles en een beetje meer). Hoe kan je dan meteen aanhaken? Het is niet dat Feyenoord de club voor 51% aan zo’n groep verkoopt en alles daar neerlegt net zoals er bij bv een PSG gebeurt is. Ben benieuwd nu zullen die extra miljoenen wel leuk klinken maar hoe gaat het daarna?

Moet je dat willen als fan dat je volksclub in handen valt van Amerikaanse investeerders? Die komen niet voor niets.. je ziet wat er gebeurt is met Manchester United... geld is lang niet altijd een sleutel tot succes alhoewel de voorbeelden er ook wel zijn dat het wel lukt. Ik zou niet graag willen dat mijn club werd overgenomen door buitenlandse geldwolven.

Enorme achterban wellicht voor nederlandse begrippen, maar we blijven een erg klein land, dus ivm andere landen is die fanbase niet zo groot. En wat gaan die Amerikanen met het stadion doen, dat wordt of een enorme (mede)investering van hun kant of ze moeten nog jaren wachten tot het er een keer staat.

Heeft deze Forde het daadwerkelijk over Feyenoord? 'sterke jeugdopleiding?' Laat me niet lachen zeg! In de tijd dat de jeugdcompetitie op zaterdagmiddag steevast werd uitgezonden en toen jonge talenten als Robin van Persie en Rafael van der Vaart zich als belofte voorstelden, was Feyenoords opleiding het neusje van de zalm. Maar zowel facilitair als productief gezien is Varkenoord danig verwaarloosd sindsdien. Al meer dan een decennium haalt Feyenoord dubieuze middelmaat op uit de Eredivisie - nieuwste 'aanwinst' heet Mark Diemers - in de wetenschap (of veronderstelling) dat de eigen beloften zelfs niet aan dát niveau kunnen tippen. Je kunt Feyenoords jeugd echt niet meer vergelijken met de rest van de top 3. Ajax focust weliswaar steeds meer op het kopen van directe versterkingen, maar heeft nog steeds een prima reputatie op jeugdontwikkeling, terwijl PSV zichzelf de laatste jaren misschien wel het nadrukkelijkst waarmaakt op doorstroom van talent. Geen idee hoe deze Amerikaan daar een parallel met Feyenoord in ziet.

Ben benieuwd wat zo'n investeerder voor een gevolgen heeft voor de club. De voorbeelden van investeerders in Nederland zijn nog nou niet bepaald heel succesvol te noemen.

Zo’n buitenlandse investeerder HOEFT niet het einde van je club te betekenen, kijk maar naar het voorbeeld van Liverpool. Het is echter wel belangrijk dat je goed kijkt naar de lange termijn visie van de investeerder zodat je niet met een hopeloze schuld wordt opgezadeld a la Man Utd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren