‘Feyenoord is gebaat bij rust en dit is gewoon weer onrust kweken’

Vrijdag, 29 mei 2020 om

Er was de afgelopen week in de media veel te doen om Dirk Kuyt, de beoogde opvolger van Dick Advocaat als trainer van Feyenoord in 2021. Mario Been, met een verleden als speler en oefenmeester bij de Rotterdamse club, vindt het jammer dat er nu al volop gespeculeerd wordt over de opvolging van Advocaat in De Kuip, zeker nu Feyenoord zich eindelijk in rustig vaarwater begeeft.

"Feyenoord staat er goed voor, al hebben ze door corona wel wat in moeten leveren qua begroting", concludeert Been in Voetbalpraat van FOX Sports. "Dat je dan nu al gaat roepen wat er over een jaar gaat gebeuren, dat vind ik dan weer... Nou ken ik Dick een beetje en ik denk dat Dick not amused is over dit nieuws: het brengt alleen maar onrust. Als Dick straks kampioen wordt moet Dirk nog een jaar wachten."

Been acht het niet verstandig om de nog relatief onervaren Kuyt tot toekomstige hoofdcoach te bombarderen. "Het heeft geen meerwaarde om dat nu allemaal te gaan roepen", zo benadrukt de analist. "Dirk Kuyt was trainer van de Onder-19 en wil nu een jaar in de rondte gaan kijken. Het feit is dat je nu een plek over had gehad Nu Said Bakkati weg is (met Jaap Stam vertrokken naar FC Cincinnati, red.)." Kuyt had eventueel als assistent-trainer aan het grote werk kunnen ruiken. "Dan zou je nu mooi een leerjaar kunnen hebben aan de hand van Advocaat. Hij kon ook ook de Onder-21 gaan doen, maar dat wilde hij niet. Hij wilde links en rechts ook wat ervaring op gaan doen."

Kuyt wordt op zakelijk gebied bijgestaan door Rob Jansen, van wie wordt gezegd dat hij behoorlijk veel invloed heeft binnen Feyenoord-kringen. Een slechte zaak, zo oordeelt Been. "Het is al een paar jaar zo dat Rob Jansen daar zijn inbreng heeft. Dick en Cor (Pot, assistent-trainer, red.) zitten ook bij Rob en ik ook. Aan mij heeft hij niet zo gek veel meer, maar ik vind het niet gezond als je als zaakwaarnemer zoveel invloed hebt of zoveel invloed zou kunnen hebben. Dus ja: Feyenoord is gebaat bij rust en dit is gewoon weer onrust kweken."

Jansen trapte eerder deze week op de rem, nadat verschillende media meldden dat Kuyt vanaf 2021 zou worden geassisteerd door Alfons Groenendijk, John de Wolf en Henke Larsson. "Ik ontken niet dat die namen wel eens gevallen zijn, maar dat is niet recent. Binnen Feyenoord heeft iemand doelbewust deze namen gelekt, maar er is niets concreets", zei de zaakwaarnemer tegen RTV Rijnmond.


Poll

Mocht Feyenoord kampioen worden, dan verdient Dick Advocaat een nieuw contract


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door birotor)

Als Dickie ons (voorronde) CL bezorgt mag hij al een nieuw contract voor een jaar, je moet er toch niet aan denken dat Kuyt dan als coach met 0 ervaring ons de CL in gaat leiden.

Begin er steeds skeptischer over te worden, Dirk verdient het helemaal niet om nu al als coach bestempeld te worden. Die mag eerst is lekker een ander ploegje in de eredivisie leiden, dan zien we wel of die kwaliteiten heeft want tot nu toe is er geen enkele reden om te zeggen dat hij bij een topclub kan leiden.

Wanneer kunnen wij het bestuurlijk eens goed op orde hebben? Het is toch pure wanbeleid dat nu al wordt bepaald dat een onervaren trainer als Kuyt, die het belabberd heeft gedaan bij de O19, hoofdcoach moet worden. Laat Arnesen dit rustig aankijken. Kijk hoe het seizoen verloopt. Misschien komt er wel een interessante trainer vrij na de winterstop. Het is ook te gek voor woorden dat een zaakwaarnemer blijkbaar zoveel vingers in de pap heeft. Zo'n zaakwaarnemer heeft altijd dubbele belangen en kiest bij voorkeur voor zijn eigen belang. Het gebeurt te vaak dat dit soort fouten, lekken of hoe je het wilt noemen voor onrust zorgen. Wat een onkunde toch elke keer. Deze club heeft zoveel potentie, maar wie gaat dit eruit halen? Feyenoord heeft de kunde om telkens de verkeerde poppetjes in het bestuur neer te zetten. Zeer frustrerend. Goed... Feyenoorder ben je in iedergeval niet voor de lol.

29 mei 2020 om 09:57

Ik zeg niet dat we het bestuurlijk goed op orde hebben, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het bestuur niet verantwoordelijk is voor deze lekken. Sterker, ik kan me bijna niet voorstelen dat Arnesen dit heeft gelekt, dus zijn er andere mensen die hier blijkbaar belang bij hebben. Dat maakt het er overigens niet vrolijker op.

29 mei 2020 om 10:07

Helaas wordt er al jaren gelekt. Blijkbaar is die mol maar wat graag gebaat bij onrust binnen Feyenoord.

29 mei 2020 om 10:08

Misschien niet goed verwoord. Ik zeg niet dat het bestuur perse gelekt heeft, maar zij zijn wel vaak verantwoordelijk voor de onrust met opmerkelijke keuzes. Keuzes waarvan ik als Feyenoorder plaatsvervangende schaamte krijg.

29 mei 2020 om 10:22

In dit geval moet het toch wel ergens bij kamp Kuyt vandaan komen? Wie heeft hier anders belang bij? Krijg ook nog niet echt het idee dat hij het pure trainerschap nou leuk vind. Eerder dat hij het pas interessant vind bij het 1ste elftal. Dat hij na 2 jaar al een tussenjaar neemt vind ik erg apart. In overleg had hij toch ook wel gedurende het seizoen met O21 bij clubs in de keuken kunnen kijken. Als ik nu zou weten dat ik het 1ste mag gaan doen, is het toch juist ideaal om nog even O21 te doen. Je weet precies welk talent je kan gebruiken, en je hebt zelfs nog de tijd om aan de gang te gaan met deze gasten.

29 mei 2020 om 10:27

Volgens mij is dit gewoon een erfenis van Troost of v Geel, Ergens las ik dat Kuyt op papier al toezeggingen heeft gekregen. Dus dan kan je het volgens mij maar gewoon beter melden.

29 mei 2020 om 11:05

In dit geval zet ik mijn geld erop dat het vanuit het kamp Kuijt komt, die hebben er het meeste belang bij. Maar dat die belofte ooit is gemaakt is een erfenis van Troost, wat natuurlijk al te debiel voor woorden is, die op zijn beurt een belofte kreeg van Van Bodegom dat hij doodleuk weer in de RvC kon gaan plaatsnemen nadat hij interim TD was geweest. Dat is ook Feyenoord, een groot elkaar het hand boven het hoofd houden spektakel van een inner Circle die als de dood zijn om hun plekje te verliezen, en maar al te graag bevriende journalisten inschakelen om hun positie veilig te stellen.

29 mei 2020 om 11:17

Ik denk dat je dan moet kijken naar de mensen die daar het meeste baat bij hebben. In bijna alle gevallen zijn het die mensen die naar de media lekken. Arnesen zal het dus niet zijn, want in geen situatie heeft hij daar baat bij.

29 mei 2020 om 10:59

Trust me, zolang je mensen als Sjaak Troost in je organisatie hebt zitten gaat er niet zoveel veranderen. Feyenoord is zo lek als een zeef door dit soort gasten die alles doorspelen naar de media, veel te diep in de zakken van bepaalde makelaars zit en die op een commissaris positie zit (!). Grootste blunder in jaren geweest om die man weer terug in de RvC positie te zetten.

29 mei 2020 om 11:22

Ik heb vooral het idee dat deze mensen maar weinig in het belang van Feyenoord denken. Het is elkaar tegen de haren instrijken, koppigheid en eigen wil doordrammen. Het bestuur is totaal geen eenheid op dat gebied. Waar vriendjes van elkaar lekker op het pluche blijven zitten en het beleid voeren en de mensen die er echt verstand van hebben 9 van de 10 keer in de minderheid zijn. Wat een slangenkuil.

29 mei 2020 om 11:56

Nou, ik heb het idee dat het op sommige vlakken weer iets beter loopt. Wat ik hoor valt Koevermans alles mee, hebben ze weer een goede financiele man zitten en een nieuwe CD. Maar op het voetbaltechnische vlak heb ik te doen met Arnesen. Die komt me in een partij old boys netwerk van Troost, Brard, Jansen, Adriaanse, Kuijt en dan ook eens een onnavolgbare afhankelijkheid van een makelaar. Ga daar maar eens aanstaan om dan de jeugdopleiding, scoutingsapparaat en filosofie van de club drastisch te veranderen.

29 mei 2020 om 12:06

Ik hoop het Orgullo! Ik heb alle vertrouwen in Arnesen die ik een uitstekende indruk vind maken.

Hopen maar dat Kuyt het in de vingers heeft en niet dat hij alleen denkt dat je aan harde arbeid leveren en de mouwen opstropen genoeg hebt als team. Je zal tactisch ook wel onderlegd moeten zijn als coach. Ik vind het iig een vreemde aanstelling want hij heeft geen enkele ervaring als coach

29 mei 2020 om 10:06

Het is ook nog geen definitieve aanstelling. Alleen zal Kuyt op termijn wel coach van Feyenoord worden, zo lijkt het. Alleen op welke termijn is de vraag.

29 mei 2020 om 10:36

Zou niet gek zijn als ie bij een wat kleinere club begint toch, om ervaring op te doen. Als ik Kuyt was zou ik beginnen bij een Utrecht oid, of een club als Heerenveen.

29 mei 2020 om 10:36

@mgvm als hij goed genoeg is heb ik er ook totaal geen problemen mee dat hij hoofdcoach wordt van Feyenoord, alleen ik vindt wel dat hij zich eerst moet bewijzen bij een wat kleinere club in de Eredivisie als hoofdcoach zoals @lucasandersen net al aangaf

29 mei 2020 om 10:14

Zal mij niks verbazen dat kuyt echt verder gaat, met het geen wat hij als speler deed bij Feyenoord. Dat je straks een coach hebt die in de groep staat en er niet boven.

29 mei 2020 om 10:38

@puntnaarachter ik geloof ook wel dat het een goede peoplesmanager kan zijn maar hoe goed hij tactisch is weet niemand. ik zou het daarom een risico vinden om hem zonder enige ervaring als coach aan te stellen

29 mei 2020 om 11:12

Bovendien is het een enorm risico als je kijkt in welke situatie Feyenoord zich bevindt. Ze moeten al behoorlijk terug in de begroting en er is niet of nauwelijks geld beschikbaar. De selectie heeft relatief veel oude spelers en veel restwaarde is er niet. Stel dat je dan de poulefase van de Europa League misloopt, heb je toch een groot probleem. Dan lijkt een onervaren coach me niet bepaald een goed idee. Het feit dat een zaakwaarnemer er veel te vertellen heeft is helemaal een kwalijke zaak. Wie kwam er daar in hemelsnaam tot de conclusie dat Rob Jansen voetbaltechnisch voldoende capaciteiten heeft om mee te praten bij een grote Nederlandse club?! De man is zaakwaarnemer; niet minder maar ook allesbehalve meer.

Natuurlijk iiriteert dit Advocaat mateloos. Want welke vraag denk je dat ze hem de komende dagen honderd keer gaan voorleggen ?

29 mei 2020 om 11:29

Dickie is het beste dat Feyenoord de laatste jaren is overkomen. Hij heeft de topsportcultuur teruggebracht bij het eerste elftal en prestatie voorop gezet. Hij is echter ook het type, dat wanneer hem dit allemaal mateloos irriteert, zo zijn spullen pakt en opstapt. Daarnaast denk ik dat Feyenoord Kuyt niet zo op een voetstuk moet plaatsen. Tuurlijk, hij kwam terug en Feyenoord werd voor het eerst in 18 jaar weer kampioen, maar een goede speler met een clubhart is niet automatisch een geschikte coach. Dus hoeft Feyenoord ook niet alles uit de kast te halen om het Dirkje maar naar de zin te maken. Ook in zijn carriere als coach zal hij zichzelf opnieuw moeten bewijzen. En de ervaring leert dat niet alle oud topspelers daar even goed in zijn.

Hoe komt Been tot de conclusie dat Feyenoord er goed voor staat? De begroting valt een stuk terug. Feyenoord blijkt nauwelijks in staat om aflopende verbintenissen te verlengen en/of transfervrije spelers te halen. Er is onrust over de opvolging van Advocaat na aankomend seizoen. M.i. staat Feyenoord er wat dat betreft belabberd voor. Ik hoop dat de creativiteit van Arnesen een hoop leed kan voorkomen komend seizoen.

In deze zeer onervaren tijden met heel veel effecten (zowel sportief, als qua training en qua financien), lijkt het me toch verstandig om in ieder geval dit seizoen nog te beginnen met een zeer ervaren coach. Stel je komt als Kuyt (nieuw: vers) nu binnen als coach. Dan moet je niet alleen in worden gewerkt in een nieuwe baan. Maar ook nog eens in een situatie dat niet normaal is. Dat zou voor Kuyt ook geen eerlijke start zijn. Je kan dan (als beginner) alleen maar verliezen.

De voorgangers van Arnessen zagen in Dirk een toekomstig hoofdtrainer. Tot nu toe is alleen duidelijk dat Advocaat komend seizoen trainer is. Dirk zal zich moeten ontwikkelen om uiteindelijk hoofdtrainer te kunnen worden. Ik vind het heel verstandig dat Arnessen dit vooruitschuift en laat afhangen van de ontwikkeling. Ik ben van mening dat in de loop van volgend jaar hij de conclusie trekt dat Dirk er nog niet klaar voor is. Voor nu probeert hij de rust te bewaren en gemaakte afspraken over het ingang zetten van een traject te respecteren. Gedurende dit traject zullen evaluatie momenten plaats vinden. Na volgend seizoen denk ik dat Fraser voor de groep staat. Al is dat laatste alleen gebaseerd op onderbuik gevoel.

29 mei 2020 om 10:53

Ja ik ben het met je eens. Het weigeren van O21 zal ook niet in zijn voordeel werken. Hij heeft al weinig ervaring en laat nu een jaar schieten. Kijken in de keuken bij andere clubs is zeker leerzaam, maar dit was toch best te combineren.

29 mei 2020 om 11:31

mv010, op basis van welke kwaliteiten zagen de voorgangers van Arnessen een toekomstig hoofdtrainer in Kuyt?

29 mei 2020 om 11:51

Ik heb zijn kwaliteiten nog niet kunnen ontdekken. Vandaar ook waarschijnlijk dat de mensen die dit wel zagen gesneuveld zijn en Arnessen het heeft overgenomen.

Ik mag hopen dat de invloed bij Rob Jansen beperkt blijft, want op het moment dat de macht van een zaakwaarnemer binnen een club te groot wordt, is het gewoon wachten tot het faliekant misgaat. De arrogantie van Rob Jansen zal daarin ook zeker niet helpen. Telkens als ik die man hoor praten, merk je in alles dat hij denkt het antwoord in pacht te hebben als het de voetballerij betreft. Zo'n man macht geven binnen een club zonder dat er ook maar iets is waaruit blijkt dat hij voetbaltechnisch de capaciteiten heeft om mee te kunnen praten is vragen om problemen. De man is zaakwaarnemer en dan moet je de macht ook beperken tot die specifieke taak.

Je moet er toch niet aan denken dat die Kuyt het straks voor het zeggen krijgt. Met zijn voetbalcapaciteiten heeft hij een hele mooi carrière gehad, maar als trainer wordt veel meer verwacht. Een people manager die met druk moet omgaan en resultaten halen. Daarbij; Kuyt heeft de uitstraling, know-how en verbaal vermogen van een zwerfkei.dirk is werker, een doener, geen manager.man, wat een armoe.

Uitstraling en verbaal vermogen heeft Dirk Kuijt nu juist wel. Hoe hij tactisch is, zal moeten blijken.

Die man moet je lekker langs de zijlijn zetten. Presenteert zich als de redder van Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
19 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 juli
Barcelona heeft Antoine Griezmann aangeboden bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren